![]() |
#271 | |
BAN stały
|
Dot.: American & Polish Girl cz. XII
[QUOTE=sintagma;14754406]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta odbudowa włosa zaczyna sie w cebulce, wszystkie maski i odżywki mają zadanie maskujące "od mycia do mycia" Nie ma tak ze "odbudujecie " włos od zewnątrz. Wg mnie to tak jakby złamać kość i chcieć ją naprawić wmasowywaniem maści przez skórę.... Zacznijcie naprawę struktury włosa od wewnątrz, łykajcie skrzypowite, bellisę itp. Zdrowo sie odżywiajcie.... Innej rady nie ma. Nie ma co sie łapać na chwyty reklamowe...to czysty marketing. Prawda jest taka ze odżywkę mozecie miec byle jaką.... wazne są suplementy które przez krwioobieg dostarczają budulce. Polecam tez masowanie skóry głowy.. Pobudza cebulkę i włos szybciej rośnie. Jeszcze jena ciekawostka
![]()
![]() |
#273 |
BAN stały
|
bozeee dziewczyny , zadzwonil do mnie moj (byly ) chlopak , ma niedlugo przyjsc , nie widzielismy sie od wtorku poludnia , bardzo sie denerwuje bo juz wiem jak sie skonczy , tzn i tak juz zwiazek nie istnieje ale wolalabym uniknac awantury , musze sie uspokoic
o a wiecie co , dziewczyna na innym watku napisala ze jak sie nalozy na wlosy odzywki bez plukania , olejki , balsamy ,pianki , zele ( co kto woli ) , to wlos sie zrobi sztywny i niemily bo tak wysmarowamy przyciaga brud , kurz itede .. |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=sintagma;14754406]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() sintagma nawilzaja wlosy, nie chodzi mi tu o zniszczone typu polamane itd ![]() i przy stosowaniu nie sa narazone na az tak szybkie niszczenie ![]()
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie dlatego polecam pić herbatki z pokrzywu i skrzypu (duzy kubek ![]() Mam alergie skórne i tego typu rzeczy, na stres również reauje moja skóra (wysypkami bolesnymi), a włosy wypadają jak szalone w najgorszych okresach.. te herbatki ratują moje włoski, naprawde ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=sintagma;14754406] Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, ja uwielbiam ciezkie odzywki bez spłukiwania, do moich suchych wlosow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczesniej pilam pokrzywe i jak zrobilam przerwe tak koniec ![]()
![]() |
#283 |
BAN stały
|
kolor 613 to blond, ten bardzo jasny
![]() Edytowane przez Gwiazdeczka90 Czas edycji: 2009-10-15 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łeee to nie mój kolor a ja mam do sprzedania takie buciki ![]() nie mogę ich nosić bo mnie odparzały ![]() ![]() zobaczę ![]() Edytowane przez neheszta Czas edycji: 2009-10-15 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
W,łosy tłuste czy pokryte odżywką bez spłukiwania przyciągają brud i kurz.Działą to na zasadzie podobme przyciąga podobne , tylko nie każdy to odczuwa, zależy od włosów Ale dzięki temu są mniej podatne na uszkodzenia.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Uuu tu kolejna część a ja jeszcze poprzedniej nie nadrobilam
![]()
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem jak mozna dopuscic do takiego stanu, ![]() az bylo mi niedobrze
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam przetłuszczające włosy się dlatego myje je codziennie żaden problem Teraz właśnie mi schną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak umyje wieczorem to rano sa takie oklepniete ![]()
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
niektore kobiety nie widza potrzeby dbania o siebie, ale to juz nawet nie jest kwestia dbania tylko podstawowych zasad higieny ...
Tez musze codziennie myc wloski bo sie zle czuje jak sa nieumyte ;p Edytowane przez Anecia_18 Czas edycji: 2009-10-15 o 20:25 Powód: dop |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
BAN stały
|
Sintagma ma rację, ale nie zgodzę się z tym, że "maski etc." Nie dają znaku po sobie. Jeżeli chodzi o wszelkiego rodzaju odżywki, te które rzekomo dodają objętości, wygładzają, zapobiegają przetłuszczaniu itp. to bzdura. Jedynie mogą optycznie zniwelować nieporządane efekty, ale jedno jest pewne! One nie inicjują w poprawę włosa! Maseczki, te które trzymamy około 10-20 minut mają inne działanie. One interweniują w strukturę. I nie mówię tutaj o maseczkach za 12 zł z Dove itp. Mówię o takich firmach jak Kadus, CHI, Loreal Professional, TIGI, Alfaparf i tym podobne. Oczywiście pielęgnacja "od srodka" jest jeszcze ważniejsza. Ale niestety pigułki za nas wszystkiego nie zrobią. To właśnie odpowiednia wzbogacona dieta jest tutaj najbardziej potrzebna. Niestety w dzisiejszych czasach człowiek ma tendencję do uproszczania, minimalizowania wszelkich potrzebności. Tak i więc nasze kapsułki są bardziej rozchwytywane i częsciej siegamy po nie, niżeli po marchewkę czy jabłko
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- hihi a tak w ogóle fajna piosenka :P http://www.youtube.com/watch?v=lH5q6OIeM10 Ale wydaje mi się, że mam opóźnienie co do odkrycia nutki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Co do tych odżywek i jedwabi to prawda, włosy można trochę nawilżyć ale odbudować się ich nie da i taka prawda, że są to chwilowe efekty, pseudo jedwabie to tak naprawdę silikony i one oblepiają włosy i dlatego włosy wyglądają na zdrowsze ale niestety takie nie są
![]() ![]() neheszta ja Cię nie chcę odciągać od operacji, tylko właśnie byłam ciekawa czy się nie boisz bólu. Oczywiście lepiej takie rzeczy robić zawczasu bo później może być już za późno, moja mama ma już tak zniszczone kolana, że musiała mieć endoproteze ale ma nadzieję i ja też, że teraz to już lepiej będzie ![]() ![]()
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn wiesz operacja zależy ode mnie Ja się jeszcze skonsultuję z takim rehabilitantem zobaczymy co powie ![]() Wiesz łatwo powiedzieć "operacja" Zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() swiezo zrobiony ![]()
![]() |
#297 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak już jesteśmy przy temacie włosy to powiem Wam, że ostatnio najwidoczniej nie spłukałam najdokładniej odżywki i wstałam z niezbyt miłymi włosami w dotyku (jakby tłuste). Koleżanka poradziła mi, że jeżeli nie mam czasu na ponowne mycie to wystarczy malutką ilość mąki ziemniaczanej wetrzeć w kłaki. Wiecie, że podziałało? Włosy wyglądały świeżo i były miękkie w dotyku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Mianowicie: Biorę bananka, pół jabłuszka, pół gruszki. Obieram i skrajam do mini miksera. Owoce zalewam około 150ml Kubusia o podobnym smaku . Wszystko miksuję. wychodzi cud miód napój ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Czarnuleczkaaa po nafcie i żóltkach też ma brzydkie włosy
![]() ![]() Ja też muszę włosy myć codziennie, bardzo się przetłuszczają ale pewnie jakby kiedyś jakimś cudem przestały się tak przetłuszczać to i tak bym myła codziennie bo lubię mieć świeże A co do mąki ziemniaczanej to u mnie to jakoś nie działa, brzydko wtedy wyglądają ![]()
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2kg marchewki, ogromniaste jablko i z 5 mandarynek i tez pychotka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.