Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-13, 19:11   #1291
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

A my się z TŻ właśnie zastanawiamy, czy chce nam się jechać na nauki czy nie... Tradycyjnie nie możemy się za nic zabrać, a ja na dodatek kiepsko się czuję
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:15   #1292
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A my się z TŻ właśnie zastanawiamy, czy chce nam się jechać na nauki czy nie... Tradycyjnie nie możemy się za nic zabrać, a ja na dodatek kiepsko się czuję
A ja nawet nauk nie mam i nie wiem gdzie mam się zwrócić... a TŻ ma, bo on miał w szkole...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:28   #1293
metkaa
Zakorzenienie

nie wroce tam napewno, wogole to miałam ochote jak najszybciej wyjsc, no bez przesady, zamiast zachecic jakos klienta do zakupu to tylko marudziła,

anesh_ zapytaj u siebie w kosciele, napewno organizuja takie spotkania
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:29   #1294
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
wczoraj przed wyjazdem do babci zaproponowałam mamie ze moze bysmy sie przeszły do komisu z sukniami, dla mnie to zaden problem miec wypozyczona suknie, ale mama tak na mnie naskoczyła ze szok mowi ze jak chce sie w takim waznym dniu ubierac w uzywane sukienki to sobie sama moge isc, no i nie poszłysmy,
w miescie u babci byłysmy w 4 salonach (5 był zamkniety) przymierzyłam 4 suknie, pierwsza była ładna ale baaaardzo ciezka, az mnie wygieło pani mowi ze mozna by zrobic ten model z innego materiału ale wtedy sukienka była by o 300 zł drozsza a to przekracza moj budzet, druga "bufiasta" droga, trzecia najładniejsza, czwarta jak mierzyłam to pani najpierw wyskoczyła ze u niej moga mierzyc sukienki tylko bez makijarzu, jak juz weszła do przymierzalni i zobaczyła ze mam czarna bielizne to zaczeła gadac ze kto to słyszał na czarno do przymiarki przychodzic, jak jej sukienke zafaruje to nie wie co mi zrobi, przy czym jak wychodziła juz z sukienka z przymierzalni to sie potkneła, sukienka wyladowała na ziemi i o mało sama jej nie zniszczyła obcasem, no masakra jakas z niektorymi kobitami, jutro ide do pierwszego salonu jaki wogole odwiedziłam u siebie w miescie i prawdopodobnie kupie juz sukienke ta ktora mi sie najlepiej podobała
Co za obsługa
Ja rozumiem strach o suknie, ale bez przesady. W końcu jakoś suknię przymierzyć trzeba, a przecież ubrudzić może nawet ona, bo z pewnością pracuje w pełnym make-up'ie

Poza tym wiadomo, że zakup sukni ślubnej jest szczególnym zakupem, bo najprawdopodobniej będzie to jedyna tak suknia jaką w życiu założymy a i koszt jest duży.

Ja potrafię się szybko obsługą nieprofesjonalną zniechęcić do zakupu.
Nienawidzę też, jak sprzedawca próbuje mi coś wmówić lub wcisnąć zakup jakiejś rzeczy na siłę
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:36   #1295
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość

baardzo ciekawe to co piszesz o tej oliwce- w sumie oliwki Hipp nie stosowałam nigdy więc może warto spróbowac chociaż ja nie mam kłopotu z cerą jeśli chodzi o mega wysuszenie więc narazie nie będę jej testować
ale z tym Humektanem to masz rację- KWC to to na dłuższą metę nie jest- przez kilka miesięcy ideał ale potem skóra się przyzwyczaja. Na lato wolę leciutki hydrożel Olay. dopiero na zimę coś treściwszego się przydaje ale ogólnie zużyłam 3 duże tubki humektanu i złego słowa o nim nie powiem.
a jakiego kremu teraz używasz do twarzy?
w ogóle to chyba ty wklejałaś niedawno tutaj linka do peelingu z ZiajaPro- normalnie masz u mnie za to- jest genialny!!! masz jeszcze jakieś cuda do polecenia?
hehe no ten peeling jest super wklejałam wtedy jeszcze maskę z tej serii,
Teraz do twarzy używam nivea soft nawilżający i dla mnie się sprawdza, poza tym lubię jego konsystencję i zapach. A co do olay to jeszcze nie miałam żadnego produktu, ale słyszałam już tez pozytywne opinie.
W sumie jeśli chodzi o twarz to moja przyjęła juz mnóstwo róznych kosmetyków, i leków od dermatologa i leków aptecznych i make up'ów.
To samo włosy, eksperymentuję z kosmetykami więc co rusz mam coś nowego i tylko niektóre kosmetyki zostają ze mną na dłużej.
Krem nivea soft używam już kilka lat i jestem zadowolona, do ciała poleca Garnier mleczk- krem przywracające balans nawilżenia skóry ( takie białe opakowanie ) do rąk: garnier krem ( czerwony )

nie wiem czy mam jakieś cuda jeszcze, ciągle coś zmieniam, ale fajną rzeczą, którą jakiś czas temu zakupiłam jest gąbka mikrodermabrazyjna, co prawda stosowalam ją do zmywania twarzy z żelem zazwyczaj vichy, ale piszali że mozna ją stosować z samą wodą i też super działa.
Gąbka powoduje wygładzenie skóry twarzy, oczyszcza pory i działa trochę jak peeling. Nie można tylko za długo masować nią twarzy w jednym miejscu. Efekt-wygładzenie, zmatowienie, oczyszczenie.
Nie wierzylam że będzie działała, ale po pewnym już czasie używania stwierdzam że jest warta jest polecenia

to coś takiego:
http://www.allegro.pl/item771377250_..._zmarszcz.html

nawet kupowałam u tej allegrowiczki, tylko ja mam taką różową gąbkę wielkości ręki, prostokątną i kosztowała ok 50zł, ale to pewnie coś podobnego jest

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Co sądzicie o tej sukni?? Taką podobną chciałabym mieć).
wolałabym bardziej zdobiony gorset, ale jest ok, w sumie nie podobają mi się takie "warstwowe doły" ale krój jak najbardziej Sukienka ładna, choc nie w moim stylu

Cytat:
czesc
ale naprodukowałyscie

Jazzmanka bardzo ładna sukienka,

certina4 trzymaj sie jakos moze cos sie jednak znajdzie,

wczoraj przed wyjazdem do babci zaproponowałam mamie ze moze bysmy sie przeszły do komisu z sukniami, dla mnie to zaden problem miec wypozyczona suknie, ale mama tak na mnie naskoczyła ze szok mowi ze jak chce sie w takim waznym dniu ubierac w uzywane sukienki to sobie sama moge isc, no i nie poszłysmy,
w miescie u babci byłysmy w 4 salonach (5 był zamkniety) przymierzyłam 4 suknie, pierwsza była ładna ale baaaardzo ciezka, az mnie wygieło pani mowi ze mozna by zrobic ten model z innego materiału ale wtedy sukienka była by o 300 zł drozsza a to przekracza moj budzet, druga "bufiasta" droga, trzecia najładniejsza, czwarta jak mierzyłam to pani najpierw wyskoczyła ze u niej moga mierzyc sukienki tylko bez makijarzu, jak juz weszła do przymierzalni i zobaczyła ze mam czarna bielizne to zaczeła gadac ze kto to słyszał na czarno do przymiarki przychodzic, jak jej sukienke zafaruje to nie wie co mi zrobi, przy czym jak wychodziła juz z sukienka z przymierzalni to sie potkneła, sukienka wyladowała na ziemi i o mało sama jej nie zniszczyła obcasem, no masakra jakas z niektorymi kobitami, jutro ide do pierwszego salonu jaki wogole odwiedziłam u siebie w miescie i prawdopodobnie kupie juz sukienke ta ktora mi sie najlepiej podobała
omg! ta baba to jakaś nawiedzona była. Fajnie że i Ty poszłaś mierzyć suknie, w końcu slub już tak niedługo

Cytat:
o losie co za baba ciekawe co by powiedziała na mój biustonosz bawełniany w paseczki ze snoopym i na majtki z królikiem w których raz poszłam niespodziewanie mierzyc suknie:ha haha: potem juz brałam biustonosz bez ramiaczek bo az sama sie glupio czułam w sukniach i wystajacym spod spodu Snoopym:h ahaha:
ej no kurcze to trzbea się na takie mierzenie wyposarzyć jakąś super ekskluzywna bieliznę?

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:40   #1296
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
anesh_ zapytaj u siebie w kosciele, napewno organizuja takie spotkania
Pójdziemy do TŻta do kościoła, ślub też tam bierzemy, a tak poza tym to ja się księdza w mojej parafii boję, hahahah:P

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość

ej no kurcze to trzbea się na takie mierzenie wyposarzyć jakąś super ekskluzywna bieliznę?
ta babiczka to by chciała, żeby może ubrać taką koronkową)
Stary 2009-10-13, 19:51   #1297
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pójdziemy do TŻta do kościoła, ślub też tam bierzemy, a tak poza tym to ja się księdza w mojej parafii boję, hahahah:P
ta babiczka to by chciała, żeby może ubrać taką koronkową)
moze byc i do tz my tez pytalismy i robilismy w tz parafii
Stary 2009-10-13, 19:54   #1298
anesh_
Zakorzenienie

[QUOTE=certina4;14717032]

wolałabym bardziej zdobiony gorset, ale jest ok, w sumie nie podobają mi się takie "warstwowe doły" ale krój jak najbardziej Sukienka ładna, choc nie w moim stylu

DZIĘKUJĘ ZA OPINIĘ) Proszę o więcej
Stary 2009-10-13, 19:59   #1299
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nawet nauk nie mam i nie wiem gdzie mam się zwrócić... a TŻ ma, bo on miał w szkole...
jak to gdzie- do Kościoła w kancelarii czy gdzieś na pewno wam powiedzą co gdzie i jak- ja jak się zapisywałam na datę w Kościele to ksiądz od razu o naukach napomknął ale zaprosił nas na nie dopiero w przyszłym roku. a że ja wcześniej też nie mam czasu więc się wszystko dobrze składa
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja potrafię się szybko obsługą nieprofesjonalną zniechęcić do zakupu.
haha ja niby też ale najlepsze jest to że jak weszłam pierwszy raz do salonu gdzie wisiała moja Kate to tam baba miała taki niemiły wyraz twarzy że specjalnie na złość jej postanowiłam coś zmierzyć hehehe i co się okazało że kupiłam właśnie tą suknię którą chciałam zrobić babce na złość:hah aha:
Cytat:
hehe no ten peeling jest super wklejałam wtedy jeszcze maskę z tej serii,
o tak, na tą maskę też mam ochotę i chyba w niedalekiej przyszłości ją zakupię
ja tez lubię zmieniac kosmetyki, na stałe mogłabym przygarnąć aby balsamy dove i nivea, żel do mycia twarzy z Avene i teraz ten peeling, i jeszcze maseczkę wygładzającą i zwężającą pory do cery tłustej z Lirene- genialna.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Co sądzicie o tej sukni?? Taką podobną chciałabym mieć).
mi się nie podoba jeśli mam być bardzo szczera to ci powiem że takie suknie królowały dobre parę lat temu i właśnie tak mi sie kojarzą- a panną młodą sprzed paru lat... i według tego co panie w salonach mówią te drapowania takie na spódnicy skracają optycznie więc musisz być wysoka do takiej sukni
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 20:10   #1300
metkaa
Zakorzenienie

co do sukni anesh_ to wszystko rzecz gustu, ja chce miec podobna i wcale mnie nie interesuje czy drapowania sa modne czy nie,
Stary 2009-10-13, 20:17   #1301
tancerka212
Zakorzenienie

ale ja nie powiedziałam że drapowania są niemodne! drapowania są ok ale ta suknia jako całość nie jest za bardzo ok..
o drapowaniach wspomniałam bo pani w salonie przy okazji szukania sukni dla niskiej szwagierki pokazywała nam co optycznie skraca i rzeczywiście takie poziome drapowanie skróci więc to taka ogólna informacja w dobrej wierze
Stary 2009-10-13, 20:24   #1302
metkaa
Zakorzenienie

i bardzo dziekuje ja tez wyraziłam tylko swoje zdanie, dla mnie naprawde nie ma znaczenia czy suknia jest modna czy nie, ma mi sie podobac i tyle,
Stary 2009-10-13, 20:27   #1303
201701300931
Konto usunięte

Nie pojechaliśmy jednak. TŻ uznał, że znajdzie jakieś weekendowe, bo nie chce Mu się tyle chodzić, więc pozostawiam to w Jego rękach. Szczególnie, że też się średnio dzisiaj czuję

anesh ja słyszałam, że jak jedno z pary ma te "nauki" z liceum, a drugie nie, to i tak muszą oboje chodzić...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 20:30   #1304
tancerka212
Zakorzenienie

kurczę coś mi cytowanie nie działa...

Masz rację Metka- to nam się ma podobać suknia ślubna i niewazne co mówią o niej inni Anesh chciała opinii na jej temat więc dostała- baaaardzo zróżnicowane

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Danaeee już się do siebie odzywacie? czy dalej ciche dni?
Stary 2009-10-13, 20:32   #1305
metkaa
Zakorzenienie

chyba nie tylko u ciebie tancerka212 nie działa cytowanie
i o to chodzi, gusta sa rozne to i opinie zroznicowane

co do nauk to ja miałam i nie musiałam chodzic ale towarzyszyłam tz
Stary 2009-10-13, 20:32   #1306
merriel
Raczkowanie

Cytat:

o tak, na tą maskę też mam ochotę i chyba w niedalekiej przyszłości ją zakupię
ja tez lubię zmieniac kosmetyki, na stałe mogłabym przygarnąć aby balsamy dove i nivea, żel do mycia twarzy z Avene i teraz ten peeling, i jeszcze maseczkę wygładzającą i zwężającą pory do cery tłustej z Lirene- genialna.
-
Tancerka, a skąd bierzesz te kosmetyki Ziaja Pro?
Bo ich nigdy w tesco czy w drogeriach nie widziałam, a ogólnie lubię Ziaję, więc chętnie bym wypróbowała coś nowego, być może bardziej skutecznego..
merriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 20:36   #1307
metkaa
Zakorzenienie

miłego rozmawiania
dobranoc
Stary 2009-10-13, 20:45   #1308
Martoolka87
Zakorzenienie

Hejka! Niedawno wróciłam z Poznania i padam ze zmęczenia. Cały dzień na uczelni po tak długiej przerwie to trauma A jutro znów pobudka przed 7...
Zmykam pod kocyk się wygrzać, bo strasznie zmarzłam
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 21:08   #1309
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
czwarta jak mierzyłam to pani najpierw wyskoczyła ze u niej moga mierzyc sukienki tylko bez makijarzu, jak juz weszła do przymierzalni i zobaczyła ze mam czarna bielizne to zaczeła gadac ze kto to słyszał na czarno do przymiarki przychodzic, jak jej sukienke zafaruje to nie wie co mi zrobi, przy czym jak wychodziła juz z sukienka z przymierzalni to sie potkneła, sukienka wyladowała na ziemi i o mało sama jej nie zniszczyła obcasem, no masakra jakas z niektorymi kobitami, jutro ide do pierwszego salonu jaki wogole odwiedziłam u siebie w miescie i prawdopodobnie kupie juz sukienke ta ktora mi sie najlepiej podobała
już ja bym jej powiedziała kilka ciepłych słów jak makijaż jeszcze jestem w stanie zrozumieć, bo wiadomo, tak z bielizną to mocno przesadziła

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Miałam tylko godzinę czasu przed odjazdem pociągu do Krk, więc Mama poszła szukać bankomatu, a ja do salonu i jeszcze raz suknię przymierzyłam
Na pociąg zdążyłam, ale za to umowę na suknię mam bardzo wyrywkowo wypełnioną
ekspresowa dziewczyna

Cytat:
o losie co za baba ciekawe co by powiedziała na mój biustonosz bawełniany w paseczki ze snoopym i na majtki z królikiem w których raz poszłam niespodziewanie mierzyc suknie:ha haha: potem juz brałam biustonosz bez ramiaczek bo az sama sie glupio czułam w sukniach i wystajacym spod spodu Snoopym:h ahaha:

Anesh sukienka chyba jednak nie w moim guście (choć tak naprawdę to ja sama nie wiem jeszcze jaka jest w moim guście ) ale mimo wszystko nie podobają mi się takie drapowania na chwilę obecną w ogóle, ale to tylko moje zdanie... to Tobie ma się sukienka podobać i Ty masz sie w niej dobrze czuć

ja nigdy też nie zwracam uwagi czy coś jest modne czy nie, ma mi sie podobać i tyle

byliśmy na naukach - śmiesznie było
następne spotkanie z Panią z poradni a potem jeszcze z jakimś małżeństwem... i już Nam ksiądz powiedział, że w miesiącach najbardziej popularnych (w tym oczywiście sierpień) trzeba sie umawiać na spotkania z ogromnym wyprzedzeniem, bo na cały okręg w którym mieszkamy są tylko 3 poradnie i Pani potrafi czasami siedzieć non stop od 8-21 dlatego postaramy się to załatwić jak najszybciej

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 21:15   #1310
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez merriel Pokaż wiadomość
Tancerka, a skąd bierzesz te kosmetyki Ziaja Pro?
Bo ich nigdy w tesco czy w drogeriach nie widziałam, a ogólnie lubię Ziaję, więc chętnie bym wypróbowała coś nowego, być może bardziej skutecznego..
z Allegro Certina podała linka i skorzystałam za 20zł już z przesyłką włącznie mozna dostać ten peeling- świetna cena a peeling najlepszy jaki do tej pory stosowałam no i ma aż 250ml więc większy niż te drogeryjne za tą samą kasę i ma fajną wygodną pompkę tu masz linka przykłądowego http://www.allegro.pl/item763076893_...najtaniej.html
Stary 2009-10-13, 21:18   #1311
anesh_
Zakorzenienie

[QUOTE=tancerka212;1471797 9]kurczę coś mi cytowanie nie działa...

Masz rację Metka- to nam się ma podobać suknia ślubna i niewazne co mówią o niej inni Anesh chciała opinii na jej temat więc dostała- baaaardzo zróżnicowane

Pewnie Dzięki za opinie, ale tak mówiąc szczerze to może i fakt, ze były kilka lat temu modne, ale ja na to nie patrzę, bo od kiedy tylko zobaczyłam te drapowania to na nie "choruję", po prostu bardzo mi sie podobają i chciałam dobrać suknię z takimi, ale żeby mnie nie skracała, bo niska jestem (162), myślę, że będzie ok. Może z mniejszą ilością i spod spodu żeby wystawała koronka taka, żebym na niską nie wyglądala. Mojej mamie też się takie właśnie podobają, więc chyba to u nas rodzinne)
Stary 2009-10-13, 21:32   #1312
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Jazzmanka przepraszam, że bez ogródek, ale jaki rozmiar nosisz, ze sie martwisz, ze nic na ciebie w sklepie do meirzenia nie będzie? Ja nsozę 48 i znalazłam, może nie zawsze sie dopiełam, ale cóż... trudno, zarys bylo widać. I nie ejst tak źle,m jak Ci się dywaje Głowa do góry! Na pewno znajdziesz
Mam rozmiar 42. Jak kiedyś byłam w salonie LF i się pytałam czy mają jakieś suknie w moim rozmiarze, to były "2 może 3" przy czym nie wiem jakie, a może się okazać, że żadna mi się nie spodoba. Może i mój rozmiar nie jest jakiś rzadko spotykany, ale mam odstający brzuchol i jak dadzą mi suknię 38 i z tyłu będzie luka i ktoś mi będzie przytrzymywał suknię z tyłu i będzie to robił tak mocno, że z przodu przylgnie mi do brzucha aż za bardzo, że mi wszystkie wałki wyjdą i pępek się odznaczy, to skreślę taką suknię od razu, a może akurat w moim rozmiarze leżałaby dobrze nie mam aż tak dobrej wyobraźni, a boję się własnego złego wyboru i mam z tego powodu doła. Dlatego właśnie Demetriosa 941 pójdę mierzyć dopiero po diecie, bo jak zmierzę dużo za małą to boję się, że nie będę chciała jej więcej widzieć. Chociaż i tak Ja nie wiem na co liczę, bo nawet jak nosiłam rozmiar 40, to brzuchol i tak miałam - to takie moje genetyczne dziedzictwo.

Cytat:
A mój sąsiad znowu wali w ścianę, tym razem nie wiertarka, tyko młotek
A u mnie dzisiaj w pracy ktoś szalał z wiertarą za ścianą. Masakra. Chwilami to się nie mogłam skupić na pracy.

Cytat:
ja osobiście do cery tłustej mogę ci polecić dwa tanie a dobre kremiki- jeden to hydrożel Olay do cery tłustej a drugi to Humektan. Olay dostaniesz w każdej drogerii a Humektan w aptece(a jak nie to zamów go a aptece i ci przywiozą). oba są tanie więc nie będzie kłopotu finansowego a są taaaakie fajne
Jeśli mówisz o tym hydrożelu dla cery mieszanej i tłustej, to Ja też polecam. Używam już chyba od dwóch lat i jestem mega zadowolona. Mam cerę mieszaną i na półce w łazience stoi cała seria kosmetyków tej linii. A krem na noc to po prostu uwielbiam. Tak cudnie pachnie i mam taką fajną mięciutką buzię po nim

Cytat:
no rzeczywiście Toska ty już 4 miechy aby do ślubu maszwięc na twoim miejscu bym juz szła.. u mnie jeszcze 10 miesięcy w tym 8 na stancji z dala od tżta okresu w dzień slubu też nie chcę więc też jest to jeden z argumentów dla których pójdę przed ślubem po tabsy..
a z cerą stwierdziłam że zamiast na tabsy wydam forsę na kosmetyczkę i ewentualnie dermatologa
Ja bym w takiej sytuacji nie kupowała tabsów teraz. Z tego co pamiętam jak sama zaczęłam brać, to cera poprawiła mi się w dość krókim czasie, więc jak zaczniesz brać tak z 3 miesiące przed ślubem, to akurat i na cerę zdążą wpłynąć i sobie okres w razie czego przesuniesz.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Anesh, zaraz się lepiej przyjrzę tej twojej sukni, a teraz z tego co pamiętam, to ona taka dość obfita jest, ale jeśli ty jesteś taka chudzinka, to Ci to powinno powiewać TŻ kuzynka na moje oko nosi rozmiar 32 i jest niska i miała gorset bez ramiączek i dół taki tiulowy bardzo szeroki i wyglądała suuuuper
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 21:51   #1313
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość

Jeśli mówisz o tym hydrożelu dla cery mieszanej i tłustej, to Ja też polecam. Używam już chyba od dwóch lat i jestem mega zadowolona. Mam cerę mieszaną i na półce w łazience stoi cała seria kosmetyków tej linii. A krem na noc to po prostu uwielbiam. Tak cudnie pachnie i mam taką fajną mięciutką buzię po nim
a to jest z tej serii krem na noc?? nawet nie wiedziałam- mogłabyś jakiegoś linka wkleić??

A i nie zacytowało mi się odnośnie sukni jaką miała twoja kuzynka-tej z tiulowym szerokim dołem- otóż takie są polecane osobom drobnym i nawet niskim! pani polecała szwagierce taką ale na ostatnim weselu taka kuzynka miała niemal identyczną dlatego jej nie chciała. Tiul dla niskich osób tak i szerokie suknie też ale bez poziomych drapowań, drapowania mogą być ale np tak jakby zbierane na jednej stronie po ukosie jakby a nie tak poziomo jak na tej sukni bo to uwierzcie mi że optycznie jeszcze skraca- a jak się ma wysokiego tżta a samej kupi się skracającą sukienkę i do tego szeroką to jak to pani w salonie powiedziała będzie się wyglądać "jak kura na grzędzie"
Stary 2009-10-13, 22:08   #1314
BlackAngel
Adwokat diabła

Znalazłam cosmobellę za 500,-
jestem w szoku, na dodatek w Warszawie..
znając życie ogłoszenie nie aktualne.. :/

trzymać kciuki!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 22:33   #1315
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
a to jest z tej serii krem na noc?? nawet nie wiedziałam- mogłabyś jakiegoś linka wkleić??
Przepraszam, wprowadziłam Cię w błąd. Właśnie się wykąpałam i przyjrzałam się bliżej temu co jest na słoiczku. Hydrożel jest do cery mieszanej i tłustej, a ten krem na noc jest do mieszanej, normalnej i suchej, więc tak sobie pomyślałam, że pewnie go nie próbowałaś bo i po co jak to nie do Twojej cery.

A jeśli chodzi o firmę Olay, to Ja bardzo lubię ich jeden balsam, taki fioletowy. Gdyby któraś gdzieś taki widziała, to niech da mi znać bo u nas to tylko kremy z tej firmy są.
Stary 2009-10-13, 22:47   #1316
certina4
Wtajemniczenie

Merriel w niektórych aptekach pojawiają się produkty Ziaja Pro więc możesz pytać, kiedyś pani w aptece nawet chciała mi zamówić, ale ostatecznie kupiłam na allegro
Ja uzywam "mocnego" bo nie ma aż takich duzych drobinek, kosmetyczka mi powiedziała że właśnie do mojej cery pasują takie średnie, bo będą najlepiej ścierały, ale ja się nie znam. Ten co mam bardzo mi pasuje

Ja też lubię drapowania w sukni, ale trochę innego rodzaju, no i ja jestem wysoka ( 177cm + obcas ) więc może na mnie by taka suknia dobrze leżała

Tz upiera się na skrzypce, ja na śpiewaczkę albo połączenie skrzypiec i wiolonczelii. Za same skrzypce chcą 250zł, a 2 instrumenty 500zł, jeszcze do zniesienia. TŻ prosił żebym pozwoliła mu samemu zadycydować w tym względzie, bo jemu się to bardzo podoba

No i rozmawialiśmy trochę o naszym przyszłym pokoiku, bo pewnie będzie tak że na początku będziemy mieszkać u mnie, bo ja mieszkam z babcią, a babcia ma też swoje mieszkanie, więc wróciłaby do siebie a my mielibyśmy 3 pokoje dla siebie, ewentualnie raz na jakiś czas gości- mojego brata z dziewczyną, oby nie za często. No i kiedyś oczywiście chcielibyśmy mieć swoje mieszkanie, albo domek, taki niewielki nam wystarczy

Idę się myć i będę oglądać house'a i gossip girl

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-10-13, 23:10   #1317
Jazzmanka
Zadomowienie

Spać mi się chce. Jutro Wam pokażę suknie jakie chcę zmierzyć. Jeszcze się nie pochwaliłam, ale w piątek idę do salonu mierzyć suknie co prawda jeszcze nie będę mierzyć mojego nowo upatrzonego cudeńka, ale chcę się zorientować w czym mi dobrze.

Powiedzcie mi, bo Wy już byłyście, czy jak pójdę tam sama (bez koleżanki, kuzynki, mamy,...), to czy źle robię? Bo nie wiem czy te panie tak zawsze prawdę mówią i serio dobrze doradzają czy też czasem mydlą oczy, żeby coś sprzedać
Stary 2009-10-14, 01:25   #1318
certina4
Wtajemniczenie

śnieg u mnie pada kurcze chciałam poczekać na zmianę opon jeszcze przez jakiś tydzień kiedy wróci mój kolega i zrobi mi to za 30-40zł a nie za 90zł, ale nie wiem czy nie będę musiała pójsć wcześniej

a tak w ogóle to na nk dzisiaj mam znowu nowe zdjęcia dwóch koleżanek w sukniach ślubnych, no zdecydowanie ten rok to jest dla mnie sezon ślubny, chyba ze 20 ślubów znajomych, a teraz prezent dla Tancerki
Tancia co to za suknia?

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2009-10-14 o 01:27
Stary 2009-10-14, 07:13   #1319
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi, bo Wy już byłyście, czy jak pójdę tam sama (bez koleżanki, kuzynki, mamy,...), to czy źle robię? Bo nie wiem czy te panie tak zawsze prawdę mówią i serio dobrze doradzają czy też czasem mydlą oczy, żeby coś sprzedać
hmmm powiem ci że nieważne co one mówią bo one raczej swojego zdania nie narzucają a ty i tak będziesz widziała się dobrze w lustrze i od razu poznasz czy suknia się nadaje czy nie.. na pewno niektóre lubią mydlić oczy ale jednym uchem słuchaj tego co panie mówią a sama i tak poznasz od razu czy to TA czy nie ta

Cytat:
Tancia co to za suknia?
to najpiękniejsza suknia na świecie

czy u was też tak sypie?? któraś wizażanka pisała że na październik nie zamierza mieć bolerka ani futerka... lepiej niech sobie zrobi teraz zdjęcie zza okna
Stary 2009-10-14, 07:46   #1320
obca7
Wtajemniczenie

Cześć Dawno mnie tutaj nie było

Ale paskudna pogoda wieje, pada i szaro buro i ponuro Miałam po południu jechać do Poznania do biblioteki ale nie da rady.

Ehh do tego moja mama "wariuje" przed tymi zmówinami. Wytrzymać się z nią nie da. Już porządki zarządziła, co dla mnie bez sensu bo jeszcze 3 razy zdązy się wybrudzic i tyle samo razy będę musiałą jeszcze sprzatać. I inne takie pierdoły. Pod tym względem moja mama jest nawiedzona
i jeszcze tż powiedział, że jego rodzice i moi na pewno nam wypomną na tych zmówinach, że sami wszysko załatwiliśmy. mają do nas zal, że sami dzwonilismy na sale, do zespołu itd. No kurcze co ja małe dziecko jestem żeby mnei za rękę prowadzić i dzwonić Co ja numeru nie umiem wybrać i się zapytać. No ale mam argument, ze z ich podejsciem "na wszystko jest czas" bysmy nigdy wesela nie zrobili a na pewno nei takie jakie my chcemy. I jeszcze jakieś argumenty musze wymyślić
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości