American & Polish Girl cz. XII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 19:43   #271
Gwiazdeczka90
BAN stały

GG do Gwiazdeczka90 Send a message via Skype™ to Gwiazdeczka90
Dot.: American & Polish Girl cz. XII

[QUOTE=sintagma;14754406]
Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka90 Pokaż wiadomość
no jesli ma sie slabe swoje wlosy to na pewno, ale to wina wlosa nie clipow, clip zdrowym wloskom nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------
No nie wiem...Moja znajoma po roku ich używania miała i ma dalej łyse placki w miejscu mocowan spinek, kilkanaście łysych "placuszków"...najlep iej wyglądają te za uszami
widocznie miala swoje slabe wlosy albo zle przypinala, nigdy nie slyszalam o wypadaniu wlosow przez clipy i wszedzie pisza ze to nie ingeruje we włoski.
Gwiazdeczka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:45   #272
sintagma
Wtajemniczenie

Dziewczęta odbudowa włosa zaczyna sie w cebulce, wszystkie maski i odżywki mają zadanie maskujące "od mycia do mycia" Nie ma tak ze "odbudujecie " włos od zewnątrz. Wg mnie to tak jakby złamać kość i chcieć ją naprawić wmasowywaniem maści przez skórę.... Zacznijcie naprawę struktury włosa od wewnątrz, łykajcie skrzypowite, bellisę itp. Zdrowo sie odżywiajcie.... Innej rady nie ma. Nie ma co sie łapać na chwyty reklamowe...to czysty marketing. Prawda jest taka ze odżywkę mozecie miec byle jaką.... wazne są suplementy które przez krwioobieg dostarczają budulce. Polecam tez masowanie skóry głowy.. Pobudza cebulkę i włos szybciej rośnie. Jeszcze jena ciekawostka Jako ze lubie sobie porównywać składy różnych kosmetyków. ostatnio wziełam pod lupę Pantene Pro V odżywki i wiecie co...... każda do innego rodzaju włosów a skład ten sam....
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:45   #273
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

bozeee dziewczyny , zadzwonil do mnie moj (byly ) chlopak , ma niedlugo przyjsc , nie widzielismy sie od wtorku poludnia , bardzo sie denerwuje bo juz wiem jak sie skonczy , tzn i tak juz zwiazek nie istnieje ale wolalabym uniknac awantury , musze sie uspokoic

o a wiecie co , dziewczyna na innym watku napisala ze jak sie nalozy na wlosy odzywki bez plukania , olejki , balsamy ,pianki , zele ( co kto woli ) , to wlos sie zrobi sztywny i niemily bo tak wysmarowamy przyciaga brud , kurz itede ..
ooodeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:46   #274
Dualstar
Wtajemniczenie

Cytat:
no jesli ma sie slabe swoje wlosy to na pewno, ale to wina wlosa nie clipow, clip zdrowym wloskom nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------
No nie wiem...Moja znajoma po roku ich używania miała i ma dalej łyse placki w miejscu mocowan spinek, kilkanaście łysych "placuszków"...najlep iej wyglądają te za uszami
jest taka choroba skóry jak łysienie plackowate, może to to
Dualstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:47   #275
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

dzieki

sintagma nawilzaja wlosy, nie chodzi mi tu o zniszczone typu polamane itd
i przy stosowaniu nie sa narazone na az tak szybkie niszczenie
Stary 2009-10-15, 19:48   #276
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
Dziewczęta odbudowa włosa zaczyna sie w cebulce, wszystkie maski i odżywki mają zadanie maskujące "od mycia do mycia" Nie ma tak ze "odbudujecie " włos od zewnątrz. Wg mnie to tak jakby złamać kość i chcieć ją naprawić wmasowywaniem maści przez skórę.... Zacznijcie naprawę struktury włosa od wewnątrz, łykajcie skrzypowite, bellisę itp. Zdrowo sie odżywiajcie.... Innej rady nie ma. Nie ma co sie łapać na chwyty reklamowe...to czysty marketing. Prawda jest taka ze odżywkę mozecie miec byle jaką.... wazne są suplementy które przez krwioobieg dostarczają budulce. Polecam tez masowanie skóry głowy.. Pobudza cebulkę i włos szybciej rośnie. Jeszcze jena ciekawostka Jako ze lubie sobie porównywać składy różnych kosmetyków. ostatnio wziełam pod lupę Pantene Pro V odżywki i wiecie co...... każda do innego rodzaju włosów a skład ten sam....

własnie dlatego polecam pić herbatki z pokrzywu i skrzypu (duzy kubek 1torebka skrzypu,1 pokrzywy i zalewamy).
Mam alergie skórne i tego typu rzeczy, na stres również reauje moja skóra (wysypkami bolesnymi), a włosy wypadają jak szalone w najgorszych okresach.. te herbatki ratują moje włoski, naprawde
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:51   #277
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
pozwoliłam sobie wtawić zdjęcie do albumu. Jak możecie zerknijcie i oceńcie jak lepiej
Zdjęcie ze studniówki w styczniu tego roku.

Ps. Cycki mi od tamtej pory nie urosły, ale już się zdecydowałam na operacje więc nie ma o czym mówić
podobasz mi się w blondzie
Cytat:
od clipow nie wypadaja tzn nie powinny

Mam do sprzedania 10 tasm kolor 613,dlugosc 60 cm,170 gram,synettyki- mozna prostowac i suszyc .
to czarne czy blond?
Cytat:

neheszta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 19:53   #278
Dualstar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooodeta Pokaż wiadomość
bozeee dziewczyny , zadzwonil do mnie moj (byly ) chlopak , ma niedlugo przyjsc , nie widzielismy sie od wtorku poludnia , bardzo sie denerwuje bo juz wiem jak sie skonczy , tzn i tak juz zwiazek nie istnieje ale wolalabym uniknac awantury , musze sie uspokoic

o a wiecie co , dziewczyna na innym watku napisala ze jak sie nalozy na wlosy odzywki bez plukania , olejki , balsamy ,pianki , zele ( co kto woli ) , to wlos sie zrobi sztywny i niemily bo tak wysmarowamy przyciaga brud , kurz itede ..
e tam bzdura, ja kiedyś używałam bez spłukiwania i normalnie miałam mięciutkie i miłe w dotyku. Nie należy dawać wiary wszystkiemu co inni piszą na forach bo większość nie ma o tym pojęcia - taka prawda.
Stary 2009-10-15, 19:55   #279
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dualstar Pokaż wiadomość
e tam bzdura, ja kiedyś używałam bez spłukiwania i normalnie miałam mięciutkie i miłe w dotyku. Nie należy dawać wiary wszystkiemu co inni piszą na forach bo większość nie ma o tym pojęcia - taka prawda.

Dokładnie, ja uwielbiam ciezkie odzywki bez spłukiwania, do moich suchych wlosow
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:56   #280
Gwiazdeczka90
BAN stały

Cytat:
ja wlasnie zaczelam lykac tabletki ze skrzypem i popijam herbatkę ze skrzypu polnego..
Stary 2009-10-15, 19:57   #281
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie zaczelam lykac tabletki ze skrzypem i popijam herbatkę ze skrzypu polnego..
ja się ostatnio bardzo zapuściłam z piciem skrzypu
Stary 2009-10-15, 19:58   #282
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie chyba skusze
wczesniej pilam pokrzywe i jak zrobilam przerwe tak koniec
Stary 2009-10-15, 19:58   #283
Gwiazdeczka90
BAN stały

kolor 613 to blond, ten bardzo jasny

Edytowane przez Gwiazdeczka90
Czas edycji: 2009-10-15 o 20:01
Stary 2009-10-15, 20:01   #284
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomeczkaa89 Pokaż wiadomość
ja sie chyba skusze
wczesniej pilam pokrzywe i jak zrobilam przerwe tak koniec
skrzyp jest przepyszny
Cytat:
kolor 163 to blond, ten bardzo jasny
łeee to nie mój kolor

a ja mam do sprzedania takie buciki ale tam sobie na gumtree sprzedam
nie mogę ich nosić bo mnie odparzały dlatego po taniości je daje albo na jakimś wymiankowym
zobaczę

Edytowane przez neheszta
Czas edycji: 2009-10-15 o 20:04
Stary 2009-10-15, 20:02   #285
sintagma
Wtajemniczenie

W,łosy tłuste czy pokryte odżywką bez spłukiwania przyciągają brud i kurz.Działą to na zasadzie podobme przyciąga podobne , tylko nie każdy to odczuwa, zależy od włosów Ale dzięki temu są mniej podatne na uszkodzenia. Szybko odświeżyc włoski można prostownicą ona wszystkie naloty zdejmuje
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:03   #286
honey1012
Wtajemniczenie

Uuu tu kolejna część a ja jeszcze poprzedniej nie nadrobilam

SZCŚLIWA
honey1012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:13   #287
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Cytat:
W,łosy tłuste czy pokryte odżywką bez spłukiwania przyciągają brud i kurz.Działą to na zasadzie podobme przyciąga podobne , tylko nie każdy to odczuwa, zależy od włosów Ale dzięki temu są mniej podatne na uszkodzenia. Szybko odświeżyc włoski można prostownicą ona wszystkie naloty zdejmuje
ostatnio jak bylam z Tż'tem na spacerze to zobaczylam kobiete, maaasakra miala tak tluste wlosy jak nie wiem co
ja nie wiem jak mozna dopuscic do takiego stanu,
az bylo mi niedobrze
Stary 2009-10-15, 20:16   #288
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio jak bylam z Tż'tem na spacerze to zobaczylam kobiete, maaasakra miala tak tluste wlosy jak nie wiem co
ja nie wiem jak mozna dopuscic do takiego stanu,
az bylo mi niedobrze
Mnie też to obrzydza

Ja mam przetłuszczające włosy się
dlatego myje je codziennie
żaden problem

Teraz właśnie mi schną
Stary 2009-10-15, 20:18   #289
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
Mnie też to obrzydza

żaden problem

Teraz właśnie mi schną
ja tez myje codziennie, ale rano
bo jak umyje wieczorem to rano sa takie oklepniete

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 20:24   #290
Anecia_18
Raczkowanie

niektore kobiety nie widza potrzeby dbania o siebie, ale to juz nawet nie jest kwestia dbania tylko podstawowych zasad higieny ...
Tez musze codziennie myc wloski bo sie zle czuje jak sa nieumyte ;p

Edytowane przez Anecia_18
Czas edycji: 2009-10-15 o 20:25 Powód: dop
Anecia_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:26   #291
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecia_18 Pokaż wiadomość
niektore kobiety nie widza potrzeby dbania o siebie, ale to juz nawet nie jest kwestia dbania tylko podstawowych zasad higieny ...
to ja już nie chce wiedzieć jaki ona syf właśnie ze sobą nosiła
Stary 2009-10-15, 20:29   #292
Dualstar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
Mnie też to obrzydza

żaden problem

Teraz właśnie mi schną
mnie też schną teraz i co chwila macam je aby były puszyste
Stary 2009-10-15, 20:33   #293
Czarnuleczkaaa
BAN stały

Sintagma ma rację, ale nie zgodzę się z tym, że "maski etc." Nie dają znaku po sobie. Jeżeli chodzi o wszelkiego rodzaju odżywki, te które rzekomo dodają objętości, wygładzają, zapobiegają przetłuszczaniu itp. to bzdura. Jedynie mogą optycznie zniwelować nieporządane efekty, ale jedno jest pewne! One nie inicjują w poprawę włosa! Maseczki, te które trzymamy około 10-20 minut mają inne działanie. One interweniują w strukturę. I nie mówię tutaj o maseczkach za 12 zł z Dove itp. Mówię o takich firmach jak Kadus, CHI, Loreal Professional, TIGI, Alfaparf i tym podobne. Oczywiście pielęgnacja "od srodka" jest jeszcze ważniejsza. Ale niestety pigułki za nas wszystkiego nie zrobią. To właśnie odpowiednia wzbogacona dieta jest tutaj najbardziej potrzebna. Niestety w dzisiejszych czasach człowiek ma tendencję do uproszczania, minimalizowania wszelkich potrzebności. Tak i więc nasze kapsułki są bardziej rozchwytywane i częsciej siegamy po nie, niżeli po marchewkę czy jabłko

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

hihi a tak w ogóle fajna piosenka :P
http://www.youtube.com/watch?v=lH5q6OIeM10

Ale wydaje mi się, że mam opóźnienie co do odkrycia nutki
Czarnuleczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:34   #294
nillka88
Zakorzenienie

Co do tych odżywek i jedwabi to prawda, włosy można trochę nawilżyć ale odbudować się ich nie da i taka prawda, że są to chwilowe efekty, pseudo jedwabie to tak naprawdę silikony i one oblepiają włosy i dlatego włosy wyglądają na zdrowsze ale niestety takie nie są ja powoli przerzucam się na naturalne metody dbania o urodę, będę zamawiać na mazidłach i biochemii, i uważniej czytać składy kosmetyków bo takie rzeczy się tam czasami znajdują, że szok

neheszta ja Cię nie chcę odciągać od operacji, tylko właśnie byłam ciekawa czy się nie boisz bólu. Oczywiście lepiej takie rzeczy robić zawczasu bo później może być już za późno, moja mama ma już tak zniszczone kolana, że musiała mieć endoproteze ale ma nadzieję i ja też, że teraz to już lepiej będzie życzę CI dużo zdrówka
Stary 2009-10-15, 20:36   #295
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość

neheszta ja Cię nie chcę odciągać od operacji, tylko właśnie byłam ciekawa czy się nie boisz bólu. Oczywiście lepiej takie rzeczy robić zawczasu bo później może być już za późno, moja mama ma już tak zniszczone kolana, że musiała mieć endoproteze ale ma nadzieję i ja też, że teraz to już lepiej będzie życzę CI dużo zdrówka
Dzięki
Tzn wiesz operacja zależy ode mnie
Ja się jeszcze skonsultuję z takim rehabilitantem zobaczymy co powie

Wiesz łatwo powiedzieć "operacja"

Zobaczymy
Stary 2009-10-15, 20:38   #296
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecia_18 Pokaż wiadomość
ja jestem strasznie nerwowa jak nie umyje

Cytat:
Napisane przez Czarnuleczkaaa Pokaż wiadomość
Sintagma ma rację, ale nie zgodzę się z tym, że "maski etc." Nie dają znaku po sobie. Jeżeli chodzi o wszelkiego rodzaju odżywki, te które rzekomo dodają objętości, wygładzają, zapobiegają przetłuszczaniu itp. to bzdura. Jedynie mogą optycznie zniwelować nieporządane efekty, ale jedno jest pewne! One nie inicjują w poprawę włosa! Maseczki, te które trzymamy około 10-20 minut mają inne działanie. One interweniują w strukturę. I nie mówię tutaj o maseczkach za 12 zł z Dove itp. Mówię o takich firmach jak Kadus, CHI, Loreal Professional, TIGI, Alfaparf i tym podobne. Oczywiście pielęgnacja "od srodka" jest jeszcze ważniejsza. Ale niestety pigułki za nas wszystkiego nie zrobią. To właśnie odpowiednia wzbogacona dieta jest tutaj najbardziej potrzebna. Niestety w dzisiejszych czasach człowiek ma tendencję do uproszczania, minimalizowania wszelkich potrzebności. Tak i więc nasze kapsułki są bardziej rozchwytywane i częsciej siegamy po nie, niżeli po marchewkę czy jabłko :
ja pije wlasnie soczek z marchewki jablka i mandarynek
swiezo zrobiony
Stary 2009-10-15, 20:42   #297
Czarnuleczkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
Co do tych odżywek i jedwabi to prawda, włosy można trochę nawilżyć ale odbudować się ich nie da i taka prawda, że są to chwilowe efekty, pseudo jedwabie to tak naprawdę silikony i one oblepiają włosy i dlatego włosy wyglądają na zdrowsze ale niestety takie nie są ja powoli przerzucam się na naturalne metody dbania o urodę, będę zamawiać na mazidłach i biochemii, i uważniej czytać składy kosmetyków bo takie rzeczy się tam czasami znajdują, że szok

Ja tez próbowałam żółtka i wódki, nafty i takich tam, ale niestety miałam twarde i śmierdzące włosy po tych suplementach i zrezygnowałam..

Jak już jesteśmy przy temacie włosy to powiem Wam, że ostatnio najwidoczniej nie spłukałam najdokładniej odżywki i wstałam z niezbyt miłymi włosami w dotyku (jakby tłuste). Koleżanka poradziła mi, że jeżeli nie mam czasu na ponowne mycie to wystarczy malutką ilość mąki ziemniaczanej wetrzeć w kłaki. Wiecie, że podziałało? Włosy wyglądały świeżo i były miękkie w dotyku Więc gdybyście miały sytuacje awaryjną to zawsze można wypróbować patent A potem umyć głowę na nowo

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
ja jestem strasznie nerwowa jak nie umyje

ja pije wlasnie soczek z marchewki jablka i mandarynek
swiezo zrobiony
Ja również czasami robię sobie owocową miksturę. Może trochę obrzydliwie wygląda ale jest przepyszna!
Mianowicie:
Biorę bananka, pół jabłuszka, pół gruszki. Obieram i skrajam do mini miksera. Owoce zalewam około 150ml Kubusia o podobnym smaku . Wszystko miksuję. wychodzi cud miód napój Pychotka!
Czarnuleczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:43   #298
Anecia_18
Raczkowanie

Cytat:
To właśnie odpowiednia wzbogacona dieta jest tutaj najbardziej potrzebna. Niestety w dzisiejszych czasach człowiek ma tendencję do uproszczania, minimalizowania wszelkich potrzebności. Tak i więc nasze kapsułki są bardziej rozchwytywane i częsciej siegamy po nie, niżeli po marchewkę czy jabłko [COLOR="Silver"]
Swieta prawda
Anecia_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:47   #299
nillka88
Zakorzenienie

Czarnuleczkaaa po nafcie i żóltkach też ma brzydkie włosy myślę bardziej o keratynie i jedwabiu z mazideł i chcę jeszcze kupic olejki myjące, hydrolaty i maceraty do twarzy i sama kręcić kosmetyki

Ja też muszę włosy myć codziennie, bardzo się przetłuszczają ale pewnie jakby kiedyś jakimś cudem przestały się tak przetłuszczać to i tak bym myła codziennie bo lubię mieć świeże
A co do mąki ziemniaczanej to u mnie to jakoś nie działa, brzydko wtedy wyglądają
Stary 2009-10-15, 20:47   #300
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również czasami robię sobie owocową miksturę. Może trochę obrzydliwie wygląda ale jest przepyszna!
Mianowicie:
Biorę bananka, pół jabłuszka, pół gruszki. Obieram i skrajam do mini miksera. Owoce zalewam około 150ml Kubusia o podobnym smaku . Wszystko miksuję. wychodzi cud miód napój Pychotka!
a ja:
2kg marchewki,
ogromniaste jablko
i z 5 mandarynek
i tez pychotka

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości