|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
katekatee - ja tez mam problemy ze spaniem, zasypiam tak około 4, strasznie bolą mnie plecy i łapią skurcze nóg, a tak do tej pory zachwalałam swój stan. Podobno świadczy to o tym, że termin zbliża się wielkimi krokami...
A własnie zapomniałam Wam powiedzieć, ze przedwczoraj o godzinie 23 wpadłam na pomysł, żeby na jednej ze scian w kuchni namalować brązowe pasy, a że została mi jeszcze farba po malowaniu sypialni, więc to zrobiłam i byłam z siebie bardzo dumna! Oczywiscie dostałam niezły opiernicz od wszystkich, że skakalam po krzesłach podobno jest to syndrom "wicia gniazda"
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Kate moze przy jakims napieciu miesniowym zalecane sa cwiczenia ale nie sa one zalezne od wielkosci brzuszka.. dzidzius moze byc poprostu glebiej
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie problemy ze snem tez sie zaczeły a tak poza tym to nie narzekam na nic prawie No i dobrze ze dostałas opiernicz bo moglas spasc z krzesła i sobie i dzieciatku krzywde zrobic-kobieto uwazac mi prosze na siebie bo inaczej Dobra lece pod ten prysznic bo tylko gadam i gadam a malo robie
|
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I coca coli bym się napiła![]() :slin a:
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tz zawsze przed snem zatrudnij niech Ci pomasuje stopy,moj jak jest w domu to sam juz wie ze musi mi masazyk zrobic i na spacer ze mna pojsc
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam to samo. Plecy to mnie bolą 23h na dobę, skurcze też mam i to nie tylko nóg. Znaczy że niedługo będę rodzić![]() |
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu Wy nie spicie
![]() My z Tz juz z 5tą kolacje jemy i jemy i film ogladamy ![]() Kachula my musimy kupic przyszła niedoszła lampe podłogowa, juz jakis czas temu mielismy, ale nam Merkury Market zamkneli i potem nas nie mial kto zawieźć i soe niedorobislimy narazie ![]() juz zmykam powoli, dobranoc |
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Kate
ja najwczesniej 24go pazdziernika sie moge rozpakowac tez widze nie spicie ja oglada pile na tvn i lapia mnie skurcze co jakis czas.. narazie nieregularne wiec sie nie martwie
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko, Domi masz rację, nawet nie zauważyłam, że tak późno jest
Właśnie z tztem skończyliśmy oglądać Ojca chrzestnego 2. I jeszcze zamówiłam sobie sexy koszulkę, tak na poprawę nastroju i dla mobilizacji, żeby po porodzie znów zacząć ładnie wyglądać ![]() I tak w ogóle to naprodukowałyście dziś, że hej ![]() Nadrobię jutro. Acha, Kachula, gratulacje dla siostry ![]() Dobranoc mamuśki
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-11 o 01:21 |
|
|
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No wlasnie mialam pytac czy jeszcze nie kupiliscie bo juz ostatnio mowilas ze po lampe idziesz Cytat:
A mi czesto w nocy brzuch twardnieje ale w dzien to znowu juz nie tak bardzo wiec tez jeszcze sie nie matrwie Cytat:
Wow sexi koszulke powiadasz....tez chyba sprawie sobie cos milego po porodzie ale to dopiero jak zrzuce nadwage ![]() Dobra ja juz pachnaca ,wykapana,wykremowana moge isc spac,jeszcze tylko maly musi sie troszke uspokioc i pewnie zasne dzis jak niemowle to takim emocjonujacym dniu Wkoncu nie codziennie sie ciotka zostaje ![]() ![]() ![]() Milej nocki ja zmykam bo oczy juz mam na zapałki
|
|
#3402 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj linka to zgapimyCytat:
W poniedziałek idę do gina i albo usłyszę "DO 2 tygodni Pani urodzi" albo jej nie zapłacęJa też już idę bo tżt pomyśli że siedzę na sexchatach ![]() ![]() ![]() Życzę nocki bez spacerów do wc |
||
|
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
Jejku własnie skończyłam Was nadrabiać i lecę do wyrka. Mam straszną zgagę i chyba zaraz zwymiotuję, bo już nie daję rady tak mnie pali
Do jutra Kochane... Dobranoc
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
Kachulaszczere gratulacje dla siostry no i dla dumnej cioci
![]() Ja spać nie mogę, a w dodatku mi Tz podniósł ciśnienie
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pierwsza
Malinko czyzby pelnia bo i mnie moj tz wzruszyl wczoraj wieczorem ![]() a dzis mamy gosci na taki pozniejszy obiad oni maja coreczke starsza pol rok od Adriana. Ostatnio mala opowiadala ze sie z ksieciuniem ozeni i ze to jest jej pan mlodyno i dzis niedziela bez F1
|
#3406 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie leżał na komodzie koło łóżeczka. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja się pochwalę wczorajszymi i przedwczorajszymi zdobyczami! skarpetki nowe ale pozostałe ciuszki z ciucholandu
|
|||||
|
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
Cześc Wam Mamusie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Ja nadrobiłam 2 strony te co miałam.Dla mnie noc była taka sobie,Nikola wstała o 4 nad ranem i już niespała,tylko poszła do babci do łóżka. Wczoraj kochałam się z Grzeskiem A co do tego czopa to jak to wygląda ja niewiem niemiałam tego z Nikolą.Wiem że powinnam wiedzieć bo już jestem po pierwszej córce ale to wszystko było inne. Uciekam myć tą głowe bo później chce iśc do sklepiku po pączka do piekarni lub jakąś bułke słodką.Grzesiek pojechała dziś na fuche.Muszą porobić trochę dziś pod dachem bo pada i pogoda do pupy.Zimno jest i niemiła taka pogoda. ![]()
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Kochane
wpadłam sie tylko przywitać i jedziemy do rodzinki 9tzn. braciszka ) na obiadek tj. w odwiedziny ![]() KAsiulagratuluje Ciociu ,i gratulacjie dla siostry ![]() katekatee sliczny brzusio - a jaki malutki ![]() uciekam bo Tz juz goni ciał ,do wieczorka (nie pisac dużo
|
#3409 |
|
BAN stały
|
Witajcie
![]() Ja dzis nocka maskryczna..wrrr. maly budzil sie co godzinke.... ![]() Wsumie czuje sie zla i niewyspana..... A ii mnie cos wzielo na pisanie opsiu z porodu chodz wam to opisze a zdjecia pozniej sorki ale jakos nie mam czasu o tym myslec.... Ale dam dam je....wiec pisze: Lezalam sobie tak w tym szpitalku i tak okolo 23.00(28.09) zachcialo mi sie sisusiu wiec wstalam i odrazu ledwo do pionu stanelam a juz zaczely mi wody odchodzic....i tak chlusly jak z butelki mineralnej eheh Jestes ale wtedy mialam nerwy ...serce mi tak walilo ze hooh Wiec odrazu po polozna zadzwonilam i do TZ...oczywiscie przyjechal i wygldal tak jak by za 5 minut juz maly mial sie urodzic...wiedy jego minka Bezcenna...Pozniej lekarz mnie zbadał i stweirdzil ze nie ma przeciwskazan zebym narazie rodzila SN bo z malym jest oki...wiec wsumie sie ucieszylam.....A pozniej do 24.na porodowce wyladowalam...i tak razem z TZ..chodzilismy sobie..masowal mi plecki....ogolnie to tak razem to "przezywalismy" TZ te skurcze byl naprawde bardzo dzielny.... i tak okolo 4.rano byly najgorsze skurcze bo okropmnie mnie oblaly i wtedy pomyslam ze nie dam rady![]() ![]() i tak o 5:55 Przyszedl na swiat nas CUD.cale (2500 gi 48cm)...o ktorego takkk walczylismy...przez ten caly czas....Wielkie szczescie, łzy..![]() ![]() ehhh az sie wzruszlam..... ![]() Wogole to chcialam podziekowac tu na forum mojemu TZ.....bo jest wspanialym czlowiekiem i mezem i tatusie.... I wam tez dziewczyny dziekuje za kciuki...ze o mnie nie zapomnialyscie jak byla nie obezna na forum.... Ide do malego bo ryczy....Mam nadzieje ze opis sie w maire spodoba...nie umiem pisac az takich histori....hehe buzka milej niedzieli |
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Dudziaczku az mi sie lezka zakrecila w oku
dla tz za wspaniala postawe
|
#3411 |
|
Rozeznanie
|
kachula27 gratuluje ciotka
![]() Troszkę mi zajęło czytanie od mojej ostatniej wizyty tutaj ;] Ale nic nie ominęłam ![]() carolans - mam takie same obawy jak ty do porodu i czy sobie poradzę Masz bliziutko do szpitala ;p ja mam z 5 km i nie wiem czy Tż nie będzie w trasie wrrr... katekatee - nie martw się damy radę ;* ja już też na siebie nie mogę patrzeć , ale nie chcę farbować odrostów bo cały czas mam objawy, że to może zaszkodzić, chodź gin. mówił, że nie Katarina081 z tym kogutem na samochód to dobre ahh Ci faceci domi7ks też chyba kupie na allegro taki model łóżeczka , ale chyba z ciemnego drewna , jakoś nie mogę się zdecydować Kupujecie, albo kupiliście pościel z baldachimem na allegro bo się zastanawiam czy kupić przez net czy w sklepie xD nie zdecydowana kobieta jestem strasznie ????? katekatee Mój Tż też twierdzi, żę mam mały brzuch jak na 7 miesiąc , bo jego mamuśka - teściowa, mówiła, że jeszcze 3 razy taka będę ( bo ona taka była) pff... kuzynka i sis mi mówią , że też miały mały brzuch , a na ostatniej wizycie u gin. mi powiedział doktorek , że z wagą idę jak burza ![]() kachula27 też muszę zakupić sobie jakąś lampkę nocną, bo po ciemku przeciez w nocy nie będę wstawac do malca ![]() ![]() Ostatnio mam problemy z spaniem , ciężko mi się przewraca na drugi bok , no i pod brzuszkiem troszkę mnie boli jak się przewracam w nocy, ale lekarz mówił, że to normalne bo się tam rozciąga wszystko ... Wczoraj znów nanosiłam ciuszków troszkę ;p ehhh chyba będzie tego za dużo !!!!dudziakowa gratuluje byłaś dzielna
Edytowane przez CrazyAngel89 Czas edycji: 2009-10-11 o 11:47 |
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dudziakowa fajne historia i poród taki niestraszyny z tego, co opisujesz ![]() Jak sie teraz czujesz?My czekamy na fotki ![]() w ogole to sie wkurzylam nagle po dwóch miesiacach od slubu przypomnial sobie Tz ojciec i jak gdyby nigdy nic zadzwonil. Pytal sie czy Tz ma premie w pracy (wiecznie ich leb boli o mojego Tz kase).W ogole to podobno braciszek sie wyprowadzil gdzies wczoraj czy przedwczoraj i pewnie dlatego zadzownil. Bo braciszek z ta swoja na poczatku mieszkali w mieszkaniu od jego ojca, ale jej sie nie podobalo i po tygodniu wrocili i mieszkali teraz caly czas w Tz rodzinnym domu. I znalezli jakies mieszkanie do wynajecia i sie wyprowadzili. Dziwne, ze dopiero teraz sobie przypomnial i jak gdyby nigdy nic dzwonił:/ wkurzylo mnie to. Co on mysli, ze my jacys glupi jestesmy ze jak gdyby nigdy nic ich zaprosimy ze swoja coreczka, ze oni przyliza i beda sie rzadzic, bo tylko to umieja???? takie go wała...ale jestem zła, znow okres sprzed slubu wrocil
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-11 o 12:50 |
|
|
|
#3413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Proszę bardzo http://www.allegro.pl/item756832242_..._corsetti.html Cytat:
![]() Cytat:
. Ja już powoli nie mogę się doczekać. Byle do wizyty u okulisty ![]() I tak witam mamusie w to niedzielne popołudnie. Jakoś tak czuję się dziwnie. Nie mam zupełnie na nic ochoty i mam wrażenie jakby mnie ktoś w łeb czymś zdzielił Najbardziej to chyba miałabym ochotę wleźć do jakiegoś jakuzi i wylegiwać się tam cały dzień ![]()
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia fajna koszulka
Moj Tz w tamtym roku sie szarpnąl i zamowil mi taki komplet, ale szczerze to mialam chyba zaledwi dwa razy go na sobie Ale podobno strasznie szybko, przyszedl, bo zamowil w piatek wieczorem a w poniedzialek rano juz byl wtedy jak mi to dawal to myslalm, ze ma pierscionek zareczynowy...ale za pare dni i tak mi sie oswiadczyl![]() http://www.sisi.pl/bieliznaerotyczna...l-4280/id/814/ W ogole fajne rzeczy sa na tej stronie, po porodzie moze cos zamowie, ale delikatniejszego
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-11 o 12:58 |
|
|
|
#3415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) W każdym razie przez to że sie źle czułam to nie spałam no i oigólnie byłam zła wiec jak go zobaczyłam to juz wiele mi nie trzeba było zeby dostać "białej' gorączki- Teraz mi juz przechodzi ale jeszcze troche TZ musi poskakać koło mnie zeby sobie nie myslał...Cytat:
