Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 16:04   #3031
natewa
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Laity, nie martw się i nie przejmuj
Chyba każdy, kto nie nie ma jakichś mega krzywych zębów (<- o takich dosłownie), słyszy komentarze w stylu "po co Ci aparat". No ja przynajmniej usłyszałam to już tysiąc pińcet razów Po prostu to zlewam, chociaż przyznam, że jak widze do tego jeszcze prawdziwe współczucie to jednak wkurzam się, ale zwalam to na ich nieuświadomienie. Najczęściej mówi mi to koleś, którego zęby aż się prosza o aparat "nie wiem jak mogłaś sobie TO zrobić, ja bym sobie TEGO nigdy nie zrobił, mnie to niepotrzebne", a jak się na niego patrzy to aż się prosi założyć druta... Olewam to, co inni sądzą na temat tego, czy miałam powód, żeby zakładać, czy nie - no nie ich sprawa, a ja (już tylko )za dwa lata będę miała hollywood w gębie i tylko to się dla mnie liczy
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:03   #3032
oppppcoppppc
Przyczajenie

GG do oppppcoppppc Send a message via Skype™ to oppppcoppppc

Ostatnie zdanie Natawy ... bezcenne ;]

Ooo to było dobre ;] Chyba to sobie gdzieś zapiszę ;] A tak poza tym to byłam dziś sobie założyć aparat(że się tak pochwalę) i NA RAZIE nic mnie nie boli ani nie obciera ... zobaczymy co będzie potem
Stary 2009-10-12, 18:02   #3033
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
ten wątek jest dobry do wszystkiego
Gumki czasem wypadają, i w niczym to nie przeszkadza.
Długo Cię dręczono tą separacją... U mojej orto trwa to standardowo tydzień.. Wg mnie, nic się nie dzieje, miłego drutowania
Łooo A ja mam nosić separację do następnej wizyty czyli do 18 listopada...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Chyba każdy, kto nie nie ma jakichś mega krzywych zębów (<- o takich dosłownie), słyszy komentarze w stylu "po co Ci aparat". No ja przynajmniej usłyszałam to już tysiąc pińcet razów Po prostu to zlewam, chociaż przyznam, że jak widze do tego jeszcze prawdziwe współczucie to jednak wkurzam się, ale zwalam to na ich nieuświadomienie. Najczęściej mówi mi to koleś, którego zęby aż się prosza o aparat "nie wiem jak mogłaś sobie TO zrobić, ja bym sobie TEGO nigdy nie zrobił, mnie to niepotrzebne", a jak się na niego patrzy to aż się prosi założyć druta... Olewam to, co inni sądzą na temat tego, czy miałam powód, żeby zakładać, czy nie - no nie ich sprawa, a ja (już tylko )za dwa lata będę miała hollywood w gębie i tylko to się dla mnie liczy
Heee ja też tak sobie mówię
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 18:44   #3034
luellee
Raczkowanie

Laity, też choć jeszcze nie mam aparatu, a się kilku osobom pochwaliłam słyszałam "a po co Ci?". ZObaczymy, co będzie jak wpadne już z aparatem hehe
Ale w sumie ludzie tacy są, że jakakolwiek zmiana w naszym wyglądzie powoduje, że zadają pytania "po co?"
Głupi przykład, na studniówkę zrobiłam sobie tipsy, ponosiłam je pół roku i ściągnęłam, potem opowiadam Cioci, że zrobiłabym sobie, bo chce mieć długie paznokcie. A Ciocia "Ale po co, przecież tipsy okropnie wyglądają, zapuść sobie na takie jak miałaś na studniówce-takie ładne były przecież"
Nic się nie denerwuj, tylko ciesz sie, że będziesz miała piękny uśmiech a oni niekoniecznie
W sumie jedyną osobą, której nie potrafię zrozumieć jak chodzi o aparat to mój TŻ, który ma idealnie proste zęby i bielusieńkie, że aż kompleksów sie można nabawić i mi mówi, że on też sobie musi aparat sprawić tego nie mogę zrozumieć. DObra kończę,bo Was zanudzę

Do mojego "wielkiego" dnia tylko 12 dni

24 października 2009- APARATKA
luellee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 19:18   #3035
Laity
Wtajemniczenie

natewa, luellee, Tak na logikę to człowiek powinien się cieszyć słysząc od każdego "po co Ci to?" bo to świadczy o tym, że otoczenie nie odbiera(ło) naszego uzębienia jako coś co ewidentnie nadaje się do poprawki. Ale jak ktoś zadaje pytanie takim tonem jakby ten aparat na zębach miał wywołać światowy kryzys albo trzecią wojnę światową to ja przepraszam... To naprawdę nie jest niczyja sprawa, chcę mieć aparat i mnie na niego stać to mam. I tyle.
Ale co tu gadać. Trzeba zlewać tego typu pytania. Ja tylko czekam na to aż zdejmę ten aparat i doprowadzę ząbki do porządku. Ciekawe co wtedy będą mówiły te wszystkie osoby...

Mimo fatalnej pogody zebrałam się na aerobik, spaliłam negatywną energię i już mi lepiej Tylko jutro będę musiała naodkręcać w szkole to co pokręciłam Żeby tak już środa była...

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez oppppcoppppc Pokaż wiadomość
Ostatnie zdanie Natawy ... bezcenne ;]

Ooo to było dobre ;] Chyba to sobie gdzieś zapiszę ;] A tak poza tym to byłam dziś sobie założyć aparat(że się tak pochwalę) i NA RAZIE nic mnie nie boli ani nie obciera ... zobaczymy co będzie potem
Jeszcze wszystko przed Tobą Standardowo o zdjęcia prosimy

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez luellee Pokaż wiadomość
Do mojego "wielkiego" dnia tylko 12 dni
luellee, pewnie już się nie możesz doczekać, co?

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 19:25   #3036
luellee
Raczkowanie

Laity, żebyś wiedziała! Ogólnie to stałam się monotematyczna, bo mogłabym rozmawiać tylko o tym, to zupełnie jak po pierwszych randkach z moim TŻ Dobrze, że jesteście Wy, to przynajmniej WAs można pozanudzać już mi sie mój aparat po nocach sni
Chcę już mój aparat, żebym potem chciała go wyrywać widelcem, cążkami etc. I żeby się wszysyc pytali po co mi on i będę się szczerzyć do wszystkich i wysyłąć znajomym mmsy z moim uśmiechem
(ja się tak zawsze wszytskim podniecam)

Stary 2009-10-12, 19:55   #3037
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Laity, żebyś wiedziała! Ogólnie to stałam się monotematyczna, bo mogłabym rozmawiać tylko o tym, to zupełnie jak po pierwszych randkach z moim TŻ Dobrze, że jesteście Wy, to przynajmniej WAs można pozanudzać już mi sie mój aparat po nocach sni
Chcę już mój aparat, żebym potem chciała go wyrywać widelcem, cążkami etc. I żeby się wszysyc pytali po co mi on i będę się szczerzyć do wszystkich i wysyłąć znajomym mmsy z moim uśmiechem
(ja się tak zawsze wszytskim podniecam)
Hehe, ja też tak miałam. Decyzję o zakładaniu aparatu podjęłam dużo wcześniej, ale musiałam poczekać bo najpierw szykowało mi się wesele, później wyjazd i to czekanie mnie rozwalało totalnie. A potem nadszedł wielki dzień, wielka radość, a po 2 godzinach dół i chęć zdjęcia aparatu

A jaki planujesz założyć? Metal? No i czy kolor pierwszych gumek już wybrany?

Ja, tak w ogóle, po zmianie gumek na nowe (przeźroczyste) postanowiłam zrobić mały eksperyment. Nie piłam żadnej herbaty, tylko wodę i mleko od czasu do czasu, nie jadłam nic co by mogło zabarwić gumki i.... po tygodniu gumki są do wymiany. Zżółkły i wyglądają nieładnie.
Pojechałam dziś do orto, żeby je wymienić na jakieś srebrne, ale niestety pocałowałam klamkę. I teraz muszę chodzić z takimi do środy albo, lepiej, do następnej wizyty, czyli przyszłej środy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 20:07   #3038
luellee
Raczkowanie

Aparat będę miała estetyczny Gumki najprawdopodobniej białe, bo tak jak czytałam te przezroczyste się szybko odbarwiają, choć u jedenj dziewcyzny tu widziałam przy szafirowym aparacie pastelowo-błękitne i wyglądało to genialnie, więc zastanawiam się nad takim
Zresztą będę miała te 2 lata na wybór gumek i myślę, ze nawet do estetycznego aparatu może na wakacje sobie walne jakiś radośniejszy kolorek, zobaczymy Ja nie będę miała możliwości chodzić do mojej orto zbyt często, bo ona jest w Rzeszowie tylko 2 razy w miesiącu, bo z Lublina przyjeżdża, ja aparat planowałam już od gimnazjum, ale tak schodziło i schodziło i jużjestem na III roku studiów mój TŻ się zdziwi, bo w sumie go nie ma w Polsce a ja w czasie kiedy go nie ma latam po dentystach i ortodontach. ALe mam to szczęście, że nie muszę wyrywac ząbków I żadnego nie miałam do leczenia Tzn. kiedys bede musiala wyrwać dolną 8, bo mi najprawdopodobniej nie wyrosnie ;/

Stary 2009-10-12, 20:09   #3039
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Amen.

Miałam i mam do tego identyczne podejście
Stary 2009-10-12, 20:45   #3040
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Aparat będę miała estetyczny Gumki najprawdopodobniej białe, bo tak jak czytałam te przezroczyste się szybko odbarwiają, choć u jedenj dziewcyzny tu widziałam przy szafirowym aparacie pastelowo-błękitne i wyglądało to genialnie, więc zastanawiam się nad takim
Zresztą będę miała te 2 lata na wybór gumek i myślę, ze nawet do estetycznego aparatu może na wakacje sobie walne jakiś radośniejszy kolorek, zobaczymy Ja nie będę miała możliwości chodzić do mojej orto zbyt często, bo ona jest w Rzeszowie tylko 2 razy w miesiącu, bo z Lublina przyjeżdża, ja aparat planowałam już od gimnazjum, ale tak schodziło i schodziło i jużjestem na III roku studiów mój TŻ się zdziwi, bo w sumie go nie ma w Polsce a ja w czasie kiedy go nie ma latam po dentystach i ortodontach. ALe mam to szczęście, że nie muszę wyrywac ząbków I żadnego nie miałam do leczenia Tzn. kiedys bede musiala wyrwać dolną 8, bo mi najprawdopodobniej nie wyrosnie ;/
O, w takim razie niedługo będę mogła napisać "witam w klubie"

Jak byłam ostatnio u orto na wymianie gumek to zerknęłam sobie w pojemniczek, w którym trzyma gumasy i niestety żadnych pastelowych kolorów nie dojrzałam... A chciałam chociaż na nie zerknąć bo tutaj dziewczyny też pisały, że fajnie wyglądają.

Stary 2009-10-12, 20:51   #3041
iwka2195
Raczkowanie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Czytałam ten wątek bo dzisiaj byłam u ortodonty i chciałam se poczytać coś o aparatach
miałam aparat jakiś rok może mniej w ostatni Wtorek(6.09.br) poszłam ściągnąć go i było mi tak "łyso" w buzi tak inaczej no ale cóż zęby już proste
Dzisiaj jak już wspomniałam byłam u ortodonty po aparat retencyjny(mam wyciągany)
nosze go od 16:00 i uwierzcie moja rodzinka już nie może ze śmiechu jak coś mówię a śliny to chyba w życiu tyle nie miałam no ale czytałam że da się z tym przeżyć

Goo Goo Dolls - Iris

iwka2195 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 21:10   #3042
the_sania
Wtajemniczenie

witam

dołączam do wątku z prawdziwą przyjemnością, bo już niedługo stanę się posiadaczką aparatu, czyli w niedalekiej przyszłości PIĘKNYCH, PROSTYCH ZĄBKÓW

dziś byłam na drugiej wizycie u mojej orto i w sumie troszkę się przeraziłam. będę miała EKSPANDER, czyli rozpychanie szczęki. mam krzywe jedynki i dwójki na górze, myślałam, że normalny aparat od razu założę a tu jakieś ekspandery...
na szczęście obejdzie się bez usuwania ósemek, których nie mam

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 21:51   #3043
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez iwka2195 Pokaż wiadomość
Czytałam ten wątek bo dzisiaj byłam u ortodonty i chciałam se poczytać coś o aparatach
miałam aparat jakiś rok może mniej w ostatni Wtorek(6.09.br) poszłam ściągnąć go i było mi tak "łyso" w buzi tak inaczej no ale cóż zęby już proste
Dzisiaj jak już wspomniałam byłam u ortodonty po aparat retencyjny(mam wyciągany)
nosze go od 16:00 i uwierzcie moja rodzinka już nie może ze śmiechu jak coś mówię a śliny to chyba w życiu tyle nie miałam no ale czytałam że da się z tym przeżyć
Prosimy o fotki - koniecznie!

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 22:23   #3044
luellee
Raczkowanie

iwka, ja też jestem nowa I nie mam jeszcze aparatu! ALe jeszcze 12 dni (prawie 11) i zostanę zadrutowana
Dawaj fotki

Stary 2009-10-13, 09:29   #3045
Em_Zetka
Raczkowanie

Wiecei co dziewczyny? Albo sobie wkręcam albo pobolewaja mnie 4, 5 i 6 na górze..normalnie mam problem z jedzeniem. Kurcze nie wiem co jest, było ok nic nie bolalo i zaczęło pobolewać...to normalne żeby po m-cu znów bolalo..zaznaczam, że bolą mnie te najbardziej poprzastawiane

Aparatka góra- 17.09.2009 (Damon)
dół- 7.12.2009 planowany (Damon)

Tęsknie za ojczyzną...
Em_Zetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 09:39   #3046
anka18
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj koszmarny dzień, aż musiałam sobie coś na uspokojenie wziąć... Od samego rana ciągle coś się pierdzieli

Poszłam po raz pierwszy na wydział i oczywiście na dzień dobry usłyszałam od koleżanki pytanie z wieeelkim wyrzutem: "I po co Ty sobie ten aparat założyłaś...?" Jakbym normalnie krzywdę jej robiła tym, że mam aparat...
Wkurzają mnie takie komentarze tak, że szok! Tak samo jak reakcje na wieść o aparacie jak dopiero był w planach "Ale po co Ci to?!" Kurde, przecież nikt nie zakłada aparatu dla własnej przyjemności czy rozrywki, albo dlatego, że nie ma co z pieniędzmi robić. Nie wiem czy to tak ciężko zrozumieć... Ehh, mam już dosyć wszystkiego i modlę się żeby ten dzień jak najszybciej się skończył

Oj, no to współczuję. Ja już pierwszy zjazd mam za sobą. Już gadam całkiem, całkiem i jestem z tego bardzo dumna (jak może pamiętacie przeżywałam załamkę, bo nie potrafiłam nic a nic - niezrozumiałe dźwięki). U mnie ludzie reagują bardzo miło, sympatycznie - sporo znajomych twierdzi, że też by chciało ale niestety koszta ich przerastają. Byłam zaskoczona pozytywnie, bo nie spodziewałam się, że będę miała aparatkowe towarzystwo a tu niespodzianka - oprócz mnie jeszcze 3 zadrutowanych. Nie ukrywam, że bardzo bałam się opinii ludzi, tego co będą gadali, komentowali, dlatego zwlekałam długo z wyposażeniem sie w "biżuterię".
Nie przejmuj się, robisz to dla siebie i swojego zdrowie. A ludzie... są ludzie i parapety - dla nich bez drutu jest źle a żeby było śmieszniej, jeśli już zaczniemy coś robić i podejmiemy leczenie to też znajda powód żeby się przyczepić.
Ostatnio czuję się uzależniona od 2 rzecze - wątku orto na wizażu i chyba już uzależniłam się od mycia zębów. Jak ich nie wypucuję po jedzeniu to aż tak jakoś blee... A przed aparatem 2 razy dziennie było wystarczające hehe. 3 majcie się, miłego dnia
anka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:48   #3047
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

A ja mam pytanie roku;D Powiedział Wam kiedyś jakiś mężczyzna, że pociągają go kobiety w aparacie????

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:58   #3048
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm a może u mnie?

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie roku;D Powiedział Wam kiedyś jakiś mężczyzna, że pociągają go kobiety w aparacie????
no niestety ja nie mam takich doświadczeń a Ty coś na ten temat wiesz?
Stary 2009-10-13, 12:00   #3049
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
hmmm a może u mnie?

no niestety ja nie mam takich doświadczeń a Ty coś na ten temat wiesz?
Wczoraj coś takiego usłyszałam Ale nie wydaje mi się, żeby ten koleś mówił to serio;P a Ty co o tym myślisz?

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:04   #3050
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj coś takiego usłyszałam Ale nie wydaje mi się, żeby ten koleś mówił to serio;P a Ty co o tym myślisz?
no moim skromnym zdaniem po prostu mu się spodobałaś i chciał być miły także powodzonka
Stary 2009-10-13, 12:20   #3051
oppppcoppppc
Przyczajenie

GG do oppppcoppppc Send a message via Skype™ to oppppcoppppc

O tak... miałyście racje... ból przyszedł z czasem Jadę na przeciwbólowych... fotek nie dodam bo na razie nie mogę znaleźć kabla od aparatu
Stary 2009-10-13, 13:12   #3052
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oppppcoppppc Pokaż wiadomość
O tak... miałyście racje... ból przyszedł z czasem Jadę na przeciwbólowych... fotek nie dodam bo na razie nie mogę znaleźć kabla od aparatu
ah ten ból :brzyda l: ale nie martw się za góra kilka dni przejdzie
a my.. zazwyczaj mamy rację hiih
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:11   #3053
marynka42
Zakorzenienie

ja zakladam juz za tydzien
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:22   #3054
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
W sobotę właśnie to powiedział mi facet
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:42   #3055
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
W sobotę właśnie to powiedział mi facet
Przegapiłam randkę aparatowiczów Nie mogę znaleźć relacji, kto mi pomoże może Ty Kathy???
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 16:01   #3056
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Przegapiłam randkę aparatowiczów Nie mogę znaleźć relacji, kto mi pomoże może Ty Kathy???
spokojnie randki jeszcze nie było to dopiero 19 października o ile mnie pamięć nie myli

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Em_Zetka Pokaż wiadomość
Wiecei co dziewczyny? Albo sobie wkręcam albo pobolewaja mnie 4, 5 i 6 na górze..normalnie mam problem z jedzeniem. Kurcze nie wiem co jest, było ok nic nie bolalo i zaczęło pobolewać...to normalne żeby po m-cu znów bolalo..zaznaczam, że bolą mnie te najbardziej poprzastawiane
To całkowicie normalne, że zębki zaczynają nie stąd ni z owąd boleć - paradoksalnie najczęściej odzywają się tuż przed kolejną wizytą

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 16:43   #3057
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Oj niejeden (czyt. średnia lat 28)
Zresztą rozpisywałam się o tym chyba we wcześniejszej części
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 16:53   #3058
iwka2195
Raczkowanie

No dobrze prosiłyście to macie moje zdjęcia (przed chwilą robione)

Szukałam jeszcze zdjęć jak miałam stały aparat ale nie znalazłam

MAM DO WAS PYTANIE BO DZISIAJ RANO PO PIERWSZEJ NOCY Z WKŁADKA OBUDZIŁAM SIE I ZNALAZŁAM NA PODUSZCE CZYLI WYPADŁA MI W NOCY WY TEŻ TAK MIAŁYŚCIE
PROSZĘ POWIEDZCIE !!

1. Z aparatem retencyjnym (jak dla mnie wkładka)
2. Bez
Pamiętajcie że ja tylko górę miałam

(sory że zdjęcia z takiej perspektywy ale lepszych nie dałam rady zrobić ręce mi się trzęsły)

Goo Goo Dolls - Iris

iwka2195 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 17:08   #3059
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez joasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem na etapie szukania dobrego ortodonty bo się zdecydowałam na aparacik ale chciałabym poznać opinię którejś z was. Może któraś ma lekarza z miast Białystok, Augustów, Ełk jeśli tak bardzo bym prosiła o namiary.

Kurcze tak czytam was i trochę się boję że będę musiała wyrywać ósemki, co krok to nowe rzeczy czytam i czasami mnie to przeraża, jak różne rodzaje i metody np. poszerzania szczęki

Milunia27 w jakim mieście i u kogo robisz ząbki, oczywiście jeśli to nie tajemnica?
Cytat:
Napisane przez joasia Pokaż wiadomość
Milunia sorki że cię tak męczę ale czy mogłabyś pokazać mi foto z początku leczenia bo teraz twoje ząbki są śliczne? Jak wyglądają koszty u ciebie założenia aparatu i wizyt?
Zastanawiam się nad Augustowem i chętnie bym poznała opinie jeśli ktoś tam zakładał.
ja płaciłam 1500 za jeden łuk i 100 zł każda wizyta i nic więcej mnie nie obchodzi za zmianę druta itp nic nie dopłacam fotki mogę wysłać na maila przyślij mi na pw maila to Ci wyślę bo mam na poczcie jakieś fotki

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 17:24   #3060
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Iwona jakie masz małe fajne zabki ja mam takie duze
och jak ja juz by chciala nosic retencje
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości