|
|
#3661 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar X
Tak, to nasza Gothic (i ten Cardinal wodzący na pokuszenie...)
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jakoś znajomi koledzy niechętnei się przyznają czym pachną, nie wiem czemu ? jakaś krepacja, kompleksy? niemniej jednak pachną zabójczo i to się liczy ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Już byłam na tej stronie i na bank się skusze an coś w celu pzonania zapachów - z niemainstreamowymi też jestem an bakier i świetna okazja potestować. Tylko nie wiem co? Najpierw lektura a potem wykupią pół arsenału. |
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No-no-no, ciekawa kolekcyjka Ciekawam jak potoczą się jej losy wizażowe...
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Gryksiu - mogę iść w piątek na to spotkanie AA, ale co mi po nim jak w sobotę impreza będzie?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3665 | |
|
BAN stały
|
Ja z damskimi również
![]() Cytat:
![]() --- Moja czapka "z przesłaniem" doszła, jednak pozostałych trzech przesyłek brak
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
A kto daje to rozgrzeszenie?
Wielebna Matka Sabbath
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w ogóle nie orientuję się w męskich nutach ![]() chyba się nie potoczą bo ma bana
|
|
#3669 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W życiu bym nie pomyślała, że mam elfią urodę. Elfy są chyba bardziej...wiotkie ![]() A wąchałam tak zapamiętale Larendrogę Polleny Aromy, którą zupełnie przypadkiem miała przy sobie Rachela. Bardzo przyjazny, wręcz aromaterapeutyczny zapach na co dzień. Niestety bardzo nietrwały - już po chwili musiałam się wwąchiwać w nadgarstek(co widać na zdjęciach) , żeby cokolwiek poczuć.Było bardzo sympatycznie - Cafe Magiel to znakomite miejsce. Jest tam nawet VIP Room - doskonały na przyszłe warszawskie zloty
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-10-12 o 19:00 |
|||
|
|
|
#3670 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
I w sumie też nie pijam codziennie, ale nie dlatego, że potem się źle czuję - wprost przeciwnie, po porządnej imprezie (najlepiej kilkudniowej) czuję się i wyglądam lepiej niż zwykle. ![]() Nie pijam codziennie, bo nie mam towarzystwa, a sama nie lubię. Cytat:
Wiem, że jest w wolnocłówkach na całym świecie nieomal. W Polsce oststni raz kupowałam latem w Klifie w Gdańsku, więc powinien być dostępny i w innych sklepach. Cytat:
Wybieram zapachy po nutach, a ich płeć mi obojętna. Wychodzę z założenia, że moja bujna kobiecość obroni się także w męskim zapachu i w glanach. Nie ma sprawy. Za parę piw rozgrzeszam z czego popadnie. Porzeczki, ja nie pisałam, że masz elfią urodę, bo u mnie to raczej nie byłby komplement. Jako zadeklarowany Krasnolud nie darzę Elfów sympatią. ![]() Niestety, trudno byłoby mi powiedzieć, że masz krasnoludzią urodę. Za to ja mam! Krasnoludzią do cna.
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tiaaaa, jasssssssne. A ja się nazywam Bale po mężu
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, a jaka to jest krasnoludzia uroda?
Ja tam się nie znam na tych wszystkich ludach ale po obejrzeniu Władcy Pierścieni to właśnie Porzeczki kojarzy mi się z elfami W kwestii jedzeniowej, zjadłam dziś pyszne ciasteczka z ciemną chrupiącą czekoladą na wierzchu
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się, granice się zacierają, przenikają wręcz ( uwielbiam nosić "męskawe" zapachy) ale jakoś tej "lewej" sciany perfumeryjnej - (zazwyczaj jak wchodze do perf to meskie sa po lewej ) nie mam jeszcze rozpoznanej. za to - tak mocno zapragnęłam - po recenzjach i Twoich i wielu innych wizażanek - poznać incensy, że naklikałam odleweczek. To pragnienie musiało w końcu we mnie pęknać bo od zawsze uwielbiałam zapachy miejsc- a zwłaszcza miejsc kultu ( wyjąwszy kult chrzescijanski). I tak podejrzewam że nie bedę mogłą ich nosić ale chęć poznania i ewent wąchania zapachów w domu, upajania się nimi, wypełniania domu tymi zapachami jest silniejsza. Wzięłam Jaisalmer i Kyoto, Avignionu nie, gdyż tego typu zapach jest mi znany od dziecka kiedy to chodziłam na krańcu Polski na wsi do zabytkowego drewnianego kościółka - i ten zapach jakoś mnie nie frapuje ani nie działa na mnie kojąco, tudzież magicznie. uroda - rzecz gustu - ale jak słysze o krasnoludziej urodzie to owszem, ale ( na tym avatarku zwłaszcza) jak klasyczna, dorosła wersja Królewny Śnieżki, takiej już swiadomej co zło a co nie. Obraz bajkowy ( nie wiem Disneyowy ?) to wersja oczywiscie nastoletniego dziecięcia ale tak moim zdaniem mogłaby wygladać Królewna Śnieżka idąc do lasu np. ![]() oczywiscie w glanach Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-12 o 19:48 |
|
|
|
|
#3674 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() jesteś bossska
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-12 o 20:13 |
|
|
|
#3676 | ||||
|
Wiedźma
|
Jest taki rum: Tuzemski. Nie znasz? Wydawało mi się, że każdy pijak zna. Ja znam.
Anyway: ten rum ma teki specyficzny nalot kojarzący mi sie z syntetycznym karmelem. Podobnie pachniały i smakowały) te czeskie koncentraty herbatki rumowej. Nie lubię tego smaku. Madzik? Już chyba prędzej uwierzyłabym w to, że Krzyś na Ciebie poleci, niż w to, że zrezygnujesz ze swojego nazwiska. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Avignon nie pachnie drewnianym kościółkiem - drewniany jest Zagorsk. Drewnianym kościólkiem (kapliczką) jest dla mnie L'Eau Trois. Avignon jest ewidentnie kamienny, wilgotny, spłakany skroploną parą ludzkich oddechów. Najbardziej realistyczny kościół, taki normalny, współczesny, zapamiętany z dzieciństwa, budzący emocje, powodujący skurcz serca i nieomal dotykalne wspomnienie dłoni mojej Babci na mojej dłoni jest Ceremony Normy Kamali. Jaisalmer jest nadspodziewanie perfumeryjny. Dla mnie nie ma wiele wspólnego z kadzidłem. Jest żywiczny, pełen żywotnej energii, życia po prostu. tak piękny, że aż w gardle ściska. Kiedy już poznasz, daj proszę znać, gdzie "opublikujesz" swoje wrażenia. bardzo chciałabym wiedzieć, jak go odbierzesz. Cytat:
![]() Dziękuję. Niestety, komplementem dotyczącym wyglądu z awatara trudno mi się będzie odwdzięczyć. Poza tym, że pingwiny wymiatają. Boskie!! Że ja niby?? Czy ja już Ci przedstawiałam dowody na to, że Gimli była kobietą?
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
no coś Ty, znów guupoty wypisujesz
zdecydowanie wolę opcję z królewną śnieżką
|
#3678 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Witam,
temat alkoholowy - więc ja też się ujawnię. Do AA nie należę, ale alkohol lubię owszem, zdarza mi się pić służbowo, więc głowę mam dość mocną Piwo mniej, lubię dobrą czystą ale drinki, np. Caipirinha A propos - czy ktoś wie co mogę zrobić z gorzką Angosturą - do czego ją dodać - mam takie miniaturki w zestawie z rumami? Rachell - Kyoto jest piękne... Dla mnie póki nr 1, przed Avignon i Zagorsk. Na Jailsalmer i Ouarzazate czekam z wspólnozakupowych... Ostatnią moją zachciewajką jest Pi Givenchy i Joop Homme - zapachy męskie ale nietypowe, złamane słodyczą...
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Sabb - ja tez tak celowalam po lekturze recenzji kilkudziestu - niekoniecznie w kadzidła bo ja jeszcze nei wiem co mój nos powie na kadzidła. Ale żywica
kręciła mnie od zawsze, od dziecka ( nie wiem czy to chore czy zdrowe) niemniej jednak chcę poznać te grunty dotad nieznane, bo zauważylam że coraz mi lepiej w mocnych zapachach. . Madzik - a propo pan Bale to tak wciąż stanu wolnego, czy tez ma jakąs oblubienicę ( oczywiscie w swoim poprzednim życiu w światku holllywódzkim - nie tu na wizażu) tak tylko pytam ![]() Edit: zgooglowałam go no coment Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-12 o 20:51 |
|
|
|
#3680 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Byłam dziś w galerii z mocnym postanowieniem kupna kozaków- postanowiłam sobie ze nie bede wybredna i na pewno coś kupię. I co? I
, jakaś taka pseudogąbeczka w środku mnie nie zadowala- ja chcę buty do chodzenia w mrozy a nie do szpanowania i normalnie NIE MA takich-zadnych- nawet brzydkich
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-12 o 21:55 |
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieistotne i tak tę brrrrr gąbeczki są o d... roztrzaś. Agnes - Pi znam - niezłe klimaty, podoba sie, choc wole cos "mocniejszego" odurzajacego Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-12 o 21:10 |
|
|
|
|
#3682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() On przyjmie mojeCytat:
A co do dowodów- to słucham, słucham ![]() Rachell - Krzyś w rzeczywistym życiu ma żonę. Ba! Nawet córkę ma
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-12 o 21:19 |
|||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do pijaczych wyznań. Za kołnierz, jak to mówia, nie wylewam.
Piwo uwielbiam i traktuje jak napój chłodzący, wpływający dobroczynnie na rozmaite aspekty życia. Za winem tylko - wytrawnym - przepadam, - często sięgam po australijskie i generalnie po wina z Nowego Świata, bo stary, a zwłaszcza Francja i Włochy troche w Polsce drogi Oprócz tego lubię orzeźwiające drinki: Caipirinha, Daiquiri, Mojito. No i gin! gin! gin! (niczym Królowa Matka) Obiecuje sobie, ze jak będę mieć większe mieszkanie, to będzie w nim barek z prawdziwego zdarzenia, dobrze wyposażony i jakis sprzęcik do mieszania driknów. |
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
tak sprawdziłam i juz dałam nawet upust emocjom
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mnie to czeka i aż się boję (najwyżej kolejny rok będę chodzić w moich oficerkach, może się jeszcze nie rozpadną Nie ma takiego wagonu...itd ![]() o co chodzi z tą pogodą już naprawdę jest czas na zimę? ja nie kcem...
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
No, jak śmiał
![]() O co chodzi z tym wagonem?
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma takiego wagonu którego nie można by odczepić (taki żenujący żart
) to tak na wypadek jakbyś chciała zostać jednak kolejna żoną Krzysia
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale duma mi nie pozwala zostać Panią Fistaszkową nr 2Chyba łysieję Od jakiegoś czasu wypadają mi włosy, podkurowuję je szamponem, do tego Silicą. Tylko zauważyłam, że wypadają mi szczególnie intensywnie z jednego obszaru, po jednej stronie głowy. Będę miała dziurę najwyżej
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-12 o 21:56 |
|
|
|
|
#3690 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
to bardzo niedobrze, to moze być łysienie plackowate
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

niemniej jednak pachną zabójczo i to się liczy 

Wielebna Matka Sabbath

No i moja kobyła jest...

I w sumie też nie pijam codziennie, ale nie dlatego, że potem się źle czuję - wprost przeciwnie, po porządnej imprezie (najlepiej kilkudniowej) czuję się i wyglądam lepiej niż zwykle. 

, jakaś taka pseudogąbeczka w środku mnie nie zadowala- ja chcę buty do chodzenia w mrozy a nie do szpanowania
też mnie to czeka i aż się boję (najwyżej kolejny rok będę chodzić w moich oficerkach, może się jeszcze nie rozpadną

Od jakiegoś czasu wypadają mi włosy, podkurowuję je szamponem, do tego Silicą. Tylko zauważyłam, że wypadają mi szczególnie intensywnie z jednego obszaru, po jednej stronie głowy. Będę miała dziurę najwyżej