|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Black Cashmere Donna Karan
Miło mi się czyta ten wątek, bo ostatnio mam silny nawrót miłości do Czarnego Koszmaru
Używam od pięciu lat i cenię niezmiennie, ale są takie sezony, że BC wydaje mi się zbyt lepkie i męczące. Tej jesieni jednak pachnie wprost idealnie! Jeżeli chodzi o skojarzenia, to nie mam ani neopogańskich ani kościelnych. Dla mnie Koszmara to obcisły czarny sweterek, wąska spódnica i czerwone szpilki. Odrobinę retro, wyrafinowanie i elegancko. |
|
|
|
|
#722 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Znalazłam taki opis:
"Launched by the design house of Donna Karan in 1992, DKNY BLACK CASHMERE MIST by Donna Karan is classified as a flowery fragrance. This feminine scent posesses a blend of: patchouli, jasmine and heliotrope. It is recommended for romantic wear." Więc się, hmm, różni od BC. A co ciekawe, wszędzie przy takim opisie jest zdjęcie czarnego kamyka. Zgłupłam.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie... A pudełko na zdjęciu tego tejamniczego BC mist głosi jedynie, że jest to BC. I zdjęcie właśnie tego kamykowatego flakonu jest wszędzie również umieszczone, ba, nawet recenzje pod produktem BC Mist widziałam, które pasowały głównie do tego BC o którym tu wszyscy piszą. A chyba nie DK nie wypuściłaby dwóch zapachów w identycznych flakonach
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bardziej dosłownie - BC jest dla mnie koktajlem miodu i labdanum
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czuję jeszcze gorące, żarzące kadzidło, dużo drzewa wenge, troche goździków i przypraw, a po pewnym czasie również różę i wanilię
|
|
|
#726 |
|
Nindżopesz
|
A ja dzisiaj odkryłam w BC śliwkę ^^ Może raczej różę + miód bo wszak śliwki w nutach nie ma. W każdym razie coraz bardziej pachnie mi Becherovką zmieszaną z śliwowicą doprawioną miodem i goździkami. Pychaaa.
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#728 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Takich się opinii o BC naczytałam, że muszę je przetestować. Są jeszcze gdzieś dostępne czy tylko na All?
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja tam niestety ziół ani dymu spalonych liści niet
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-10-15 o 09:12 |
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
I goździki.Za to wenge nie czuję nawet na lekarstwo, egzotyki też ani śladu... |
|
|
|
|
|
#732 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no to ja tez poweim co czuję w BC
![]() czuję: labdanum, wenge, przyprawy nie czuję: suchych lisci, dymu, kadzidła, gożdzików, sliwki
|
|
|
#733 |
|
Konto usunięte
|
Nie tylko na allegro. Sklep kokai.pl ma na sprzedaż testery Black Cashmere w cenie 289 zł za 50 ml.
Edytowane przez 201610111032 Czas edycji: 2009-10-15 o 18:49 |
|
|
|
|
#734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#735 |
|
Konto usunięte
|
Wiem że nie tanio ale chciałam napisać że nie tylko na allegro można spotkać Cashmere
Ja się przymierzam do zakupu ale na razie muszę zużyć odlewkę i być pewna w 100% że to mój zapach i " nie wyrzucić pieniędzy w błoto " |
|
|
|
|
#736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiedziałąm ,ze w kokai są,natomiast w sklepie Mona to i owszem A dziś na allegro pojawiła się i 30-tka za 155 zł
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
Już dawno nie wąchałam BC; od zeszłej zimy.Nowa wersja jakoś mnie nie intryguje...
Ja pachniałam drewnianą, kościelną, starą ławką-więc pewnie drewno i kadzidło.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę się nadziwić jak różnie BC jest odbierane. Kościelna ławka od razu kojarzy mi się z chłodem i stęchlizną, a na mnie BC jest gorące
Przygarnę Meharees Edytowane przez KasiaxQ Czas edycji: 2009-10-16 o 10:17 |
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Zadomowienie
|
no na mnie było BC dumne, wyniosłe i zimne, ale w piękny sposób.Mocno kościelne.
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Dziwne -heliotrop i jaśmin Bardzo różni...
|
|
|
#742 |
|
Konto usunięte
|
A ja pierwszy raz wypsikam się BC z odleweczki 1 listopada jak szłam na cmentarz i muszę przyznać że cudownie pachnie w chłodne, jesienne dni. Może nie jest to wielka i szalona miłość ale takie 30ml chętnie bym przygarnęła.
|
|
|
|
|
#743 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Ciekawa jestem jak tam testy nowej Koszmary. Dziewczyny, odezwijcie się
U mnie w testach nadgarstkowych przy porównaniu bezpośrednim nowa wersja wydała się mniej słodka i jakby bardziej drzewna. Także lekko chłodniejsza. No i mniej esencjonalna. Globalnie to dalej była Koszmara tylko lżejsza. Piszę to, ale tak naprawdę nie do końca jestem pewna do jakiego stopnia się sugeruję tym, że to nowe to druga wersja i musi być inna. No i ile w tym winy wieku perfum w moim kamyku. No nie mów, Koszmara zimna?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#744 |
|
Nindżopesz
|
Potestowałam nówkę ale niezbyt dogłębnie. Hmm, mam wrażenie, że stara wersja była bardziej miękka, otulająca. Taka bardziej... kobieca. Poza tym różnice są zbyt małe żebym skusiła się cały flakon nowej BC, a i odlewka pewnie poleci w świat...
|
|
|
|
|
#745 |
|
grozi wypollizowaniem
|
testowałam nową z odlewki,ale bez porównania ze starą.
Na pierwszy rzut nosa, różnią sie ale niewiele i to na korzyść nowej. Nowa jest nieco lżejsza, i jest pozbawiona tej kwaśno-maggowej nuty, która mnie drazniła w starej wersji. Jednak nuta ta przydawała zapachowy "nieludziowości" i zapach był bardziej wiedźmowaty. Nowa wersja jest bardzo ładna i bardzo podobna do starej, ale mniej przyprawowa, mniej mroczna, wiec jeśli komuś zależało na tym efekcie moze być nieco rozczarowany. edit- czy mi sie zdaje czy Redhaired nie podeszła nowa wersja? ![]() edit-hehe, o wilku mowa
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-04 o 09:24 |
|
|
|
|
#746 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ano nie do końca podeszła, w nowej czuję za dużo labdanum, za dużo drewna... Głębi jakiejś mi brakuje
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
grozi wypollizowaniem
|
a nie czujecie tej maggowej nuty? nie wiem czy tylko ja ją czujeczy innym sie podoba po prostu
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja powtórze, co czuję: z początku nieco gorącego kadzidła, potem dochodzi dużo miodu i drewna, goździków, przypraw, nieco róży... żadnych kuchennym wyziewów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Używam od pięciu lat i cenię niezmiennie, ale są takie sezony, że BC wydaje mi się zbyt lepkie i męczące. Tej jesieni jednak pachnie wprost idealnie! 

-heliotrop i jaśmin