|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Ale oprocz tego jednego niewypalu to zdjecia mialam piekne
|
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
Przeglądam właśnie kubki niekapki i Lovi ma dwie wersje kubka +6 m-cy, jest treningowy i zwykły, taki
http://allegro.pl/item761952670_lovi...250_ml_6m.html albo taki http://allegro.pl/item761954963_lovi...150_ml_6m.html różnią się ustnikiem, nie wiem który wybrać, który wy kupiłyście?? |
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, z rana to ja bym spod kołdry na to zimno nie wychynęła
![]() Katrin, ja mam ten drugi, znaczy niekapek |
|
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pojawia mu sie wiecej raz mniej, ja mialam podejrzenia od czego to i myslalam ze od kremu, ze to od jedzonka (mojego bo karmie piersia) i eliminuje te rzeczy a to nadal sie pojawia... ostatnio bylo mniej i dzis znow sporo... Troche mnie to martwi i za tydzien bede w Polsce to pojde z tym do lekarza... A twoj synek mial to juz wczesniej..i domyslasz sie od czago to bylo?
|
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się przypomniało jak Tosiu był maleńki i zatęskniłam za takim noworodkiem....
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
Mell, właśnie miał to już tak ok. 2 miesiąca, ale zniknęło mu po jakichś 3 tygodniach, nie mogło to być od pokarmu bo cały czas jadł moje mleczko albo Nan, kosmetyków też używam stale tych samych, więc gdyby to były kosmetyki, mleko lub proszek pojawiłoby się mu wcześniej. Teraz ma taką plamę na szyjce wielkości 50 groszówki i na rączce i nóżce takie mniejsze plamki. Zastanawiam się czy to nie jakieś uczulenie na gluten, za 2,5 tygodnia mamy szczepienie to się zapytam lekarki co to jest, chyba że zmiany się będą powiększać to .wybiore się wcześniej. Marcelkowi ta plamka pod szyjką kilka dni temu zmniejszyła się ale wczoraj znów była większa. Od kilku dni nie daję mu już glutenu, zobaczę co się będzie działo.
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Antoś słodziasek
![]() My chyba zdecydujemy się na kolejne baby w 2011 zaczniemy starania chyba że szybciej się trafi ![]() Mój mały uwielbia brzoskwinie Hippa sok i ten przecier.Nie cierpi nic z jabłkiem .Ogolnie Hippa najczestniej je.
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
To ja już może wycofam swój udział w tym forum bo nadążyć za Wami to rzecz niemożliwa
skąd Wy macie tyle czasu ? Moje Słońce jak śpi to góra 15 min i to dwa razy w ciągu dnia (za to noc super przesypia - odpukać ) z drugiej strony to ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć odnośnie naszych maluszków więc warto zaglądać... tylko kurde kiedy
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() A wiec zdaje relacje z wczorajszego wieczoru Tz jak przyszedl i zobaczyl mnie w tym stroju to mowi: "skad to masz?" za spostrzegawczosc bo u facetow wiadomo jak ta sprawa wyglada a mialam to raz w podrozy poslubnejNo i wbrew moim pozorom chyba faceta rozgrzalam bo byla wspolna kapiel (pomijam fakt ze jak weszlam do wanny to prawie wylala sie woda ) a pozniej to tylko latalam po pokoju ze stracilam orientacje gdzie podloga a gdzie sufitogolnie zrealizowalam swoj plan, a dzisiaj sie juz poklocilismy ale my tak zawsze ![]() Kupilam dzis malemu ciepla czapeczke z szaliczkiem i zaraz jak zje mleczko smigamy na spacerek bo snieg nie pada a tyle dni bidok nie spacerkowal.. ![]() Mell bo ja z reguly spokojna jestem, czasem tylko wstepuje we mnie dzikusek Co do snu dziennego, nie rozbieram go, spi w tym w czym jest w ciagu dnia ciniusiowa sliczne Ninka je deserek ![]() malutka kiedys to moze bylam laska a teraz strach na wroble ![]() odnosnie pracy ja myslalam ze Ty od razu na pol etatu idziesz, no ale dobrze ze od przyszlego m-ca tak bedziesz pracowala ![]() marika od to sasiad bardzo mily ze bezinteresowanie robi Ci zakupy ![]() Wspolczuje z ta uczelnia, ale zeby tak na ostatnim roku robic? ![]() iwciag a ile w sumie zjada Ci tej kaszki na mleczku?? moj na noc zjada ok 140 mleczka z kleikiem i tez daje 1,5 lyzeczki i spi do rana, ale Twoj moze jest przyzwyczajony do takiego wstawania nocnego albo jest takim glodomorkiem? ![]() superzabula tez myslelismy o nawilzaczu na razie poki co wieszam reczniczki na kaloryferze ania oj maz musialbyc niewyspany ze gadal takie rzeczy ![]() anulka ale fajna sprawa z tym karmieniem hihih zycze milego wieczoru przy winie ![]() gosik fajna ta wizja spaceru w przedpokoju hihi ![]() katrin wyslalam Ci zaproszonko ![]() odnosnie kubka niekapka ja mam ten od 6 m-ca z miekkim ustnikiem
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-15 o 15:20 |
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
taki komplecik za 22 zl kupilam Filipowi
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, gratuluję udanego wieczoru
Fajny komplecik, u nas były brzydkie więc Mycha nadal jest bez szalika...
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-10-15 o 15:23 |
|
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
A my juz po obiadku skromnitki dzisiaj: ziemniaczki, kalafiorek panierowany i kiszaczek lub buraczki
. A w sobote zjazd więc zaraz popędze do dziekanatu i tak im wygarne że sie nie pozbierają, bo ponoc mozna się przenieśc ale płacic trzeba do lutego tzn, łącznie z lutym no długa i poje bana historia, nerwy mam że hej, na szczęście mały jest grzeczniutki więc luzik.iwciag - no to nie ciekawie ale aż 2 tys. na samo mieszkanko? Ja bym chciała juz nawet na 1/2 etatu popracowac ale gdzie . Ja za mieszkanko z gazem i prądem place średnio 500zł.ania - hehe .superabula - no jak ja bhym miała prace to pewnie zylibyśmy bardzo komfortowo, teraz tez nie możemy na nic narzekac ale kosztem życia na odległośc. a szkoła jest poryta i brak mi słów gosikk_s - hmmm... ja tez nie ma szaliczka dla maluszka .anulka anulka - pismo moge wyciepnąc ale co z tego jak problemu mi to nie rozwiąże Reszta później, nie mam czasu teraz .
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- marika to zycze aby Ci sie udalo przeniesc tam gdzie chcesz, no a obiadek nie taki skromniutki, pychota
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
witam
ja niewiem kiedy nabawilam sie przeziebionego pecherza i od rana latam do lazienki co 3 min ale jest juz lepiej chodze co 15 min ![]() ja dzis bylam z niunia na spacerku krotkim bo tylko 10-15 min bo zimno ![]() wczoraj wieczorkiem zrobilam tylko 60 brzuszkow ale jakos je mocniej wykonywalam bo po 40 bardzo mnie miesnie bolaly ze myslalam ze juz nie dam rady no i byly 40 min rowerku wiec moja dietka idzie naprzod ja wlasnie wlaczylam nawilzacz powietrza ale tak ten zlom glosno chodzi ze chyba bede musiala kupic nowy
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy z zakupów, dochodzę do wniosku, że ja lekko nierozgarnięta jestem, znowu kupiłam kaszkę ryżową zamiast mleczno-ryżowej, kolejny dowód to taki, że zafundowałam sobie sukienkę na poprawiny(którą idę jutro oddać)po czym poszłam do apteki na zakupy, myśląc, że mam kasę jeszcze w portfelu:/zapełniłam koszyk i do kasy, a przy kasie wielkie oczy, że mi ktoś pieniążki wyjął z portfela, tylko kto, skoro w domu nie mam złodzieja!? Dopiero po tym jak odeszłam od kasy, oczywiście wcześniej spaliłam cegłe przypomniało mi się o sukience:/
Kupiłam małemu czapajkę i rękawiczki, herbatkę jabłkową z melisą oraz wspomnianą wcześniej kaszkę z malinami, ciekawe czy mu chociaż posmakuje ![]() a i zafundowałam sobie bieliznę na wyprzedaży w HM, za grosze. Pospacerowaliśmy trochę po placyku, bo dziś fajna pogoda u nas, zimno, ale dosyć przyjemna aura, wklejam komplecik jaki zakupiłam carolajna jak to po co mi dieta, mnie po ciąży jeszcze 8kg zostało no i sprzed ciąży2, więc10kg do zgubienia.. agusia on na wieczór wciąga180ml tak przed 20 i śpi na tym do ok3 zazwyczaj..a i gratuluje udanego wieczora, musiało być gorąco, ja dziś z Ciebie przykład biorę, bo mąż wraca ![]() małgosiu jaki Antoś był malutek, teraz to już prawdziwe chłopisko ![]() anulka mów o co w tej diecie chosi!! marika niestety takie są warszawskie realia płacimy1900w tym jest już woda, dodatkowo prąd i gaz, tylko, że gaz to jakoś niewiele.. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-15 o 15:52 |
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska wow! co za noc
Zazdroszcze... ![]() Zycze wiecej takich nocy... Dzisiaj sie poklociliscie....eee pewnie do wieczorka sie pogodzicie...tymbardziej ze jestescie sami, szkoda czasu na nieporozumienia. Komplet ladniutki my tez jeszcze nie mamy szaliczka, dostalismy fajny komplet z nexta czapa i rekawiczki ale nie wiem czy Aleks zima w niego wejdzie.. Iskierko oj znajdziesz czas znajdziesz... Ale faktycznie Twoje malenstwo bardzo malo spi... Moj spal do poludnia 2 godzinki i 30 min temu znow zasnal... ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Nie zartuje, baw sie dobrze... A dlaczego oddajesz sukienke? nieładna? pokazesz? komplecik bardzo mi sie podoba, ja potrzebowalabym cos ecru, kremowego, białego lub zielonego... a jaki masz kombinezonik do tego tzn w jakim kolorze?
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Wtajemniczenie
|
mell mąż wraca dopiero o22więc trochę posiedzę
jeszcze nie mamy kombinezona, mamy kurteczkę tę niebieską i brązowe butki i pod nie w zasadzie kupiłam komplet.gosikk czynsz i odstępne, ponieważ wynajmujemy, budujemy domek sobie na wiosce obok moich rodziców, w zasadzie dopiero zaczynamy |
|
|
|
#2004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie miałam jojo. Zrzuciłam jak na razie 6 kg na tej diecie, ale ja się nie stosuję co do produktu, jem też rzeczy spoza listy i chudnę. Co prawda nie trzy kg na tydzień ale po 1 kg, albo 0,5kg. To też dobrze moim zdaniem, bo mi nie zależy na czasie. Powolutku sobie doszłam do wagi sprzed ciąży i chcę teraz sprawdzić czy mogę mieć jeszcze pare kilo mniej. Jeśli teraz zaczełabym się obżerać, jeść nieregularnie, i wsuwać duże porcje, to pewnie znowu bym przytyła, ale ta dieta nauczyła mnie jeść rozsądnie, w miarę regularnie i pić duuużo wody. Cytat:
2. dzięki, mam nadzieję, że taki będzie.
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka mow co z ta dieta, tak choc troszeczke
|
|
|
|
#2006 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A ja tak. Najgorszy był okres połogu, jak szwy bolały i na tyłku się nie dało siedzieć... Ale dzieciaczek był cudny....
Cytat:
Ja drugiego dzidziusia bym chciała tak za 2,5 - 3 lat. A jak wyjdzie, to się zobaczy. Cytat:
Oj ty "łobuziaro".... A tak serio to wyobraziłam sobie Ciebie latającą jak w reklamie mentosa (w pralni) Cytat:
Śliczny komplecik.. ja mam słabość do kubusia puchatka... Anulka - poczytam o tej diecie, może i ja stracę kiloski... |
|||
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jesteś małpka
na na cito muszę schudnąć! powiedz coś plisssmałgosiu ja też jak widać, dresik który pokazywałam wcześniej też ma kubusia
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-15 o 16:35 |
|
|
|
#2009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka- jak patrzę na twój link dieta... to widzę że startuję z takiego samego pułapu jak Ty, i chcę schudnąć 5 kilo...
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Ty też jesteś KubusioFanką? Ja się zastanawiam co zrobię jak się okaże żę mój synek nie lubi Kubusia...
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

.

.Ogolnie Hippa najczestniej je.

za spostrzegawczosc bo u facetow wiadomo jak ta sprawa wyglada a mialam to raz w podrozy poslubnej
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK