Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-11, 11:50   #1621
Tapioka
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Opowieść jak science-fiction normalnie. Jak usłyszałam o tej akcji Triumpha to aż wlazłam na ich stronę, żeby zobaczyć czy mają co dopasowywać na klientki. Oczywiście nowa kolekcja: 70-95 miski A-D. W zakładce Miss Triumph (dla nastolatek): 70-80 A-C. Ile widujecie nastolatek, na które pasuje 70?
To jest normalnie jakaś chorość, tym bardziej że Triumph produkuje staniki 65! Tylko, że nie sprzedaje ich w Polsce choć większość polskich kobiet jest niewysoka i drobna, w porównaniu z innymi nacjami.
Obawiam się, że ta akcja może przynieść więcej szkody, niż pożytku - ja do Triumpha nie chodzę, bo nie mam tam czego szukać, zresztą design i jakość Freyek jest o niebo lepsza! Ale nawet nie chcę myśleć ile babeczek wyszło po tej akcji ze sklepów "prawidłowo" ostanikowanych w nieśmiertelne 75B.
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 13:10   #1622
201604211131
Konto usunięte

Ja nigdy bym Triumpha nie założyła...
Przy okazji dziękuję *kasieńka* za zdjęcia Tiffany - jeszcze raz się utwierdziłam w przekonaniu, że muszę go mieć... Będzie moją miłością koło Tango Plunge.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 13:45   #1623
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
sorki jak było juz takie pytanie, ale wątek jest wielgachny i nie sposób go przejżec w całosci.
Wg wyliczen mam mieć rozmiar 70d, mierzyłam juz kilka staników w takim rozmiarze ale robia mi sie takie nieestetyczne fałdki po bokach od za ciasnego obwodu (wczesniej nosiłam 75c) czy to tak ma być czy szukać dalej. Poza tym nie mam zastrzeżeń do tego rozmiaru bo miseczki super pasują i moje piersi wygladaja na znacznie większe i ładnie podniesione. no ale te fałdki - okropne aha nie jestem jakas strasznie gruba przy 178 zrostu ważę 63kg
Mozliwe, ze powinnas sprobowc przymierzyc wieksza miseczke

Dziewczyny ja ponad 2 lata temu kupilam sobie Triumpha 70H wiec i takie robia ale nie na polski rynek
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 15:55   #1624
MagdaP
Zadomowienie

Wczoraj kupiłam sobie tiffany bandeau. Cudny stanik! Przedwczraj w ramach przypomnienia ponosilam czerwona antoske. Stanikow bandeau chyba nie ma nigdzie powyzej G - a czułabym się pewniej gdyby były. Tiffany mam 32G i jest na styk
Stary 2009-10-11, 16:03   #1625
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
sorki jak było juz takie pytanie, ale wątek jest wielgachny i nie sposób go przejżec w całosci.
Wg wyliczen mam mieć rozmiar 70d, mierzyłam juz kilka staników w takim rozmiarze ale robia mi sie takie nieestetyczne fałdki po bokach od za ciasnego obwodu (wczesniej nosiłam 75c) czy to tak ma być czy szukać dalej. Poza tym nie mam zastrzeżeń do tego rozmiaru bo miseczki super pasują i moje piersi wygladaja na znacznie większe i ładnie podniesione. no ale te fałdki - okropne aha nie jestem jakas strasznie gruba przy 178 zrostu ważę 63kg
Cytat:
mam 76 pod biustem, ciasno mierzone, raczej piersi ładnie siedza w miseczkach i nic nie ucieka pod pachy, jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Nie wiem czy to ma znaczenie ale najlepiej sie czuje i chyba wygladam w stanikach typu balkonik z ramiaczkami szeroko po bokach
a ile masz w biuście? zgadzam się z dziewczynami, że to może być wina za małej miseczki, następnym razem przymierz większą i załóż wg tej instrukcji Jak założyć stanik? najlepiej w pochyleniu.
niestety fałdek nie da się w całości zlikwidować.

Cytat:
Napisane przez Marta88 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny ja na nazwach się nie znam wiec nie będę pisać na ten temat ale chciałam sobie popisać na temat dzisiejszej akcji Triumpha pojechałam z ciekawości musiałam trochę poczekać w kolejce jak tak stałam to 2 kobitki latały i przynosiły do kabin masę staników myślałam wtedy ze kurcze chyba sie znają i tak dalej... wiec szczęśliwa weszłam do przymierzalni i sie zaczeło jakaś masakra jeśli chodzi o kobitkę zmierzyła mnie wyszło jej niby 75 B (co jak po zmierzeniu u profesjonalnej brafiterki na słynnych wysouchów wyszło mi 70 E/F ) no ale popatrzyłam się na nią z niedowierzaniem i pytam czy napewno stwierdziła że chyba jednak nie B tylko C , powiedziałam ok niech coś mi przyniesie... I tak sie stało przyniosła mi 3 bardzo ładne staniki 75 C już przy zapinaniu wiedziałam że obwód jest za duży bo zapinałam się na ostatnią chawtke... i wogóle po wyjęciu wszystkiego tłuszczyku wszystko z miseczki mi sie wylało(swoja drogą mina kobity była dziwna jak zaczęłam je wyjmować tłuszczyki mam na myśli:P i jak mówiłam że fiszbin jest w złym miejscu i gdzie powinien być :P) kazałam jej przynieść po 1 70 w obwodzie po 2 miseczke DEF i grzecznie poszła przyniosła i okazało sie że w E jest już super wszystko na swoim miejscu i nie wylewa sie na boki... ale do końca życia nie zapomne miny tej kobiety jak mnie słuchała a ja jej dawałam wskazówki co i jak... ludzi przed przymierzalnią musieli mieć niezły ubaw jak ja uczyłam (kobietę do tego wynajęta) jak się mierzy czyli na wydechu i gdzie ma być fiszbin i jak wygląda buł kująca pierś... czułam się trochę jak nauczycielka a to wszystko dzięki WAM bo gdybym nie zaglądnęła na to forum to nigdy bym tego nie wiedziała i dalej w B chodziła... dziękuję za przeczytanie i pomoc... Pozdrawiam
to była dobra akcja brafittingowa w Twoim wykonaniu

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Bra-fitting w Triumphie organizują chyba po to, żeby utwierdzać klientki w noszeniu złego rozmiaru! Potem dziewczynie z obwodem na karku i piersiami przy pępku tłumaczysz, że ma zły stanik, to się z Tobą sprzecza, że na pewno jest dobry, bo bra-fitterka w Triumphie jej taki dobrała

Triumph powinien nas zatrudnić na ten bra-fitting, tylko wtedy sprzedaż by im bardzo zmalała, bo większość kobiet usłyszałaby: potrzebuje Pani mniejszego obwodu, a większej miseczki, rozmiarówka Triupha zaczyna się niestety dopiero od 70 i kończy na G, ale polecamy brytyjczyki
a czy np lobby nie interweniuje jakoś w tej sprawie? bo wydaje mi się, że niestety T ma większą siłę przebicia tak jak mówisz, bo to w końcu T! to jest po prostu straszne, że tysiące kobiet wtłaczają pewnie w jeszcze gorszy rozmiar niż nosiły wcześniej bo nawet jeśli na powiedzmy 70 pod dają 70tke to wg ich tabelki wychodzi o 2-3 rozmiary za mała miseczka mi wychodzi wg ich tabelki 70AA a ostatnio mierzyłam 70B i niektóre były małe.

Cytat:
Napisane przez Tapioka Pokaż wiadomość
Opowieść jak science-fiction normalnie. Jak usłyszałam o tej akcji Triumpha to aż wlazłam na ich stronę, żeby zobaczyć czy mają co dopasowywać na klientki. Oczywiście nowa kolekcja: 70-95 miski A-D. W zakładce Miss Triumph (dla nastolatek): 70-80 A-C. Ile widujecie nastolatek, na które pasuje 70?
To jest normalnie jakaś chorość, tym bardziej że Triumph produkuje staniki 65! Tylko, że nie sprzedaje ich w Polsce choć większość polskich kobiet jest niewysoka i drobna, w porównaniu z innymi nacjami.
Obawiam się, że ta akcja może przynieść więcej szkody, niż pożytku - ja do Triumpha nie chodzę, bo nie mam tam czego szukać, zresztą design i jakość Freyek jest o niebo lepsza! Ale nawet nie chcę myśleć ile babeczek wyszło po tej akcji ze sklepów "prawidłowo" ostanikowanych w nieśmiertelne 75B.
T sprzedaje 65tki w Polsce! ja mierzyłam ostatnio 65C, chociaż możliwe, że nie we wszystkich sklepach jest dostępne.

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
Ja nigdy bym Triumpha nie założyła...
Przy okazji dziękuję *kasieńka* za zdjęcia Tiffany - jeszcze raz się utwierdziłam w przekonaniu, że muszę go mieć... Będzie moją miłością koło Tango Plunge.
a czemu byś nie założyła? nawet gdyby mieli Twój rozmiar?
ja chętnie kupiłabym to 65C, bo to fajny t-shirt bra był, tylko nie miałam kasy
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 16:25   #1626
Tapioka
Raczkowanie

Triumph to niestety ciągle jeszcze w Polsce synonim ekskluzywnej bielizny dobrej jakości. Wśród starszego pokolenia (np. moja mama), to już w ogóle. Nie mówię, mam w szafie kilka starych staników T, oczywiście źle dobranych, i są dość trwałe, ale ciągną się również jak stare gacie, a tego jakością bym nie nazwała. Przy moich wymiarach 60 z ich oferty spokojnie byłoby na mnie w sam raz.
Najbardziej żałuję w rozstaniu z Triumphem ich bardziej luksusowej marki Valisere (nie wiem czy jest w Polsce, pewnie tak). To ci dopiero kusidełka! Zamawiałam je prosto z brytyjskiej strony więc ceny były rozsądne. Ale oczywiście w rozmiarach 70-90 A-D.
No cóż, firma T jakoś walczy o klientki, które przestały kupować ich rzeczy. Szkoda, że zamiast dostosować ofertę do biustów, wciąż dostosowują biusty do oferty.
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 19:00   #1627
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Cytat:
Triumph to niestety ciągle jeszcze w Polsce synonim ekskluzywnej bielizny dobrej jakości. Wśród starszego pokolenia (np. moja mama), to już w ogóle. Nie mówię, mam w szafie kilka starych staników T, oczywiście źle dobranych, i są dość trwałe, ale ciągną się również jak stare gacie, a tego jakością bym nie nazwała. Przy moich wymiarach 60 z ich oferty spokojnie byłoby na mnie w sam raz.
Najbardziej żałuję w rozstaniu z Triumphem ich bardziej luksusowej marki Valisere (nie wiem czy jest w Polsce, pewnie tak). To ci dopiero kusidełka! Zamawiałam je prosto z brytyjskiej strony więc ceny były rozsądne. Ale oczywiście w rozmiarach 70-90 A-D.
No cóż, firma T jakoś walczy o klientki, które przestały kupować ich rzeczy. Szkoda, że zamiast dostosować ofertę do biustów, wciąż dostosowują biusty do oferty.
j jeśli chodzi o staniki T to tak kupuje bo czasem coś na siebie znajdę nie mam problemu bo mam 70 a to bardziej spotykane ale powiem szczerze że jak bym miała bliżej do Wysłuchów to na pewno bym kupowała tylko tam a nie w galerii w T ... jak wy tu pokazujecie te piękne staniki to tylko podziwiać można...
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 19:40   #1628
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Dziewczęta kochane,ma któraś z Was Indię Fauve?Bo dorwałam wczoraj na ebayu okazyjnie wersję berry(o której marzyłam po zdjęciach siostry kasienki_b w tym staniku na balkonetce ),była tylko jedna sztuka,tylko w rozmiarze 32FF i drżę czy będzie na mnie dobra.Niby okolice rozmiarowe idelanie moje,ale nie wiem jak to jest z Indią,czy wypada wymiarowo

Edytowane przez burn-it-up
Czas edycji: 2009-10-11 o 19:41
burn-it-up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 19:40   #1629
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
do usług Tiffany jest świetna - taki idealnie gładki i bardzo przyjemny w dotyku materiał

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam sobie tiffany bandeau. Cudny stanik! Przedwczraj w ramach przypomnienia ponosilam czerwona antoske. Stanikow bandeau chyba nie ma nigdzie powyzej G - a czułabym się pewniej gdyby były. Tiffany mam 32G i jest na styk
A próbowałaś Madison? On jest trochę większy w miseczkach niż Tiffany

Cytat:
Triumph to niestety ciągle jeszcze w Polsce synonim ekskluzywnej bielizny dobrej jakości.
owszem, choć już coraz częściej klientki na niego narzekają - zauważyły, że jakość bardzo się pogorszyła no i coraz częściej zauważają, że coś jest nie tak, że mają źle dobrany rozmiar

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 19:41   #1630
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Dziewczyny tak zapytam ostatni raz zeby sie upewnić na moje 67/86 mam zamowic 60G z tego modelu?:P http://www.olive.pl/WYPRZEDAZ_Biusto...286_p9006.html skoro w romantice 65e cycki mi szybko uciekają?
Stary 2009-10-11, 19:42   #1631
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Dziewczęta kochane,ma któraś z Was Indię?Bo dorwałam wczoraj na ebayu okazyjnie wersję berry(o której marzyłam po zdjęciach siostry kasienki_b w tym staniku na balkonetce ),była tylko jedna sztuka,tylko w rozmiarze 32FF i drżę czy będzie na mnie dobra.Niby okolice rozmiarowe idelanie moje,ale nie wiem jak to jest z Indią,czy wypada wymiarowo
a jakie masz wymiary/jaki zwykle nosisz rozmiar?
Ja mam Indię i może nie prezentuje się na mnie tak ślicznie jak na mojej siostrze ale mam w standardowym swoim rozmiarze i jest ok, nie jest małomiskowa, raczej normalna

Stary 2009-10-11, 19:52   #1632
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
a jakie masz wymiary/jaki zwykle nosisz rozmiar?
Ja mam Indię i może nie prezentuje się na mnie tak ślicznie jak na mojej siostrze ale mam w standardowym swoim rozmiarze i jest ok, nie jest małomiskowa, raczej normalna
77/101.Zazwyczaj noszę 32F,ale po ostatnich klapach zakupowych zdałam sobie sprawę,że wszystkie modele które mam w F to raczej dużomiskowce(mam też dwa staniki 65G).Maskaradki 70-tki F,które dotychczas mierzyłam są za małe,z resztą nie tylko one.
Mam więc wielką nadzieję,że India będzie dobra.Jejuniu,jaka ona śliczna.
Stary 2009-10-11, 19:56   #1633
*kasieńka*
Zadomowienie

a to myślę, że 32FF będzie ok A ładna jest rzeczywiście i niesamowicie wygodna

Stary 2009-10-11, 20:01   #1634
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Dziewczęta kochane,ma któraś z Was Indię Fauve?Bo dorwałam wczoraj na ebayu okazyjnie wersję berry(o której marzyłam po zdjęciach siostry kasienki_b w tym staniku na balkonetce ),była tylko jedna sztuka,tylko w rozmiarze 32FF i drżę czy będzie na mnie dobra.Niby okolice rozmiarowe idelanie moje,ale nie wiem jak to jest z Indią,czy wypada wymiarowo
Mam Indie 32FF Magneta i wydaje mi sie, ze rozmiar standard
Najczesciej noszonym rozmiarem kiedy ja kupowalam byl 30G
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 20:05   #1635
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
a to myślę, że 32FF będzie ok A ładna jest rzeczywiście i niesamowicie wygodna
Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Mam Indie 32FF Magneta i wydaje mi sie, ze rozmiar standard
Najczesciej noszonym rozmiarem kiedy ja kupowalam byl 30G
To dobrze.Mam nadzieje,że będzie ok bo jak nie to chyba się zapłaczę,dawno mi się stanik aż tak nie spodobał.Szkoda,że cenę stacjonarną ma zaporową i nie mam po co iść ją przymierzyć.
Stary 2009-10-12, 00:45   #1636
cholernarejestracja
Copyraptor

Dziewczyny, a ja dostałam na urodziny od kuzynki stanik.

http://www.prezentna18.com/index.php...k-z-cukierkow/ taki.

Jak myślicie, będzie robił buły? co prawda jeden rozmiar jest, uniwersalny, ale za to ramiączka i obwód wiązane, więc każda sobie dopasuje!
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:09   #1637
evikus
Raczkowanie

Znalazłam sobie stanik który cenowo w miarę akceptuję. Lecz potrzebowałabym rady. Rozmiar moj to podobno 60C.(rozmiary na stronie 34) Chcialabym się zapytać czy polecacie ten stanik, czy dobrze lezy itp, czy nie dziobuje. i czy nie widzialyście gdzieś taniej?

Jest to
Biustonosz George balkonetka coral embroidered Cleo (5131)
evikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:13   #1638
ałła
Rozeznanie

Dziewczyny, jak macie tv4 to wlaczcie, kobitki w małej czarnej rozmawiają wlasnie o prawidlowym dobieraniu stanikow!!

Za pozno napisalam, wlasnie skonczyly

Edytowane przez ałła
Czas edycji: 2009-10-12 o 17:15
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:20   #1639
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak macie tv4 to wlaczcie, kobitki w małej czarnej rozmawiają wlasnie o prawidlowym dobieraniu stanikow!!

Za pozno napisalam, wlasnie skonczyly
ooooo szkoda bo rzucilam sie na telewizor nim doczytalam ze już sie skonczylo Ciekawe czy będzie powtórka i kiedy..

A ja czekam sobie na bardotke mileny, ciekawe kiedy przyjdzie
Stary 2009-10-12, 17:22   #1640
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
ooooo szkoda bo rzucilam sie na telewizor nim doczytalam ze już sie skonczylo Ciekawe czy będzie powtórka i kiedy..

A ja czekam sobie na bardotke mileny, ciekawe kiedy przyjdzie
Wlasnie sprawdzilam i dzis o 1.05 w nocy bedzie powtorka
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:26   #1641
evikus
Raczkowanie

Znalazlam jeszcze jeden. http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=427
Stary 2009-10-12, 18:25   #1642
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Wlasnie sprawdzilam i dzis o 1.05 w nocy bedzie powtorka
o to fajnie, dzieki ja jestem nocny marek takze nie śpie jeszcze
Cytat:
Napisane przez evikus Pokaż wiadomość
tutaj mozesz sobie zobaczyc jak wygląda w rzeczywistości http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Milena
Stary 2009-10-12, 19:36   #1643
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Znalazłam sobie stanik który cenowo w miarę akceptuję. Lecz potrzebowałabym rady. Rozmiar moj to podobno 60C.(rozmiary na stronie 34) Chcialabym się zapytać czy polecacie ten stanik, czy dobrze lezy itp, czy nie dziobuje. i czy nie widzialyście gdzieś taniej?

Jest to
ja bym na Twoim miejscu spróbowała 30C - george to model zdecydowanie ścisły i małomiseczkowy. nie ma tylko pewności, czy fiszbiny nie będą za wąskie...

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:08   #1644
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
ja bym na Twoim miejscu spróbowała 30C - george to model zdecydowanie ścisły i małomiseczkowy. nie ma tylko pewności, czy fiszbiny nie będą za wąskie...
a czemu za wąskie? Cleo mają podobno dość szerokie. Brooke 30c mają 12cm, więc w Georgu pewnie tyle samo.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:

Jest to
bo taki problem podać wymiary jeszcze raz? a nam ma się chcieć sprawdzać?

Magnolia 60 będzie za ciasna weź 65B
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:29   #1645
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Mam malutki problem. Ostatnio wymierzyłam się ponownie i wyszło mi 65/79 (wcześniej 66/76). Nie wiem, czy to wina wcześniejszych pomiarów, czy efekt lepiej dobranej bielizny ( piszę lepiej, bo wiem, że jeszcze nie do końca prawidłowo).

I tak się zastanawiam, czy z brytyjczyków dalej polować na 60C ( jeszcze żadnego nie ustrzeliłam w tym rozmiarze), czy już może 60D
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:52   #1646
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Mam malutki problem. Ostatnio wymierzyłam się ponownie i wyszło mi 65/79 (wcześniej 66/76). Nie wiem, czy to wina wcześniejszych pomiarów, czy efekt lepiej dobranej bielizny ( piszę lepiej, bo wiem, że jeszcze nie do końca prawidłowo).

I tak się zastanawiam, czy z brytyjczyków dalej polować na 60C ( jeszcze żadnego nie ustrzeliłam w tym rozmiarze), czy już może 60D
No to teraz mamy identyczne wymiary(chociaż ja się ostatnio nie mierzyłam, więc mogło się coś zmienić). Wydaje mi się, że powinnaś polować raczej na 60D, 60C będzie przymałe. Jak do tej pory nie mierzyłam brytyjczyków w takich rozmiarach, ale polski lemon sorbet 60D jest na mnie odrobinę przymały, mam też Pour moi? 30C i jest z pól miski za duży.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 21:15   #1647
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
No to teraz mamy identyczne wymiary(chociaż ja się ostatnio nie mierzyłam, więc mogło się coś zmienić). Wydaje mi się, że powinnaś polować raczej na 60D, 60C będzie przymałe. Jak do tej pory nie mierzyłam brytyjczyków w takich rozmiarach, ale polski lemon sorbet 60D jest na mnie odrobinę przymały, mam też Pour moi? 30C i jest z pól miski za duży.
O, to możemy posłużyć do badań, czy pasują nam takie same biustonosze

Mam Pour Moi? 30B i jest z pół , no może 1/3 miski za mały, kiedyś wstawiałam zdjęcia, ale to było 3cm temu.
Mam też Elle MacPherson 30C i jest już lekko za mały (albo raczej bardzo, robi mi coś dziwnego pod pachami, sama nie umiem ocenić, a nie mam baterii w aparacie..)

Ha, a ja chciałam lemon sorbet 60C zamówić....I teraz nie wiem Ale mogę spróbować z D, zawsze można wymienić
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 21:20   #1648
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
a czemu za wąskie? Cleo mają podobno dość szerokie. Brooke 30c mają 12cm, więc w Georgu pewnie tyle samo.[COLOR="Silver"]
cóż, nie spotkałam się jeszcze z dobrze leżącym cleo 60/65C - właśnie z powodu wąskich fiszbin
trudno mi jednoznacznie określić cleo fiszbinowo - jak dla mnie george ma dość wąskie, charlie za to trochę szersze (w moim odczuciu) trza by pomierzyć, bo tak to można sobie gdybać

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 21:23   #1649
evikus
Raczkowanie

Moje wymiary to:
pod biustem: 67cm
w biuście: 75 cm
a w zwisie: 76cm
Stary 2009-10-12, 22:50   #1650
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Moje wymiary to:
pod biustem: 67cm
w biuście: 75 cm
a w zwisie: 76cm
Twój rozmiar:
brytyjski - w rozciągliwych stanikach 28(60)C, w ścisłych stanikach 30(65)A
polski - w rozciągliwych stanikach60B, w ścisłych stanikach 65A

Byłam dzisiaj w sklepie Body u *kasieńki* i kupiłam Tiffany bandeau 30FF. Mierzyłam jeszcze:
- czarną Panache Veronę balkonetkę 30FF - bardzo ładnie kształtuje biust, tylko fiszbiny ma szerokie, obwód ścisły
- beżową RubyPink Fifi 30FF - obwód ścisły, małomiseczkowa (strasznie bułkowała)
- Feuve India 30FF - śliczna, robi bardzo ładny dekolt - pewnie poważnie zastanawiałabym się nad jej kupnem, gdyby obwód był bardziej ścisły
- Georginę 28G - piękna, elegancka, podobnie kształtuje biust jak hestia nie strapless, obwód ścisły. Zdecydowanie mam ochotę kupić sobie ten model w przyszłości.
- turkusową Antoinette 30F (nie było 30FF) - za mała, miałam w niej bardzo nieładny, kanciasty profil
- Tiffany bandeau 30FF - zauroczył mnie ten model Obwód jak na 65tkę ścisły. Poniżej zdjęcia.

Przyszła jeszcze dzisiaj do mnie Antoinette czerwona 30FF z ebaya. Tiffany bardziej mi się podoba - nie wypycha tak biustu do przodu, ma niższe boczki, jest delikatniejsze. W Antoinette mam pusto nad samymi fiszbinami, trochę dziwny profil mi robi, ale do zaakceptowania.

*kasieńko*, dziękuję za miłą obsługę!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości