|
|
#2701 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: gossip girl
|
|
|
|
|
#2702 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj z powrotem Lolly, zaczynałam się martwić. XOXO ![]() Już się nie mogę doczekać, aż obejrzę nowy odc. ale na razie pierwszeństwo ma GA z tamtego tygodnia, trochę się opuściłam bo miałam obronę, tak więc teraz proszę mi mówić mooniqa master
|
|
|
|
#2703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może małe party z tej okazji? ![]() ![]() Nie martw się, zaglądam na forum. Obecnie jestem na etapie szukania laptopa więc, niedługo nie będę mieć żadnych przeszkód w dostępie do internetu. A ja czekam na napisy i jak zwykle nic Wracając do poprzedniego odcinka, ołłł jeaaa mała Jenny została królową. Nareszcie zmądrzała
|
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Rozeznanie
|
A dziękuję, dziękuję
![]() Party? No pewnie! Najchętniej gdzieś pod budynkiem NYU "I'm Chuck Bass, but you are my Master" ![]() Może dryndniemy do B, to nam urządzi sushi imprezę, hehehe. Co do Jenny to fakt objęcia przez nią tronu też mnie cieszy. Te jej nowe kuleżanki trochę mi działają na nerwy, tak samo jak była ekipa B. w tym odcinku najbardziej mnie rozwalił tekst S: "Nie idę do Brown mamo, jeszcze nie wiem kim jestem, próbuję odnaleźć siebie" czy coś w tym stylu. No śmiechy warte, niech się puknie dziewczyna w głowę. Powłóczy się po NYC i pójdzie na uczelnie z podkulonym ogonem.
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwólcie że się przyłączę ;d
Więc jak słyszę te całe refleksje S. to mnie coś bierze;P Nie jedzie do Brown bo nie wie kim jest, musi najpierw wiedzieć kim jest, dopiero wtedy może studiowac. No co za! ![]() Chuck jak zwykle boski B. nic specjalnego. Little J się normalnie wybiła ;d G. nigdy nie lubiałam i nic się nie zmieniło. N w pierwszym sezonie kochałam, teraz juz nie ;dS pasuje do C.B.
Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2009-10-14 o 18:55 |
|
|
|
|
#2706 |
|
Konto usunięte
|
Mnie jeszcze cieszy fakt, że B. będzie chciała objąć panowania w N.Y.U hio hio hio
Dawno nie knuła intryg itd. wiec mam nadzieję, że teraz się wykaże kreatywnością. |
|
|
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
Hehe z S się zrobiła jakaś pusta lala
Natomiast Dana nigdy nie lubiłam, no może trochę w 1 sezonie, ale po zerwaniu z S moja sympatia do niego odleciała daleko. Nie dlatego, że nie są razem tylko po prostu po tym fakcie D zaczął się szarogęsić. ![]() No a B znowu powraca do żywych Ale uwaga, nadchodzi Dżodżina ze swoim nowym koleszką bratem Dana (zawsze zapominam imienia, Scot?)
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Dan taki sredni jest ;/ od samego poczatku. Tak samo jak V. ale ta książkowa, bo jest całkowicie inną osobą w książce.
|
|
#2709 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
12 części!
|
|
#2711 |
|
Konto usunięte
|
O matko, prawdziwa fanka z Ciebie
I jak, bardzo różni się serial od książkowej rzeczywistości? Ja po obejrzeniu Zmierzchu przeczytałam książkę i bardzo się zawiodłam na filmie. A jak jest z GG? Edit: Skąd miałaś książki? Są w bibliotekach? Edytowane przez 201701251209 Czas edycji: 2009-10-14 o 21:00 |
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
A więc ksiązki są i w bibliotekach i w internecie. Mam wszytskie części w e-booku, więc jakby ktos chciał to mogę powysyłać
![]() Co do różnic pomiędzy serialem a książką jeśli chodzi o postacie to: -Chuck, Blair, Serena, banda B. jest taka sama -Jenny to mała brunetka o kręconych, czarnych, nie długich włosach z miseczką DD. Marzy jej się kariera modelki. -Nate w sumie ten sam, tylko N. z książki jest fanem marichuany. -Dan zamyślony pisarz, szalony, kochający papierosy. -Vanessa dziewczyna która by odróżniać się od innych ścięła włosy na zero, jak odrastały dalej je obcinała. Związkowo nie ma nic wspólnego z Natem. Kręci filmy o NY, upper east side itd. same sukcesy jej to przynosi. -Eric jest starszy od S. studiuje w Brown, kiedy one chodzą do Constance. -Aaron (przyrodni brat B.) przez jakis czas był z S. jest fanem ekologii itd. ;d to chyba tyle o postaciach. W jakimś kolejnym poscie opisze jak z niektórymi watkami ;P
Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2009-10-14 o 21:08 |
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytam ksiazke, ale jestem dopiero w polowie 7 czesci
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
ja też czytam teraz 7 czesci, tylko że za drugim razem ;] musiałam sobie poprzypominać
|
|
#2715 |
|
Konto usunięte
|
Z Twojego opisu widzę, że książki muszą być interesujące. Pewnie się je lekko i przyjemnie czyta.
