Dobry Fryzjer - Kraków - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Pokaż wyniki sondy: Jaka fryzurka do kwadratowej twarzyczki????
włosy kręcone 68 23,61%
włosy proste 55 19,10%
grzywka prosta 24 8,33%
grzywka na skos 141 48,96%
Głosujący: 288. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-02, 07:18   #2461
konfiturymalinowe
Przyczajenie

GG do konfiturymalinowe Send a message via Skype™ to konfiturymalinowe
Dot.: gdzie dobry fryzjer w Krakowie?pomocy

Hej

trochę to balsam dla mojej duszy- od roku mniej więcej staram się dostać do p. Tomka, ale ponad 2-miesięczne terminy to dla mnie przesada- a automatyczna sekretarka, na której dodatkowo nie można zostawić wiadomości, bo jest już pełna, zamiast człowieka, który odbiera telefony to dla mnie już absolutna zagadka. No i po pół roku zastanawiania wybrałam znowu p. Basię. Idę dzisiaj
Ahoj przygodo
konfiturymalinowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 10:30   #2462
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
hm
w życiu też tak mam.... zmotaniec... Sorry.

Kuba
+ dobre cięcie
+ wyczucie trendów

- nie słucha próśb, nie przyjmuje sugestii = brak komunikacji między klientem a fryzjerem
- koszmarny w modelowaniu fryzury
- on robi fryzurę, ale nie dobiera jej do osoby
O! Wielkie dzięki za uporządkowanie W sumie to faktycznie fryzjer powinien sluchac klientki i ewentualnie przedyskutowac i zasugerowac cos innego Moj fryzjer przewaznie ma ta sama sugestie - "na taka dlugosc jak obetniemy to sie beda odwijac, to co? dlugie? super, dobry wybor"

W sumie to najwazniejsze jest ciecie, a modelowanie to juz dla mnie insza inszosc. Wole chyba miec faktycznie dobrze sciete nic ulepione na glowie cos, co po mysciu bedzie koszmarem

Cytat:
Napisane przez konfiturymalinowe Pokaż wiadomość
Hej

trochę to balsam dla mojej duszy- od roku mniej więcej staram się dostać do p. Tomka, ale ponad 2-miesięczne terminy to dla mnie przesada- a automatyczna sekretarka, na której dodatkowo nie można zostawić wiadomości, bo jest już pełna, zamiast człowieka, który odbiera telefony to dla mnie już absolutna zagadka. No i po pół roku zastanawiania wybrałam znowu p. Basię. Idę dzisiaj
Ahoj przygodo
Powodzenia. Czekam na relacje i wrazenia "po" Widze ze ten 'zaklad' jest dosc popularny Wydaje mi sie ze jakies alternatywne trzeba bedzie znalezc - ewentualnie znowu pojde do swojego fryzjera... Na razie oszczedzam

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 10:56   #2463
kamakrk
Zadomowienie

To może ja coś napiszę.

Szczerze to uważam za dużą przesadę wydawać 200 pln na fryzjera. Farbę można nałożyć w domu (szczególnie jeden kolor) a wydawać tyle na obcięcie to dla mnie masakra.

Wczoraj byłam na obcięciu w salonie PLANETA. Mam mega kręcone włosy i obciąć je to nie takie proste. Ale Pani sobie poradziła. Co prawda troszkę spierniczyła suszenie ale zapłaciłam 20 pln a włosy mogę umyć i ułożyć w domu tak jak chcę.

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 11:08   #2464
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
To może ja coś napiszę.

Szczerze to uważam za dużą przesadę wydawać 200 pln na fryzjera. Farbę można nałożyć w domu (szczególnie jeden kolor) a wydawać tyle na obcięcie to dla mnie masakra.

