|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
takie akurat do pobiegania po miescie![]() Cytat:
![]() . Cytat:
eee no nie dajmy sie zwariowac tego typu grzybica to raczej czlowiek nie zaraza sie tak latwo sie od kogos tylko np. lapie plywajac w basenie czy jeziorze, przesadnie dba o higiene i wyplukuje flore bakteryjna, bierze antybiotyki, co tez sprzyja grzybicy. ty sie raczej nie masz co martwic co innego brat Twojego TZ jak jego narzeczona ma czesto takie przypadlosci to jest duze prawdopodobienstwo ze i on cos podlapie ![]() TZ dostal w pracy trzy bilety do kina szkoda tylko, ze teraz nie bardzo jest na co isc a i nablizsza przyszlosc nie wyglada zbyt obiecujaco ![]() jeszcze na miescie dzis zamieszanie bylo, bo jak przejezdzalam przez jedno rondo to niedlugo wczesniej zderzyly sie tam dwa tramwaje. masa policji, karetek, jakies dzwigi na sygnale ja na szczescie jechalam torem w innym kierunku, wiec tylko przejechalam obok i obczailam co sie dzieje ![]() ide sobie zrobic salatke na obiad dzis z awokado i lososiem ![]() |
|||
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
przyjmuje częściej ale mi wtorek pasuje bo nie mam w tym czasie zajęć, w inne dni musiałabym gnać z uczelni pędem a wiadomo że przed wizytą to jakiś prysznic by się przydał i odświeżenie....
. Cytat:
bo już myślałam że muszę kupić jakiś spray do dezynfekcji deski klozetowejdaj przepis!!!
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam do miski mix salat (kupiony juz gotowy w sklepie
), na to wrzucam obrane i pokrojone awokado, kawaleczki wedzonego lososia i pokrojone i odsaczone z oleju suszone pomidory, w wersji niedietetycznej daje jeszcze grzanki i mozzarelle w takich kuleczkach (ale ja dzis wersji dietetycznej sie trzymam ) i mieszam z sosem zrobionym z oliwy z oliwek, soku z cytryny, soli i pieprzu i voila![]() ja w sumie z salatkami to zawsze improwizuje patrze co tez mam w domu i kombinuje co by tu ze soba polaczyc i jak
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam ten problem, że w sporą część sukien nie wchodziły moje biodra Ale w drugą stronę, gdy suknie za duże, to żaden problem. Co do podkreślonego, ja jestem przykładem i chwała Pani z salonu, że mi moją suknię pokazała Ja w dniu szukania i zakupu sukni mierzyłam jakieś 20 sukien, w tym moją 3 razy Dziękuję Właśnie takich butków codziennych, na chłodne jesienne dni szukałam
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja śmigam zaraz do domku Stwierdzam że wolę mieć co robić w pracy niz się obijać, czas wtedy dużo szybciej leci![]() Ale mam piękny widok na Warszawę z okna - 16 piętro ... Mogłabym pracować cały czas w biurze, nie miałabym nic przeciwko...
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
co prawda mało mnie tutaj ostatnio, ale cały czas jestem na bieżąco pochwalę się dostałam podwyżkę co prawda niewielka, ale zawsze coś dziś kolejny wieczór na naukach spędzimy, ale po dzisiejszym spotkaniu będzie już połowa za Nami tak Was czytam czytam i stwierdzam, że chyba muszę nauczyć się gotować no chyba, że codziennie któraś z Was dziewczynki będzie do mnie przyjeżdżała i robiła Nam pyszne obiadki chyba Merriel i Black macie najbliżej ![]() no i kolejna PM ma już sukieneczkę, super Can`t.... a mi dalej nie chce się przymierzać, ale to pewnie dlatego, że ciągle walczę ze swoją wagą... gdyby tak jeszcze z 6 kg jakimś cudem zniknęło to by było super buziaki dziewczynki
|
#1268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby tak nie było![]() o tak bierzemy Cytat:
sprawdziłam też składniki tego mojego i tak w połowie jest napisane ,że jest gliceryna![]() poczekaj jeszcze z tymi tabletkami skoro i tak teraz za często się nie widzicie trochę to bez sensu,chyba ,że na prawdę chcesz spróbowac sobie cerę poprawić,ale może z tym lepiej pierw udać się do dermatologa?Byłam na zakupach i kupiłam sobie to co przepisała mi lekarka,oby pomogło. |
||
|
|
|
#1269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym że ja na swoją suknię zwróciłam uwagę w necie- na początku strasznie mi sie podobała biżuteria jaką miała modelka dopiero potem dostrzegłam ją że jest piękna, potem się w niej skrycie kochałam i nawet miałam ją w swoim avatarku ale sobie ubzdurzyłam że na pewno będę w niej brzydko wyglądać, a potem zabawnym zbiegiem okoliczności ją zmierzyłam i od tamtej chwili już żadnej innej nie chciałam- miesiąc o niej myślałam i dzwoniłam do salonu się upewniać czy jeszcze wisi aż w koncu musiałam jechać ją kupić i teraz jestem bardzo szczęśliwa to moja krótka historia miłości do KateCytat:
ale tak poważnie to u mnie na stancji nie mam zapasów wszystkiego na co mogłabym mieć ochotę bo jak robię zakupy to muszę się ograniczyć żeby zdążyć to wszystko przejeść zanim się zepsuje... na przykład jak kupuję opakowanie jakiegoś pasztetu czy serka to potem jak je otworzę to muszę jeść je tydzień dzień w dzień bo jak je zostawie i zapomnę to na nim zielone kwiatki urosną.. co innego w rodzinie gdzie każdy weźmie po troszku jedzenia i nic się nie zmarnuje.. tak samo nie mogę kupić główki sałaty i sterty warzyw bo po prostu sama nie jestem w stanie tego przejeść.. więc na stancję zabieram jakieś wyliczone porcje obiadów itp i akurat mi starcza do piątku... a jak pójdę po zakupy po coś innego to wtedy to co mam w lodówce zostanie i się zepsuje i tak w koło wojtek.. ale już za 10 miesięcy wyjdę za takiego jednego obżartucha któremu będę na pewno robiła bardziej ciekawsze rzeczy i który na pewno pochłonie zawartość lodówki zanim cokolwiek będzie miało zagrożenie zepsucia ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- super i co to w koncu za maść?
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na kolacje robie dzis tabbouleh, bo tak sie sklada, ze rowniez wszystkie skladniki mam pod reka w sumie jakos nigdy nie planuje sobie, ze cos zrobie i kupuje skladniki tylko robie przeglad w kuchni i dopiero wymyslam co tu zrobic ![]() Cytat:
to musi byc bardzo odprezajace tak czasem odwiesic wzrok od monitora ![]() moja siostra ma widok z mieszkania na cale to warszawskie 'city' - tez fajny ogladnelam nowe Desperatki uwielbiam ![]() ale sie posepnie zrobilo za oknem
|
||
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
a co to jest tabbouleth???
![]() hmmm w lodówce mam pierogi ruskie, kotleta z piersi kurczaka, jajko, parówki, kiełbasę salami, jakieś 3 liście sałaty, paprykę, serek topiony, pomidora, cytrynę, jogurt wiśniowy, keczup i majonez... chyba nic z tego nie będzie
|
#1272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maść "Duac" oby zadziałała!
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Black to idź wyżej
lecę na herbatkę z mamą,TŻ w pracy
|
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo wszystkim
Ja nie chcę zimy!!!!! Lusmarija gratuluję podwyżki ![]() Nie pamiętam kto wklejał botki ale fajne
|
#1276 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj znowu bezowocnie
![]() Toska fajne te butki Ja musze skoczyć jutro do sklepów po południu bo nie mam już saszków, co roku musze kupować nowe bo takie za 99zl to tylko dla mnie na jeden sezon, ale to może i dobrze bo lubię zmieniać często buty, no chyba ze mam jakieś super piękne i super wygodne, wtedy jak się psują to Cytat:
Polecam Ci nakładanie po umyciu twarzy żelem krem nawilżający, np. nivea soft, to samo rano i jesli zaraz potem masz zrobić makijarz to kup sobie bibułki matujące, ja jakiś czas po nasmarowaniu kremem je stosuje zdejmując nadmiar tłuszczu z twarzy a potem normalnie nakładam podkład. co do duac żelu to ja miałam przypisany przez dermatologa ale po 2 dniach stosowania tylko na noc musiałam go odstawić bo dostałam takiego rumienia na twarzy że nawet podkładem nie dało się tego zakryć a moja skóra przypominała łuskę, jakiś składnik widocznie był nieodpowiedni na moją cerę. To lek dosyc drogi, ok, 60zł i mała tubka, ale podobno należy do tych nowych, niedawno wprowadzonych na rynek leków Cytat:
ja czasami dostaję jakiegoś świństwa, ale pewnie przez zbyt częstą higienę osobistą i tabletki Cytat:
![]() Lain dałaś fajny przepis na sałatkę ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
coś mi się kojarzy, to jakaś chyba sałatka ryżowa używaliśmy tego kilka lat temu w pracy w Glasgow, ale do czego to się dodawało to jakoś nie mogę skojarzyć, zaraz poszukam w necie![]() edit: dobrze mi się kojarzyło http://pl.wikipedia.org/wiki/Tabbouleh
Edytowane przez certina4 Czas edycji: 2009-10-13 o 17:58 |
||||
|
|
|
#1277 |
|
Adwokat diabła
|
co do dual żelu to pracowałam dla firmy ktora produkowała go
![]() się pochwale... szana, nie dam rady iść wyżej bo w tym Business Parku najwyżej to 8'sme piętro..
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.leku.pl/links/67,7437
Szana coś takiego dostałaś?? tylko że to jest napisane że żel a ty mówiłaś o maści i nie wiem czy to to samo o czym mówiłaś? Certina z tą oliwką to przyszalałaś hehe może tobie pomogła na wysuszoną zabiegami twarz ale jak ja bym sie wysmarowała oliwką to następnego dnia bym nie zliczyła pryszczy jakie mi wyskoczyły ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Szana wiesz przemyślałam sprawę i jednak wybiorę się i ja do dermatologa.. ale jak mi będzie chciał dać antybiotyk w tabletkach to podziękuję i poproszę też taki Duac jak ty masz... poproszę mamę niech mnie zapisze na wizytę ale znając kolejki u mnie w mieście do dermatologa z NFZtu to poczekam sobie z 1,5 miesiąca ale chyba warto...
|
#1279 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Głodna jestem, zwłaszcza jak Was czytam, a mam schudnąć ![]() Cytat:
A Tż nie zadrosny? ![]() Cytat:
Dziękuję
|
|
#1280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myśle że nie "przeszalałam" Tancerko oliwka tak jak i inne leki na każdego podziałają inaczej. Ja po niej nie miałam wysypu pryszczy i czytałam dużo opini na wizazu ludzi polecajacych ją własnie do twarzy przy wysuszeniu i oni tez nie mieli takich skutków ubocznych. Oliwke kupiłam właśnie czytając pozytywne komentarze i cały wątek o przesuszeniu, gdzie polecany był własnie humektan na zmianę z oliwką. To że Ty możesz miec takie skutki to nie znaczy że i Szana bedzie miała, to tylko propozycja, która akurat w moim przypadku i wielu osób o których czytałam dała oczekiwany rezultat. A co do Humektanu to owszem są opinie pozytywne, przeważające, ale jest sporo gorszych, mnie ten krem zachwycił na początku, ale nie jest to kwc jeśli chodzi o krem nawilżający. Przynajmniej dla mnie, po pewnym czasie skóra się do niego przyzwyczaja, wiele osób zarzuca temu kremowi zapychanie i pozostawianie filmu na twarzy a niektórzy tworzenie sie trądziku, więc co skóra to inna reakcja. A jeszcze odnośnie Twojego postu zastosowanie oliwki "raz, ewentualnie w kryzysowej sytuacji" nie doprowadzi do jakiegokolwiek rezultatu, więc albo ją stosować przynajmniej kilka nocy z rzędu, jeśli nie powoduje uczulenia, wysypki, trądziku, albo wcale, a nie "raz" bo skóra nie odżywi się wystarczająco przez kilka godzin snu. aha no i chodzi o oliwkę firmy Hipp, innej do twarzy nie polecano
Edytowane przez certina4 Czas edycji: 2009-10-13 o 18:21 |
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
to jest taka arabska salatka
u mojej siostry na weselu stala cala micha i glownie to tam jadlam robi sie ja z kaszki kus kus, pomidorow, ogorkow, cebulki dymki, pietruszki, miety (ktorej ja nie daje, bo wole bez), soku z cytryny i oliwy ja jeszcze daje autorsko od siebie suszone pomidory do tego po schlodzeniu w lodowce pyszotka ![]() zmykam, bo TZcik nadciaga z pracy
|
|
|
|
#1282 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie, zgadza się, Ty wklejałaś Ja chcę sobie kupić w tym stylu tylko z wyższą cholewką. Do dzisiaj myślałam, że będę w pracy przebierać kozaki na lżejsze buty, ale okazuje się, że w biurze jest tak potowrnie zimno, że chyba w kozakach będę całymi dniami....Bo ja strasznie szybko marznę w stopy.
|
#1283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj ja też, ciągle zimne rece i zimne stopy, ale to akurat zawdzięczam genom swojej mamy krew nie dopływa mi do koniuszków palców tak jak powinna i pozostają ciągle zimne, no może w wielkie upały zachowują normalną temperaturę.
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
bo to dopiero początek tygodnia
koło czwartku już jest tam o wiele mniej rzeczytż nie jest zazdrosny bo zanim ją kupiłam napisałam mu chyba ze sto smsów dręczących czy mu się ta suknia podoba, razem oglądaliśmy na allegro zdjęcia tej sukni na żywych dziewczynach a nie tylko na modelce no i stwierdził że jest śliczna i żadna inna mu się już potem też nie podobala.. ale na mnie tej sukni nie widział więc niespodzianka będzie nie wytrzymałabym żeby nie pokazać tżtowi tej mojej sukni choc w katalogu- musiałam być pewna że będzie mu się podobała panna młoda bo on strasznie krytyczny był w stosunku do sukien ślubnych i nie podobały mu się moje wcześniejsze wybory a tą zaakceptował i mnie namawiał żebym ją brała![]() Cytat:
chociaż ja nie mam kłopotu z cerą jeśli chodzi o mega wysuszenie więc narazie nie będę jej testowaćale z tym Humektanem to masz rację- KWC to to na dłuższą metę nie jest- przez kilka miesięcy ideał ale potem skóra się przyzwyczaja. Na lato wolę leciutki hydrożel Olay. dopiero na zimę coś treściwszego się przydaje ale ogólnie zużyłam 3 duże tubki humektanu i złego słowa o nim nie powiem. a jakiego kremu teraz używasz do twarzy? w ogóle to chyba ty wklejałaś niedawno tutaj linka do peelingu z ZiajaPro- normalnie masz u mnie
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tancerka212;1471249 9]no to na beznadziejny salon tafiłaś bo skoro nawet nie chcieli ci dać przymierzyć nic to więcej tam nie wracaj.. w porządnym salonie to klient=nasz pan. Powinnaś mieć mozliwość przymierzenia wybranych modeli, babka powinna cię ścisnąć klamerkami lub spiąć suknię szpilkami żebyś mogła zobaczyć efekt na sobie. zdjęcie z neta nic ci nie powie bo często w necie suknia wygląda o wiele lepiej niż na zywo lub odwrotnie- dużo dziewczyn nawet nie zwróciło w necie uwagi na suknię jaką później zakupiło!
no właśnie jak mi się uda wkleić te zdjęcie sukni, która mi się podoba to wam pokaże, ale to jtr, bo teraz mi się nie chce kombinować )OOO udało mi się ) No to jtr nie muszę kombinować, a ja to takie beztalencie komputerowe, że się dziwie, że mi sie udało Co sądzicie o tej sukni?? Taką podobną chciałabym mieć ).
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2009-10-13 o 19:06 |
|
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam poniekąd podobnie, bo po 5 godzinach rajdu po 4 salonach z sukniami, dzwoniłam do Tż żeby sobie w google wrzucił suknię i powiedział co myśli zanim podejmę ostateczną decyzję.Jako, że zatwierdził, to z Mamą pognałyśmy spowrotem do salonu Lisa Ferrera, żeby ją kupić. Miałam tylko godzinę czasu przed odjazdem pociągu do Krk, więc Mama poszła szukać bankomatu, a ja do salonu i jeszcze raz suknię przymierzyłam Na pociąg zdążyłam, ale za to umowę na suknię mam bardzo wyrywkowo wypełnioną ![]() Umówiłam nas na jutro naspotkanie z DJ'em
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ale naprodukowałyscie ![]() Jazzmanka bardzo ładna sukienka, certina4 trzymaj sie jakos moze cos sie jednak znajdzie, wczoraj przed wyjazdem do babci zaproponowałam mamie ze moze bysmy sie przeszły do komisu z sukniami, dla mnie to zaden problem miec wypozyczona suknie, ale mama tak na mnie naskoczyła ze szok mowi ze jak chce sie w takim waznym dniu ubierac w uzywane sukienki to sobie sama moge isc, no i nie poszłysmy,w miescie u babci byłysmy w 4 salonach (5 był zamkniety) przymierzyłam 4 suknie, pierwsza była ładna ale baaaardzo ciezka, az mnie wygieło pani mowi ze mozna by zrobic ten model z innego materiału ale wtedy sukienka była by o 300 zł drozsza a to przekracza moj budzet, druga "bufiasta" droga, trzecia najładniejsza, czwarta jak mierzyłam to pani najpierw wyskoczyła ze u niej moga mierzyc sukienki tylko bez makijarzu, jak juz weszła do przymierzalni i zobaczyła ze mam czarna bielizne to zaczeła gadac ze kto to słyszał na czarno do przymiarki przychodzic, jak jej sukienke zafaruje to nie wie co mi zrobi, przy czym jak wychodziła juz z sukienka z przymierzalni to sie potkneła, sukienka wyladowała na ziemi i o mało sama jej nie zniszczyła obcasem, no masakra jakas z niektorymi kobitami, jutro ide do pierwszego salonu jaki wogole odwiedziłam u siebie w miescie i prawdopodobnie kupie juz sukienke ta ktora mi sie najlepiej podobała
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak juz postanowiłam ze to TA to miałam ochote umówić sie punkt na godz10 na otwarcie zeby mi jej nikt nie zwędził sprzed nosa ale żeby nie było ze jestem dzika to umówiłam sie na 11
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( Co za babsztyl.
|
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co by powiedziała na mój biustonosz bawełniany w paseczki ze snoopym i na majtki z królikiem w których raz poszłam niespodziewanie mierzyc suknie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

takie akurat do pobiegania po miescie

szkoda tylko, ze teraz nie bardzo jest na co isc
a i nablizsza przyszlosc nie wyglada zbyt obiecujaco 

... Mogłabym pracować cały czas w biurze, nie miałabym nic przeciwko...
no chyba, że codziennie któraś z Was dziewczynki będzie do mnie przyjeżdżała i robiła Nam pyszne obiadki
kolejna PM ma już sukieneczkę, super Can`t.... a mi dalej nie chce się przymierzać, ale to pewnie dlatego, że ciągle walczę ze swoją wagą... gdyby tak jeszcze z 6 kg jakimś cudem zniknęło to by było super 

jakbym brała to bym brała ale żyć bez tego też mogę... chciałabym mieć po nich ładną cerę i w ogóle.. z drugiej strony z tżtem widuję się tylko w weekendy więc póki co w 100% ich nie wykorzystam... naprawdę już sama nie wiem co robić

( Co za babsztyl.