![]() |
#1591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
a ile masz pod biustem bardzo ścisło na maksymalnym WYdechu?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Raczkowanie
|
72 cm na max wydechu ścisło.
Dziękuję za rady będę szukać aż znajdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zadomowienie
|
w takim razie utrzymuję - 70 george z cleo (czyli model bardzo ścisły) może być ok, reszta jakaś mniej ścisła pewnie 65
![]() powodzenia
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zadomowienie
|
carla10 na 72 ścisło również polecam 65tkę z mniej ścisłych modeli - np. Masquerade Tiffany plunge z nowej kolekcji. Ze ściśliwców 70tki - np. Georgiana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam duży problem z obcierającymi mnie fiszbinami, wszystkie miękkie staniki są dla mnie strasznie niewygodne, więc ich nie noszę. Przerzuciłam się na usztywniane i półusztywniane - spróbuj może z Masquerade, La Senzą, powinno Ci być dużo wygodniej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Konto usunięte
|
Zachorowałam na Tiffany - Courtesan będzie brązowy, więc odpadł, ale Tiffany - ach...
![]() Muszę wybrać się do dopasowanej po stanik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba sróbowałabym z innym krojem stanika, np. miękką balkonetką. Co do rozmiaru to masz rację, że u osób o większym rozmiarze sylwetki, często bra-fitter zawyża miseczkę i obwód. Spróbuj jeszcze raz się zmierzyć dokładnie, ale tym razem potrzebne będą cztery pomiary: 1. obwód pod biustem mierzony na lekkim wydechu normalnie (centymetr przylega do ciała, ale go nie zgniata) 2. obwód pod biustem zmierzony na wydechu najciaśniej jak się da (tak, że miarka trzeszczy) 3. obwód w biuście mierzony w pozycji stojącej 4. obwód w biuście mierzony w pochyleniu |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest najbardziej rozciągliwy, ale też nie jakoś przesadnie - raczej w normie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czasem jest tak, że za szeroki stanik paradoksalnie ciśnie w mostek, bo piersi "napierają" na fiszbiny, chociaż ja też nie zaniżałam obwodu jakoś drastycznie, przy 70 pod biustem noszę 65 i jest idealnie: mam rozciągliwce dwa Freye Myrtle i Jeanie, zapinam na środkową haftkę i po krzyku. Założyłam ostatnio swój stary stanik i wytrzymałam 15 minut: fiszbiny cieły mi piersi a ramiączka spadały. Może spróbuj pomierzyć więcej różnych krojów i firm? Na pewno znajdziesz coś dla siebie! Nie warto się męczyć dla efektów w przyszłości... A co do korekty, mi się też wydawało, że mój biust nie wymaga korekty, ale mogę powiedzieć, że odkąd noszę dobre staniki, nie tyle urósł czy magicznie ujędrnił się, co zrobił się bardziej krągły i "do przodu", niechcący zyskałam efekt naturalnych silikonów ![]() Trzymam kciuki. I może spróbuj Rio 30? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Winter is coming
|
Tapioka, twoja staniki są po prostu za ciasne, jak pisały poprzedniczki. Sprzedaj je albo kup przedłużkę i sprawdź, czy będzie ci wygodniej. Ja mam 69 pod biustem i w życiu nie kupię 60-tki(chyba że mi spadnie pod do 65 cm
![]() Edit:A tak btw, ja chcę Georgianę!!! Jest już u Yoshi, a ja na weekend do domu pojechałam, jak mi ktoś wykupi to się zapłaczę.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2009-10-10 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak szukałam sobie stanika (65F) to tam nic nie znalazłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1602 |
Zadomowienie
|
Georgiana nie jest ładna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1604 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dodałam na balkonetce trochę lepsze zdjęcia Maskaradek jeśli chcecie to zerknijcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nosiłaś 60B? a może 70B? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() cisną bo są za ciasne! w większości modeli starczy Ci 70F/32E polecam poczytać bloga Avy, ona miała podobny problem ![]() http://www.biuperfekcja.pl/2009_08_01_archive.html a na razie kup przedłużkę, nie ma co się tak ściskać. Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-10-10 o 16:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to przyszłam ponarzekać po zakupach. Zmieniam pracę i mam w środę interview, chciałam sobie dzisiaj kupić nową koszulę na tą okazję. Masakra! Dlaczego wszystkie damskie ciuchy są szyte dla kobiet o kształcie walca ![]() ![]() Wiem, że wątek o stanikach, ale w związku z tym i o kobiecych kształtach... O próbach kupienia spodni, które nie są biodrówkami, a pasują i w pasie, i w pupie nie będę już wspominać ![]() Teraz już za późno, ale muszę wypróbować ciuchy z Bravissimo. Ale eleganckich koszul mają tam niewiele ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja czekam już 2 tygodnie na przesyłkę ze sklepu duzabielizna.pl i zaczynam się wkurzać ... Ktoś tam robił zakupy ? Ciekawe czy zaginęła czy po prostu tak długo idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;14666927]co do koszul - czasami udaje się znaleźć perełki, ale baaaardzo żadko niestety
![]() A ja czekam już 2 tygodnie na przesyłkę ze sklepu duzabielizna.pl i zaczynam się wkurzać ... Ktoś tam robił zakupy ? Ciekawe czy zaginęła czy po prostu tak długo idzie ![]() Dzięki za radę, wypróbuję biubiu, może uda się ich namówić na wysyłkę za granicę, a trzeba wspierać polską inicjatywę ![]() Pisałaś do nich/dzwoniłaś do nich? Reagują na maile? Nigdy tam nie kupowałam, ale o moich przebojach z Tootiboo ![]() Jednym słowem powiem Wam, migracja i dobrze dobrane staniki to przekleństwo ![]() ![]() Edytowane przez Tapioka Czas edycji: 2009-10-10 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Winter is coming
|
Tapioka, rzeczywiście:P Przepraszam cię bardzo, chodziło mi oczywiście o carle10
![]() A ja jestem jakaś dziwna, bo mi się madison tak średnio podoba ![]() Oj z koszulami jest problem. A własnie, kupiłam sobie 2 bluzeczki z biubiu, przyszły wczoraj i są naprawdę fajne(to kocio kocio, o ile dobrze pamiętam). Wzięłam 36B/BB, na wymiary 96biust-66talia-90 biodra, może się komuś przyda. 34 byłoby za małe, a 36 jest idealne.
#1610 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do spodni, to mimo, iż ja nie mam budowy typowej klepsydry (62cm w talii, 88cm w biodrach), 99% spodni jakie mierzę jest za luźnych w pasie i muszę je nosić z paskiem, bo inaczej spadają. Udało mi się jednak kupić spodnie idealnie dopasowane - osobom, które mają podobny problem polecam spodnie Levi's (z tym, że tutaj nie wszystkie są taliowane), Vertus i Inside. [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;14666927] A ja czekam już 2 tygodnie na przesyłkę ze sklepu duzabielizna.pl i zaczynam się wkurzać ... Ktoś tam robił zakupy ? Ciekawe czy zaginęła czy po prostu tak długo idzie ![]() Najlepiej wyślij maila i zapytaj się, co jest nie tak. Ja zamawiałam w tym sklepie i nie musiałam długo czekać na wysyłkę. Ja też czekam 2 tygodnie, ale na stanik z UK (signed for). Wysłałam maila do sprzedawcy, okazało się, że przez strajk poczty przesyłka jest dalej w Anglii i czeka na wysyłkę do Polski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ze sklepem będę ich męczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zadomowienie
|
Dziś kupiłam w Milli Tiffany bandeau - fajnie się w nim czuję, mam bluzeczkę o odpowiednim kroju, ale niestety z krótkim rękawem. Tango Two Tone zielonego i Tango plunge fioletowego jeszcze nie mieli
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1614 |
Zadomowienie
|
No ja mam kurcze problem - wszystkich nie mogę mieć, mąż by mnie z domu wyrzucił
![]() Chyba Madisona i Tiffany przygarnę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Wtajemniczenie
|
sorki jak było juz takie pytanie, ale wątek jest wielgachny i nie sposób go przejżec w całosci.
Wg wyliczen mam mieć rozmiar 70d, mierzyłam juz kilka staników w takim rozmiarze ale robia mi sie takie nieestetyczne fałdki po bokach od za ciasnego obwodu (wczesniej nosiłam 75c) czy to tak ma być czy szukać dalej. Poza tym nie mam zastrzeżeń do tego rozmiaru bo miseczki super pasują i moje piersi wygladaja na znacznie większe i ładnie podniesione. no ale te fałdki - okropne ![]()
#1616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Velika piersi mam mniejsze od Ciebie, więc widzę, że 36B/BB biubiu nie dla mnie, chyba że mają po prostu B, tak jak Curvy w Bravissimo. A zwykłe koszule za szerokie z tyłu, za wąskie z przodu, dla producentów odzieży jestem bytem nieistniejącym, mam przecież tak NIETYPOWĄ figurę jak co trzecia babeczka na ulicy ![]() Przepraszam z OT i marudzenie. Uciekam szykować się do interview, ta praca to moje marzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakie masz wymiary pod biustem ciasno mierzone i w biuście luźno? Fałdki mogą się robić z dwóch powodów - zbyt małej miseczki (wtedy część piersi ucieka pod pas obwodu, nie da się jej całej wygarnąć do miski i tworzą się bułki) lub też zbyt ciasnego obwodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Wtajemniczenie
|
mam 76 pod biustem, ciasno mierzone, raczej piersi ładnie siedza w miseczkach i nic nie ucieka pod pachy, jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Nie wiem czy to ma znaczenie ale najlepiej sie czuje i chyba wygladam w stanikach typu balkonik z ramiaczkami szeroko po bokach
#1619 |
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny ja na nazwach się nie znam wiec nie będę pisać na ten temat ale chciałam sobie popisać na temat dzisiejszej akcji Triumpha pojechałam z ciekawości musiałam trochę poczekać w kolejce jak tak stałam to 2 kobitki latały i przynosiły do kabin masę staników myślałam wtedy ze kurcze chyba sie znają i tak dalej... wiec szczęśliwa weszłam do przymierzalni i sie zaczeło jakaś masakra jeśli chodzi o kobitkę zmierzyła mnie wyszło jej niby 75 B (co jak po zmierzeniu u profesjonalnej brafiterki na słynnych wysouchów wyszło mi 70 E/F ) no ale popatrzyłam się na nią z niedowierzaniem i pytam czy napewno stwierdziła że chyba jednak nie B tylko C , powiedziałam ok niech coś mi przyniesie... I tak sie stało przyniosła mi 3 bardzo ładne staniki 75 C już przy zapinaniu wiedziałam że obwód jest za duży bo zapinałam się na ostatnią chawtke... i wogóle po wyjęciu wszystkiego tłuszczyku wszystko z miseczki mi sie wylało(swoja drogą mina kobity była dziwna jak zaczęłam je wyjmować tłuszczyki mam na myśli:P i jak mówiłam że fiszbin jest w złym miejscu i gdzie powinien być :P) kazałam jej przynieść po 1 70 w obwodzie po 2 miseczke DEF i grzecznie poszła przyniosła i okazało sie że w E jest już super wszystko na swoim miejscu i nie wylewa sie na boki... ale do końca życia nie zapomne miny tej kobiety jak mnie słuchała a ja jej dawałam wskazówki co i jak... ludzi przed przymierzalnią musieli mieć niezły ubaw jak ja uczyłam (kobietę do tego wynajęta) jak się mierzy czyli na wydechu i gdzie ma być fiszbin i jak wygląda buł kująca pierś... czułam się trochę jak nauczycielka a to wszystko dzięki WAM bo gdybym nie zaglądnęła na to forum to nigdy bym tego nie wiedziała i dalej w B chodziła... dziękuję za przeczytanie i pomoc... Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Triumph powinien nas zatrudnić na ten bra-fitting, tylko wtedy sprzedaż by im bardzo zmalała, bo większość kobiet usłyszałaby: potrzebuje Pani mniejszego obwodu, a większej miseczki, rozmiarówka Triupha zaczyna się niestety dopiero od 70 i kończy na G, ale polecamy brytyjczyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.