Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-11, 13:40   #3421
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Domi Ty sie tesciami nie przejmuj,wiadomo ze jak drugi syn sie wyprowadzil to teraz beda z Wami kontaktu na sile szukali ale spokojnie,niech tz im powie co ma do powiedzenia i tyle
A z tymi swietami to było by troszke nie halo ze niby Wy jeszcze mieli byscie u siebie robic,oj wybiła bym im ten pomysl z głowy
Kachulka oni jeszcze tego nie powiedzieli, ale ja juz to widze oczyma wyobraźni ta cala sytuacje, juz nawet to do Tz mowilam. Ja ich tak przejrzalam na wylot, ze jak juz cosp owiem to sie sprawdza, mowie Ci...
I jeszcze jestem przekonana, ze jak sie z nimi wielce pogoodzimy, pozwolimy sobie, albo jak ja bym byla oległa i miala inny charakter, to beda problemy ze chrzcinami skoro z weselem nam zrobili problem to z tego nei zrobia??bedzie:a czemu nikt od nich nei jest chrzestnym/ną
Jeszcze Wam bede o tym pisala, ale mam nadzieje, ze jednak do takich sytacji nie dojdzie
A jeszcze Tz siostra ostatnio przyniosla Tz rachunek, spotkali sie na przystanku i mowila, ze tamten brat z tamta sie zmienili i w ogole, ale ze kupili jakies rzeczy do mieszkania (małpuja zywcem za nami, ale mniejsza o to, kupuja gorsze wersje albo uzywane:p) a Tz powiedzial, ze kupilsimy aparat i meble, a pewnie oni sie głowia ze my tyle kasy mamy i w ogole, a to g"""no prawda dlatego Tz ojciec tak sie wypytwal o premie, pewnie chcial zeby tz mu powiedzial ile doklandie zarabia.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 13:48   #3422
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Dudziakowa pięknie napisałas - zobaczysz z małeym sie dotrzecie, musi tylko ustawić sobie noc i dzień
Domi spokoj spokoj spokoj dzidek sie bedzie denerwował
Paczka czop to taki korek galarety o zabarwieniu ja bym określiła jasno żółto różowo pomarańczowym - tak to pamiętam

widzę, ze wchodzicie na dziwne tematy odnośnie dzieci i ich zdrowia - WSZYSTKIE NASZE DZIECIACZKI SĄ ZDROWE I PORODY BĘDĄ LUZACKIE
a tekstami zwłaszcza teściowych odnośnie naszych wyglądów czy to zbyt mały czy zbyt duży brzych i te kg i te tyłki to PROSZĘ OLEWAĆ - kobieta w ciąży jest piękna bo nosi w sobie cud i tego proszę mi się trzymać
a ja idę robić obiad a właściwie to nałożyć 2 danie a tak mi się nie chce
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 14:11   #3423
malina81
Zadomowienie

Cytat:

Malinko a pewnie ze masz racje,niech troche kolo Ciebie pochodzi i nie mysli ze tak szybko Ci przejdzie
A dzis obiad w domu czy u tesciowej macie?
Kachula obiad w domu ale oczywście standardowo tescowa zadzwoniła rano- ja do telefonu sie jakos nie rwałam wiec odebrał mój mąz wiec jej sie tłumaczył

Domity to tez masz z tą rodzinką Tz-ta... echhhh
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 14:13   #3424
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kachulka oni jeszcze tego nie powiedzieli, ale ja juz to widze oczyma wyobraźni ta cala sytuacje, juz nawet to do Tz mowilam. Ja ich tak przejrzalam na wylot, ze jak juz cosp owiem to sie sprawdza, mowie Ci...
I jeszcze jestem przekonana, ze jak sie z nimi wielce pogoodzimy, pozwolimy sobie, albo jak ja bym byla oległa i miala inny charakter, to beda problemy ze chrzcinami skoro z weselem nam zrobili problem to z tego nei zrobia??bedzie:a czemu nikt od nich nei jest chrzestnym/ną
Jeszcze Wam bede o tym pisala, ale mam nadzieje, ze jednak do takich sytacji nie dojdzie
A jeszcze Tz siostra ostatnio przyniosla Tz rachunek, spotkali sie na przystanku i mowila, ze tamten brat z tamta sie zmienili i w ogole, ale ze kupili jakies rzeczy do mieszkania (małpuja zywcem za nami, ale mniejsza o to, kupuja gorsze wersje albo uzywane:p) a Tz powiedzial, ze kupilsimy aparat i meble, a pewnie oni sie głowia ze my tyle kasy mamy i w ogole, a to g"""no prawda dlatego Tz ojciec tak sie wypytwal o premie, pewnie chcial zeby tz mu powiedzial ile doklandie zarabia.

Domi nie udzielajcie tesciom takich informacji bo co ich to interesuje i tyle,olewajcie ich i koniec

Madziu smacznego obiadku

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Kachula obiad w domu ale oczywście standardowo tescowa zadzwoniła rano- ja do telefonu sie jakos nie rwałam wiec odebrał mój mąz wiec jej sie tłumaczył

Domity to tez masz z tą rodzinką Tz-ta... echhhh

To tesciowa pewnie zdziwiona ze coraz czesciej u siebie jadacie,a niech sie przyzwyczaja

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 14:16   #3425
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja się chyba nie odważę Ostatnio mnie jeszcze koleżanka straszyła że przez karmienie to piersi są podobno w tragicznym stanie. Ja już oczywiście mam wizję że tak właśnie będzie
Dlatego właśnie dla mnie będzie to zachętą (czyt. batem ) do wzięcia się za siebie.

A z koleżankami to tak jak z teściowymi: NIE SŁUCHAĆ!!!
Jak będziemy dbać o piersi i całą resztę, to będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
widzę, ze wchodzicie na dziwne tematy odnośnie dzieci i ich zdrowia - WSZYSTKIE NASZE DZIECIACZKI SĄ ZDROWE I PORODY BĘDĄ LUZACKIE
a tekstami zwłaszcza teściowych odnośnie naszych wyglądów czy to zbyt mały czy zbyt duży brzych i te kg i te tyłki to PROSZĘ OLEWAĆ - kobieta w ciąży jest piękna bo nosi w sobie cud i tego proszę mi się trzymać
a ja idę robić obiad a właściwie to nałożyć 2 danie a tak mi się nie chce
Pięknie napisane. Będę się tego trzymać

Cytat:
Widzę, że są postępy w organizowaniu niedziel po swojemu
Stary 2009-10-11, 14:39   #3426
elalank
Zadomowienie

Witam Ciężaróweczki

ech mój teść ma jeszcze 6 km do mety- bierze udział w poznańskim maratonie! TWARDZIEL normalnie! Jak mnie duma rozpiera!!!!!!

dudziakowa- fajnie, że nas za bardzo nie wystraszyłaś tym porodem!
No i jeszcze raz gratuluję Mamusiu! I pięknie napisałaś że to CUD! Ech ażmi się łezka zakręciła!

domi - nie denerwuj się. Niech TZ to sam załatwi z rodzicami. A w ogóle to nie rozumiem jak mozna się pytać o sprawy finansowe!!! Wg mnie to duży nietakt! Jak mój TZ słyszy coś takiego to od razu

Cytat:
- WSZYSTKIE NASZE DZIECIACZKI SĄ ZDROWE I PORODY BĘDĄ LUZACKIE
brawo! oczywiście jak zwykle masz Madziu rację

Cytat:
no fajnie, że w końcu stawiacie na swoim

A ja wracając z maratonu (byłam tylko na ok 6 km pomachać teściowi z wnusią ) wstąpiłam do sklepów i zakupiłam kosmetyki dla Córci.
Chciałam to zrobić po porodzie (tzn wysłać TZa), ale jakoś taka byłam niespokojna, a teraz od razu mi lepiej
kupiłam tez termometr do wody, i dla mnie kilka rzeczy do szpitala!

A powiedźcie:
do noska będziecie używać roztworu wody morskiej czy sól fizjologiczną? bo babka w aptece mi powiedziała, że nawet lepiej do noska stosować tą sól fizjologiczną zamiast wody morskiej, i kupiłam tylko sól fizjologiczną
Co mówiły Wasze położne na SR??? (podajcie proszę nazwę tej wody morskiej którą położne polecały, plisss)

