Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 18:14   #4081
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
ja też byłam dobra w wypracowaniach i z ortografią zero problemów! a teraz porażka

dobra lecę do lekarza, może nie będę długo czekała na swoją kolej
za krótkie czekanie
A tak z ciekawości zapytam, gdzie chodzisz do gina?

Z polskiego to ja w sumie byłam cienka, ale ortografia to był mój konik Teraz trochę to podupadło, od kiedy mam mało do czynienia z polską literaturą
Stary 2009-10-14, 18:16   #4082
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
dziewczyny, dzwonili ze sklepu przyszedł woozior dla małej....
więc wcinam grzybową, zawijam kiece i leeeceeeeeeee

zaraz chcę zobaczyć wozeczek!

Cytat:
Chyba Konspiracja i Domi pisały o tym , że ich położne mówiły o kąpaniu w przegotowanej wodzie (o ile mnie pamięć nie myli)
Ela za pamięć

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Domi na pewno pisała, a czy Konspiracja, to nie pamiętam
W ogóle jak tak porównujemy co nam mówią, to zazwyczaj są rozbieżności Na całe szczęście wszystkie mamy zdrowy rozsądek i instynkt macierzyński, więc jakoś to będzie
Nie pamietasz, nie czytasz uważnie tylko przelatujesz

Tak, u mnie mowila ze poleca przez pierwsze 2 tyg wode przegotowna... coś mi mowi moj zdrowy rozsadek że raczej nie zastosuje... no chyba ze instynkt tak podpowie
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Konspiracja pisała napewnoi to chyba nawet dzis mi sie rzucilo w oczy, jak nadrabialam

Ja w ogóle nie planuje kupowac laktatora, przynajmniej naraziemoze byc tak, ze sie nie przyda, wiec jak bedzie potrzebny to Tz pobiegnie do apteki lub sklepu
O Domi proszę, też pamieta.
Domi pytalas o oliwke do kapieli - ja polecam nowego bialego baby dreama- płyn do kapieli z dodatkiem olejku migdalowego do skory wrazliwej i skłonnej do uczuleń. Jak znam baby dreama spisze sie na medal a ta biala seria na pewno jest odpowiednia dla takiego niemowlaczka.

Cytat:
katekatee- na pewno tego tak nie zostawcie!!! idźcie do niego! tak nie można! a na pewno nie za darmo i zanim wejdziecie zróbcie zdjęcia tych gablot, żeby mieć dowód, gdyby typ robił problemy!

ja mam 2 torby( dla siebie ), ale dużo miejsca zajmuje szlafrok, te papierowe ręczniki do krocza, piżamka, poducha z dziurką itp, a dla Dziecka tylko chusteczki nawilżane muszę zabrać, resztę dają.
Torbę dla Córci też już uszykowałam z ubrankami na wyjście, ale TZ ją przywiezie jak bedziemy wychodzić ze szpitala
Ela gdzie kupilas tą poduchę z dziurka?

Cytat:
Dziewczyny Wy wszytskiek upilyscie laktator?

bo teraz siedze i mysle o nim

patrze na gaziki jałowe ale ich tyle jest
Ja własnie wybieram i nie wiem co brac. Od mamuś ze stażem slyszlam zeby od razu elektryczny, tu pytalam co dziewczynki maja, ale tylko Karenina mi powiedziala...
Domi, chyba lepiej miec, skad wiesz jak maluch bedzie jadl i czy bedzie chcial od razu, a na potem na pewno sie przyda.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 18:19   #4083
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Konspiracja ja już kiedyś pisałam mam "ręczny" laktator AVENTU i przez kilka miesięcy ściągałam nim przy Izie i dałam rade
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 18:24   #4084
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

O Domi proszę, też pamieta.
Domi pytalas o oliwke do kapieli - ja polecam nowego bialego baby dreama- płyn do kapieli z dodatkiem olejku migdalowego do skory wrazliwej i skłonnej do uczuleń. Jak znam baby dreama spisze sie na medal a ta biala seria na pewno jest odpowiednia dla takiego niemowlaczka.

.

Tak myslisz a co jeszcze z tej serii zakupilas?wiem, pisalas dzis ale jak juz jestes to podpytam jeszcze raz i prosze, powiedz mi, jaka cena tego płynu?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 18:34   #4085
brombusia
Zakorzenienie

Dziewczynki ja też wybieram się do gina, znając kolejkę, pewnie wrócę koło 23 i nikogo tu nie będzie
Trzymajcie kciuki proszę

Miłego wieczorku i spokojnej nocki

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 18:37   #4086
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki ja też wybieram się do gina, znając kolejkę, pewnie wrócę koło 23 i nikogo tu nie będzie
Trzymajcie kciuki proszę

TRZYMAM KCIUKI

u mnei ginek umawia zawsze na konkretna godzine, czyli np. 18.20, przychodze o 18.15 akurat ktos wychodzi i zaraz ja wchodze

Stary 2009-10-14, 18:42   #4087
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Konspiracja ja już kiedyś pisałam mam "ręczny" laktator AVENTU i przez kilka miesięcy ściągałam nim przy Izie i dałam rade
Dzieki Madziu
Cytat:
Tak myslisz a co jeszcze z tej serii zakupilas?wiem, pisalas dzis ale jak juz jestes to podpytam jeszcze raz i prosze, powiedz mi, jaka cena tego płynu?
Chyba 9 zl. butelka 250 ml
krem przeciw odparzeniom i krem pielęgnacyjny.
Na pewno oliwke do smarowania tez jeszcze kupie.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 18:54   #4088
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Madziu

Chyba 9 zl. butelka 250 ml
krem przeciw odparzeniom i krem pielęgnacyjny.
Na pewno oliwke do smarowania tez jeszcze kupie.

jako włosomaniaczce Ci zaufam i tez sie przejde po taka..bo jednak ten Oilmate czy jak mu tam za 60 zł troszke mnie zszokowalo

a w Rossmanie sa rowniez takie ceratki pod przescieradlo, 5 sztuk za około 10 zł, widzialas je? chyba je kupie

Stary 2009-10-14, 18:56   #4089
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki proszę

Stary 2009-10-14, 19:02   #4090
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Trzymajcie kciuki proszę

Cytat:
TRZYMAM KCIUKI

u mnei ginek umawia zawsze na konkretna godzine, czyli np. 18.20, przychodze o 18.15 akurat ktos wychodzi i zaraz ja wchodze

Ale ci zazdroszcze u mojego gina takie kolejki zasze ze szok 2 godziny to tak na bide trzeba czekac

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:06   #4091
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

tez trzymam kciuki za wizyty

u mnie tez gin przyjmuje na godziny choc zdarza sie poslizg ale to maksymalnie 15-20minut jesli jest jakas pacjetka z naglym przypadkiem..
jutro np mam przyjsc na 16:00

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:09   #4092
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny to wy macie takie grube te szlafroki ze wam tyle miejsca zajmuja w torbach?? Ja mam taki cienki i rekaw 3/4 wiec miejsca mi duzo nie zajmuje

domi ja tez nie mam laktatora i narazie nie bede kupowac...
No ja mam taki srednio gruby i cieplutki

Cytat:
Dziewczyny Wy wszytskiek upilyscie laktator?

bo teraz siedze i mysle o nim

patrze na gaziki jałowe ale ich tyle jest
Ja kupie jak mi sie przyda po porodzie

Cytat:
Trzymajcie kciuki proszę

Ja bede i tzrymam za Twoja wizyte
Ja ide jutro do ginka a po gince odrazu do fryzjera

Cytat:
TRZYMAM KCIUKI

Ja tez tak mam ze na konkretna godzinke chociaz wiem ze kiedys ta ginka tak nie miala i wiecznie kolejki do niej byly i kłociły sie dziewczyny dlatego wprowadzila zapisy na godziny i jest ok

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:23   #4093
katekatee
Zadomowienie

Jestem i nie urodziłam ze zdenerwowania ale skurcz musiał być Trochę mi już przeszło. Tżt sie na mnie wkurza że nie mam się czym przejmować tylko taką pierdołą. Z jednej strony ma racje no ale z drugiej kurde trochę nie bardzo że tak bez naszej zgody dali zdjęcie do gabloty. Tżt się mnie pyta czy to jest pewne że on nie ma do tego prawa. A ja już sama zwątpiłam. Zadzwonie jutro do rzecznika praw konsumenta i zapytam jak to wygląda. Najgorsze że tam ten kuzyn pracuje i na 100% powie całej rodzinie tżta że tak zrobiłam. A oni strasznymi plotkarzami są i potem będę między sobą gadać jaka jestem.

Cytat:

Ja własnie wybieram i nie wiem co brac. Od mamuś ze stażem slyszlam zeby od razu elektryczny, tu pytalam co dziewczynki maja, ale tylko Karenina mi powiedziala...
Domi, chyba lepiej miec, skad wiesz jak maluch bedzie jadl i czy bedzie chcial od razu, a na potem na pewno sie przyda.
Ja kupiłam Laktator z Tomme Tippe, zamówiłam na allegro 91 zł razem z przesyłką a w sklepie kosztuje 120-130 zł. Mam nadzieje że będzie potrzebny a jak nie to zostanie dla potomnych

Cytat:
Trzymajcie kciuki proszę

Nio to trzymamy kciuki za wizytę i żeby wogóle nie było ludzi.

Dziewczyny wy chodzicie do ginów prywatnie i czekacie tyle w kolejce?? U mnie się rzadko zdarza żeby było więcej niż jedna osoba przedemną. Przychodzimy na konkretną godzinę i nikt nie czeka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:31   #4094
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Jestem i nie urodziłam ze zdenerwowania ale skurcz musiał być Trochę mi już przeszło. Tżt sie na mnie wkurza że nie mam się czym przejmować tylko taką pierdołą. Z jednej strony ma racje no ale z drugiej kurde trochę nie bardzo że tak bez naszej zgody dali zdjęcie do gabloty. Tżt się mnie pyta czy to jest pewne że on nie ma do tego prawa. A ja już sama zwątpiłam. Zadzwonie jutro do rzecznika praw konsumenta i zapytam jak to wygląda. Najgorsze że tam ten kuzyn pracuje i na 100% powie całej rodzinie tżta że tak zrobiłam. A oni strasznymi plotkarzami są i potem będę między sobą gadać jaka jestem.

Ja kupiłam Laktator z Tomme Tippe, zamówiłam na allegro 91 zł razem z przesyłką a w sklepie kosztuje 120-130 zł. Mam nadzieje że będzie potrzebny a jak nie to zostanie dla potomnych

Nio to trzymamy kciuki za wizytę i żeby wogóle nie było ludzi.

Dziewczyny wy chodzicie do ginów prywatnie i czekacie tyle w kolejce?? U mnie się rzadko zdarza żeby było więcej niż jedna osoba przedemną. Przychodzimy na konkretną godzinę i nikt nie czeka
Kate a niech rodzina sobie gada,nie kazdy ma ochote "wisiec"w gablocie i szczerzyc sie do ludzi.to Wasze prywatne zdjecia i moze nie macie zamiaru ich okazywac do publicznego widoku

U mnie czasami zdarzy sie opoznienie jakies 15-30min jak jakas problemowa ciaza jest bo ginka przyjmuje najpierw kobiety w ciazy a po ktorejs tam godzinie kobiety nie ciezarne

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2009-10-14 o 19:35
Stary 2009-10-14, 19:46   #4095
katekatee
Zadomowienie

Kasiu pojadę jutro i zobaczę jak to wygląda. Ale najpierw zadzwonię do tego rzecznika żeby mieć pewność co i jak.
Właśnie szukam listy co mi jest potrzebne dla dzidzi w szpitalu bo z tego co słyszałam to w tej klinice trzeba tylko ciuszki na wyjście a oni wszystko dają. I aż mi się w to wierzyć nie chce. Wole się upewnić bo z tego co pisałyście to wy bierzecie rzeczy dla dzidzi a tu wychodzi że niby nic nie trzeba.

Stary 2009-10-14, 19:52   #4096
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Katekatee u mnie dla dzidzi też tylko ciuchy na wypis, pieluchy, chusteczki mokre i sudokrem i wsio
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:55   #4097
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu pojadę jutro i zobaczę jak to wygląda. Ale najpierw zadzwonię do tego rzecznika żeby mieć pewność co i jak.
Właśnie szukam listy co mi jest potrzebne dla dzidzi w szpitalu bo z tego co słyszałam to w tej klinice trzeba tylko ciuszki na wyjście a oni wszystko dają. I aż mi się w to wierzyć nie chce. Wole się upewnić bo z tego co pisałyście to wy bierzecie rzeczy dla dzidzi a tu wychodzi że niby nic nie trzeba.

U mnie to trzeba miec praktycznie wszystko swoje,dla mamy od podkladów na łozko do podkladow poporodowych,papierze toaletowym itp

Dla maluszka swoje ciuszki,chusteczki nawilzajace ,pampersy chociaz niby daja na dzien 5 szt ale jak masz swoje to nie daja to sie dziewczyny wycwanily i mowia ze maja ale sie koncza a co jak im sie nalezy to niech daja
Ale co sie dziwic ze u nas wszystko trzeba miec swoje dla dzidziolka jak nasz szpital to najbardziej zadłuzony szpital w kraju wiec oszczedzaja jak tylko sie da

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-14, 20:22   #4098
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

DOBRY WIECZÓR LASKI MOJE

U nas wszystko w porządku.Leżałam cały dzionek w łóżku bo byłam śpiąca ale jak tu zasnąć jak wiercą w piwnicy już 3 tydzień.Nikolka poszła lulku po 13:00.Pada deszcz co chwilkę i zimno jak ciort.
Misiu popołudnie spędził ze mną oczywiście w domku .Dzis będziemy oglądać horror "PIĘTNO" niby dobry film,ale okaże się po obejrzeniu go.Kładę się zaraz lulku bo jestem śpiąca ale zamiast filmu o będe śnić o niebieskich migdałach hi hi .

Trzymajcie się ciepło dziewczyny do juterka kochane
Stary 2009-10-14, 20:26   #4099
katekatee
Zadomowienie

Wychodzi na to że nic nie muszę mieć oprócz ubranek i pampersa na wyjście. Zmykam coś zjeść pod prysznic. Troche mnie głowa z tego zdenerowania boli więc pewnie się położę.

Stary 2009-10-14, 20:27   #4100
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Czesc Dziewczynki

Ja w sumie dopiero weszłam do domku, spędziłam cały dzień z Psiapisółką Najpierw byłam u lekarza, później byłysmy na pedicure i masażu nóżek i plecków, a później na pizzy No i teraz padam na pyszczek, ale Was na pewno nadrobię!!!

U lekarza wszystko oki. Szyjka skrócona do 2 cm, takze Powiedziano mi, że do 2 tygodni powinnam się rozpakować, ale żebym była w sumie przygotowana w każdym momencie, bo teraz to nie wiadomo kiedy te wody mi odejdą. Mam jakies bakterie w moczu i zeby wykluczyć jakies zakażenie mam zrobić na przyszly wtorek posiew z pochwy i z moczu. Zobaczymy co to za cholera sie przyplatala
Najlepsze bylo to jak Pani Diktor wsadzila mi palce i mówi:"Ooooo czuję główke" Dobrze, ze mój Maż tego nie słyszał, bo by mnie juz chyba nie dotknął
Także mała pcha sie juz w kanal, podobno ciąża książkowa!

GRATULACJE DLA JAGÓDKI!!!! CZEKAMU NA ZDJĘCIA CÓRECZKI
Stary 2009-10-14, 20:28   #4101
kamilla123
Rozeznanie

Dobry wieczór!!!

Przede wszystkim Jagoda GRATULACJE!!!klask i:

Zaharia Przykro mi z powodu tych wyników:g lasiu:
Skonsultuj je z innym lekarzem i na pewno już oni coś wymyślą, żebyście Ty i Miriam wyszły z tego cało i zdrowo:kc iuki:

Ja właśnie niedawno wróciłam z SR. No i położna po obmacaniu brzucha stwierdziła, że dzidzia sobie ładnie leży główką do góry Trochę się tym zmartwiłam, bo to już 34 tydzień i jak tak dalej zostanie to skończy się na cesarce. Pożyjemy, zobaczymy. Trochę czasu jeszcze zostało więc od jutra zacznę konkretne rozmowy z dzieckiem w tym celu

Cytat:
Ja dzis śniłam o olejku do kapieli tym Oliatum kurcze drogi jest, bo az 60 zł (500 ml) niby wydjany..ale chyba nie na moja kieszen
Bo jakbym miala to ciagle kupowac, to nie ma sensu...wiec mamusie mam pytanie:
JAKIE OLEJKI DO KAPIELI KUPIŁYSCIE?
Ja mam ten Oilatum, ale tylko dlatego, że teściowa mi go sponsoruje bo w sumie gdybym miała sama kupować to pewnie rozglądałbym się za czymś tańszym. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Cytat:
I mam pytanie czy bierzecie ze sobą laktator?? Boja sama nie wiem czy pakować czy nie.
Ja na dzień dzisiejszy nie mam ani laktatora, ani podgrzewacza, ani steryliztora i do porodu nie będę kupować. Zobaczymy jak to będzie u mnie z pokarmem i wtedy ewentualnie tż juz będzie wiedział co robić.

Cytat:
Mamusie to ile Wy torb bierzecie do szpitala?
bo u mnei dla dziecka tylko trzeba pampersy, oliwke i ewentualnie chusteczki nawilżane...
No i ubranko na wyjscie...reszte wszystko dają...
Ja raczej 2, większa dla mnie (dużo miejsca zajmuje mi szlafrok i ręczniki) i mniejsza dla dziecka. Rzeczy na wyjscie tż przywiezie nam w dzień wypisu.

Cytat:
tak, na kasę chorych. I czekanie tam jest koszmarne, zero mądrego systemu. cały dzień zmarnowany. niektóre panie tam czekają 3-5 godzin w poczekalni, koszmar, ja chociaż zmotoryzowana jestem to do domu podjadę.
Ja tak właśnie mam u diabetologa...... Masakra! Rejestracja od 8.00, lekarz od 10.00, ktg wg kolejki i do lekarza wchodzisz gdzieś po 12.00, a jeszcze do Poznania mam ponad godzine drogi więc cały dzień w
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 20:36   #4102
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki

Ja w sumie dopiero weszłam do domku, spędziłam cały dzień z Psiapisółką Najpierw byłam u lekarza, później byłysmy na pedicure i masażu nóżek i plecków, a później na pizzy No i teraz padam na pyszczek, ale Was na pewno nadrobię!!!

U lekarza wszystko oki. Szyjka skrócona do 2 cm, takze Powiedziano mi, że do 2 tygodni powinnam się rozpakować, ale żebym była w sumie przygotowana w każdym momencie, bo teraz to nie wiadomo kiedy te wody mi odejdą. Mam jakies bakterie w moczu i zeby wykluczyć jakies zakażenie mam zrobić na przyszly wtorek posiew z pochwy i z moczu. Zobaczymy co to za cholera sie przyplatala
Najlepsze bylo to jak Pani Diktor wsadzila mi palce i mówi:"Ooooo czuję główke" Dobrze, ze mój Maż tego nie słyszał, bo by mnie juz chyba nie dotknął
Także mała pcha sie juz w kanal, podobno ciąża książkowa!

GRATULACJE DLA JAGÓDKI!!!! CZEKAMU NA ZDJĘCIA CÓRECZKI
Oj Katarinka zazdroszcze tego masazu nozek i pleców
Fajnie ze z ciaza wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!!!

Przede wszystkim Jagoda GRATULACJE!!!klask i:

Zaharia Przykro mi z powodu tych wyników:g lasiu:
Skonsultuj je z innym lekarzem i na pewno już oni coś wymyślą, żebyście Ty i Miriam wyszły z tego cało i zdrowo:kc iuki:

Ja właśnie niedawno wróciłam z SR. No i położna po obmacaniu brzucha stwierdziła, że dzidzia sobie ładnie leży główką do góry Trochę się tym zmartwiłam, bo to już 34 tydzień i jak tak dalej zostanie to skończy się na cesarce. Pożyjemy, zobaczymy. Trochę czasu jeszcze zostało więc od jutra zacznę konkretne rozmowy z dzieckiem w tym celu

Ja mam ten Oilatum
To chyba dobrze ze dzidzia lezy glowka w dol prawda?bo gdyby nie lezala to wtedy cesarka mogla by byc
no chyba ze czegos nie doczytalam

Ja chyba jednak tez kupie ten oilatum,jeszcze nic nie kupilam ale siostrze juz w szpitalu mowili zeby sobie to kupila bo po kapieli malej cos wyskoczylo i mowili ze to najlepsze wiec i ja zakupie jak tak mowia

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-14, 20:38   #4103
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Oj Katarinka zazdroszcze tego masazu nozek i pleców
Fajnie ze z ciaza wszystko dobrze

To chyba dobrze ze dzidzia lezy glowka w dol prawda?bo gdyby nie lezala to wtedy cesarka mogla by byc
no chyba ze czegos nie doczytalam

Ja chyba jednak tez kupie ten oilatum,jeszcze nic nie kupilam ale siostrze juz w szpitalu mowili zeby sobie to kupila bo po kapieli malej cos wyskoczylo i mowili ze to najlepsze wiec i ja zakupie jak tak mowia

Kachula głowka do góry

Szukam w tv tego filmu "Pietno"ale Paczka go chyba na kompie bedzie ogladala, bo w programie nie widze

Stary 2009-10-14, 20:41   #4104
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

A no i zapomniałam się pochwalić, że wczotaj kupiliśmy fotelik z bazą do autka z firmy Recaro. Także moja księżniczka ma już wszystko co potrzeba. Torbę spakowałam, nawet dwie, ale i tak sie nie zmiescilam, chyba bede musiala przepakowac sie do jeszcze wiekszych. Z tym ,że ja pakowałam do jednej, takiej na kółkach same ciuchy i ciuszki i kapcie, a do drugiej, mniejszej na ramie kosmetyki, pieluchy itp.
Stary 2009-10-14, 20:45   #4105
kropka241
Zakorzenienie

Kasia a ty co masz w planach na noc??
podpowiedz cos bo ja czuje ze nie pospie juz mnie nogi pieka
ide chyba na jakis spacer..

ja pamietam ze mylam mlodego w oliatum tylko na samym poczatku bo dostalam mnostwo probek w szpitalu..
potem normalnie mydelkiem i smarowalam oliwka ale my nie mielismy problemow ze skora..

Stary 2009-10-14, 20:49   #4106
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
A no i zapomniałam się pochwalić, że wczotaj kupiliśmy fotelik z bazą do autka z firmy Recaro. Także moja księżniczka ma już wszystko co potrzeba. Torbę spakowałam, nawet dwie, ale i tak sie nie zmiescilam, chyba bede musiala przepakowac sie do jeszcze wiekszych. Z tym ,że ja pakowałam do jednej, takiej na kółkach same ciuchy i ciuszki i kapcie, a do drugiej, mniejszej na ramie kosmetyki, pieluchy itp.

No ja tez mam obie torby juz spakowane i w jednej mam ciuch swoje i malego a w drugiej same kosmetyki,pieluszki srodki higieny osobistej itp ale dzis z kolezanka rozmawialam i mowila zebym sobie przepakowala osobno dla siebie i osobno dla dziecka na porod wezme tylko ta dla mnie a tz mi podrzuyci pozniej ta dla dziecka wkoncu do domu od szpitala mamy cala jakies 800-900 m

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Kasia a ty co masz w planach na noc??
podpowiedz cos bo ja czuje ze nie pospie juz mnie nogi pieka
ide chyba na jakis spacer..

ja pamietam ze mylam mlodego w oliatum tylko na samym poczatku bo dostalam mnostwo probek w szpitalu..
potem normalnie mydelkiem i smarowalam oliwka ale my nie mielismy problemow ze skora..

Kropka ja to dzisiaj chyba zasne bardzo szybko bo dzis tylko caly dzien sie pokladam i mi sie odrazu oczy zamykaja ale powstrzymuje sie zeby zasnac bo co w nocy bede robic chociaz juz raz na kilka minut przysnelam na szczescie mama zadzwonila i sie obudzilam
W razie czego jak zansac nie bede mogla to bede na wizazu ,obiecalam Brombi ze bede na nia czekac i na wiesci po wizycie

Jak masz okazje to pewnie ze idz na spacer moze to Ci pomoze na nogi
a Kropciu powiedz mi te Twoje swedzenia to przejda tak odrazu po porodzie czy jeszcze jakis czas Ci sie utrzymuja?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-14, 20:55   #4107
kropka241
Zakorzenienie

Kasiu ostatnio ustapily zupelnie po okolo tygodnia od porodu wiec nie tak zle
tylko tyle ze ja po cholestazie nie moge stosowac tabletek anty-bejbi bo moga wywolac objawy jak cholestaza.
no ale ja mysle o wkladce wewnatrzmacicznej lub o podwiazaniu jajowodow.. musze sobie poczytac o tym

Stary 2009-10-14, 20:59   #4108
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
tylko tyle ze ja po cholestazie nie moge stosowac tabletek anty-bejbi bo moga wywolac objawy jak cholestaza.
no ale ja mysle o wkladce wewnatrzmacicznej lub o podwiazaniu jajowodow.. musze sobie poczytac o tym

O Kropciu podwiazanie jajowodów to juz naprawde powazna decyzja do przemyslenia,ja chyba bym sie nie zdecydowala,wkladka jak najbardziej ale podwiazanie chyba nie,zawsze zycie moze sie roznie potoczyc wiec nigdy nic nie wiadomo a to juz jak wiesz decyzja nieodwracalna

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-14, 21:01   #4109
elalank
Zadomowienie

jestem już po wizycie, nawet nie było najgorzej, 2 osoby przede mną, więc godzinkę poczekałam, zabrałam ze sobą gazetkę, więc jakoś zleciało.
Tak więc raczej do terminu nie dotrwam, gin powiedziała, ze 3 tyg powinnam donosić może kilka dni dłużej, więc z ok 20 listopada zrobiło się 4
Mam wstawać tylko jak coś pilnego czyli wc itp ale spacerów już sobie nie urządzać, no cóż, ciekawe czy dam radę

Gucia chodzę na ul. Kostrzyńska koło Nowego ZOO.

brombusia

Cytat:
pozazdrościć.I tak powinno być wszędzie a nie marnować cały dzień na czekanie w poczekalni, ech..

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ale ci zazdroszcze u mojego gina takie kolejki zasze ze szok 2 godziny to tak na bide trzeba czekac
o wiedzę, że nie ja jedna mam masakrę u gina

kropka- za jutrzejszą wizytę

Cytat:
ja chodzę na NFZ

Katarina- fajny dzień miałaś i faktycznie nie mów TZowi o główce

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ja tak właśnie mam u diabetologa...... Masakra! Rejestracja od 8.00, lekarz od 10.00, ktg wg kolejki i do lekarza wchodzisz gdzieś po 12.00, a jeszcze do Poznania mam ponad godzine drogi więc cały dzień w
nie wiem kto wymyśla takie durne systemy uprzykrzające ludziom życie! brr kto ma ochotę tracić czas na czekaniu w jakiejś przychodni czy szpitalu

Kachula- Kamila
pisała że dzidzia główką do góry jest, nie w dół!

Konspi
- ja mam ręczny laktator TT

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 21:01   #4110
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
W Polsce teraz już chyba podwiązanie jajników jest nielegalne. Ale nie jestem pewna.

Jednak tak jak mówi Kachula, to jest baaaardzo poważna decyzja.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości