|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Posłuchajcie jaka piękna piosenka zakochałam się w niej
![]() choć inne piosenki Steczkowskiej nie podobją mi się 2 wersje Wam pokaże ![]() http://www.youtube.com/watch?v=cWyAUDT0owo http://www.youtube.com/watch?v=dhVUzxxD8Rc może pomyślicie ze to smuty ale mi się podoba baaardzo
#1262 |
Wtajemniczenie
|
Juz ktoras z Was pisze ze seksik po porodzie lepszy?
![]() Jak to?
#1263 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, jak to jest z tym seksikiem? Ja jestem po cc więc u nas bez zmian ale po sn to wątpię żeby było lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Rozeznanie
|
no u nas lepszy choc ja po cc ale to jkis poped wiekszy chyba ale po sn to sie nie wypowiadam ale tez mnie to zastanawia?
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() |
#1265 |
Wtajemniczenie
|
Tak duzo piszecie ze nie nadazam...
Bylismy u bioderkowego, pieluchy na noc likwidujemy ale musimy cwiczyc...mialam wkleic zdjecie naszych zebow obiecuje ze to zrobie ale albo Natanek spi albo trzeba go zabawiac ![]() a u nas z przytulankami roznie... nadal czesto mnie boli ![]() a ja nie mam nk i sobie was nie poogladam ![]() Glamorous wiem ze Kathi miala szyne u swojej Gabi ale dawno sie nie pojawiała... my na razie cwiczymy bioderka. ![]() Iwcia dens strasznie dziekuje Ci za opinie o krzywym zebie, uspokoiłaś mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Marika podobno na czechac duuuzo lepsze warunki i pieniadze niz u nas ![]() ![]() ![]() a smoczka oduczysz, zobaczysz, mały ma duza potrzebe ssania pewnie... Moje dziecie tez budzi sie w nocy na karmienie a nad ranem to coraz czesciej, nie chce smoka wiec nie wiem jak go nauczyc spac cala noc ![]() Poiglot ale z Ciebie laska, jestes baaardzo seksowna ![]() ![]() ![]() Carolajna Cinusiowa ma racje. czy bedziecie razem czy nie lepiej sie zabezpieczyc a wlasciwie dzieci i chciec alimenty. Jesli sie zejdziecie i bedzie dobrze(czego Wam zycze) to i tak bedziesz psokojna o to ze jesli kiedys zdarzy sie cos podobnego bedziecie zabezpieczeni ![]() Brak mi slow po porstu co do niego ![]() ![]() a jak zobaczylam Twoj avatar to sobie pomyslalam jaki ja watek wlaczylam przeciez mialy byc mamusie... ![]() Agusia o rany ![]() Aljaka rzadko sie odzywasz ale jak cos powiesz to albo niesamowicie madrego albo smiesznego, ja poprosze o wiecej ![]() Gosikk a moze on ma za duzo wrazen przez dzien i nie moze zasnac? moze sprobuj go uspac w wozku w domu, zaraz jak zacznie ziewac albo trzec oczka? ja jak nie zaczne usypiac Natanka (niestety najczesciej na rekach ![]() Mell słodkie to co zrobił Twoj Tz ![]() ![]() Iwciag ![]() Esti sniłaś mi sie ![]()
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-10-12 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
To ja wam z mojego pn widzenia napisze:
U mnie po dwóch porodach sn jest gorzej ![]() Po 1 porodzie było ok ale po drugim niestety już jest luźniej i to odczuwam przy dłuższym sekszeniu ![]() Ja byłam szyta bardzo tzn cała szyjka popękana plus zewnętrzne warstwy Ale jak tak sobie pomyśłe to po 1 sn było super, to chyba też kwestia tego jaki był poród i raczej indywidualnie trzeba to rozpatrzeć ![]()
#1267 |
Zadomowienie
|
hej mamuski!! u mnie noc w miare mala zasnela o 20a pobudke na jedzenie zrobila o 2 a potem o 6...moze i ja zaczne malej dawac w nocy smoka tylko ze my prawie go nie uzywamy w dzien wiec niewiem czy to zadziala.
ja jeszcze nawet sniadania nie zjadlama jestem na diecie wiec wszystkiego nie moge wcinac ![]() Poiglot jak rozmowa z tztem?? mam nadzieje ze zrozumial jaki ma skarb w domu ![]() Carolajna uszka do gory dasz rade ze wszystkim. ![]() u mnie seksik zszedl na daleki plan choc nie jest tak zle.
#1268 |
Wtajemniczenie
|
A moj maz pojechal na konrtole do lekarza po 8 i jeszcze go nie ma
![]() ![]() Ewelain jaka diete trzymasz? bo ja tez jestem ![]()
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O tak np ![]() żartuje ![]() ![]()
![]() |
#1270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dietka to taka MŻ- WR..zero slodyczy napoje gaz, fast foody pije zielona herbatke no i cwicze. rowerek stacjonarny choc ostatnio go zaniedbalam no i codziennie 120-180 brzuszkow
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Kuroikaze, fajnie że przynajmniej pieluchy likwidujecie
![]() ![]() Carolajna, no niestety to naturalne że po porodach pochwa się rozciągnęła. Ja w sumie myślałam że już po pierwszym musi być luźniej ale widzę że niekoniecznie. No tak, pewnie wszystko zależy od porodu, skoro Twoje były szybkie to pewnie i mniej szkód narobiły. |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o 20 moj skarbek spi wiec mam czas do tej 23 ![]() dziekujemy za kompemencik ![]() Kuba niestety tez sie budzi ale widze ze nie z glodu... poprostu od urodzenia budzi sie o 3 na jedzonko i chyba juz sie przyzwyczail, mam nadzieje ze sie oduczy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
gosik niestety szybsze i bardziej szkodliwe
![]() Bo wszystko badziej porozciągane i poszarpane, nie było nawet kiedy chronić krocza. I jak już tak rozmawiamy o tym to ja przez ostatni poród ma problemy z nietrzymaniem siuśków, tzn nie ma jakiejs tragedii ale jak kichne gwałtownie czy coś. Miałam zalecenie ćwiczyć mięśnie i zgłosić się do lekarza we wrzesniu ale jakoś mi zeszło Jakas tam popraa est ale prawdopodobnie i tak czeka mnie operacja z tym związana ![]()
#1274 |
Zakorzenienie
|
Pakusia, no to tylko się cieszyć
![]() Carolajna, aż operacja? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Wtajemniczenie
|
Carolajna no dobra od Ciebie to moze byc i tak
![]() ![]() ![]() az operacja? biedaku ![]() Ewelain ![]() naprawde tyle brzuszkow robisz ![]() ![]() ![]() Gosikk natanek przynajmniej spi jak sie go odlozy... hmm to nie wiem juz co by doradzic ![]() ![]() Pakusia szałowa ta czapka i Kubus swietnie w niej wyglada ![]() maz przyjechal, kosc jednak zlamana i ma zwolnienie na miesiac, jak przyjechal to przytulil ![]() ![]() ![]() a ostatnio bylismy w kinie na surogaci, fajny nawet film. wklejam zdjecia zebow, co by mi nikt nie zarzucil ze sciemniam ![]()
#1276 |
Zadomowienie
|
ja mialam cc wiec raczej nie mam problemu
#1277 |
Wtajemniczenie
|
Ewelain ja tez mialam cc i jeszcze czasami mnie tam boli...
moze teraz sie zalaczy ![]()
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-10-12 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Operacja to już najdrastyczniejsza z metod
![]() Do tej pory miałam ćwiczyć mięśnie i zgłosić się na kontrole( czego nie zrobiłam bo zawsze coś ![]() Gin mówił też o jakimś czymś do wstrzyknięcia, ale to nie jest trwałe i nie jest też refundowane przez nfz A operacja z zalecenia tak, podobno wile kobiet sciemnia zeby za darmoszkę zrobić plastykę pochwy ![]() Ja się tam boje, jak sobie przypomne te szycie po porodzie to ciar mnie przechodzą brr ![]() Wolałabym rodzić co miesiąc niż być szytą ![]() A jak wasze rany po cc? Odczuwacie je jeszcze? Kuroikaze wow! Te ząbki są duże! Mój Misiek ma na dole dosłownie dwie milimetrowe kreseczki i wcale nie chcą wyjść większe ![]() Zaraz go pomęcze to wkleje zdjęcie ![]()
#1279 |
Zadomowienie
|
ja po cc czsami jeszcze czuje taki bol np jak mam spodnie biodrowki no i naciskaja na szwy a czsami to bez powodu zacznie bolec ale tak poza to dobrze.ladnie sie zagoilo
#1280 |
Zadomowienie
|
Ja pierwszą cc miałam 4 lata temu i długo czułam dziwny ból zdrętwienie
teraz też mnie boli zwłaszcza na zmiane pogody blizna jest grubsza bo to juz 2 cc było odczuwam też ból jak dłuzej ponosze Antośka ![]() kuroikaze ![]() ![]() mój mały ślini się czasem płacze pomaga dopiero żel lub nurofen ale zębów nie widać ![]() ![]() starszy syn bardzo łagodnie przechodził ząbkowanie nie wiadomo kiedy tylko pierwszy ząb wyszedł mu jak miał 10 msc a potem jeden po drugim z małym będzie większy problem widzę ![]()
#1281 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane
![]() Ale depresyjna pogoda dzisiaj blehhh. Po południu jedziemy jednak do lekarza – niech osłucha Guzika, bo ja się już martwię. Jeżuuuu, dziewczyny dzisiaj mi się szatan śnił. ![]() ![]() ![]() ![]() 100 LAT i BUZIOLE dla IGNASIA, MARCELKA i KUBUSIA!!! ![]() Marika – to super, że udało Ci się dostać do wybranego przez Ciebie promotora. Trzymam mocno kciuki za pracę Twojego TŻ-ta – oby mu się udało w Czechach. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pakusiu – o ja też bym chciała Wii, ale cena mnie zabiła. No bo jeszcze muszę ten brylantowy pierścionek dla Ciebie kupić. ![]() ![]() ![]() Carolajno – przytulam mocno. Moje mądrości nic nowego nie wniosą. Jakby mi TŻ coś takiego powiedział, to choćam spokojna i delikatna kobietka ![]() ![]() Agusiu – o jeżu, ten tekst z drzwiami mnie rozwalił. ![]() Cinusiowa – Ninulka cudna. ![]() Gosik - ![]() ![]() Malutka – no to super efekt. ![]() ![]() Kuroikaze – proszę… trochę czułości: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ewelain - aż tyle brzuszków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Rozeznanie
|
dzieci z 2 zabkami wygladaja cudnie Natanek
![]() mi po cc juz w zasadzie nic nie dolega tylko jak brzuszkow troche porobie to czuje potem w dole brzucha bol jakby ![]() w ogole jestem w szoku jak piszecie ze szycie bolalo-przeciez to niehumanitarne do tego trzeba znieczulac a jak dalej boli to dodac znieczulenia a Ci lekarze mysla ze kobieta jak pporod przetrzymala to to juz bez problemu
#1283 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjęcie ale niestety niewiele widać
![]() Nie mam aparatu tu a z telefonu taki efekt plus zdolności mojej mamy ![]() Któraś z dziewczyn pytała o zazdrość starszego malucha U mnie to jest tak. Córcia całuje, tuli Miśka ale wystarczy mały impuls np zainteresowanie Małym przez kogoś innego, kupienie mu czegoś(mimo ze jej też) Lub on np niechcący ją kopnie czy coś, to ona wpada w szał i potrafi nawet uderzyć ![]() Poza tym strasznie się cofa ![]() ![]() Walcze z tym z róznymi skutkami ![]() Illbana nowy tydzień a Ty ode mnie buziaka nie dostała ![]() masz ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-12 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
ee
![]() ![]() ide męczyć dalej ![]()
#1286 | |
Rozeznanie
|
Kuroikaze nie ma za co
![]() Illbana niezly sen mialas, mi od czasu porodu nic sie nie snilo chyba ![]() ![]() ja wlasnie wyszykowalam sie na spacer i nas zlalo wiec maly spi na balkonie ale pewnie zaraz wstanie bo on lubi spac jezdzac ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1287 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Moja Blancia ciągle nie chce pić mleczka.. tzn. w nocy wypije na śpiocha, ale w dzień muszę ją oszukiwać kaszkami, kleikami z dodatkiem deserków i też niestety za dużo tego nie zje ![]() A w weekend miałam pierwszy zjazd na uczelni i było całkiem fajnie, tyle, że będę musiała sama zakuwać w domku i kolejny zjazd dopiero w połowie grudnia. Najgorsza matma.... przeraża mnie, ale TŻ już obiecywał, że będę miała u niego korki.... ![]() A co do problemów z TŻami... no u nas niestety też nie zawsze jest kolorowo, tyle, że ostatnio to kłócimy się przez skypa lub tel... oboje bardzo ciężko przechodzimy te rozstania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do nocek.... moja córa kiedyś przesypiała całe nocki i było super. Teraz budzi się 2 razy-w środku nocy i nad ranem... No właśnie gdzieś słyszałam o tym, żeby dziecka odzwyczajać od nocnego karmienia, ewentualnie podawać wodę lub herbatkę. Muszę chyba zacząć to stosować ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana podziwiam Cie wiesz? Ja to już bym pewnie dawno TŻa ubiła za takie akcje, jakie Twój odstawia ![]() Czasami jak dźwignę coś naprawdę ciężkiego to czuję moją ranę... A tak, to lajcik, żyć nie umierać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1288 | |||
Zakorzenienie
|
Igusiu, Marcelku i Kubusiu WSZYSTKIEGO NAJJJJJ
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no cena jest porazajaca... ale jak patrzylismy to w pl drozsze ![]() ale mysle ze cos sie uda odlozyc i kupic... strasznie sie napalilismy na to bo mozna fajnie wieczor spedzic ![]() ![]() ![]() u nas to kosztuje 270 euro, wiec to pol tygodnia pracy... nie tak atronomicznie duzo ![]() a wyraz twarzy ma po tatusiu :d ![]() ![]()
![]() |
#1289 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
Ze szpitala przyjechaliśmy z Piotrkiem i lalką w prezencie od dzidziusia. Mała na dzień dobry miała pozytywne nastawienie do małego. A cofnięcie jest jak najbardziej naturalne, im bardziej je akceptujesz tym szybciej minie. U nas jest drugi wariant, Ala od razu stała się opiekunką, początki były ciężkie, wszystko chciała robić, wszędzie się wpychała, teraz jest ok.....np sprzątam pokój a oni razem sobie oglądają bajki. Czasami jak małego coś boli, albo jest marudny i brakuje mi sił, to ją wołam, bo do niej Piotrek zawsze się śmieje, nawet przez łzy, i zaraz coś jej gada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmmm.... dzieki za odpowiedz to widze ze z moim Wiktorem wszystko ok ![]() O zabawki nie jest zazdrosny ale bawi się grzechotkami leży na macie ![]() płacze więcej niz maluszek jak karmię Antka to ciągle coś chce pic zabawke itd ![]() Kiedys powiedział ze fajniej było jak Antka nie było ![]() ![]() im wiecej powtarzam ze braciszek śpi tym on jeszcze gorszy jest no to pocieszyłam chyba te które chcą mieć drugie dziecko ![]() czasem bywa cieżko i wtedy trzeba pomarudzic ale ogólnie jest ok ![]() aljaka my tez tak zrobiliśmy z prezentem starszy syn dostał po powrocie ze szpitala od małego prawda jest taka ze jak ma humor to jest w miare ale jak sie zezłosci to na kim sie odgrywa na małym oby to szybko minęło bo teraz będziemy siedziec w domu wiecej z racji pogody to na wiosne chyba do psychiatryka mnie wywioza ![]()
10.05.09 ANTOŚ jest już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCHAM CIĘ SYNECZKU ![]() Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-10-12 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.