Noi nadal czekam na zdjęcia synka jak sie juz "odrobisz". A z tymi wizytami i gośćmi to niewiem jak dla ciebie ale dla mnie to było bardzo męczące... Tarasiasliczne zakupy |
||
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dudziaczku jak ja lubie czytac takie historie ,zaraz sie wzruszam a najpiekniejsze sa zakonczenia jak juz dzidziolek jest na swiecie A ja witam niedzielnie Jeszcze raz chcialam wszystkim podziekowac za gratulacje dla mnie czyli cioci ![]() i siostryMilej niedzielki
|
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi Ty sie nie denerwuj tak bo zaraz jeszcze nam urodzisz a masz jeszcze czas Cytat:
Ładny komplecik,a ja dzis tez jjakas taka do d... jestem,katar jeszcze mi nie przeszedl i troche glowa przez to mnie boli Moze pojde do mamy dzis ale nie za bardzo mi sie chce ale z drugiej strony jak mam siedziec sama w domu to tez mi sie odechciewa Cytat:
Malinko a pewnie ze masz racje,niech troche kolo Ciebie pochodzi i nie mysli ze tak szybko Ci przejdzie A dzis obiad w domu czy u tesciowej macie? Tarasie Ty to skarby zawsze upolujesz
|
|
#3418 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Ja po wczorajszym późnym pójściu spać kiepskawo się czuję. A mamy znowu jechać z tżtem na urodziny. Smaruje się od rana jakimiś bronzerami co by ta moja blada twarz tak nie straszyła jak wczoraj
Cytat:
Ja się chyba nie odważę Ostatnio mnie jeszcze koleżanka straszyła że przez karmienie to piersi są podobno w tragicznym stanie. Ja już oczywiście mam wizję że tak właśnie będzie![]() Cytat:
będzie grzeczny i spokojny i mamusia na święta będzie już "sobą" ![]() ![]() Jeśli chodzi o teściowe to tu ten temat jest dobrze znany i jest tylko jedna rada: NIE SŁUCHAĆ! A co do pościeli to ja zamawiałam. Wszystko ok tylko te kolorki na żywo okazały się mniej "żywe" niż na zdjęciach a że ja mam ostatnie obsesje pt "Bladość" to mnie to trochę wkurzyło ![]() Dudziaczku dzięujemy że Nas nie wystraszyłaś ![]() I życzę udanego dnia z rodzinką tżta
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-10-11 o 13:20 |
||
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no daje rade, ale ogólnie mi się cisnienie podniosło, no bo oni mysla, że my tacy naiwni i debile i znow sie historia zacznie powtarzac?
Ja juz oczym wyobraxni widze, jak im pozwolimy to na swieta beda miec problem. Ze albo my mamy przyjsc do nich albo o ni beda sie chceili zwalic, zebysmy my urzadzili impreze ![]() To nic, ze ja bede po porodzie, ale ja juz tych ludzi tak znam, ze jestem pewna ze tak bedzie. A teraz jak sie brat wyprowadzil z tamta to nagle o Tz przypomnieli sobie. I jeszcze w dodatku juz podobno ten brat jest beeee, bo mieli swoje zdanie i tamta jego zaczela juz sie wkurzac na ojca i matke Tz, ze im rozkazuja ![]() czyli tak ich uwielbiali a teraz tamci sie zachowuja i robia tak jak my... Ja nie znosze Tz brata ani tej jego, ale nie dziwie sie ze chcieli sie wyniesc od Tz z domu. O nie, ja sobie nie pozwole juz na te akcje co byly...wole miec spokoj i zeby nam dali spokoj. Acha i juz nam kazali przyjsc dzisiaj:/ Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-11 o 13:20 |
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi swietami to było by troszke nie halo ze niby Wy jeszcze mieli byscie u siebie robic,oj wybiła bym im ten pomysl z głowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

podobno jest to syndrom "wicia gniazda"

I coca coli bym się napiła

ja najwczesniej 24go pazdziernika sie moge rozpakowac
Właśnie z tztem skończyliśmy oglądać Ojca chrzestnego 2. I jeszcze zamówiłam sobie sexy koszulkę, tak na poprawę nastroju i dla mobilizacji, żeby po porodzie znów zacząć ładnie wyglądać 

wpadłam sie tylko przywitać i jedziemy do rodzinki 9tzn. braciszka ) na obiadek tj. w odwiedziny ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)