![]() |
#2701 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kozaki EMU nadal modne?
Cytat:
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie ma za co ![]()
![]() |
#2703 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Bronte: Właściwości : - podszyte (wyłożone) wyjątkową micron 20 futrówką z merynosowej wełny - futrówka jest wykonana wyłącznie z australijskiej wełny merynosowej, bez żadnych domieszek - futrówka zapewnia takie same właściwości izolacyjne (taką samą izolację cieplną) jak owcza skóra - wzmocniona podwójnym szwem zapiętka (pięta) zapewnia dodatkową wygodę i wytrzymałość - trwała „emusole eva” podeszwa o podwójnej gęstości i wygodna zewnętrzna podeszwa (outsole) wystarczy przeczytac kartke dolaczona do emu bronte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
Dziś wybrałam się po moje emu/uggsy. Po zakupie wyjątkowo niewygodnych butów do garnituru moje stopy potrzebowały pocieszenia i stąd ten wybór, o który siebie nigdy nie podejrzewałam. Zamierzałam kupić w Zlotych Tarasach buty jednej z tych firm. W Gorz 17 mają modele obu firm i niestety Emu zrobiły na mnie najgorsze wrażenie. Numer za małe (38, noszę 39) spadały mi z pięty. Uggsy były zdecydowanie lepiej skrojone, ale niestety w dalszym ciągu takie ciapcie. Byłam już na nie zdecydowana, ale pochodziłam jeszcze po sklepach i weszłam do Clarksa. Tam mają jeden fason ala emu, ale podeszwa jest lepiej skrojona i buty nie są takie ciapciowate. Nie spadają z pięt. W środku też są z wełny, z zewnątrz ze skóry wielbłąda (zamsz). Własnie je wybrałam, ze względu na fason. Taki kompromis. Wygodne są bardzo, z pięty nie spadają, zobaczymy jak będa grzać ;-). Już je zaimpregnowałam ze względu na zamsz i po klapie nie zamierzam biegać.
Kosztowały prawie 5 stów ;-( |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |||
Raczkowanie
|
35/36
![]() ![]() Cytat:
a tu są wyższe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Piękne te szare!
Nie wiecie może,jak wypada rozmiarowo model Kimba?Brać z nich standardowy rozmiar jak w Emu? Jeżeli moge prosić ktoras z was o kod zniżkowy na Emu do deezee to bardzo bardzo proszę na PW ![]() Edytowane przez burn-it-up Czas edycji: 2009-10-11 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Przyczajenie
|
Ja widziałm kilka modeli już jakieś 2 tygodnie temu w Zebrze w Cerfoutrze przy Zakopiance
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi proszę czy dostanę gdzieś jeszcze EMU Matildy (te z rzepem)?? Szukam nigdzie nie mogę znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a te na Dee Zee za 299 zł też nie chłodzą? ![]() a ja myślałam, że skoro oryginalne emu to na pewno z merynosa :S własnie znalazłam opis na stronie nokaut.pl: "Buty Bronte Hi Black EMU Australia (W20001) Obuwie Damskie / Kozaki, EMU Australia Kolor: Czarny Materiał: Skóra naturalna / Wnętrze: wełna Merynosów" oszustwo? Bronte i wełna merynosów? a może ty miałaś jakieś podróby a nie oryginalne emu? już się pogubiłam :/ Edytowane przez majekbee Czas edycji: 2009-10-13 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
wspaniala: a u mnie dzisiaj czubki przemokly troche
![]() a ja mam uggsy i mi nie przemakaja ![]() Edytowane przez I LOVE modelling clay Czas edycji: 2009-10-13 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
mam pytanko, kupiłam Emu i zestaw do pielęgnacji. Jeszcze nie doszło, ale zastanawiam się czy jak dojdzie to od razu mogę zaimpregnować, czyli popsikać i nosić? Czy trzeba odczekać jeden dzien np?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wg mnie to już te mini mają bardziej zakłócone proporcje Cytat:
Ich część zewnętrzna jest zrobiona ze skóry naturalnej, ale wnętrze właśnie z wełny ![]()
![]() |
#2716 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bronte też są z wełny merynosów , mają jej po prostu 4 razy mniej niż stingery. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
a stingery też takie malutkie kupujesz ? - bo podobno one się tak nie ubijają ? ![]() Bardzo popularne są te Bronte i tyle się o nich naczytałam że już wiem na pewno kupowałabym 2 rozmiary mniejsze, ale o stingerach prawie nikt nic nie pisze i jestem w kropce jeżeli o rozmiar chodzi. Za oknem natomiast powoli zima i wypadałoby się sprężyć.
![]() |
#2717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, chciałabym zapytać Was o radę, otóż tak jak większość z Was zakochałam się w butach emu i wraz z chęcią ich zakupienia zastanawiam się nad rozmiarem. Wczoraj przymierzyłam w galerii Askana rozmiar 35/36, myślę, że był taki w sam raz, w internecie pisze, że ich wkładka ma 22.5cm, natomiast analizując Wasz wątek szybko weszłam na allegro żeby zobaczyć te buciki w wersjach dziecięcych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
czy dziś kiedy na polq deszcz i śnieg nawet te oryginalne emu nie przemokną?
bo ja bym nie zaryzykowała wyjścia w nich dzis, mam pewne zamszaki ktore dzis zostawilam w domu... no chyba że ktoś z auta do miejsca
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
gdzie moge kupić wiązane emu?Nie chodzi mi o allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem dziwny sposób ale poskutkował ![]()
![]() |
#2723 |
Raczkowanie
|
Napiszcie prosze ktory model najlepiej wybrac na zimę, tak by absolutnie nie przemokly jak bedzie plucha i zeby bylo cieplutko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() ![]() Kupiłam w końcu Emu Bronte na allegro, na deezee nie było mojego rozmiaru i odpisali mi, że nie wiedzą kiedy będzie 37... a, że nie mogłam już dłuzej czekać. to zamowilam i ten zestaw do pielęgnacji też ![]() Butki super, ale mogłyby być chyba jeszcze ciut mniejsze... ale pewnie 35/36 byłyby jednak za małe. Noszę od 2 dni. Impregnowałam tym specjalnym preparatem do EMU ( swoją drogą mało jest go dosyć i muszę kupić jakiś inny na zapas. Jaki polecacie?) Ale jestem zadowolona jak narazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
PIP.
|
ja w koncu nie kupilam tych szarych, bo tez sie moj rozmiar skonczyl.
ale jak wczoraj przyszedl mroz wskoczylam w moje zeszloroczne czarne i przypomnialam sobie za co kocham emu ![]() ![]()
![]() |
#2727 |
Przyczajenie
|
![]()
No właśnie też się czaiłam na te szare i też 37
![]() ![]() mam kozaczki zimowe skórzane - nie przeciekają - więc istnieją takie buty ![]() no i zastanawiam sie czy nie zapłacic więcej i kupic na emu-shop.pl :/ jestem w rozterce, co radzicie? czekać? (w sumie nie wiadomo czy się w ogole pojawią) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
ostatnio zaczęłam się czaić na emu i mnie nastraszyłyście, że bronte przemakają;( więc zwracam się do kogoś kto ma już długo emu bronte czy podczas normalnego chodzenia (bez żadnego wchodzenia w zaspy i prawie w kałuże) one naprawdę przemakają?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2730 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Czy UGG również się ubijają? Powinnam wziąć rozmiar mniejszy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.