|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Aljaka, zapadanie krtani?
![]() ![]() ![]() Katrin, Aleks też dostanie paczkę z pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
A ja na obiadek zrobilam zapiekanke ziemniaczana
![]() ![]() Filio tez juz po obiadku, dzis mial zupke z dodatkiem cukini ![]() nie chcial za bardzo jesc, ale wmusilam mu jakos troche smoczkiem troche lyzeczka w sumie zjadl 130 ale jak sie umeczylam przy tym draniu ![]() Zrobil kupke, jeszcze zjadl mleko i teraz spi, nareszcie ![]() Vila na razie masuje mu to oczko i mam ciagle cicha nadzieje ze przestanie mu samoistnie ropiec i ze kanalik sie przetka. U mojej bratowej dwojka dzieci miala ropiejace oczka do 6 m-cy pozniej im to przeszlo samo. ![]() Ewelain najlepiej masowac kiedy tylko mozesz, trzeba to robic od strony wewnetrznej oka po nosie czuc kosc to po tej kosci w dol i ma "strzelac" ropka..ja zawsze jak masuje, to wtedy duuzo tej ropki wychodzi z oczka. Najlepiej zapytaj sie pediatry jak masz to robic, zeby nie robic zle. ania ![]() ale ja chce byc Twoja ![]() anulka ja ogorkowa uwielbialam w ciazy ![]()
#1773 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zadomowienie
|
Sprawdzilam kombinezony, na szczescie pasuja i beda dobre uff nie musze nic kupowac. Moge pomyslec jedynie o jakiejs kurtce bo mam spodnie a kurtki brak
![]() Wlasnie co z tym zapadanie krtani?? Aljaka szukaj i mow skad to wiesz ![]() Co do pogody to chyba musimy sie z nia "chwilowo" oswoic ![]() Fotki kombinezonow i spodni. Ten granatowy jest cienszy i bedzie mogl nosic jak nie bedzie tak zimno. Zielony ma ladniejszy kolor niz na zdjeciu, taki bardziej zywy.
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-10-14 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zadomowienie
|
raz dwa trzy... próba avatara
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Raczkowanie
|
Gosik -
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
marika a masz instrukcje? bo mój Tż wyniósł karton do piwnicy a nie chce mi się schodzić i szukać.Karuzela już Nam się nie przyda po mały to łapie i ciągnie żeby do buzi włożyć aż wszystko skrzypi
![]() też muszę zakupić niekapka ale chce bez bpa ![]() chyba taki kupię http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=745626177 |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Jak tylko przestanie u mnie padac snieg, zabieram tego mojego urwiska na dworek, musi sie oswajac jak to superzabula napisala z nowa dla niego temperatura
![]() ![]() Moja mama wyjechala na poltorej tygodnia i jestesmy sami z tz ![]() Musze cos wymyslec cos romantycznego ![]() ![]() Aha wczoraj jak nie mialam neta to sobie szperalam troszke w kompie i znalazlam, ze moj maz w swoich pierdooolkach ma: MASAZ EROTYCZNY ![]() a dziwne to, bo nigdy mi takiego masazu nie zrobil ![]() nie wiedzialam ze moj maz interesuje sie czyms takim! ![]() a znam go tylko prawie 10 lat ![]()
#1780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakie łądne porteczki te3cie no i granatowy kombiznezonik superancki, aj nie wytrzymam szybko muaze i moje smyka zaopatrzyc w jakis kombin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak załączyć avatara, żeby nie miał tego durnowatego napisu w lewym dolnym rogu?
#1782 |
Wtajemniczenie
|
aguśka hehe a może jakąś niespodziewajkę dla Ciebie szykuje!
myśmy kupili niekapka ale mały nie wie o co w nim biega i [poki co sie strasznie złości pzry nim Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-14 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
superzabula super kombinezony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Superzabula, super kombinezoniki, zwłaszcza zielony a spodnie cudne
![]() Anulka, super avek ![]() Illbana, ![]() ![]() ![]() Aguśka, widać mąż niespodziankę szykuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
superzabcia extra te kombinezonki
![]() iwciag ja daje mojemu tego niekapka "na sucho" i on sobie memła go oswaja się z nim i traktuje jak gryzak, czasem biorę go na kolana i wlewam ciutke picia i jak mu się uda napić to strzela super smajl ![]() Agusia to ja rozumiem że ty się tego masażu nauczyła i mi zrobisz ![]() pakusia ![]() Ile to kosztowało na zł? anulka a my się nie znamy więc ![]() CUdne masz córcie, daj jedną ![]()
#1786 | |
Wtajemniczenie
|
Moj niunius dzisiaj grzeczny...jak sie obudzil przed 13 tak sam sie bawil w lozeczku az przed chwila zasnal....nawet nie trzeba bylo sie nim zajmowac...
Cytat:
To Wy z mama mieszkacie? z jednej str fajnie bo masz pomoc a z drugiej nie bardzo bo nigdy nie jestescie sami.... oj teraz to bedzie sie dzialo... ![]() Superzabula pierwszy kombinezon i gatki czadowe... Ej kobietki cos mi sie z taptopem teyaz stalo i zamiast litery 'z'mam 'y' i na odwrot i znaki typu wzkrzyknik mi sie pomieszaly... co trzeba zrobic bo strasznie tak mi sie pisze...
![]() |
#1787 |
Wtajemniczenie
|
mell w prawym dolnym roku jest taka ikoln jak klawiaturka badz PL i trzeba tam na polski zmienic, jeśli nadal nie hula to weź na drugą ikonkę i znowu na polski, powinno zadziałać
pozazdroscic dzieciaczka, moj jeszze nie umie beze mnie dluzej niz10min wysiedziec Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-14 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zadomowienie
|
nie dam
![]() Przytrzymaj ctrl i wciśnij shift.
#1789 |
Zadomowienie
|
moj tz wrocil wiec uciekam..zajrze wieczorem
#1790 | |
Zakorzenienie
|
ja to myslalam ze joga to tylko takie durne stanie... ale teraz (po wczorajszych cwiczeniach) zmienilam zdanie... zwlaszcza jak stalam i czulam kazdy miesien na moim ciele
![]() ![]() ![]() ![]() na zl hmmm.... czekaj przlicze .... no ok 1200 zl Cytat:
![]()
![]() |
#1791 |
|
Jezu szukam
tylko to nie chodzi o to że się krtań zapada na zimnie, nie nie to ja źle napisałam jestem po telefonie do koleżanki chodzi o to że podczas snu wiotczeją mięśnie i zapada się krtań (podobnie jak to dlaczego chrapiemy podczas snu) dzieci oddychają też buzią, otwiera się taka zapadka w gardle i wtedy zimne powietzre dociera bezpośrednio do płuc (normalnie dociera mało że cieplejsze to jeszcze ogrzane bo zazwyczaj przez nos) i w płuckach następuje dyfuzja gazów rozprężenie itp ogrzanie - wiadomo gaz jak się ogrzewa zwiększa swoja objętość i to dzieje się w płucach. Ona mówi że temp graniczna to -5stopni. Przypomnijcie sobie co wam mamy i babcie zawsze powtarzały zimą jak byłyśmy małe,....oddychaj nosem i łup szalik na usta. |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj zamiast pzred telewizorem posadziłam dzieci przed oknem balkonowym. Oglądają jak wichura łamie drzewa i jak pada ich pierwszy śnieg. Historyczna chwila. Iwciag dochodzę do wniosku, że moje Bąble też wolą filmy przyrodnicze od bajek
![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-10-14 o 14:51 Powód: Pogrubiłam "Iwciag" :) |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Moj tz na pewno nie wpadnie na pomysl, on mi raczej niespodzianek nie robi, chyba ja musze sie nauczyc tego masazu i go zaskoczyc
![]() jak chcecie to Wam wkleje ten masaz ![]() Carolajna Ty to bys tylko chciala byc masowana ![]() moglabym Ci zrobic ten masaz ale musialabys byc facetem ![]() Mell musisz zresetowac kompa... jak sie wlaczy na raz pare klawiszy to tak sie robi ![]()
![]() |
#1794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zadomowienie
|
Haha nie!
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- No to co....powie mi ktoś w końcu jak się usuwa ten DURNOWATY napis na avatarze? Bo widzę, że jedne mają małe napisy inne nie mają ich wcale, a ja mam duży :/
#1796 |
Zakorzenienie
|
#1797 | |
|
Cytat:
Może zależy od zdjęcia, Od wielkości....zaczekaj i tak chciałam zmienić, ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Wtajemniczenie
|
Anulka i Iwcia tenks
![]() Czytalam ostatnio poczekalnie i pisalam wam ze polozna polecila mi "cudowny olejek" na wywolanie skorczy... Pytałyscie mnie co to ale ja juz nie odpisałam bo poszlam rodzic ![]() Otoz to olejek rycynowy, juz kiedys kolezanka mi mowila a ja o ty zapomnialam...napilam sie i zaczely sie skorcze... Ale dodatkowo mialam masaz szyjki, co mnie zdziwilo b0 mysllam ze w holandii nie robia... Najlepsze jest to ze ja zawsze na wizyty chodzilam z tz a moje polozne a byly 4 wszystkie mlodziutkie no ok mojego wieku (wiec jak na polozne to mlode ![]() no i na ostatniej wizycie tydzien po terminie polozna spytala czy chce masazyk... Moj tz wszystko widzial ![]() do tej pory to wspomina... ![]()
#1799 |
Zakorzenienie
|
A moja mama sie do nas wprowadzila, bo nie mieszkala z nami, jak sie urodzil Filus na nasza prosbe
![]() i jest w sumie fajnie, bo wesolo, a pomoc jej jest nieoceniona ![]() Moze wyskocze dzis do tzta jak wroci z pracy, w bieliznie z panienskiego o ile sie w nia zmieszcze ale chyba sie jednak nie zmieszcze ![]() ![]()
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.