![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Reklama trumien
http://www.kurierlubelski.pl/module-...pid-78150.html
Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Reklama trumien
OMG
![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie wiem co mają te gołe tyłki do reklamy trumien , w ogóle reklama trumien jest nie na miejscu a co dopiero w taki sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
szok
Niektórym to się w głowach poprzewracało. Uważam, że takie "reklamy" są bardzo nie na miejscu (delikatnie mówiąc). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Copyraptor
|
A ja widzę, że reklama działa - mówi się o jego firmie i pomyśle. Czyli efekt osiągnięty
![]() W marketingu mówi się, że każda reklama jest dobra ![]() Jakoś specjalnie mnie to nie oburza. Nie bardziej, niż inne reklamy produktów, które z seksem mają niewiele wspólnego, a naszpikowane są cyckami, tyłkami, etc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Coś kojarzę, że kiedyś już był tutaj ten temat omawiany
![]() A poza wszystkim to mnie zawsze zastanawia, co za idiotki decydują się na udział w tego typu "przedsięwzięciach" w roli modelek. Ja rozumiem, że kasa i każdy chce zarobić, ale dajcie spokój ludzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to całkiem ładne :P
http://www.kurierlubelski.pl/mediash...pqahfp-org.jpg
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Sama trumna to produkt na ktorym ktoś zarabia a ,że wiąże się to z takimi a nie innymi emocjami no cóż,rzecz nieuchronna i dotyczy kazdego z nas.
Seksem mozna wszytsko sprzedać,prymitywne ,wiem mnie to sie nie podoba chociaz moze te panie wroznych strojach pokazuja wlasnie ze i one nie unikną smierci i ze umieraja wszyscy i panna w stringach i sukni slubnej. Nie wzrusza mnie to chociaz zastanawiają mnie te panny ktore sie na to zgodzily. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Po prostu niesmaczne...
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze zawsze znajdzie sie jakas Jola gotowa pokazac du... do reklamowania szczotek do wc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14748485]http://www.kurierlubelski.pl/module-...pid-78150.html
Co o tym sądzicie?[/QUOTE]no tak,hasła reklamowe typu:U NAS BĘDZIE CI ,JAK W RAJU,czy NASZE TRUMNY SA NAJWYGODNIEJSZE juz przestały działać? czy wszystko musi się kierowac do sexu i golizny? koszmar ,poprostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem reklama sie nie udała - bo do kogo trafią te kalendarze? Do rodzin zmarłych?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Taaaaaaaaaaaa sex sprzeda wszystko
![]() ![]() ![]() ![]() Totalna porazka ta reklama - w tym przypadku zainteresowanie moze im zaszkodzic niz pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14748485]http://www.kurierlubelski.pl/module-...pid-78150.html
Co o tym sądzicie?[/QUOTE] Nie ważne jak mówią, byleby mówili.............. eh, co też ludzie nie wymyślą.... Szczerze mówiąc gdybym zobaczyła na własne oczy reklamę trumien w takim wydaniu, na pewno nie zawitałabym nigdy do tego domu pogrzebowego. Reklama wcale nie zachęca.... Podzielam zdanie Elfir. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem co ludzie od reklamy chcieli tym osiągnąć.
Trumna - kojarzy mi się z traumatycznymi przeżyciami, stratą osoby... I jeśli załóżmy szukałabym w Internecie firmy zajmującej się usługami pogrzebowymi i natrafiłabym na te, na pewno zrobiło by mi się przykro i niesmacznie. Mieszanie śmierci i utraty osoby z golizną i seksem jest nie na miejscu! A co do wypowiedzi którejś z wizażanek, że reklama zrobila co miała zrobić, to owszem o firmie się mowi, ale reklama ma też zachęcic do kupna produktu czy usługi a ta reklama nie zachęca, ale zniechęca...
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
A właściciel tego interesu , przecież zgodził się na tą reklamę , strzeliłby sobie takiego samobója ? no chyba , że się nie znam na marketingu i sprzedaż faktycznie wzrośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
LOL
swoją drogą ja w ogóle nienawidzę wszystkich sreklam z podtekstem sexualnych innych niz produktow konkretnie do tychc elow typu durexy or sth... ale kawa, herbata, szampon.. i wszystko wkolo jednego ;/ mnie to brzydzi
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
masakra... ciekawe jak wyglada sklep z trumnami tego pana. Wyobrazam sobie ze ma wielkie jaskraworozowe logo z cyckami w tle...
Porazka jak dla mnie, i moim zdaniem mimo ze zwraca uwage, nie trafia do odpowiedniej grupy odnbiorcow. Bo kto pograzony w zalobie poszedlby na goly tylek?
![]() |
#22 |
... choć nie Westwood
|
Żałosne.
Czy naprawdę wszystko, począwszy od gum do żucia, na trumnach skończywszy musi być reklamowane seksem? Jeszcze jak mój móżdżek przyjmuje, że facetów do auta chcą przyciągnąć półnagą modelką, to już jeśli chodzi o trumnę brak mi wyobraźni ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Możecie krzyczeć, ale dla mnie biznes to biznes, i nie czuję się specjalnie zgorszona. Wprawdzie nie pochwalam wsadzania cycków do każdej jednej reklamy, nie oznacza to jednak, że wszyscy potencjalni kupcy tak sądzą. A jakie są cele reklamy, chyba wszyscy wiedzą...
Firma, która wydała kalendarz, produkuje trumny. Nie ma zakładu pogrzebowego, lecz jest zakładem przemysłu drzewnego, a to dla mnie różnica. Sprzedają te trumny zakładom pogrzebowym, a nie bezpośrednio rodzinom zmarłych. I podejrzewam, że kalendarz ten ma trafić nie do żałobników, lecz do właścicieli zakładów, w końcu to oni są w tej relacji kupcami. A co oni z nimi zrobią, to inna kwestia. Jeśli jakiś jeleń wpadnie na pomysł powieszenia tego na ścianie głównej zakładu,to można to uznać za nietakt, bo będzie naruszać uczucia rodzin zmarłych, którzy przychodzą załatwić formalności pogrzebowe. I pewnie zadziała jak antyreklama takiego zakładu, i na pewno przyciągnie rychły upadek firmy. Ale powieszony na zapleczu, co jest o wiele bardziej prawdopodobne- jakoś specjalnie mnie nie szokuje. Dlaczego jeszcze nie czuję się specjalnie zgorszona? Bo to, na czym siedzi panna młoda na jednym ze zdjęć, to dla mnie po prostu obrobiony kawałek drewna. To nie to samo, co trumna wyprowadzana z kaplicy, nad którą za chwilę płakać będzie wdowa. Nie podchodzę emocjonalnie do trumny jako takiej. A teraz zapraszam do ![]() ![]() Edytowane przez basiao84 Czas edycji: 2009-10-15 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masz rację, z tym, ze nie jest to zakład pogrzebowy a producent. Tylko, że jakby nie patrzeć - pomysl zupełnie wyjęty z tyłka. Nikt o zdrowych zmysłach nie powiesi sobie tego kalendarza. Jak dla mnie - pomysł masakra!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzi o reklamę,a taka reklama to sława,czyli to,ze słysząc ich nazwę kojarzy się firmę i to że gdy przychodzi potrzeba,to do głowy pierwsze co wpadnie to firma"X" co produkuje trumny i drepta człowiek mimo woli do tego znanego,a nie do jakiegoś Pana z dłutkiem...itp I to nie tylko dotyczy trumny,ale wszystkiego np.nowego snikersa,którego reklamy nie oglądamy,a słyszymy kątem ucha i w markecie widząc go podchodzimy ,oglądamy i chociażby 50 % takich oglądających kupi to już jest sukces reklamy. Kalendarz ma dać reklamę,a nie ma na celu aby podtykać go "jakiejś pani po śmierci męża ",aby sobie z niego wybrała model. Cytat:
![]() Cytat:
Pozdrawiam Jola (swoją drogą dlaczego Jola?) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Poprostu zenujace.
Pokazanie golej dupy to niestety najpopularniejszy sposob reklamy w tych czasach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze moje pytanie. Czy nikt z Was nie zwrócił uwagi na to, że każde zdjęcie ma jakieś przesłanie? Np alkohol i droga, albo strzelba? Lub jest alegorią śmierci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Masakra!!! Jestem w szoku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem za.... ![]() a reklama jak widać skuteczna,bo ile ludzi o niej słyszy,a tak firma pozostałaby w kręgu lokalnym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
No i o to chodziło.
Zrobić dużo szumu wokół sprawy. Modelkom się w pewnym sensie nie dziwię, bo kasa kasa i jeszcze raz kasa. Jednak sami producenci chyba nie mają rzeczywiście poczucia taktu.. A sprzedawanie wszystkich możliwych produktów seksem i golizną już chyba stało się powszechne ![]() Tylko że w pewnym momencie i to się przeje.. więc jaki będzie kolejna zagrywka marketingowa żeby przyciągnąć konsumenta?
"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia". Edytowane przez marrellic Czas edycji: 2009-10-15 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.