Wczoraj byłam na obcięciu w salonie PLANETA. Mam mega kręcone włosy i obciąć je to nie takie proste. Ale Pani sobie poradziła. Co prawda troszkę spierniczyła suszenie ale zapłaciłam 20 pln a włosy mogę umyć i ułożyć w domu tak jak chcę.
W sumie zależy za co. Ja tam mogę wydać 200zł jeśli wyjdę z salonu z dziełem sztuki na głowie, włosy same świetnie mi się będą układały przez dłuuugi czas i nie będę potrzebowała praktycznie nic z nimi robić żeby super wyglądać. I jeszcze jak fryzjer precyzyjnie potrafi dobrać fryzurę do kształtu twarzy i charakteru osoby. Wtedy jestem zadowolona i nie żal mi pieniędzy. Po za tym balejażu, refleksów, czy trwałej sobie sama w domu nie zrobisz.
Ale jeśli wydam pieniądze, farba zaraz się zmyje, a włosów nie jestem w stanie sobie sama dobrze ułożyć, a jeśli nawet to zajmuje mi to mnóstwo czasu, to uważam to za wyrzucenie pieniędzy i wtedy faktycznie lepiej wydać 20zł, przynajmniej nie żal (choć mi i tak żal, skoro później muszę się męczyć).
Jednym słowem fryzjer, jak każdy inny, powinien umieć realistycznie wycenić swoje usługi.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 11:09   #2465
alicj
Przyczajenie

Witam serdecznie szukam opini o salonie fryzjerskim na grzegórzeckiej 39 w krakowie i Pani basi. Wybieram się tam w przyszłym tygodniu i nie wiem czego się spodziewać czy może był tam ktoś.
alicj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 11:16   #2466
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
To może ja coś napiszę.

A ja powiem tak: sama sobie farbuje wlosy, chociaz czasem fryzjer twierdzi, ze kiepsko mi to idzie Od kiedy zwrocil mi uwage co i jak, staram sie to robic starannie.
Co do chodzenia do fryzjera, ktory bierze wiecej - ja wybieram osoby z polecenia. Przede wszystkim, kiedy pojde do swojego sprawdznego salony, wiem, ze jesli przez 3 miesiace, a czasem dluzej nie pojde, to moje wlosy beda sie super ukladac. Jesli pojde do salonu, gdzie jest po prostu takiem, po 3 tygodniach znow bede musiala isc. Nie mam czasu na ukladanie i ulepianie sobie fryzury na glowie. Wole isc raz, zaplacic nawet wiecej, ale iec pewnosc, ze bede miec spokoj na dluuugo.

Ale co kto lubi

Stary 2009-10-05, 11:30   #2467
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
W sumie zależy za co. Ja tam mogę wydać 200zł jeśli wyjdę z salonu z dziełem sztuki na głowie, włosy same świetnie mi się będą układały przez dłuuugi czas i nie będę potrzebowała praktycznie nic z nimi robić żeby super wyglądać. I jeszcze jak fryzjer precyzyjnie potrafi dobrać fryzurę do kształtu twarzy i charakteru osoby. Wtedy jestem zadowolona i nie żal mi pieniędzy. Po za tym balejażu, refleksów, czy trwałej sobie sama w domu nie zrobisz.
Ale jeśli wydam pieniądze, farba zaraz się zmyje, a włosów nie jestem w stanie sobie sama dobrze ułożyć, a jeśli nawet to zajmuje mi to mnóstwo czasu, to uważam to za wyrzucenie pieniędzy i wtedy faktycznie lepiej wydać 20zł, przynajmniej nie żal (choć mi i tak żal, skoro później muszę się męczyć).
Jednym słowem fryzjer, jak każdy inny, powinien umieć realistycznie wycenić swoje usługi.
Dokładnie - tak samo myślę, mogę wydać dużo jak będzie dobrze. Z tym, że ja nie farbuję, więc trochę taniej.
I w sumie widzę, że mamy ten sam problem - też szukam mistrza grzywki - mam taką nie na całe czoło, ale układanie jej doprowadza mnie do szewskiej pasji. A miałam kilka razy idealnie ściętą , więc widzę różnicę.

