Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 18:00   #2311
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Baobabek zapodawaj linka do tego człowieka z allegro. Ta pościel to z Drewexu może? Bo gdzieś już ją widziałam.
Nie, nie z DREWEXU, ale od producenta, i te pościele widziałam np w Świat Dziecka w Kielcach i u mnie w dziecięcych sklepach. link:
http://www.allegro.pl/item760006673_...owe_wzory.html

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Tylko ta aukcja jest już zakończona, ale wystarczy wejść w przedmioty użytkownika i jest aktualnie trwająca

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:07   #2312
megi-megi
Zakorzenienie

Tak Baobabek - daj linka A ta pościel to taka generalnie do łóżeczka pasuje? Pewnie jest jakiś standardowy rozmiar... dobrze, że zostało parę miesięcy na dokształcanie się. Niemądra mama, oj niemądra.
Ja nie wiem, o co kaman. Nie ogarniam tego niemowlęcego świata, tj. co na co się ubiera dziecku, są pajace, jakieś kaftaniki, body - co jest strojem do spania, a co wypada ubrać na spacer a co już nie (a może nie ma różnicy???? - wiem, wiem, ale ja dziecka to nigdy z bliska nie widziałam na własne oczy ) Jestem nie w temacie wózków, nie wiem, na co powinnam zwracać uwagę... Nie ogarnęłam kwestii dopajania lub niedopajania, jak dziecko karmione jest piersią (mleko dalej mi się produkuje). No - melepeta ze mnie jest. To będę się Was podpytywać.
To jak się ubiera to dziecko?

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

To się spóźniłam z tym linkiem - Baobabek - byłaś szybsza - dzięki
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:28   #2313
koglus
Rozeznanie

czesc dziewczyny
bylam dzis na badaniu przeziernosci karkowej , 13tc i wyszlo mi 2.4
, a drugim razem 1.9 , potem znowu 2.4 , nie mogly zmierzyc bo dziecko (ktore ma 73mm bylo bardzo aktywne, porobili mmi tez testy krwi na wszystko sama dokladnie nie wiem na co , i wyniki za tydzien , ocenia czy jest prawdopodobienstwo zespołu dawna, czy nie itd
czy ktos robil to badanie
prosze o porade czy to jest wysoki wynik?
lece robic knedle
pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:34   #2314
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

megi-megi pościel jest do standardowego łóżeczka 60/120 ja jestem w temacie od momentu urodzenia się mojej chrześnicy mogę się pochwalić swoją wiedzą z obserwacji,tak więc np kaftaniki trzeba mieć w szpitalu, bo gdyby coś się tfu tfu dziecku działo to szybko je mogą rozebrać, ale w domu np moją siostre szlag trafiał z nimi, bo po śpiochami się zwijały strasznie i dziecku plecki wychodziły na wierzch i używała samych body do śpiochów. I np body lepiej żeby było rozpinane całe od szyi do kroczku, bo się lepiej zakłada niż te przez głowę i pajacyki to też super sprawa i też się zakłada raczej na body z krótkim rękawem. No jakby coś to mogę z tytułu cioci się wypowiadać a i półśpiochy też są dobre

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2009-10-15 o 18:36
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:40   #2315
Asiuulka89
Zakorzenienie

Z tego co ja czytalam to w domu maly czlowieczek jest ubierany tzn powienien byc tak jak dorosly a na dwor jedna wrtse wiecej niz dorosly czlowiek tyle co wiem

hmmm co do wozkow napewno czy sie dobrze prowadzi czy ma duza gondole.. a poza tym zeby Ci sie podobal
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:52   #2316
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Najważniejsze żeby nie przegrzewać, bo w większości dzieci (te malutkie) chorują z przegrzania a nie z przemarznięcia.

A tak w ogóle to witam po krótkiej przerwie. Wróciłam własnie z dnia nauczyciela, było miło i wesoło, a teraz czuję że brzuch chce mi sie rozpaść na kawałki. Było tam tyle pysznosci, ze się nie mogłam nicemu oprzec.

Witam drugą mamę bliźniacza, coś mi sie wydaje że bedziemy ze soba często rozmawiać. Teraz juz nie czuję sie taka osamotniona. Pozdrawiam cie cieplutko
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:10   #2317
martuko
Wtajemniczenie

mrowak, przypomniałaś mi o sushi. To znaczy,że to niesurowe można jeść? Ja uwielbiam z grillowanym łososiem. Sama robiłam z wędzonym, ale ponoć tylko wędzone na gorąco można jeść. Może spróbuję choć ciekawa jestem czy teraz by mi smakowało...

Piszecie o remanentach w szafie. Ja też się powoli przymierzam. Mam kilka bluzek, w ktoe sie jeszcze przez jakis czas zmieszczę. Mi się akurat podobają takie ubrania obcisłę w ciąży, podkreślające kształt brzuszka. I mam ochotę na ubiernie się kolorowo - na przeciwwagę dla tych smutnych kolorów na zewnątrz. Dlatego poszukam kolorowych Tshirtów z długim rękawem i jakichś bolerek - sweterków do tego. Ponieważ mam tylko 156cm wzrostu będę musiala poprawić sobie nieco proporcje krotką gorą A co do zimowych kurtek, hmmmm, jeszcze nie patrzyłam co dopinam, ale do stycznia to sie może baaaardzo zmienić. Może popytam znajome co były zimą w ciąży - na pewno nie mają juz ochoty patrzeć na szerokie płaszcze

izumi, a izaizula odzywa się tu czasem?? Bo jakos nie widzę?
Co do badań genetycznych ja jakoś nie mialąm parcia żeby je robić, bardziej mi chodziło o to czy nie wiecie czy dobry wynik przeziernośći + obecność kośći nosowej wyklucza np Zespół Downa? Może zapytam w poniedziałęk lekarza. Miło byłoby wiedzieć, bo zawsze gdzieś zostaje ta niepewność czy dzieciątko zdrowe będzie.

Zdjęcia z sesji masz świetne,my robiliśmy takie bardziej spokojne, ale też wląsnego pomysłu. A co do męza informatyka - też mam takiego i jestem zadowolona. Fakt, trochę "dziki" byl na początku ale jest świetnym facetem i bardzo opiekuńczym. Teraz widzę to jeszcze bardziej. Ja myślę że zamiłowanie do komputerów i informatyki skądś się bierze w młodych chłopakach - i często są to nieśmiali ludzie, czasem zastępują niestety kontakty z ludźmi ucieczką w wirtualn świat. Tak że kawałęk prawdy jest po obu stronach.

POP70, to czeka Cię rewolucja. ALe jak czytałąm wcześńiejsze Twoje posty - mam wrażenie,że trochę się zmieniasz z upływem tej ciąży

czarymary, to czekamy na zdjęcia pelerynki, najlepiej na Tobie A ja poproszę o skany, o któych mowiłąś, a nuż coś wydłubię, mam tyyyyle czasu.... WIdziałąm na allegro fajny pledzik zrobiony na drutach ściegiem warkoczowym ( raczej na maszynie dziewiarskiej) Śliczny był, fajnie byłoby taki zrobić samodzielnie) Adres puszczę Ci na pw

mrowak, ja też pytałam gina o wzdęcia, moił,że można wziąć espumisan. Ja mam problem bardziej z... zaparciami, w związku z tym staram się pić dużó podczas posiłków, jeść śliwki suszone, chleb ciemny i z ziarnami, czasem płatki zbożowe. NIestety mam jakieś uczulenie na surowe jablka, bo też ponoć pomagają. MAm też herbatniki z otrębami, ale chyba trzeba jeszcze bardziej zdecydowanie zadziałać i posypywać kanapki i salątki otrębami lub zmielonym siemieniem.

megimegi, ja też jestem lekko zielona w temacie dzieci ale co do wyprawki musiałąm się już zorientować, żeby przygotować się na rząd wydatków. Wiem,że w moim przypadku sprawdzą sie proste ubranka, nie wkladane przez glowę, tylko "szybkie w obsłudze - najlepiej body i pajacyki calkowicie rozpinane. Ogarnąc dwoje dzieci naraz to będzie wyzwanie, zwłąszcza że dotąd z niemowlakami miałam do czynienia od święta... NIe będę się też bawić w takie same ubranka bo musiałąbym przebierać oboje gdy jedno się pobrudzi. Ale na jakieś wyjścia coś tam sobie poszaleję, chciałabym jakośfajnie ubierać moje dzieciaczki
Pościele bym chciałą kupić jakieś podobne, na początek podobają mi się takie słodkie typowo niemowlęce, a jak dzieciaki będa trochę większe bardziej żywe kolory. Chciałąbym chyba jeden wzo w dwóch kolorkach i ponieważ nie wiem jakiej płci będa dzieciaczki to pewnie padnie na jakiś beżowy i ecru, albo żółciutki i zielony. NO chyba że lekarz da mi pewność zanim zakupię ( a przy bliźniakach musze się zebrać z tym wcześniej bo raz że później mogę nie mieć sily, dwa że mogą sie wcześńiej urodzić, albo ja mogę wylądować w szpitalu aż do rozwiązania....

No to się nagadałam Miłęgo wieczoru mamuśki..
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 20:42   #2318
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Słuchajcie warszawianki A co robicie w tę sobotę? Ja będę w stolicy. Idziemy do teatru na godz. 19, więc może mąż by mi wybaczył, jakbym się wyrwała wcześniej na babskie spotkanie - jakaś kawa, lody oczywiście czy coś. Dajcie znać! Ale byłoby fajnie! I nie migać się proszę!!!!!!!!!!!

???
Ja cały weekend jestem w pracy więc nic z tego

Izumi - foty rewelacja

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Za całość z przesyłką wyszło mi tylko 115 zł, pościel jest prześliczna i bardzo się opłacało bo za tą kasę mam: podusię do łóżeczka, kołderkę, baldachim, rożek, jasiek, ochraniacz na szczebelki i mały śliniaczek.
Podusie od razu schowaj i nie wyciagaj Dziecko do roku powinno spac na płaskim na samym tylko materacu tak lepiej dla jego pleców a dwa jakby się przekręciło samo to się o taka podusię może udusić . Mój dostał poduszkę teraz czyli w wieku 13 miesiecy tak spał tylko na flanelowej pieluszce . ogólnie komplet super
Ja mam od kolezanki ze stanów taki :
http://www.allegro.pl/item754927408_...sci_super.html
ale tam kosztuje dużo mniej do tego kupie taka karuzelkę jak jest na focie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Tak Baobabek - daj linka A ta pościel to taka generalnie do łóżeczka pasuje? Pewnie jest jakiś standardowy rozmiar... dobrze, że zostało parę miesięcy na dokształcanie się. Niemądra mama, oj niemądra.
Ja nie wiem, o co kaman. Nie ogarniam tego niemowlęcego świata, tj. co na co się ubiera dziecku, są pajace, jakieś kaftaniki, body - co jest strojem do spania, a co wypada ubrać na spacer a co już nie (a może nie ma różnicy???? - wiem, wiem, ale ja dziecka to nigdy z bliska nie widziałam na własne oczy ) Jestem nie w temacie wózków, nie wiem, na co powinnam zwracać uwagę... Nie ogarnęłam kwestii dopajania lub niedopajania, jak dziecko karmione jest piersią (mleko dalej mi się produkuje). No - melepeta ze mnie jest. To będę się Was podpytywać.
To jak się ubiera to dziecko?

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

To się spóźniłam z tym linkiem - Baobabek - byłaś szybsza - dzięki
Zasada jest taka dziecko które lezy : jedna warstwa wiecej niz nam , takie co chodzi jedna mniej. Ubrania z bawełny , rozpinane w kroku wygodne , bodziaki , pajace , bez jeansów sukieneczek na poczatek - no mozna mieć jedna na wielkie wyjście . tak żeby maluchowi było wygodnie . Kafatników nie miałam nawet do szpitala i nabywac nie będę
Stary 2009-10-15, 20:45   #2319
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Chciałam nasza liste miec równo jak od linijki i nic z tego
Dziewczyny jest nas tak duzo że niestety wiadomośc jedna może miec tylko 15 000 znaków
i musiałąm znowu edytować bo dwie mamusie doszły i juz jest nas 51 sztuk!!!
Ale w następnej częsci watku umieszcze osobny post mamusie marcowe i nastepny mamusie kwietniowe.. bop inaczej nie poszalejemy jeszcze imiona bedziemy wpisywac!! masakra!!!
Ale im wiecej tym lepiej

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:04   #2320
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Chciałam nasza liste miec równo jak od linijki i nic z tego
Dziewczyny jest nas tak duzo że niestety wiadomośc jedna może miec tylko 15 000 znaków
i musiałąm znowu edytować bo dwie mamusie doszły i juz jest nas 51 sztuk!!!
Ale w następnej częsci watku umieszcze osobny post mamusie marcowe i nastepny mamusie kwietniowe.. bop inaczej nie poszalejemy jeszcze imiona bedziemy wpisywac!! masakra!!!
Ale im wiecej tym lepiej
A te 51 nas to pisze na forum ? bo może sa takie laski co napisały dwa posty i sie zmyły ?
Stary 2009-10-15, 21:37   #2321
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
mrowak, przypomniałaś mi o sushi. To znaczy,że to niesurowe można jeść? Ja uwielbiam z grillowanym łososiem. Sama robiłam z wędzonym, ale ponoć tylko wędzone na gorąco można jeść. Może spróbuję choć ciekawa jestem czy teraz by mi smakowało...
No ja wczoraj powiedziałam wyraźnie, że poproszę o specjalny zestaw bez żadnej surowizny i każdą rybcię i krewetuchę mi grillowali. Pyszne było jak zawsze. No i ewentualnie można sobie wegetariańskie wziąć- awokado i te sprawy.

Piszesz, że surowe jabłka nie bardzo Ci idą, a ja za to pożeram ich jakieś niestworzone ilości ostatnio. Wczoraj właśnie kupiłam ponad kg za 1,20, dzisiaj jakieś inne- może na weekend starczy

Słuchajcie, a jak to jest z położnymi? Tzn. można sobie jakąś wybrać itd? Bo mi powiedzieli, że właściwie nie bardzo jest taka możliwość, no bo trudno jakąś babeczkę sobie zaklepać skoro termin porodu jest tak ruchomy, że może się małe urodzić o 2-3 tygodnie wcześniej, albo tak samo później. No to jak taką położną umówić sobie? Ma przez miesiąc czekać tylko na mnie czy jak??

Która to ma Mamcię położną? Izumi? Zapytaj kobieto jak to jest, bo jam zielona jako ten szczypiÓr.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-10-15 o 21:42
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 21:57   #2322
Katia25
Wtajemniczenie

witam serdecznie ja mam termin na 30 kwietnia wiec do kwietniowych sie jeszcze lapie
To moje pierwsze malenstwo i wszystko jest dla mnie nowe...
Jutro ide na swoja pierwsza wizyte do lekarza strasznie sie denerwuje...a na dodatek strasznie mnie dzis brzuch od rana boli;(
pzdr !!!
Stary 2009-10-15, 22:53   #2323
minka26
Wtajemniczenie

Katia - witamy

ja zdążyłam tylko poczytać i padam na twarz

brzuch chyba zaczął mi wreszcie rosnąć no i czekam na niedziele, żeby przyjrzeć się dokładnie mojemu Skarbkowi, mam nadzieję, że już się wyjaśni kto tam siedzi, bo bardzo się niecierpliwię

pozdrawiam wszystkie mamusie
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 07:27   #2324
Asiuulka89
Zakorzenienie

Minka jak Ci zaczal rosnac to zazdroszcze

Martuko no ty masz nielze z blizniakami u Ciebie to wogole nie wiadomo co moze byc stac sie i wogole... jedna mamusia z mojego watku o mlodszych mamusiach to tez bciaza blizniacza i juz musi lezec... takze Ty musisz przedewszytskim bardziej o siebie dbac.. a jak nie to bedzie no u wydatkow razy 2 ahhh wspolczuje Ci bo jak ja kompletuje wyprawke teraz tonaprawde kupe kasy sie wydaje...

Witamy nowa mamuske

Sa pewnie dziewczyny ktore podaly termin i uciekly no ale chyba wszedzie tak jest
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:39   #2325
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

A ja jakoś przegapiłam fakt listy i się nie dopisałam

Kochane jako, że już wiem jak wstawić zdjęcie to pochwale Wam się moim Uśmieszkiem Fotka z USG 4D z 21.09, a kolejna będzie "już" za tydzień ...
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:39   #2326
czarymary
Raczkowanie

spiesze doniesc, ze pelerynka jest po prostu za-je-bia-szcza! niestety mauz wyprowadzil z domu aparat ale mam nadzieje, ze zaraz wprowadzi znow - bo w sobote termin fotografowania brzuchola i powiedzialam, ze musze pelerynke sfotografowac dla mych dziewczat. popukal sie w glowe ale powiedzial ze przyniesie
a co do skanow, to niestety demencja ciazowa kazala mi dzisiaj zostawic wszystko w domu wiec bede mogla poskanowac w poniedzialek - mam nadzieje, ze wytrzymacie do tego czasu. aha i prosze zainteresowane osoby o info na prv - jak martuko, bo juz mi jedno dziewcze umknelo co zachcialo tych skanow i teraz za chiny i okolice nie moge w watkach tego odnalezc zeby miec adres wiec bardzo prosze jeszcze raz sie ujawnic i napisac do mnie jako do mnie
jest mi non stop zimno, nie wiem juz co mam ze soba zrobic.
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:54   #2327
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Słuchajcie, a jak to jest z położnymi? Tzn. można sobie jakąś wybrać itd? Bo mi powiedzieli, że właściwie nie bardzo jest taka możliwość, no bo trudno jakąś babeczkę sobie zaklepać skoro termin porodu jest tak ruchomy, że może się małe urodzić o 2-3 tygodnie wcześniej, albo tak samo później. No to jak taką położną umówić sobie? Ma przez miesiąc czekać tylko na mnie czy jak??

Która to ma Mamcię położną? Izumi? Zapytaj kobieto jak to jest, bo jam zielona jako ten szczypiÓr.
Teraz mama jest akurat w pracy, ale dopytam. Z tego co wiem to np. moja mama dość często miała takie sytuacje, że była proszona czy to do porodu czy zabiegu. Z zabiegiem jest o tyle łatwo, że wiadomo co, jak, kiedy. Ale mówiła, że zdarza się, że np. położna daje przyszłej mamie swój nr. tel. i ta w razie czego ma do niej dzwonić i jej dać znać, że akurat rodzi Jest też coś takiego jak "prywatna opieka", tylko nie wiem czy to wszędzie funkcjonuje. Ale to wygląda na tej zasadzie, że płaci się położnej i ona jest TYLKO dla Ciebie przez tam powiedzmy te 12h. Pomaga Ci we wszystkim i jest przy Tobie cały czas. ... Mama wraca przed 14-a to się ją zapytam dokładnie

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
witam serdecznie ja mam termin na 30 kwietnia wiec do kwietniowych sie jeszcze lapie
To moje pierwsze malenstwo i wszystko jest dla mnie nowe...
Jutro ide na swoja pierwsza wizyte do lekarza strasznie sie denerwuje...a na dodatek strasznie mnie dzis brzuch od rana boli;(
pzdr !!!
Witamy Witamy!
30 kwietnia .... czyli... który tydzień?? Z matmy jestem noga ;P. Bo teraz w życie wprowadzony został przepis że becikowe ma być wypłacane tylko mamą, które pierwszą wizytę miał przed 10tc. ... Szczęśliwie dla wielu mamusiek nie wszędzie est wystarczająca władza wykonawcza żeby się tym przejmować :P
Daj znać po wizycie co i jak
Buziaki

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Nie, nie z DREWEXU, ale od producenta, i te pościele widziałam np w Świat Dziecka w Kielcach i u mnie w dziecięcych sklepach. link:
http://www.allegro.pl/item760006673_...owe_wzory.html

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Tylko ta aukcja jest już zakończona, ale wystarczy wejść w przedmioty użytkownika i jest aktualnie trwająca
o WOW! SUPER! Mi się to jeszcze STRAAAAAAASZNIE podoba http://www.allegro.pl/item761029327_...2_gratisy.html ... ale pewnie cena wygra Chociaż..... mama się zaoferowała że kupi, to może... nie będę chociaż raz w życiu ceną się sugerować.... tym bardziej, ze nie ja płace? ???

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A ja jakoś przegapiłam fakt listy i się nie dopisałam

Kochane jako, że już wiem jak wstawić zdjęcie to pochwale Wam się moim Uśmieszkiem Fotka z USG 4D z 21.09, a kolejna będzie "już" za tydzień ...

O BOŻESZ!!! ZA***ISTE!!!!!!
Ale super!!!
...oj głupia ja.... cieszę się jakby co najmniej to moje było
ALE NAPRAWDĘ BOMBA

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez czarymary Pokaż wiadomość
spiesze doniesc, ze pelerynka jest po prostu za-je-bia-szcza! niestety mauz wyprowadzil z domu aparat ale mam nadzieje, ze zaraz wprowadzi znow - bo w sobote termin fotografowania brzuchola i powiedzialam, ze musze pelerynke sfotografowac dla mych dziewczat. popukal sie w glowe ale powiedzial ze przyniesie
a co do skanow, to niestety demencja ciazowa kazala mi dzisiaj zostawic wszystko w domu wiec bede mogla poskanowac w poniedzialek - mam nadzieje, ze wytrzymacie do tego czasu. aha i prosze zainteresowane osoby o info na prv - jak martuko, bo juz mi jedno dziewcze umknelo co zachcialo tych skanow i teraz za chiny i okolice nie moge w watkach tego odnalezc zeby miec adres wiec bardzo prosze jeszcze raz sie ujawnic i napisac do mnie jako do mnie
jest mi non stop zimno, nie wiem juz co mam ze soba zrobic.
Jesteś okropna!
Nie można było nakłamać... że pelerynka faktycznie paskudna kołdrowata, obskurna, nijaka??? Nie można było? JAAAA CHCE FOTO ZOBACZYĆ!!!!!
JA CHCE PELERYNKĘ!!!

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-10-16 o 13:37
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:21   #2328
fasolka73
Rozeznanie

Izumi zdjęcia ślubne super! Takie z polotem, widać, że swój na swego trafił. A to ostatnie, to takie w stylu "sekretne okno", tak jakoś mi się skojarzyło....Ale bomba
Baobabek pościel świetna, i cena bardzo mi się podoba. Dzięki! Fajnie, że tak tu się dzielimy różnościami
I w ogóle dzięki wszystkim doświadczonym mamuśkom za wszelkie rady o położnych, przewijaniu dzieci, śliniaczkach, kaftanikach, itp, bo dla mnie to cenne bardzo.

Katia25 witamy, witamy

Gmyrelka zdjęcie powalające. Dzidziak ślicznyyyyyy Ja też już chcę takie!!!!!

A ja muszę niestety czekać do 27.10., buuuu, a już tak chcę mojego kosmitę zobaczyć.

PS. ja też chcę pelerynkę , hlip,hlip...

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-10-16 o 09:24
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:31   #2329
mrowak
Zakorzenienie

Czarymary, Ty powiedz teściowej, żeby sobie następne ładnych parę tygodni zarezerwowała bo będzie pelerynić bez końca jak tylko nam fotkę pokarzesz
A mi się dzisiaj nic nie chce. Taki mam ambitny plan nadgonić robotę, ale nie chce mi się przeokropnie. Słoneczko mi w okna świeci i poszłabym na spacer czy coś.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-16, 09:52   #2330
asienka240
Rozeznanie

hejka ale mnie tu dawno nie bylo...
o lolo powinnam dostac po dupie , wybaczcie :P

fasolka ja tez mam usg 27. nie moge sie doczekac az zobacze moje malenstwo i wtedy sie potwierdzi czy cora... chociaz wydaje mi sie ze tak... ze to Emilka aalleee nas teraz duuuuzo ;p
Stary 2009-10-16, 10:03   #2331
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Umawiasz się dzwonisz do niej na kom jak zaczynasz rodzić , jakby nie mogła akurat to daje Ci kogoś innego choc zwykle one sobie tak ustawiaja że mogą . Nie w kazdym szpitalu mozna tak sobie kogoś opłacic musisz sie tego tez dowiedzieć .

Gmyrelka - piekna foteczka

Dziecie mi coś choruje i padam na pysk bo mało spal w nocy .. bbuu

Miłego dnia
Stary 2009-10-16, 10:39   #2332
drcron
Zakorzenienie

mrowak - zazdroszcze tego sloneczka u mnie znow pada snieg a ja jak wiekszosc z was jestem bez kurtki zimowej a w dodatku popsulo nam sie autko bo moj genialny maz sam zaczal wymieniac opony na zimowe i cos tam urwal sierota jedna jestesmy uziemieni do czasu az moj tata przyjedzie i naprawi ale przy okazji dostane od rodzicow autko w spadku hehe nie jest moze pierwszej mlodosci ale dobre i takie bynajmniej nie bede uzalezniona od innych jest t maly czarny opel ale jaki to nie wiem

posciel przecudna ja musze znalesc cos w kolorze czerwonym, bordo albo calkiem bialym pokoj dzidzi bedzie na czerwono ecru to znaczy jedna sciana czerwona ta skosna a reszta ecru myslicie ze pasuje ?/ czy moze wybrac kolory pastelowe ??

dzisiaj rano dostalam kolejna paczke od sistry z ciuszkami dla dziewczynki jesli okaze sie ze 15 % przewazylo i w moim brzuszku siedzi chlopczyk to chetnie te dla dziewczynki komus oddam bo raczej sie nie przydadza a sa przecudne maz kazal narazie wyniesc je na strych puki pokoik ne bedzie gotowy a ja bym mogla je ogladac godzinami i przekladac

od wczoraj wieczora wprowadzilismy nowy zwyczaj do naszego zycia wieczorne czytanie bajek do brzuszka mezowi sie ten pomysl bardzo spodobal a i zaczelam robic pierwszy album naszego dzidziusia narazie sa 4 miesiace jak znajde aparat to wstawie zdjecie

powiedzcie czy wam tez dretwieja nogi ??

mam jeszcze jedno pytanie ile sie placi poloznej ktora jest tylko przy nas w trakcie porodu przed i chwile po ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:46   #2333
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

jesli okaze sie ze 15 % przewazylo i w moim brzuszku siedzi chlopczyk to chetnie te dla dziewczynki komus oddam bo raczej sie nie przydadza a sa przecudne
Jak się u mnie w końcu okaże kto tam buszuje w brzuchu i wbrew powszechnym zgadywankom rodziny i znajomych nie będzie to chłopak, a u Ciebie właśnie chłopak to chętnie się piszę na jakiś deal z tymi ciuszkami.

Nogi mi nie drętwieją. Może dlatego, że często siedzę z opartymi na pufie?

Ten opel to oby nie tigra, bo to maluda taka, co to tylnych drzwi nie posiada i pewnie wpinanie fotelika to niezła jazda może być

A co do kolorów pościeli to masz spory wybór-wszystkie pastele, lekkie żółcie, delikatne kremy, ecru- wybierać i przebierać tylko.
Stary 2009-10-16, 10:54   #2334
martuko
Wtajemniczenie

czarynary, poczekam, spokojnie, a co masz w tych skanach jeśli pamietasz?
Co do położńej to też mi się wydaje że nie w każdym szpitalu to praktykują, u nas o chyba nawet lekarze mają zabronione przychodzenie specjalnie do pacjentki, a położne to nie wiem jak. Właśnie koleżanka rodzila więc ma mi dać wyczerpujące informacje. Ja myślę że po pierwszym rozeznaniu warto się zapisać do szkoły rodzenia w danym szpitalu choć w moim przypadku to chyba nie bardzo realne - trudno powiedzieć czy będę mogła sobie pozwolić na regularne uczestnictwo w zajęciach. Już pomijając fakt, że pewnie mnie czeka cesarka, więc generalnie zagadnienia z opieki nad noworodkiem mnie najbardziej interesują.
drcron, podobno czerwony kolor jest bardzo pobudzający więc nie wiem czy to dobry wybór do sypialni maluszka.
Zastanawiałyście się nad óżeczkami??? Bo mi w oko wpadlo takie i nie wiem czy się tego trzymać czy coś innego szukać. Jest do niego szafka z przewijakiem, razem wszystko trochę kosztuje, no ale to moje pierwsze dzieci w końcu
Proszę o opinie:
http://www.bajkowy-market.pl/wm.php?...371892ade6a02c
http://www.bajkowy-market.pl/wm.php?...2b35b1bb32cb1e

one nie są calkiem biale tylko prześwituje drewno - takie mi się najbardziej podobają
Stary 2009-10-16, 11:33   #2335
P0P70
Zakorzenienie

A ja dzisiaj idę na USG połówkowe gdzie będą mi badać:

1. Ocena liczby płodów, ich położenia i czynności serca, ilości naczyń w pępowinie.
2. Biometria płodu.

BPD, HC, AC, FL + ewentualna orientacyjna masa płodu (EFW). 3. Ocena budowy płodu
czaszka - ciągłość, kształt twarz – profil, oczodoły, kości nosa, ewentualna ocena podniebienia i wargi górnej
mózgowie - komory, sploty naczyniówkowe, tylny dół czaszki, móżdżek,
kręgosłup - ciągłość, symetryczność,
klatka piersiowa, serce - wielkość, położenie, prawidłowy obraz czterech jam, częstość i miarowość,
jama brzuszna - ciągłość ściany powłoki jamy brzusznej, żołądek (lokalizacja, wielkość, kształt), echogeniczność jelit
pęcherz moczowy
nerki - opis ewentualnych nieprawidłowości ( szerokość UKM ),
kończyny - ocena obecności kości udowych, ramieniowych, przedramienia, podudzia, rąk i stóp, ruchomość kończyn.

4. Ocena łożyska.
5. Lokalizacja, struktura - stopień dojrzałości wg Grannuma (opis ewentualnych nieprawidłowości budowy, krwiaków pozałożyskowych )6. Ocena sznura pępowinowego.
liczba naczyń, opis ewentualnych nieprawidłowości7. Ocena ilości płynu owodniowego - w przypadku nieprawidłowości AFI (Amniotic Fluid Index)
8. Ewentualna ocena mięśniaków, zmian patologicznych w przydatkach.
9.W uzasadnionych klinicznie przypadkach - ocena szyjki macicy (długość, kształt ujścia wewnętrznego) - badanie głowicą przezpochwową

BADANIE PRZESIEWOWE SERCA PŁODU :1. Położenia serca
2. Wielkości serca - (1/3 klatki piersiowej )
3. Czterech jamy serca - (uwidocznienie tzw. "krzyża serca" )
4. Rytmu serca - ( miarowy 120 - 170/min )
5. Zalecane jest uwidocznienie skrzyżowania dużych naczyń (drogi wypływu z lewej i prawej komory serca) oraz śródpiersia górnego (obraz trzech naczyń = 3 vessel view).

Bardzo długa lista. I mam nadzieję że będzie OK. Ale jestem jakoś bardzo niespokojna i podenerwowana. W nocy nie mogłam spać. Obudziłam się o 2 i nie spałam do 5. A na 8 do pracy. I dobrze że siedzę w pracy gdyż inaczej to chyba bym zwariowała. Oczywiście boli mnie brzuch i głowa. I nie wiem czy to nerwy czy faktycznie coś mnie boli. A muszę czekać do 19-tej. KOSZMAR!!
Wcześniej przed badaniami tak się nie denerwowałam ale to może dlatego że to coś w brzuchu z dnia na dzień jest coraz bardziej materialne. A do tego być może poznam płeć i wtedy to już będzie ktoś naprawdę osobowy a to wszystko zmienia.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2009-10-16 o 11:36
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:51   #2336
mrowak
Zakorzenienie

Martuko, dokładnie to łóżeczko jest jednym z tym, które podobają mi się najbardziej. Ja już dostaję małego zawrotu głowy od wyboru łóżeczek i pościeli. Może to dobrze, że mamy mało miejsca w mieszkaniu, bo jakbym miała wybierać cały komplet mebli to chyba bym zwariowała do reszty
Stary 2009-10-16, 12:10   #2337
eppona
Przyczajenie

Melduję się po krótkiej przerwie, dopadły mnie uczelniane sprawy i tłumaczenia artykułów.Póki mogę załatwiam jak najwięcej spraw na Alma Mater. Forum podczytuje namiętnie.
Ze spraw bieżących dziś Światowy Dzień Walki z Głodem (proponuję Mamą wszytskim kliknać stronę Pajacyka- http://www.pajacyk.pl/)

Katia25 Witaj seredcznie na pokładzie!

Gmyrelka twoje maleństwo jest cudne, ja na swoje USG czekam do poniedziałku-już nie moge wytrzymać .

Izumi cudnie,że twoja Mama jest położną, masz poczucie spokoju i świadomość,że żadne z twoich pytań nie zostanie bez odpowiedzi. Gratuluje niesztampowych zdjęć ślubnych.

Drcron Idea czytania do brzuszka jest fenomenalna. Moja Kuzynka wespół z Małżonkiem czytali Maleństwu w brzuszku codziennie wieczorem: Muminki, Historię Japonii i przeróżniaste książki...świetnie się bawili. Mała słuchając ich głosu uspokajała się...dziś Maleństwo ma już pół roku i oboje kultywują swoją tradycję. Polecam wszystkim!

Co do łóżeczka Koleżanki Martuko link http://www.bajkowy-market.pl/wm.php?...371892ade6a02c warto dopytać sprzedawcę, czy w tym modelu są wyjmowane szczebelki. Gdy tylko maluch podrośnie jest to bardzo ważny element. Drewno bardzo ładne i prześwitywanie słojów drewna dodaje uroku.
eppona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 12:15   #2338
martuko
Wtajemniczenie

POP70, po tym opisie to i ja się przestraszyłam (że tego wszystkiego nie zobaczą...) Jakoś niefajnie wspominam to pierwsze dokładne USG, Lekarz mnie strasznie wymęczył. Ale Ty się nie martw - wszystko będzie dobrze. Maluch pomacha CI z brzuszka i swiat bedzie od razu piękniejszy ( wiem,że u Ciebie to dużo niepewności, ale to wlasnie fajnie że zacznie być bardziej osobowy). To czekamy na zdjęcia uśmiechow

mrowak, ja też nie mam za dużo miejsca, dwa pokoje, chociaż duże. Maluchy na początku bedą z nami w sypialni, cała ściana w szafie wnękowej, wielkie łóżko i jeszcze te dwa lóżeczka - niestety nie da sie ich chyba postawić obok siebie Komodę chciałam bo wolę mieć blisko wszystkie akcesoria, nawet jeśłi bym przewijała na lóżku to i tak wanienkę gdzieś trzeba postawić. Jak to kiedyś ustawię to Wam na pewno pokaże. A może jeszcze jakaś inna koncepcja mi przyjdzie do glowy...

eppona, z tego co widziałam to łóżeczko ma opuszczany bok. Ale nie jestem pewna czy nie ma też wersji z wyjmowanymi szczebelkami. Niestety na chodzenie po sklepach nie mam szans a chętnie bym się dowiedziała też czy można do niego doczepić bieguny (żeby udawalo kołyskę) - wiem że w innych modelach Dreweksu można i nawet można je kupić na allegro)

Edytowane przez martuko
Czas edycji: 2009-10-16 o 12:19
Stary 2009-10-16, 12:27   #2339
Izumi
Wtajemniczenie

Nie chce narzekać, ale 2 pokoje to i tak dużo
Ja z mężem mamy do dyspozycji1 pokój ok.9m2 ... dla siebie i dziecka. Jakiś czas temu mieliśmy się przeprowadzać, ale nic z tego nie wyszło, mimo, że mieliśmy już wszystko kupione... min. łóżko 150x210 .... cały pokój ma 2,5 x ok.3m .... więc do zagospodarowania pozostaje nam nie za specjalnie wiele miejsca :P .... więc jak któraś narzeka że ma 2 pokoje to ja się chętnie zamienię
Stary 2009-10-16, 12:32   #2340
Izumi
Wtajemniczenie

Tak mniej więcej pokój nasz wygląda gdzie mieszkamy z mężem. Mniej więcej bo to poprzednie ustawienie. Teraz stoi trochę inaczej i udało się jeszcze wcisnąć regał stojący i komodę niską. Dodam, że posiadam też jedną ogromną i jedną dużą klatkę z koszatniczkami... . Stoją na tej komodzie co na projekcie widać. Jak któraś znajdzie mi miejsce na łóżeczko i dodatkowy mebel na rzeczy dziecięce to niech da znać
A mebli nie wymienię bo najnormalniej w świecie nie stać nas na to ...

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-10-16 o 12:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości