|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
aneczka to super
że z dzidzią ok. Mi się coś o uszy obiło że taka torbiel może się sama wchłonąć, ale musiałabyś poszukać coś na ten temat w necie---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- a może za tydzień usłyszysz, że jednak będzie parka
|
|
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
mowie wam z poczatku ja myslalm ze to blizniaki beda bo tak to wygladalo tylko ze temu drugiemu nie bilo serduszko i byl jakby pusty ten pecherzyk wiec gin obstaje za torbielka...kurcze nigdy czegos takiego nie mialam
na necie tez niewiele pisza o torbielach jamy macicy grrrrr
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
sas wyczytałam, że ty też jutro "męki" na uczelni będziesz przeżywać;P ja też mam jutro zjazd a taaak mi się nie chce... pojadę dopiero w sobotę... odkąd wyprowadziliśmy się z wawy do naszego rodzinnego miasteczka to nie chce mi się tam jeździć a to dopiero początek roku... na szczęście ostatniego
a ty na którym?
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
to chyba naukowo sie nazywa torbiel nabotha...
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się z aa2, odpoczywać, nie stresować się, nie wysilać
leżeć i pachnieć
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
na razie was opuszczam, ide wskoczyć pod prysznic i wizyta u lekarza, trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok
papa
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu kochanie super, że dzidzia cała i zdrowa!!!!! Strasznie się ciesze!!!! A torbielą się nie martw, może sama się wchlonie, ja wierzę, ze wszystko będzie dobrze
|
#3939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2,5 roku temu skoczylam reske licencjat w zezlym roku robilam troszke ang w londku...i teraz jak worcilismy znowu mi sie studiowac zachialo wiec dopiero zaczelam jestem na 1 roku ehhh tez mi sie uwidzialo
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
o proszę
super, że ci się chciało ja jestem na pierwszych studiach ale od razu mgr na szczęście jak już pisałam to ostatni rok chyba kontynuacja się nie zapowiada ale to wyjdzie w praniu jestem na psychologii
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Powiem wam dziewczyny ze bardzo mi ciezko wrocic do nauki, ale u mnie tez sie zacznie bo od stycznia zaczynam studiowac ksiegowosc (zostalam do tego lekko zmuszona w pracy). Jest to o tyle dogodne ze firma wszystko oplaci, ale mimo wszystko perspektywa nauki i egzaminow mnie przeraza!!! Strasznie od tego odwyklam i boje sie ze nie podolam
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już po lekarzu, powiedział że jest wszystko dobrze, ale po badaniu powiedział do mnie że mam jak najwięcej leżeć na boku albo brzuchu żeby macica się dobrze ułozyła
no i to mnie teraz tak trochę zastanawia bo pierwsze słyszę żeby leżec na brzuchu?????? czy któraś z was słyszała może coś na ten temat???
|
|
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Jakbys miala czasem klopot z czyms to uderzaj do mnie, a noz uda mi sie pomoc (pamietam jak mnie niektore zajecia doprowadzaly na skraj zalamania nerwowego). Mam w sumie takie pytanie bo ja po dziekance musialam sie 'uzerac z systemem edukacji'
. Otoz podczas mojej rocznej nieobecnosci wprowadzili zmiane ktora pieknie nazwali 'dwukierunkowascia'. Polegalo to na tym iz osoby studiujace filologie obce musialy podjac nauke jeszcze jednego przedmiotu (w moim przypadku probowali mi narzucic studiowanie filologii polskiej...). Koniec koncow wywalczylam sobie mozliwosc ominiecia tego przepisu ze wzgledu na nadmiar materialu do nadrobienia i przyswojenia w biezacym roku, ale reszta studentow (tych co studiowali bez zadnych przerw) musiala to robic. Jestem ciekawa czy dalej to funkcjonuje?
|
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje wszystkim za dobre slowo
poczytalam sobie na necie i to moze byc wskutek nadzerki-torbiel nabotha.... powiedzcie mi kobietki jezeli wiecie czy takie cos sie operuje jeszcze w ciazy czy zostawia sie?? nie chodzi tu o mnie tylko o moje dzidzi...
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co sie orientuje nadzerke wypala sie po porodzie (chyba ze przed porodem cytologia wykazuje stan podrakowy - wiem brzmi strasznie ale jest to skrajny przypadek wtedy, na pewno bylas u lekarza wiele razy i jesli cytologia byla OK to nadzerka mogla sobie tam byc). Ale nie jestem ekspertem, po prostu tak slyszalam dookola. Mysle ze jesli masz wizyte niedlugo to lekarz ci wszystko wyjasni a do tego czasu spokoj spokoj i jeszcze raz spokoj.
|
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
wiem kochana ale ja nigdy nie mialam zadnych torbieli,a ostatnie usg dopochwowe mialam w marcu chyba...i bylo wszystko ok...
kurcze zawsze cos....i nie da sie o tym nie myslec
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mialam naet niesmialo zapytac czy ewentualnie molabys mi czasem pomoc jakby cio bede uderzac na prv, ok??cio do dwukierunkowosic..hm u mnie na uczelni nic takiego nie mam..studiuje filologie nag i juz..jest tylko podzielona 2 grupy studiuja tlumaczeniowke i jedna specj nauczycielska...ale tego co ty piszesz nie ma... sproboje sie cos dowiedziec na ten temat
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. O ta dwukierunkowosc pytam tylko z ciekawosci bo bylam pewna ze to nie przetrwa i jak narazie wyglada na to ze mialam racje
|
|
|
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się,że słyszałaś serducho twojej dzidzi.Też bym chciała...
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu słonko, nie martw sie
ja lezałam całą ciążę na boczku prawym, bo n alewym nie umiem i na plecach też nie, no ale zmierzam do tego, ze nie słyszałam żeby lekarz kazał w ciąży na brzuchy leżeć????!!! Szczerze Ci powiem, ze bałabym się, leż sobie na boczkach i już i o nic się nie martw!!!! Ja właśnie sie dowiedziałam, że mój gin 22 ma jakąs konferencję i mam na 26 wizytę przełożoną... ehhh cóż zrobic![]() Aniu a nadżerką sie nie przejmuj!!!!!!!! Jak cytologia była ok to nic Ci nie będzie, ja całą ciąże miałam nadżerkę, podobno nawet ciąża potrafi, ze tak powiem ją wyleczyć ja mam cały czas skłonności do nadżerek i w lipcu miałam zamrażaną, zobaczymy na wizycie jak wygląda, mam nadzieję,ze wyleczona jest, a jak nie to znowu mi pomrozi
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-10-15 o 17:52 |
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki wiem, że wyskoczę z tym pytaniem jak jakaś głupia na tym forum ale chcę tak skromnie zapytać skoro weszło na temat studiów... nie mam jeszcze tematu pracy mgr i zupełnie nie wiem o czym mogłabym pisać... mój promotor zajmuje się zagadnieniami z zakresu autoprezentacji i praca ma przynajmniej w niewielkim stopniu o to zahaczać... może wy moje drogie macie jakiś dobry pomysł? pod uwagę trzeba brać grupę badawczą, to, że testami trzeba ją przebadać itp. myślałam o czymś na temat dzieci ale nie wiem jak to powiązać z autoprezentacją i jak to potem przedstawić promotorowi... help jeśli to możliwe...
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Daaaawno tu do Was nie zaglądałam, nawet nie czytałam co piszecie żeby się niepotrzebnie nie nakręcac i teraz zupełnie nie jestem w temacie... Ale muszę się trochę pożalic, może dodacie mi trochę otuchy... Po pierwszych nieudanych starankach w poprzednim cyklu nie daliśmy za wygraną i znów się postaraliśmy. Teraz mam 28. dzień cyklu i tak na poniedziałek zaplanowałam sobie zrobienie testu (o ile wredota @ się nie pojawi). Ale od tygodnia jesteśmy w Polsce i jeszcze tydzień tu będziemy i tak się zastanawiam, czy ten wyjazd może miec jakiś wpływ na przesunięcie terminu @? Do tej pory jakoś nie widziałam wpływu jednego na drugie, ale też w czasie pobytu w Polsce nie dostawałam @. W tamtym cyklu wydawało mi się, że mam wszystkie objawy,a teraz zupełnie nic nie czuję... tzn. wszystko jest jak gdyby nigdy nic, tylko ostatnio jestem rozdrażniona jak przed @ co mnie martwi... Ale postanowiłam się nie nakręcac i nie wyszukiwac u siebie nieistniejących objawów i chyba tylko tyle mi się udało... Nie wiem kto teraz jest odpowiedzialny za listę staraczek, ale uprzejmie proszę o zmianę u mnie: 2 cykl starań, @ 19.10..2009
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2009-10-15 o 18:54 |
|
|
|
#3955 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
Pepus dopiero teraz to wyszlo,ale ta torbielka o srednicy 0,64 cm jest w szyjce macicy na skutek gojenia sie nadzerki czytalam o tym na necie...jest to torbiel Nabotha...podobno nie jest to grozne,ale ja i tak sie martwie zeby to nie uroslo i nie zaszkodzilo fasolce
Edytowane przez aneczka555 Czas edycji: 2009-10-15 o 19:05 |
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneczka kochanie nie martw się na zapas, jesteś teraz pod kontrolą ginekologa i on wie co będzie lepsze. Ja tylko jestem ciekawa czy torbiel daje jakieś objawy czy działa cichaczem ( wyjdzie podczas badania ginekologicznego).
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm co do pracy to nie takie proste bo jest parę ciekawych tematów, które warto by było przebadać ale nie wiem jak je powiązać z autoprezentacją... no cóż, w ten week mam zjazd i seminaria to może coś mi profesorek podpowie, najgorsze jest to, że temat powinnam już mieć na ten zjazd bo to w ramach zaliczenia seminarium z zeszłego semestru
no ale ok, po prostu jakwpadniecie na jakiś ciekawy pomysł to chętnie posłucham![]() a tak zmieniając temat to powiedzcie mi czy jak odstawiłyście leki anty to też aż tak rozregulował wam się cykl? ja zaraz po odstawieniu dostałam okres po 28 dniach następny po 29dniach, później po 30, kolejnego miesiąca po 32dniach a teraz aż po 37... martwię się, że to może opóźnić starania się o dzidziusia bo nie będę mogła wyliczyć kiedy te dni płodne... do lekarza mam na 4 listopada więc pewnie coś z tym zrobi ale chciałabym wiedzieć jak to było u was i czy to normalne...
|
|
#3959 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
bylam dzis na badaniu przeziernosci karkowej , 13tc i wyszlo mi 2.4 , a drugim razem 1.9 , potem znowu 2.4 , nie mogly zmierzyc bo dziecko (ktore ma 73mm bylo bardzo aktywne, porobili mmi tez testy krwi na wszystko sama dokladnie nie wiem na co , i wyniki za tydzien , ocenia czy jest prawdopodobienstwo zespołu dawna, czy nie itd czy ktos robil to badanie prosze o porade czy to jest wysoki wynik? lece robic knedle pozdrawiam
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania no nareszcie się do nas odezwałaś Każda podróz i zmiana klimatu może miec wpływ na @ i na jej przesunięcia terminu w przód i w tył czasami tak jest , że nic nie czujesz, a fasolinka juz jest więc trzymam kciuki mocno żeby sie udało!!! A na liście pozmieniałam![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
nie mam pojęcia co do tych wyników, ale przynajmniej się przywitam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

że z dzidzią ok. Mi się coś o uszy obiło że taka torbiel może się sama wchłonąć, ale musiałabyś poszukać coś na ten temat w necie

na necie tez niewiele pisza o torbielach jamy macicy grrrrr

jestem na 1 roku ehhh tez mi sie uwidzialo
jestem na psychologii 

. Powiem wam dziewczyny ze bardzo mi ciezko wrocic do nauki, ale u mnie tez sie zacznie bo od stycznia zaczynam studiowac ksiegowosc (zostalam do tego lekko zmuszona w pracy). Jest to o tyle dogodne ze firma wszystko oplaci, ale mimo wszystko perspektywa nauki i egzaminow mnie przeraza!!! Strasznie od tego odwyklam i boje sie ze nie podolam
ja lezałam całą ciążę na boczku prawym, bo n alewym nie umiem