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-10-11 o 14:44
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 15:08   #3427
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
A powiedźcie:
do noska będziecie używać roztworu wody morskiej czy sól fizjologiczną? bo babka w aptece mi powiedziała, że nawet lepiej do noska stosować tą sól fizjologiczną zamiast wody morskiej, i kupiłam tylko sól fizjologiczną
Co mówiły Wasze położne na SR??? (podajcie proszę nazwę tej wody morskiej którą położne polecały, plisss)
Nam położna nic nie mówiła o soli fizjologicznej ani wodzie morskiej. Teraz tylko się zastanawiam, czy słona woda do noska to dobry pomysł Przecież sól osusza bardzo błony śluzowe.
Stary 2009-10-11, 15:08   #3428
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Ciężaróweczki

ech mój teść ma jeszcze 6 km do mety- bierze udział w poznańskim maratonie! TWARDZIEL normalnie! Jak mnie duma rozpiera!!!!!!

dudziakowa- fajnie, że nas za bardzo nie wystraszyłaś tym porodem!
No i jeszcze raz gratuluję Mamusiu! I pięknie napisałaś że to CUD! Ech ażmi się łezka zakręciła!

domi - nie denerwuj się. Niech TZ to sam załatwi z rodzicami. A w ogóle to nie rozumiem jak mozna się pytać o sprawy finansowe!!! Wg mnie to duży nietakt! Jak mój TZ słyszy coś takiego to od razu

brawo! oczywiście jak zwykle masz Madziu rację

A ja wracając z maratonu (byłam tylko na ok 6 km pomachać teściowi z wnusią ) wstąpiłam do sklepów i zakupiłam kosmetyki dla Córci.
Chciałam to zrobić po porodzie (tzn wysłać TZa), ale jakoś taka byłam niespokojna, a teraz od razu mi lepiej
kupiłam tez termometr do wody, i dla mnie kilka rzeczy do szpitala!

A powiedźcie:
Elus ja mam wode morska do noska,ale nie podam firmy bo nie pamietam a zostawilam ja u mamy i dopiero musze przywieżć do domu to napisze wtedy

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-11, 15:16   #3429
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Nam położna nic nie mówiła o soli fizjologicznej ani wodzie morskiej. Teraz tylko się zastanawiam, czy słona woda do noska to dobry pomysł Przecież sól osusza bardzo błony śluzowe.
ja tam nie wiem może ona się tylko tak nazywa.
A jest podobno do nawilżania noska, albo jak zalegają w nim suche smarki lub jak ma katar. Może w szpitalu mi jeszcze coś powiedzą o tym

Cytat:
Elus ja mam wode morska do noska,ale nie podam firmy bo nie pamietam a zostawilam ja u mamy i dopiero musze przywieżć do domu to napisze wtedy
fajnie, dzięki
A Ty się o niej dowiedziałaś na SR, że trzeba mieć czy tez można mieć, ale nie jest bardzo konieczna?

Stary 2009-10-11, 15:35   #3430
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam nie wiem może ona się tylko tak nazywa.
A jest podobno do nawilżania noska, albo jak zalegają w nim suche smarki lub jak ma katar. Może w szpitalu mi jeszcze coś powiedzą o tym

fajnie, dzięki
A Ty się o niej dowiedziałaś na SR, że trzeba mieć czy tez można mieć, ale nie jest bardzo konieczna?

No na sr tez nam polozna mowila o wodzie morskiej do noska,w aptece tez mi polecali wlasnie wode morska no i bratowa tz tez mowila ze jest najlepsza do noska wiec kupilam

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-11, 15:42   #3431
domi7ks
Zakorzenienie

Ja we wtorek bede na SR miala taki temat dot. pielegnacji wiec sie pewnie dowiem jakie kosmetyki u nas polecaja. We wtorek tez planuje zrobic zamowienie w aptece, zeby miec juz prawie wszytsko. Jakos nie lubie na osttania chwile zostawiac rzeczy
Tz zagonilam i ogladal wozki na allegro, upatrzyl sobie jakis jeden. Ja jakos do wózkow nie mam cierpliwosci

W tym tyg pewnie przyjdzie łózeczko wiec mam dylemat czy go rozkladac czy nie (oczywiscie bez poscieli narazie), z drugiej strony nie chce zeby stalo w pudlach

a w ogole to jakos nie mam humoru dzisiaj

wczoraj troche sie zajelam naszą listą mamus, bo juz taka rozwalona byla...

Stary 2009-10-11, 15:47   #3432
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja we wtorek bede na SR miala taki temat dot. pielegnacji wiec sie pewnie dowiem jakie kosmetyki u nas polecaja. We wtorek tez planuje zrobic zamowienie w aptece, zeby miec juz prawie wszytsko. Jakos nie lubie na osttania chwile zostawiac rzeczy
Tz zagonilam i ogladal wozki na allegro, upatrzyl sobie jakis jeden. Ja jakos do wózkow nie mam cierpliwosci

W tym tyg pewnie przyjdzie łózeczko wiec mam dylemat czy go rozkladac czy nie (oczywiscie bez poscieli narazie), z drugiej strony nie chce zeby stalo w pudlach

a w ogole to jakos nie mam humoru dzisiaj

wczoraj troche sie zajelam naszą listą mamus, bo juz taka rozwalona byla...
Domi a Wy jeszcze imienia nie wybraliscie dla Waszej córci?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-11, 15:50   #3433
elalank
Zadomowienie

Cytat:

to Domi jak będzie mowa o wodzie morskiej to wsłuchaj się proszę w temat! i jak możesz zapytaj czy zamiast tej wody morskiej czy można wkraplać sól fizjologiczną? Ja będę ogromnie wdzięczna

Ja łóżeczko już mam rozłożone- oczywiście bez pościeli ale oko cieszę a przed porodem tylko odświeżę.
I tak jak Brombi napisała, że zapach nowego drewna też nie jest fajny, więc lepiej żeby zdążyło się wywietrzyć

Stary 2009-10-11, 15:50   #3434
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi a Wy jeszcze imienia nie wybraliscie dla Waszej córci?

wybralismy
ale jeszcze nie mówimy hop, nie mowimy po imieniu do brzuszka ani nic z tych rzeczy...nawet tak nie umiem

Ela wszytskiego sie dowiem i napisze po SR co nam mówili chcoiaz powiem szczerze, ze to, co wynosze ze SR w wiekszosc pokrywa sie z tym, co dowiaduje sie od Was, zadnych nowych filozofii nie wymyslaja.Moze to i dobrze
Jedyna ciekawosta jaka sie dowiedzialam osttanio (bo bylo o karmieniu) to to, zeby dziecko jak nadluzej z jednej piersi jadlo jak sie przystawi, zeby nie zmieniac co 5 min. Bo po kilku minutach z piersi zaczynaja leciec te wartoscowe składniki

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-10-11 o 15:54
Stary 2009-10-11, 15:55   #3435
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Domi nie dziwie sie ze nie masz humoru a co do pytania o premie to az brak mi slow.. totalny brak taktu no ale sama wiesz ze ich tylko wasza kasa obchodzi a nie wy

Malinko bardzo dobrze, niech sie tz sam tlumaczy.. na przyszlosc bym sie w ogole w niedziele rano nie wyrywala do telefonu

ja mam wode morska do noska. jak Adi mial zielony katar to baaardzo sie przydala.. no ale nie musicie jej miec od pierwszego dnia.. wazne zeby pozniej nas kiepska sytuacja nie zaskoczyla w nocy jak juz apteki beda nieczynne wiec ja zawsze staram sie miec apteczke na bierzaco..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 16:00   #3436
kachula27
Zakorzenienie

widzialyscie takie wanienki skladane dla dziecka?bo ja pierwszy raz widze..

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/vmchk/Kapiel/...ypage.tpl.html

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
to Domi jak będzie mowa o wodzie morskiej to wsłuchaj się proszę w temat! i jak możesz zapytaj czy zamiast tej wody morskiej czy można wkraplać sól fizjologiczną? Ja będę ogromnie wdzięczna

Ja łóżeczko już mam rozłożone- oczywiście bez pościeli ale oko cieszę a przed porodem tylko odświeżę.
I tak jak Brombi napisała, że zapach nowego drewna też nie jest fajny, więc lepiej żeby zdążyło się wywietrzyć
U mnie łozeczko stoi rozlozone juz jakis miesiac i jeszcze czuje mocny zapach drewna takze wietrze jak najczesciej w tamtym pokoiku a wlasciwie wcale okna nie zamykam

Cytat:
wybralismy
ale jeszcze nie mówimy hop, nie mowimy po imieniu do brzuszka ani nic z tych rzeczy...nawet tak nie umiem

Ela wszytskiego sie dowiem i napisze po SR co nam mówili chcoiaz powiem szczerze, ze to, co wynosze ze SR w wiekszosc pokrywa sie z tym, co dowiaduje sie od Was, zadnych nowych filozofii nie wymyslaja.Moze to i dobrze
Jedyna ciekawosta jaka sie dowiedzialam osttanio (bo bylo o karmieniu) to to, zeby dziecko jak nadluzej z jednej piersi jadlo jak sie przystawi, zeby nie zmieniac co 5 min. Bo po kilku minutach z piersi zaczynaja leciec te wartoscowe składniki

Tez o tym slyszalm i czytalam ze jak najdluzej powinno jesc z jednej piersi przy jednym karmieniu a wlasciwie az do oproznienia piersi dopiero pozniej jak jeszcze sie nie naje dostawic do drugiej

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-11, 16:03   #3437
elalank
Zadomowienie

Cytat:
wybralismy

dzienks Domi
Forum lepsze niż nie jedna książka
A o piersi tez słyszałam, że najpier trzeba jedną karpić aż do końca, następnie drugą do końca itd zawsze trzeba jakby do ostatniej "kropelki wycisnąć"

Dzękuję dziewczyny za odp. Kropka a możesz napisać nazwę tej wody? bo są różne...

Mój teść ukończył maraton! och jaka jestem dumna!

Idziemy świętować!!!! Trzymajcie się Mamusie!

do jutra!!!!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-10-11 o 16:07
Stary 2009-10-11, 16:04   #3438
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
dzienks Domi Forum lepsze niż nie jedna książka

Idziemy świętować!!!!
do jutra!!!!

Gratulacje dla tescia!!!!!

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-11, 16:35   #3439
malina81
Zadomowienie

Cytat:
To tesciowa pewnie zdziwiona ze coraz czesciej u siebie jadacie,a niech sie przyzwyczaja
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Widzę, że są postępy w organizowaniu niedziel po swojemu
Cytat:

dzięki dziewczynki za "wparcie" ale do stawiania na swoim to nam jeszcze daleko. A dziś moj TZ widząc mojego focha nawet nie dyskutował ze mna na temat czy jedziemy czy nie Teściowa jakoś przeżyła ta wiadomość- z ust mojego TZta, no ale w sumie ostatnio miała go prawie codziennie w domu bo przygotowujemy działke pod fundamenty- i tu jest najlepsze- ze nasz dom ma "powstać" zaledwie kilka metrów od okien teściowej Wiec jakby nie było jesteśmy skazani na siebie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Malinko bardzo dobrze, niech sie tz sam tlumaczy.. na przyszlosc bym sie w ogole w niedziele rano nie wyrywala do telefonu
Oj Kropciu nigdy sie nie rwe do telefonu zwłaszcza jak dzwoni o "pewnych" porachNawet czasami cierpię na głuchotę

A u was też była pełnia??
Stary 2009-10-11, 16:47   #3440
kachula27
Zakorzenienie

dziewczyny pokaze Wam Jule,tzn córcie siostry

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2009-10-11 o 16:48
Stary 2009-10-11, 16:50   #3441
brombusia
Zakorzenienie

Heloł niedzielne
Czyżby nikt nie zauważył, że mnie nie ma i nikt się nie zmartwił?

Zrobiłam dzisiaj ostatnie zakupy kosmetyczne w rossmannie, m.in. wkładki laktacyjne i miniaturki żelu po prysznic, pasty, szamponu itd. do szpitala. A potem przyszli goście

Domi widzę że teście na tapecie, co za bezczelne typy, żeby tak Wam zaglądać do portfela

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę wczorajszymi i przedwczorajszymi zdobyczami!
skarpetki nowe ale pozostałe ciuszki z ciucholandu
Super zakupy

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Wogole to chcialam podziekowac tu na forum mojemu TZ.....bo jest wspanialym czlowiekiem i mezem i tatusie....
Dziękujemy za opis porodu i oczywiście brawa dla Twojego TZ

Cytat:
WSZYSTKIE NASZE DZIECIACZKI SĄ ZDROWE I PORODY BĘDĄ LUZACKIE
Madziu zgadzam się z Tobą jak zawsze i nie martwię na zapas

Cytat:
A powiedźcie:
Ja mam roztwór soli fizjologicznej w ampułkach, nazywa się to Physiodose i kosztowało mnie 10 zł ( 12 ampułek), nadaje się do przemywania noska i oczu. Położna nam tylko polecała kupić, ale konkretnej firmy nie podawała.
Co do wody morskiej, to chyba kupię jak będzie potrzeba, ale mogę napisać z własnego doświadczenia, bo w tym roku zwalczać katar sienny mogłam tylko takimi kroplami, że nie polecam sprayu Marimer, bo bardzo mocno psika, mnie było nieprzyjemnie, a co dopiero bobasowi.
Natomiast miło wspominam Disnemar, miałam z normalnym dozownikiem, ale jest wersja dla niemowląt z mniejszą końcówką.

Cytat:

Fajnie mieć teścia, z którego można być dumnym

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
O, jaka słodka
A do kogo bardziej podobna, do Mamy czy do Taty ?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 16:55   #3442
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł niedzielne
Czyżby nikt nie zauważył, że mnie nie ma i nikt się nie zmartwił?

Zrobiłam dzisiaj ostatnie zakupy kosmetyczne w rossmannie, m.in. wkładki laktacyjne i miniaturki żelu po prysznic, pasty, szamponu itd. do szpitala. A potem przyszli goście

Domi widzę że teście na tapecie, co za bezczelne typy, żeby tak Wam zaglądać do portfela

Super zakupy

Dziękujemy za opis porodu i oczywiście brawa dla Twojego TZ

Madziu zgadzam się z Tobą jak zawsze i nie martwię na zapas

Ja mam roztwór soli fizjologicznej w ampułkach, nazywa się to Physiodose i kosztowało mnie 10 zł ( 12 ampułek), nadaje się do przemywania noska i oczu. Położna nam tylko polecała kupić, ale konkretnej firmy nie podawała.
Co do wody morskiej, to chyba kupię jak będzie potrzeba, ale mogę napisać z własnego doświadczenia, bo w tym roku zwalczać katar sienny mogłam tylko takimi kroplami, że nie polecam sprayu Marimer, bo bardzo mocno psika, mnie było nieprzyjemnie, a co dopiero bobasowi.
Natomiast miło wspominam Disnemar, miałam z normalnym dozownikiem, ale jest wersja dla niemowląt z mniejszą końcówką.

Fajnie mieć teścia, z którego można być dumnym

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

O, jaka słodka
A do kogo bardziej podobna, do Mamy czy do Taty ?
Brombi ja juz od samego poludnia widzialam ze Ciebie nie ma ale pomyslalam ze niedziela to wiesz Maz,obiad i te sprawy a Ty po sklepach sobie łazisz...

Podobna do siostry wg mnie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-11, 16:58   #3443
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
widzialyscie takie wanienki skladane dla dziecka?bo ja pierwszy raz widze..

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/vmchk/Kapiel/...ypage.tpl.html

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

U mnie łozeczko stoi rozlozone juz jakis miesiac i jeszcze czuje mocny zapach drewna takze wietrze jak najczesciej w tamtym pokoiku a wlasciwie wcale okna nie zamykam
Dziwna ta wanienka Ale jeśli się sprawdza komuś, to czemu nie. Fakt, że na pewno zajmuje mniej miejsca. Ciekawe tylko jak wygląda za stabilnością

A łóżeczko u mnie też się wietrzy już od miesiąca i zapach prawie już zniknął.

Cytat:

Idziemy świętować!!!! Trzymajcie się Mamusie!

do jutra!!!!
Brawa dla teścia

Cytat:
Cudowna!!!
Stary 2009-10-11, 17:10   #3444
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Ja uzywam Lovelle ale pozniej kupie dzidziusia bo o wiele ładniejszy zapach ma

A u mnie super wiesci!!Tadammmmmmmmmmm!! !!!

SIOSTRA URODZILA SLICZNA ZDROWA CORECZKE O 16,05
,MAŁA WAZYŁA 3560 I 57CM,JEST SLICZNA MA CZARNE DŁUGIE WŁOSKI
własnie wrocilam od niej ze szpitala
Siostra po porodzie wyglada i czuje sie rewelacyjnie chociaz miala troche ciezki porod ale jest szczesliwa majac corcie przy sobie
NO TO JESTEM CIOTKA!!!!!
Gratulacje Kachula!

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem. Ja już po urodzinach. Niby sobie tylko siedziałam ale tak mi nogi napuchły że nie umiałam włożyć butów w których przyszłam

Brombi tak jak obiecałam wklejam zdjęcie. Robione na szybko ale wywiązałam się z obietnicyKate i Wiki w 37tc
Super zgrabny brzuszek! A na 37 tydz to w ogóle nie wygląda, ja mam taki w 30....Za 7 tyg to ze mnie będzie potworek Kate a Ty jak zwykle kokietujesz

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
śliczne!

A ja się pochwalę wczorajszymi i przedwczorajszymi zdobyczami!
skarpetki nowe ale pozostałe ciuszki z ciucholandu
Jak zwykle zakupy cudne!

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja dzis nocka maskryczna..wrrr. maly budzil sie co godzinke.... ale to dziwne bo cyca niechial tylko mnie zebym go glaskala i tulila....

Wsumie czuje sie zla i niewyspana..... Ale dzisaj musze jakos wygladac i sie czucbo rodzinka TZ przychodzi na 15.00

A ii mnie cos wzielo na pisanie opsiu z porodu chodz wam to opisze a zdjecia pozniej sorki ale jakos nie mam czasu o tym myslec.... Ale dam dam je....

wiec pisze:

Lezalam sobie tak w tym szpitalku i tak okolo 23.00(28.09) zachcialo mi sie sisusiu wiec wstalam i odrazu ledwo do pionu stanelam a juz zaczely mi wody odchodzic....i tak chlusly jak z butelki mineralnej eheh Jestes ale wtedy mialam nerwy...serce mi tak walilo ze hooh Wiec odrazu po polozna zadzwonilam i do TZ...oczywiscie przyjechal i wygldal tak jak by za 5 minut juz maly mial sie urodzic...wiedy jego minka Bezcenna...Pozniej lekarz mnie zbadał i stweirdzil ze nie ma przeciwskazan zebym narazie rodzila SN bo z malym jest oki...wiec wsumie sie ucieszylam.....A pozniej do 24.na porodowce wyladowalam...i tak razem z TZ..chodzilismy sobie..masowal mi plecki....ogolnie to tak razem to "przezywalismy" TZ te skurcze byl naprawde bardzo dzielny.... i tak okolo 4.rano byly najgorsze skurcze bo okropmnie mnie oblaly i wtedy pomyslam ze nie dam rady i ze chce CC...i ze moze sie cos z maly stac...ale naszcecie jakos mnie zmobilozwali wszyscyw kolo..i tak do 5.25 wytrzymalam a pozniej tlyko skurcze parte to bylo wybawienie.... i tak o 5:55 Przyszedl na swiat nas CUD.cale (2500 gi 48cm)...o ktorego takkk walczylismy...przez ten caly czas....Wielkie szczescie, łzy..

ehhh az sie wzruszlam.....

Wogole to chcialam podziekowac tu na forum mojemu TZ.....bo jest wspanialym czlowiekiem i mezem i tatusie....

I wam tez dziewczyny dziekuje za kciuki...ze o mnie nie zapomnialyscie jak byla nie obezna na forum....

Ide do malego bo ryczy....Mam nadzieje ze opis sie w maire spodoba...nie umiem pisac az takich histori....hehe

buzka milej niedzieli
Dudziakowa jestes dzielna i wspaniała A te wszstkie nerwy zostały teraz wynagrodzone Z małym już niedługo się dogadacie i na pewno nie będzie tak męczył mamusi!

[QUOTE=magdawikp;14678556]

Jak zwykle Madzia krótko i na temat Święta racja i tego sie trzymajmy

A mi sie nawet pisać nie chce.....

Domi olej teściów, w ogóle sie ich zagrywkami nie przejmuj. Niech oni sobie, a wy sobie.

Co do wody morskiej to lepsza jest gdy juz jest jakiś katar czy wydzielina, bo lepiej oczyszcza. Jest tez wygodniejsza w użyciu bo najczęściej to po prostu areozole. zwróćcie jednak uwagę by butelki były w miare poręczne i strumień nie był za duży. Np Marimer jest bardzo dobry ale strumień jest bardzo drazniący i wkurza nawet dorosłego a co dopiero ma powiedziec taki maluch. Sama innych niestety nie używałam więc nie pomogę, może popytajcie osób którzy maja małe dzieci, co polecaja. Takie bardziej znane to Sterimar, Disnemar.
A sól fizjologiczna do codziennej pielęgnacji tez się oczywiście nadaje. Mniej wysusza, tylko forma podania gorsza bo najczęściej w takich ampułkach. Troszkę jestem na zwolnieniu i nie jestem w temacie, trzeba popytac może i sól fizlologiczną w areozolu teraz zrobili? Na pewno warto podpytać w aptece

Właśnie TŻ zrobił mi deserek : kawkę i banany w czekoladzie z lodami....Chyba zaraz pęknę, ale oderwać się nie mogłam! Tak więc życzę Wam miłej reszty niedzieli i będę Was tak troszkę podczytywać, choc nie wiem czy do pisania się zmuszę...Prawdziwa, leniwa niedziela...

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Kachula z Julki to prawdziwa lasencja! Słodziak uroczy.....zazdroszczę twojej siostrze że juz ma córcię w objęciach!

Brombi to widzę, że mamy podobne doświadczenia z Marimerem i rzeczywiście jest Disnemar baby i z tego co sobie teraz przypomniałam pacjentki były z niego zadowolone. A Physiodose to sobie tez kupię bo to i do noska i oczka można przemywać i na 100% sie nie zmarnuje przy niemowlaku!
Stary 2009-10-11, 17:12   #3445
kolanosia
Rozeznanie

Ela teść pierwsza klasa Ciekawe czy twoja pociecha pójdzie w jego ślady ?
Stary 2009-10-11, 17:13   #3446
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

ja przy Izie na początu używałam soli fizijologicznej i jakoś dawałam radę, teraz wiadomo wodę morską - nawet ostyatnio testuję na sobie
zreszt ą u nas połozne własnie na początku zalecają sól

Kachula no piękne zdjęcie

zjadłabym coś tylko nie wiem co? - może loda albo pizze, najgorsze jest, ze chce mi się loda czekoladowego których ja teak nie lubię
wiecie dzis rano tez miałam te dziwne delikatne skurcze z leciutkimi bolami - ciekawe kiedy się zacznie - mam tekie dziwne przeczucie, ze jeszcze tylko tydzień
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 17:23   #3447
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Brombi to widzę, że mamy podobne doświadczenia z Marimerem i rzeczywiście jest Disnemar baby i z tego co sobie teraz przypomniałam pacjentki były z niego zadowolone. A Physiodose to sobie tez kupię bo to i do noska i oczka można przemywać i na 100% sie nie zmarnuje przy niemowlaku!
To się cieszę, że myślisz podobnie,w końcu Ty sie na tym znasz

Cytat:
ja przy Izie na początu używałam soli fizijologicznej i jakoś dawałam radę, teraz wiadomo wodę morską - nawet ostyatnio testuję na sobie
zreszt ą u nas połozne własnie na początku zalecają sól
Sól fizjologiczna ma chyba delikatniejsze działanie, a roztwór soli morskiej może trochę wysuszać śluzówkę, sama to zauważyłam jak używałam przez dłuższy czas.

A co do deserków, ta ja zaliczyłam ciasto i jeszcze o bombonierkę merci zahaczyłam, teraz mnie po tym dosłodzeniu spanko bierze

Gipsowy Joe coś tam kończy w sypialni, żeby na jutro wyschło i jeszcze chce mnie zaciągnąć do praktikera, bo farbę mam wybrać i panele.
Nie chce mi się, ale samego go nie puszczę, bo źle kupi

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 17:25   #3448
domi7ks
Zakorzenienie

Elalank gratulacje dla tescia

Kachulka piekna ona jest, ojej jak zazdroszcze mam nadzieje, ze nam opiszesz porry i ze nie byl wcale straszny

Ja jutro ide na zakupy, moze cos dla siebie kupie, chociaz głupia farbe do włosów, bo czuje sie jak pasztet ostatni

Stary 2009-10-11, 17:26   #3449
aloy
Raczkowanie

hej Dziewczyny niedzielnie!!!
Ja dzisiaj dostałam nagle powera, a ostatnimi czasy ciągle bym leżała... nawet ciacho upiekłam - fale dunaju i obiadek zrobiłam powiem że jestem z siebie dumna
i chciałam napisać, moze mi pomożecie... trochę sie wstydzę, ale od jakiegoś czasu mam takie żółte upławy, w wymazie nic nie wyszło i nie wiem co to jest. I jeszcze puchnął mi stopy i dłonie, ale po nocy to się zmniejsza, nie całkiem ale jednak. Mówiłam o tym mojej pani doktor, ale nie mówiła, że coś złego się dzieje... Ale martwię się...
Domi nie przejmuj się teściami, rób to co uważasz za słuszne, a pytanie o kasę bardzo nietaktowne...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 17:43   #3450
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości