|
|
#3781 | ||||||||
|
Wiedźma
|
Dot.: Scent Bar X
I Velkopopowicky Kozel. I Krusovice czerne...
![]() Uwielbiam czeskie piwa. Cytat:
I wychodzę z założenia, że żeby być towarzysko atrakcyjnym wcale nie trzeba pić alkoholu. Z resztą - wiele razy umawiałam się z kumplami na piwo i okazywało się, że sześcioro z siedmiorga przyjachało samochodami i pije Colę albo Tonic. To nie przeszkadzało nam bawić się do późnej nocy. ![]() Mój mąż nie pija alkoholu (sporadycznie czerwone wino) bo jest po nim po prostu chory. No to po co pić? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jako nastolatka chodziłam na konwersacje z angielskiego do sąsiadki, która jest szefową instytutu lingwistycznego na Uniwersytecie Śląskim i grosza nie chciała brać. Inna sprawa, że moi rodzice by nie dali, bo nie należeli do ludzi, którzy marnują kasę na dziecko. Podobnie ja, jeśli nie jest to stałe zlecenie, tylko pogotowie - kilka spotkań - biorę dzieciaki znajomych na korki po prostu z troski o ich oceny, podobnie innej sąsiadce tłumaczę listy od lat za friko... Niedawno zajmowałam się synem koleżanki/przyjaciółki przez kilka miesięcy. Rano robiłam mu śniadanie, po szkole przychodził na obiad, potem sprawdzałam mu lekcje, pilnowałam żeby zjadł kolację i poszedł spać, a rano znów wyprawiałam do szkoły. I podciąganie z angielskiego też w to wchodziło - w ciągu 2 miesięcy wyszedł z zagrożenia niedostatecznym na dobry. Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że nie dajesz korków z matematyki. Ja, zupełnie serio, nie foszyłabym się. Pięć dych za godzinę to bardzo przyzwoity zarobek, a z dwójką dzieciaków pracuje się łatwiej, niż z jednym. Popa żona = poparzona? ![]() Cytat:
Cytat:
Kwasy (takie w gabinecie) skuteczniejsze, ale nieporównywalnie bardziej nieprzyjemne.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-10-13 o 16:30 |
||||||||
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spodobał mi się właśnie, za obrazoburczy klimacik
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnei on jest tym - co uosabia w serialu ( no bo to i tak jest ikonka czegos) jest winylem, whiskey, i stara dobra muzyka, jest hippie. love sex and rock 'n' roll ( pewnie drugs tez ale to juz mnie nie kreci)
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- otóż to! JA an poczatku myslałam ze to bedzie o seksie że nuda, bujda na resorach i trywialne. Ale ciekawie mi sie go oglądało. Z przymrużeniem oka czasem, ale tylko czasem. Ale ale, gra tam koles łysy jedną z głównych rół, nie pamietam nazwiska, jest tak odrażający na poczatku, a z czasem stwierdziłąm że jest przesłodki. No ale ten się nie nadaje na ciacho, nie ta półka. to raczej precel - taki przaśny jest . poszukam linka. http://www.filmweb.pl/o3946/Evan+Handler Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-13 o 16:27 |
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
A twierdziłaś, że z modą jesteś na bakier
A tu proszę![]() To już wolę być fistaszkową żoną - choć tak na poważnie, to orzechów nie znoszę (czasem mam jakąś wyjątkową chęć na solone fistaszki ), ale ogólnie nie lubię orzechów i wszelkich orzechowych smaków.Cytat:
Marzy mi się właśnie coś, co oczyszcza, usuwa przebarwienia po pryszczach, ale nie zaognia dodatkowo cery.Choć już i tak postanowiłam, że na 30-te urodziny strzelam sobie wypełnianie bruzd i zmarszczek mimicznych, jakimś wypełniaczem typu - kwas hialuronowy. ![]() Rachell - ten aktor ze zdjęcia, grał w Seksie w Wielkim Mieście, drugiego męża Charlott - jeżeli oglądałaś . Swoją drogą - uwielbiałam postać, którą grał (za charakter oczywiście) - cholernie cieprliwy i wyrozumiały dla różnych nerwic, schiz i dziwacznych nawyków Charoltte.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-13 o 16:35 |
|
|
|
|
#3785 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mam nadzieję, że przebarwienia mi się wybielą. Jestem dopiero po jednym zabiegu, a już widzę pozytywne efekty: tzn. przebarwienia ani drgnęły, ale za to grudki podskórne zrobiły się mniejsze, może nawet się z czasem zupełnie wygładzą.
|
|||
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Mendosito - mnie chodziło o to, czy on nie tyle pomoże naczynkom, co im zwyczajnie nie zaszkodzi
Ale już widzę, że mam się trzymać z daleka od tego zabiegu
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, bliskim często odpowiadam daj spokój. wypijemy browara. ale korki są formą fuchy na której dorabiamy. Czyli jak zwykle kwestia indywidualna .
|
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz mogę dziś się zapytać, zaraz wychodzę.
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA poszłam w KWASY - i tu efekty są, ale zaprzestałam bo pieniązki sie mnie nie tryzmaja, poszłam w perfumy . No i teraz musze sobie poprzestawiac priorytety co bardziej kocham- zapachy czy cerę bez trądziku w wieku 28 lat. ale są różne kwasy, delikatne itp itd. Chyab najskuteczniejsza froma odkrywania nowej, zdrowej cery. Raz mi się udało wiec wiem, ale ja mam hard core na twarzy więc dla kogoś bez hard coru - bedzie łatwiej. Ach zabiegi na twarz - kiedy to było. Aha - tak jak wszystkie tu pisza dziewczyny - ważne żeby nie było to mechaniczne złuszczanie - mikroderm.., a chemiczne. |
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Mendosito - byłabym wdzięczna
![]() Kwasy znoszę raczej dobrze ( powiedziałabym, że nawet bardzo dobrze i widzę efekty). Oczywiście uważam, i jak mam jakiś specyfik, to stosuję go ściśle wg. zaleceń, nie częściej niż to jest wskazane, bo wtedy podrażnienie gotowe (raz użyłam toniku dwa dni pod rząd - i więcej nie zaryzykuję).
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-13 o 17:03 |
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katują nas takimi obrazkami chopów w tv ( mówię cały czas o charakterze) że potem kazdy napotkany chop ma wysoką poprzeczke. Wiem wiem , nikt mi nie kaze oglądac. Ale kcem.
|
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3793 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Mnie nie zeszły do końca, ale ja mam poparzenia na twarzy po tym, jak zawisłam na ścianie w pełnym słońcu na parę godzin i tam, gdzie okulary dotykały policzków miałam masakrę. Ale różnica jest. Teraz dumam nad kolejną serią. Może na wiosnę? Cytat:
Pomoc, albo kumplowska przysługa. Cytat:
Cytat:
Nie wiem, co to jest, ale jakiś czas temu kosmetyczka mi proponowała.
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
peeling kawitacyjny - miałam - jeżdżą po twarzy takim hmmmm czyms jak golarka nie wiem nie przyjrzałam się jakims narzędziem, jest rozprysk wody spod tego narzędzia i tak meziają jezdza kilka minut. Było tak miło ze bym usnęła. Niezłe ale również ze względów finansowych nie kontynuowałąm, ale to teraz "modne". poza tym to chyba urządzonko wydziela "coś" jakieś fale, czy ruchy no nie wiem to jest ta kawitacja, ale mozna zgooglowac dla pewnosci. JA wiem ze miłe, delikatne ale naczynkowcem nie jestem wiec nie pytałąm jak sie to ma do tego. Miejmy nadzieje Mendosita przyniesie świeże wieści z gabinetu.
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- To TV kłamie??????????:confused : |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Poznaj straszną prawdę - TAK
![]() Inaczej w prawdziwym życiu szukałabym maklera giełdowego, który w ramach gry wstępnej, goniłby mnie z piłą motorową, ubrany jedynie w białe adidasy ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-13 o 18:00 |
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Chloe miała szczęście że była u niego. Swietna scena jak po szafkach szukał czegoś stosownego do hmmmm ścięcia. No to teraz muszę wziaśc się i pójść się z tym pogodzić. |
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
ŻE TEŻ NIE POMYŚLAŁAM
|
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie by tam wystarczył szurnięty pastor z odstrzelonym kawałkiem mózgu i ładną jabłonką w ogródku no dobra, to ja chyba łyknę herbatkę z sokiem malinowym na pocieszenie
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3800 |
|
Zadomowienie
|
No coś Ty, tak łatwo mnie przejrzeć?
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do peelingu kawitacyjnego to jest to super przyjemny zabieg (oczywiście cena wtedy wzrasta). Chodziłam na ten zabieg i bardzo sobie chwalę ale odkąd odkryłam peelnig i maseczkę Ziaja Pro to szkoda mi kasy, bo dawno nie miałam tak gładkiej cery jak po tym peelingu właśnie. Rewelacyjnie oczyszcza i wygładza ![]() Dziewczyny, tak mi się jeszcze przypomniało odnośnie wypadania włosów. Może to głupie pytanie ale do jakiego lekarza trzeba się najpierw udać
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2009-10-13 o 18:34 |
|
|
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogóle przepraszam za wścibstwo, ale oglądam właśnie Twoją grę wstępną z maklerem
silva rerum Edytowane przez escritora Czas edycji: 2009-10-13 o 18:28 |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Parafrazując kreskówkę, rzeknę - Madzik, przestań, przez Ciebie popuściłam
|
|
#3806 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc co tydzień zostawialiśmy u niego 180 zł (chodziło nas czworo, więc kwota się rozkładała). Nietrudno było zauważyć, że takich lekcji to facet miał dziennie co najmniej... kilka. Codziennie. Prosty rachunek ![]() Ale teraz widzę, że się opłacało. Właśnie odrabiam pracę domową na gramatykę praktyczną - identyczne ćwiczenie z tej samej książki robiłam w liceum z rzeczonym korepetytorem ![]() Ale mam ochotę na cokolwiek słodkiego. Oczywiście nic nie mam, ale czuję, że jak mnie mocno przyciśnie, to się poświęcę i wyjdę na ten mróz do sklepu (a wczoraj byłam twarda).
|
||||
|
|
|
#3807 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też zazwyczaj nic ciekawego nie piszę, ale... ale kto mi zabroni? ![]() Cytat:
![]() Dla zasady? Dawno temu, w felietonie Agaty Passent, przeczytałem, że jeśli po imprezie budzimy się bez kaca, oznacza to, że piliśmy na darmo Sabbath... dlaczego przez całe swoje dotychczasowe życie pijesz na darmo? ![]() Cytat:
Cytat:
Zobacz! Ja już się wcale nie foszę ---> ![]() Cytat:
![]() --- Co się zaś tyczy pomagania znajomym w kwestii językowej - wielokrotnie tłumaczyłem/pisałem jakiś list, smsa czy też, jak ostatnio, reklamę firmy zajmującej się szeroko pojętą obróbką metalu (z "kwiatkami" do przetłumaczenia typu: cięcie i nacinanie kół zębatych, hartowanie piecowe, gięcie profili itp.), ale nie zamierzałem brać za to nawet złotówki
|
|||||
|
|
|
#3808 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ja tez wszystkie bez wyjątku, nawet te których nazw przed wypiciem nie raczyłam zauważyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wróciłam z kolejnrgo obchodu kozakowego- widziałam jedne bardzo ładne buty- mogłabym je miec bez zastrzezeń wizualnych ale: -były nieocieplane -były cholernie drogie- 580 zł - nie było mojego numeru no i tak właśnie szykuje mi sie marznięcie kolejny rok , bo nie kupię butów bez fytra w środku. Co najlepsze- niektóre mają taki jakby długowłosy aksamit w środku- myslę no ok moze to i grzeje, wsadzam rękę do środka a tak
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-13 o 19:55 |
|||
|
|
|
#3809 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
stanowczo musisz poćwiczyć ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie wróciłam od mojego ortopedy, bo ostatnio coś moje zwyrodniałe kolana bardziej niż zwykle się odzywają i po raz kolejny usłyszałam ze to już tak zawsze będzie i muszę się przyzwyczaić bo taka moja uroda ja dziękuję z taką urodą... no ale cóż, mogło być gorzej
|
||||||
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za tydzień mam mikro połączoną z kwasami, więc większy hardkor się zapowiada (podobno mogę się łuszczyć dość znacznie). Dermatolog, a może endokrynolog? Nie wiadomo jaka jest przyczyna wypadania? A z dostępnych specyfików polecam Wax- trochę kłopotliwe w stosowaniu, ale rzeczywiście hamuje wypadanie włosów. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

- piwo Złoty Bażant i czeskie curacao

Myślenie w stylu "psa ogrodnika"...
slyszalam o tym ale zupelnie nie mam pojecia na czym to polega?

Ale mam nadzieję, że przebarwienia mi się wybielą. Jestem dopiero po jednym zabiegu, a już widzę pozytywne efekty: tzn. przebarwienia ani drgnęły, ale za to grudki podskórne zrobiły się mniejsze, może nawet się z czasem zupełnie wygładzą.

Jeśli chcesz mogę dziś się zapytać, zaraz wychodzę.

większość niestety ma takie właśnie podejście, byle jak najtaniej
Więc co tydzień zostawialiśmy u niego 180 zł (chodziło nas czworo, więc kwota się rozkładała). Nietrudno było zauważyć, że takich lekcji to facet miał dziennie co najmniej... kilka. Codziennie. Prosty rachunek