Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 17:27   #3091
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
a ciekawa jestem jak tam morfina przeżyła początek roku ze szparą a'la karolak? bo biadoliła wcześniej a jakoś mi umknął początek października
A właśnie. Ja i moja szpara między jedynkami też jesteśmy ciekawe
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 18:41   #3092
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
dasz radę a jak się nie uda.. to po prostu będziesz mówiła, że sobie żółte wzięłaś
No i Pani doktor wyjechała i przyjmować będzie dopiero w poniedziałek. Ręce i nogi opadają.

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Dziękuję Gumki miałam białe, teraz już zżółkły i czekam do przyszłego tygodnia na wymianę.
A mniej więcej po jakim czasie zżółkły? Sama chciałam założyć teraz białe, ale boję się, że będą nadawały się do wymiany tak szybko jak przeźroczyste...

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:34   #3093
gorzalkaa
Raczkowanie

Morfinka ma zajob na uczelni wiec milczy kurde musze sie z nia spotakc w koncu ;D
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:46   #3094
gabryssiaa
Zakorzenienie

Fibbi! a właśnie! jak tam z Damonem?
wstawialas zdjecia?
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 20:25   #3095
slonko:)
Raczkowanie

niom to jesli mozna to ja sie dolaczam do grona zadrutowanych. Mojego pastuszka na gornych zabkach mam od ok 3 tygodni, ale juz zdazylam miec 2 wizyte i zmiane drucika na grubszy^^ gumki mam pol na pol... od jednej jedynki rozowe od drugiej niebieskie zabki jak narazie nic nie bola ani nie bolaly- juz pierwszego dnia normalny obiadzik jadlam i wszystko gryzlam

22.09.09
slonko:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 20:41   #3096
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slonko:) Pokaż wiadomość
niom to jesli mozna to ja sie dolaczam do grona zadrutowanych. Mojego pastuszka na gornych zabkach mam od ok 3 tygodni, ale juz zdazylam miec 2 wizyte i zmiane drucika na grubszy^^ gumki mam pol na pol... od jednej jedynki rozowe od drugiej niebieskie zabki jak narazie nic nie bola ani nie bolaly- juz pierwszego dnia normalny obiadzik jadlam i wszystko gryzlam
Witamy
Jaką masz wadę?
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 20:48   #3097
slonko:)
Raczkowanie

wiec tak: ogolnie to chcialam miec aparat bo mam krzywe jedynki i troche wystajaca 3...a okazalo sie ze gora jest za bardzo wysunieta wzgledem dolu, do tego zeby sa stloczone i trzeba bylo wyrwac dwie 4 (na szczescie nic nie bolalo i potem kazdemu chwalilam sie moimi dziurami w buzi hehe) żeby zeby mogly sie cofnac i wyprostowac. Niom wiec tak to wyglada A co do pastuszka na dole to jeszcze nie wiadomo czy bedzie zakladany.

22.09.09
slonko:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 00:45   #3098
201604190949
Konto usunięte

UWAGA!! WAŻNE!! a przynajmniej dla mnie ważne

Czy ktoś z was ma kolczyk w wardze? Oczywiście razem z aparatem. Już od dawna planowałam go zrobić ale czekałam na aparat (jakby się okazało, że się gryzą jakoś, w końcu aparat ważniejszy). Teraz mam już górę i dół więc czas na realizację zamiaru.
Chodzi mi oczywiście o to czy kolczyk nie przeszkadza, nie zahacza o aparat itd.
A może znacie kogoś takiego i wiecie czy miał jakieś problemy?

Wybaczcie te wielkie litery ale nie chcę żeby mnie przeoczono
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 06:46   #3099
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
Morfinka ma zajob na uczelni wiec milczy
na 1 roku???? na początku roku???? nie wierzę
kolega teraz zaczynał jakieś studia i od początku roku wszystkie notatki z ćwiczeń i wykładów ma na jednej, pożyczonej na dodatek, kartce
morfina, kujonie, wracaj i opowiadaj!!

ej, a czy może być tak, że od założonej góry, bardziej wykrzywia mi się dół? wiem, że to brzmi absurdalnie, ale mam wrażenie że zęby na dole mam gorsze, niż kilka miesięcy temu.. one tak same z siebie latają, czy zmiana górnej szczęki wpływa na dolną? ale żeby negatywnie?? bez sensu..
pewnie bredzę, jestem w trakcie pierwszej urzędniczej kawy, więc jeszcze nie myślę

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 07:34   #3100
kachon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
UWAGA!! WAŻNE!! a przynajmniej dla mnie ważne

Czy ktoś z was ma kolczyk w wardze? Oczywiście razem z aparatem. Już od dawna planowałam go zrobić ale czekałam na aparat (jakby się okazało, że się gryzą jakoś, w końcu aparat ważniejszy). Teraz mam już górę i dół więc czas na realizację zamiaru.
Chodzi mi oczywiście o to czy kolczyk nie przeszkadza, nie zahacza o aparat itd.
A może znacie kogoś takiego i wiecie czy miał jakieś problemy?

