![]() |
#3031 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Laity, nie martw się i nie przejmuj
![]() Chyba każdy, kto nie nie ma jakichś mega krzywych zębów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Przyczajenie
|
Ostatnie zdanie Natawy ... bezcenne ;]
Ooo to było dobre ;] Chyba to sobie gdzieś zapiszę ;] A tak poza tym to byłam dziś sobie założyć aparat(że się tak pochwalę) i NA RAZIE nic mnie nie boli ani nie obciera ![]() ![]()
#3033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Raczkowanie
|
Laity, też choć jeszcze nie mam aparatu, a się kilku osobom pochwaliłam słyszałam "a po co Ci?". ZObaczymy, co będzie jak wpadne już z aparatem hehe
![]() Ale w sumie ludzie tacy są, że jakakolwiek zmiana w naszym wyglądzie powoduje, że zadają pytania "po co?" Głupi przykład, na studniówkę zrobiłam sobie tipsy, ponosiłam je pół roku i ściągnęłam, potem opowiadam Cioci, że zrobiłabym sobie, bo chce mieć długie paznokcie. A Ciocia "Ale po co, przecież tipsy okropnie wyglądają, zapuść sobie na takie jak miałaś na studniówce-takie ładne były przecież" ![]() Nic się nie denerwuj, tylko ciesz sie, że będziesz miała piękny uśmiech a oni niekoniecznie ![]() W sumie jedyną osobą, której nie potrafię zrozumieć jak chodzi o aparat to mój TŻ, który ma idealnie proste zęby i bielusieńkie, że aż kompleksów sie można nabawić i mi mówi, że on też sobie musi aparat sprawić ![]() ![]() Do mojego "wielkiego" dnia tylko 12 dni ![]()
![]() |
#3035 | |
Wtajemniczenie
|
natewa, luellee,
![]() Ale co tu gadać. Trzeba zlewać tego typu pytania. Ja tylko czekam na to aż zdejmę ten aparat i doprowadzę ząbki do porządku. Ciekawe co wtedy będą mówiły te wszystkie osoby... Mimo fatalnej pogody zebrałam się na aerobik, spaliłam negatywną energię i już mi lepiej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- luellee, pewnie już się nie możesz doczekać, co? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Raczkowanie
|
Laity, żebyś wiedziała! Ogólnie to stałam się monotematyczna, bo mogłabym rozmawiać tylko o tym, to zupełnie jak po pierwszych randkach z moim TŻ
![]() ![]() ![]() Chcę już mój aparat, żebym potem chciała go wyrywać widelcem, cążkami etc. I żeby się wszysyc pytali po co mi on ![]() ![]() (ja się tak zawsze wszytskim podniecam ![]()
![]() |
#3037 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jaki planujesz założyć? Metal? No i czy kolor pierwszych gumek już wybrany? ![]() Ja, tak w ogóle, po zmianie gumek na nowe (przeźroczyste) postanowiłam zrobić mały eksperyment. Nie piłam żadnej herbaty, tylko wodę i mleko od czasu do czasu, nie jadłam nic co by mogło zabarwić gumki i.... po tygodniu gumki są do wymiany. Zżółkły i wyglądają nieładnie. Pojechałam dziś do orto, żeby je wymienić na jakieś srebrne, ale niestety pocałowałam klamkę. I teraz muszę chodzić z takimi do środy albo, lepiej, do następnej wizyty, czyli przyszłej środy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Raczkowanie
|
Aparat będę miała estetyczny
![]() ![]() Zresztą będę miała te 2 lata na wybór gumek i myślę, ze nawet do estetycznego aparatu może na wakacje sobie walne jakiś radośniejszy kolorek, zobaczymy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam i mam do tego identyczne podejście ![]()
![]() |
#3040 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak byłam ostatnio u orto na wymianie gumek to zerknęłam sobie w pojemniczek, w którym trzyma gumasy i niestety żadnych pastelowych kolorów nie dojrzałam... A chciałam chociaż na nie zerknąć bo tutaj dziewczyny też pisały, że fajnie wyglądają.
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Raczkowanie
|
![]()
Czytałam ten wątek bo dzisiaj byłam u ortodonty i chciałam se poczytać coś o aparatach
![]() miałam aparat jakiś rok może mniej w ostatni Wtorek(6.09.br) poszłam ściągnąć go i było mi tak "łyso" w buzi tak inaczej ![]() Dzisiaj jak już wspomniałam byłam u ortodonty po aparat retencyjny(mam wyciągany) ![]() nosze go od 16:00 i uwierzcie moja rodzinka już nie może ze śmiechu jak coś mówię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() dołączam do wątku z prawdziwą przyjemnością, bo już niedługo stanę się posiadaczką aparatu, czyli w niedalekiej przyszłości PIĘKNYCH, PROSTYCH ZĄBKÓW ![]() dziś byłam na drugiej wizycie u mojej orto i w sumie troszkę się przeraziłam. będę miała EKSPANDER, czyli rozpychanie szczęki. mam krzywe jedynki i dwójki na górze, myślałam, że normalny aparat od razu założę a tu jakieś ekspandery... ![]() na szczęście obejdzie się bez usuwania ósemek, których nie mam ![]()
![]() |
#3043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Raczkowanie
|
iwka, ja też jestem nowa
![]() ![]() Dawaj fotki ![]()
![]() |
#3045 |
Raczkowanie
|
Wiecei co dziewczyny? Albo sobie wkręcam albo pobolewaja mnie 4, 5 i 6 na górze..normalnie mam problem z jedzeniem. Kurcze nie wiem co jest, było ok nic nie bolalo i zaczęło pobolewać...to normalne żeby po m-cu znów bolalo..zaznaczam, że bolą mnie te najbardziej poprzastawiane
![]()
![]() |
#3046 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oj, no to współczuję. Ja już pierwszy zjazd mam za sobą. Już gadam całkiem, całkiem i jestem z tego bardzo dumna (jak może pamiętacie przeżywałam załamkę, bo nie potrafiłam nic a nic - niezrozumiałe dźwięki). U mnie ludzie reagują bardzo miło, sympatycznie - sporo znajomych twierdzi, że też by chciało ale niestety koszta ich przerastają. Byłam zaskoczona pozytywnie, bo nie spodziewałam się, że będę miała aparatkowe towarzystwo a tu niespodzianka - oprócz mnie jeszcze 3 zadrutowanych. Nie ukrywam, że bardzo bałam się opinii ludzi, tego co będą gadali, komentowali, dlatego zwlekałam długo z wyposażeniem sie w "biżuterię". Nie przejmuj się, robisz to dla siebie i swojego zdrowie. A ludzie... są ludzie i parapety - dla nich bez drutu jest źle a żeby było śmieszniej, jeśli już zaczniemy coś robić i podejmiemy leczenie to też znajda powód żeby się przyczepić. Ostatnio czuję się uzależniona od 2 rzecze - wątku orto na wizażu i chyba już uzależniłam się od mycia zębów. Jak ich nie wypucuję po jedzeniu to aż tak jakoś blee... A przed aparatem 2 razy dziennie było wystarczające hehe. 3 majcie się, miłego dnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie roku;D Powiedział Wam kiedyś jakiś mężczyzna, że pociągają go kobiety w aparacie????
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Przyczajenie
|
O tak... miałyście racje... ból przyszedł z czasem
![]() ![]()
#3052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a my.. zazwyczaj mamy rację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Zakorzenienie
|
ja zakladam juz za tydzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zresztą rozpisywałam się o tym chyba we wcześniejszej części ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 |
Raczkowanie
|
No dobrze prosiłyście to macie moje zdjęcia (przed chwilą robione
![]() Szukałam jeszcze zdjęć jak miałam stały aparat ale nie znalazłam ![]() MAM DO WAS PYTANIE BO DZISIAJ RANO PO PIERWSZEJ NOCY Z WKŁADKA OBUDZIŁAM SIE I ZNALAZŁAM NA PODUSZCE CZYLI WYPADŁA MI W NOCY WY TEŻ TAK MIAŁYŚCIE PROSZĘ POWIEDZCIE !! ![]() 1. Z aparatem retencyjnym (jak dla mnie wkładka) ![]() 2. Bez ![]() Pamiętajcie że ja tylko górę miałam ![]() (sory że zdjęcia z takiej perspektywy ale lepszych nie dałam rady zrobić ręce mi się trzęsły) |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zadomowienie
|
Iwona jakie masz małe fajne zabki
![]() ![]() och jak ja juz by chciala nosic retencje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.