|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Witam
melduje sie w domku, wszystko jest dobrze Ja dziekuje za takie akcje jak wczoraj - to juz wole urodzic raz a dobrze a nie takie bujanie sie... ![]() Czytam, co u was od wczoraj...
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski w ten zimowy poranek
Ja mialam cala noc przespana od 22.30 tylko raz bylam do wc Ciekawe jak tam karenina trzymam kciuki zeby dobrze bylo ![]() ![]() flowerspower to super ze juz wszystko jest ok i ze znow jestes z nami ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- O jestes kareninko fajnie ze nadal w dwupaku
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że następnym razem jak Cię złapią takie bóle, to juz będzie to. Najlepiej żeby to było w ustalonym wcześniej terminie
|
|
#4174 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w ten szaro-bury i ponury jesienno-zimowy ranek
Trzymię kciukasy za Malinkę i Kareninkę oby łatwo im poszło ![]() Brombusiu rzeczywiscie twój syneczek już duży, gratuluje z całego serca,moj siostrzeniec tyle ważył jak się urodził no i fajnie masz z tym znieczuleniem, u nas bardzo odradzają i cięzko wogole jesli o to chodzi. xpresjaświetny jest ten wózeczek, ja własnie tez szukam cos w tym kolorze. Ja mam strasznego bzika na punkcie tego koloru, 80% ubrań mam wlasnie w czekoladzie , wiec szukam tez wozka co by pasowało nie ![]() ![]() ![]() Tarasiuśliczne widoczki, domyślam sie ze to z okna chyba tez sobie strzele takie za wczasu bo moze byc tak ze teraz jest zima a potem już jej nie bedzie to chociaz na zdjęciach sobie pooglądam TAk wogole to tak czytam was i mysle jak jeszcze niedawno podniecałysmy sie tym jak nam brzuszki urosły a tak naprawde za wiele nie było widac a teraz proszę już powoli zaczyna się rozpakowanie.Az poprostu nie moge w to uwierzyć. Ja ide we wtorek do gina , ciekawe co mi powie bo cos mi ostatnio sie wydaje ze mały znow obrócil sie pośladkowo ale mam nadzieje ze to nie prawda. Dziś gotuję kapuśniak z kwaśnej kapusty więc jak by ktoś chciał to zapraszammmm ![]() Witaj Kareninko, akurat sie odezwalas jak pisalam . Ty nadal w dwupaku!!!! oby jak najdłużej Edytowane przez nedzia Czas edycji: 2009-10-15 o 09:35 |
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego u Was odradzają znieczulenie? A tak w ogóle, to możesz przyjechać rodzić do mnie do szpitala ![]() Daleko nie masz, a znieczulenie dostaniesz i nie musisz za nie płacić
|
|
#4176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj na 14 jedziemy do kliniki porozmawiac z lekarzem i ustalic ostatecznie termin cc... Cytat:
Kapusniak... ![]()
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
a mnie zbudzil niedawno kurier, za niedlugo bedzie z łozeczkiem Wiec zjadlam sniadanko a nie musialam Was nadrabiac za duzo ![]() FLOWER super, ze wrocilas, ze z ciaza jest okej wiec spokojnie mozesz czekac na porod Tarasia widoki przecudne Xpresjo powiem Ci, ze super ten spiworek, normalnie extra ![]() Mi Ciocia (własnie w tym mailu napisala w nocy, ktory czytalam), ze wysle mi w przyszlym tygodniu paczke i własnie ze kupila kombinezonik. Ja jej napisalam, ze dostalam paczke od kolezanki z interenetu, bo tez nie chce zeby za duzo kupowala, wiec pewnie juz nie bedzie dokupywala tylko wysle
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Flower dobrze, ze juz w domku
Magda fajna masz corcie Mojej kolezance synek 5-letni ostatnio powiedzial jak zaczela sprzatac "No w koncu wzielas sie mamo za cos pozytecznego..."Xpresja ladny wozek, najwazniejsze, ze jestes zadowolona Brombusia twoj synek to kwal chlopa juz trzeba przyznac... Tarasia nie ma to jak piekna polska biala jesien... ![]() Ciekawe co u Malinki?? ![]()
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Cześc, pogoda za oknem straszne, pozalewane ulice. Wczoraj pojechałam dowiedzieć sie o meble BRW plus że tylko tydzień się czeka ... mam nadzieję że zmieści mi się szafa, poniważ mam skosy w pokoju i muszę dokładnie wymierzać, a na ścianie na której mogłaby stać to jest zaraz balkon i by tylko zawadzała :/ coś wymyśle, chcę tą szafę ringo i do tego regał expedit biały z ikei na zabawki.
Kupiłam w końcu proszki do prania dzidziuś, niedługo czas zacząć przepierkę... kiedyś pisałyście o muzyce że puszczacie swoim brzuszkom, niby o tym czytałam itd ale jakoś nie podchodzi mi taka muzyka i słucham tego co zawsze, więc moje dziecko będzie wychowane na muzyce z fashion tv heheh Gucia dziękuję za odpowiedź, w sumie na allegro znalazłam takie edukacyjne klocki z tym że nie są na takiej tablicy tylko luzem, ale chyba je wezmę chociaż dopiero za rok pewnie sie nimi zainteresuje heh. Mój tż się śmieje, bo ja zawsze tłumaczę że to nasza córeczka chce, a on że chyba bardziej ja. Dzisiaj chyba miałam skurcz, ja juz nie wiem czy dobrze rozpoznaję, tym bardziej jak piszecie że nie czujecie a są..... Xpresjaa czy to z implasta wózek? bo też planuję ale clipper 4, o mutsy czytałam trochę i narzekają sporo
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-10-15 o 09:58 |
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie strasz mnie
Jeśli on rzeczywiście będzie ważył koło 4 kg, to jak ja go przepcham ![]() Cytat:
![]() Ale puszczam mu albo śpiewam też kołysanki, z nadzieją, że po wyjściu z brzuszka dalej będzie się przy nich uspokajać.
|
|
#4181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja niewinna...to gin i jego usg jakby co Ale usg moze sie mylic o 300 gr wiec... Ostatnio jakiejs mamusi na innym watku lekarz obliczyl wage dziecka na 4,700 a inny na 3 z hakiem wiec... ![]() Cytat:
Ja tez mam taka nadzieje...ale moj naprawde reaguje na muzyke, widze po brzuszku wiec jest nadzieja, ze na zewnatrz tez cos bedzie...
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to działa też w drugą stronę, moja koleżanka miała tuż przed porodem USG i wyszło że dziecię ma coś ponad 3600 g, a urodziło się powyżej 4 kg
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
Kareninko ja nadal radosna z Twojego powodu Tak mi sie dzis fajnie spalo nad ranem a tu bachhhhhh i budzik dzwoni buuuuu Flower witaj po ciezkich szpitalnych przezyciach,najwazniejsze ze ciaza donoszona i rodzic juz mozna A ja wlasnie po sniadanku i szykuj sie do lekarza a pozniej fryzjer odrazu,ale zla jestem bo wczoeaJ piekna pogoda słonce swiecielo a dzis leje jak z cebra
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnei padał snieg, teraz przestal, ale bylo tak sliczniutko
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny produkowac produkowac co bym miala do nadrabiania i czas zaczac nastepny watek rozpakowywanie
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i za fryzjera, żebyś była zadowolona.Ciekawa jestem co Tobie dzisiaj Twój lekarz powie
|
|
#4187 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!
Cytat:
Cytat:
Zobaczę co mi powiedzą. Lepiej być pod kontrolą niż nie... nie wiem jak u ciebie ale u mnie w szpitalu są szpitalne laktatory. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witaj w domu tak, tak. Czuję się jakby był grudzień i zaraz święta
|
|||||
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lalalalal lalalala
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() kawe tak na raty pije ale wyszlam z psem w klapkach zrobilam chlopakom kasze manna i teraz tz lakieruje mlodemu lozko pietrowe.. kupilismy bardzo fajny lakier co w ogole nie smierdzi Kareninko ty sie tez musialas nameczyc w nocy i nastresowac Malinka napewno sie odezwie jak jej wlacza prad ale jak juz pisalam tez wczoraj byl falszywy alarm.. Flowers bardzo dlugo lezalas ale przynajmniej maluszek donoszony Kachulko choc tobie tez pewnie lekarz powie ze juz poskracane i ze zaraz sie rozdwoisz cos tu ostatnio plaga tych skracajacych szyjek
|
#4190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja kawe zawsze tez na raty pije, tyle mi to schodzi, ze jak koncze to juz prawie zimna ![]() ![]() A teraz na TVP 2 gadali o klatach owłosionych czy nie... wolicie owlosione czy nieolwosione klaty?
|
|
|
|
|
#4193 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobeze że pojechałas na ta wizytę, przynajmniej się Tobą i dzidzia odpowiednio zajęli Cytat:
I mam nadzieję, że mały jednak jeszcze nie przyjął ostatecznej pozycji i wyląduje głową w dół! Cytat:
Wczoraj Domi pytała o laktatory....Ja na razie tez nie kupuję, jeśłi będzie potrzebny juz w szpitalu to u nas zawsze jakieś dyżurne są. A potem jakby był potrzebny to pożyczę od koleżanki. Nie martwię się na zapas, może obejdzie się bez. A tak w ogóle to dzień dobry. Pierwszy raz od niepamiętnych czasów przespałam całą noc bez spacerku do wc Miłego dnia mamuśki!
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
Flower witaj
Kareninko fajnie ze jeszcze dwupak a co do tekstów dzieci to czym starsze tym lepsze i moja Iza wcale jeszcze nie ma takich ciekawych są w rodzinie lepsi, mnie jedyne co zastaanwia to w jaki sposób dzieci się uczą co i kiedy powiedzieć - przeciez nikt im nie tłumaczy tylko nas obserwują, u mnie Iza jest super jeśli chodzi o odmiany przez przypadki - boki zrywac z tego co jej wychodzi, jest tego duzo |
|
|
|
#4195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziołszki ja uciekam ,trzymajcie kciuki za moja szyje zeby do piatku sie otworzyla,do tego piatku lub nastepnego
![]() Maly juz czuje ze matka poddenerwowana i kopie jak szalony
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plepleplepleple Lelum Polelum ![]() Ulżyło Ci chociaż ? Mniej stopy swędzą ? Sąsiadów żadnych nie spotkałaś? ![]() Staram się, co ma być to będzie Cytat:
![]() Ale mi nie przeszkadzają, jedynie jak położę mu na gołej klacie głowę, to mnie te włosy w nos smerają
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z okazji urodzenia sie tz kupil mu plyte a to piosenka:http://www.youtube.com/watch?v=r-ADQg8Qcis&translated=1 no super ze sobie w spokoju pospalas ja dzis np w swietnym humorze Domi moj tz ma tyle wlosow na klacie co kot naplakal wiec nawet slodko wyglada.. natomiast gdyby mial duzo wlosow na klacie i do tego na plecach to chcialabym aby sie golil..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-15 o 11:05 |
|
|
|
|
#4200 |
|
Raczkowanie
|
Ale się narobiło od wczoraj jak nieodwiedziałam was.Jeju żadnego rodzenia w Pażdzierniku kochane!!!!!!!Musimy wytzymać do Listopada mamuśki.Ja mam twardy brzuszek ale tylko na wieczór.Spałam bardzo dobrze,Wstałam tylko raz.Dziś wstałam o 7;30,zrobiłam śniadanie i nudzę się.Mała wojuje u babci.Grzesiek dziś niepracuje bo niemają drzewa na budowie i dupa niepracują.Pada deszcz grad,zimno jest okropnie.Jutro ide na pobranie krwi - póżniej wróce zjem i idę do szpitala.Popytać się co mam wziąśc do szpitala na poród i później ile będę leżeć co i jak. Uciekam położyc się ale najpierw zjem jabłko.TRZYMAM KCIUKI ZA WAS KOCHANE
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

a teraz proszę już powoli zaczyna się rozpakowanie.Az poprostu nie moge w to uwierzyć. Ja ide we wtorek do gina , ciekawe co mi powie bo cos mi ostatnio sie wydaje ze mały znow obrócil sie pośladkowo ale mam nadzieje ze to nie prawda. 

Ale usg moze sie mylic o 300 gr wiec...

chyba je kupie

cos tu ostatnio plaga tych skracajacych szyjek