![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
To ja napiszę coś o XA po przetestowaniu go w Tunezji. Wózek jest chyba niezniszczalny: po locie samolotem, łażeniu po plażach, wożeniu taksówkami, poniewieraniu go wyglądaj jak nowy! Tylko budka jest minimalnie przybrudzona. Jas miał w nim wygodnie, nie czuł ciągłego podjeżdżania po schodach, wysokich krawężnikach etc (chyba nie słyszeli tam o podjazdach dla wózków).
Choć byłam z mojego wózka nie zadowlowona (waga) to po tej wyprawie się w nim zakochałam.
![]() |
#962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#964 |
Przyczajenie
|
Przyglądałam się ostatnio dzieciom(małe, ale samodzielnie siedzące) w x-landerach - spacerówce. Odniosłam dziwne wrażenie, że pałąk jest wyjątkowo wysoko - wszystkie dzieci miały go na wysokości głowy... jak to u Was wygląda?
Zresztą zakupiłam już wózek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maclaren poczeka... bo wiem, że i tak nie obędzie się bez lekkiej parasolki... ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Zapomniałam zapytać o maclarena, a konkretnie o model quest. Znalazłam artykuł i wątek na gazecie o szkodliwych substancjach, które zawierają wózki: wśród wymienionych marek był chicco, hauck i właśnie quest. Jednak jest to artykuł z 2006 roku. Być może wyeliminowo te substancje, czy może artykuł sponsorowała konkurencja? Wiecie coś więcej na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
A jakie to szkodliwe substancje moze zawierac wozek, toz tam tylko aluminium, troche plastiku i material...a dziecko przeciez tego nie je, ani nie wdycha. Jak juz cos ludzie wymysla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Przyczajenie
|
Jakie szkodliwe substancje? a słynne zabawki dla dzieci wycofane z rynku z powodu szkodliwych substancji, a przecież to tylko plastik... nie iwesz, czego producent używa do barwienia etc.(podejrzewam, że proces produkcji tworzyw sztucznych jest dosyć skomplikowany). Wdychać, to wdycha, bo sporo czasu spędza w wózku, w lato ma kontakt ze skórą etc.
Tutaj link proszę: http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...la_dzieci.html Edytowane przez pliko Czas edycji: 2009-10-10 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Z zabawkami to inna bajka, bo dzieci biora je czesto do buzi, a wozka przeciez nie gryza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Monia, wierz mi wózki też dzieci biorą do buzi. Nasz już cały był wylizany podczas spacerów.
A co do wysokości pałąka, to nie wiem bo go nie używamy. Nie widze na razie potrzeby.
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Aj tam, wozek ma byc bezpiecznie skonstruowany i praktyczny w uzyciu, tyle. Nie bede sobie glowy zawracala takimi historiami, gdyz idac tym tropem to bym bala sie dziecko na wykladzine puscic albo posadzic na sofe....bo kto wie jaka tam chemia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie używamy pałąka w x-landrerze, więc nie wiem jak to będzie.
Co do chemii. Niestety takie czasy. Wszędzie czai się na nas jakiś potencjalnie szkodliwy związek. Nic na to nie poradzimy. Pamiętacie akcję z bisfenolem A w butelkach. Moim zdaniem wiele strachu o nic. W toksykologii duże naczenie ma dawka kesnobiotyku. |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Akurat jesli chodzi o BPA, to zwracalam uwage by butelki i inne podgrzewane plastikowe urzadzenia go nie zawieraly. Jednak nie bede popadala w skrajnosc z tkaninami i czym tam jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#975 |
Wtajemniczenie
|
Pałąk faktycznie jest bardzo wysoko, dlatego u nas był zupełnie nieużywany. Poza tym zgadzam się że wózek nie do zajechania. Mam nadzieję że nie będę żałowała że dla drugiego malucha kupiłam jednak coś innego niż XA
![]() U nas jedyna wada która się pojawiła to jedno przednia kółko dostało jakichś dziwnych "luzów"... kręciło się jak goopie nawet jak nie było potrzeby. jak podniosłam wózek na tylnych kołach i zamajtałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Wymienili tylko w krajach, w których byli do tego zoobligowani lub kampanie społeczne były na tyle silne. Z tego co czytałam to wiele plastików, również tych z nalepką BPA free, zawiera mnówstwo innych szkodliwych związków. Przeciętny człowiek się nad tym nawet nie zastanawia, bo o tym nie wie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Widzę że rozmowa o X-landerach
![]() ![]() Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2009-10-12 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
cherry, w starszych xa tez tak sie kółka sciaga
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
No i jeszcze osłonka na nóżki w formie śpiworka
![]() Co do zdejmowania kółek - jak dla mnie jakkolwiek łatwo by się ich nie zdejmowało to i tak lipa... nawet w porze "suchej" kiedy spokojnie możnaby je zdjąć i włożyc do bagażnika to są całe w czarnym smarze (przynajmniej moje były). Wszystko zaraz było w plamach. Reklamówka też w środku cała zesmarowana i przy wyjmowaniu ręce brudne. |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Przyczajenie
|
Podpiszę się pod tym!! Z poprzednim wózkiem tak się męczyłam - jak tylko miałam się gdzieś przemieścić samochodem, to na samą myśl tych wszystkich czynności odechciewało mi się wszystkiego. No, ale niektórym to przeszkadza, a dla innych to nie jest problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Jak to ubrudzone smarem? Przecież wózków zakupionych w sklepie nie smaruje się smarem? W niektórych gwarancjach jest wprost napisane : zakaz smarowania.
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2009-10-13 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kotikaa, dzięki! Mam nadzieję, ze będę zadowolona - oczekuję na kuriera, ale patrząc przez okno obawiam się, czy dojedzie w taką śnieżycę ![]() Co do koloru, to jest to deseń 3405: http://www.prams.pl/index.php?show=1&prod=fun Oglądałam w sklepie wózek w tym kolorze i w rzeczywistości prezentował się zdecydowanie ładniej ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogóle to w życiu bym nie kupiła wózka którego nie da się do tego bagaznika w całości wsadzić ![]() Jak komuś nie włazi do auta to ściąga
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jakie sa plusy i minusy tego wozka, pytam bo przymierzam sie do kupna ale nie wiem czy ma wogole to sens, czy ten wozek jest godny polecenia i czy akurat jest sens kupowania na zime ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
hej,
czy możecie mi polecić jakąś spacerówkę na zimę? głównie chodzi mi o szerokie siedzisko i dobrze by było, żeby była niedroga. Dziecko ma prawie 6 miesięcy i jeszcze nie siedzi. Spodobał mi się wózek chicco scoop, właśnie ze względu na szerokie siedzisko (ponoć 45 cm), ale te kółeczka to na zimę chyba niezbyt fajne?
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam coś pośredniego - Mutsy Transporter, ma duże koła piankowe, średniej wagi (Adaś ma 6 m-cy , waży trochę ponad 8 kg i daję radę wnieść ten wózek razem z nim na półpiętro w bloku). A jeżeli chodzi o Chicco to słyszałam dużo złych opinii o tych wózkach. Niestety te wózki z większymi kołami są droższe ![]() Znalazłam takie tańsze ale nie wiem czy są dobre - Arti Spider i Arti Lider (oba do 400zł) http://www.ceneo.pl/1565505 http://www.ceneo.pl/1981985 Tako - 450zł http://www.ceneo.pl/1958901 Jedo Viki - 590zł http://www.ceneo.pl/1876610 - ten podoba mi się najbardziej, chociaż waży niemało. Dużo czytałam o Jedo i to bardzo dobra firma, a cena tego wózka super przystępna. Edytowane przez Ev@ Czas edycji: 2009-10-22 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.