Nawet jak nie dla własnego czasu to wolę wydać więcej i nie niszczyć codziennie włosów układaniem.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 13:58   #2468
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Dokładnie - tak samo myślę, mogę wydać dużo jak będzie dobrze. Z tym, że ja nie farbuję, więc trochę taniej.
I w sumie widzę, że mamy ten sam problem - też szukam mistrza grzywki - mam taką nie na całe czoło, ale układanie jej doprowadza mnie do szewskiej pasji. A miałam kilka razy idealnie ściętą , więc widzę różnicę.

Nawet jak nie dla własnego czasu to wolę wydać więcej i nie niszczyć codziennie włosów układaniem.
Zgadzam sie w stu procentach.

Stary 2009-10-06, 14:19   #2469
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam po raz pierwszy świetnie ściętą, a że w tamtym salonie podcięcie grzywki kosztowało 40zł co wydawało mi się zdzierstwem, a uważałam wtedy że ścięcie grzywki jest banałem nie widziałam potrzeby żeby chodzić tam. Zresztą wtedy mieszkała na moim osiedlu moja dobra koleżanka fryzjerka, która podcinała mi ją idealnie, tak samo jak tamten fryzjer. Włosów nawet nie musiałam suszyć grzywka układała mi się sama i świetnie dopasowywała do fryzury.
Kiedy koleżanka się wyprowadziła, a ja zaczęłam szukać fryzjera (salon w którym ścięłam ją po raz pierwszy zmienił nazwę, ekipę, a znalezienie tamtej fryzjerki stało się niemożliwe, bo nie znałam ani jej imienia ani nazwiska, ani nawet nie pamiętam jak wyglądała), moja grzywka z wizyty na wizytę zaczęła najpierw układać się a potem wyglądać coraz gorzej. Teraz szlag mnie trafia jak muszę spędzać czas przed lustrem i jak to napisała orisha, "nie mam czasu na układanie i ulepianie sobie fryzury na głowie". Tak że grzywkę chyba będę musiała zapuścić chociaż bardzo dobrze się w niej czułam
I włosów też nie farbuję robię tylko szampony koloryzujące typu Color Touch czy z drogeryjnych Casting, Joanna.

alkaxy a pamiętasz gdzie obcinałaś tą grzywkę wtedy kiedy świetnie Ci się układała? I czy ścianałaś wtedy całe włosy czy samą grzywkę?

orisha a Ty jakiego fryzjera polecasz?

kama oczywiście gdyby był jakiś fryzjerski "mistrz" za mniejsze pieniądze to my oczywiście z chęcią płaciłybyśmy mniej I ja też sądzę że przy jakiejś niewielkiej zmianie nie trzeba wydawać majątku )wyjątkiem jest właśnie perfekcyjna grzywka na której punkcie ja mam obsesję), ale np jeśli chodzi o metamorfozy to warto się wybrać do jakiegoś sprawdzonego stylisty
A z takimi loczkami jak Twoje to pewnie jakbyś ich nie ścięła to i tak będziesz wyglądać jak słodki aniołek-herubinek z obrazów Rubensa i Tycjana

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2009-10-06 o 15:24
Stary 2009-10-06, 14:59   #2470
Donimika
Przyczajenie

Witajcie,
już od dwóch miesięcy czytam forum i zastanawiam się nad zmianą fryzury - moje włosy falowane i puszące się są wyzwaniem dla fryzjera, zwłaszcza, że przy małym dziecku nie mam w domu zbyt dużo czasu na modelowanie. W każdym razie przestudiowałam Wasze posty i mój wybór padł na panią Basię z Kiss Paris - mam nadzieję, że nie stchórzę w ostatniej chwili i pozwolę jej zrobić coś ciekawego ;-))
Trzymajcie kciuki!
Donimika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 10:35   #2471
orisha
Zakorzenienie

