Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 20:08   #3961
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
Pepus dopiero teraz to wyszlo,ale ta torbielka o srednicy 0,64 cm jest w szyjce macicy na skutek gojenia sie nadzerki czytalam o tym na necie...jest to torbiel Nabotha...podobno nie jest to grozne,ale ja i tak sie martwie zeby to nie uroslo i nie zaszkodzilo fasolce
Zgadzam sie z Pepus. Zamartwianie sie w tym momencie nic nie pomoze. Wiem ze to sie tak latwo mowi ale teraz dbasz o dwoje a jak ty sie martwisz to i fasolka pewnie to odczuwa. Uszy do gory, gdyby cos bylo nie tak to juz dzisiaj lekarz by w jakis sposob interweniowal wiec za kazdym razem gdy lapie cie niepokoj pomysl ze jestes w dobrych rekach i postaraj sie myslec pozytywnie.
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:36   #3962
Edzia400
Zakorzenienie

Witajcie kochane slonka
u mnie pogoda w kratke raz deszcz raz snieg ale odsnieżac jeszcze nie musiałam :0
znów mnie wczoraj połozyło muła miałam wielkiego i strasznie mnie bolała głowa cały dzien przeleżałam dzis znów biegam od rana sprzatam itd az sie boje jutra

Własnie dziewczyny powiedzcie mi o mi robił gin usg dopochwowe czy gdyby tam był jakis polip lub torbielka powiedzial by mi odrazu o tym ??
jutro ide krew pobrac i zapomniałam o pojemniczku na mocz najwyżej w poniedziałek doniose znaczy pojemniczek z moczem
boje sie strasznie tej wizyty bo również beda wyniki cytologii (wizyte mam 23 .10)
aneczka555 ciesze sie ze wszystko z dzidzi ok a torbielki i polipy sa czeste w ciazy moja koleżanka miała miesniaka i sam sie wchłonął wiec sie nie martw na zapas
( kto to pisze najwieksza panikara - czyli ja )

Pepus tez bym chciała wiedziec to samo o co ty pytasz
dobre to o bólu głowy i plemniczkach
Ja tez wam walne kawałem

Mały Jasio wsiada na rowerek i mówi:
-Lowelku jedz!
I rusza.Jedzie ulica, pojawia się skrzyżowanie jakieś auta jada Jasio mówi:
-Lowelku stój!
Zatrzymuje się przepuszcza auta i mówi:
-Lowelku jedz!
Zadowolony z siebie jedzie dalej.Znowu skrzyżowanie,znowu jakieś auta jada Jasio mówi:
-Lowelku stój!
Zatrzymuje się przepuszcza auta i mówi:
-Lowelku jedz!
Jedzie dalej przed nim przejście dla pieszych i jakaś babka przechodzi. Jasio mówi:
-Lowelku stój!-i zatrzymuje się
A babka do niego:
-Taki duży i tak sepleni.
-Spier.............. stara kur............... a ty lowelku jedz...

i lecem sie połozyc papapa

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2009-10-15 o 20:39
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:50   #3963
Gosiaro
Wtajemniczenie

Dziewczyny powiedzcie mi czy jak zrobię testy na toksoplazmozę, cytomegalię i różyczkę to wystarczy, żeby starać sie bez obaw?Czy przy różyczce robi się IgG i IgM, czy wystarczy IgG?
Robiłyście też może do tego hormony tarczycy, czy już sobie to może darować?

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:09   #3964
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
a wiec tak
dobra wiadomosc to ta ze widzialam dzidzie na usg razem z pieknie bijacym serduszkiem,pecherzyk ciazowy ma 2,61 cm,a sama dzidzia 2 mm jest to 5 tydzien 5 dzien ciazy,dzidzia sie rozwija prawidlowo

a zla to taka ze chyba mam mala torbiel w jamie macicy stad mogly byc te krwawienia...torbiel ma 0,64 cm i mam przyjsc za tydzien na ponowne usg....czy taka torbiel moze zaszkodzic malenstwu???i co sie z tym robi??

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

gin z poczatku myslal ze to drugi pecherzyk ciazowy bo mowil ze ma taka sama otoczke... ale chyba jednak jest to torbiel
Aniu kochanie, strasznie się ciesze że wszystko ok. nie martw się torbielą, one bardzo często się wchłaniają same, zwłaszcza poczas ciąży.
Więc nie denerwuj się bo to nie dobrze dla dzidzi. Kochana odpoczywaj, leż i relaksuj się
Ps. Mówiłam że już widać i słychać serduszko

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
dziewuszki wiem, że wyskoczę z tym pytaniem jak jakaś głupia na tym forum ale chcę tak skromnie zapytać skoro weszło na temat studiów... nie mam jeszcze tematu pracy mgr i zupełnie nie wiem o czym mogłabym pisać... mój promotor zajmuje się zagadnieniami z zakresu autoprezentacji i praca ma przynajmniej w niewielkim stopniu o to zahaczać... może wy moje drogie macie jakiś dobry pomysł? pod uwagę trzeba brać grupę badawczą, to, że testami trzeba ją przebadać itp. myślałam o czymś na temat dzieci ale nie wiem jak to powiązać z autoprezentacją i jak to potem przedstawić promotorowi... help jeśli to możliwe...
Mam dla Ciebie taką ciekawą propozycję, nie wiem czy to będzie zgodne z Twoim kierunkiem, ale może "Wpływ wyboru imienia dla dziecka na jego własną samoocenę" Temat bardzo ciekawy i wydaje mi się że powinno pasować

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witajcie!
Daaaawno tu do Was nie zaglądałam, nawet nie czytałam co piszecie żeby się niepotrzebnie nie nakręcac i teraz zupełnie nie jestem w temacie...

Ale muszę się trochę pożalic, może dodacie mi trochę otuchy... Po pierwszych nieudanych starankach w poprzednim cyklu nie daliśmy za wygraną i znów się postaraliśmy. Teraz mam 28. dzień cyklu i tak na poniedziałek zaplanowałam sobie zrobienie testu (o ile wredota @ się nie pojawi). Ale od tygodnia jesteśmy w Polsce i jeszcze tydzień tu będziemy i tak się zastanawiam, czy ten wyjazd może miec jakiś wpływ na przesunięcie terminu @? Do tej pory jakoś nie widziałam wpływu jednego na drugie, ale też w czasie pobytu w Polsce nie dostawałam @. W tamtym cyklu wydawało mi się, że mam wszystkie objawy,a teraz zupełnie nic nie czuję... tzn. wszystko jest jak gdyby nigdy nic, tylko ostatnio jestem rozdrażniona jak przed @ co mnie martwi... Ale postanowiłam się nie nakręcac i nie wyszukiwac u siebie nieistniejących objawów i chyba tylko tyle mi się udało...

Nie wiem kto teraz jest odpowiedzialny za listę staraczek, ale uprzejmie proszę o zmianę u mnie: 2 cykl starań, @ 19.10..2009
Haniu starsznie się ciesze że się odezwałaś, co do opóźnienia @ po podróży to np. u mnie jest to częste i wiem że ogólnie zdaża się to bardzo często. Ale i tak trzymam kciuki że jednak to dzidzia. Ania też nie miała objawów a jest już prawie w 6 tyg Wieć wszystko możliwe.

Kochane dziś cały dzien byłam zabeigana, niedawno dotarłam. Pogoda u nas już lepsza, a jak tamn u was.
Marlenko trzymam za Ciebie kciuki że ta wredna @ nie przyjdzie.

aaa2 ciesze się że wszystko ok, a co do leżenia to może skonsultuj to z innym?
Idę spać kochane jutro znowu do pracy z rana, buziaki i nie piszcie za dużo
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:21   #3965
aa2
Zakorzenienie

wpadłam tylko na chwilkę i ide dalej leżeć, poczytałam troche w necie zaciągnełam wiadomości i ogólnie do 4 miesiąca jeżeli brzuch nie przeszkadza mozna na nim leżeć, ale i tak zamierzam leżeć tylko na boku a w środe zapytam lekarza o co dokładnie mu chodziło bo może coś źle zrozumiałam albo co, zresztą niech mi wytłymaczy

Edzia biedactwo współczuje wymiotów mulenia itd...a kawał swietny
Haniu witaj ponownie, trzymam kciuki aby tym razem się udało

życzę wam miłej nocy kochane, ja mykam bo coś mi oczka dzisiaj szwankują i głowa znowu pobolewa
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:25   #3966
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Haniu starsznie się ciesze że się odezwałaś, co do opóźnienia @ po podróży to np. u mnie jest to częste i wiem że ogólnie zdaża się to bardzo często. Ale i tak trzymam kciuki że jednak to dzidzia. Ania też nie miała objawów a jest już prawie w 6 tyg Wieć wszystko możliwe.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Edzia biedactwo współczuje wymiotów mulenia itd...a kawał swietny
Haniu witaj ponownie, trzymam kciuki aby tym razem się udało
Hej Dziewczyny!
Jak miło, że ktoś mnie tu jeszcze pamięta

Dziś TŻ mnie pytał kiedy testujemy, kupiliśmy nawet test i mówiłam mu, że najprawdopodobniej w poniedziałek, ale że się nie czuję na @. I chyba w złej godzinie to powiedziałam, bo po południu trochę mnie bolało w dole brzucha tak jak mam przed @ - tak było poprzednim razem... Ale się nie łamię-co ma byc to będzie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:07   #3967
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Jak miło, że ktoś mnie tu jeszcze pamięta

Dziś TŻ mnie pytał kiedy testujemy, kupiliśmy nawet test i mówiłam mu, że najprawdopodobniej w poniedziałek, ale że się nie czuję na @. I chyba w złej godzinie to powiedziałam, bo po południu trochę mnie bolało w dole brzucha tak jak mam przed @ - tak było poprzednim razem... Ale się nie łamię-co ma byc to będzie
Będzie dobrze Haniu!!! Zobaczysz!!!!

Asiu wyśpij sie kochana, ja też zmykam spać, dobrej nocki dziewczynki

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:09   #3968
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Hej laseczki Nie mam czasu nadrabiac co naskrobalyscie
Bylam u gin, dostalam leki a raczej probiotyki. Myslalam ze juz sie @ skonczyla, a tymczesem jak pani tam zajrzala to jeszcze troche bylo co nie pozwolilo nam badan zrobic...a mialam zrobic ''mokra cytologie'' jakies wymazy i specjalistyczne badania dot.HPV- podobno mozna juz go wykryc, a konkretnie jego DNA co pozwoli okreslic czy jest grozny czy nie i co dalej robic ... A jak nic nie wyjdzie niepokojacego to szczepionke ...
Ale badania przez @ mi sie przesunely o miesiac
Lece z Mamcia film ogladac jutro ponadrabiam buziolki i kolorkowych snow

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A i mam przez pol roku stosowac tabletki anty... Zeby wyrownac cykl ...
Dostalam jakies nowe Yaz sie nazywaja i jak poczytalam o ich niepozadanych skutkach to szok ...
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:14   #3969
sas
Wtajemniczenie

nie bylo mnie pare godzin...a tu tyle nadrabiania...
nio ja zmykam tez juz dzisiaj powiem tylko ze w tym mcu napewno nic nie wyszlo ze staran piersi mnie bolo tak jak przed @ i wogol organizm zachowuje sie dokladnie tak samo jak co mac nio ale ..to byloby ogromen szzescie gdyby sie udalo za 1 razem ale i tak mi smutno
olorowyh senkow
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:37   #3970
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Hej laseczki Nie mam czasu nadrabiac co naskrobalyscie
Bylam u gin, dostalam leki a raczej probiotyki. Myslalam ze juz sie @ skonczyla, a tymczesem jak pani tam zajrzala to jeszcze troche bylo co nie pozwolilo nam badan zrobic...a mialam zrobic ''mokra cytologie'' jakies wymazy i specjalistyczne badania dot.HPV- podobno mozna juz go wykryc, a konkretnie jego DNA co pozwoli okreslic czy jest grozny czy nie i co dalej robic ... A jak nic nie wyjdzie niepokojacego to szczepionke ...
Ale badania przez @ mi sie przesunely o miesiac
Lece z Mamcia film ogladac jutro ponadrabiam buziolki i kolorkowych snow

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A i mam przez pol roku stosowac tabletki anty... Zeby wyrownac cykl ...
Dostalam jakies nowe Yaz sie nazywaja i jak poczytalam o ich niepozadanych skutkach to szok ...
Moja kolezanka od 3 miesiecy bierze Yaz i doslownie w tym tygodniu mowila mi ze chce isc do lekarza po inne tabletki bo masakrycznie sie po tamtych czuje. Najbardziej narzeka na kosmiczne zawroty glowy i czuje sie bardzo taka 'napuchnieta', wiecie jak czasem podczas okresu . W sumie kazdy organizm jest inny wiec moze u ciebie nie bedzie tak tragicznie
Stary 2009-10-16, 06:45   #3971
sunsetia
Raczkowanie

Bardzo proszę o pomoc !Jestem w 6tyg ciązy i właśnie złapałam grypke mam temperature ,straszny katar itp. strasznie sie boje że coś się może stać maleństwu ,szczególnie dlatego że wcześniejsza ciąza skończyła się poronieniem .Wczoraj byłam u lekarza prywatnego i powiedział mi że tylko czas pokaę co sie stanie .Kuruje sie domowymi sposobami ,czosnek miód i mleczko.Czy któraś z Was była w takiej sytuacji a może słyszeliście o takich przypadkach ,bardzo sie boje !!!
sunsetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 07:40   #3972
marlenka0505
Zakorzenienie

Dzień Doberek U mnie dobrych wieści niestety nie będzie. Tempka nie spadła, ale @ na bank dziś najpóżniej juro zawita Właśnie szukałam w necie i wygrzebałam że tempka może spaść jak się już dostanie @ a nawet dopiero po. Więc w tym miesiącu Może jestem już za stara...
Stary 2009-10-16, 08:18   #3973
latko0
Zadomowienie

Witajcie kochane
Widzę że posłusznie byłyście i dużo nie naskrobałyście
Marlenko mam nadzieje że jednak ta @ nie przyjdzie, ale nawet jak przyjdzie to jest następny miesiąc do staranek
Ja dziś już po prostu nie wyrabiam, jak wrócimy z pracy to mężulka chyba siłą zaciągnę do łóżka, niby nie minęło tyle co gin. powiedziała, ale wszystko jest ok, więc myslę że nic się nie stanie.

A co do grypy w tak wczesnych tyg. to tak jak lekarz powiedział, jeśli nie rozłoży Cię na łopatki i maleństwo jest silne, to wszystko powinno być ok. Ale powinnaś leżeć wygrzewać się to najważniejsze. I trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:33   #3974
niutek
Raczkowanie

witam witam was przy porannej kawie za nim to wszystko przeczytałam to już zapomniałam połowe ...piszecie i piszecie

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Witajcie!
Daaaawno tu do Was nie zaglądałam, nawet nie czytałam co piszecie żeby się niepotrzebnie nie nakręcac i teraz zupełnie nie jestem w temacie...

Ale muszę się trochę pożalic, może dodacie mi trochę otuchy... Po pierwszych nieudanych starankach w poprzednim cyklu nie daliśmy za wygraną i znów się postaraliśmy. Teraz mam 28. dzień cyklu i tak na poniedziałek zaplanowałam sobie zrobienie testu (o ile wredota @ się nie pojawi). Ale od tygodnia jesteśmy w Polsce i jeszcze tydzień tu będziemy i tak się zastanawiam, czy ten wyjazd może miec jakiś wpływ na przesunięcie terminu @? Do tej pory jakoś nie widziałam wpływu jednego na drugie, ale też w czasie pobytu w Polsce nie dostawałam @. W tamtym cyklu wydawało mi się, że mam wszystkie objawy,a teraz zupełnie nic nie czuję... tzn. wszystko jest jak gdyby nigdy nic, tylko ostatnio jestem rozdrażniona jak przed @ co mnie martwi... Ale postanowiłam się nie nakręcac i nie wyszukiwac u siebie nieistniejących objawów i chyba tylko tyle mi się udało...

Nie wiem kto teraz jest odpowiedzialny za listę staraczek, ale uprzejmie proszę o zmianę u mnie: 2 cykl starań, @ 19.10..2009
wiesz co ja też tak miałam zmieniłam klimat bo to tak fachowa sie nazywa i @ spóżniła mi sie 3 tygodnie w między czasie to ja już i gina zaliczyłam i bete a jak dostałam wynik z bety ..to dostałam i @....
ale może z tobą jest inaczej może faktycznie ..fasolka..
Carol napewno cie wpisze...na liste.
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:48   #3975
Maggie1983
Zakorzenienie

Witam piatkowo po 2 dniach nieobecnosci
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:00   #3976
marlenka0505
Zakorzenienie

mnie przez tę pogodę jakoś ten piątek nie cieszy...
Stary 2009-10-16, 09:15   #3977
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Mnie głowa pęka od rana... Ole gardło boli i kaszlała w nocy więc nie poszła do szkoły i jedziemy na 10:30 do lekarza. Zaczyna sie chorowanie...pewnie ja znowu złapie jako pierwsza.

Sunsetia co do grypy w ciąży, to łóżeczko i jeszcze raz łóżeczko!! Ja byłam bardzo chora w 7 mc i nie mogłam nic wziąć na szczęście samo przeszło,ale nie wychodziłam dosłownie nigdzie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!

Marlenko Ty za stara?? Na co no prosze Cie co ja mam powiedzieć???Trzymam kciuki może nie przyjdzie ta wredota

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
mnie przez tę pogodę jakoś ten piątek nie cieszy...
A ja już mam gdzieś tą pogodę, jutro ide z kumpela na galerianki juz sie cieszę, ze się wyrwie z ten monotonii tygodniowej nic nie poprawia humoru bardziej niż babskie wyjścia

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-16 o 09:13
Stary 2009-10-16, 09:55   #3978
sas
Wtajemniczenie

czesc kochane
znowu mnmnie nikt nie widziale nie bede smutna
za godzinke mykam na zajecia nie chce mi sie straznie jeszcze w taka pogode blee, nio ale jak mus to mus....
milego dzionka wszystkim
Stary 2009-10-16, 09:57   #3979
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc kochane
znowu mnmnie nikt nie widziale nie bede smutna
za godzinke mykam na zajecia nie chce mi sie straznie jeszcze w taka pogode blee, nio ale jak mus to mus....
milego dzionka wszystkim
Ja Cię widzę
Miłych zajęć kochana dzięki i wzajemnie miłego dzionka i do usłyszonka

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-16, 10:03   #3980
marlenka0505
Zakorzenienie

sas widzimy Cię widzimy Miłych zajęć.
Carol ja kiedyś planowałam że drugie se bachne jak Oliwia pójdzie do szkoły, żeby móc ją dopilnować w tym pierwszym czasie w nowych obowiązkach. I sobie chyba Bozia wzięła to do serca. Tylko muszę ja się teraz modlić, żeby skorygowała plany wzgledem mojego powtórnego macierzyństwa, bo juz sześciolatki mogą iść do szkoły
a moja @ nadciąga, na szczęście na razie jest łąskawa bo nie boli mnie głowa i brzusio
Stary 2009-10-16, 10:11   #3981
sunsetia
Raczkowanie

Mam zwolnienie z pracy na 10dni oczywiście będe w łóżeczku cały ten czas ,strasznie się dzisiaj w nocy wypociłam nie wiem czy to dobrze czy żle ale troszkę lepiej się czuje .Bardzo się tylko martwie o maleństwo nie chciałabym stracić kolejnej ciąży a mam bardzo zle przeczucia .Wiecie może czy ktoś z takiej sytuacji wyszedł bez szwanku dla dziecka ?
Stary 2009-10-16, 10:22   #3982
sas
Wtajemniczenie

Dzieki dziewuszki
ja mam dzis dola ehhh nioale czasem tak bywa
moze wpadne jak wroce
buziaki
Stary 2009-10-16, 10:24   #3983
agnieszka09
Wtajemniczenie

SUNSETIA bardzo dobrze zrobilas
lez w lozku i poc sie ile wlezie.to jest jedyny ratunek.musisz wypocic ta chorobe,bo nic innego Ci nie pomoze,a lekow nie mozna brac.
pij duzo herbatki z miodem i z cytryna.kiedys czytalam,ze czosnek nie jest dobry w ciazy.
ja wlasnie tez sie lecze,juz mi przeszlo.zaatakowalo mi gardlo i przelyk caly.szybko zareagowalam i na tym sie skonczylo.bylam troche oslabiona bo az krew z nosa mi poszla.przez 5 lat nie chorowalam,jak jakis terminator,a krew z nosa-nigdy mi nie leciala.ale w ciazy nasza odpornosc jest bardzo obnizona takze trzeba sie kontrolowac i zapobiegac.

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:30   #3984
sunsetia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
SUNSETIA bardzo dobrze zrobilas
lez w lozku i poc sie ile wlezie.to jest jedyny ratunek.musisz wypocic ta chorobe,bo nic innego Ci nie pomoze,a lekow nie mozna brac.
pij duzo herbatki z miodem i z cytryna.kiedys czytalam,ze czosnek nie jest dobry w ciazy.
ja wlasnie tez sie lecze,juz mi przeszlo.zaatakowalo mi gardlo i przelyk caly.szybko zareagowalam i na tym sie skonczylo.bylam troche oslabiona bo az krew z nosa mi poszla.przez 5 lat nie chorowalam,jak jakis terminator,a krew z nosa-nigdy mi nie leciala.ale w ciazy nasza odpornosc jest bardzo obnizona takze trzeba sie kontrolowac i zapobiegac.
Dziékuje za odpowiedz .Wczoraj zjadam chyba z 5 zábków czosnku tak na zywca na dodatek lekarz kazał mi żuć ,więc żułam straszne obrzydlistwo ,ale jak trzeba to trzeba ,zaraz zmieniam pościel i do łóżeczka ,tak nie zapeszając to chyba troszke lepiej się czuje .
Stary 2009-10-16, 10:34   #3985
agnieszka09
Wtajemniczenie

a tak wogole czesc dziewczyny.
dawno mnie tu nie bylo.ale zadko sie udzielam na jakimkolwiek wateczku.za to prawie co dziennie zagladam aby zobaczyc i dowiedziec sie o nowych lokatorach.
ja juz jestem w 16 tyg i 6 dz ale ten czas leci
8 listopada mam usg i dowiem sie coz tam mi w brzuszku buszuje.
brzusio rosnie
ostatnio bylam chora ale szybko sie wyleczylam i dzis jestem juz zdrowa

gratuluje zafasolkowanym i oby te brono jak najszybciej sie powiekszylo,bo jakis taki lekki postuj tu zauwazylam

pozdrawiamy Was

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sunsetia Pokaż wiadomość
Dziékuje za odpowiedz .Wczoraj zjadam chyba z 5 zábków czosnku tak na zywca na dodatek lekarz kazał mi żuć ,więc żułam straszne obrzydlistwo ,ale jak trzeba to trzeba ,zaraz zmieniam pościel i do łóżeczka ,tak nie zapeszając to chyba troszke lepiej się czuje .
ciesze sie,ze juz Ci lepiej a i czesto zmnieniaj pizamki,abys nie lezala w tych przepoconych i mokrych koszulkach.a i jeszce jedno jesli masz goraczke to pij kompot z agrestu.jest rewelacyjny na goraczke i Ci ja zbije. zycze szybkiego powrotu do zdrowia

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:56   #3986
agnieszka1980
Raczkowanie

Cześć dziewczynkidawno mnie tu nie było a tu tyle naskrobane.
Witam nowe dziewczynki na forumWidzę,ze Wam tez pogoda daje w kość,ja niecały miesiac temu miałam anginę i od wczoraj znowu mnie gardło boli a jeszcze mam tak walniętego szefa,ze szkoda gadać,najchętniej walnełabym ta pracą ale jeszcze poczekam,moze uda mi sie zafasolkowaćchociaz tu tez loteria bo maz wpada na weekandyMiłego dzionka zyczę

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez sunsetia Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o pomoc !Jestem w 6tyg ciązy i właśnie złapałam grypke mam temperature ,straszny katar itp. strasznie sie boje że coś się może stać maleństwu ,szczególnie dlatego że wcześniejsza ciąza skończyła się poronieniem .Wczoraj byłam u lekarza prywatnego i powiedział mi że tylko czas pokaę co sie stanie .Kuruje sie domowymi sposobami ,czosnek miód i mleczko.Czy któraś z Was była w takiej sytuacji a może słyszeliście o takich przypadkach ,bardzo sie boje !!!
Hejmi pomagała herbata z sokiem malinowym, miód to podobno pozywka dla bakterii i jak boli Cię gardło to moze go nie pij,tak słyszałam ale

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
sas widzimy Cię widzimy Miłych zajęć.
Carol ja kiedyś planowałam że drugie se bachne jak Oliwia pójdzie do szkoły, żeby móc ją dopilnować w tym pierwszym czasie w nowych obowiązkach. I sobie chyba Bozia wzięła to do serca. Tylko muszę ja się teraz modlić, żeby skorygowała plany wzgledem mojego powtórnego macierzyństwa, bo juz sześciolatki mogą iść do szkoły
a moja @ nadciąga, na szczęście na razie jest łąskawa bo nie boli mnie głowa i brzusio
Marlenka dopóki @ nie przyszła to jest nadzieja a w razie czego trzeba korekte pisać to najwyższego
agnieszka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:02   #3987
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny!

Przyszla dzisiaj @ wiec czuje sie fatalnie. Teraz mudze tylko uwiesc mojego ukochanego w odpowiednim momencie . Przysiegam ze nie spoczne moki go nie przekonam do staran i juz!

Hura Piatek!
Stary 2009-10-16, 11:12   #3988
marlenka0505
Zakorzenienie

anieszka09 spróbuj wypić sok z cytryny. mi i mojej młodej pomaga taka kuracja na gardło. A co do @ to ona już prawie jest...
Kasia to masz teraz czas na obmyślanie uwodzicielskiego planu
Stary 2009-10-16, 12:07   #3989
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
dla Ciebie taką ciekawą propozycję, nie wiem czy to będzie zgodne z Twoim kierunkiem, ale może "Wpływ wyboru imienia dla dziecka na jego własną samoocenę" Temat bardzo ciekawy i wydaje mi się że powinno pasować
temat jak najbardziej ciekawy i spróbuję go przedstawić promotorowi ale nie wiem w jaki sposób to badac, tzn przede wszystkim dzieci w jakim wieku, bo jesli maluchy to nie mogę użyć testów, jeśli starsze to czy to będzie miało sens? tzn moze i ma bo nawet ja zawsze czułam się "gorsza" bo nigdy mi się moje imię nie podobał (Natalia), zawsze było za długie, nie ładne bo nikt nie z rówieśników nie zdrabniał a na inne dziewczynki wołali "asia, kasia, itp..."

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 12:32   #3990
aa2
Zakorzenienie

witam
kurcze od rana tu buszujecie i buszujecie
u mnie pogoda do a od wczoraj boli mnie głowa i zaraz zwariuje, jak mi nie przejdzie to chyba zadzwonie do lekarza i spytsm się o jakieś tabletki czy mogę

motylek mi się tam twoje imie podoba nawet przez jakiś czas zastanawialiśmy się czy jak bedzie dziewczynka czy nie bedzie miała tak na imię(no ale wkońcu do wyboru zostawiliśmy tylko dwa Hania i Oliwka), ja mam asia i wszkole było to popularne imię a to też nie dobrze

trzymajcie się cieplutko , ja ide zrobić sobie herbatke buziole
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości