|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
chcialam zielone ale rozmiaru nie mieli ![]() z Ermitazu mam tylko ksiazeczke a najdalej na wschod to tylko w Oddesie bylam... i nic nie pamietam poza kwasem chlebowym w butelkach a wize mozna bezproblemowo dostac?
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-10-16 o 12:31 Powód: dopisek |
|
|
|
#4142 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hostia zmieniła się w kawałek mięśnia sercowego I dowiedzą się, że to Morgan Freeman Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
nie
co nie oznacza zdolnosci umyslowych
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-10-16 o 12:43 |
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Turystyczną za pierwszym razem konsul daje 10-dniową raczej bez problemu. Najlepiej przez firmę pośredniczącą. Załatwią Ci voucher, ubezpieczenie i wszystko. Wysyłasz im paszport kurierem, a odsyłają z wbitą wizą. Wersja tańsza dla osób z poza Krakowa. Chyba 5 dni roboczych musi paszport w konsulacie przeleżeć. Ja robiłam 2 razy przez TĄ firmę i są dobrzy. Przy samym konsulacie mają biuro.
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na taka niezorganizowana wycieczke to bym sie bala jechac...nie ma jakiegos biura podrozy organizujacego wycieczki do rosyjskiej dzungli ?
|
|
#4146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze : ów system religijny , ktorej integralną częścia jest bóg i która jest wypracowanym systemem wartości moralnych , to między innymi katolicyzm , ktory ma na swoim koncie ogrom zbrodni ( i zdarzeń gdzie ewidentnie łamane są normy moralne) często czynionych w imię wiary czy Kościoła, jak najbardziej czyniąc je usprawiedliwa siebie. co najwyżej gdy juz żadna miara nie mozna zaprzeczyć faktom, przeprasza za nie. Potem nastepują nowe fakty itd. Podobnie inne systemy religijne np. islam. Po drugie: w niektórych sysytemach uznawanych za religijne , np. buddyzm , taoizm, w ogle nie ma pojęcia boga jako takiego , czy odmawiasz im posiadania systemu norm moralnych ? Tak na marginesie , nie można pojąc boga rozumem , bo to przekracza możliwości intelektualne czowieka ![]() Ja nie określam boga jaki on jest czy czego wymaga itd , dla mnie on jest , i nie jest to nawet kwestia mojej wiary tylko odbioru intuicyjnego i świadomości doskonałej harmonii świata przyrody, ktora dla mnie nie mogła powstać przypadkiem. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Cytat:
?
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-10-16 o 13:05 |
|||
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak wracajac do naszej wczorajszej rozmowy, to gdzies obilo mi sie o uszy, ze w ktoryms kosciele znalezli kawalek miesa ludzkiego na hostii, prawda to? i podobno stowarzyszenie racjonalistow sie strasznie obruszylo ![]() swoja droga ciekawa historia...zastanawiam sie co z tego wyniknie ![]() znam tylko pancernika Potiomkin malutka bylam na tych wojazach...
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-10-16 o 13:17 |
|
|
|
|
#4148 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A fuuuj
|
|||
|
|
|
#4149 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
aaa.to źle zrozumiałam Cytat:
Cytat:
Moze usprawiedliwiac, ale zabijanie nie wynika z doktryny katolicyzmy- patrz 10 przykazań. Chodziło mi o to ze nie można stawiać równości pomiędzy "bogiem" wymyslonym przez pierwszą lepszą osobę z ulice na miarę jej aktualnych potrzeb, a bogiem postrzeganym przez pryzmat religi (jakiejkolwiek) Cytat:
Przeinaczasz mój tok myslnia- pisałam ze Bóg jest częścia religii (jako systemy wartości) nie moze istnieć tak sobie- bo sąsiadka sobie wymysliła takiego a takiego Boga i w niego wierzy. Religia bez boga moze oczywiście istnieć. Co więcej moze istnieć moralnośc zupełnie bez Boga i religii. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- ?[/QUOTE] jednak muszę "dowyjaśnić" piszę to wszystko z perspektywy osoby która wiele razy spotkała sie z osobistymi bogami u różnych osób. Np. osoba twierdzi ze jest wierząca, ok....chodzi do kościoła (bo lubi, lubi tez święta), gadka szmatka, zaraz okazuje sie ze stosuje antykoncepcje, jest za aborcją i ....ma kochanka. Pytam czy nie "gniecie" ją to w świetle jej wiary- i w tym momencie dowiaduje sie- Ale wiesz...bo ja wierzę w swojego Boga....ja wiem ze on jest inny....mój bóg pozwala mi na antykoncepcje ,bo przecierz to nic złego, na kochanka tez bo sex to zdrowei, a powstrzymywanie chuci rodzi frustracje.... jak dla mnie to stek bzdur i nie ma nic wspólnego z wiara w Boga- według mnie oczywiście
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-16 o 14:13 |
|||
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja to nie wiem jak to wygląda, gdzie i ile kosztuje. Mam w Moskwie "swojego" człowieka, co mi czas organizuje i załatwia wiele spraw.
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Powitany
Macham do was z nad kubka kawy z mlekiem Jejciu jak mi sie nic nie chce:spiacy:poszedlbym spac najchetniej Ostatnie godziny w pracy
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam sama nie pojade i w ciemno tez nie. Za duzo sie naogladalam "Kryminalnaja Rasija"
|
|
#4153 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mocny był odcinek jak gościu porywał kobiety aby szyły w jego szwalni (oczywicie nikt nie wiedział z on ma jakąś szwalnie, a urządzona byla w piwnicy) trzymał je tam dniami i nocami a na czołach powypalał im numery ![]() podobny był tez odcinek, gdzie gościu porywał facetów i przykuwał łańcuchami na placu budowy, a oni mu mieli dom budować
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-16 o 15:14 |
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tylko pamietam jakiegos frustrata z kolchozu zarzynajacego kobiety w futrach
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uwielb iam takie filmy Pozatym mam znajomego stomatologa ktory jest z Rosji
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
||
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te historie sa tak wstrzasajace i nieprawdopodobne, ze az smieszne
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
Widzę, że się tu poważne etyczno-religijne dysputy toczyły... Cóż, mogę tylko powiedzieć, że po części zgadzam się i z jednym i z drugim obozem, ale swoich dywagacji oszczędzę, bo to się dopiero czeski film zrobi ![]() Na parujące okulary polecam przetarcie gliceryną, mi pomagało |
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wchodziłam tu dziś z duszą na ramieniu że zobaczę ZDARZENIE w stodółce: kontynuacja - ale widzę że to pikuś i nie zrobiło kariery na forum. |
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zupełnie nie o to mi chodzi. Myśłę,że ten wątek nie jest jednak miejscem na pogłębione dyskucje na ten temat
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-10-16 o 16:16 |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Butów nie kupiłam za to kupiłam płaszcz na mrozy (dziś go wypróbuję ) Za to siostra kupiła i buty i kurtkę wiec misja prawie wykonana ![]() trafne określenie ![]() Polly normalnie dramat, też "uwielbiam: takie sytuacje ![]() Do dyskusji religijnej się nie wtrącam bo o religii i polityce staram się nie rozmawiać, ponieważ zazwyczaj to do niczego nie prowadzi bo każdy pozostaje przy swoim zdaniu Jakkolwiek polemika ciekawa Idę pic piwo |
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wiem ze nie o to Ci chodzi i dlatego wyjaśniam o co chodzi mnie.
|
|
|
#4165 |
|
BAN stały
|
A ja dopiero co po obiadokolacji - ruskie przysmażone z parówką drobiową, do tego pokrojony w kostkę pomidor
![]() To taka delikatna próba przekierowania wątku na tematy kulinarne
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, jeden dzień człowieka nie ma i już takie zaległości, w życiu tego nie nadrobię
![]() Dobrze że mam teraz dłuższy weekend, gdyż po dzisiejszym dniu mam absolutnie dość mojej pracy
|
#4167 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
To ja napiszę,że dzisiaj pożarłam wielgachnego naleśnika z owocami i bitą śmietaną
![]() a przede mną 10 dni wolnego
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4168 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no! w końcu ktoś napisał coś mądrego ![]() właśnie wróciłam z różańca, tak a propos ![]() poza tym pozwole sobie na offtop: szukam pilnie amourów i sensations (próbek) ba muszę- normalnie musze kupić coś mleczno-kojąco-otulającego i to szybko, a nie pamiętam tych zapachów za dobrze
|
|
|
#4169 |
|
BAN stały
|
A ja poproszę o wyjaśnienie, tak w dwóch zdaniach, różnicy pomiędzy Nu edt a edp
|
|
|
|
#4170 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Na życzenie Gryksia napisałam kulinarnie
![]() a że mądrze to tak samo wyszło przy okazji
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

a najdalej na wschod to tylko w Oddesie bylam... i nic nie pamietam poza kwasem chlebowym w butelkach