![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Są w Quality?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
Powinny być.Jak się trochę ociepli to zmolestuję małża na wycieczkę do Quality .Podobno mają bogaty asortyment-zobaczymy powąchamy
![]()
#2223 |
BAN stały
|
W Sephorze dorwałem Fahrenheita Absolute i dokonałem pobieżnych testów. Spodziewałem się kadzidła i mhrrroku, a otrzymałem brata bliźniaka klasycznego F. (szczególnie w nutach głębi)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się Aniu czy Van Cleefa nie można zamówić w Douglasie
![]()
![]() |
#2228 |
spin doctor
|
Wczoraj doleciały Nu edt kliknięte w ciemno i...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doleciały też Trouble Boucheron i również jestem zachwycona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | ||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie korci jeszcze Chypre Coty. Ale nigdzie go nie widziałam. ![]() za to zamówiłam sobie ekstrakt mchu dębowego dla skalibrowania mózgu na nutę. Zobaczymy, czy dobrze go identyfikuję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Musc Maori to i moja ulubiona perfumeryjna czekolada. ![]() Cytat:
Piekne i straszne, nie? Mnie tak ostatnio siekły Black Afgano. Popełniłam szaleństwo i kupiłam. ![]() Życzę równie prędkiego spełnienia marzeń. ![]() Cytat:
![]() Życzyłam Ci zachwytu i cieszę się, że czasem moje życzenia tak pięknie się spełniają.
![]() |
#2230 |
spin doctor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
Ch. Thomass - Osez moi! - nowoczesny francuski puder; otwarcie bardzo mydlane, ale nie jest to byle jakie mydło, potem dużo ciepłego, słodkiego, otulającego puchową kołdrą pudru.
White Linen - Kyrie Elejson, jakie one piękne! Zakochałam się w nich od pierwszego nichnięcia ![]() Takie jasne, bezpieczne, białe... Jak nic przypominają mi czasy przedszkolne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Przyczajenie
|
Kuracje kolagenowa SHISEIDO i moge szczerze polecic skora naciagnieta zmarszczki w okolicach oczu i czola zniknely.Nie wiem na jak dlugo utrzyma sie efekt ale zrobilam 10dniowa intensywna kuracje.Nie chodzi mi o kremy tylko o zestaw po picia ktory znalazlam na allegro...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam taką nadzieję, bo czasem czyta się takie opisy, że człowiek boi się później wysunąć nadgarstek z rękawa i przetestować. A co do Arabie - to nawet, gdy już dobrze je znam i wiem, co w nich i do nich czuję, boję się dopuścić do takiej symulacji, że są faktycznie zapachem kurczaka. Żeby się przypadkiem nie okazało... ![]()
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze to:
Ysatis Iris - nie ma nic wspólnego z klasycznym Ysatis'em. Słodkawy, subtelny, kobiecy... Bardzo miło się go nosi. Irys tutaj nie jest metalizny, ani specjalnie pudrowy (no, może troszeczkę). Na wiosnę prawdopodobnie się skuszę na flakonik... Youth Dew - cieszę się, że zostały oswojone ![]() ![]() Je Reviens (stara wersja) - dla mnie przede wszystkim zioła. Cały zielnik w zasadzie, który skutecznie przyćmiewa aldehydy i inne składniki. Zbyt ziołowy jak dla mnie (a za tą kategorią nie przepadam...). Za to trwały i intensywny. Je Reviens (nowa wersja) - mniej intensywny niż pierwowzór, ale za to są tu aldehydy, a ziołowy niuans pojawia się tylko na początku i na szczęśie jest tylko wątłym echem ziołowej eksplozji ze starej wersji. Doceniam i być może, kiedy zrealizuję inne must have'y, nabędę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
Ostatnio testowałam
Avril Lavigne Black star-Ciekawe ,dziewczęce waniliowo-słodkie.Miałam kiedyś podobne.Nazywały sie Naf-Naf . Organza -Klasyczny zapach.Nazywane sa pieszczotliwie przez małża Orgazmia .Lekko miodowa słodycz ,mąż wyczuwa wanilię z daleka.Ja niestety nie.Są troszkę pikantne ,wyczuwam przyprawy orientalne.Mnie nie duszą ,głowa mnie nie boli.Ogólnie sa bardzo ciepłe i przyjemne. YSL Parisienne -Nie wywołały żadnych uczuć.Trochę kwiecia ,ulotność lakieru do pazurków .Słabiutkie...bardzo.
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Very Irresistible Sensuelle EDP - bardziej charakterne, bardziej gorzkawo - kwaśnawe od klasyka, wyraziste, nie "uładzone". Nawet, nawet....
![]() Ze zdziwieniem zauważyłam, że na mojej skórze, z czasem robią się coraz mniej słodkie, a bardziej lekkie, kwaśne, świeże ![]() Osez-Moi Ch. Thomass. Nie tego się spodziewałam ![]() Idylle, Guerlain - koleżanka, która je na mnie wąchała stwierdziła, że to Domestos i konwalie. Domestosa nie czułam, ale konwalie plus jakąś ostrą nutkę i owszem. Nie odrzuca ale i niczym nie zachwyca. Zapach znowu z kategorii "szału nie ma". Jest jakiś taki.... nieokdrywczy, banalny, oczywisty. Cena naprawdę nieadekwatna do zawartości.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-19 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Nindżopesz
|
Testuję w pracy Le Roy Soleil EDT - ło matko, co za dusiciel. Róża, kwiaty, owoce, piżmo, zupełnie nie w moim guście, czuję się przytłoczona i chyba zaraz rozboli mnie głowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Coz jedynie moge dodac ze w 100% zgadzam sie z Ewikk. Zapach otulajacy..cieply.. mmm ![]()
![]() |
#2239 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam sobie ostatnio Passion Dance z avonu i jestem zachwycona... Uwielbiam je.. i polecam cudownie pachna
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2240 |
Matka buldoga
|
Zobaczylam ten watek i od razu zabralam sie za testowanie probki edp "Donna" Laura Biagiotti. Zapach jest typowo kwiatowy dla mnie. Mysle, ze bedzie sie dlugo utrzymywal, gdyz sa to nuty dosc wyraziste. Niestety jednostajne, czyli nic mnie w tym zapachu nie zaskakuje. Po pomizianiu sie na nadgarstku zapach po 20 min jest taki sam jak na poczatku. Moze za krotko czekam
![]() Jak ja to okreslam, bezpieczny zapach, taki na spotkania z przyjaciolmi. Tak jakbym juz go kiedys gdzies czula, moze cosik z avonu ![]() Edit: jednak zapach szybko sie ulatnia. Mija godzina i czuc go tylko z bliska. Trzyma sie tuz przy skorze, nie tworzy ogona. Ot, w sam raz zapach do kosciola ![]()
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2009-10-19 o 19:54 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pozdrawiam
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
wstyd się przyznać, ale dopiero teraz zajrzałam na ten wątek...
![]() A że ostatnio mam za sobą testy w niszowych perfumeriach, to pokrótce o wrażeniach: Mechant Loup - nastawiałam się na dzikiego basiora, a tu bulion z czego popadnie z orzechami... łeee ![]() Messe de Minuit - ładny, choć początkowe drzewka i przyprawy znikają szybciutko, po 2 godzinach słabo już go czuję, za to jest jakiś słodko-mdły, z czymś drzewnym i śladem skórki pomarańczowej w tle ![]() Black Tourmaline - też ładny, ale dymek jakiś lekki mimo 2 psików na nadgarstku (po świetnym otwarciu, od którego nie mogłam się oderwać, po 2 godz. ja czuję już tylko drzewno-popiołowe nuty z kminkiem, przyskórne i całkiem fajne... gdzie te pogorzeliska i krajobraz po bitwie? ![]() Fumidus - o matko! ![]() ![]() Molecules 01 - ja przyłożyć nos do łapki, to nawet czuć coś delikatnie słodkiego... ![]() Avignon i Cardinal ![]() miałam oba kadzidła na łapkach i mogę porównac - po 3 godzinach są podobne, i podobnie trwałe (z lekką przewagą intensywności po stronie CdG). Avignon jest nieco cięższy i ciemniejszy, to kościół w płynie razem z księdzem, ławkami i stadkiem wiernych owieczek ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-10-20 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zadomowienie
|
Ange ou DemonGivenchy
Zapach mocno przyskórny, żeby go poczuć musiałam mocno wwąchiwać się w nadgarstek. Otwarcie skojarzyło mi się z ciepłem, gęstością i słodyczą OI (gdyby pozbawić ją cynamonu). Może to kwestia olejku szafranowego ![]() Generalnie, oprócz słodkiego tła (ujawniła się wanilia) najwyraźniejsze dla mojego nosa stały się zielone łodyżki, które grały pierwsze skrzypce w tej zapachowej kompozycji. Za to samych kwiatów (lilii i orchideii) była ilość zaledwie symboliczna. Szukałam lilii idealnej, ale jej w AoD nie znalazłam (za to znalazłam ją gdzieś indziej). Chciałabym ją powąchać na fankach AoD - ciekawa jestem, czy na nich pojawiły się kwiaty w całej swojej okazałości ![]() Dzongkha ![]() Pierwszych chwil z Dzongkhą nie określam jako jednoznacznie urzekających. Początek jest dla mnie ambiwalentny i wiem dlaczego ![]() ![]() ![]() Na szczęście razem ze skórą wibruje wyraziście irys, który z czasem staje się pierwszoplanowy. Dzongkha szybko przycicha, wysubtelnia się i wysładza takim lekko upudrowanym, ciepłym irysem. Daje o sobie znać też kadzidło, choć subtelnie. Na tym etapie nuta skóry jest tylko dalekim echem irysa. Co sprawia, że zapach pięknie wtapia się w osobę noszącą. Dla mnie jest to kategoria zapachowa określana jako perfumy intymne. Intymne w tym znaczeniu, że trzeba być z kimś blisko (w sensie dosłownym i uczuciowym/emocjonalnym), by poczuć Dzongkhę. Odbieram ją jako zapach miłości, zamyślenia oraz człowieczeństwa w jego duchowym, ale też i zmysłowym wymiarze. Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-10-20 o 12:13 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Wygrzebałam z biurka próbki opisane Santal de Mysore i Chypre Rouge. Od dawna miałam niejasne przeczucie, że coś tu nie gra.
Pachną identycznie. I teraz kombinuj, człowieku (papugo), która jest dobrze podpisana ![]() ![]()
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kombinuj po kolorach ![]() ![]()
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
Słusznie
![]() ![]()
#2247 |
Rozeznanie
|
Dostałam właśnie kilka próbek, i tak sobie jedną po drugiej wypróbowuję...
Na pierwszy ogień pozło Musc Maori PG... Najpierw było ![]() ![]() ![]() ![]() Ale z drugiej strony na mnie zapach sie niespecjalnie (patrz:wcale) nie rozwija, zostaje taki czekoladowy. A ja, mimo że lubię słodkości, jednak nie przepadam za takimi bardzo jadalnymi zapachami na skórze.
#2248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2249 |
grozi wypollizowaniem
|
wild woods coty
![]()
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Fumidusa po jednym teście dłuugo nie zapomnę - normalnie strach się bać, hehe ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.