|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
A my się z TŻ właśnie zastanawiamy, czy chce nam się jechać na nauki czy nie... Tradycyjnie nie możemy się za nic zabrać, a ja na dodatek kiepsko się czuję
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
nie wroce tam napewno, wogole to miałam ochote jak najszybciej wyjsc, no bez przesady, zamiast zachecic jakos klienta do zakupu to tylko marudziła,
anesh_ zapytaj u siebie w kosciele, napewno organizuja takie spotkania
|
#1294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja rozumiem strach o suknie, ale bez przesady. W końcu jakoś suknię przymierzyć trzeba, a przecież ubrudzić może nawet ona, bo z pewnością pracuje w pełnym make-up'ie Poza tym wiadomo, że zakup sukni ślubnej jest szczególnym zakupem, bo najprawdopodobniej będzie to jedyna tak suknia jaką w życiu założymy Ja potrafię się szybko obsługą nieprofesjonalną zniechęcić do zakupu. Nienawidzę też, jak sprzedawca próbuje mi coś wmówić lub wcisnąć zakup jakiejś rzeczy na siłę
|
|
#1295 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz do twarzy używam nivea soft nawilżający i dla mnie się sprawdza, poza tym lubię jego konsystencję i zapach. A co do olay to jeszcze nie miałam żadnego produktu, ale słyszałam już tez pozytywne opinie. W sumie jeśli chodzi o twarz to moja przyjęła juz mnóstwo róznych kosmetyków, i leków od dermatologa i leków aptecznych i make up'ów. To samo włosy, eksperymentuję z kosmetykami więc co rusz mam coś nowego i tylko niektóre kosmetyki zostają ze mną na dłużej. Krem nivea soft używam już kilka lat i jestem zadowolona, do ciała poleca Garnier mleczk- krem przywracające balans nawilżenia skóry ( takie białe opakowanie ) do rąk: garnier krem ( czerwony ) nie wiem czy mam jakieś cuda jeszcze, ciągle coś zmieniam, ale fajną rzeczą, którą jakiś czas temu zakupiłam jest gąbka mikrodermabrazyjna, co prawda stosowalam ją do zmywania twarzy z żelem zazwyczaj vichy, ale piszali że mozna ją stosować z samą wodą i też super działa. Gąbka powoduje wygładzenie skóry twarzy, oczyszcza pory i działa trochę jak peeling. Nie można tylko za długo masować nią twarzy w jednym miejscu. Efekt-wygładzenie, zmatowienie, oczyszczenie. Nie wierzylam że będzie działała, ale po pewnym już czasie używania stwierdzam że jest warta jest polecenia ![]() to coś takiego: http://www.allegro.pl/item771377250_..._zmarszcz.html nawet kupowałam u tej allegrowiczki, tylko ja mam taką różową gąbkę wielkości ręki, prostokątną i kosztowała ok 50zł, ale to pewnie coś podobnego jest wolałabym bardziej zdobiony gorset, ale jest ok, w sumie nie podobają mi się takie "warstwowe doły" ale krój jak najbardziej Sukienka ładna, choc nie w moim styluCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Pójdziemy do TŻta do kościoła, ślub też tam bierzemy, a tak poza tym to ja się księdza w mojej parafii boję, hahahah:P
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez pytalismy i robilismy w tz parafii
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=certina4;14717032]
wolałabym bardziej zdobiony gorset, ale jest ok, w sumie nie podobają mi się takie "warstwowe doły" ale krój jak najbardziej Sukienka ładna, choc nie w moim styluDZIĘKUJĘ ZA OPINIĘ ) Proszę o więcej
|
|
|
|
#1299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez lubię zmieniac kosmetyki, na stałe mogłabym przygarnąć aby balsamy dove i nivea, żel do mycia twarzy z Avene i teraz ten peeling, i jeszcze maseczkę wygładzającą i zwężającą pory do cery tłustej z Lirene- genialna. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- mi się nie podoba
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
co do sukni anesh_ to wszystko rzecz gustu, ja chce miec podobna i wcale mnie nie interesuje czy drapowania sa modne czy nie,
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nie powiedziałam że drapowania są niemodne! drapowania są ok ale ta suknia jako całość nie jest za bardzo ok..
o drapowaniach wspomniałam bo pani w salonie przy okazji szukania sukni dla niskiej szwagierki pokazywała nam co optycznie skraca i rzeczywiście takie poziome drapowanie skróci więc to taka ogólna informacja w dobrej wierze
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
i bardzo dziekuje
ja tez wyraziłam tylko swoje zdanie, dla mnie naprawde nie ma znaczenia czy suknia jest modna czy nie, ma mi sie podobac i tyle,
|
#1303 |
|
Konto usunięte
|
Nie pojechaliśmy jednak. TŻ uznał, że znajdzie jakieś weekendowe, bo nie chce Mu się tyle chodzić, więc pozostawiam to w Jego rękach. Szczególnie, że też się średnio dzisiaj czuję
![]() anesh ja słyszałam, że jak jedno z pary ma te "nauki" z liceum, a drugie nie, to i tak muszą oboje chodzić... |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę coś mi cytowanie nie działa...
![]() Masz rację Metka- to nam się ma podobać suknia ślubna i niewazne co mówią o niej inni ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Danaeee już się do siebie odzywacie? czy dalej ciche dni?
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie tylko u ciebie tancerka212 nie działa cytowanie
![]() i o to chodzi, gusta sa rozne to i opinie zroznicowane ![]() co do nauk to ja miałam i nie musiałam chodzic ale towarzyszyłam tz
|
#1306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ich nigdy w tesco czy w drogeriach nie widziałam, a ogólnie lubię Ziaję, więc chętnie bym wypróbowała coś nowego, być może bardziej skutecznego.. |
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
miłego rozmawiania
dobranoc
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka! Niedawno wróciłam z Poznania i padam ze zmęczenia. Cały dzień na uczelni po tak długiej przerwie to trauma
A jutro znów pobudka przed 7... Zmykam pod kocyk się wygrzać, bo strasznie zmarzłam
|
|
|
|
#1309 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Anesh sukienka chyba jednak nie w moim guście (choć tak naprawdę to ja sama nie wiem jeszcze jaka jest w moim guście ) ale mimo wszystko nie podobają mi się takie drapowania na chwilę obecną w ogóle, ale to tylko moje zdanie... to Tobie ma się sukienka podobać i Ty masz sie w niej dobrze czuć ja nigdy też nie zwracam uwagi czy coś jest modne czy nie, ma mi sie podobać i tyle ![]() byliśmy na naukach - śmiesznie było następne spotkanie z Panią z poradni a potem jeszcze z jakimś małżeństwem... i już Nam ksiądz powiedział, że w miesiącach najbardziej popularnych (w tym oczywiście sierpień) trzeba sie umawiać na spotkania z ogromnym wyprzedzeniem, bo na cały okręg w którym mieszkamy są tylko 3 poradnie i Pani potrafi czasami siedzieć non stop od 8-21 dlatego postaramy się to załatwić jak najszybciej
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Certina podała linka i skorzystałam za 20zł już z przesyłką włącznie mozna dostać ten peeling- świetna cena a peeling najlepszy jaki do tej pory stosowałam no i ma aż 250ml więc większy niż te drogeryjne za tą samą kasę i ma fajną wygodną pompkę
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tancerka212;1471797 9]kurczę coś mi cytowanie nie działa...
![]() Masz rację Metka- to nam się ma podobać suknia ślubna i niewazne co mówią o niej inni ![]() Pewnie Dzięki za opinie, ale tak mówiąc szczerze to może i fakt, ze były kilka lat temu modne, ale ja na to nie patrzę, bo od kiedy tylko zobaczyłam te drapowania to na nie "choruję", po prostu bardzo mi sie podobają i chciałam dobrać suknię z takimi, ale żeby mnie nie skracała, bo niska jestem (162), myślę, że będzie ok. Może z mniejszą ilością i spod spodu żeby wystawała koronka taka, żebym na niską nie wyglądala. Mojej mamie też się takie właśnie podobają, więc chyba to u nas rodzinne )
|
|
|
|
#1312 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam aż tak dobrej wyobraźni, a boję się własnego złego wyboru i mam z tego powodu doła. Dlatego właśnie Demetriosa 941 pójdę mierzyć dopiero po diecie, bo jak zmierzę dużo za małą to boję się, że nie będę chciała jej więcej widzieć. Chociaż i tak Ja nie wiem na co liczę, bo nawet jak nosiłam rozmiar 40, to brzuchol i tak miałam - to takie moje genetyczne dziedzictwo. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Anesh, zaraz się lepiej przyjrzę tej twojej sukni, a teraz z tego co pamiętam, to ona taka dość obfita jest, ale jeśli ty jesteś taka chudzinka, to Ci to powinno powiewać TŻ kuzynka na moje oko nosi rozmiar 32 i jest niska i miała gorset bez ramiączek i dół taki tiulowy bardzo szeroki i wyglądała suuuuper
|
||||
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i nie zacytowało mi się odnośnie sukni jaką miała twoja kuzynka-tej z tiulowym szerokim dołem- otóż takie są polecane osobom drobnym i nawet niskim! pani polecała szwagierce taką ale na ostatnim weselu taka kuzynka miała niemal identyczną dlatego jej nie chciała. Tiul dla niskich osób tak i szerokie suknie też ale bez poziomych drapowań, drapowania mogą być ale np tak jakby zbierane na jednej stronie po ukosie jakby a nie tak poziomo jak na tej sukni bo to uwierzcie mi że optycznie jeszcze skraca- a jak się ma wysokiego tżta a samej kupi się skracającą sukienkę i do tego szeroką to jak to pani w salonie powiedziała będzie się wyglądać "jak kura na grzędzie"
|
|
#1314 |
|
Adwokat diabła
|
Znalazłam cosmobellę za 500,-
![]() jestem w szoku, na dodatek w Warszawie.. znając życie ogłoszenie nie aktualne.. :/ trzymać kciuki!
|
|
#1315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o firmę Olay, to Ja bardzo lubię ich jeden balsam, taki fioletowy. Gdyby któraś gdzieś taki widziała, to niech da mi znać bo u nas to tylko kremy z tej firmy są.
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
Merriel w niektórych aptekach pojawiają się produkty Ziaja Pro więc możesz pytać, kiedyś pani w aptece nawet chciała mi zamówić, ale ostatecznie kupiłam na allegro
![]() Ja uzywam "mocnego" bo nie ma aż takich duzych drobinek, kosmetyczka mi powiedziała że właśnie do mojej cery pasują takie średnie, bo będą najlepiej ścierały, ale ja się nie znam. Ten co mam bardzo mi pasuje Ja też lubię drapowania w sukni, ale trochę innego rodzaju, no i ja jestem wysoka ( 177cm + obcas ) więc może na mnie by taka suknia dobrze leżała Tz upiera się na skrzypce, ja na śpiewaczkę albo połączenie skrzypiec i wiolonczelii. Za same skrzypce chcą 250zł, a 2 instrumenty 500zł, jeszcze do zniesienia. TŻ prosił żebym pozwoliła mu samemu zadycydować w tym względzie, bo jemu się to bardzo podoba No i rozmawialiśmy trochę o naszym przyszłym pokoiku, bo pewnie będzie tak że na początku będziemy mieszkać u mnie, bo ja mieszkam z babcią, a babcia ma też swoje mieszkanie, więc wróciłaby do siebie a my mielibyśmy 3 pokoje dla siebie, ewentualnie raz na jakiś czas gości- mojego brata z dziewczyną, oby nie za często . No i kiedyś oczywiście chcielibyśmy mieć swoje mieszkanie, albo domek, taki niewielki nam wystarczy Idę się myć i będę oglądać house'a i gossip girl
|
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
Spać mi się chce. Jutro Wam pokażę suknie jakie chcę zmierzyć. Jeszcze się nie pochwaliłam, ale w piątek idę do salonu mierzyć suknie
Powiedzcie mi, bo Wy już byłyście, czy jak pójdę tam sama (bez koleżanki, kuzynki, mamy,...), to czy źle robię? Bo nie wiem czy te panie tak zawsze prawdę mówią i serio dobrze doradzają czy też czasem mydlą oczy, żeby coś sprzedać
|
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
śnieg u mnie pada
a tak w ogóle to na nk dzisiaj mam znowu nowe zdjęcia dwóch koleżanek w sukniach ślubnych, no zdecydowanie ten rok to jest dla mnie sezon ślubny, chyba ze 20 ślubów znajomych, a teraz prezent dla Tancerki Tancia co to za suknia?
Edytowane przez certina4 Czas edycji: 2009-10-14 o 01:27 |
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to najpiękniejsza suknia na świecie czy u was też tak sypie?? któraś wizażanka pisała że na październik nie zamierza mieć bolerka ani futerka... lepiej niech sobie zrobi teraz zdjęcie zza okna
|
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Dawno mnie tutaj nie było Ale paskudna pogoda wieje, pada i szaro buro i ponuro Miałam po południu jechać do Poznania do biblioteki ale nie da rady. Ehh do tego moja mama "wariuje" przed tymi zmówinami. Wytrzymać się z nią nie da. Już porządki zarządziła, co dla mnie bez sensu bo jeszcze 3 razy zdązy się wybrudzic i tyle samo razy będę musiałą jeszcze sprzatać. I inne takie pierdoły. Pod tym względem moja mama jest nawiedzona i jeszcze tż powiedział, że jego rodzice i moi na pewno nam wypomną na tych zmówinach, że sami wszysko załatwiliśmy. mają do nas zal, że sami dzwonilismy na sale, do zespołu itd. No kurcze co ja małe dziecko jestem żeby mnei za rękę prowadzić i dzwonić Co ja numeru nie umiem wybrać i się zapytać.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

mowi ze jak chce sie w takim waznym dniu ubierac w uzywane sukienki to sobie sama moge isc, no i nie poszłysmy,
chociaż ja nie mam kłopotu z cerą jeśli chodzi o mega wysuszenie więc narazie nie będę jej testować
ciekawe co by powiedziała na mój biustonosz bawełniany w paseczki ze snoopym i na majtki z królikiem w których raz poszłam niespodziewanie mierzyc suknie

A jutro znów pobudka przed 7...
Dlatego właśnie Demetriosa 941 pójdę mierzyć dopiero po diecie, bo jak zmierzę dużo za małą to boję się, że nie będę chciała jej więcej widzieć. Chociaż i tak Ja nie wiem na co liczę, bo nawet jak nosiłam rozmiar 40, to brzuchol i tak miałam - to takie moje genetyczne dziedzictwo. 

bo u nas to tylko kremy z tej firmy są.