![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
http://www.allegro.pl/item760006673_...owe_wzory.html ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Tylko ta aukcja jest już zakończona, ale wystarczy wejść w przedmioty użytkownika i jest aktualnie trwająca ![]()
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
Tak Baobabek - daj linka
![]() Ja nie wiem, o co kaman. Nie ogarniam tego niemowlęcego świata, tj. co na co się ubiera dziecku, są pajace, jakieś kaftaniki, body - co jest strojem do spania, a co wypada ubrać na spacer a co już nie (a może nie ma różnicy???? - wiem, wiem, ale ja dziecka to nigdy z bliska nie widziałam na własne oczy ![]() To jak się ubiera to dziecko? ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- To się spóźniłam z tym linkiem - Baobabek - byłaś szybsza - dzięki ![]()
#2313 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
bylam dzis na badaniu przeziernosci karkowej , 13tc i wyszlo mi 2.4 , a drugim razem 1.9 , potem znowu 2.4 , nie mogly zmierzyc bo dziecko (ktore ma 73mm bylo bardzo aktywne, porobili mmi tez testy krwi na wszystko sama dokladnie nie wiem na co , i wyniki za tydzien , ocenia czy jest prawdopodobienstwo zespołu dawna, czy nie itd czy ktos robil to badanie prosze o porade czy to jest wysoki wynik? lece robic knedle pozdrawiam
#2314 |
Zakorzenienie
|
megi-megi pościel jest do standardowego łóżeczka 60/120
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2009-10-15 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Z tego co ja czytalam to w domu maly czlowieczek jest ubierany tzn powienien byc tak jak dorosly a na dwor jedna wrtse wiecej niz dorosly czlowiek
![]() ![]() hmmm co do wozkow napewno czy sie dobrze prowadzi czy ma duza gondole.. a poza tym zeby Ci sie podobal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Rozeznanie
|
Najważniejsze żeby nie przegrzewać, bo w większości dzieci (te malutkie) chorują z przegrzania a nie z przemarznięcia.
A tak w ogóle to witam po krótkiej przerwie. Wróciłam własnie z dnia nauczyciela, było miło i wesoło, a teraz czuję że brzuch chce mi sie rozpaść na kawałki. Było tam tyle pysznosci, ze się nie mogłam nicemu oprzec. Witam drugą mamę bliźniacza, coś mi sie wydaje że bedziemy ze soba często rozmawiać. Teraz juz nie czuję sie taka osamotniona. Pozdrawiam cie cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Wtajemniczenie
|
mrowak, przypomniałaś mi o sushi. To znaczy,że to niesurowe można jeść? Ja uwielbiam z grillowanym łososiem. Sama robiłam z wędzonym, ale ponoć tylko wędzone na gorąco można jeść. Może spróbuję choć ciekawa jestem czy teraz by mi smakowało...
Piszecie o remanentach w szafie. Ja też się powoli przymierzam. Mam kilka bluzek, w ktoe sie jeszcze przez jakis czas zmieszczę. Mi się akurat podobają takie ubrania obcisłę w ciąży, podkreślające kształt brzuszka. I mam ochotę na ubiernie się kolorowo - na przeciwwagę dla tych smutnych kolorów na zewnątrz. Dlatego poszukam kolorowych Tshirtów z długim rękawem i jakichś bolerek - sweterków do tego. Ponieważ mam tylko 156cm wzrostu będę musiala poprawić sobie nieco proporcje krotką gorą ![]() ![]() izumi, a izaizula odzywa się tu czasem?? Bo jakos nie widzę? Co do badań genetycznych ja jakoś nie mialąm parcia żeby je robić, bardziej mi chodziło o to czy nie wiecie czy dobry wynik przeziernośći + obecność kośći nosowej wyklucza np Zespół Downa? Może zapytam w poniedziałęk lekarza. Miło byłoby wiedzieć, bo zawsze gdzieś zostaje ta niepewność czy dzieciątko zdrowe będzie. Zdjęcia z sesji masz świetne,my robiliśmy takie bardziej spokojne, ale też wląsnego pomysłu. A co do męza informatyka - też mam takiego i jestem zadowolona. Fakt, trochę "dziki" byl na początku ale jest świetnym facetem i bardzo opiekuńczym. Teraz widzę to jeszcze bardziej. Ja myślę że zamiłowanie do komputerów i informatyki skądś się bierze w młodych chłopakach - i często są to nieśmiali ludzie, czasem zastępują niestety kontakty z ludźmi ucieczką w wirtualn świat. Tak że kawałęk prawdy jest po obu stronach. POP70, to czeka Cię rewolucja. ALe jak czytałąm wcześńiejsze Twoje posty - mam wrażenie,że trochę się zmieniasz z upływem tej ciąży ![]() czarymary, to czekamy na zdjęcia pelerynki, najlepiej na Tobie ![]() ![]() ![]() mrowak, ja też pytałam gina o wzdęcia, moił,że można wziąć espumisan. Ja mam problem bardziej z... zaparciami, w związku z tym staram się pić dużó podczas posiłków, jeść śliwki suszone, chleb ciemny i z ziarnami, czasem płatki zbożowe. NIestety mam jakieś uczulenie na surowe jablka, bo też ponoć pomagają. MAm też herbatniki z otrębami, ale chyba trzeba jeszcze bardziej zdecydowanie zadziałać i posypywać kanapki i salątki otrębami lub zmielonym siemieniem. megimegi, ja też jestem lekko zielona w temacie dzieci ale co do wyprawki musiałąm się już zorientować, żeby przygotować się na rząd wydatków. Wiem,że w moim przypadku sprawdzą sie proste ubranka, nie wkladane przez glowę, tylko "szybkie w obsłudze - najlepiej body i pajacyki calkowicie rozpinane. Ogarnąc dwoje dzieci naraz to będzie wyzwanie, zwłąszcza że dotąd z niemowlakami miałam do czynienia od święta... NIe będę się też bawić w takie same ubranka bo musiałąbym przebierać oboje gdy jedno się pobrudzi. Ale na jakieś wyjścia coś tam sobie poszaleję, chciałabym jakośfajnie ubierać moje dzieciaczki ![]() Pościele bym chciałą kupić jakieś podobne, na początek podobają mi się takie słodkie typowo niemowlęce, a jak dzieciaki będa trochę większe bardziej żywe kolory. Chciałąbym chyba jeden wzo w dwóch kolorkach i ponieważ nie wiem jakiej płci będa dzieciaczki to pewnie padnie na jakiś beżowy i ecru, albo żółciutki i zielony. NO chyba że lekarz da mi pewność zanim zakupię ( a przy bliźniakach musze się zebrać z tym wcześniej bo raz że później mogę nie mieć sily, dwa że mogą sie wcześńiej urodzić, albo ja mogę wylądować w szpitalu aż do rozwiązania.... No to się nagadałam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Izumi - foty rewelacja ![]() Cytat:
![]() Ja mam od kolezanki ze stanów taki : http://www.allegro.pl/item754927408_...sci_super.html ale tam kosztuje dużo mniej do tego kupie taka karuzelkę jak jest na focie Cytat:
![]()
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Chciałam nasza liste miec równo jak od linijki i nic z tego
Dziewczyny jest nas tak duzo że niestety wiadomośc jedna może miec tylko 15 000 znaków ![]() i musiałąm znowu edytować bo dwie mamusie doszły i juz jest nas 51 sztuk!!! Ale w następnej częsci watku umieszcze osobny post mamusie marcowe i nastepny mamusie kwietniowe.. bop inaczej nie poszalejemy jeszcze imiona bedziemy wpisywac!! masakra!!! ![]() Ale im wiecej tym lepiej
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, że surowe jabłka nie bardzo Ci idą, a ja za to pożeram ich jakieś niestworzone ilości ostatnio. Wczoraj właśnie kupiłam ponad kg za 1,20 ![]() ![]() Słuchajcie, a jak to jest z położnymi? Tzn. można sobie jakąś wybrać itd? Bo mi powiedzieli, że właściwie nie bardzo jest taka możliwość, no bo trudno jakąś babeczkę sobie zaklepać skoro termin porodu jest tak ruchomy, że może się małe urodzić o 2-3 tygodnie wcześniej, albo tak samo później. No to jak taką położną umówić sobie? Ma przez miesiąc czekać tylko na mnie czy jak?? Która to ma Mamcię położną? Izumi? Zapytaj kobieto jak to jest, bo jam zielona jako ten szczypiÓr.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-10-15 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Wtajemniczenie
|
witam serdecznie ja mam termin na 30 kwietnia wiec do kwietniowych sie jeszcze lapie
![]() To moje pierwsze malenstwo i wszystko jest dla mnie nowe... Jutro ide na swoja pierwsza wizyte do lekarza strasznie sie denerwuje...a na dodatek strasznie mnie dzis brzuch od rana boli;( pzdr !!!
#2323 |
Wtajemniczenie
|
Katia - witamy
![]() ja zdążyłam tylko poczytać i padam na twarz ![]() brzuch chyba zaczął mi wreszcie rosnąć ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Minka jak Ci zaczal rosnac to zazdroszcze
![]() ![]() Martuko no ty masz nielze z blizniakami u Ciebie to wogole nie wiadomo co moze byc stac sie i wogole... jedna mamusia z mojego watku o mlodszych mamusiach to tez bciaza blizniacza i juz musi lezec... takze Ty musisz przedewszytskim bardziej o siebie dbac.. a jak nie to bedzie ![]() ![]() ![]() Witamy nowa mamuske ![]() Sa pewnie dziewczyny ktore podaly termin i uciekly ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Wtajemniczenie
|
A ja jakoś przegapiłam fakt listy i się nie dopisałam
![]() Kochane jako, że już wiem jak wstawić zdjęcie to pochwale Wam się moim Uśmieszkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Raczkowanie
|
spiesze doniesc, ze pelerynka jest po prostu za-je-bia-szcza! niestety mauz wyprowadzil z domu aparat ale mam nadzieje, ze zaraz wprowadzi znow - bo w sobote termin fotografowania brzuchola i powiedzialam, ze musze pelerynke sfotografowac dla mych dziewczat. popukal sie w glowe ale powiedzial ze przyniesie
![]() a co do skanow, to niestety demencja ciazowa kazala mi dzisiaj zostawic wszystko w domu wiec bede mogla poskanowac w poniedzialek - mam nadzieje, ze wytrzymacie do tego czasu. aha i prosze zainteresowane osoby o info na prv - jak martuko, bo juz mi jedno dziewcze umknelo co zachcialo tych skanow i teraz za chiny i okolice nie moge w watkach tego odnalezc zeby miec adres wiec bardzo prosze jeszcze raz sie ujawnic i napisac do mnie jako do mnie ![]() jest mi non stop zimno, nie wiem juz co mam ze soba zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() 30 kwietnia .... czyli... który tydzień?? Z matmy jestem noga ;P. Bo teraz w życie wprowadzony został przepis że becikowe ma być wypłacane tylko mamą, które pierwszą wizytę miał przed 10tc. ... Szczęśliwie dla wielu mamusiek nie wszędzie est wystarczająca władza wykonawcza żeby się tym przejmować :P Daj znać po wizycie co i jak ![]() Buziaki ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
O BOŻESZ!!! ZA***ISTE!!!!!! ![]() ![]() ![]() Ale super!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...oj głupia ja.... cieszę się jakby co najmniej to moje było ![]() ALE NAPRAWDĘ BOMBA ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Nie można było nakłamać... że pelerynka faktycznie paskudna kołdrowata, obskurna, nijaka??? Nie można było? ![]() JA CHCE PELERYNKĘ!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-16 o 13:37 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Rozeznanie
|
Izumi zdjęcia ślubne super!
![]() ![]() ![]() Baobabek pościel świetna, i cena bardzo mi się podoba. Dzięki! Fajnie, że tak tu się dzielimy różnościami ![]() I w ogóle dzięki wszystkim doświadczonym mamuśkom za wszelkie rady o położnych, przewijaniu dzieci, śliniaczkach, kaftanikach, itp, bo dla mnie to cenne bardzo. ![]() Katia25 witamy, witamy ![]() Gmyrelka zdjęcie powalające. Dzidziak ślicznyyyyyy ![]() A ja muszę niestety czekać do 27.10., buuuu, a już tak chcę mojego kosmitę zobaczyć. PS. ja też chcę pelerynkę ![]() Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-10-16 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Czarymary, Ty powiedz teściowej, żeby sobie następne ładnych parę tygodni zarezerwowała bo będzie pelerynić bez końca jak tylko nam fotkę pokarzesz
![]() A mi się dzisiaj nic nie chce. Taki mam ambitny plan nadgonić robotę, ale nie chce mi się przeokropnie. Słoneczko mi w okna świeci i poszłabym na spacer czy coś.
#2330 |
Rozeznanie
|
hejka
![]() o lolo powinnam dostac po dupie , wybaczcie :P fasolka ja tez mam usg 27. nie moge sie doczekac az zobacze moje malenstwo i wtedy sie potwierdzi czy cora... chociaz wydaje mi sie ze tak... ze to Emilka ![]()
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gmyrelka - piekna foteczka Dziecie mi coś choruje i padam na pysk bo mało spal w nocy .. bbuu Miłego dnia
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
mrowak - zazdroszcze tego sloneczka u mnie znow pada snieg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() posciel przecudna ja musze znalesc cos w kolorze czerwonym, bordo albo calkiem bialym pokoj dzidzi bedzie na czerwono ecru to znaczy jedna sciana czerwona ta skosna a reszta ecru myslicie ze pasuje ?/ czy moze wybrac kolory pastelowe ?? dzisiaj rano dostalam kolejna paczke od sistry z ciuszkami dla dziewczynki jesli okaze sie ze 15 % przewazylo i w moim brzuszku siedzi chlopczyk to chetnie te dla dziewczynki komus oddam bo raczej sie nie przydadza a sa przecudne ![]() ![]() ![]() od wczoraj wieczora wprowadzilismy nowy zwyczaj do naszego zycia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() powiedzcie czy wam tez dretwieja nogi ?? mam jeszcze jedno pytanie ![]()
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nogi mi nie drętwieją. Może dlatego, że często siedzę z opartymi na pufie? Ten opel to oby nie tigra, bo to maluda taka, co to tylnych drzwi nie posiada i pewnie wpinanie fotelika to niezła jazda może być ![]() A co do kolorów pościeli to masz spory wybór-wszystkie pastele, lekkie żółcie, delikatne kremy, ecru- wybierać i przebierać tylko.
![]() |
#2334 |
Wtajemniczenie
|
czarynary, poczekam, spokojnie, a co masz w tych skanach jeśli pamietasz?
Co do położńej to też mi się wydaje że nie w każdym szpitalu to praktykują, u nas o chyba nawet lekarze mają zabronione przychodzenie specjalnie do pacjentki, a położne to nie wiem jak. Właśnie koleżanka rodzila więc ma mi dać wyczerpujące informacje. Ja myślę że po pierwszym rozeznaniu warto się zapisać do szkoły rodzenia w danym szpitalu choć w moim przypadku to chyba nie bardzo realne - trudno powiedzieć czy będę mogła sobie pozwolić na regularne uczestnictwo w zajęciach. Już pomijając fakt, że pewnie mnie czeka cesarka, więc generalnie zagadnienia z opieki nad noworodkiem mnie najbardziej interesują. drcron, podobno czerwony kolor jest bardzo pobudzający więc nie wiem czy to dobry wybór do sypialni maluszka. Zastanawiałyście się nad óżeczkami??? Bo mi w oko wpadlo takie i nie wiem czy się tego trzymać czy coś innego szukać. Jest do niego szafka z przewijakiem, razem wszystko trochę kosztuje, no ale to moje pierwsze dzieci w końcu ![]() Proszę o opinie: http://www.bajkowy-market.pl/wm.php?...371892ade6a02c http://www.bajkowy-market.pl/wm.php?...2b35b1bb32cb1e one nie są calkiem biale tylko prześwituje drewno - takie mi się najbardziej podobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj idę na USG połówkowe gdzie będą mi badać:
1. Ocena liczby płodów, ich położenia i czynności serca, ilości naczyń w pępowinie. 2. Biometria płodu. BPD, HC, AC, FL + ewentualna orientacyjna masa płodu (EFW). 3. Ocena budowy płodu czaszka - ciągłość, kształt twarz – profil, oczodoły, kości nosa, ewentualna ocena podniebienia i wargi górnej mózgowie - komory, sploty naczyniówkowe, tylny dół czaszki, móżdżek, kręgosłup - ciągłość, symetryczność, klatka piersiowa, serce - wielkość, położenie, prawidłowy obraz czterech jam, częstość i miarowość, jama brzuszna - ciągłość ściany powłoki jamy brzusznej, żołądek (lokalizacja, wielkość, kształt), echogeniczność jelit pęcherz moczowy nerki - opis ewentualnych nieprawidłowości ( szerokość UKM ), kończyny - ocena obecności kości udowych, ramieniowych, przedramienia, podudzia, rąk i stóp, ruchomość kończyn. 4. Ocena łożyska. 5. Lokalizacja, struktura - stopień dojrzałości wg Grannuma (opis ewentualnych nieprawidłowości budowy, krwiaków pozałożyskowych )6. Ocena sznura pępowinowego. liczba naczyń, opis ewentualnych nieprawidłowości7. Ocena ilości płynu owodniowego - w przypadku nieprawidłowości AFI (Amniotic Fluid Index) 8. Ewentualna ocena mięśniaków, zmian patologicznych w przydatkach. 9.W uzasadnionych klinicznie przypadkach - ocena szyjki macicy (długość, kształt ujścia wewnętrznego) - badanie głowicą przezpochwową BADANIE PRZESIEWOWE SERCA PŁODU :1. Położenia serca 2. Wielkości serca - (1/3 klatki piersiowej ) 3. Czterech jamy serca - (uwidocznienie tzw. "krzyża serca" ) 4. Rytmu serca - ( miarowy 120 - 170/min ) 5. Zalecane jest uwidocznienie skrzyżowania dużych naczyń (drogi wypływu z lewej i prawej komory serca) oraz śródpiersia górnego (obraz trzech naczyń = 3 vessel view). Bardzo długa lista. I mam nadzieję że będzie OK. Ale jestem jakoś bardzo niespokojna i podenerwowana. W nocy nie mogłam spać. Obudziłam się o 2 i nie spałam do 5. A na 8 do pracy. I dobrze że siedzę w pracy gdyż inaczej to chyba bym zwariowała. Oczywiście boli mnie brzuch i głowa. I nie wiem czy to nerwy czy faktycznie coś mnie boli. A muszę czekać do 19-tej. KOSZMAR!! Wcześniej przed badaniami tak się nie denerwowałam ale to może dlatego że to coś w brzuchu z dnia na dzień jest coraz bardziej materialne. A do tego być może poznam płeć i wtedy to już będzie ktoś naprawdę osobowy a to wszystko zmienia. Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2009-10-16 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Martuko, dokładnie to łóżeczko jest jednym z tym, które podobają mi się najbardziej. Ja już dostaję małego zawrotu głowy od wyboru łóżeczek i pościeli. Może to dobrze, że mamy mało miejsca w mieszkaniu, bo jakbym miała wybierać cały komplet mebli to chyba bym zwariowała do reszty
![]()
#2337 |
Przyczajenie
|
Melduję się po krótkiej przerwie, dopadły mnie uczelniane sprawy i tłumaczenia artykułów.Póki mogę załatwiam jak najwięcej spraw na Alma Mater. Forum podczytuje namiętnie.
Ze spraw bieżących dziś Światowy Dzień Walki z Głodem (proponuję Mamą wszytskim kliknać stronę Pajacyka- http://www.pajacyk.pl/) Katia25 Witaj seredcznie na pokładzie! Gmyrelka twoje maleństwo jest cudne, ja na swoje USG czekam do poniedziałku-już nie moge wytrzymać ![]() Izumi cudnie,że twoja Mama jest położną, masz poczucie spokoju i świadomość,że żadne z twoich pytań nie zostanie bez odpowiedzi. Gratuluje niesztampowych zdjęć ślubnych. Drcron Idea czytania do brzuszka jest fenomenalna. Moja Kuzynka wespół z Małżonkiem czytali Maleństwu w brzuszku codziennie wieczorem: Muminki, Historię Japonii i przeróżniaste książki...świetnie się bawili. Mała słuchając ich głosu uspokajała się...dziś Maleństwo ma już pół roku i oboje kultywują swoją tradycję. Polecam wszystkim! Co do łóżeczka Koleżanki Martuko link http://www.bajkowy-market.pl/wm.php?...371892ade6a02c warto dopytać sprzedawcę, czy w tym modelu są wyjmowane szczebelki. Gdy tylko maluch podrośnie jest to bardzo ważny element. Drewno bardzo ładne i prześwitywanie słojów drewna dodaje uroku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Wtajemniczenie
|
POP70, po tym opisie to i ja się przestraszyłam (że tego wszystkiego nie zobaczą...) Jakoś niefajnie wspominam to pierwsze dokładne USG, Lekarz mnie strasznie wymęczył. Ale Ty się nie martw - wszystko będzie dobrze. Maluch pomacha CI z brzuszka i swiat bedzie od razu piękniejszy ( wiem,że u Ciebie to dużo niepewności, ale to wlasnie fajnie że zacznie być bardziej osobowy). To czekamy na zdjęcia uśmiechow
![]() mrowak, ja też nie mam za dużo miejsca, dwa pokoje, chociaż duże. Maluchy na początku bedą z nami w sypialni, cała ściana w szafie wnękowej, wielkie łóżko i jeszcze te dwa lóżeczka - niestety nie da sie ich chyba postawić obok siebie ![]() ![]() eppona, z tego co widziałam to łóżeczko ma opuszczany bok. Ale nie jestem pewna czy nie ma też wersji z wyjmowanymi szczebelkami. Niestety na chodzenie po sklepach nie mam szans a chętnie bym się dowiedziała też czy można do niego doczepić bieguny (żeby udawalo kołyskę) - wiem że w innych modelach Dreweksu można i nawet można je kupić na allegro) Edytowane przez martuko Czas edycji: 2009-10-16 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Wtajemniczenie
|
Nie chce narzekać, ale 2 pokoje to i tak dużo
![]() Ja z mężem mamy do dyspozycji1 pokój ok.9m2 ... dla siebie i dziecka. Jakiś czas temu mieliśmy się przeprowadzać, ale nic z tego nie wyszło, mimo, że mieliśmy już wszystko kupione... min. łóżko 150x210 .... cały pokój ma 2,5 x ok.3m .... więc do zagospodarowania pozostaje nam nie za specjalnie wiele miejsca :P .... więc jak któraś narzeka że ma 2 pokoje to ja się chętnie zamienię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Wtajemniczenie
|
Tak mniej więcej pokój nasz wygląda gdzie mieszkamy z mężem. Mniej więcej bo to poprzednie ustawienie. Teraz stoi trochę inaczej i udało się jeszcze wcisnąć regał stojący i komodę niską. Dodam, że posiadam też jedną ogromną i jedną dużą klatkę z koszatniczkami... . Stoją na tej komodzie co na projekcie widać. Jak któraś znajdzie mi miejsce na łóżeczko i dodatkowy mebel na rzeczy dziecięce to niech da znać
![]() A mebli nie wymienię bo najnormalniej w świecie nie stać nas na to ... ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-16 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.