Cytat:

orisha a Ty jakiego fryzjera polecasz?
Hmm... ja kiedys poszłam do Daviness - laska scieła mi super włosy, ale oczywiscie po trzech tygodniach juz sie nie bardzo układały. Ostatnio chodzę na Retoryka 19, do Tomka. To jest jego zakład, ostatnio po remoncie, bardzo spoko. Ja jestem w sumie zadowolona. Włosy długo mi sie układaja ok, są dobrze ściete. Chociaz powiem szczerze, ze na poczatku chyba bardziej mu zalezało.

Tak sie zastanawiam, ze nie pojsc gdzies indziej, zeby nadac sobie świezosci. Ale zobaczymy. Na razie się wstrzymuję i moze pojde w przyszłym miesiacu. Na razie moje włosy są w porządku - chociaz... pomału widze, ze mogłabym cos zmienic. Zastanawiam sie nad ta pania Basia albo Kubą. Poza tym mam jeszcze ochoe wyprobowac Monike w Corneliusie na Ruczaju. Oskar, ktory tam pracuje, strzyże mojego faceta.

Stary 2009-10-07, 11:16   #2472
majaman
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joszii Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,
nie mogłam się oprzeć żeby sie nie pochwalić że udało mi sie znaleźć świetną fryzjerkę która wyprowadziła mi moje włosy "na prostą".
Jeśli szukacie sprawdzonego fachowca serdecznie polecam panią Anite ze Studia Effect przy Kapelance. Robiłam u niej balejaż.
Po serii niefortunnych zdarzeń (pisałam o tym niedawno)w Kaisen Hair (pasaż Ruczaj) i w salonie Roman udało mi się w końcu po prawie pół roku zreanimować włosy . W Kaisen Hair fryzjerka zrobila mi plamy rozjaśniaczem na prawie połowie głowy, w salonie Roman pani Iza zrobiła ze mnie brunetkę (choć prosiłam o bardzo delikatne ciemniejsze pasemka bo miałam juz za bardzo rozjaśnione po wcześniejszych farbowaniach i dodatkowo po słońu włosy ale pomimo wyczerpujacej rozmowy zrobiła co chciała choć wydawało się ze rozumie to co sie do niej mówi....
Poza tym mam bardzo gęste długie włosy i zrobienie starannie balejażu to naprawdę wyzwanie!!!
Kamień spadł mi z serca , pozbyłam sie plam, przebarwien i rudych odrostow.Pani Anita to przesympatyczna i bardzo miła osoba która zna się na tym co robi - umie doradzić, rozsądnie wytłumaczy i co najważniejsze - efekt jest taki jak ma być. A nie wmawianie że po paru myciach bedzie tak jak tego oczekujesz i takie tam...ech..
Także z ręka na sercu polecam
pozdrawiam
Witaj joszii! Mialam parwie identyczne doswiadczenia z moimi wlosami! Tez mam dlugie, geste i robie balejaz> rozumiem, ze to jest wyzwanie dla Pan fryzjerek, ale mialam kiedys fryzjerke ktora robila to tak, ze wygladalo to calkowicie naturalnie wiec jest to mozliwe. przeproweadzilam sie do innego maista no i teraz mam klopot!
Chetnie sie wybiore to Pani ktora polecasz- gdzie dokladnie znajduje sie salon? Ile kosztowal cie balejaz i jak dlugo to trwalo?
Bede bardzo wdzieczna za dalsze wskazowki
Pozdrawiam
majaman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 17:06   #2473
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orisha Pokaż wiadomość
Hmm... ja kiedys poszłam do Daviness - laska scieła mi super włosy, ale oczywiscie po trzech tygodniach juz sie nie bardzo układały. Ostatnio chodzę na Retoryka 19, do Tomka. To jest jego zakład, ostatnio po remoncie, bardzo spoko. Ja jestem w sumie zadowolona. Włosy długo mi sie układaja ok, są dobrze ściete. Chociaz powiem szczerze, ze na poczatku chyba bardziej mu zalezało.

Tak sie zastanawiam, ze nie pojsc gdzies indziej, zeby nadac sobie świezosci. Ale zobaczymy. Na razie się wstrzymuję i moze pojde w przyszłym miesiacu. Na razie moje włosy są w porządku - chociaz... pomału widze, ze mogłabym cos zmienic. Zastanawiam sie nad ta pania Basia albo Kubą. Poza tym mam jeszcze ochoe wyprobowac Monike w Corneliusie na Ruczaju. Oskar, ktory tam pracuje, strzyże mojego faceta.
Ja Ci polecam Tomka Grabowskiego z Trendy na Piastowskiej. Chodziłam kiedyś do niego do Galaxy i zawsze byłam zadowolona, potem zaczęłam kombinować z innymi fryzjerami, bo w Galaxy samo strzyżenie kosztowało ok 120zł, więc liczyłam że znajdę coś taniej, ale przez 2 lata nie znalazłam nic lepszego a nawet porównywalnego, wiecznie byłam niezadowolona. Byłam u Tomka Maruta - Tomek fajny, efekt na głowie nie bardzo, w Ericu Stipie - porażka, ciął mnie jakiś praktykant, w JLD - bardzo niefajnie, w Romanie - na długości spoko, grzywka niefajnie. Generalnie nigdzie nie ścinali mi dobrze grzywki, umiała mi ją ściąć tak żeby się układała sama bez żadnych wspomagaczy tylko moja koleżanka fryzjerka która się wyprowadziła z Krakowa i własnie Tomek Grabowski. Poszłam do niego 2 dni temu żeby mi "zrobił żeby się dobrze układała". Powiedział że praktycznie nic się nie zmieni tylko będzie się układać lepiej, pociął trochę nożyczkami, nie wziął ani grosza, a grzywka układa się pięknie a ja jestem w 7 niebie
Normalnie podcięcie grzywki tam chyba 20zł kosztuje, a strzyżenie jest dosyć drogie, ale ja już nie zmienię tego fryzjera na nic innego.
Stary 2009-10-08, 18:19   #2474
annikaaa
Przyczajenie

HEj dziewczyny mam pytanko czy umie mi któraś doradzic gdzie wybrac sie do dobrego fryzjera w Krakowie? ZAstanawiam się nad panią Basią z KISS PARIS a Pania MAłgorzata Babicz ? Chcialabym zmienic swoj wizerunek i swoja grzeczna fryzure , czyli prostowane włosy o średniej długości.Pomóżcie
annikaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 19:14   #2475
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
(...)

alkaxy a pamiętasz gdzie obcinałaś tą grzywkę wtedy kiedy świetnie Ci się układała? I czy ścianałaś wtedy całe włosy czy samą grzywkę?

(...)
Tamta fryzjerka jest w Anglii i raczej nie wróci.
Ale widzę, że już nie potrzebujesz. Może i ja się wybiorę do Pana Tomka - tyle, że układa Ci się super tylko tak grzywka? Czy reszta włosów też po cięciu u niego sama się układała?
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 17:03   #2476
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Tamta fryzjerka jest w Anglii i raczej nie wróci.
Ale widzę, że już nie potrzebujesz. Może i ja się wybiorę do Pana Tomka - tyle, że układa Ci się super tylko tak grzywka? Czy reszta włosów też po cięciu u niego sama się układała?
Teraz ostatnio podcinałam tylko grzywkę, ale jak podcinałam całe to całe Z tym że ja nigdy nie miałam problemu z układaniem się włosów, bo je prostuję.. I mam długie włosy, lekko tylko na końcach pocieniowane, więc one się raczej nie mogą nie układać w takiej formie, wystarczy że podetnę końcówki raz na jakiś czas. Tylko z tą grzywką miałam problem.
Stary 2009-10-09, 19:56   #2477
sylwia166
Przyczajenie

FreeStyle fryzjer Kraków

Witam. Wybieram się do fryzjera FreeStyle na stradomskiej do p.Agnieszki Skrobacz i chciałam dowiedzieć się czy warto...mam długie falowane włosy, codziennie prostuje. Nie mam pojęcia na fryzure dlatego chciałabym, żeby ktoś mi doradził. Czy w tym studio otrzymam jakieś rady czy samemu trzeba powiedzieć czego oczekujemy? I jak ktoś ma jakieś doświadczenie, czy słyszał coś o tym salonie to prosze piszcie, strasznie się denerwuje...;p
aha...i jakie ceny?
sylwia166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 10:44   #2478
joszii
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!
Chciałam wrócić jeszcze do tematu pana Tomka Maruta - wiele piszecie tu o nim na forum- w wiekszości są to dobre opinie. Na czym polega jego fenomen? ..i te koszmarnie długie terminy?to jakaś młoda osoba czy moze już doświadczony fryzjer? znalazłam już dobrą fryzjerkę (kolor) ale jeśli chodzi o cięcie - czemu nie
pozdrawiam
joszii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 14:59   #2479
sinsu
Przyczajenie

joszii a co to za dobra fryzjerka od koloryzacji??

Bo ja mam taki problem - włosy naturalne mam ciemny blond i farbuje je od 7 lat. W tej chwili mam baleyage blond + czekolada. Jednak mam już duże odrosty, a moje naturalne włosy bardzo ściemniały i najchętniej już bym je nie farbowała - nigdy. Chciałabym mieć jednolity kolor na całości, który byłby najbardziej zblirzony do mojego naturalnego i nie byłoby tak widać odrostu. Nie wiem gdzie mogłabym znaleść fryzjerke, która by tego dokonała i nie wzieła za to majątku. Ktoś pomoże?
sinsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 18:05   #2480
mme
Raczkowanie

Polecam Ci AK.KK na Garbarskiej. Byłam tam dwa razy, w tym raz robiłam koloryzację. Byłam zadowolona z jednego i drugiego, ale ponieważ w pobliżu mojego miejsca zamieszkania pojawił się nowy zakład fryzjerski, postanowiłam go wypróbować i ostatnio właśnie w tym nowym farbowałam włosy. Mam więc porównanie. Obydwa salony stosują farby L'Oreala. Po farbowaniu w AK.KK kolor utrzymywał mi się na tyle długo, że przez trzy miesiące nakładałam sobie sama w domu farbę tylko na odrosty. Natomiast tym razem niestety już po pierwszym myciu zauważyłam, że kolor przy skórze głowy jest nieco jaśniejszy, a po dwóch tygodniach musiałam całość włosów ożywić szmponem koloryzującym, bo stały się wyblakłe. Podkreślam, że była to ta sama farba, tylko ostatnio wybrałam nieco inny odcień. Poza tym w AK.KK. fryzjerka miała znacznie trudniejsze zadanie: miałam wtedy na głowie melanż barw; część włosów była zbyt ciemna po wcześniejszym nieudanym samodzielnym farbowaniu. Myślałam nawet, że konieczna będzie dekoloryzacja. Tymczasem fryzjerce udało się idealnie wszystko wyrównać. Ceny farbowania w obydwu zakładach są porównywalne (w AK.KK. nawet trochę niższe). Pomijam już pomoc w wyborze koloru;
Ten "drugi" zakład to "Centrum Urody" na Boh. Września. Nie chciałabym im robić tu "antyreklamy", bo właściwie byłam zadowolona z fryzury. Nie mam zastrzeżeń do strzyżenia, poza tym że, podobnie jak przy farbowaniu, nie udało mi się uzyskać porady- Pani fryzjerka jedynie poprawnie wykonała to co ja sama zaproponowałam.
mme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 11:40   #2481
sylwia166
Przyczajenie

Dot.: FreeStyle fryzjer Kraków

Bardzo proszę o odpowiedź !
Stary 2009-10-11, 11:42   #2482
sylwia166
Przyczajenie

FreeStyle Kraków

Witam. Wybieram się do fryzjera FreeStyle na stradomskiej do p.Agnieszki Skrobacz i chciałam dowiedzieć się czy warto...mam długie falowane włosy, codziennie prostuje. Nie mam pojęcia na fryzure dlatego chciałabym, żeby ktoś mi doradził. Czy w tym studio otrzymam jakieś rady czy samemu trzeba powiedzieć czego oczekujemy? I jak ktoś ma jakieś doświadczenie, czy słyszał coś o tym salonie to prosze piszcie, strasznie się denerwuje...;p
aha...i jakie ceny?
Stary 2009-10-11, 14:30   #2483
nicesmile
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez annikaaa Pokaż wiadomość
HEj dziewczyny mam pytanko czy umie mi któraś doradzic gdzie wybrac sie do dobrego fryzjera w Krakowie? ZAstanawiam się nad panią Basią z KISS PARIS a Pania MAłgorzata Babicz ? Chcialabym zmienic swoj wizerunek i swoja grzeczna fryzure , czyli prostowane włosy o średniej długości.Pomóżcie
Hej. Wszystko zależy ile chcesz wydać na zmianę wizerunku. Ja długo się ociągałam, bo bałam się ryzyka niezadowolenia. Skusiły mnie opinie o Klaudiuszu. Znalazłam go (okazało się, że ma salon niedaleko mojego miejsca zamieszkania). Terminy miał odległe, ale zdecydowałam się. Pierwszy raz wybrałam się do niego w marcu i z włosów opadających za ramiona (trochę zmęczonych wiecznym suszeniem i balejażem blond + ciemny blond) zdecydowanie odmłodził mój wizerunek. Ściął włosy powyżej ramion i dodał ukośną grzywkę. Zmienił kolor na jednolity bardzo ciemny blond - właściwie wyszłam prawie jak szatynka (mimo wyrównywania koloru, przy świetle było widać jaśniejsze i ciemniejsze refleksy, ale tego należy się spodziewać przy takiej zmianie). zmiana bzla radykalna, ale tego wlasnie chcialam. Drugim razem tey chcialam cos zmienic i obcial mi wlosy do uszu. Nigdy takich krotkich nie mialam. Powiem, nie jest tani, ale warto zaplacic wiecej i wyjsc zadowolonym, niz isc gdzie tanio i zalowac (nie chce sugerowac, ze tam gdzie tanio zle tna, ale ja akurat nacielam sie na tani zaklad i zalowalam). Za kazdym razem bylam z ciecia Kaludiusza zadowolona i nie musialam podpowiadac co chce, tylko zdalam sie na jego opinie. w opini znajomych wzgladam mlodziej i wlosy wzgladaja na zadbane. Link na salon http://www.claudius.pl/.
nicesmile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 20:28   #2484
sylwia166
Przyczajenie

aha...i jakie ceny?
Stary 2009-10-11, 21:05   #2485
joszii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sinsu Pokaż wiadomość
joszii a co to za dobra fryzjerka od koloryzacji??

Bo ja mam taki problem - włosy naturalne mam ciemny blond i farbuje je od 7 lat. W tej chwili mam baleyage blond + czekolada. Jednak mam już duże odrosty, a moje naturalne włosy bardzo ściemniały i najchętniej już bym je nie farbowała - nigdy. Chciałabym mieć jednolity kolor na całości, który byłby najbardziej zblirzony do mojego naturalnego i nie byłoby tak widać odrostu. Nie wiem gdzie mogłabym znaleść fryzjerke, która by tego dokonała i nie wzieła za to majątku. Ktoś pomoże?
ja robie cały czas balejaż - mam gęste blond włosy za ramiona i ostatnio po paru nieudanych wizytach w salonach w Krakowie trafiłam do studia Effect na Kapelance do pani Anity- dziewczyna świetnie wyprowadziła mi włosy i bardzo starannie zrobiła pasemka- nie wiem jak robi inne kolory ale wydaje mi się ze jest to właściwa osoba na właściwym miejscu i warto spróbować,powodzenia!
joszii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 12:36   #2486
orisha
Zakorzenienie

Dzięki lalaith

Cytat:
Napisane przez nicesmile Pokaż wiadomość
Hej. Wszystko zależy ile chcesz wydać na zmianę wizerunku. Ja długo się ociągałam, bo bałam się ryzyka niezadowolenia. Skusiły mnie opinie o Klaudiuszu. . Link na salon http://www.claudius.pl/.
No własnie się kapnęłam, ze pomylilam nazwy - we wczesniejszym poscie chodzilo mi o Claudiusa Salon jest na Ruczaju.

Klaudiusz jest mega zajawiony na fryzjerstwo - jest nawet trenerem z tego co wiem. Ja byłam u nich u Oskara Mam świetną, krótką fryzurkę! Powiem tak: jesli sie nie boisz, jestes odwazna, warto! Przede wszystkim scinaja tak, ze potem nie trzeba tego godzinami ukladac! Poza tym dobieraja fryzure do twarzy. Moge z czystym sumieniem polecic Oskara i Monikę. No i oczywiście Klaudiusza - z tym, ze on chyba bierze najwięcej.

Jesli chodzi o Retoryka, to stwierdzam, ze niestety sie popsuło. Moze to kwestia tego, ze maja sporo klientem i mniej czasu - nie wiem... Ogólnie warto od czasu do czasu dokonac zmiany.

Stary 2009-10-12, 23:52   #2487
annikaaa
Przyczajenie

dziękuje za porade nicesmil zapisałam się do klaudiusza na piątek i zobaczymy jakie będa efekty
annikaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 13:27   #2488
papulek
Przyczajenie

Smile Poszukiwany krakowski fryzjer - Tomasz Marut

Witam. Poszukuję danych kontaktowych do salonu, w którym pracuje Tomasz Marut. Kiedyś pracował na karmelickiej w salonie Trendy. Błagam. On jako jedyny potrafił ujarzmić moje loki. Mieszkałam trzy lata poza Krakowem i straciłam z nim kontakt. Z góry dziękuję.
papulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 13:42   #2489
nicesmile
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez annikaaa Pokaż wiadomość
dziękuje za porade nicesmil zapisałam się do klaudiusza na piątek i zobaczymy jakie będa efekty
Ciekawa jestem Twoich odczuć i trzymam kciuki. Mam takie same odczucia co do Kaludiusza jak Orisha. Fakt, że nie jest tani, ale ja w końcu doczekałam się radykalnej zmiany, czyli czegoś czego się spodziewałam. Co więcej, jestem z tej zmiany zadowolona. Zarówno z koloru, jak i ze ścięcia. Dobrał mi fryzurę do twarzy i to taką, której sama NIGDY bym sobie nie wybrała ( hi hi hi).
Taka mała uwaga, może niesłuszna, ale...
Weź tylko pod uwagę, że jak sama sobie będziesz układała fryzurę, to ułożysz ją sobie trochę inaczej, po swojemu. Wtedy oceń jaka jest fryzura, nie zaraz po wyjściu
Trzymam kciuki
nicesmile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 22:28   #2490
kraela1
Przyczajenie

Dot.: Poszukiwany krakowski fryzjer - Tomasz Marut

Avant Apres, Racławicka 26 (chyba) 12 3577357 terminy ponoć na styczen
kraela1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości