|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Cytat:
a potem otworzysz sklep z zabawkami ![]() Cytat:
![]() ... Zauważalne jest powolne ustalanie się czasu karmienia, stopniowo wydłuża się przerwa nocna, jak również jedna z przerw w ciągu dnia staje się głównym czasem snu, który może wynosić do 3 godzin "
|
|
|
#2582 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Tulipfever, córcia śliczna
ale ogólnie bardzo kumata jest.lubi jak ja leżę a ona siedzi na moich zgiętych nogach wtedy też się śmieje. i lui jak leżąc roię jej samolot czyli pod paszki i do góry, zadowolona jest. kilka razy zdarzyło się jej aż zanosić od śmiechu.Amelka lubi być masowana i dotykana. eleri a u mnie się sprawdza w sume... Amelka w nocy śpi i je ze 2-3 razy w dzień śpi po kilka razy na razie ale je też rzadziej, wszystko zaczyna się normować. chociaż zauważyłam że ostatnio w dzień bardziej marudzi. ciężko jej zasnąć a jak już zaśnie to śpi czujnie. teraz mi zasnęła znowu w leżaczku. okryłam ją kocykiem i śpi. może związane jest to ze skokiem rozwojowym dla niej też co dzień inne przeżycia i może to...
|
|
|
|
#2583 |
|
Wtajemniczenie
|
Syla, skierka, słodkie te Wasze niunie
![]() A ja dzis byłam u dermatologa z Zuzinka i okazało sie że ma łojotokowe zapalenie skóry w stopniu lekkim ufff Przepisała nam Clotrimazol i Pimafucort (maśc sterydowa niestety) a pozniej mam uzywac do buzi kremu aptecznego Hascobaza. Znacie? I jeszcze chciałam sie pochwalic, ze Zuzia dzis slicznie spała Po kapieli zjadła 130ml i o 22 usnela. I obudzila sie dopiero 5:40 Zjadła 100ml i wstała o 8:30 z wielka kupicha
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wracasz do pracy, czy idziesz tylko na jeden dzień ? różnica jest dość spora ![]() teraz co dzień nasze dzieci będą nas czymś nowym zaskakiwać i będą nabywać nowe umiejętności
|
|
|
#2585 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
w zasadzie to juz moge otworzyc, w domu mam ich pelno, u rodzicow tez pelno, a do tego kupa worow w piwnicy
![]() ale zobaczycie same pozniej, ze ciezko jest sie powstrzymac przed kupnem a jak Eryk cos zbiera tak jak np teraz gormity to sama to przezywam razem z nim i podniecam sie jak dziecko gdy wychodzi nowa seria i ciagle tylko chce je kupowac zeby bylo ich jak najwiecej i jestem ciekawa jakie beda nowe heh czlowiek jak dziecko a jak bym miala corke.....hmmm te lalki...
|
|
#2586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe ![]() Ja jak Twój Małż, nie wykąpię Kuby sama, zanim On nie zacznie siedzieć ![]() Kochana, Ty sama nie sprzątaj, tylko naucz Małża dobrze to robić ![]() Może lubi spać, ale ma z tym kłopot? ![]() A jak pies znosi obecność nowego członka rodziny? Cytat:
Cytat:
![]() Licha ze mnie oszustka, bo Kuba patrzył na mnie jak na kretynkę Ale piękne zdjęcia ![]() Urocza ![]() Cytat:
![]() Ja staram się nie czytać "co dziecko powinno", bo jak Kuba czegoś nie robi, to się tylko stresuję
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a skąd to się wzięło u tak małego dziecka ? Pytałaś ? Nic mi nazwa tego kremu nie mówi ![]() No proszę gratuluję tak długiego wypoczynku wygląda na to, że tylko my z Afrodytą mamy problemy ze spaniem, a właściwie nie my tylko nasze kochane skarby ![]() PS Skierka, Tulip dzieciaczki słodkie
|
|
|
#2588 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W zasadzie pracuje juz od miesiaca- robie ksiegowosc w domu. Nie zawsze jest to proste, czesto musze pracowac wieczorami lub w weekendy, gdy maz jest w domu, ale i tak wole to niz prace od 9-5 w biurze.Cytat:
![]() Kupka Anie tez zawsze budzi, taka z Niej estetka ![]() Cytat:
)Ja rowniez te poradniki traktuje troche z dystansem- jesli mi lekarze mowia, ze Ania rozwija sie w porzadku, widze, ze uczy sie codziennie nowych rzeczy- to nie stresuje Jej ani samej siebie, ze musi byc taka jak w ksiazkach. Kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju i trzeba to uszanowac. Wrocilysmy o 13 ze spaceru, a corcia jak spala tak spi... P.S. Ania dziekuje za komplementy
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie będę miała większą frajdę z kupowania niż dziecko z zabawy no cóż córkę możecie przecież jeszcze mieć ![]() Cytat:
![]() nigdy nic nie odkłada na miejsce i zawsze czegoś szuka może, ale jaki kłopot ? Kto mi podpowie ![]() Pies go broni ![]() ostatnio zastawił mi drogę ja szłam do krzyczącego młodego (małż go trzymał bo odsysaliśmy katar) Nie wiem ile ma ![]() w czwartek idziemy do lekarza to pewnie go zmierzy i zważy i będziemy wiedzieć, my zaś z tych średnich, 170 i 173 cm ![]() rajstopki mam i zakładam w domu, zamiast śpiochów (zwłaszcza jak są wszystkie jednocześnie w praniu )na dół wcześniej miałam pajaca z weluru i ciepły koc, a w czwartej założę pewnie śpiwór ![]() albo rajstopki i spodnie (jak są jeszcze dobre ) i buciki ![]() a czemu nie polecają rajtuz ? Spadam na razie na te moje prądy
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.My juz jesteśmy na Nutramigenie, ale antos częsciej i mniej też nie chce jeść. Śliczności! Cytat:
cudna
|
|
#2591 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmmm to u Was tak cieplo, ze chodzilyscie z dziecmi jeszcze a pajacach?
ja juz od jakiegos czasu malego woze w kombinezonie i pod kocykiem jak jest bardzo zimno to pod spod zakladam mu rajstopki i spodenki ![]() ale musze kupic juz zimowy cieplejszy kombinezon bo coraz zimniej sie robi brrrr jak ja nienawidze zimy
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
Nie mam dostepu do neta i nawet nie mam czasu zeby tu z Wami posiedziec... Korzstajac z chwili postanowiłam napisac co u nas... Otóż... (odpukac w niemalowane) Synuś mój to aniołek... w dzień raz śpi raz nie ale jak zaśnie to mam spokój na minimum 3 godz. a jak nie śpi i jest pojedzony to siedzi sobie grzecznie w lezaczku-bujaczku, uśmiecha sie i gaworzy, ostatnio zaczał zauwazac zabawki... Kąpiel ubóstwia ponad wszystko... mógłby byc kąpany non stop, juz standartem stało sie siusianie do wanienki ![]() zasypia około 21 i w nocy budzi sie tylko raz między 1 a 2 potem około 6 rano ![]() zdaje sobie sprawe z tego, ze to moze minac i mój słodki aniołek moze zamienic sie w aniołka z ciepłą pupka dlatego ciesze sie tym co na razie mam i modle sie zeby trwało to jak najdluzej ![]() nastepnym razem wrzuce pare fotek mojego przystojniaka eh... pomyslec ze to juz 7 tyg. po... buziaki dla Was i Waszych pociech |
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, nie powiem, ale spodziewałam się po powrocie większej ilości postów
![]() Cytat:
ja lubię zimę, ale taka białą i czystą, jak jest leciutki mrozik i z nieba leci biały puch, ach taką zimę to kocham - przywołuje u mnie same pozytywne uczucia ![]() natomiast nienawidzę tego co po śniegu zostaje jak przychodzi odwilż, albo jak jest już brudny od spalin samochodowych
|
|
|
#2594 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do sniegu....ja tez lubie jak jest tylko, ze u nas moze dwa dni w roku sa biale :/
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka chodził codziennie i dziecko jej się dalej budzi co 2 godziny (ostatnio nawet co godzinę) a co do zimy to dla porównania jeszcze raz wkleję październik z zeszłego roku i z dzisiaj
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Idę szykować kąpiel
|
|
#2597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram się tego trzymać ![]() Nie pamiętam , ale może chodzi o to, że są zbyt obcisłe? Może trudno w nich odwodzić nóżki? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny karmiące piersią - można jeść gruszki? A jajka?
|
|
|
#2598 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eleeri snieg u Ciebie? ale faza
u mnie caly czas pada Cytat:
2. normalnie po prostu przed samym wyjsciem go karmie, jesli spi to go rozbudzam zmiana pieluchy, przebieraniem i wtedy daje jesc, potem ubieram i fryk do wozeczka - musze wychodzic o tej samej porze bo teraz mamy jedno auto i jezdze po Eryka do przedszkola z malym autobusem, ktory jezdzi co godzine niskopodlogowy i zawsze musze o tej samej wyjsc co do minuty ![]() 3. mozna jesc gruszki, jajka tez jem - jesli Twoje dziecko toleruje nabial to nie ma problemu a ja odkad malemu przeszly kolki jem wszystko raz nawet napilam sie pepsi, tak mi sie chcialo, nie moglam sie powstrzymacwzielo mnie i robie murzynka
|
|
|
#2599 |
|
BAN stały
|
Miramej, jajka to jak najbardziej ja jadłam póki się nie dowiedziałam że Amelka ma skazę. a gruszki chyba nie bardzo z tego co wiem, najbardziej bezpieczne jabłka, ja jem winogrona i Amelka dobrze reaguje a też mają pestki. jem też banany ale podobno powodują zatwardszenia u dzieci. to zjem z jednego na tydzień. no i cytrusy nie. moim zdaniem musisz spróbować zjeść i poczekać z dzień dwa na reakcję i wtedy się dowiesz
a i mi położna mówiła że brzoskwinie w puszce można Amelka właśnie siedzi w leżaczku i łapką stuka w zabawki ;-))) Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-13 o 18:17 |
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Nawet nie pamietam czy dzisiaj juz cos pisałam czy tylko podczytywałam My dzisiaj znow nie bylismy na spacerku, było jeszcze zimniej niz wczoraj. Wybrałam sie rowerem do sklepu, w sumie tylko 1 km od domu a tak przemarzłam, że chyba na noc wezme jakis rutinoscorbin. Obkupiłam sie dzisiaj w aptece, zawsze na jesien - zime kupuje zapas leków na grype i przeziebienie. Akurat trafiłam na promocje, -40 %, wziełam Apap, Febrisan, Cholinex, Rutinoscorbin, Herbapect i Kubusiowi te witaminki CebionMulti. Dziewczynki a czy Wy dajecie razem Wit. D i ten CebionMulti? Nie za duzo na raz tej witaminy? Piszecie o ustalonym juz planie dnia. My juz takowy mamy 6.00 - 6.15 - Kuba sie budzi. 8.00 - 9.00 - drzemka 9.00 - 13.00 - zabawa 13.00 - 15.00 (16.00) - popołudniowa drzemka 15.00 - 18.00 - zabawa 18.00 - kapiel 18.30 - spanko Ja juz zakładam Kubie kombinezon TŻ szuka jakiegos nowego na All. Mamy tez śpiworek, juz jakis tydz. temu kurier przywiózł. Bardzo fajny jest ale jeszcze go nie używaliśmy. Jak dalej bedzie tak zimno to chyba założe go na stałe.
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ale w takie zimno jak jest np. u mnie to muszę założyć rajtki ![]() u mnie było dzisiaj 0 stopni, teraz będzie pewnie jeszcze zimniej bo wiatr wieje ja jadłam i jem gruszki, co do jajek to się boję i jeszcze ich nie jadłam Cytat:
a widziałyście w TV jak wygląda Zakopane ![]() u mnie jest podobnie mmm, pepsi ![]() ale o kofeinie to młody by dostał dopiero powera, ja to piję melisę ![]() murzynek podeślij trochę
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
wpadlam wczoraj nadrobic co naklikalyscie i dzis z rana tez przy kawce zrobilam "prasowke" Potem mialam wyjazd na probny slubny- co za porazka...he he he Wczoraj mąż byl z mala, bo tez malowałam kobietke.Tym razem do sesji. Mysle ze sobie poradzil.Bynajmniej nie narzekal, ani nie mowil ze się umeczyl...ciekawe.Dzis tez z mala byl od rana.Jak zaczelam dawac mu wytyczne co, jak i kiedy no i zeby spacer zaliczyl,podskoczyla z mala na zakupy po jedzonko dla stworkow i troszke podszykowal do obiadu, to skomentowal "boje sie ze nie ogarne tego wszystkiego" W konsekwecji poszlam z psem na spacer,poszykowalam mu zestawy ciuchow dla malej po domku i na spacer,narobilam herbatek,przegotowalam dzban wody, podalam malej witaminki,zakroplilam nosek a nawet ziemniaki na obiadek wstawilam co by mial mniej na glowie. Tak naprawde, jak mu idzie opieka okaze sie jak zaczna mi sie czestsze wyjscia, czyli na dobry poczatek juz w najblizszy piątek ![]() W drodze powrotnej wstapilam do ross i za zarobione pieniazki zrobilam malej mega zapas pieluszek,mleczka,kosmety kow i husteczek. W dalszej kolejnosci beda ciuszki, bo zima idzie a w szafie cos licho i cienko. No to zmykam bo mam cos jeszcze do roboty.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Strasznie rzadko ostatnio tu bywam, a to przez to że mieszkamy z Małą znowu same u Nas w mieszkanku (tak się za nim stęskniłam), z moim komputerem coś się stało i wywala mnie z Wizażu...czytam co u Was, ale nie mogę odpowiedzieć...muszę wziąć brata żeby zobaczył co się stało... Dzisiaj jestem u Rodziców, bo jutro od rana Mama zostaje z Zuzką, więc od razu piszę...chciałam Was prosić bardzo o kciuki...te duże i te małe...a wiadomo że wizażowe kciuki potrafią wszystko jutro o 9.30 mam sprawę o alimenty...strasznie się boję bo to moja pierwsza wizyta w sądzie Mam nadzieję jednak że pójdzie dobrze i jakoś przetrwam ten stres...Lecę dalej się przygotowywać...jutro się odezwę ![]() Trzymajcie się ciepło...buziaki
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Coś się znowu posrało z tym wizażem nie mogę nic zacytować
![]() Karolinka trzymam kciuki ![]() Kasia gratulacje dla Twego małża z okazji opieki nad Laurka ![]() ja dzisiaj też poczyniłam zakupy dla młodego - jedzeniowe od 4 m-ca ![]() niestety nie napiszę jakie bo lece do małego bo wyje
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri...to my poczekamy
az zdasz relacje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2606 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
juz wysylam priorytetem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
deserki i soczki
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak znajdziesz chwilke to napisz co kupiłaś. Ja tez mam juz troszke zgromadzonych zapasów zawsze jak jestem w sklepie, np. Tesco to wrzucam cos do koszyka. TŻ zamówił nasadke do miksera, żeby był blender z tego i bede sama robiła wiekszosc potraw. Ale jak zabraknie czasu to wyciagne gotowy słoiczek ![]() Svinecko a Wy co kupiliście? Z jakiej firmy? Kasiu mam do Ciebie romans A właściwie do Twojego małża. Potrzeba mi porady w sprawie aparatu fot. Nasz stary aparat odmówił współpracy i rozglądamy sie za jakims nowym. Ale wiadomo cena musi byc przystepna bo z kasa krucho TŻ upatrzył na All taki. Czy Twój TŻ-cik mógłby zerknąć na ten link i ocenic ten aparat. No my sie wogole nie znamy na tych parametrach a on zawodowiec wiec dla niego to pikuś. Z góry dziękuje jesli bedzie miał czas zerknąć i ocenic ten aparat
|
|
|
#2608 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
|
|
|
#2609 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass kupilismy Gerberki - jablka, jablka z jagodami, jablka z marchewka, jablka z brzoskwinia i soczki jablko i winogrona
troche deserkow juz sama zjadlam - pycha
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czekam na fotki Cytat:
i Antonio również.Antonio je w kratkę chyba... Dziś znowu marudził rano przy śniadaniu, wypił 80ml, po czym na reszcie mleka zrobiłam mu kleik i zjadł bardzo chętnie. A jak się cieszył i otwierał buzię ![]() Popołudniu to samo, więc dostał deserek owocowy po mleku i również chętnie zjadł. Czyżby nie lubil mleka? . Dzisiejsze jedzonko było już wcześniej testowane i nie było żadnych sensacji. Jutro zamierzam zrobić powtórkę i zobaczę, czy to tylko przypadek, czy faktycznie zjadłby już coś konkretniejszego.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

oczywiscie w tajemnicy przed TZ bo krzyczy na mnie ciagle, ze go rozpieszczam 

dla niej też co dzień inne przeżycia i może to...

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Od porodu poszerzenie bardzo narasta i nie ma co liczyć na cud. Usg pokazuje, że jest w przedziale poszerzenia, w którym operują co drugie dziecko. 

az zdasz relacje