Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 17:19   #3661
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o to dlaczego Lenka ma być październikowa to - ponieważ u mnie raczej cesarka tak na 95 % to gin stwierdził, ze nie zostawi mnie do porodu na 1 listopada bo jestem jego pacjentką a wiadomo termin na 3 więc moze sie wszystko zacząć 1 i lepiej miec to pod kontrola niż poźniej go szukać, tym bardziej, ze chyba sie gdzieś dalej wybiera, on jest zwolennikiem z czekaniem na akcje porodową i dopiero cińcie ale własnie ten 1
rozmawiałam tez z moją ulubioną położną o porodzie itd. o tych bolach skurczach i ona stwierdziłą, ze niebędą raczej czekac do terminu bo chyba będzie wcześniej ale że czop jeszcze jest to spokojunie raczej jeszcze tydzień powinnam wytrzymać, zresztą gin stwierdził to samo
generalnie mam jak sie zacznie cokolwiek dziac do szpitala a jak go nie będzie to położne wiedzą gdzie jest - stwierdził, ze nawet jak będzie na zakupach to spoko zdąrzy
Czyli razem sobie teraz czekamy....

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam do lekarza i generalnie wszystko ok, tyle, że może nas być więcej październikowych
Gin stwierdził, że główka dziecka jest już nisko i w razie gdyby mi odeszły wody mam się natychmiast położyć i dzwonić po pogotowie, żeby być dowiezioną do szpitala w pozycji leżącej. Nie wiem czy takie postępowanie jest standardowe ale tz nieco się przeraził
Pobrał mi też wymaz na gronkowce beta i teraz tylko muszę zaciskać nogi do końca tygodnia, aż będą wyniki.

Kochana, ja mysle, ze wiem o co ginowi chodzilo - tak mi sie wydaje - o to, ze dzidzi nie jest u ciebie jest jeszcze na stale w miednicy i w takiej sytuacji jak wody odejda to jest mozliwosc (ale mowie - tylko mozliwosc, wiec sie nie przerazaj absolutnie), ze dziecko "spadajac" na dol przygniecie glowka pepowine...dlatego jakby ci wody odeszly to powinnas sie polozyc z miednica uniesiona wysoko i dzwonic po karetke - powiedziec im, ze jaka jest sytuacja - i zeby cie odwiezli w takiej pozycji do szpitala...tak mi to tlumaczyla polozna i moj gin...Ale moze twoj ci mowil, ze malutka jest na stale juz w miednicy??

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:26   #3662
brombusia
Zakorzenienie

Miałam Wam napisać, ale zapomniałam.
Brzuch mi opadł
Na pewno jest niżej i na dole brzucha mam teraz trochę luźniejszą
skórę, juz zapowiedziałam TŻ, że ma zacząć zbierać na moją operację plastyczną

I oczywiście kolejne pytanie mam do Was:
Kupowałyście takie grube kocyki akrylowe?
Możecie coś doradzić?
Bo oglądam allegro i dostałam kręćka

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:33   #3663
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Czyli razem sobie teraz czekamy....

Kochana, ja mysle, ze wiem o co ginowi chodzilo - tak mi sie wydaje - o to, ze dzidzi nie jest u ciebie jest jeszcze na stale w miednicy i w takiej sytuacji jak wody odejda to jest mozliwosc (ale mowie - tylko mozliwosc, wiec sie nie przerazaj absolutnie), ze dziecko "spadajac" na dol przygniecie glowka pepowine...dlatego jakby ci wody odeszly to powinnas sie polozyc z miednica uniesiona wysoko i dzwonic po karetke - powiedziec im, ze jaka jest sytuacja - i zeby cie odwiezli w takiej pozycji do szpitala...tak mi to tlumaczyla polozna i moj gin...Ale moze twoj ci mowil, ze malutka jest na stale juz w miednicy??
Właśnie mówił, że można jeszcze główkę dziecka przesunąć, czyli nie jest jeszcze na stałe w miednicy (przy badaniu oddolnym). No to teraz będę mieć stracha, żeby mi przypadkiem wody nie odeszły jak będę gdzieś poza domem .
Stary 2009-10-12, 17:35   #3664
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Właśnie mówił, że można jeszcze główkę dziecka przesunąć, czyli nie jest jeszcze na stałe w miednicy (przy badaniu oddolnym). No to teraz będę mieć stracha, żeby mi przypadkiem wody nie odeszły jak będę gdzieś poza domem .
No faktycznie lepiej by bylo, zebys byla gdzies, gdzie mozesz sie od razu polozyc...A jak tam twoja szyjka? Krotka, otwarta..?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:41   #3665
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie dziekuje za odpowiedzi dot gołabkow to juz wszytsko wiem
o jajku nie wiedzialam w ogole Ja kupilam kiełbase, jakos nie pomyslalam o mielonym

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:48   #3666
zaharia
Rozeznanie

a te znowu o jedzeniu:brzydal :
ale szczerze mowic z checia takiego golabka wciagnela bym.
domi zrob o jeden wiecej dla mnie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A moj Kubuś juz nie moze doczekać sie na braciszka- wczoraj nawet stwiedził ze chyba bedzie lubiał tego dzidziusia i wykorzystując sytuację dodał-to teraz musze sie naoglądać bajek bo potem nie bedę mogł bo mały bedzie płakał
sprytny kubus

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Mamuśki gratuluję nowych tygodni....jejku coraz bliżej do porodów, niedługo sama na wątku zostanę
Żeby to było takie proste to nikt by nie narzkał....ból pojawia się wtedy gdy mocz nie odpływa, lub bardzo słabo z nery, a na to ubieranko nie ma wpływu. chodzi tu przede wszystkim o ucisk dzidzi na prawą stronę ciała matki.

Zahario widzę, że udałaś się już do szpitala. Trzymam kciuki za nerkę, oby żadna interwencja nie była potrzebna
dzieki sloneczko

Cytat:

Zaharia mam nadzieję, z ebedzie dobrze z nerką

ja byłam dziś u gina i jest OK a do 1 listopada ma byc już po wszystkim - więc Lenka będzie październikowa, jeżeli się nic nie wydarzy to w następny poniedziałek mam kolejną wizytę
wow juz niedlugo surer, ze z lenka jest wszystko ok
ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Oj kochana, coś ciągle Ci się biedaczko przyplątuje. A powiedz - kiedy wyniki biopsji?

A coś Bartek od dwóch dni mniej kopie - nie wydaje mi sie, zeby to bylo jakos alarmujące, bo normę swoją wyrabia chyba się obrocił jakoś tak, że mniej czuję, za to jak mi w pęcherz trafia to co chwila do łazienki latac muszę.
Rety wy już tak niedlugo te porody macie - a ja jeszcze 2,5 miesiąca . Ale cóż w końcu każda z was swoje czekała, ja po prostu później zaczęłam
no tak, ale cie rozumie, przedwczoraj rodzila moja przyjaciola i malutka jest taka slodka, ze juz mnie zazdrosc wziela, -ona juz ma a ja jeszcze pewnie z miasic bede czekac. ale tak jak mowisz, kazda musi swoje odczekac

wynik biopsji powinien byc w srode.
wiesz moj tz juz sie ze mnie smieje, ze co tydzien w sobote mam nowe dolegliwosci, ale prawde mowic to nerka dala mi popalic

kropka oj ty nasz biedaczku, dobrze, ze to juz koncowka ciazy. dzielna jestes dasz rade

w prawej nerce zrobil sie "zastoj" jest opuchnieta a wszystko, poniewaz macica rozpycha sie w jej strone niemilosiernie ja uciskajac , wiec dostalam antybiotyki, i voltaren przeciwbolowi, i jeszcze jakies tam smieszne czopki na rozszezenie kanalikow.
jeszcze jutro dodatkowe badanie moczu....
dziewczyny juz mam tego dosc, a ja planowalam 4 dzieci :brzyda l:, chyba zrezygnuje z duzej rodzinki

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

gucia- slonko ty uwazaj na siebie i malenstwo, koniec z fikaniem, prosze grzecznie lezec i oszczedzac sie

aaa zapomnialam powiedziec, ze podczas usg nerek podgladnelismy mala, pani gin stwierdzila, ze miriam jest juz gotowa do wyjscia, glowka nisko i szyjka systematycznie sie skraca
och jak ja juz bym to chciala miec za soba.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:52   #3667
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
A masz jeszcze ustalony jakiś termin następnej wizyty?
Do czasu porodu córa pewnie wstawi się w kanał rodny.

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
dziewczyny juz mam tego dosc, a ja planowalam 4 dzieci :brzyda l:, chyba zrezygnuje z duzej rodzinki
Dobrze, że dostałaś leki, na pewno będzie lepiej
Już niedużo Ci zostało.
I co, naprawdę zrezygnujesz z dużej rodziny ?
Nie wierzę, że taką torpedę jak Ty, jakieś przeciwności losu są w stanie zatrzymać

Domi daj znać jak Ci te gołąbki wyszły

Stary 2009-10-12, 17:58   #3668
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
A masz jeszcze ustalony jakiś termin następnej wizyty?
Do czasu porodu córa pewnie wstawi się w kanał rodny.

Już niedużo Ci zostało.
Nie wierzę, że taką torpedę jak Ty, jakieś przeciwności losu są w stanie zatrzymać

brombi dzieki
ty to kochana jestes spod szczesliwej gwiazdy wyjeta, zadnych dolegliwosci aaa ok zapomnialam zgaga - a wlasnie ta mnie ominela:brzyda l: ale slyszalam, ze akurat ta przypadlosc ciazowa jest zaliczana do najbardziej wkurzajacych.
nie na jednym napewno nie pozostane, ale juz nad czworka -zastanawiam sie
12.12.12 zoi

Stary 2009-10-12, 18:13   #3669
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Możecie coś doradzić?
ja nie kupowałam koca akrylowego, więc nie pomogę

Zaharia - jeszcze trochę i wszystkie trudności miną! a już na pewno o nich zapomnimy jak będziemy tulić nasze maleństwa

A jeśli mowa o zgadze, to właśnie do mnie się zbliża, znów po sosie pomidorowym

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 18:16   #3670
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
a te znowu o jedzeniu:brzydal :
ale szczerze mowic z checia takiego golabka wciagnela bym.
domi zrob o jeden wiecej dla mnie

.

nie ma sprawy
Cytat:
Już niedużo Ci zostało.

No własnie, zmachalam sie troszke i teraz nie wiem czy je robic dzis czy jutrohmm...nie wiem czy zdaze do nocy
Teraz juz musialabym nastawic kapuste i ryz...ale mam dylemat

Stary 2009-10-12, 18:40   #3671
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Cześc wam mamusie.

Coś Wiktor się zbuntował i obraca się coś cały czas.Boli mnie brzuszek i co chwile chodzę do kibelka bo albo siusiu albo kupkę mi sie chce.Ciężko mi się oddycha ale czuję że to na serio niedługo bo czuje jak wiktor jest już na samym dole.Raz robi mi się gorąco raz zimno niewiem co mam zrobić uciekam położyć się jak coś to zajrze jeszcze wieczorkiem po 20,00,
Stary 2009-10-12, 18:45   #3672
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Malinko my buty Bartka kupilismy bo Adi ma poczatki plaskostopia..
Ja widziałam fajne buty z Ecco ale kosztowały ponad 300zł - jak na buty na jeden sezon to jednak jest to za dużo...

Cytat:
Właśnie wróciłam do lekarza i generalnie wszystko ok, tyle, że może nas być więcej październikowych
Gin stwierdził, że główka dziecka jest już nisko i w razie gdyby mi odeszły wody mam się natychmiast położyć i dzwonić po pogotowie, żeby być dowiezioną do szpitala w pozycji leżącej. Nie wiem czy takie postępowanie jest standardowe ale tz nieco się przeraził
Pobrał mi też wymaz na gronkowce beta i teraz tylko muszę zaciskać nogi do końca tygodnia, aż będą wyniki.
Gucia ja to bym chyba namiot pod szpitalem sobie rozbiła...

Cytat:
Brzuch mi opadł
Na pewno jest niżej i na dole brzucha mam teraz trochę luźniejszą
skórę, juz zapowiedziałam TŻ, że ma zacząć zbierać na moją operację plastyczną

Możecie coś doradzić?
Brombri ja mam kocyk z Ikea- polarowy- jeszcze po Kubusiu- ale w sumie wogóle niezniszczony.

Cytat:
w prawej nerce zrobil sie "zastoj" jest opuchnieta a wszystko, poniewaz macica rozpycha sie w jej strone niemilosiernie ja uciskajac , wiec dostalam antybiotyki, i voltaren przeciwbolowi, i jeszcze jakies tam smieszne czopki na rozszezenie kanalikow.
jeszcze jutro dodatkowe badanie moczu....
dziewczyny juz mam tego dosc, a ja planowalam 4 dzieci :brzyda l:, chyba zrezygnuje z duzej rodzinki[COLOR="Silver"]
Zahario to dobrze że byłas u lekarza i dostałas leki na swoją nerczkę- ja jade jutro...Mam nadzieje ze tez tragedii nie ma
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 19:27   #3673
domi7ks
Zakorzenienie

Rozlałam wrzatek z garnka jak wsadzalam kapuste na podłoge

Stary 2009-10-12, 19:34   #3674
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
domi szalencu uwazaj
i pamietaj, ze ja czekam na tego golabka
12.12.12 zoi

Stary 2009-10-12, 19:50   #3675
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Malinko w ecco to ja sobie moge pozwolic aby butki poogladac i tak mam nadzieje ze do konca zimy mi z tych Adrian nie wyrosnie

Madziu nigdy nie slyszalam o tych butach na zamowienie..
My zwykle kupowalismy buty z coolclub ale wlasnie zaczal nozki stawiac do srodka i lekarka nam kazala Bartka..

Paczka to jak podejrzewasz ze mozesz szybciej urodzic to nie powinnas sie kochac chyba ze tak naprawde chcesz wczesniej
a wozek spoczko fajny kolorek

Zaharia ja jak bylam mlodsza to chcialam druzyne pilkarska ale juz mi preszlo choc moze ci sie szybko odmienic po prorodzie i znow zatesknisz za kopniaczkami
ja zakladam Mirene jak urodze.. szczerze to zastanawiam sie nad podwiazaniem jajowodow gdyz na pewno nie chce wiecej dzieci..

Guciu mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.. ty kurcze przez cala ciaze taka bylas zabiegana i teraz na koniec bedziesz sie oszczedzac.. no z tym lezeniem i czekaniem na karetke to wcale sie nie dziwei ze twoj tz zdenerwowany.. tez bym byla..
trzymaj sie

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2009-10-12 o 19:51
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 19:58   #3676
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Kropciu źle się wyraziłam - u nas w B ciężko jest kupić dobrej firmy buty bo to małe miasteczko - w jednym sklepie jest 3 fasony bartusia a w pozostałych nic ciekawego - ale w jednym babka przywozi z befado ciapki a z uwagi na ceny butów zimowych to nie ale z katalogu ona mi przywiezie te co chce wystarczy, ze podam długość stopy małej
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:05   #3677
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie. Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. Z wielkości główki wychodzi że mam termina na tydzień wcześniej ale jest jedno ale... mój syn waży tylko 2900 Jest jak to określiła lekarka szczupły Ja tu grubnę już pewnie z 14 kilo a on taka chudzina:confus ed: Zdołowałam się strasznie. W sumie to ja też ważyłam tylko 3200 ale myślałam że on będzie grubszy. Teraz się martwie żeby za szybko nie urodzić żeby to moje dziecko jeszcze troche w tym brzuchu zgrubło A jeśli chodzi o moją szyjke to jest krótka i zaczyna się robić miekka ale rozwarcia brak. Lekarka powiedziała że po 20 mogę rodzić i moge sobie stosować te "domowe" sposoby na wywołanie. Lecę nadrobić co naskrobałyście bo jak zwykle jest tego tyle że

Kamila mam pytanko bo wiem że ty też masz szyjkę skróconą i miałaś skurcze a rozwarcie też masz??

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:16   #3678
kropka241
Zakorzenienie

Madziu jesli polecasz te butki to moze sie skusze na takie do biegania po domu bo widzialam ze sa w dobrych cenach w ich sklepie internetowym

Domi mam nadzieje ze sie nie poparzylas tym wrzatkiem..

Stary 2009-10-12, 20:32   #3679
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej Konspi, ja prawie wszystkie odzywki zawsze mialam, ale takie, ze sie spłukuje. Bo jakos nie uznaje tych bez spłukiwania, zazwyczaj przylizywały mi włosy...hmm
a dlaczego chcesz akurat bez spłukiwania? Ewentulanie moge polecic Liliputza, no ale to jest spray i to dla dzieci, napewno słyszalas
Mam dwie odzywki bez spłukiwania, to sa takie, ktore zakupilam w Anglii. Tutaj jest jedna:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-295077
nawet moja koślawa opinia tam jestzapomnialam o niej
A bo ja lubie na koniec po myciu, nalozyc kapke takiej bez spolukiwania, mam wtedy wrażenie że je lepiej dokarmiam i zabezpieczam przed szkodliwymi czynnikami. Tylko bardzo cięzko o dobra odzywkę bez silkonow. Liliputza znam, ale chodzi mi o cos kremowego...

Cytat:
To widzę ze powoli akcja u nas się rozkreca....
Gucia lepiej nigdzie nie łaź już teraz.

Cytat:
Domi, gołąbki to zadanie wiekszego kalibru. Zostaw sobie to lepiej na jutro. i z wrzatkiem uważaj

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie. Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. Z wielkości główki wychodzi że mam termina na tydzień wcześniej ale jest jedno ale... mój syn waży tylko 2900 Jest jak to określiła lekarka szczupły Ja tu grubnę już pewnie z 14 kilo a on taka chudzina:confus ed: Zdołowałam się strasznie. W sumie to ja też ważyłam tylko 3200 ale myślałam że on będzie grubszy. Teraz się martwie żeby za szybko nie urodzić żeby to moje dziecko jeszcze troche w tym brzuchu zgrubło A jeśli chodzi o moją szyjke to jest krótka i zaczyna się robić miekka ale rozwarcia brak. Lekarka powiedziała że po 20 mogę rodzić i moge sobie stosować te "domowe" sposoby na wywołanie. Lecę nadrobić co naskrobałyście bo jak zwykle jest tego tyle że

Kamila mam pytanko bo wiem że ty też masz szyjkę skróconą i miałaś skurcze a rozwarcie też masz??
Kate, nie przejmuj sie. Mały może jeszcze w brzuszku posiedzi i te 200 gramow mu przybędzie co tydzien... Ważne ze zdrowy, szczuply to zaleta. A na pocieszenie Ci powiem że USG może bardzo sie pomylić. U mamuś wrzesniowych jednej dziewczynie zrobili cesarkę, bo maluch mial wazyć 4 kg, okazalo się ze w rzeczywistości ważyl 3500.
Oczywiście USG może sie w obie strony mylić

Szukam firanek lub firanko-zaslonek do pokoju synka

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:33   #3680
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Madziu jesli polecasz te butki to moze sie skusze na takie do biegania po domu bo widzialam ze sa w dobrych cenach w ich sklepie internetowym

Domi mam nadzieje ze sie nie poparzylas tym wrzatkiem..

MI nic na szczescie, tylko musialam umyc podłoge w trakcie gotowania
Połozylam garnek wczesniej na takim metalowym i na podłodze, bo balam sie ciezka kapuste wsadzac na kuchence, w razie gdyby mi sie przychylilo ale nie pomyslalam o tym, ze jak wsadze kapuste do garnka PEŁNEGO wody to ta woda wypłynie i sie rozlalo po podlodze, wiec mialam zabawe

Zahario wiem wiem, juz jeden listek przygotowalam dla Ciebie

Stary 2009-10-12, 20:48   #3681
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:

połozylam garnek wczesniej na takim metalowym i na podłodze, bo balam sie ciezka kapuste wsadzac na kuchence, w razie gdyby mi sie przychylilo ale nie pomyslalam o tym, ze jak wsadze kapuste do garnka pełnego wody to ta woda wypłynie I sie rozlalo po podlodze, wiec mialam zabawe
:d:d:d

Stary 2009-10-12, 20:54   #3682
zaharia
Rozeznanie

Cytat:

kochane nic sie nie martw, zobaczysz maly jeszcze ma czas i podrosnie, moja gin mowi, ze obliczana waga z usg to +/-300 g, wiedz badz dobrej mysli, ze twoj maluszek ma ok 300g wiecej.jedz slodkie -jesli mozesz.
nawazniejsze,ze zdrowy.
12.12.12 zoi

Stary 2009-10-12, 21:33   #3683
kachula27
Zakorzenienie

A ja wrocilam od mamy,ale zescie sie rozpisały pleciugi
Domi Ty uwazaj na siebie!!!!!!
c os mi cytowanie nie chodzi wiec sie nie odniose do Waszych wypowiedzi bo tyle tego bylo ze juz nie pamietam

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Chcialam tylko powiedziec ze jak ja wrocilam to wszystkie zwiały.........

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 21:35   #3684
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

przestraszyly sie
ale ja sie Ciebie nie boje

ja sie bawie ciagle goalbkami, juz prawie skonczylam ,ale mocze jeszcze kapuste bo troche twarde jeszcze liscie i sie juz nie daly sciagac dalej

A teraz mam question
na ile stopni i ile mam to w piekarniku zapiekac?

Stary 2009-10-12, 21:46   #3685
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Domi następnym razem wlejesz mniej wody

Kropciu ja słyszałam dużo dobrego o tej firmir, małej kupiłam ciapki do przedszkola - a teraz skusze się na zimowe, zreszta tak jak pisze nie pojade do lublina a u nas nic ciekawego nie ma a na pewno nielepszego

a zapomniałam z a tydzień mam odstawic magnez - boję sie całkiem tak od razu bo łydki mi chyba rozerwie albo skręci

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Domi - jakieś 60 min w temp. 180 - 200 st - ale jak wsadzisz do brytfany to zalej rosołem, ja jeszcze przykrywam liśćmi z kapusty i tak duszę
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 22:01   #3686
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi następnym razem wlejesz mniej wody

Kropciu ja słyszałam dużo dobrego o tej firmir, małej kupiłam ciapki do przedszkola - a teraz skusze się na zimowe, zreszta tak jak pisze nie pojade do lublina a u nas nic ciekawego nie ma a na pewno nielepszego

a zapomniałam z a tydzień mam odstawic magnez - boję sie całkiem tak od razu bo łydki mi chyba rozerwie albo skręci

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Domi - jakieś 60 min w temp. 180 - 200 st - ale jak wsadzisz do brytfany to zalej rosołem, ja jeszcze przykrywam liśćmi z kapusty i tak duszę

rosołem?Ja kazdego golabka maziam smietana ale nie wiem czy dobrze, to rosołu tez mam dać?
Ja robie w naczyniu żaroodpornym, bo nie mam brytfanny jeszcze...mam nadzieje, ze wyjda

Stary 2009-10-12, 22:06   #3687
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
przestraszyly sie
ale ja sie Ciebie nie boje

ja sie bawie ciagle goalbkami, juz prawie skonczylam ,ale mocze jeszcze kapuste bo troche twarde jeszcze liscie i sie juz nie daly sciagac dalej

A teraz mam question
na ile stopni i ile mam to w piekarniku zapiekac?

Domi ja tam wkladam do piekarnika na jakies 1-1,5 godzinki na 180-200 stopni,zalewam sosem pomidorowym ktory przygotowuje sobie wczesniej i przykrywam liscmi z kapusty

NArobilam mi smaka na golabki,moze jutro sobie odmroze na obiad bo mam zamrozone

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 22:15   #3688
jagodaaaaa
BAN stały

hej dziewczyny. u nas własnie sie zaczeło stracha mam. torba spakowana i tż juz scignelam z pracy za chwile jedziemy
boje sie jak cholerka. trzymajcie kciuki
jagodaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 22:23   #3689
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanka,
ponawiam pytanie o podpaski / podkłady - co lepsze???
majteczki... bawełniane czy te jednorazowe ???
torba szpitalna ... jdna duża czy 2: mamusiowa i dzidziusiowa ???
Ja kupiłam jednowazowe majtki
http://allegro.pl/item726270847_popo...zt_rozm_m.html
U nas w szpitalu można mieć takie. Połóżna na SR mówiła o takich.
Zastrzegła tylko, że bielizna nie może być czarna!
a torby chyba 2 (jedna dla mnie, jedna dla dzidzi)
Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
A u ciebie w szpitalu można po porodzie nosić majtki?
można
Cytat:
o kurcze.. czuję, że to cisza przed burzą
Cytat:
Brzuch mi opadł
Możecie coś doradzić?
JUz ci opadł?
Ja narazie mam tego typu kocyk
http://allegro.pl/item758000070_slod..._promocja.html
ale myślę jeszcze o kupieniu grubszego.
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A na pocieszenie Ci powiem że USG może bardzo sie pomylić. U mamuś wrzesniowych jednej dziewczynie zrobili cesarkę, bo maluch mial wazyć 4 kg, okazalo się ze w rzeczywistości ważyl 3500.
Ostatnio mój gin powiedział, że wagę i długość płodu szacuje sie po to, żeby po porodzie przekonać się o ile lekarz się pomylił -
ale żartowniś

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 22:24   #3690
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
brombi dzieki
ty to kochana jestes spod szczesliwej gwiazdy wyjeta, zadnych dolegliwosci aaa ok zapomnialam zgaga - a wlasnie ta mnie ominela
Zdaję sobie z tego sprawę i jestem wdzięczna losowi

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Brombri ja mam kocyk z Ikea- polarowy- jeszcze po Kubusiu- ale w sumie wogóle niezniszczony.
Też mam z Ikei, ale ja mam manię kocykową i muszę mieć co najmniej 4

Cytat:
Kochana, uważaj na siebie

Cytat:
Witam mamusie. Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. Z wielkości główki wychodzi że mam termina na tydzień wcześniej ale jest jedno ale... mój syn waży tylko 2900 Jest jak to określiła lekarka szczupły
A tam, normalną ma wagę. Pewnie do porodu przekroczy 3000 g, a to przeciętna waga.
Mój gin mówi, że ważniejsza od wagi dojrzałość organów

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Już jestem Kachulko, ja się Ciebie nie boję

Domi z tymi gołąbkami to każdy inaczej robi, ja np. nie zapiekam tylko duszę w garnku w sosie pomidorowym.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości