Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 09:27   #1261
Bercia2000
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Posłuchajcie jaka piękna piosenka zakochałam się w niej
choć inne piosenki Steczkowskiej nie podobją mi się
2 wersje Wam pokaże

http://www.youtube.com/watch?v=cWyAUDT0owo

http://www.youtube.com/watch?v=dhVUzxxD8Rc

może pomyślicie ze to smuty ale mi się podoba baaardzo

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 09:28   #1262
Mell_xx
Wtajemniczenie

Juz ktoras z Was pisze ze seksik po porodzie lepszy??
Jak to?
Stary 2009-10-12, 09:32   #1263
gosikk_s
Zakorzenienie

No właśnie, jak to jest z tym seksikiem? Ja jestem po cc więc u nas bez zmian ale po sn to wątpię żeby było lepiej Raczej wręcz przeciwnie...No chyba że tak dobrze zszyją

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 09:36   #1264
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

no u nas lepszy choc ja po cc ale to jkis poped wiekszy chyba ale po sn to sie nie wypowiadam ale tez mnie to zastanawia?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Posłuchajcie jaka piękna piosenka zakochałam się w niej
choć inne piosenki Steczkowskiej nie podobją mi się
2 wersje Wam pokaże

http://www.youtube.com/watch?v=cWyAUDT0owo

http://www.youtube.com/watch?v=dhVUzxxD8Rc

może pomyślicie ze to smuty ale mi się podoba baaardzo
fajna mi sie tez podoba ale ta 1 bardziej
Stary 2009-10-12, 09:38   #1265
kuroikaze
Wtajemniczenie

Tak duzo piszecie ze nie nadazam...
Bylismy u bioderkowego, pieluchy na noc likwidujemy ale musimy cwiczyc...mialam wkleic zdjecie naszych zebow obiecuje ze to zrobie ale albo Natanek spi albo trzeba go zabawiac
a u nas z przytulankami roznie... nadal czesto mnie boli
a ja nie mam nk i sobie was nie poogladam

Glamorous wiem ze Kathi miala szyne u swojej Gabi ale dawno sie nie pojawiała... my na razie cwiczymy bioderka.

Iwcia dens strasznie dziekuje Ci za opinie o krzywym zebie, uspokoiłaś mnie mimo ze mama i Tz mowili ze bedzie dobrze to jednak co zdanie dentysty to jednak zdanie fachowca

Marika podobno na czechac duuuzo lepsze warunki i pieniadze niz u nas ale tez podobno polacy maja gorsza prace niz czesi. ja w kazdym razie trzymam kciuki zeby sie udalo
a smoczka oduczysz, zobaczysz, mały ma duza potrzebe ssania pewnie...
Moje dziecie tez budzi sie w nocy na karmienie a nad ranem to coraz czesciej, nie chce smoka wiec nie wiem jak go nauczyc spac cala noc

Poiglot ale z Ciebie laska, jestes baaardzo seksowna normalnie chcialabym Cie zobaczyc na zywo ale bym chyba padła z zazdrosci. a Twoj tz pewnie osiadł na laurach, ma Ciebie dogadzasz mu jak mozesz wiec po co ma sie starac mam nadzieje ze bedzie wszystko ok a on w koncu przejrzy na oczy jaki ma skarb przy sobie.

Carolajna Cinusiowa ma racje. czy bedziecie razem czy nie lepiej sie zabezpieczyc a wlasciwie dzieci i chciec alimenty. Jesli sie zejdziecie i bedzie dobrze(czego Wam zycze) to i tak bedziesz psokojna o to ze jesli kiedys zdarzy sie cos podobnego bedziecie zabezpieczeni
Brak mi slow po porstu co do niego mam nadzieje ze szybko sie otrzasnie i doceni jaka ma wspaniała kobietke obok siebie i ze ma dla kogo normalnie zyc.
a jak zobaczylam Twoj avatar to sobie pomyslalam jaki ja watek wlaczylam przeciez mialy byc mamusie...

Agusia o rany ona napewno Ci powie ze chce i da rade. i pewnie ma dobre intencje ale co jak cos sie stanie przypadkiem? a moze sprobuj ja zaprosic do siebie na caly dzien i dac jej Filipka a Ty bedziesz tylko obserwowac? moze ona nie zdaje sobie sprawy z tego jak ciezko jest z malym dzieckiem? wiem ze cos takiego chcialas zrobic ale chyba jeszcze nie zrobilas? a im szybciej tym lepiej.

Aljaka rzadko sie odzywasz ale jak cos powiesz to albo niesamowicie madrego albo smiesznego, ja poprosze o wiecej

Gosikk a moze on ma za duzo wrazen przez dzien i nie moze zasnac? moze sprobuj go uspac w wozku w domu, zaraz jak zacznie ziewac albo trzec oczka? ja jak nie zaczne usypiac Natanka (niestety najczesciej na rekach ) jak zacznie ziewac albo trzec oczka to nie zasnie i jest niedobry....

Mell słodkie to co zrobił Twoj Tz u nas chyba tez troche nudy wpadlo... a ja wczoraj sie zloscilam bo maz spedzil pol dnia przy komputerze a wieczorem poszedl sie polozyc ani slowa czy moze pomoc... on pozniej sie jesszcze dziwi ze nie mam ochoty na przytulanie... ja czasem chcialabym zeby wlasnie jak Twoj przyszedl przytulil i tyle bo czasem tak mi smutno... eh nikt nie jest idealny...

Iwciag

Esti sniłaś mi sie

N. ♥

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-10-12 o 09:40
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 09:38   #1266
Carolajna24
Zakorzenienie

To ja wam z mojego pn widzenia napisze:
U mnie po dwóch porodach sn jest gorzej
Po 1 porodzie było ok ale po drugim niestety już jest luźniej i to odczuwam przy dłuższym sekszeniu
Ja byłam szyta bardzo tzn cała szyjka popękana plus zewnętrzne warstwy
Ale jak tak sobie pomyśłe to po 1 sn było super, to chyba też kwestia tego jaki był poród i raczej indywidualnie trzeba to rozpatrzeć
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 09:38   #1267
Ewelain1987
Zadomowienie

hej mamuski!! u mnie noc w miare mala zasnela o 20a pobudke na jedzenie zrobila o 2 a potem o 6...moze i ja zaczne malej dawac w nocy smoka tylko ze my prawie go nie uzywamy w dzien wiec niewiem czy to zadziala.
ja jeszcze nawet sniadania nie zjadlama jestem na diecie wiec wszystkiego nie moge wcinac
Poiglot jak rozmowa z tztem?? mam nadzieje ze zrozumial jaki ma skarb w domu
Carolajna uszka do gory dasz rade ze wszystkim.
u mnie seksik zszedl na daleki plan choc nie jest tak zle.

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 09:40   #1268
kuroikaze
Wtajemniczenie

A moj maz pojechal na konrtole do lekarza po 8 i jeszcze go nie ma cierpie na brak czułości...

Ewelain jaka diete trzymasz? bo ja tez jestem

N. ♥
Stary 2009-10-12, 09:42   #1269
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
A moj maz pojechal na konrtole do lekarza po 8 i jeszcze go nie ma cierpie na brak czułości...

cho ja Cię potule troszkę
O tak np

żartuje

Stary 2009-10-12, 09:49   #1270
Ewelain1987
Zadomowienie

Cytat:

ja cie moge przytulic
a dietka to taka MŻ- WR..zero slodyczy napoje gaz, fast foody
pije zielona herbatke no i cwicze. rowerek stacjonarny choc ostatnio go zaniedbalam no i codziennie 120-180 brzuszkow

Stary 2009-10-12, 10:00   #1271
gosikk_s
Zakorzenienie

Kuroikaze, fajnie że przynajmniej pieluchy likwidujecie No fakt, wrażeń to Aleks ma dużo ale jak jest zmęczony to próbujemy go wyciszać. Tyle że on na rękach czy przy cycu zaczyna drzemać a jak wsadzi się go do łożeczka to od razu wrzask I fakt, im bardziej zmęczony tym bardziej marudny niestety...

Carolajna, no niestety to naturalne że po porodach pochwa się rozciągnęła. Ja w sumie myślałam że już po pierwszym musi być luźniej ale widzę że niekoniecznie. No tak, pewnie wszystko zależy od porodu, skoro Twoje były szybkie to pewnie i mniej szkód narobiły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 10:15   #1272
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
Pakusiu fajna mata i Kubulek jaki slodziuchny a zdolniacha z niego chirurgow sciagnelam 3 odc przez tego bitlorda a 1 i 2 przez rapida bo cos mi nie pyklo i czekaja na obejrzenie juz o niczym innym nie mysle wiec moze dzisiaj
kurcze ja tez bym chciala zlikwidowac nocne jedzenie te o 1 -2 ale Szymek tak sie zaczyna krecic smoka wypluwac az sie w koncu tak wkurza ze plakac zaczyna i wtedy mleko robie
chcialabym zbaczyc ten gwalt na Poiglotku
ja wczoraj 4 odcinek sciagnelam i ogladnelam
o 20 moj skarbek spi wiec mam czas do tej 23

dziekujemy za kompemencik

Kuba niestety tez sie budzi ale widze ze nie z glodu... poprostu od urodzenia budzi sie o 3 na jedzonko i chyba juz sie przyzwyczail, mam nadzieje ze sie oduczy

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
No właśnie, jak to jest z tym seksikiem? Ja jestem po cc więc u nas bez zmian ale po sn to wątpię żeby było lepiej Raczej wręcz przeciwnie...No chyba że tak dobrze zszyją
a u nas lepiej... nie czuje zeby mnie bardziej zszyli, wrecz przeciwnie jestem luzniejsza... ale jakos lepiej odbieram bodzzce nie wiem czym to spowodowane... wystarczy tylko ze mnie "tam" dotknie a ja juz prawie mam orgazm

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 10:16   #1273
Carolajna24
Zakorzenienie

gosik niestety szybsze i bardziej szkodliwe
Bo wszystko badziej porozciągane i poszarpane, nie było nawet kiedy chronić krocza. I jak już tak rozmawiamy o tym to ja przez ostatni poród ma problemy z nietrzymaniem siuśków, tzn nie ma jakiejs tragedii ale jak kichne gwałtownie czy coś. Miałam zalecenie ćwiczyć mięśnie i zgłosić się do lekarza we wrzesniu ale jakoś mi zeszło
Jakas tam popraa est ale prawdopodobnie i tak czeka mnie operacja z tym związana
Stary 2009-10-12, 10:27   #1274
gosikk_s
Zakorzenienie

Pakusia, no to tylko się cieszyć

Carolajna, aż operacja? No ale może to i lepiej, przynajmniej zlikwidują problem A ja myślałam że im dłuższy poród tym bardziej porozciąga...

Stary 2009-10-12, 10:29   #1275
kuroikaze
Wtajemniczenie

Carolajna no dobra od Ciebie to moze byc i tak
az operacja? biedaku

Ewelain
naprawde tyle brzuszkow robisz ze Ci sie chce, o tym ze dajesz rade juz nie wspominam szczegolnie przy dziecku, podziwiam

Gosikk natanek przynajmniej spi jak sie go odlozy... hmm to nie wiem juz co by doradzic

Pakusia szałowa ta czapka i Kubus swietnie w niej wyglada

maz przyjechal, kosc jednak zlamana i ma zwolnienie na miesiac, jak przyjechal to przytulil i powiedzial ze moze pojedziemy za zakupy
a ostatnio bylismy w kinie na surogaci, fajny nawet film.
wklejam zdjecia zebow, co by mi nikt nie zarzucil ze sciemniam wybaczcie ze troche nieostre ale swiatlo niedobre... dolnego nie dało sie uchwycic.

N. ♥
Stary 2009-10-12, 10:30   #1276
Ewelain1987
Zadomowienie

ja mialam cc wiec raczej nie mam problemu

Stary 2009-10-12, 10:32   #1277
kuroikaze
Wtajemniczenie

Ewelain ja tez mialam cc i jeszcze czasami mnie tam boli...

moze teraz sie zalaczy

N. ♥

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-10-12 o 10:33
Stary 2009-10-12, 10:39   #1278
Carolajna24
Zakorzenienie

Operacja to już najdrastyczniejsza z metod
Do tej pory miałam ćwiczyć mięśnie i zgłosić się na kontrole( czego nie zrobiłam bo zawsze coś)
Gin mówił też o jakimś czymś do wstrzyknięcia, ale to nie jest trwałe i nie jest też refundowane przez nfz
A operacja z zalecenia tak, podobno wile kobiet sciemnia zeby za darmoszkę zrobić plastykę pochwy
Ja się tam boje, jak sobie przypomne te szycie po porodzie to ciar mnie przechodzą brr
Wolałabym rodzić co miesiąc niż być szytą

A jak wasze rany po cc? Odczuwacie je jeszcze?

Kuroikaze
wow! Te ząbki są duże!
Mój Misiek ma na dole dosłownie dwie milimetrowe kreseczki i wcale nie chcą wyjść większe
Zaraz go pomęcze to wkleje zdjęcie
Stary 2009-10-12, 10:51   #1279
Ewelain1987
Zadomowienie

ja po cc czsami jeszcze czuje taki bol np jak mam spodnie biodrowki no i naciskaja na szwy a czsami to bez powodu zacznie bolec ale tak poza to dobrze.ladnie sie zagoilo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 10:52   #1280
Bercia2000
Zadomowienie

Ja pierwszą cc miałam 4 lata temu i długo czułam dziwny ból zdrętwienie
teraz też mnie boli zwłaszcza na zmiane pogody blizna jest grubsza bo to juz 2 cc było odczuwam też ból jak dłuzej ponosze Antośka

kuroikaze
ale zębiory jakie juz duze
mój mały ślini się czasem płacze pomaga dopiero żel lub nurofen ale zębów nie widać to co będzie jak zaczną iść tak porządnie
starszy syn bardzo łagodnie przechodził ząbkowanie nie wiadomo kiedy
tylko pierwszy ząb wyszedł mu jak miał 10 msc a potem jeden po drugim
z małym będzie większy problem widzę

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-10-12, 10:53   #1281
Illbana
Raczkowanie

Cześć kochane,
Ale depresyjna pogoda dzisiaj blehhh. Po południu jedziemy jednak do lekarza – niech osłucha Guzika, bo ja się już martwię.
Jeżuuuu, dziewczyny dzisiaj mi się szatan śnił. Tzn. wyglądał jak normalny facet – blondyn do tego i mi napisał coś po aramejsku (chyba) na drzwiach i gadał do mnie też coś po aramejsku, a potem zniknął. A jak chciałam potem bratu ten napis pokazać, to nic na drzwiach nie było i brat powiedział, że trzeba mnie do zakładu psychiatrycznego zawieźć.

100 LAT i BUZIOLE dla IGNASIA, MARCELKA i KUBUSIA!!!

Marika – to super, że udało Ci się dostać do wybranego przez Ciebie promotora. Trzymam mocno kciuki za pracę Twojego TŻ-ta – oby mu się udało w Czechach. No i zdrówka Wam życzę. A smokiem tak się nie przejmuj – jak Igorek będzie starszy, to będziesz z tym walczyć. Co do moich zdjęć na nk, to jak słusznie zauważyłaś, pierwszej świeżości to one nie są. To są fotki sprzed 2 lat. Teraz ważę 20kg więcej i jest mi z tym strasznie źle buuuu. A Ty to jesteś sexy laseczka z diabelskimi ognikami w oczach. Twój TŻ to ma wielkie szczęście, ale on pewnie o tym wie. Skąd Ty masz tyle energii? Goście do północy, a potem jeszcze igraszki… No kurza twarz, może ja też swojego mensza gdzieś wyślę.

Pakusiu – o ja też bym chciała Wii, ale cena mnie zabiła. No bo jeszcze muszę ten brylantowy pierścionek dla Ciebie kupić. A Kubuś przesłodki. Ja Ci nic nie chcę mówić, ale on ma taki… urwisowaty wyraz twarzy.

Carolajno – przytulam mocno. Moje mądrości nic nowego nie wniosą. Jakby mi TŻ coś takiego powiedział, to choćam spokojna i delikatna kobietka, to by się dowiedział, co to panienka Maria. Cham jeden. A Ty jesteś dzielna kobitka. I zasługujesz na to, żeby ktoś Cię naprawdę kochał, szanował i rozpieszczał.

Agusiu – o jeżu, ten tekst z drzwiami mnie rozwalił.

Cinusiowa – Ninulka cudna.

Gosik - . Współczuję. Na Guzika działa pogoda i nawet dobrze śpi. A melisę piłaś? Może by na Aleksa zadziałała?

Malutka – no to super efekt. Gratulacje! A moja waga zaś stoi. Jak mnie to dołuje.

Kuroikaze – proszę… trochę czułości: Niepotrzebny Ci ten TŻ, mówię Ci To jednak na czyimś nosie rękę złamał No nie mogę, to jak teraz ten nos wygląda A Natanek cudowniasty (ja go chyba pierwszy raz widzę, niedobra Ty), a z tymi ząbkolami to jakoś tak poważnie się chłopak prezentuje.

Ewelain - aż tyle brzuszków Respect!

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 10:57   #1282
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

dzieci z 2 zabkami wygladaja cudnie Natanek

mi po cc juz w zasadzie nic nie dolega tylko jak brzuszkow troche porobie to czuje potem w dole brzucha bol jakby

w ogole jestem w szoku jak piszecie ze szycie bolalo-przeciez to niehumanitarne do tego trzeba znieczulac a jak dalej boli to dodac znieczulenia a Ci lekarze mysla ze kobieta jak pporod przetrzymala to to juz bez problemu
Stary 2009-10-12, 11:00   #1283
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
dzieci z 2 zabkami wygladaja cudnie Natanek

mi po cc juz w zasadzie nic nie dolega tylko jak brzuszkow troche porobie to czuje potem w dole brzucha bol jakby

w ogole jestem w szoku jak piszecie ze szycie bolalo-przeciez to niehumanitarne do tego trzeba znieczulac a jak dalej boli to dodac znieczulenia a Ci lekarze mysla ze kobieta jak pporod przetrzymala to to juz bez problemu
właśnie, ja pamiętam ze po Ali szycie mnie bolało jak a p Piotrku nic nie czułam. tylko ze po Ali, znieczulili mnie og dolarganem jakieś 40min wcześniej i miejscowo przy nacięciu, do szycia już nie dawali. Przy Piotrku lecieli cały poród (całe 20min) na żywca, a do szycia zapodali dolargan i było mi błogo.

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 11:01   #1284
Carolajna24
Zakorzenienie

Wklejam zdjęcie ale niestety niewiele widać
Nie mam aparatu tu a z telefonu taki efekt plus zdolności mojej mamy

Któraś z dziewczyn pytała o zazdrość starszego malucha
U mnie to jest tak. Córcia całuje, tuli Miśka ale wystarczy mały impuls np zainteresowanie Małym przez kogoś innego, kupienie mu czegoś(mimo ze jej też)
Lub on np niechcący ją kopnie czy coś, to ona wpada w szał i potrafi nawet uderzyć
Poza tym strasznie się cofa chce pić z kubeczka, udaje ze nie mówi i o zgrozo zaczęła tez siusiać w maijteczki i prosic o założenie pampera
Walcze z tym z róznymi skutkami

Illbana nowy tydzień a Ty ode mnie buziaka nie dostała

masz upss to nie to

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-12 o 11:07
Stary 2009-10-12, 11:02   #1285
Carolajna24
Zakorzenienie

ee tu już całkiem nic nie widać
ide męczyć dalej
Stary 2009-10-12, 11:06   #1286
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Kuroikaze nie ma za co

Illbana niezly sen mialas, mi od czasu porodu nic sie nie snilo chyba , w ogole podoba mi sie jak mowis na synka Guzik - fajnie- u nas Szymek jest dupciusiem

ja wlasnie wyszykowalam sie na spacer i nas zlalo wiec maly spi na balkonie ale pewnie zaraz wstanie bo on lubi spac jezdzac

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
przyznaj sie ze wdzialas od poczatku ze zabkow nie widac ale chcialas sie synciem pochwalic no cudny jest cudny a na tej fotce sliczniutki fajnie siedzi
Stary 2009-10-12, 11:12   #1287
boszenka69
Zakorzenienie

Hej mamusie

Moja Blancia ciągle nie chce pić mleczka.. tzn. w nocy wypije na śpiocha, ale w dzień muszę ją oszukiwać kaszkami, kleikami z dodatkiem deserków i też niestety za dużo tego nie zje Za to obiadki i owocki pochłania ślicznie. Jutro wybieram się do pediatry z małą i dowiemy się o co chodzi z tym wstrętem do mleczka...

A w weekend miałam pierwszy zjazd na uczelni i było całkiem fajnie, tyle, że będę musiała sama zakuwać w domku i kolejny zjazd dopiero w połowie grudnia. Najgorsza matma.... przeraża mnie, ale TŻ już obiecywał, że będę miała u niego korki....

A co do problemów z TŻami... no u nas niestety też nie zawsze jest kolorowo, tyle, że ostatnio to kłócimy się przez skypa lub tel... oboje bardzo ciężko przechodzimy te rozstania Ale na szczęście mój TŻ siedzi w domu i nigdzie nie wychodzi, bo inaczej to bym go ubiła

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Aha i wiecie co...
dowiedzialam sie od tzta ze tesciowa zderzyla sie z drzwiami i zemdlala
I jak ja mam z nia dziecko zostawic jak ona taka niezdara...
dzis powaznie rozmawialam z tz i mu powiedzialam ze obawiam sie jej opieki i musze z ta czarownica pogadac czy da sobie rade czy nie, bo jak nie to ja szukam opiekunki
Agusiu no nie mogę Twoja teściowa chyba przebija wszystkie Ale rzeczywiście, bałabym się z nią zostawić dziecko... a jak Filipek zacznie chodzić i zaglądać do każdej dziury, to jak ona będzie za nim biegać?

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
A zapomniałam Wam się pochwalić: schudłam kg i mam mniej w pasie o jakieś 2 cm (pomiary wieczorne, więc po całym dniu żarełka) z moich postanowień stosuję rygorystycznie: nie piję coca -coli, a tylko wodę niegazowaną, jem do godziny 20 max, smaruję brzuszek kremem wyszczuplającym i wróciłam znowu do robienia brzuszków
Brawo Malutka Gratki za wytrwałość

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Fotki:
  1. Ulubiona grzechotka Ninulci - stare poczciwe kwiatki jak za moich czasów
  2. Tak Ninula oglądała finał Made in China z Agnieszką Radwańska
  3. Popijam sobie przed snem, a trzymanie butli to pikuś...pfff... ja potrafię dwoma paluszkami
  4. Z naszą żabką - brakuje tylko czerwonego słonika z grona moich przyjaciół, którzy mnie pilnują, gdy śpię
  5. Wcinałam jabłuszka z jagódkami
  6. Kichnęło mi się
Cinusiowa piękną masz córeczkę, wiesz?

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wiecie co jeśli którejs dzieciątko budzi się dośc często w nocy to nie dawajcie za każdym razem jedzonka bo ono załapie taki rytm i te pobudki już tak zostaną, jeśli ma się smoka to lepiej go włożyc i dzidzi zaśnie, tak poradzila pediatra mojej sąsiadce.
Biedactwo, oj obie jesteśmy wątkowymi słomianymi wdowami, ciągle bez naszych chłopów Ja powiem Ci szczerze, że już sobie z tą sytuacją nie radzę i kamień z serca, że w tym tygodniu lecimy do TŻa. Kochana 3mam kciuki, żeby Wam też się wszystko ułożyło jak najszybciej
A co do nocek.... moja córa kiedyś przesypiała całe nocki i było super. Teraz budzi się 2 razy-w środku nocy i nad ranem... No właśnie gdzieś słyszałam o tym, żeby dziecka odzwyczajać od nocnego karmienia, ewentualnie podawać wodę lub herbatkę. Muszę chyba zacząć to stosować

Cytat:

Bylismy u bioderkowego, pieluchy na noc likwidujemy ale musimy cwiczyc...mialam wkleic zdjecie naszych zebow obiecuje ze to zrobie ale albo Natanek spi albo trzeba go zabawiac
Wow jakie ząbki śliczne

Cytat:
O

A jak wasze rany po cc? Odczuwacie je jeszcze?
Kochana podziwiam Cie wiesz? Ja to już bym pewnie dawno TŻa ubiła za takie akcje, jakie Twój odstawia No i te teksty...
Czasami jak dźwignę coś naprawdę ciężkiego to czuję moją ranę... A tak, to lajcik, żyć nie umierać Ślicznie się zagoiło Jestem tak zadowolona z cesarki, że mogłabym być jej chodzącą reklamą
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 11:13   #1288
pakusia86
Zakorzenienie

Igusiu, Marcelku i Kubusiu WSZYSTKIEGO NAJJJJJ DUZO ZDROWKA !!!

Cytat:

maz przyjechal, kosc jednak zlamana i ma zwolnienie na miesiac, jak przyjechal to przytulil i powiedzial ze moze pojedziemy za zakupy
a ostatnio bylismy w kinie na surogaci, fajny nawet film.
wklejam zdjecia zebow, co by mi nikt nie zarzucil ze sciemniam wybaczcie ze troche nieostre ale swiatlo niedobre... dolnego nie dało sie uchwycic.
JAKIE DUZE wyglada cudnie ... jak maly kroliczek!!

Cytat:
Ewelain ja tez mialam cc i jeszcze czasami mnie tam boli...

moze teraz sie zalaczy
nic nie widze ale skarb piekny

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Pakusiu – o ja też bym chciała Wii, ale cena mnie zabiła. No bo jeszcze muszę ten brylantowy pierścionek dla Ciebie kupić. A Kubuś przesłodki. Ja Ci nic nie chcę mówić, ale on ma taki… urwisowaty wyraz twarzy.

no cena jest porazajaca... ale jak patrzylismy to w pl drozsze
ale mysle ze cos sie uda odlozyc i kupic... strasznie sie napalilismy na to bo mozna fajnie wieczor spedzic zgarac w cos czy tak jak dla mnie, areobik i joga patrzylam i zaznaczasz sobie wskaznik BMI i masz osobistego terenera ktory sie nad toba zneca

u nas to kosztuje 270 euro, wiec to pol tygodnia pracy... nie tak atronomicznie duzo

a wyraz twarzy ma po tatusiu :d bo przeciez mama to aniol!!!

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 11:13   #1289
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:

U mnie to jest tak. Córcia całuje, tuli Miśka ale wystarczy mały impuls np zainteresowanie Małym przez kogoś innego, kupienie mu czegoś(mimo ze jej też)
Lub on np niechcący ją kopnie czy coś, to ona wpada w szał i potrafi nawet uderzyć
Poza tym strasznie się cofa chce pić z kubeczka, udaje ze nie mówi i o zgrozo zaczęła tez siusiać w maijteczki i prosic o założenie pampera

polecam patent który my zastosowaliśmy.
Ze szpitala przyjechaliśmy z Piotrkiem i lalką w prezencie od dzidziusia. Mała na dzień dobry miała pozytywne nastawienie do małego.
A cofnięcie jest jak najbardziej naturalne, im bardziej je akceptujesz tym szybciej minie.
U nas jest drugi wariant, Ala od razu stała się opiekunką, początki były ciężkie, wszystko chciała robić, wszędzie się wpychała, teraz jest ok.....np sprzątam pokój a oni razem sobie oglądają bajki. Czasami jak małego coś boli, albo jest marudny i brakuje mi sił, to ją wołam, bo do niej Piotrek zawsze się śmieje, nawet przez łzy, i zaraz coś jej gada

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 11:19   #1290
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:

Hmmmm.... dzieki za odpowiedz to widze ze z moim Wiktorem wszystko ok bo robi prawie to samo.
O zabawki nie jest zazdrosny ale bawi się grzechotkami leży na macie
płacze więcej niz maluszek jak karmię Antka to ciągle coś chce pic zabawke itd teraz mały zaczyna łapać go za palce to on krzyczy puszczaj to boli i robi tragedie przeciez wiadomo ze go to nie boli bo ile niemowlę ma siły czasem oszaleć można.Boje sie zostawic ich samych bo jeszcze będzie brał go na ręce albo nie wiadomo co mu zrobi ehh....
Kiedys powiedział ze fajniej było jak Antka nie było już sama nie wiem co robic przez to wszystko jest jeszcze bardziej rozpieszczony niz był choc nie wiem czy to mozliwe.Sa dni ze jest spokój ale wczoraj to była maskara jak tylko mały usnął to on krzyczał zeby go obudzic
im wiecej powtarzam ze braciszek śpi tym on jeszcze gorszy jest
no to pocieszyłam chyba te które chcą mieć drugie dziecko
czasem bywa cieżko i wtedy trzeba pomarudzic ale ogólnie jest ok

aljaka
my tez tak zrobiliśmy z prezentem starszy syn dostał po powrocie ze szpitala od małego
prawda jest taka ze jak ma humor to jest w miare ale jak sie zezłosci to na kim sie odgrywa na małym oby to szybko minęło bo teraz będziemy siedziec w domu wiecej z racji pogody to na wiosne chyba do psychiatryka mnie wywioza

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-10-12 o 11:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości