|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
jeden to odpowiednik lacoste touch of pink, a drugi to happy clinique.
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
no to faktycznie taniocha niesamowita
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ze i tak nie wiem czy warto je bylo kupic, bo jedni chwala te wody FM, a inni mówia że to badziewne podróbki.
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
za taką kasę to nie taka wielka strata, a może akurat Ci podejdą
a jak nie Tobie to może Mamie? w razie czego będziesz wiedziała na przyszłość...
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Luskap witaj
Dziewczyny dzisiaj zreazlizowałam moje kupony urodzinowe do Douglasa i wybrałam sobie takie cienie Artdeco co się nabija na taki aplikator, po jednej stronie wzięłam granat ciemny - piękny DO tego baza Artdeco i tusz do kresesk czarny Już jedno oko pomalowałam właśnie i bardzo mi się to wszystko podoba ![]() Na tym kończą się moje zakupy (ponoć te urodzinowe się nie liczą ) , ale w sumie wszystko z listy było, także grzechów wielkich nie ma ![]() Zużyłam: -płyn do h. intymnej AA oceanic - super był -wyrzuciłam resztkę tuszu false lash effect -maseczke saszetke AA cera wrażliwa |
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Zuzyłam wczoraj wieczorem krem na noc Avon Anew Retroactive. Używałam go parę miesięcy, ale nie znudził mi się w połowie. Jestem wykończona po 1 zjeździe, ale popełnilam mały grzeszek i kupiłam oliwkę HIPP, ale dawno na nią polowałam. Sliczny ma zapach! Cytat:
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie nadrobiłam zaleglości ...
od czwartku do kosza wywaliłam puste opakowania po: -paście do zębów -oliwce (zużyłam ją do pelingu kawowego) Już wiem, że peeling kawowy dla mnie najlepszy jest z oliwką ale na razie nie kupie nowej (nie mam zapasów a postaram się kupić dopiero w listopadzie). Do tego czasu chce używać z pelingiem żelu aloesowego z avonu ... po opalaniu Jakoś tak zużyć mało ... oby zakupów było jeszcze mniej czego życze sobie i wam ![]() |
|
|
|
#3428 |
|
BAN stały
|
Hej Kochane! Witam po przerwie
Niestety nie mialam kabla i przez to dostepu do internetu a akademiku Ale w przyszlym tygodniu to sie zmieni. Podczas dzisiejszego nakladania maseczki z Perfecty zauwazylam, ze juz powoli widac koniec Chociaz cos czuje, ze ciezko mi bedzie podczas tych studiow w szybkim tempie wszystko zuzywac... Zwlaszcza, ze zostalam konsultantka Oriflamu.... Widze, ze Wy tutaj w wiekszosci jestescie w Avonie, wiec nie bijcie
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale było super na tym koncercie |
|
|
|
|
#3430 |
|
Konto usunięte
|
Zapomniałam powiedzieć - wczoraj składałam zamówienie z Avonu i wzięłam dla siebie balsam migdałowy z Naturalsa i cukrowy balsam do stóp, łącznie zapłacę koło 10zł, ale to i tak z zarobku
![]() Najszybciej zużyję teraz tonik, żel pod prysznic i miniaturkę szamponu ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Aaa, właśnie zarobiłam 150zł Sprzedałam na all bransoletkę, którą wygrałam jako liderka w avonowym konkursie na mianowania nowych frajerek na konsultantki
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O wiele bardziej lubię brzoskiwniowy ![]() Bo prawie zawsze jak piszemy na gg, na pytanie czemu długo nie odpisuję odpowiadam, że szukam czegoś na Allegro ![]() Dopisałam sobie 2 cienie z Avonu - wziełam na przetestowanie Purple Haze i Moccha ale kurcze spodobały mi się Za to odłożyłam 3 inne + błyszczyk, 2 lakiery i róż
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
Siostra pomogła mi wykończyć szampon absoluta l'oreala i balsam do włosów blond bez spłukiwania nivea
do włosów została mi tylko fioletowa joanna i na spółke z siostrą i z mamą cement i ceramidy l'oreal I JAKIS LITR RÓŻNYCH ODŻYWEK ![]() Ide jeszcze zrobić pedi i może manicure, o ile nie zasnę ;] |
|
|
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Odwykowiczki
![]() Od początku października zużyłam resztkę kompaktu Clearzone Manhattana, końcówkę kremu tonującego Ziaja Nuno i podkładu Bourjois Repulpant. Zużyłam też jeden błyszczyk Essence (a to akurat żadne osiągnięcie, bo w kosmetyczce mam jeszcze chyba z 30 błyszczyków, balsamów i innych smarowideł do ust), saszetkę maseczki Dermiki i próbkę kremu Soraya. W kolejce do zużycia czekają: kolejny błyszczyk Essence, dwie próbki podkładu Rimmel Renew&Lift, antyperspirant AA, resztka perfum Bleu Marine Pierre Cardin, tusz Nivea Lash Revolution, mydło w płynie AA, krem do rąk Bielenda, kolejna saszetka Dermiki, kilka balsamów. Oddałam w dobre ręce kosmetyki Yves Rocher: balsam spa vegetal i 2 samoopalacze. Uczulały, więc i tak bym je wyrzuciła. Zakupiłam: *brelok z błyszczykami Clinique (bo szczytny cel) *mydło w płynie (bo szamponem rąk nie umyję) *żel do higieny intymnej i żel pod prysznic (bo to akurat trzeba) *płyn do demakijażu oczu AA *no i niestety Smackersa (bo miałam chwilę słabości a w SP trafiłam na promocje) Edytowane przez mirab Czas edycji: 2009-10-11 o 02:04 |
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny wrocilam z pizzy
Novotna piekne te twoje zakupy..juz w myslach zdarzylam sobie je wyobrazic luskap gratuluje zuzycia kremu! zel do mycia to chyba jedyny udany produkt z tej serii! nawet mi sie spodobal bo ma lekkie granulki peelingujace no i dosc przyjemnie pachnie! reszta do bani!!! porzeczka tobie tez gratuluje!!! Cytat:
dalej was jutro doczytam bo juz mi sie spaaac zachciewa!!!
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny
![]() Całe szczęście i u mnie trochę zużyć -kremik do rąk neutrogeny - piankę do mycia twarzy clean&clear - 2 tusze do rzęs Zaraz jeszcze skończę: - krem do buzi (już ledwo co wylatuje z tubki) - podkład to kwestia tygodnia myślę - 2 pomadki poza tym oddałam mamie piankę do włosów, trochę próbek i pomadkę... nie jest najgorzej, ale zawsze może być lepiej ![]() za to zaopatrzyłam się w potrzebne kremy: pod oczy, do twarzy i do rąk .. i niepotrzebnie tubka maski do włosów, ale i tak jestem z siebie dumna, tylko jeden niepotrzebny zakup w ciągu 2 tygodni ![]() możesz mi podać jakieś namiary? może ja też się skuszę i wreszcie zacznę wyglądać jak człowiek
|
#3436 |
|
Miss Pudernica
|
Witam
Chciałabym się przyłączyć do odwyku. Podczytuję Was już długo i mam nadzieję, że mnie zmotywujecie do zmniejszenia zbiorku. Co prawda przez ostatnie kilka miesięcy znacznie udało mi się go zmniejszyć, ale ciągle walczę z zapasami. Teraz to 10 żeli pod prysznic, peelingi do ciała, szampony i kremy do twarzy i maski do włosów. Na szczęście z nadmiaru balsamów udało mi się wyleczyć, mam tylko 3 i jeden ujędrniający, wszystkich używam na bieżąco. Nie mam też problemu z maseczkami, żelami do mycia twarzy, kremami do rąk. Przyjmiecie kolejną nałogową?
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
No jasne że Cię przyjmiemy
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
annamariar ale duzo pokonczylas!!! 2 tusze,podklad,pomadka! brawo!!!!
aante witaj u nas!!!! przez najblizszy czas wogole nie wybieraj sie do drogerii skoro ciagle cos kupujesz i cie kusi
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś byłam na zakupach co prawda tylko w Biedronce ale i tak kosmetyki kusiły. Nie kupiłam nic kosmetycznego, poza spożywką tylko domestosa i podpaski ale to konieczne.
Chciałabym nic nie kupować w październiku a dopiero w listopadzie coś kupić jak otworzą nowe centrum handlowe, i tak się wybiore więc będe mogła sobie "pozwolić" na więcej. Księżniczko gdzie kupowałaś próbki pigmentów MAC i próbki minerałow? |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo wszytsko mam wyrzuty sumienia ze kupilam te 2 wody... Mam 4 zapachy(przy czym lada dzien wykoncze jeden). Nie jest niby tragicznie duzo, ale mialam w pazdzierniku nic nie kupowac...
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj wykończyłam żel do twarzy i żel do ciała
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo!
ja mam 1 zuzycie narazie
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Bardzo lubię czytać Wasz wątek, jest taki mobilizujący i dopingujący ![]() Ja chyba tak naprawdę raz w życiu miałam moment kiedy nagromadziłam zastraszającą ilość mazideł, kremów i wszelakich smarowideł. Fatalnie się z tym czułam, litrowe butle szamponów i odżywek straszyły z łazienkowych półek, łypały na mnie złowieszczyk okiem z szafek, szaf i najróżniejszych czeluci mojego domu, już zapomniałam co mam a czego nie mam. Postanowiłam to wszystko zużyć i udało się, teraz mam wszystkiego optymalną ilość. Tylko kolorówkę muszę pozużywać szzególnie róże, cienie i błyszczyki do ust, nie mogę tego zmęczyć ![]() Oczywiście jakieś grzeszki się trafią, dla poprawy humoru, na jakieś stresy itd. No ale wkońcu każdy czasem miewa chwile słabości
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() No to juz taka nasza kobieca natura... Teraz mamy wszytskiego w sklepach pod dostatkiem, a moja mama mowila ze kiedys to kobiety tak nie przywiazywaly do tego uwagi... A my wybrzydzamy w tych wszytskich kosmetykach, ciuchach i innnych duperelach.
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
..a kasy potem coraz mniej
|
|
|
|
#3446 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Przyznam, że prowadzę bardzo konsumpcyjny styl życia, jestem podatna na te wszystkie chwyty marketingowe, ale powoli zaczynam mieć tego dość i chcę to zmienić. Całkiem nie zrezygnuje z kosmetyków, ale jest jeszcze tyle rzeczy w życiu, które chciałabym poznać, więc myślę że nadszedł czas żeby zmienić swoje priorytety
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3448 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Na szczęście za kolorówką nie przepadam, mam to co najpotrzebniejsze w minimalnych ilościach, a i tak przeważnie używam tylko pudru lub podkładu, tuszu do rzęs i czegoś do ust. Cienie od święta, już częściej używam kredki.
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
aante ja mialam kiedys 15 podkladow, to dopiero była glupota! na szczescie wyminilam na targowisku.
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

a jak nie Tobie to może Mamie? w razie czego będziesz wiedziała na przyszłość...

Ale w przyszlym tygodniu to sie zmieni. Podczas dzisiejszego nakladania maseczki z Perfecty zauwazylam, ze juz powoli widac koniec
jeszcze mi kolejny katalog zostal do obejrzenia a w nim miniaturki kremow solutions. Hmm...