Dan i papierosy Poczekam aż coś jeszcze napiszesz i może się zgłoszę na PW po e-booki Zima idzie, wiec jak znalazł byłoby co czytać. Promo GG s03e06: http://www.youtube.com/watch?v=00SQkhpu3TE Enjoy
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- to ja bym prosila kolezanke o 11 i 12 czesc bo nie mam
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
agatka masz swoje czy pożyczasz
?
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
ooo kogo ja widze
pozyczalam, a teraz e-booki czytam niestety, bo nigdzie u nas nie moge znalezc:/
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
no nic szkoda, popytam w bibliotekach koło mnie albo tutaj w Krakowie;]
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Książki sie czyta b.szybko! Polecam, a z tymi e-bookami, to serio-jak ktoś chce to powysyłam! ;P
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Frutti - jeśli można to ja bym poprosiła
e-majl na PW
złe wolą bawić się z nami, pod sukienkami nie noszą majtek zdobią swe ciało tatuażami. Grzeczne dziewczyny słuchają radia kochają słodką muzykę, złe wolą słuchać starych winyli rock&roll zmarnował im życie. |
|
|
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
Witam miłe Panie z rana.
O wszystkich różnicach między książką GG, a telewizyjną wersją czytałam bodajże na Filmwebie i dużo dziewczyn narzekało, że serial bardzo odbiega od książkowego oryginału. Dobrze, że nie przeczytałam najpierw książki, bo wyłączyłabym serial w połowie i narzekała, że Amerykanie jak zwykle muszą coś zepsuć. Wydaję mi się, że świat przedstawiony w książce mógł bardziej przypominać rzeczywistość, a na ekranie jest większa doza przepychu. Mam rację? Tym czasem umieszczam parę zdjęć do obgadania. Serena - piękny fryz Serena&Dan - Dan, ale lok ![]() Vanessa - a la elegancki bezdomny, oh god ![]() Chuck - niezłe rurki Jenny - Topielica welcome back
|
|
|
#2723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zgłoszę się do Ciebie na pw. Co do zdjęć: Serena - piękna i idealna jak zawsze. Kiecka jakaś dziwna, dół wygląda jak strusi kuper ![]() Serena i Dan - nawet nieźle się razem prezentują. Vanessa - a cóż to za dziwny płaszcz ma na sobie? Wygląda w nim na kilka kg więcej. Ale po V. nie spodziewam się za dużo ![]() Chuch - grrr nie znoszę facetów bez skarpet Jenny - o tak topielica wróciła w pełnej krasie. Chociaż? Włosy ma trochę ogarnięte. Bardzo mroczny ma ten swój look. Chętnie bym ją widziała w czymś bardziej kobiecym. |
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Blake + Penn wygladaja pieknie razem
![]() mam nadzieje ze ich zwiazek potrwa dluzej niz serial ! W ogole Blake lively jest piekna zauwazylam ze dziewczyny z plotkary sa eleganckie i nie tak wychudzone jak te w 90210 (ktory tez ogladam) +dla plotkary
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
E-booki poszły
![]() Hmm Blake ma piękne buty od Ch. Louboutin'a <3 Marzą mi sie takie, tylko czarne
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
no buty są świetne ^^
a też słyszałam, że książki bardzo odbiegają od filmu |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie może napisy do 5 odcinka? Nie mogę znaleźć
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma jeszcze napisów. Może jutro będą. Chyba, że angielskie Cię interesują to na napisy24 są jakieś. Edytowane przez 201701251209 Czas edycji: 2009-10-15 o 19:11 |
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym książek z filmem w ogóle nie porównywała... Niewiele wspólnych wątków widzę.
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się w sumie to i to, ale jednak wolę książkę. Oryginał to oryginał
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

moje oczko