|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cześć i czołem,
my już po wizycie u pediatry mały ma lekkie zapalenie uszu ![]() od tego przeklętego kataru - pewnie przez to nie spał w nocy ![]() mamy antybiotyk i kropelki do uszu i w poniedziałek/wtorek do kontroli szczepić małego nie pozwoliła z dobrych wieści to mały na golasa waży 6300 ![]() i ma 67,5 cm długości ![]() lekko się zdziwiła że karmię tylko piersią a Mati tak rośnie ![]() w związku z tym zabroniła karmić obiadkami i kaszkami aż do 6 m-ca życia ![]() tylko piersią ![]() ewentualnie, powiedziała, możemy mu dawać deserki i owoce żeby jego przewód pokarmowy już zaczął się przyzwyczajać do czegoś innego niż moje mleczko ![]() u nas sypie na całego, śniegu po kolana i musiałam ubrać małego w ten liliowy kombinezon ![]() Cytat:
nie zmieniam piersi - jedną się najada, nawet po jego jedzeniu jestem w stanie jeszcze z niej wycisnąć mleczko ![]() zmieniam co karmienie czyli co 2 godziny, do 2 godzin daję tę samą pierś (tak zalecali w książce) Cytat:
![]() moja mama stwierdziła że to właśnie wrzód i że ze zimna dziękujemy
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
A ja myślałam, że jak nie wychodzę na spacer w taką pogodę, to uchronię Małego przed chorąbą, a tu widzę ![]() Ładnie rośnie sobie Twój synek ![]() , tylko pamiętaj - nie rób zdjęć (albo zrób i tylko nam pokaż ) za info o karmieniu, oczywiście źle robiłam Jak z zimna? Kuba dostał tego dwa dni temu, a od wtedy cały czas jesteśmy w domu, hmmm...
|
|
|
#2703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno, ale chyba musisz go budzić może za niedługo będzie mógł się znowu wysypiać ![]() Cytat:
Cytat:
Mój nie dość że nie marudzi to najwyraźniej chyba to lubi oj, chyba rośnie z niego strojniś ![]() ekspresowe ubieranie czapeczki: małż go bierze na ręce, a ja zakładam czapkę ![]() 5 sekund i gotowe ![]() jak jestem sama to trwa to troszkę dłużej: - albo sposobem Zawitkowskiego, przekręcam go z boku na bok i ściągam czapkę w dół, - albo podnoszę główkę i ściągam z tyłu
|
|
|
#2704 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze szybko nadrobi. Duzo sily zycze!Skierko , za Amelke!Cytat:
![]() Czapeczka to jedyny element ubiory, ktorego Ania nie lubi Biore czapeczke, nakladam od czubka glowy do tylu, zakladam szybko na uszka i biore Aneczke na rece. Po chwili zapomina, ze ma na glowce czape.Dziwny dzien dzisiaj ma moja coruchna. Wstala rano o 7:15 na mleko, poszla spac. Potem znowu 9:30, zjadla- i zazwyczaj zaczynamy sie bawic i idziemy na spacer- a tu Ania zasnela i spi do tej pory . Jutro maz ma urodziny i zastanawiam sie, czy zabrac Go do naszej ulubionej knajpki (czyli zero meczarni dla mnie ), czy samej ugotowac wykwintny obiad (minus jest taki, ze zepsul nam sie piekarnik, wiec ciasta nie bedzie...). Hmmm...
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mleczko mamusi górą ![]() zrobię jak będę szła na drugi raz do pediatry i od razu skasuję ![]() a co źle zrobiłaś ?? mój miał takie zaczerwienienie kilka tygodni po porodzie, długo mu to dojrzewało, potem zrobił się biały czubek i młody zawartość pryszcza chyba wtarł w pieluszkę, bo pryszcz był równiutko z tyłu głowy a później mu to ładnie przyschło ![]() może zmarzł w szpitalu ![]() te pielęgniarki to woziły dzieci po kąpieli po korytarzu z mokrą gołą głową niby że lipiec ale w szpitalu na korytarzu wcale tak ciepło nie było, jeszcze jak jechał to robił wiatr
|
|
|
#2706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sposób z Małżem odpada - tylko w niedzielę chodzimy na spacer we trójkę ![]() Ja ubieram tak jak napisałaś - albo na boczki - tylko, że od jakiegoś czasu boczki są be... (a ja nawet przy zmianie pieluszki Go obracam), albo z tyłu - żaden ze sposobów Kubusiowi nie odpowiada ![]() Cytat:
, a i tak po chwili Mały kwęka niezadowolony Może coś źle robię? Mówię, co będę robić, staram się robić wszystko spokojnie, ale pewnie, nie tarmoszę Małym , więc co jest nie tak? ![]() Zabierz do knajpki, zdecydowanie ![]() Cytat:
Po porodzie to mogły być hormony od Ciebie, a teraz to nie wiem ![]()
|
|
|
#2707 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę, że pryszcz nie wyskoczył z zimna, bo w domu siedzimy. Ło matko. Ktoś tu kupe dorobił. Lece, bo znowu pójdzie w nogawkę.
|
|
|
#2708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mi się po głowie telepie, że jeśli dziecko chce drugiej piersi to chce mu się pić ![]() ale nie jestem pewna, przeleciałam ten tekst, bo mnie nie dotyczył ![]() nawet nie pamiętam gdzie to czytałam ![]() przez hormony to miał trądzik na buzi a ten pryszcz to mył mega wielki i z tyłu głowy Chyba młody mi się budzi ![]() bo coś stęka z pokoju Cytat:
pewnie nie
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-10-15 o 12:53 |
||
|
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak z innej beczki, w Biedronie są fajne rajstopki z frotką w środku po7 zł. Wkleję linka.
|
|
|
#2710 |
|
BAN stały
|
hej ja już w domku. po szczepieniu ok, przy kłuciach był płacz a tak w ogóle to nie, dzielna była, teraz leży i pozwala ciotkom napisać jak było
następne zczepienie - też 3 kłucia -1 grudnia a potem już tylko 1 kłucie na następne szczepienie co do karmienia to najpierw leci takie mleko żeby się dziecko napiło. u mnie to leci takie prawie przezroczyste a z czasem nabiera białej barwy. czapkę to zakładam naczubek głowy, szybko przesuwam na tył i wiążę, Amelka też tego za bardzo nie lubi |
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zwykłe są za 4 zł. ![]() mam już 4 pary
|
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś chciałaś dużo kup, to masz ![]() Cytat:
|
|
|
#2713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem nawet, że jak walnie koopala, to się cieszę -------------------------------------------------------------------- Jak tam sprawują się Wasze wózki? Sprawdziły się? Ja na razie nie narzekam, sprawuje się b.dobrze
|
|
|
#2714 |
|
BAN stały
|
a i dziękujemy za kciuki
u nas dziś piękne słnce, cieplutko i nie ma znaku po wczorajszej pogodzie. http://www.startujzdrowo.pl/ - zarejestrowałam się na tej stronie a wcześniej wysłałam maila z prośbą o jakieś materiały reklamowe. dostałam odpowiedź i prośbę o dane moje i Amelki. po wysłaniu dostałam maila że po 5 m-cu życia Amelki dostaniemy paczkę a potem po 9 i chyba 12. także warto napisać i potem dostać jakieś próbki żeby zobaczyć jak maleństwo zareaguje. zainteresowanym moge jeszcze maila napisać do nich, kończę bo Amelka płacze |
|
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle to uwielbia leżeć na przewijaku łóżko mogłoby dla niego nie istnieć może rzeczywiście od tego go boli brzuszek ![]() Cytat:
|
|
|
#2716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To samo - kocha swój przewijak.
|
|
|
#2717 |
|
BAN stały
|
a teraz widze że dla pierwszych 100 zarejestrowanych osób dają kocyk - wczoraj tego nie było jak sie rejestrowałam
to się spieszcie może któraś z was się załapie. a ten mail to SerwisKonsumenta.Nestle@p l.nestle.com to na ten pisałam z prośbą o próbki i materiały
|
|
|
|
#2718 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka kobitki
Nareszcie mam wolną chwilkę. Kubcio śpi a ja ugotowałam fasolkę po bretonsku (zjadłam odrobinke bo nie mogłam sie powstrzymac ale bez chlebka bo od dzisiaj dieta ), pozmywałam naczynia, uprałam dywaniki z łazienki i w koncu siadłam do kompa. Dzisiaj rano wpadłam na pomysł, żeby z Kuba odwiedzic pediatre. TŻ miał wolny poranek wiec ubrałam małego i pojechalismy do przychodni. Małego badała ta pani co ostatnio. Poskarżyłam sie na tego mojego niejadka Dr zbadała go bardzo dokładnie, pochwaliła za podnoszenie głowki i powiedziała, że jest okazem zdrowia. Przez 3 tyg. przybrał na wadze 550 g, i urósł 2 cm. Teraz wazy 6950 g. Dr powiedziała, że nie ma sie co martwic, tyle co je mu w zupełnosci wystarcza. Kazała dodawac troszke kleiku do mleczka. Kubcio usmiechał sie do pani, nic a nic nie płakał Był bardzo wesoły. Cytat:
Ale Ci dobrze Ja od zawsze uwielbiałam słodkości Cytat:
Mam nadzieje, że to przejsciowe. Powinnas wybudzac go ze snu i dawac mleczko. Cytat:
Cytat:
Właśnie poszukuje rajstopek. Mamy co prawda 3 pary ale szybko sie brudza i nie nadązam prać. A te z Biedronki wydają sie fajne. Cytat:
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po rajstopki wysłałam mamę, bo pogoda okropna i nosa nie wystawiamy za drzwi. Wyglądają ok. W przyszłym tygodniu będą mieli fajne kombinezony i dresiki. Proszę oto linki:
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
wrocilysmy juz do domku.Przez dzisiejsze wojaze Laura nie miala jednej pozadnej drzemki i zamiast pic mleko o 16to spi w foteliku tak jak ją przyniosla z auta, w kombinezonie ![]() Pewnie kąpiel nam sie przesunie. Przyjemnie jest wejsc do cieplutkiego domu jak za oknem taki ziąb. Koty zaczely namietnie okupują grzejnki Tylko girki im zwisaja ![]() Ja ze swojego wozka jestem nad wyraz zadowolona.Coprawda gondolka zaczela sie powolutku robic za mala przez te kombinezony i koce, ale tyle co nim kilometrow nakulałam to naprawde sprawdzil sie wzorowo.Składanie,przewoz enie autem, wszystko na 6+ Nie mam sie do czego przyczepic i na nic nie narzekam. Jutro oddaje Laurcie siostrze na ok 2h i jade zarabiac pieniazki. W zamian za opieke umowilam sie ze kupie siostrzenicy pake mleka i 2 deserki, a ze moje malenstwo nie jest zbyt absorbujace to sie chetnie zgodzila Nadal spi...To wstawie pranko.Potem ja posadze przed pralka i bedzie sie hipontyzowala.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas dalej zima brrrr Dzisiaj mamy święto ... Bartosz kończy 3 miesiace! - śpioszek z niego dzisaij ![]() cdn .... |
|
|
|
#2722 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Uszka zakropione, antybiotyk zjedzony i młody śpi
![]() kurde teraz się upewnia że to jego niespanie to wina zapalenia uszu a ja ciemna tego nie widziałam inna sprawa, że baty należą się małzowi bo już ponad tydzień marudzę żeby szedł z nami do lekarza a on nigdy nie ma czasu mam tylko nadzieję że Mati do poniedziałku będzie zdrów jak rybka ![]() ![]() Cytat:
biedna mamakombinezony fajne ale na naszą zimę chyba za lekkie ![]() Cytat:
a jeszcze jak w nim pachnie dobrym jedzeniem, mmm a kotki podeślij do mnie - u mnie kaloryfery tak gorące że nie można ich dotknąć zagrzeją się na zapas Cytat:
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slodkie zyczonka równiez składam w imieniu Laurencji pieszczotliwie zwanej przez nas Larą Klops Rajtuzki rzeczywiscie fajne.Tez poprosze mame zeby przy okazji zakupila bo mi nie po drodze. Dziecie juz sie hiponotyzuje, wiec jest czas na wizaz.Kapiel przewiduje kolo 20.Tak zebym Na wspolna zdazyla heh te seriale... Eleeri-sniegu nie zazdroszcze, ale tak na chwile chetnie przenioslabym sie w twoje strony.Co najgorsze niedlugo i u mnie tak bedzie...buuuu.Wtedy spacery beda zdecydowanie krotsze i dzien taki jakis dlugi bedzie sie wydawal
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie masz z tą pralką no dzień jest krótki, ja już muszę świecić bo ciemno od tego padającego śniegu o i dziecię mi się obudziło, spało całą godzinę ![]() myślałam że jeszcze pośpi, bo ja na allegro siedzę i dopiero się rozkręcam
|
|
|
#2726 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- małż był w szoku Cytat:
, żeby gabryś jak najszybciej przybrał na wadze! Cytat:
... no chyba ze zakładam mu kolejną bluzę lub sweterek ![]() a przy czpce to tez jest krzyk! ... ja zakładam tak jak eleeri, małz go trzyma na rękach, a ja zakładam czpkę ... lub - kładę małego na brzuchu i wtedy zakładam czapkę, wtedy jest ok! Tylko te nieszczęsne sznurki - nienawidzi ich! ![]() Cytat:
noi i pieknie Ci smyk rośnie! ... ja nie wiem dlaczego doktorzy sie tak dziwią jak dzieci ładnie rozną na cycu ... moja też to robi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
bo własnie się obudził ... no to lecę do mojego soleniznata |
||||||
|
|
|
#2727 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas też najgorzej jest, jak zakładam czapkę i kombinezon ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A u nas kaloryfery ledwo co letnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Kuba właśnie wraz z kolejną ubieraną warstwą marudzi coraz bardziej, więc gdy dochodzi do czapki i kombinezonu, to już jest płacz. Muszę spróbować z tym zakładaniem czapki, gdy leży na brzuchu, dzięki za pomysł No to lecimy na imprezkę
|
|
|
#2728 |
|
BAN stały
|
Amelka znowu śpi chyba tak po szczepieniu ma
troszkę popłakiwała a teraz zasnęła w leżaczku. główkę ma zimną czyli najprawdopodobniej obędzie się bez gorączki.jutro ma mnie odwiedzić koleżanka ma córkę z maja to troszkę sobie pagadamy |
|
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko jest poprostu kaprysne, je tylko wtedy kiedy naprawde ma ochote. Teraz zjadł 170 ml kaszki bez zadnego przystanku i spi...No ja juz nie wiem co z nim jest ![]() Mój tata jak podładuje do pieca to na golasa mozna biegać ![]() A dzisiaj pediatra mówiła, że w mieszkaniu powinna byc temp. 19 stopni. Najlepsza dla dziecka. Nie kazała przegrzewac pomieszczen i czesto wietrzyc pokój w którym dziecko spi.
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Okna moglabym miec pouchylane.Rano to juz w ogole wichure robie, a mąż za mną chodzi i zamyka okna.Już nie raz był hałas z tego powodu, ale nie wiem dlaczego do niego nie dociera, ze zeby odkrecic grzejniki to musi byc wywietrzone. Nie znosze jak smierdzi...a mi smierdzi chata po spaniu (no nie jest to doslowny smród, ale jest duszno)Jakbym na to zaczela grzac to... ![]() Termometru nie mamy wiec nie wiem ile mam w domu, ale do spania podkrecam grzejnik, a rano zakrecam. No i nie dotrwalysmy do 20.Po brzyduli juz byla spiąca, wiec ledwo ledwo do 19 ją przeciagnelam z wietrzeniem tylka i dlugim pluskanku.Zasnela nie odbiajac wiec teraz lezy na brzuszku. Lece rozwiesic pranko.Ooooo to uwielbiam jak susze niuni lumpki w domu.Rozkoszny zapach unosi sie w powietrzu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

za info o karmieniu, oczywiście źle robiłam 

Mam nadzieje, ze szybko nadrobi. Duzo sily zycze!
. 

), pozmywałam naczynia, uprałam dywaniki z łazienki i w koncu siadłam do kompa. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)