Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-16, 08:41   #1561
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009

cześć

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
mam nadzieję, że i w naszym przpadku tak będzie

Mąż pojechał do pracy a mi się już nie chciało spać wiec wpadłam do was

a dzis zabieram się za pieczenie placka drożdzowego dla dziadka, bo jutro jedziemy do szpitala do wawy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:53   #1562
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

mam nadzieję, że i w naszym przpadku tak będzie

Mąż pojechał do pracy a mi się już nie chciało spać wiec wpadłam do was

a dzis zabieram się za pieczenie placka drożdzowego dla dziadka, bo jutro jedziemy do szpitala do wawy
Cześć
Przepraszam że nie w temacie jestem, a co sie dziadkowi stało że jest w szpitalu?

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:54   #1563
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
cisza jak makiem zasiał może dziewczyny się grzeją pod kocykami ze swoimi TŻ
dokładnie tak. własnie jakoś po 18-tej przenieśliśy pościel z sypialkni do duzęgo pokoju i oglądaliśmy trochę "Brzydulę" i trochę "Pierwszą miłość", a na końcu "CSI NY". a potem było bardzo miło.
Cytat:
oo nie widziałam. i co od poniedziałku przechodzisz??
od jutra. dziś jedziemy na zakupki.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:59   #1564
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć
Przepraszam że nie w temacie jestem, a co sie dziadkowi stało że jest w szpitalu?
11 wrzesnia miał 2 zawały. jeden po drugim. chcieli mu przepchaż zyły, ale sie okazało, ze główna zyła jest tak zapchana, że nic sie nie da zrobić. za to te mniejsze też są pozapychane. jest tylko jeden kanalik dobry, który własnie wtedy mu się zapchał. I były 2 wyjscia albo operacja albo czekac kiedu znowu się zapcha mu żyła i wtedy wiadomo co . tydzien czasu dziadek leżał w szpitalu na obserwacji. 2 tygodnie czekalismy na wyniki z warszawy czy jest jakaś szansa na operację dla dziadka nie było wiadomo czy sie nadaje). w koncu po 3 tyg przyszła odpowiedz, ze dziadek bedzie miał operację. przez 2 tyg dawał sobie sam zastrzyki w brzuch. w koncu we wtorek zawieźlismy go na kardiologię do warszawy. miał mieć w srodę operację, juz go przebrali w fartuch, zawieźli na salę i.. przez tą głupią pogodę były przerwy w dostowach prądu wiec operację przełozyli. najpierw na wczoraj a potem na poniedziałek. Operacja to bajpasy. będą mu przeszczepiac 3 żyly z lewej ręki i nogi.

Stary 2009-10-16, 09:04   #1565
Maggie1983
Zakorzenienie

Witam juz prawie weekendowo

przelecialam tylko wasze posty i:

Madzia-bedzie dobrze
Katunia-piekne fotki
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:04   #1566
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:05   #1567
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ona bana dostała chyba w sobotę/niedzielę na 2 tyg. mysle ze w ten weekend kara mija

Stary 2009-10-16, 09:21   #1568
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:29   #1569
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja narazie siedzę pod kocykiem. Myślę, czy nie iść zrobić sobie sniadania ale jakoś mi się nie chce wstawać

Stary 2009-10-16, 09:36   #1570
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
11 wrzesnia miał 2 zawały. jeden po drugim. chcieli mu przepchaż zyły, ale sie okazało, ze główna zyła jest tak zapchana, że nic sie nie da zrobić. za to te mniejsze też są pozapychane. jest tylko jeden kanalik dobry, który własnie wtedy mu się zapchał. I były 2 wyjscia albo operacja albo czekac kiedu znowu się zapcha mu żyła i wtedy wiadomo co . tydzien czasu dziadek leżał w szpitalu na obserwacji. 2 tygodnie czekalismy na wyniki z warszawy czy jest jakaś szansa na operację dla dziadka nie było wiadomo czy sie nadaje). w koncu po 3 tyg przyszła odpowiedz, ze dziadek bedzie miał operację. przez 2 tyg dawał sobie sam zastrzyki w brzuch. w koncu we wtorek zawieźlismy go na kardiologię do warszawy. miał mieć w srodę operację, juz go przebrali w fartuch, zawieźli na salę i.. przez tą głupią pogodę były przerwy w dostowach prądu wiec operację przełozyli. najpierw na wczoraj a potem na poniedziałek. Operacja to bajpasy. będą mu przeszczepiac 3 żyly z lewej ręki i nogi.
Trzymaj sie kochana bedzie dobrze chociaż znam przypadek że dziadek mojej koleżanki też miał zawał (miał chyba 75 lat) i miał mieć bajpasy w poznaniu, operacja sie udała, wszystko było ok, a dziadek dzień przed wyjściem ze szpitala zmarł i nie wiadomo od czego. tak samo było z moimi dwoma babciami, obie miały wylewy, ale już dochodziły do siebie powoli i nagle nie wiadomo dlaczego obie umarły a potem sie okazało że obom przedawkowali kroplówki w szpitalu taz mój tata tak podejrzewał. etam różne są historie związane za szpitalami i mogłabym tak jeszcze kilka przypadków wymienić ale nie bede cie denerwować jeszcze bardziej. Trzymam kciuki za dziadka operacja napewno sie uda i wszyscy będą szczęśliwi

Stary 2009-10-16, 10:02   #1571
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj sie kochana bedzie dobrze chociaż znam przypadek że dziadek mojej koleżanki też miał zawał (miał chyba 75 lat) i miał mieć bajpasy w poznaniu, operacja sie udała, wszystko było ok, a dziadek dzień przed wyjściem ze szpitala zmarł i nie wiadomo od czego. tak samo było z moimi dwoma babciami, obie miały wylewy, ale już dochodziły do siebie powoli i nagle nie wiadomo dlaczego obie umarły a potem sie okazało że obom przedawkowali kroplówki w szpitalu taz mój tata tak podejrzewał. etam różne są historie związane za szpitalami i mogłabym tak jeszcze kilka przypadków wymienić ale nie bede cie denerwować jeszcze bardziej. Trzymam kciuki za dziadka operacja napewno sie uda i wszyscy będą szczęśliwi
ech.. mam nadzięję, ze w dziadka przypadku tak nie będzie.

Kurcze, jak nie mialam o czym mysleć i sie stresować to teraz mam az za wiele. NIe dość, że dziadek, to teraz TZ. a we wtorek ja lecę na kontrolne badania do gina, ciekawe czy coś mi juz powie, czy każe czekac na wyniki.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Dobra, zjadłam sniadanko. zaraz zawijam się w kocyk i idę czytać książkę

Stary 2009-10-16, 10:43   #1572
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Madzialenka trzymaj się dasz radę wszystko się ułoży po Twojej myśli, wyobrażaj sobie zdrowego dziadka TŻ i siebie szczęśliwą to pomoże zobaczysz.

A ja dalej zabiegana dziś mam z szefem o podwyżce po raz kolejny gadać bo coś sie miga potem impreza pracownicza na którą nie mam ochoty iść a jest obowiązkowa bo to urodziny szefa echh ale dobrze że już piąteczek

Widzę że dużo kociaków jest śliczne są też mieliśmy jednego upatrzonego bo nasza jamolka uwielbia kociaki i by się z nimi non stop bawiła ale wyobraźcie sobie że mama kocica wyprowadziła się z domu od takiej pani co mieliśmy wziąć kicie, z całym miotem kociaków pierwszy raz o czymś takim słyszałam no i w końcu nie mamy kociaka

A na poprawe humoru wrzucam parę fotek o miłości psio-kociej
Stary 2009-10-16, 10:43   #1573
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny doradzcie jak zrobic domowym sposobem inhalacje na zatkany nos, bo sie dzis w nocy wsłuchalam i małżowin ma poprostu cholernie zatkany nos i oddycha przez gardło
moze mu cos pomoze jak mu ten nos odetkamy

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:50   #1574
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ona bana dostała chyba w sobotę/niedzielę na 2 tyg. mysle ze w ten weekend kara mija
no wlasnie za co bana tak fajnie sie zabcie czyta, az wierzyc mi sie nie chce ze cos mogla przeskrobac

wierze Madziu jak bardzo musisz sie stresowac, oczekiwanie na wyniki to mega stres... ja ze jestem hipochondrczka :P to z racji tego iz ponad miesiac boli mnie kregoslup ciagle w jednym miejscu, a naczytalam sie tu na wizazuu o Adzie majacej guza na kregoslupie tez polecialam na rtg. Gdy odbieralam wyniki mialam cisnienie z 200/1o0. Opis okazal sie, iz wszystko w normie, ze szczescia az plakalam teraz jeszcze tylko z tym przeswietleniem do dr choc nie bardzo wiem jaki.. moze neurolog?

a Ty Madzia uszy do gory !!
wlasnie kolezanka mi na gg pisala ze takze miala podejrzenie zapalenia watroby (skorzystala z jakichs bezplatnych badan, ktore teraz sa prowadzone) jednak okazalo sie ze to mylny alarm. Wszystko dobrze.
Dopoki nie masz papieru w rece nalezy zachowac spokoj wiem, ze latwo sie mowi, ale nalezy miec tez na uwadze, ze nasi lekarze to konowaly... niestety
z Dziadziusiem wierze ze bedzie dobrze, skoro przetrzymal 2 zawaly (sic!!!!) to stwierdzam, ze twardy przedwojenny material z nieggo!
Bedzie dobrze

ps. ale mam zaleglosci w czytaniu.. nudze sie w pracy to moze teraz troszke nadrobie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:56   #1575
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Madzialenka trzymaj się dasz radę wszystko się ułoży po Twojej myśli, wyobrażaj sobie zdrowego dziadka TŻ i siebie szczęśliwą to pomoże zobaczysz.
może to podziała?? mam nadzieję

co do miłosci kocio psiej, to mój TZ ma psa i kota i tak sobie zyli kilka lat. dopiero jak jego rodzice się rozstali to mama zabrała ze sobą kota, a tata został z psem

a my nie mamy zwierzaczków. nasza miłosc :golden retriver. choc TZ obiecał mi tez Yorka
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie jak zrobic domowym sposobem inhalacje na zatkany nos, bo sie dzis w nocy wsłuchalam i małżowin ma poprostu cholernie zatkany nos i oddycha przez gardło
wiesz, zauwazyłam, ze mój TZ przez to samo chrapie. poprostu katar, zapchany noc i już.

sposobów na inhalcję nie znam. ale moze wrzątek, krople jakies i tak to wdychach (np. z głowa pod ręcznikiem)

dzis mąz ustawił sobie budzik na 7. potem mnie przytulił i tak leżelismy godzinę. tak bardzo nie chciałam aby jechał do pracy. tak bardzo było mi dobrze z nim.

ech a w ogóle cos mój @ sie buntuje. normlanie trwa od wtorku do niedzieli. miesiąc temu trwał 2 dni a teraz 3 dni. w nocy juz nic nie miałam. no zobaczymy... moze w dzien się rozkręci.

Stary 2009-10-16, 10:57   #1576
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam sposób
Bierzesz kubek, wiewasz wrzątek do niego i kilkanaście kropel Amolu, nakładasz ręcznik na głowe i wdychasz pare z kubka baardzo pomaga

Stary 2009-10-16, 11:02   #1577
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
no wlasnie za co bana tak fajnie sie zabcie czyta, az wierzyc mi sie nie chce ze cos mogla przeskrobac
właśnie za co Żabcia dostała bana?

ania20m - dobry sposób

ja dzis umieram.... dostałam @... wiecie co...nawet troche sie rozczarowałam

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-10-16 o 11:08
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:03   #1578
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

wierze Madziu jak bardzo musisz sie stresowac, oczekiwanie na wyniki to mega stres... ja ze jestem hipochondrczka :P to z racji tego iz ponad miesiac boli mnie kregoslup ciagle w jednym miejscu, a naczytalam sie tu na wizazuu o Adzie majacej guza na kregoslupie tez polecialam na rtg. Gdy odbieralam wyniki mialam cisnienie z 200/1o0. Opis okazal sie, iz wszystko w normie, ze szczescia az plakalam teraz jeszcze tylko z tym przeswietleniem do dr choc nie bardzo wiem jaki.. moze neurolog?

a Ty Madzia uszy do gory !!
wlasnie kolezanka mi na gg pisala ze takze miala podejrzenie zapalenia watroby (skorzystala z jakichs bezplatnych badan, ktore teraz sa prowadzone) jednak okazalo sie ze to mylny alarm. Wszystko dobrze.
Dopoki nie masz papieru w rece nalezy zachowac spokoj wiem, ze latwo sie mowi, ale nalezy miec tez na uwadze, ze nasi lekarze to konowaly... niestety
z Dziadziusiem wierze ze bedzie dobrze, skoro przetrzymal 2 zawaly (sic!!!!) to stwierdzam, ze twardy przedwojenny material z nieggo!
Bedzie dobrze

ps. ale mam zaleglosci w czytaniu.. nudze sie w pracy to moze teraz troszke nadrobie
dziękuję kochana za te słowa. faktycznie cięzko byc spokojnym czekając na wyniki. ale staram sie myslec pozytywnie. Bo przeciez musi byc dobrze. nie ma innej opcji

co do dziadka. to szkoda mi go. siedzi sam z dala od domu. strasznie przezywa tą operację. a tu kurde jak nie pogoda to nie wiem co. człowiek się wykonczyc może. babcia tez siedzi w domu i jeść nie chce. wczoraj moja tesciowa zrobiła zupę (krem z dyni) to zawiozłam babci słoik. a ona , ze przez cały dzien zjadła kromkę chleba nakrzyczałam na nią i kazałam cos jeśc, bo przeciez tak nie można.

TZ wrócił wczoraj z pracy. jakis taki przybity. poza tym strasznie blady sie zrobił, sińce mu pod oczami sir zrobiły (az sam sie zapytał czemu?? ) Dzis pierwszy raz spał w koszulce , wieczorem go dotknełam, to był taki zimny, ze szok. ech...

czekam na ten wtorek jak nie wiem co.

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2009-10-16 o 11:04
Stary 2009-10-16, 11:05   #1579
bzyczka1
Zakorzenienie

myszka żabcia bana dostała bo zwróciła uwagę na niesłuszne zbanowanie innej uczestniczki dyskusji dot. jagi. Złoś dał jej bana bo podważyła jego decyzję. A tamta dziewczyna dostała bana za atakowanie jagi - moderatora.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 11:17   #1580
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

szukam sobie nowych odcinków naszych seriali do sciągnięcia.

Kurcze nie nawidzę oglądac seriali w TV. nie dosc, ze przerywane reklamami, to jeszcze w okreslonych godzinach, nie mozna oglądac kiedys sie chce i ile się chce.

Stary 2009-10-16, 11:21   #1581
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
myszka żabcia bana dostała bo zwróciła uwagę na niesłuszne zbanowanie innej uczestniczki dyskusji dot. jagi. Złoś dał jej bana bo podważyła jego decyzję. A tamta dziewczyna dostała bana za atakowanie jagi - moderatora.
yhmmmm dziękuje za wyczerpującą odpowiedz

Nasz Skarb
Stary 2009-10-16, 11:26   #1582
ania20m
Wtajemniczenie

A my jedziemy jutro do Rzgowa na wieeelkie zakupy do Ptaka i Polrosa

Stary 2009-10-16, 11:27   #1583
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ide dziś do apteki kupuje amol i olejek mentolowy i bedzie sie inhalował a neich spróbuje nie chcieć!!!!

dzis spałam w zatyczkach niby pomogło ale i tak słyszałam pare razy jak koncertował

aaaaa byłam u fryzjera mam znów grzywke i w koncu moge patrzec na siebei w lustrze
szukałam wczoraj butów i albo szpila albo zamszowe i niec nei kupiłam
a zeby dostac 35 to juz wogóle niewykonalne!!!
kupiłam tusz do rzęs loreal telescopic i czarna krede burżuła zamiast butów oczywiście

Stary 2009-10-16, 11:32   #1584
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
A my jedziemy jutro do Rzgowa na wieeelkie zakupy do Ptaka i Polrosa
mmmmmmm zazdroszcze i współczuje

Cytat:

szukałam wczoraj butów i albo szpila albo zamszowe i niec nei kupiłam
a zeby dostac 35 to juz wogóle niewykonalne!!!
skąd ja to znam ale na moje szczescie ostatnia kolekcja w boti miala rozmiar 35... tylko ze ja kupiłam zamszowe szpile

Nasz Skarb
Stary 2009-10-16, 11:33   #1585
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
A my jedziemy jutro do Rzgowa na wieeelkie do Ptaka i Polrosa
co kupujesz??

a ja kurcze tez muszę sie wybrać do fryzjera, ale narazie nie ma kasy chce zmienic kolor włosów

z grzywką problemu nie ma, bo mąż mi ścina. w Holandii się nauczył, bo tak mu gderałam i teraz juz nie ma problemu

Stary 2009-10-16, 11:37   #1586
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

no ja miałam na wiosne buty balerinki zamszowe i po pierwszym deszczu wygladały paskudnie wiec sie wyleczyłam a kozaczki zawyczaj nie naleza do najtańszych wiec nie bede ryzykowac zamoczenia

a szpilek nie ciałam bo mam dwie pary a do pracy wolała płaskie

Stary 2009-10-16, 11:40   #1587
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
mmmmmmm zazdroszcze i współczuje
A czemu współczujesz? bo dużo chodzenia jest tak?? ja tam jade pierwszy raz więc nie wiem jeszcze jak tam jest a ty tam byłaś już?

Cytat:
co kupujesz??
Musze sobie kupiś kurtke na zime albo płaszczyk jakiś, spodnie, sweterek, i dla mężusia też spodnie i bluze. także liste mam dość długą. a jeszcze mój brat z dziewczyną z nami jedzie.

Stary 2009-10-16, 11:44   #1588
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu współczujesz? bo dużo chodzenia jest tak?? ja tam jade pierwszy raz więc nie wiem jeszcze jak tam jest a ty tam byłaś już?
.
Dokładnie, chodzenia jest mnóstwo. Ja tam byłam po buty slubne bo nigdzie nie moglam dostac rozmiaru 34 i tam na tysiace sklepow znalazłam jedna parę . ale po tej wyprawie byłam tak zmeczona ze nic mi sie wiecej tego dnia juz nie chcialo. a nawet nie obeszłam wszystkich hal.

Nasz Skarb
Stary 2009-10-16, 11:49   #1589
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Dokładnie, chodzenia jest mnóstwo. Ja tam byłam po buty slubne bo nigdzie nie moglam dostac rozmiaru 34 i tam na tysiace sklepow znalazłam jedna parę . ale po tej wyprawie byłam tak zmeczona ze nic mi sie wiecej tego dnia juz nie chcialo. a nawet nie obeszłam wszystkich hal.
Dobrze że chociaż tam znalazłaś butki a jest tam coś taniej niż u nas w sklepach?

Stary 2009-10-16, 11:58   #1590
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że chociaż tam znalazłaś butki a jest tam coś taniej niż u nas w sklepach?
taniej może gdzie nie gdzie, ale ogólnie ceny tak w miare porównywalne jak u nas. tylko że wybór o wiele większy chociaz ja szukalam sukienki na poprawiny i nic nie kupilam bo jak juz cos mi sie podobalo to nie bylo rozmiaru albo koloru

Nasz Skarb
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości