|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II
Midey może to nie reguła i Twój przyszły poród wcale nie będzie gorszy a może przeciwnie lepszy
|
|
|
|
|
#722 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Jak Milencia skonczy 3 latka to bedzie miala za darmo przedszkole i wtedy pojde do szkoly, czyli za 1,5 roku .Bylam dzis dziewczyny w "moim" sklepie spozywczym i zobaczylam ogloszenie ze przyjma dziewczyne do pracy na pol etatu. Jutro mam rozmowe www.londis.co.uk - to ten sklep |
|
|
|
|
|
#723 |
|
szeryfcio
|
Taa, weekend się skończył, za to zaczęły się dni robocze, czyli do pracy!
![]() Co miałam napisać.... Emma śliczności ![]() Kociulku, no piękną masz wagę ![]() Aga trzymam kciuki
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
Aka Emma jest śliczna i duża dziewczynka
![]() ![]() KociulkuTo z Ciebie sama skóra i kości została midey masz racje nic na siłe z jedzeniem ,dzis juz na szczescie lepiej było z tym ![]() A ja padam normalnie i nerwowo mam dośc bo Majka dzis taka neidobra!!! Wyje od rana ,a jak chwile jest cisza to cos psoci ,normalnie głowa mi pęka Jako dowód dodaje fotke (było podejrzanie cicho ,wiec uchwycilam moją pannę na gorącym uczynku )
|
|
#725 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A ja dodalam nowy album do albumów w moim profilu
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-09-29 o 23:19 |
|
|
|
|
|
#726 |
|
szeryfcio
|
Dziewczynki, dostałam wiadomość od Kociulka. Kazała Wam przekazać, że przez jakiś czas (może nawet długi) nie będzie jej na wizażu, ale na pewno wróci. I macie buziaczki dla dzieciaczków.
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Znowu mi wizaż działą na wodę, więc rzadko zaglądam ![]() Pappaya - Ewunia śliczniutka. Gratuluję ![]() Ja miałam "standartową" wypalankę między Radkiem a Łukaszem. Już w drugiej ciąży dowiedziałam się, że takiego zabiegu nie wykonuje sie u kobiet, które planują jeszcze dzieci. Blizna jaka powstaje na szyjce "trzyma" ją i poród nie może się rozpocząć. Łukasz urodził się po terminie, dzień przed porodem lekarz "rozerwał' szyjkę - było to bardzo bolesne, ale ponieważ krótko trwało dało się wytrzymać. Sam poród był podobnie bolesny jak ten przed wypalanką. Kasiamaja - to ja wysłałm Ci zaproszenie na nk ![]() Lwica - za mną też chodzą własnoręcznie robione kolczyki. I chyba się w końcu skuszę ![]() Gardło mnie boli, zmykam do mojego łobuza. Miłego dnia
|
|
#728 |
|
szeryfcio
|
Aga, i jak z tym sklepem?
Zdjątka ładne, Milenka wygląda już na przedszkolaka
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Dawid dzisiaj drugi dzień był w żłobku normalnie dziecko cygana... nie płakał w ogóle!! wczoraj byliśmy razem przez ponad dwie godziny, dzisiaj wyszłam po niecałych pięciu i w żłobku prawie do 14, jedyny minus to nie chciał spać, ale nie płakał dlatego jestem dobrej myśli podobno nawet ładnie zjadł cieszy mnie to ogromnie a ja w tym czasie posprzątałam w całym mieszkaniu, pomyłam podłogi... tak trochę mi dziwnie było nikt się pod nogami nie plątał... teraz padł na buziaka...a ja dzisiaj wyznaczyłam się na zabieg i 3 listopada idę do szpitala na 5 dni... trochę się boję... ale cóż może pozbędę się bólu głowy i zatok... Kasiu mała wizażystka Ci rośnie...;D ja też się chyba zdrzemnę w sumie to trochę dzisiaj zrobiłam
|
|
|
|
|
#730 |
|
BAN stały
|
Nic z tego, dzien wczesniej juz kogos przyjeli
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
A ja juz zostałam pasowana na studenta
Aga,lwica zobaczymy co z niej wyrosnie
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Kasiamaja - powodzenia
Po latach powiesz, że to była najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć![]() Aga - nie martw się - nie tu, to gdzie indziej pracę znajdziesz ![]() Jej, ale z mojego Łukasza się zrobił brudas. Wczoraj sajgon po jego zabawie sprzątałam przez godzinę ![]() I coraz częściej nie śpi mi w dzień. Ale jeśli nie śpi, to zdaża mu się na noc usnąć już o 17.45 dziś śliczne słoneczko, więc sprzątam i biegnę na spacerek. Miłego dnia dziewuszki.
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
znowu mnie kilka dni nie było, nie mam na nic czasu,mam wrażenie,że moje dziecko sie "rozmnozyło" i że pilnuje teraz 10 takich Agatek. Do tego mąż sprawił nam kotkę - Lusię - młodziutka więc mam dwie dziewczynki na wychowaniu, jedna włazi na stół to zaraz druga, Agata jest okropna w stosunku do Luśki-jest o nią najzwyczajniej w swiecie zazdrosna ![]() AgaMili hahaha super zdjecie, moja Agata też już kosmetykami od pewnego czasu się interesuje aż chyba za bardzo-nawet nogi pumeksem szoruje ![]() ![]() ![]() więcej nie pamiętam-przeleciałam pobieżnie wybaczcie. ja za to dzis idę do teściowej na imieniny -zadzwoniła i zaprosiła-nie chcę tam isć,ale robię to dla dobra dziecka bo zrobiła się przez tą chorą sytację bardzo nerwowa zaraz se łyknę neospazminkę co by nie denerwować się za bardzopozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaki, chorowitkom zdrówka |
|
|
|
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
Elkoza - podziwiam Cię, ja bym za nic tam nie poszła. Zdaj relację jak było.
Kota też bym chciała, ale obawiam się, że Łukasz jeszcze za głupiutki na zwierzaka, a jak zaproponowałam tacie, żebyśmy kupili Młodemu chomika, to M. powiedział, że on nie będzie za dwa lata chomika zakopywał pod blokiem i że on miał szczura i strasznie przeżył jego śmierć, więc nie chce gryzoni w domu. Ha ha ha - trauma gryzoniowa:P
|
|
#735 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Aka, Emma rzeczywiscie wyglada na duzo strasza dziewczynke
![]() Cytat:
![]() sliczne zdjecia Aga ![]() przykro mi z powodu pracy ![]() Cytat:
![]() Kasienko, jak zdrowko? nie przeszlo w nic powaznego? Cytat:
![]() a Ty dobrze ze sie w koncu zapisalas na zabieg, bedziesz miec z glowy Cytat:
ja tez mysle ze nie beedziesz zalowac![]() Cytat:
a jak zasnie tak po 17 to ladnie Ci spi w nocy? ![]() Cytat:
![]() masz rzeczywiscie duzo roboty przy Agatce i kotce ![]() Cytat:
za to w zeszlym roku zdechla nam swinka morska i ja wiem ze glupio to teraz zabrzmi ale dobrze ze zdechla w zeszlym roku niz w tym czy za rok, dzieci szybko sie przywiazuja do zwierzatek ( a gryzonie niestety zyja krotko), wiem jak bylo z Dawidkiem, byl Stefanek to Mlody caly czas przy nim, a jak zniknela klatka to szukal i szukal ale w koncu zapomnial, w tym roku by juz chyba za wygrana nie dal.....
|
|
|
#736 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() A ja, gdybym miała jeszcze raz dokonywać wyboru w kwestii zwierzęcia, żadnego bym już nie brała. Boże, ile roboty mam z tym kotem, sprzątanie, a i tak żwirek poroznoszony, kłaki pod nogami... wrrr.. i jeszcze pilnowanie, żeby jedno drugiemu krzywdy nie zrobiło, bo Stasiek za mocno przytula się do Miśki i gdzie ona, tam i on. A, i krzesła zaczęła nam drapać. Po 7 latach niedrapania niczego, i to żeby jeszcze chropowaty, kuszący materiał miały czy co... A nie, one są gładkie, skórzane. Tak więc nowe, skórzane krzesełka nam porozpruwała (to miało miejsce jeszcze przed dzieckiem). Ja nie wiem, jakoś mi miłość do zwierząt przeszła.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2009-10-06 o 01:21 |
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj, Łukasz nie lubi sprzątać zabawek, oj nie. Jak tylko wrzucę je do pudła, to zaraz rozwala. Ale za to ma manię chowania różnych rzeczy do pudełek i ustawiania tych pudełek w salonie w biblioteczce. Ostatnio w pudełku po herbacie znalazłam skarpetki Jak uśnie po 17 to ładnie śpi do rana. Oczywiście moje do rana jest trochę inne niż Wasze, bo my cały czas na cycu, więc kręci się w nocy na cyca, ale nie budzi, nie płacze, nie wybudza. A mi nie, tyle, że wcześniej to każdego kota z ulicy bym zbierała, a teraz to potrafię hamować swoje zapędy. Mój Łukasz wczoraj pokazał istny tatusiowy charakterek. Latał po mieszkaniu, gadał po swojemu i mówię do niego daj buzi. A on spojrzał, rzucił krótkie pa i uciekł do drugiego pokoju. HEEEEEEEEEEJ dziewczyny, gdzie jesteście????
Życie nie daje nam tego, co chcemy, tylko to, co dla nas ma. W. S. Reymont Edytowane przez kasienka1977 Czas edycji: 2009-10-09 o 08:34 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#738 | ||
|
Zadomowienie
|
nie dzieiwie sie Sheryl, w koncu Stas troszke juz przezyl przez Miske....
Cytat:
my mamy ostatnio ciezkie noce, jedna to Dawid prawie cala przeplakal, a tak to budzi sie kolo 1-2(na mleczko) i spi do okolo 6(mleczko) po czym znow zasypia i o 9 juz wstaje![]() , Cytat:
|
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
Midey... Dawidek jeszcze je w nocy mleko
jejku... mój śpi oczywiście jak jest zdrowy przeważnie do rana... niestety już wiem o czym mówiła Elsi... Dawid znowu chory... tym razem przeziębienie tylko i na całe szczęsie, ale dzisiaj był taki apatyczny, że najlepiej było mu na moich kolanach... miałam problem żeby wyjść do pracy... a po powrocie do domu z kolan mi nie schodził...Kasiu ja miałam popołudniową zmianę... a od rana przeżywałam niestety odprowadzanie młodego do żłobka, strasznie płakał... na całe szczęście później się uspokajał... no nic teraz musi dojść do siebie... no nic uciekam... ledwo żyje... przed chwilą torta pieklam, ale coś czuje, ze tak nie udanego to jeszcze nie było...:P |
|
|
|
|
#740 |
|
szeryfcio
|
Stasiowi też przypałętał się katar, pierwszy w życiu zresztą.
![]() I pokasłuje też trochę. Tyle, że po nim nie widać choroby. Skacze, biega, śmieje się... dopiero w nocu jest hardcore, jak nie może oddychać przez zapchany nos. No ale dzisiaj już było lepiej. Zrówka wszystkim.
|
|
#741 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sheryl - zdrówka dla Stasia ![]() Oj, zaczęły się już brzydkie pogody Na szczęście moje dziecko, przejawiające talenty plastyczne - po kim??? - potrafi się zająć na pół dnia ciastoliną. Zużywa ją w tempie ekspresowym, bo zawsze jakiś kawałek mu się zgubi teraz tatuś mu kupił złotą, ma taki fajny kolorek, że i ja się nią lubię bawić![]() Dziewczyny, myślałyście już o Mikołaju?
|
|
|
#742 |
|
BAN stały
|
Sheryl zdrówka dla Stasia
Kasienka ja juz myslalam o Mikolaju bo u nas juz sa ozdowy swiateczne i prezenty w sklepach Milenka dostanie cos takiego: http://allegro.pl/item770898825_wiel..._princess.html i http://allegro.pl/item766015803_zest...la_dzieci.html ona lubi sie takimi rzeczami bawic na zajeciach w przedszkolu ![]() A tak poza tym - za 3 tygodnie sie przeprowadzamy B. namawia mnie na drugie dziecko a slub chce odlozyc na potem Wkurza mnie i to tak tyle![]() Dzis na 11. idziemy ogladac 3 pokojowe mieszkanko w dobrej okolicy tylko bez ogrodka ale trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 3mam kciuki za mieszkano !!! A czemu Cie na gy gy nie ma ![]() sheryl zdrówka dla Stasiulka lwico rowniez zdrówka dla Dawidka ![]() midey ja tez nie planuje zwierzaka ,tylko P ciagle nalega. Szkoda tylko ,że on caly dzien poza domem i ja bym sie musiala gadziną zajmować ,a nie wyobrazam sobie wychodzic z psem zima i Maje ze soba ciagnac A u nas narazie odpukac zdrowie dopisuje Teraz w przyszly weekend i nastepnym mam dwa zjady z rzędu w szkole więc znow bede tesknilam za małą ,ale coz trzeba sie troche z domu wyrwac Poza tym Maja tak jak większośc dzieci na watku nie przejawia żadnych talentów plastycznych ,ale za to taneczne potrafi cały dzien skakac i tanczyc i hitam,i są "fafa-kaczuchy" "budzia-zuzia lalka nie duza" "opa opa-my jestesmy krasnoludki" i jak tylko cos innego właczam to jest awantura i koniec. Skarżypyta niesamowita przychodzi do mnei i skarzy ,że tata "ksici" za chwile do niego i na mnie to samo chociaz jak jestesmy same to jej sie za bardzo nie chce szalec ,ale jak ma widownie to tanczy jak najęta ![]() Na nocnik dalej nie chce robic ,woli uciec na wersalke i tam sie zlać brrr ) Wczoraj ledwo weszlismy do m1 to "lala" "lala" wiec tata wzial ja na zabawki ,wybrala sobie duza lale i za chwile chciala ,żeby tata ja wyciagnal z pudelka ,a jak P się nie zgodxzil to ja zrzucila ze złością na ziemie więc tata odniosl lale na miejscu i tyle Maja ma z lali
|
|
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu - ciastoliny Łukasz nie je. Ona ładnie pachnie, ale jest po prostu bardzo słona. Nie pytaj skąd wiem:P
Bawi się naprawdę super - mamy zestaw fabryka śmiechu i ja mu wyciskam kluchy, a on je sobie tnie, a potem lepi na nowo. Zabawa na całe godziny - rano jak tylko ślipka otworzy krzyczy manina. Naprawdę polecam. U nas sprawdza się też duży blok rysunkowy i pastele. Obrazy malarza abstrakcjonisty na razie nam wychodzą, ale zabawa przednia. I malowanki wodne. Dobra rzecz, bo zabawy z tym dużo, a bałaganu mniej niż z farbami ![]() W związku z talentami Łukasza myslałam, żeby mu kupić tablicę do rysowania, żeby się mógł wyrazić artystycznie
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
OOO no własnie malowanki wodne
musze zaopatrzyc się w te cudenka czyli Kasiu najbardziej polecasz fabryke śmiechu? bo ja własnie się zastanawiam ,która ztych ciastolin wybrać i własnie nie wiedziala ,ktora lepsza z wyciskarka czy z jakims wałeczkiem
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
My mamy fabrykę śmiechu, bo jak kupowaliśmy to był tylko dentysta do wyboru, a dentysta to jeszcze nie dla naszych dzieci.
Tylko musisz się liczyć z tym, że na razie będziesz musiała dziecku pomagać wyciskać te kluchy - one dość ciężko wychodzą i Majka na pewno sama sobie nie poradzi. Nie widziałam tych z wałeczkiem, ale tak sobie teraz myślę, że nasze bąki to i tak najbardziej lubią się bawić w towarzystwie mamy/taty, więc na razie nie ma co liczyć, że będą się bawić same, zupełnie bez naszej pomocy. Dziś mnie Łukasz zaskoczył - przyniósł kurtkę i czapkę i tak długo mi przeszkadzał pisać na kompie, że skapitulowałam, ubrałam go i poszliśmy do parku, mimo, że raptem pół godziny wcześniej wrócilismy z podwórka. Terrorysta mały
|
|
#747 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo Dawdek od urodzenia byl bardzo spokojnym dzieckiem, zywym, ciekawym dzieckiem malo plakal, lubil sie kapac i ubierac, sam bawic Cytat:
Cytat:
a co z mieszkaniem> czemu znowu sie wyprowadzacie?;>Cytat:
Dawid pierwsze co jak Mu dalam wzial do buzi bez wczesniejszego obadania co to jest takze mysle ze z ciastolina troche jeszcze sie wstrzymamy![]() Cytat:
|
|
|
#748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To sa takie malowanki ,ktore wygladaja normalnie jak niepomalowane ,ale jak pedzelkiem sie naniesie na nie wode to wtedy wychodza kolory ![]() Kasiu Domyślam się ,ze Maja sie sama nie zabawi ,ale dla mnie to tez bedzie fajna zabawa ![]() ![]() Co tam laseczki porabiacie bo u nas zimno ,pada i w ogole do bani. Zjadlysmy sniadanko ,pozmywalam ,poodkurzalam i tak sie zastanawiam co dalej ,musze w każdym razie dupsko na poczte ruszyc
|
|
|
#749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co wiem to midey Dawidek też chory. A miałyśmy się wybrać do Gąski Balbinki z dziećmi
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Kasiamaja udanej zabawy z ciastolina
![]() dzieki za odpowiedz o malowanki nie wiedzialam ze cos takiego jest![]() [QUOTE=Kasiamaja;14708150 Co tam laseczki porabiacie bo u nas zimno ,pada i w ogole do bani. Zjadlysmy sniadanko ,pozmywalam ,poodkurzalam i tak sie zastanawiam co dalej ,musze w każdym razie dupsko na poczte ruszyc [/QUOTE]u nas tez zimno, szaro, buro, mokro i chorujemy z Dawidkiem....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

. Jak Milencia skonczy 3 latka to bedzie miala za darmo przedszkole i wtedy pojde do szkoly, czyli za 1,5 roku
a przed nami nic nie musisz udawac

jejku... mój śpi oczywiście jak jest zdrowy przeważnie do rana... niestety już wiem o czym mówiła Elsi... Dawid znowu chory... tym razem przeziębienie tylko i na całe szczęsie, ale dzisiaj był taki apatyczny, że najlepiej było mu na moich kolanach... miałam problem żeby wyjść do pracy... a po powrocie do domu z kolan mi nie schodził...
ale trzymajcie kciuki