![]() |
#2131 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym tak jak dziewczyny zrobiła-zmieniła lekarza lub zrób na własną rękę glukozę, bo potem będzie za późno. Ruchy i tak możesz liczyć sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zeberko tak mi Ciebie żal- nie denerwuj się zdążycie z remontem. Zanim się obejrzysz będzie już po wszystkim ![]() ![]() Ja już posprzątałam. Zjadłam 2 bułeczki z rybką w pomidorkach i ogóreczkiem kiszonym. Jestem nażarta, ale ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Majkela piesio wabi się Bandzior
![]() dzięki za pocieszenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Wtajemniczenie
|
Bandzior
![]() Ja już po obiadku ![]() ![]() Nudzi mi się... Cały dzień siedzę sama bo Tż z tatą wylewają podłogę w nowym pokoju na dole.. A ja jak ten kołek - nie wiem za co się wziąć. Wyjść mi się nie chce bo za zimno, mam tu w sumie rzeczy z pudeł do ułożenia ale też się nie chce... Łeee |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
Samanthhha mnie się posprzątać nie chce jak cholera, a miałam takie plany a nie robie nic absolutnie nic
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Wtajemniczenie
|
No mi też się nie chce.. Tylko odkurzyłam salon i kuchnie. Eh.. Nawet łóżka nie pościeliłam w sypialni
![]() Zastanawiam się czy nie wziąć się za te pudełka.. Jedno wielkie i dwa mniejsze. Ale nie chce mi się nooo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko ugotowałam dietetyczne papu piesiowi:P i przygotowane mam składniki do spaghetti zaczne robić jak mąż wróci. może wtedy też za porządki się jakieś wezmę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
Paprotka, glukoza to nie standart, ja też nie robiłam. Mnie lekarz mówił, że jak wyniki moczu są ok (tzn chyba nie jest wykryty cukier) to nie ma podstawy, żeby robić glukozę. Gdybyś miała cukrzycę, wyszło by to w innych badaniach, które robiłaś. Ale oczywiście możesz zapytać swojego lekarza, co o tym myśli.
Zjadłam kanapkę z serem i ketchupem i popijam gorącym kubkiem, już dawno mi tak nie smakowały ![]()
![]() |
#2138 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam od początku dobre wyniki a i tak robiłam glukozę. Dla mnie dziwne jest to, że lekarz nic nie wspomina o tych badaniach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zadomowienie
|
A ja zrobiłabym glukozę mimo wszystko gdyby mi lekarz nie zlecił tego badania. Tak czy tak jedno pobieranie krwi, koszty żadne a na wszelki wypadek lepiej zrobić, tym bardziej, że z tym cukrem w moczu nie zawsze musi tak być. Czytałam, że cukier może być podwyższony i mocz może nie wykażać tego tak od razu, dopiero jak się zacznie coś poważniejszego. Zawsze to lepiej wiedzieć wcześniej i już zacząć działać coś w tym kierunku. Mi w ostatnich badaniach z moczu wyszły jakieś pojedyńcze bakterie i dosłownie i kilka dzisiątych podwyższone leukocyty we krwi, lekarz stwierdził, że nie ma się czym przejmować i nie robimy z tym nic, ale kolejnych badań nie zlecił. Następną wizytę mam 28 i stwierdziłam, że tak na wszelki wypadek powtórzę badania i robię dodatkowo posiew, żeby mieć pewność, że nie rozwija się żadna infekcja. Ja wolę chuchać na zimne. Tak na wszelki wypadek
![]() Asiuulka89 czekamy na chwalenie się ![]() ![]() zebra666 super, że z psiakiem coraz lepiej ![]() A tak poza tym to mam dzisiaj takiego samego lenia jak Wy dziewczyny. To chyba przez tą pogodę...
#2140 |
Zadomowienie
|
Samanthha, no zgadzam się, że poinformować powinien, wszystko dokładnie wyjaśnić, co i dlaczego robi, a co możemy sobie podarować. Jeśli nie mówi nic, to nie jest w porządku, w końcu za coś mu płacimy.
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Sweet, taką glukozę z krwi to chyba wszystkie robimy, nam chodziło o tę do picia.
#2141 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie
![]() ![]() No to wszystko chyba przez tą pogodę - masz rację Sweet. Ja sobie zrobiłam bułkę z masełkiem i serkiem i ketchupem bo czegoś ostrego mi się zachciało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Puma krzywa cukrowa to jest standard, może keidyś nie był ale teraz każdy lekarz powinien zlecić- ja wmoczu nigdy nie miałam nic niepokojącego a i tak zrobic kazał, ze trzeba nawet dla świętego spokoju i bezpieczeństwa
![]() Sweet Delights mój zawsze był na gotowanym, tlyko ja gotuje mu kaszę i ryż a teraz musi kilka dni tlyko ryżyk jeść. Dla odmiany dostaje tylko suchą karmę czasem rano Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-13 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zadomowienie
|
Puma13 wiem o jaką Wam chodziło, o to paskudztwo, przez które wymiotowałam jak już mi pobrli tą krew. Może się źle wyraziłam ale o to dokładnie mi chodziło, o obciążenie glukozą, nie o to pierwsze na początku ciąży
![]()
#2144 |
Zadomowienie
|
No tak jak mówię, co lekarz to inne podejście, w każdym razie ja mojemu ufam i wiem, że nie da skrzywdzić mojego maleństwa, on zna mojego tżta i wie, że on jest duuuży, więc jak coś nie tak, to
![]() Samanthha, ciebie też naszło na ser ![]()
#2145 |
Zakorzenienie
|
No dziewczyny wreszcie wrocvilam
![]() ![]() ![]() ![]() a oto lista co JUZ mam ![]() 1.Ciuszki nie bede sztukowac :P:P chcoiaz jeszcze troszke brakuje ale malusio akurat na prezenty ![]() 2.niedrapki 3.skarpetki 4.buciki (takie sliczne rozowe) 5.pieluchy tetrowe 6.nozyczki do paznokci 7.mydlo 8szampon 9.oliwka 10. termometr do ciala i do wody 11.puder na odparzenia pupy ![]() 12.Kocyk 13.rozek 1 14. recznik z kapturkiem jeden tylko jak narazie ![]() 15.smoczki 16.butelki - zestaw podstawowy czyli 125 ml x2 i 240 ml x 2 17.laktator. 18.szczotka i grzebyk 19. chusteczki do pupy 20. patyczki do uszu 21. myjka i to by bylo na tyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobra zanudzilam teraz fotki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam obsesje na punkcie tego że niektórzy lekarze leczą "na pamięć" ![]() wróciłam z tz po zakupach zaraz zabieram sie za fasolke. myslicie ze ser plesniowy może być szkodliwy? bo kupiłam kawałek nie mogłam się oprzeć ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- ale żześ sie obkupiła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- http://www.allegro.pl/item762804726_...erzaczkow.html majkela to chyba cos dla ciebie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zadomowienie
|
Asiuulka89 śliczności, ale nakupiłaś
![]()
#2148 |
Wtajemniczenie
|
ja słyszałam że kosmetyki johnsona uczulaja noworodki. podobno po 3 miesiacach sa juz lepsze.. ile w tym prawdy nie wiem??? ja mam uczulenie na johnsona.
ide juz sobie dozobaczenia jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry śpiochyy
![]() ![]() Asiuulka89 to Ty dzisiaj 4 literkami leż i nigdzie ich nie podnoś, żeby odpocząć po takim maratonie. Przyjemnie się chodzi, ogląda wybiera, czas leci, a człowiek nawet nie czuje ile km wydreptał ![]() paprotka86 też słyszałam i czytałam, że często występują u maluchów jakieś reakcje alergiczne po tych kosmetykach, ale mam nadzieję, że nas to ominie. Do kąpieli chciałabym używać tego płynu Top-to-toe 3w1, a do pupy, ciałka i na zimno z tej serii Soothing Naturals. Zobaczymy jak będzie, zawsze jest ryzyko, że coś może uczulić. Jak coś to będziemy zmieniać ![]() Lecę na śniadanko jakieś, bo umieram z głodu. Miłego dnia mamusie ![]()
#2151 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Sweet Delights jaka jestes biedna z tym spaniem... ja dzisiaj tez niezbhyt dobrze spalam... jak narazie lazienke odwedzam raz w nocy nie wiadomo jak bedziepozniej... ale dzisiaj sie wiercilam wogole spac nie mogłam to migorąco to cos tam wiec naprawde Ci wspolczuje... a co do facetów to jak najbardziej ![]() ![]() ![]() ![]() jak narazie mam posprzatane wmiare wiec moge lezec tylko za chilke musze sie ubrac i leciez po jakies sniadanko do sklepu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zadomowienie
|
Asiuulka89 no u mnie mały jest tak ułożony w większości po prawej stronie, uciska mnie jak nie na wątrobę to na pęcherz właśnie. W nocy latam przynajmniej 4 razy do łazienki, w ciągu dnia też co chwila, ale w dzien sporo piję i owoców sporo jem, dopiero gdzieś tak od 18 już staram się nie spijać jak wielbłąd le to w sumie niewiele daje. No i sen mam jak królik od jakiegoś czasu, wszystko usłyszę, a kiedyś to granat koło ucha i ja dalej kimonko
![]()
#2153 |
Zakorzenienie
|
Tzet w lozku sie wyleguje i jak znam zycie nie wyjdzie z niego jeszcze z jakas godzine
![]() ![]() ![]() jescze 2 dni i na weekend do ostrowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
Asiuulka89 na pewno będziesz słyszeć, za każdym razem jak się małe ruszy będziemy pewnie już na baczność przy łóżeczku
![]() ![]() ![]() A tak poza tym, to właśnie spojrzałam na swój suwaczek...jak ten czas zapierdziela...
Nasz Filipek ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/bl9chdge2vujvywa.png Fistaszkowe Gryzadełka ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/028/0284079b0.png?9148 Edytowane przez Sweet Delights Czas edycji: 2009-10-14 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny ja już po wizycie Aj super znowu widziała swoje maleństwa jedno ma 7.5 cm a drugie 6.7 cm. Termin mi się trozke przesuną na koniec kwietnia. No ale pewnie i tak wczesniej jeszcze urodze.Cieszymy się z tż ogromnie.Za chwile dodam zdjecie USG
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zadomowienie
|
eniggma super wieści, gratuluję, czekamy na foteczki maluchów
![]()
#2157 |
Wtajemniczenie
|
PADA ŚNIEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Czuję Święta i chcę już ubrać choinkę!!! ![]() Biorę się za nadrabianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek dziewczyny
![]() Z psem ok już na to wyglada, ale mi narobił obciachu u weterynarza. Wył piszczał, gwizdał, pazurami próbowął wbić się w płytki żeby wyjść... aż w końcu koleś wszedł z wilczurem na poczekalnie to mój z emocji się ... zlał ![]() ![]() A u mnie dziś sypie śnieg i mega wieje i zimno i mokro ![]() ![]() Posegregowałam ubranka małego rozmiarami i pochowałam oddzielnie do worów:P brakuje mi tlyko w sumie na zapas może jakiś kaftaników, bo śpiochów bodziaków, pajacyków do roku mam sporo. Nawet 2 kyrtałki się znalazły i masa spodenek ![]() Eniggma gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny my wczoraj pojechaliśmy i kupiliśmy troszk ę kosmetyków dla Małego. Bo przeraził mnie temat wyprawek... Przez ten remont w ogóle przestaliśmy ją kompletować! Eh.. Czas pobuszować po Alllllll ![]() Ale mam fazę przez ten śnieg! ![]() A wiecie, że przed wczoraj wieczorem Iwo chciał wyjść przez mój pępek? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
Zebra to super ze wszystko ok z psiakiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enigmma super ze wszytsko ok czekamy na fotki chwalic mi sie tu ![]() Jaaa snieg macie jak super ja mam 3 stopnie bez sniegu... ale nie mogr sie doczekac czasu swiat... choinka ![]() ![]() ![]() moja dzidzia sie wczoraj tak rozbrykala ze masakra pierwszy raz caly dzien dawal znak o sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.