Wybaczcie te wielkie litery ale nie chcę żeby mnie przeoczono
przyłączam się .

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

ej, a czy może być tak, że od założonej góry, bardziej wykrzywia mi się dół? wiem, że to brzmi absurdalnie, ale mam wrażenie że zęby na dole mam gorsze, niż kilka miesięcy temu.. one tak same z siebie latają, czy zmiana górnej szczęki wpływa na dolną? ale żeby negatywnie?? bez sensu..
pewnie bredzę, jestem w trakcie pierwszej urzędniczej kawy, więc jeszcze nie myślę

sincarne może tak być. jak miałam tylko aparat do góry [przez jakieś 6 miesięcy] to o wiele gorzej wyglądały moje zęby na dole. ruszały się i w ogóle, bolały. więc raczej na negatywnie. radze założyć też na dół.
kachon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 07:35   #3101
natewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
No i Pani doktor wyjechała i przyjmować będzie dopiero w poniedziałek. Ręce i nogi opadają.

Nie podziękowałam Ci kiedyś za zdjęcie żółtych gumek dziękuję, więc teraz(zazwyczaj podczytuję wątek po kryjomu w pracy i ciężko mi cos pisać). Moje gumki wyglądają podobnie, ale mam ogólnie bardzij żółte zęby i zamki w kolorze zębów, więc chyba ciut mniej sie to rzuca w oczy. Ty masz bardzo bielutkie ząbki, śliczne Chyba trochę bardziej te gumki u Ciebie się odróżniają, ale może tylko na zdjęciu efekt jest spotęgowany, a na żywo nikt tego (oprócz Ciebie) nie zauważa
Np. mój Tż powiedział, że wogóle tych żółcizn nie widzi, a przecież ogląda mnie z możliwie najbliższej odległości, więc co dopiero inni ludzie.

Ciekawa też jestem białych gumek, no i nad szarymi/srebrnymi się zastawiam, ale wolałabym u kogoś napierw zobaczyć, jak to wyglada przy kosmetycznym Niebieskie, o których ktoś wspominał u Milutka wyglądają rzeczywiscie ładnie, ale co do mnie to niebieski nie nalezy do moich ulubonych kolorów, i do niczego z garderoby by mi nie pasował Jeszcze nad jasnym różem się troche łamie...

Daj znać co założyłaś, jeśli ud Ci się w pn dorwac orto
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 08:27   #3102
toro10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Wyjazd do Zakopanego odbędzie sie 19 toro10, w Zakopcu śnieg, może weźmiemy sanki i pozjeżdzamy z górki? Koło mieszkania mojego taty jest wieeeelka górka
Właśnie ten śnieg mnie przeraża, dobrze że nie jest to sezon narciarski bo zakopianka byłaby jednym wielkim korkiem. Sanki jak najbardziej jestem za, ale wolałbym żeby trochę mróz chwycił bo ( przynajmniej u mnie) pod śniegiem błoto po kolana

Nie było mnie na forum kilka dni i już chyba nie nadrobię zaległości

Wizyta kontrolna 200zł
Aparat lingwalny 7000 zł
Reakcja znajomych którym mówię że mam aparat na zębach - bezcenna
toro10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 08:41   #3103
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kachon Pokaż wiadomość
sincarne może tak być. jak miałam tylko aparat do góry [przez jakieś 6 miesięcy] to o wiele gorzej wyglądały moje zęby na dole. ruszały się i w ogóle, bolały. więc raczej na negatywnie. radze założyć też na dół.
no zakładam, zakładam koło grudnia chyba, bo poki co zgryzłabym zamki na dole. ok, dzięki za odpowiedź, mam nadzieję że do tego grudnia się za wiele nie pogorszy

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:04   #3104
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Nie podziękowałam Ci kiedyś za zdjęcie żółtych gumek dziękuję, więc teraz(zazwyczaj podczytuję wątek po kryjomu w pracy i ciężko mi cos pisać). Moje gumki wyglądają podobnie, ale mam ogólnie bardzij żółte zęby i zamki w kolorze zębów, więc chyba ciut mniej sie to rzuca w oczy. Ty masz bardzo bielutkie ząbki, śliczne Chyba trochę bardziej te gumki u Ciebie się odróżniają, ale może tylko na zdjęciu efekt jest spotęgowany, a na żywo nikt tego (oprócz Ciebie) nie zauważa
Np. mój Tż powiedział, że wogóle tych żółcizn nie widzi, a przecież ogląda mnie z możliwie najbliższej odległości, więc co dopiero inni ludzie.

Ciekawa też jestem białych gumek, no i nad szarymi/srebrnymi się zastawiam, ale wolałabym u kogoś napierw zobaczyć, jak to wyglada przy kosmetycznym Niebieskie, o których ktoś wspominał u Milutka wyglądają rzeczywiscie ładnie, ale co do mnie to niebieski nie nalezy do moich ulubonych kolorów, i do niczego z garderoby by mi nie pasował Jeszcze nad jasnym różem się troche łamie...

Daj znać co założyłaś, jeśli ud Ci się w pn dorwac orto
moim zdaniem wszystkie te kolory.. tj. szare, białe i przezroczyste się odbarwiają.. bynajmniej w moim przypadku to chyba taki ich urok Mimo to zawsze mam jasne.. ale jak już wcześniej pisałam.. jak usłyszę, że np. za miesiąc zdejmuję to zaryzykuję na kolorowo!!! bo chociaż raz to po prostu muszę!!!!

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
no zakładam, zakładam koło grudnia chyba, bo poki co zgryzłabym zamki na dole. ok, dzięki za odpowiedź, mam nadzieję że do tego grudnia się za wiele nie pogorszy
wiesz co.. czasem ten cały plan leczenia tak wygląda.. Tu się robi miejsce, tu trochę krzywo a tu znowu coś nie tak!!! a potem jak już się ustawią i odpowiednim drutkiem złapie to szybko się widzi to na co czeka
bo orto.. masz ok???
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:30   #3105
martenwolfen
Raczkowanie

No i mam za swoje... Po 3 miesiacach noszenia aparatu wszystako bylo ladnie, pieknie, marudzilam, ze sie nic nie dzieje, ze nic nie boli... A teraz po wczorajszej wizycie tak mnie zeby nap********, ze nie jestem w stanie w to uwierzyc. Nie ma mowy o gryzieniu, nawet jak nic nie robie to mnie wszystko boli A swoja droga wiecie moze jaki jest najgrubszy drut? Dostalam wczoraj 18 i uwazam, ze jest on MEGA GRUBY, az sie boje co bedzie dalej!
martenwolfen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:32   #3106
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martenwolfen Pokaż wiadomość
No i mam za swoje... Po 3 miesiacach noszenia aparatu wszystako bylo ladnie, pieknie, marudzilam, ze sie nic nie dzieje, ze nic nie boli... A teraz po wczorajszej wizycie tak mnie zeby nap********, ze nie jestem w stanie w to uwierzyc. Nie ma mowy o gryzieniu, nawet jak nic nie robie to mnie wszystko boli A swoja droga wiecie moze jaki jest najgrubszy drut? Dostalam wczoraj 18 i uwazam, ze jest on MEGA GRUBY, az sie boje co bedzie dalej!
kwadraciak jest grubaśny
a co bys powiedziała na najgrubszy drut z cienkim drutem i metalowymi ligaturkami ?? wtedy dopiero czułam ze mam aparat

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:34   #3107
marynka42
Zakorzenienie

ja zakladam aparacik w srode - dzis wizyta ze zdjeciem wklejam zdjecie moich krzywizn:P

z dwojga złego co gorsze: gumki przezroczyste czy białe? bo chcialabym wlasnie takie, a zeby mam bielutkie i nie wiem na ktore sie zdecydowac:P no chyba ze sa jakies inne malo widoczne :P

i od czego one sie odbarwiaja? od kawy herbaty?

Edytowane przez marynka42
Czas edycji: 2009-10-15 o 10:37
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:37   #3108
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
ja zakladam aparacik w srode - dzis wizyta ze zdjeciem wklejam zdjecie moich krzywizn:P
masz wyrywac ósemki ? bo dolne to już masz duże

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-15, 10:38   #3109
marynka42
Zakorzenienie

no wlasnie nie mam wyrywac - tak mi powiedziala orotodontka, ze niczego nie musze wyrywac ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 10:39   #3110
iwka2195
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fibbi Pokaż wiadomość
Witam nowe aparatki
u mnie nadal bez zmian w prostowaniu. ale moge już normalnie jeść nigdy nie myślałam że będe sie tak cieszyć z powodu zjedzonej kanapki
na wf-ie gramy ciągle w zbijaka i boje sie piekielnie, że dostane za którymś razem w zęby
niebieskie gumki mam już miesiąc i w ogóle mi sie nie odbarwiły
a dziś i w piątek mam wolne od szkoły i moge ponadrabiać zaległości w czytaniu wątku.
jedyne co mnie na razie martwi to moja waga, przez ponad miesiąc noszenia aparatu straciłam 5 kilo niedługo będe wygladać jak wieszak.
pozdrawiam

Też bym się zamieniła bo ja jak nosiłam to nie straciłam na wadze a myślałam że stracę no ale cóż może wezmę się za siebie bo to by się przydało (tłuszczyk jest) no ale wiecie nie mam tyle cierpliwości.

C o do moich ząbków to preferencja czy jak to tam"wkładka" już mi się przystosowała i jest lepiej

Goo Goo Dolls - Iris

iwka2195 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 10:40   #3111
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nie mam wyrywac - tak mi powiedziala orotodontka, ze niczego nie musze wyrywac ;/
to moze masz szeroka szczeke

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-15, 10:40   #3112
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
kwadraciak jest grubaśny
a co bys powiedziała na najgrubszy drut z cienkim drutem i metalowymi ligaturkami ?? wtedy dopiero czułam ze mam aparat
Oj wiem co to jest mieć druta grubaśnego ligatury metalowe i łańcuszek.. masakra! Dobrze ze 20. mamy wolne na uczelni (przepadają najgorsze ćwiczenia ) bo pewnie będę zwijać się z bólu po wizycie w poniedziałek...
Stary 2009-10-15, 10:41   #3113
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
to moze masz szeroka szczeke

nie mam
ja sie nie znam na uzebieniu, ale wg mnie troche tam ciasno z tyłu w mojej szczęce :P
Stary 2009-10-15, 10:42   #3114
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mam
ja sie nie znam na uzebieniu, ale wg mnie troche tam ciasno z tyłu w mojej szczęce :P
Może będziesz mieć nieco poszerzaną Nie wyglądają tak srasznie krzywo te Twoje zębiszcza.
Stary 2009-10-15, 10:44   #3115
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wiem co to jest mieć druta grubaśnego ligatury metalowe i łańcuszek.. masakra! Dobrze ze 20. mamy wolne na uczelni (przepadają najgorsze ćwiczenia ) bo pewnie będę zwijać się z bólu po wizycie w poniedziałek...
ale ty masz jeden łuk a ja miałam dwa i ligatury zwykłe i metalowe

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-15, 10:44   #3116
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Może będziesz mieć nieco poszerzaną Nie wyglądają tak srasznie krzywo te Twoje zębiszcza.

mam nadzieje ze nie - bo pewnie to boli :P na razie wiem tylko tyle, ze zakladam tylko na gore, wiec troche dziwne by bylo,gdybym u gory miala poszerzane, a na dole juz nie
Stary 2009-10-15, 10:45   #3117
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam
wiesz u mnie z tylu konczy sie siódemka na górze i nie ma nic, a na foto mam ósemke jeszcze ale nie wiem gdzie czekam az da o sobie znac

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
mam nadzieje ze nie - bo pewnie to boli :P na razie wiem tylko tyle, ze zakladam tylko na gore, wiec troche dziwne by bylo,gdybym u gory miala poszerzane, a na dole juz nie
bedziesz miec łuk podniebienny a on poszerzy góre

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-15, 10:51   #3118
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:

bedziesz miec łuk podniebienny a on poszerzy góre

oj juz mnie to boli jak slysze luk podniebny
Stary 2009-10-15, 10:51   #3119
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ty masz jeden łuk a ja miałam dwa i ligatury zwykłe i metalowe
W tamtym miesiącu miałam tak na dwóch łukach więc nie było lżej niż u Ciebie.
Katka, wiem, że w jamie miałaś dosłownie wszystkie ortowynalazki i nikt Cię nie przebije
Stary 2009-10-15, 10:55   #3120
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
W tamtym miesiącu miałam tak na dwóch łukach więc nie było lżej niż u Ciebie.
Katka, wiem, że w jamie miałaś dosłownie wszystkie ortowynalazki i nikt Cię nie przebije
jestem numero uno

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
oj juz mnie to boli jak slysze luk podniebny
z tym da sie życ

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości