|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Kurcze ja chodze spac o 10 i spie tez do 10
:br zydal: A ja mam takie pytanie bo wczoraj sie kłociłam z mama kiedy mozna wyjsc z noworodkiem na dwor biarąc pod uwage ze mam rodzic w grudniu U mnie w rodzinie wszystkie dzieci rodzily sie raczej wiosna i latem wiec wszyscy niedoswiadczeni
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
To się zdecyduj, boisz się porodu czy chcesz już rodzić?
![]() Idę sobie kawkę zrobić i czekoladę z orzechami mam gdzieś skitraną Trza jakoś uczcić przyjście Andree na świat
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
wielkie gratki dla Kareniny!!!
|
|
|
|
#4474 |
|
Wtajemniczenie
|
Bromi boje się ale chcę, żeby Mały już był
No może nie tak już bo nie mam przewijaka ![]() I śniło mi się dziś, że próbowałam karmić piersią a miałam mało pokarmu i Mały był głodny Idę sprzątać
|
|
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I też jeszcze nie mam przewijaka
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Mi położna powiedziała, że kiedy wszystko jest ok z dzieckiem (nie ma komplikacji), to wychodzić można, kiedy zostanie osiągnięta waga urodzeniowa (na początku zawsze maluchy tracą na wadze), co trwa ok 10 dni
|
#4477 |
|
Raczkowanie
|
Poradzcie mi kobietki..rodze w grudniu...wymiencie ciuszki jakie powinnam miec dla malenstwa na wyjscie ze szpitala...chce porownac czy mam wszystko
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam wyniki z badań na gronkowca i są negatywne
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie
Też dostałam tego smsa od Kareninki, ale oczywiście telefon gdzieś schowałam i dopiero teraz go znalazłam. Ale się podekscytowałam
|
#4481 |
|
Raczkowanie
|
Cześc wam mamusie
Jednak byłam z Nikolą w szpitalu.Na oddziale ginekologiczno-położniczym. Powiem wam że remontują jedną strone oddziału-jest tam ładnie.Widziałam sale porodową.Mam możliwośc rodzenia z Grzeskiem .I jednak muszę wszystko wziąśc jedynie co dają do koszule do rodzenia,ja powiedziałam że i tak chcę wziąśc ze sobą swoją.I tak jak będę miała badania jak dostane już skierowanie to oni tam będą mnie badać jak tylko przyjdę na oddział :confuse d: .Jak widziałam tą sale porodową jeju wszysko nowe mają jest super.Ta pani co z nia gadałam była b.miła ale niewiem jak z innymi. :brzy dal: .Uciekam się położyć i oglądać doktora HOUSA.TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKIE MAMUSIE
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę rodzić pewnie pod koniec października lub na początku listopada i planuję ubrać Małego w body z długim rękawkiem, śpioszki, a na to kombinezon zimowy. Myślę,że tak będzie dobrze, chyba że by było bardzo ciepło, to wtedy coś innego wymyślę. Cytat:
Ja muszę czekać jeszcze około tygodnia na wyniki
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-16 o 13:21 |
||
|
|
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
heloł w ten jakże ponury i leniwy dzionek
czy ktoras z was tez tak ma ? ja mam dzis takiego lenia ze zaraz sie "obale" ![]() KARENINKA OGROMNE GRATULACJE - I WRACAJ SZYBKO DO NAS Domi - masz świetne włosy , ja chyba w życiu nie mialam takich długich. Paczka- papryka faszerowana mięskiem mniaaaaaaaaam , same cudo A ja tak jak pisalam len mnie taki ogarnoł, ze nie wiem jak sie zabrac do roboty, mam strasznie duzo prasowania wiec jak by ktoras miała TZ do wynajęcia to chętnie skorzystam. Moj niestety dzis chyba wroci baardzo pozno |
|
|
|
#4484 |
|
Przyczajenie
|
No to fajnie bo tak sie wczoraj zastanawiałm czy bede mogła jechać z małym odwiedzić pradziadka w wigilie (teraz bedzie juz pra pra dziedkiem
) A i jeszcze jedno pytanie pisałam juz w jakims innym temacie ale tam sie chyba rzadko udzielają a jestem ciekawa:. Znalazłam na allegro taki śliczny rożek http://www.allegro.pl/item773695699_..._paski_k r.htmli nie wiem czy jest praktyczny chodzi mi o to czy lepiej sprawdzają sie rożki usztywniane czy miekkie? Dodam ze nie mam zadnego doswiadczenia z dziecmi zawsze bałam sie brac noworodki na rece bo balam sie ze je połamie ![]()
|
|
|
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po kawce juz lepiej ![]() Co do prasowania, to ja też mam, ale mój TŻ by Ci się nie przydał, bo on bardzo powoli i dokładnie prasuje. Więc siedziałby u Ciebie do rana ![]() Cytat:
Ale przecież to usztywnienie się wyjmuje, więc jak będzie Ci przeszkadzać to je po prostu wyciągniesz. Rożek bardzo ładny A co do tego suwaczka z wiekiem ciąży, to wklej go sobie do podpisu, nie będziesz musiała go pisać za każdym razem, tylko Ci się automatycznie wklei . Wchodzisz w ustawienia i tam jest edytuj podpis, tam sobie wklej tego linka i będziesz miała spokój
|
|
#4486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie zajadam sobie zupkę ogórkową (gorący kubek). Niestety innego wyjścia nie miałam a naszło mnie na coś kwaśnego (ogórki albo kapusta kiszona)
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-16 o 13:33 |
||
|
|
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż mi z wrażenia gęsia skórka wyszła i łzy wzruszenia pociekły! Guciu rozumiem twoja wściekłość! My większość rzeczy do mieszkania zamawialiśmy przez internet i wiem jak to wygląda. Facet z firmy kurierskiej potrafił zadzwonić bez wcześniejszego uprzedzenia, że już czeka pod blokiem i, że gdzie ja jestem?!- a ja i tż w pracy... oszaleć można było! Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2009-10-16 o 13:37 |
|
|
|
#4488 |
|
Raczkowanie
|
Brombusiu mi nawet kawa dzis nie pomogla, musiala bym chyba wypic taką jak przed ciąża piłam w pracy rano(taką siekierkę) ale nie bede ryzykowac. W koncu my kobiety w ciązy mamy czasem prawo troche poleniuchowac nie - tak to sobie dzis tłumaczę
![]() A jesli chodzi o tz to dawaj - moze byc, lubie jak jest cos pożadnie zrobione a nie tak jak moj tz , jak on se wyprasuje koszuuuleeeee to tak jakbys psu z gardla wyjeła |
|
|
|
#4489 |
|
Przyczajenie
|
A co do tego suwaczka z wiekiem ciąży, to wklej go sobie do podpisu, nie będziesz musiała go pisać za każdym razem, tylko Ci się automatycznie wklei .
Wchodzisz w ustawienia i tam jest edytuj podpis, tam sobie wklej tego linka i będziesz miała spokój [/QUOTE]oo dzieki bo sie tak zastanawialam jak to sie robi ale poki co probwałam sama do tego dojść |
|
|
|
#4490 |
|
Raczkowanie
|
guciuczemu nic nie mowilas ze masz ochote na kwaśne, ja mam pól gara kwasnego kapuśniaka od wczoraj
|
|
|
|
#4491 |
|
Przyczajenie
|
ogolnie dajcie mi jeszcze prae dni zanim sie w tym wszytskim ogarne bo narazie to mi to dosc cieżko idzie
|
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kapusniak ![]() :s lina:![]() :slina :![]() ![]() :sl ina:
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koszule to mu nawet szybko idą, bo sobie rano przed pracą zawsze prasuje, ale resztę prania to ja zazwyczaj prasuję.
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba nigdy nie wypuszczę wózka z rąk ![]() http://de.video.yahoo.com/search/?p=...m+einer+Mutter
|
|
#4495 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale praca u podstaw jest ważna!!! może kiedyś się uda ![]() Cytat:
)[QUOTE=olalicious07;147554 57] Cytat:
Cytat:
), ale grzyba nie ma i jak się człowiek uprze, to i zagrzać porządnie się da.Cytat:
dobrze że Tobie nic nie jest od tego "zimnego wychowu"Cytat:
), piękny brzuszek (takoż) łóżeczko super!A powiedz, używałaś też tej firmy Dabur, ale ten olejek Alma? bo ja mam i czasami rzadko go klade (super mi sie zapach podoba i dzialanie też spox) ale chyba za rzadko żeby ocenić, na ile jest skuteczny Cytat:
![]() A ja znowu noc przekichana - od 4 do 7 nie spałam, potem jak TZ do pracy wyszedł to jeszcze na 2h zasnełam, ale ogólnie nie wiem, co ze sobą robić jak tak leżę i myślę Chyba naastępnym razem po prostu wstanę z wyrka i coś porobię, bo szlag mnie trafia przez takie leżenie bez produktu
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego Ty na forum siedzisz, zamiast z ukochanym? Czyżby odsypiał ?
|
|
#4497 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Az mi sie słoabo zrobiło
|
|
#4498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam pochyła powierzchnia była, że ten wózek tak prędkości nabrał? Straszne. Cytat:
|
|
#4499 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście dziecko przeżyło. Więcej szczęscia niż rozumu... zwłaszcza dla matki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

:br zydal: A ja mam takie pytanie bo wczoraj sie kłociłam z mama kiedy mozna wyjsc z noworodkiem na dwor biarąc pod uwage ze mam rodzic w grudniu
U mnie w rodzinie wszystkie dzieci rodzily sie raczej wiosna i latem wiec wszyscy niedoswiadczeni

No może nie tak już bo nie mam przewijaka

.I jednak muszę wszystko wziąśc jedynie co dają do koszule do rodzenia,ja powiedziałam że i tak chcę wziąśc ze sobą swoją.I tak jak będę miała badania jak dostane już skierowanie to oni tam będą mnie badać jak tylko przyjdę na oddział

(gorący kubek). Niestety innego wyjścia nie miałam a naszło mnie na coś kwaśnego (ogórki albo kapusta kiszona)

bo robilam dzisiaj. Vhce ich pomalowac ale nei wiem czy na mahoniowy, czy jakis braz czy ciemny