|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Czesc dziewczynki
![]() Filipek skonczyl dzis 5 miesiecy Małgosia a moze chcialas zrobic pranie ciuszkow jak w reklamie mentosa? a wogole jak wieczor? duzo ciuszkow z tztem spakowaliscie? ![]() esti wiem wiem co Filip je ze smakiem zupki, ale ja mu robie sama bo mam warzywka z dzialki i ogolnie wcina z apetytem a probowal juz wielu warzyw: ziemniak, marchew, pietruszka, seler, cukinia, brokul ania Carolajna ja robilam jablko tak, ze starlam na tarce zagotowalam i zmiksowalam blenderem wyszla papka bardziej niz mus ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- iwciag ![]() Ilbana ciesze sie ze jestem inspiracja ![]() a pokaz jak Guziczek pije z kubeczka
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski!!
niunia wstala po 7 a wnocy o 2 na jedzonko mialam jej nie dawac w nocy jedzenia ale ona jest taka glodna ze nie moglabym jej odmowic moze bede jej dawac tylko picie jakis soczek?? co wy na to?? ja sie wyspalam bo poszlam spac o 22 a nie jak zwykle po polnocy. maltka ladnie sie przekreca z pleckow na brzuszek jest taka slodka i silna ale to po mamusi ma lece zjesc sniadanie bo dzis mezus robi
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz wodą spróbowac oszukać
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
I oczywiście zapomniałam o najważniejszym...
100 LAT i BUZIAKI DLA NATANKA, FILIPKA, MAXA i NATANKA !!!
![]() |
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiu buziaczki dla Filipka
to już naprawdę duży chłopczyk A ja chciałam się pożegnać, bo dzisiaj wylatujemy do Irlandii, więc odezwę się za jakiś czas W sumie dopiero kończę się pakować 3majcie kciuki, żeby Blancia przespała cały lot ![]() Buziaczki
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. zaskoczył ,nie deserek na dobranoc z kaszka manna, przeciez to gluten a gluten podaje sie nieco pozniej Ale jak Ninka bardzo to lubi ,nie nie boli ja brzuszk to chyba nie ma problemu. ![]() No nie wiem juz, ta moja lekarka juz ma dlugi staz bo jeszcze ja jak bylam mała to mnie badała. Ona ma takie podejscie do jedzenia. Może takie troszke staroswieckie. Powiedziała, ze w tym wieku podawac tylko jabłuszko i kleik. A co wasi lekarze mówią na temat odzywiania?? Wiecie, tak sie tego czepiłam bo sama chciałabym dawac Kubie cos wiecej ale boje sie, że pozniej przeze mnie bedzie miał jakies problemy brzuszkowe Już zgłupiałam A naczytałam sie tych schematów żywieniowych i wszczedzie jest, że po 4 miesiacu dziecko powinno jesc: 4 porcje mleka początkowego 1 porcja zupy - przecieru jarzynowego (ziemniak, marchewka, pietruszka), (składnikiem tłuszczowym zup jarzynowych może być wysokiej klasy masło, oliwa z oliwek lub niskoerukowy olej rzepakowy) sok (najlepiej przecier) lub skrobane jabłko (50-100 g) ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Dużo zdrówka dla małego przystojniaka
|
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze
Ale jestem zla! Nadal nie mamy tylko teraz chwilowo zlapalam taki z za okna kombinujemy i szukamy przyczyny, oby to nie potrwalo dlugo bo zwariuje Jak tylko bedzie dzialal to czytam zaleglosci Ja z tego braku netu poszlam spac o 22 ale pierwsza pobudeczka o 2 znow, ale chyba teraz mam mniej mleka bo widze ze maly sie nienajada do syta, on chcialby jeszcze a tu kiepsko leci... kolejna pobudezka przed 5 i o8 ach....kiedy on bedzie noce przesypial![]() Jak tylko w Polsce w przyszlym tyg bede go dokarmiac kaszkami itd to mu nie odpuszcze i bede wciskac w nocy smoka bo bede wiedziala ze raczej glodny nie jest
|
|
#2078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spróbuję nakręcić film pt. "Guzik i jego kubek" ![]() Boszenko - bezpiecznej podróży Wam życzę, a Blancia na pewno grzeczna będzie |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cassandra ja się tam lekarza nie pytam ![]() Podaje Małemu to co mówią słoiczki ![]() Znam dużo dzieciaczków które szły książkowo i teraz jest problem bo wielu rzeczy jeść nie chcą Warto próbować, obserwować jak dziecko reaguje na dane produkty Oczywiście nie móie tu o podawaniu wszystkiego i tego co jemy my na codzień
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
U nas dziś znowu brzydko ale już wyjdziemy na spacer. Mycha całkiem nieźle przespał nockę ale wieczorem usypiałam go przy cycu przez 1,5 godziny ![]() Carolajna, ja mam 162 cm wzrostu a po ciąży nadal ważę 51-52 kg ![]() Superzabula, no właśnie, cholercia a u mnie szafka obstawiona i nie bardzo miejsce na nawilżacz jest. Na witrynce nie byłby niby pod samym sufitem ale bliżej niż dalej Muszę poczytać na ten temat...DORIS, witaj kochana, kopę lat Aguśka, Fifi super wygląda pod prysznicem ![]() Pakusia, witaj kochana, tak tęskniłam...
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Gosik! to się anoreksja nazywa
![]() Ja mam 155 i przy wadze 47 wyglądam jak reklama Głodu To stanowczo zbyt mało POkaz się:P Dawno Cię nie widziałam ![]() I przestań mówić o odchudzaniu
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jestem z reguły ostrożna ( i strachliwa ) boje sie, ze zaszkodze dziecku
|
|
|
#2083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo np Nikola skończyła 5 miesięcy a po skończonym 5 może z mięs np: indyka, kurczaka, cielęcinę, jagnięcinę, rybę- łosoś, itp przecież słoiczki są z takim składem właśnie po 5 miesiącu. A gluten zalecają podawać też po skończonym 5 miesiącu Ale pewnie i tak wszystko zależy od lekarza mam pytanie do mam podających kaszę manną....jak ją podajecie? Ja mam taką którą wsypuje się do wrzącej wody dodajecie do słoiczka lub obiadku?
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Esti ponawiam pytanie: gdzie kupiłaś kości??
Codo kaszki to ja mam z bobvity expresową tzn zalewasz wrzątkiem i już. Nie podawałąm jeszcze ale planuje ją tak robić i dawać do jedzonka Ale np z tego co pamiętam boszenka taką nierozrobioną wsypywała do zupki ![]() ja tam wolę najpierw rozrobić
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy z Filipkiem za zyczonka i buziaczki
![]() Cytat:
i do uslyszenia![]() Cytat:
w pewnym sensie pediatra Twoja ma racje, nie powinno sie zbyt szybko podawac zbyt wielu nowosci. Mysle ze przede wszystkim wszystko co chcesz wprowadzic do diety pojedynczo, nie na lapu capu, obserwowac reakcje i robic to indywidualnie wg tego jak maluszek reaguje. Wiadomo ze nie dasz dziecku frytek z hamburgerem ale chyba wazne zeby pamietac, ze pierwsze warzywka w 5 m-cu miesko dodac w 6 pozniej zoltko, miedzy 5 a 7 m-cem gluten w malej ilosci pozniej zwiekszac, itd..
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja małam na mysli dzieciaczki które skonczyły dopiero 4 miesiace. Cinusiowej Ninulka i mój Kuba są w podobnym wieku. Tutaj jest fajny i czytelny schemat żywienia niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-10-16 o 09:47 |
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
gosik dziekujemy
![]() a wlasnie pokaz sie ja tez Cie dawno nie widzialam i zapomnialam jak wygladasz
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Esti a jeszcze czy ty masz mleczną tą kaszkę?
Bo ja mam z mlekiem modyf i mi się nie widzi takiej podawać do zupki ![]() a nie znalazłam samej manny. Więc ja chyba będę podawać manne jako deserek i dodawać do owocków raczej
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za wyczerpującą odpowiedź
|
|
|
#2090 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie robilam jeszcze bo nie mam aktualnie PS ani Corela PP. No i najwazniejsze - nie mam zdjecia odpowiedniego bo zamysl w glowie juz mam ![]() A napisz mi krok po kroku jak Ty robisz, tylko tak wypunktuj ladnie ![]() Cytat:
Masz bicie ![]() Na pewno dostrzegly moj cellulit Ja daje herbatke bo woda nie przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() sto lat dla małych jubilatów![]() ![]() gosik chudzinka z Ciebie i jeszcze chcesz się odchudzać!? Boszzze nie mówcie już o wagach swoich bo mam coraz to większe kompleksy!! mell ja też nie mogę się doczekać przespanej nocki! Udało się nam ale to kilka razy tylko ze3 raptem. Chciała bym go jakoś oduczyć nocnego jedzonka, ale nie wiem jak ![]() a jeszcze pytanko, czy dzieci Wasze przekręcają się w oby dwie strony, ale nie w sensie z plecków na brzuszek i w druga stronę tylko czy z plecków w prawą i lewą stronę, bo mój sobie prawą upodobał i tylko w te się przekręca Illbana ja kupiłam w SMYKU, ale są też w H&M i tańsze, ale wybrane juz były i duża rozmiarówka została niestety, tak były jakieś promocje, tylko, że dla mnie to nie promocja, np. bodziak za22zł, ja kupując kurtkę, miałam 20zeta zniżki na kolejny produkt..a były tez za10zl rzeczy, ale to z lata pozostałości i w sumie nic ciekawego, na starsze dzieciaki było więcej zwłaszcza na dziewczynki, zwróciłam uwagę pod kontem chrześnicy. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-16 o 10:13 |
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ja też nie mam PS, sciągnęłam sobie gimpa darmowego w nim juz można fajne rzeczy zrobić
A ja robie tak: 1. otwieram zdjęcie 2.dostosowuje skalę szarości ja mi sie tam chce 3.otwieram drugia warstwe z tym samym zdjęciem 4. nakładam szare zdjecie na kolorowe 5. i teraz mozesz sobie zaznaczyc obszar który chcesz miec kolorowy i wyciąć 6 ja robie inaczej: biore gumke powiekszam obrazek i wymazuje. przy brzegacg mazanego obszaru mozna sie z kryciem mazania pobawic i tyle ![]() na dole efekt...ale to tak na szybkiego wczoraj próbowałam czy metoda dobra
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-16 o 10:10 |
|
|
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
CZESC MAMUSKI
![]() wchodze codziennie troszke poczytac by nadrobc ale nic nie pisze bo malz moj na urlopie jeszcze do nedzieli i mi lapka okupuje i nie mam jak czytac a pisac to juz w ogole. wlasnie wyszedl do sklepu wiec skrobne co nieco![]() u nas oj ciezko ostatnio Szymus bidulek chyba zabkowal bedzie i placze wczesniej tak rzadko slyszalam jego placz a teraz ![]() no dobra a teraz to co zapamietalam to odpisze: pokupowalyscie super kombinezony i czapeczki i szaliczki ja wczoraj specjalnie do h&mu pojechalam i tylko 1 komplet byl ale maly jakis 62-68 i nie mamy nadal czapki i szalika ![]() kombinezonu zreszta tez nie musze na all cos wyhaczyc aaaaaa i musze Wam powiedziec ze postraszylam policja ta laske co mi tych ciuszkow nie wyslala i doszly wczoraj ![]() Iwcia widze lubi cieple pory frytki bianco i nie miala nocy poslubnej- ja tez ![]() Gosikk wreszcie ukazala Aleksa Agusia nie mogla wczoraj odroznic gdzie sufit gdzie podloga , byla blondynaGuziczek Illbanki umie pic z niekapka Carola cierpi na brak seksu i masazu Boszence zyczymy spokojnego lotu Ania nie ubieraj sie dziewczyo dobrze Ci nago Malutka rzuca pampersami w siusiaka malza ![]() Marikama niezlego sasiada co jej zakupy robi ![]() alez sie narobilo a tylko kilka dni nieobecnosci ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- alez gapa ze mnie STO LAT DZIECIACZKI KOCHANE
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lateka dla Naszych Kochanych solenizantów
Ania ![]() Aguśka super kąpiesz Filipka ![]() doris fajnie że się odezwałaś boszenka udanego lotu ![]() ja nie wiem którego niekapka kupić może tego aventu bo on ma kapsel? myśle między nukiem a aventem ![]() |
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
iwcia d to możemy sobie5przybić
a spytam tak nie dyskretnie przedślubną miałaśja oglądałam kombinezony w SMYKU i nawet niezłe były w cenie bodajże 67zł..dobrze, że ciuchy przyszły, bo ja na moją bluzkę czekam już ze2 lata boszenka szczęśliwego lotu |
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczki dla dzisiejszych solenizantów
Boszenka, miłego lotu Carolajna, widać masz inną figurę Nie lubię się oglądać, zwłaszcza że nie chce mi się malować więc na zdjęciach wyglądam jak ostatnia sierota Esti, ja mam zwykłą mannę, gotuję ją 3-5 minut w wodzie a potem studzę i dowalam do słoiczka. |
|
|
|
#2097 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i teraz po slubie jeszcze przez 2![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
ale od tygodnia odkryl przewracanie sie z plecow na brzuszek i tylko przez lewy bok a o tamtym zapomnial ![]() i teraz non stop sie przekreca na brzuszek i sie wkurza ze spowrotem ie moze
|
|
#2098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj Ty Guru Wreszcie kogos podniecilam ![]() Ale czytajac tylko ta jedna notke mozna bylo tak to odebrac
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Rozeznanie
|
Agusia powiedz mi czy ten fotelik kapielowy w ktorym lezy Fiipus czy jak to sie tam zwie sprawdza Ci sie warto to zakupic?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Powiedziała, ze w tym wieku podawac tylko jabłuszko i kleik.
Już zgłupiałam

wchodze codziennie troszke poczytac by nadrobc ale nic nie pisze bo malz moj na urlopie jeszcze do nedzieli i mi lapka okupuje i nie mam jak czytac a pisac to juz w ogole. wlasnie wyszedl do sklepu wiec skrobne co nieco