|
|
#1621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Opowieść jak science-fiction normalnie. Jak usłyszałam o tej akcji Triumpha to aż wlazłam na ich stronę, żeby zobaczyć czy mają co dopasowywać na klientki. Oczywiście nowa kolekcja: 70-95 miski A-D. W zakładce Miss Triumph (dla nastolatek): 70-80 A-C. Ile widujecie nastolatek, na które pasuje 70?
To jest normalnie jakaś chorość, tym bardziej że Triumph produkuje staniki 65! Tylko, że nie sprzedaje ich w Polsce choć większość polskich kobiet jest niewysoka i drobna, w porównaniu z innymi nacjami. Obawiam się, że ta akcja może przynieść więcej szkody, niż pożytku - ja do Triumpha nie chodzę, bo nie mam tam czego szukać, zresztą design i jakość Freyek jest o niebo lepsza! Ale nawet nie chcę myśleć ile babeczek wyszło po tej akcji ze sklepów "prawidłowo" ostanikowanych w nieśmiertelne 75B |
|
|
|
#1622 |
|
Konto usunięte
|
Ja nigdy bym Triumpha nie założyła...
Przy okazji dziękuję *kasieńka* za zdjęcia Tiffany - jeszcze raz się utwierdziłam w przekonaniu, że muszę go mieć... |
|
|
|
#1623 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Dziewczyny ja ponad 2 lata temu kupilam sobie Triumpha 70H |
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj kupiłam sobie tiffany bandeau. Cudny stanik! Przedwczraj w ramach przypomnienia ponosilam czerwona antoske. Stanikow bandeau chyba nie ma nigdzie powyzej G - a czułabym się pewniej gdyby były. Tiffany mam 32G i jest na styk
|
#1625 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
niestety fałdek nie da się w całości zlikwidować. Cytat:
Cytat:
bo nawet jeśli na powiedzmy 70 pod dają 70tke to wg ich tabelki wychodzi o 2-3 rozmiary za mała miseczka mi wychodzi wg ich tabelki 70AA a ostatnio mierzyłam 70B i niektóre były małe.Cytat:
Cytat:
nawet gdyby mieli Twój rozmiar? ja chętnie kupiłabym to 65C, bo to fajny t-shirt bra był, tylko nie miałam kasy |
||||||
|
|
|
#1626 |
|
Raczkowanie
|
Triumph to niestety ciągle jeszcze w Polsce synonim ekskluzywnej bielizny dobrej jakości. Wśród starszego pokolenia (np. moja mama), to już w ogóle
Najbardziej żałuję w rozstaniu z Triumphem ich bardziej luksusowej marki Valisere (nie wiem czy jest w Polsce, pewnie tak). To ci dopiero kusidełka! Zamawiałam je prosto z brytyjskiej strony więc ceny były rozsądne. Ale oczywiście w rozmiarach 70-90 A-D. No cóż, firma T jakoś walczy o klientki, które przestały kupować ich rzeczy. Szkoda, że zamiast dostosować ofertę do biustów, wciąż dostosowują biusty do oferty .
|
|
|
|
#1627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta kochane,ma któraś z Was Indię Fauve?Bo dorwałam wczoraj na ebayu okazyjnie wersję berry(o której marzyłam po zdjęciach siostry kasienki_b w tym staniku na balkonetce
),była tylko jedna sztuka,tylko w rozmiarze 32FF i drżę czy będzie na mnie dobra.Niby okolice rozmiarowe idelanie moje,ale nie wiem jak to jest z Indią,czy wypada wymiarowo
Edytowane przez burn-it-up Czas edycji: 2009-10-11 o 19:41 |
|
|
|
#1629 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tiffany jest świetna - taki idealnie gładki i bardzo przyjemny w dotyku materiał ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak zapytam ostatni raz zeby sie upewnić na moje 67/86 mam zamowic 60G z tego modelu?:P http://www.olive.pl/WYPRZEDAZ_Biusto...286_p9006.html skoro w romantice 65e cycki mi szybko uciekają?
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam Indię i może nie prezentuje się na mnie tak ślicznie jak na mojej siostrze ale mam w standardowym swoim rozmiarze i jest ok, nie jest małomiskowa, raczej normalna
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam więc wielką nadzieję,że India będzie dobra .Jejuniu,jaka ona śliczna.
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
a to myślę, że 32FF będzie ok
A ładna jest rzeczywiście i niesamowicie wygodna
|
|
|
|
#1634 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Najczesciej noszonym rozmiarem kiedy ja kupowalam byl 30G |
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
,dawno mi się stanik aż tak nie spodobał.Szkoda,że cenę stacjonarną ma zaporową i nie mam po co iść ją przymierzyć.
|
||
|
|
|
#1636 |
|
Copyraptor
|
Dziewczyny, a ja dostałam na urodziny od kuzynki stanik.
http://www.prezentna18.com/index.php...k-z-cukierkow/ taki. Jak myślicie, będzie robił buły? |
|
|
|
#1637 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam sobie stanik który cenowo w miarę akceptuję. Lecz potrzebowałabym rady. Rozmiar moj to podobno 60C.(rozmiary na stronie 34) Chcialabym się zapytać czy polecacie ten stanik, czy dobrze lezy itp, czy nie dziobuje. i czy nie widzialyście gdzieś taniej?
Jest to Biustonosz George balkonetka coral embroidered Cleo (5131) |
|
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak macie tv4 to wlaczcie, kobitki w małej czarnej rozmawiają wlasnie o prawidlowym dobieraniu stanikow!!
Za pozno napisalam, wlasnie skonczyly
Edytowane przez ałła Czas edycji: 2009-10-12 o 17:15 |
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo rzucilam sie na telewizor nim doczytalam ze już sie skonczylo Ciekawe czy będzie powtórka i kiedy..A ja czekam sobie na bardotke mileny, ciekawe kiedy przyjdzie
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Znalazlam jeszcze jeden. http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=427
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
o to fajnie, dzieki
ja jestem nocny marek takze nie śpie jeszcze![]() Cytat:
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#1644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
a nam ma się chcieć sprawdzać?Magnolia 60 będzie za ciasna weź 65B |
||
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Mam malutki problem. Ostatnio wymierzyłam się ponownie i wyszło mi 65/79 (wcześniej 66/76). Nie wiem, czy to wina wcześniejszych pomiarów, czy efekt lepiej dobranej bielizny ( piszę lepiej, bo wiem, że jeszcze nie do końca prawidłowo).
I tak się zastanawiam, czy z brytyjczyków dalej polować na 60C ( jeszcze żadnego nie ustrzeliłam w tym rozmiarze ), czy już może 60D
|
|
|
|
#1646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(chociaż ja się ostatnio nie mierzyłam, więc mogło się coś zmienić). Wydaje mi się, że powinnaś polować raczej na 60D, 60C będzie przymałe. Jak do tej pory nie mierzyłam brytyjczyków w takich rozmiarach, ale polski lemon sorbet 60D jest na mnie odrobinę przymały, mam też Pour moi? 30C i jest z pól miski za duży.
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam Pour Moi? 30B i jest z pół , no może 1/3 miski za mały . Mam też Elle MacPherson 30C i jest już lekko za mały (albo raczej bardzo, robi mi coś dziwnego pod pachami, sama nie umiem ocenić, a nie mam baterii w aparacie..) Ha, a ja chciałam lemon sorbet 60C zamówić....I teraz nie wiem Ale mogę spróbować z D, zawsze można wymienić
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trudno mi jednoznacznie określić cleo fiszbinowo - jak dla mnie george ma dość wąskie, charlie za to trochę szersze (w moim odczuciu) trza by pomierzyć, bo tak to można sobie gdybać
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Moje wymiary to:
pod biustem: 67cm w biuście: 75 cm a w zwisie: 76cm |
|
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
Twój rozmiar:
brytyjski - w rozciągliwych stanikach 28(60)C, w ścisłych stanikach 30(65)A polski - w rozciągliwych stanikach60B, w ścisłych stanikach 65A Byłam dzisiaj w sklepie Body u *kasieńki* i kupiłam Tiffany bandeau 30FF. Mierzyłam jeszcze: - czarną Panache Veronę balkonetkę 30FF - bardzo ładnie kształtuje biust, tylko fiszbiny ma szerokie, obwód ścisły - beżową RubyPink Fifi 30FF - obwód ścisły, małomiseczkowa (strasznie bułkowała) - Feuve India 30FF - śliczna, robi bardzo ładny dekolt - pewnie poważnie zastanawiałabym się nad jej kupnem, gdyby obwód był bardziej ścisły - Georginę 28G - piękna, elegancka, podobnie kształtuje biust jak hestia nie strapless, obwód ścisły. Zdecydowanie mam ochotę kupić sobie ten model w przyszłości. - turkusową Antoinette 30F (nie było 30FF) - za mała, miałam w niej bardzo nieładny, kanciasty profil - Tiffany bandeau 30FF - zauroczył mnie ten model Przyszła jeszcze dzisiaj do mnie Antoinette czerwona 30FF z ebaya. Tiffany bardziej mi się podoba - nie wypycha tak biustu do przodu, ma niższe boczki, jest delikatniejsze. W Antoinette mam pusto nad samymi fiszbinami, trochę dziwny profil mi robi, ale do zaakceptowania. *kasieńko*, dziękuję za miłą obsługę! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

aha nie jestem jakas strasznie gruba przy 178 zrostu ważę 63kg

nawet gdyby mieli Twój rozmiar?
.

),była tylko jedna sztuka,tylko w rozmiarze 32FF i drżę czy będzie na mnie dobra.Niby okolice rozmiarowe idelanie moje,ale nie wiem jak to jest z Indią,czy wypada wymiarowo

,dawno mi się stanik aż tak nie spodobał.Szkoda,że cenę stacjonarną ma zaporową i nie mam po co iść ją przymierzyć.
a nam ma się chcieć sprawdzać?