![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nika - ciężkie początki z decu :)
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki.
Od dłuższego czasu przyglądam się tym wszystkim wspaniałym przedmiotom które tworzycie i w końcu stało się - zostałam zarażona ![]() W ciągu weekendu wymalowałam kilka rzeczy, kilka zmyłam kilka wyrzuciłam, aż w końcu odważyłam się pokazać to co pozostało ![]() Wszystkie przedmioty oczywiście będą jeszcze lakierowane, ale chciałabym poznać waszą opinię czy w ogóle warto dalej nad nimi pracować czy też od razu kwalifikują się kosza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nika - ciężkie początki z decu :)
I jeszcze pierwsza rzecz zrobiona w decu - wymaga jeszcze papieru ściernego i malowania lakierem oraz pierwsza butelka, również przed szlifowaniem.
Edytowane przez nika_s77 Czas edycji: 2009-10-12 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dlaczego napisałaś, że ciężkie początki?
Bardzo mi się podobają Twoje prace ![]() Fakt widac, że brak im lakieru, ale skoro lakierowanie masz dopiero przed sobą to hm... Widac, że masz talent i wszystko jeszcze przed Tobą, a początki bardzo udane ![]() Szczególnie podoba mi się doniczka z jabłkami ![]() Jest naprawdę boska, fantastycznie ją pocieniowałas ![]() ![]() ![]()
Wiosennie i calineczkowo zapraszamy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501801&page=4 Papierki: http://https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280191 Decoupage: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261362 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa
![]() Decu bardzo mnie wciągnęło, maluję co się da i czym się da ![]() Muszę jeszcze dokonać kilku zakupów, m.in. krack dwuskładnikowy bo jednoskładnikowy jakoś mnie nie zachwycił ![]() Jak wszystko będzie już wylakierowane i wypolerowane to zagości na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osiołek z zakątka :)
|
Początki bardzo ładne, widać w tych pracach zmysł artystyczny. Jedno co mnie nie zachwyciło (ale sama do tego doszłaś
![]() ![]() ![]() Widać, że bardzo ładnie idzie Ci naklejanie motywów, pomimo tego że prace nie są lakierowane to wyglądają bardzo estetycznie i nie ma na nich żadnych zmarszczek ![]() ![]() ![]() Witaj więc wśród pozytywnie zarażonych i pokaż skończone, polakierowane prace, z pewnością będą bardzo efektowne ![]() ![]() Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2009-10-12 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To "niebieskie coś" to nie doniczka to jest opakowanie na szpindel płyt CD
![]() Spróbuję popracować jeszcze z tłem w tej butelce wg Twojej podpowiedzi, może uda mi się coś wytworzyć ![]() Po zafascynowaniu się decu krak był pierwszą rzeczą jaką kupiłam - wydawał mi się niezbędny ![]() Ale cóż trzeba zapłacić frycowe ![]() Teraz czekam na dostawę serwetek bo w pobliskich sklepach wykupiłam już wszystkie ciekawe i będę atakowała dalej wszystko co się da ![]() W planach jest przedecupowanie ![]() ![]() ![]() Dziękuję za motywację ![]() Edytowane przez nika_s77 Czas edycji: 2009-10-12 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jedna buteleczka - pierwsze próby "cieniowania" jeszcze przed doniczką, która wyszła już chyba bardziej udana
![]() Teraz będzie szlifowana, bo strasznie porowata się zrobiła ![]() A na deser jajecznik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Osz, nie pomyślałam, że to może być pojemnik na CD
![]() Podoba mi się, tylko przed malowaniem dokładnie doklej serwetkę na dole ![]() Nowa buteleczka bardzo delikatna, ładna. Podoba mi się też ramka z poprzedniego wrzutu, jest bardzo delikatna. Można jej dodać kraka dwuskładnikowego, też by ładnie wyglądała. Co do mebli to była jedna dziewczyna lejla11, która zrobiła sobie renowację mebli - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=275757 tylko, że ona zrobiła to bez wzorów a jedynie w stylu shabby schick. Bardzo pięknie wyszły jej meble w stylu prowansalskim. Jeśli do tego dodasz gdzie niegdzie tylko bardzo delikatny wzorek też będzie ładnie. Ale z meblami musisz uważać, żeby nie przedobrzyć, wtedy niestety wyglądają jarmarcznie. Zajrzyj na lejli wątek, odwaliła naprawdę kawał dobrej roboty i ogrom wysiłku, żeby uzyskać ostateczny wygląd ![]() Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2009-10-12 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ten fragment na dole pudełka na CD to nie jest niedoklejenie tylko ten "zypcyk" co się wsuwa w podstawkę żeby zamknąć pudełko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Mnie chodzi o to białe, co widać na tym zdjęciu :
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1255344653 Wygląda jak zadarta, niedoklejona serwetka, a jeśli to ten pstrykacz, co wchodzi w zamknięcie to przepraszam, ale zdjęcie tego nie oddaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zdiagnozowałam dokładnie - fotka strasznie wszystko wyolbrzymiła, serwetka nie jest zadarta tylko bok tego "zypcyka" nie jest oklejony, to dosłownie pół milimetra, na żywo prawie w ogóle tego nie widać
![]() ![]() Muszę dokładniej oglądać prace i zdjęcia, dzięki za spostrzeżenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
miła, rumiana, jabłuszkowa doniczka, kaktusowa butelka i pudełko na płytki też ok
![]() Dobre początki... czekam na ciąg dalszy ![]() Trzymam kciuki i czekam na następne pracki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kaktusowa butelka jest po metamorfozie - czyli przyciemnianiu tła
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nika jak Ci się udało całą serwetkę przykleić tak ładnie na szaszłyk?
Wiadomo, że na żelazko najłatwiej ale to jest plastik więc się tak zastanawiać zaczęłam.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zaczęłam kleić na rozcieńczony vikol, ale potem "odkopałam" stare wątki i od tej pory kleję tylko na białko. Serwetka się nie przykleja od razu tylko "pływa" po przedmiocie i można ładnie ją rozciągnąć. Pozdrawiam serdecznie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Butelka po metamorfozie tła
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedna buteleczka i komplecik na przyprawy
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
śliczne prace, a butelka z kaktusem była ładna a teraz jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
butelka z katusem - super
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
piekne poczatki(?).sliczne butelki.fajne kropy i cieniowanki.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Serdecznie dziękuję wszystkim za miłe słowa
![]()
![]() |
#23 |
|
Teraz zdecydowanie butelka z kaktusem pięknie wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Pupil butelka zmieniała się w dużej mierze dzięki Tobie
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
no kaktusowa teraz jest boska
![]() ![]() ![]() świetnie! - będę zaglądała! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Sioodemka
![]() Trojka: tego efektu jeszcze nie zauważyłam, a ta żółć powstaje już po lakierowaniu? Teraz właśnie robię butelkę z białym motywem i trochę mnie to zasmuciło ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
białko nie jest białe tylko żółtawe i to po jakimś czasie niestety wyłazi ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
nie ma jak porządny klej do decou.Ten wydatek naprawdę sie opłaci
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hej
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.