![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaziemiera Szczuka
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wyśmiewam rzeczy złe i karygodne a nie to że człowiek się modli, zakłada Koła Różancowe lub ma wadę wymowy. a publicznie nie przeklinam tak jak to robi Szczuka, przed kamerami, na oczach milionów ludzi. to że feministki popierają aborcję wiadomo nie od dziś. Szczuka wydała w 2004 roku książkę "Milczenie owieczek" która dotyczy prawa do aborcji, antykoncepcji, eutanazji czyli temu co przeciwne życiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Lubię i szanuję p. Szczukę. Nie patrzę na nią przez pryzmat NO, bo była jednym z elementów konwencji programu, widziałam wersję brytyjską No i wyglądało to tak samo. Kazimiera to fajna, inteligentna babka, z wyrazistmi poglądami, nie przejmująca się za bardzo schematami funkcjonującymi w naszym społeczeństwie. Lubię słuchać jej wypowiedzi, zawsze ma coś ciekawego do powiedzenia, jest prawdziwą erudytką. Do tego wydaje się być sympatyczna, z dużą dozą dystansu do siebie i odpowiadającym mi poczuciem humoru.
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja krępuję sie nawet pani od wf powiedziec ze mam okres a co dopiero Szczuka która mówi o tym przed kamerami. Jest to dla mnie nie do pomyślenia. Są pewne rzeczy o których się nie mówi ze względu na poczucie wstydu lub skrępowania a Szczuka "łamiąc stereotypy" robi z siebie wulgarną babę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a inna sprawa to to że wszyscy muszą usłyszeć ze pani Szczuka własnie ma "gorsze dni" co usłyszą nawet ci którzy słyszec tego nie chcieli, a ona jest z siebie zadowolona że niby taka niezależna i łamiąca stereotypy a tak naprawdę zniesmaczenie u ludzi wywołała ogromne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem może jeszcze tylko, że masz nietypowe poglądy, nieco mi moherem zalatujące, ale może po prostu się mylę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czy uważasz że poglądy prawicowe mogą mieć tylko ludzie starzy którzy słuchają Radia Maryja??? bo ja tak nie uważam i znam wiele osob w moim wieku o takich samych poglądach jak ja. a "nietypowe" poglądy to twoim zdaniem umiejętność dobrego zachowania się w towarzystwie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
stawianie aborcji, eutanazji na rowni z antykoncepcja? fascynujace. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie,ale to jest może kwestia wieku i tego jak patrzy się na świat ![]()
![]() |
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się, ze to co mówisz nie jest podyktowane tym, ze masz prawicowe poglądy tylko osobistą antypatią. Poglądy tylko tą antypatię do niej pogłębiają. Poglądy prawicowe mozna wyrazać rowniez kulturalnie, nie obrazając osób głoszących inne publicznie (sama wymieniłas kilka aspektów postulatów feministek sprzecznymi z prawicowymi jako argument przeciwko całej osobie Szczuki) . Ale widzę, ze tu takie cos nie miało miejsca. Widzę tylko wyszukiwanie cech niepasujących do poglądów prawicowych, ale bardziej osobistych godzących nie w prawicowe poglądy lecz w osobiste odczucia (co ma wspólnego publiczne mowienie o miesiączce z prawicą??) i uzywanie ich przeciwko osobie K. Szczuki, co uwazam za dziwne bo wydaje mi się, ze Polska w młodym pokoleniu widzi większą zansę na bycie tolerancyjnym państwem. Poglądy polityczne nie powinny byc bodźcem do oceniania ludzi, ktorzy swoim zachowaniem godza w nasze OSOBISTE odczucia. Dla zadnej ze stron! Reasumując : w tym wątku oceniamy Szczukę a nie poglądy polityczne! A jak ktos ocenia chcarakter i kulture osobistą ludzi (bo po to powstał ten wątek) na podstawie ich poglądów politycznych (prawica czy lewica) to ja nie mam więcej pytań...
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-03-18 o 17:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#167 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Okej, powiedz głosno na ulicy, na przystanku, gdziekolwiek gdzie są ludzie że masz okres. Czy uważałabys się za osobę która umie się inteligentnie wypowiedzieć?? Nie miałabys zadnego poczucia wstydu ze popełniłas gafę?? A to ze mnie bulwersuje to co dla Ciebie jest niczym złym swiadczy o naszej różnicy charakterów. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta. Żyje w biedzie z całą rodziną i mężem. Mąż pracuje, ona nie. Mają 6 dzieci. Bieda aż piszczy, dzieci chodza głodne, wisi nad nimi widmo domu dziecka, jedno z nich, najmniejsze juz tam jest. Kobieta zachodzi w kolejną ciążę bo do męża nic nie dociera (autorytet męzczyzny w domu, poglądy "prorodzinne"). Kobieta nie mając pieniędzy na tabletki załamana udaje się do lekarza by zastosował antykoncepcję ingerując w jej ciało (oczywiscie zaraz po urodzeniu siodmego potomka). Rodzina potepia kobietę, mówiąc, ze działa przeciwko Bogu i życiu. Sytuacja nagminna w naszym kraju.. Gdyby ta kobieta udała się do Ciebie...co bys jej poradziła Sieczko? Jakie dałabys jej rozwiązanie? Tylko n ie mów...ze powinna porozmawiac z mężem... (to w nawiązaniu do diabelskiej siły antykoncepcji) ps. napisałam to bo zastanawia mnie Twój pogląd, chcę znac odpowiedz bo jestem Ciekawa argumentów...nie czepiam się ani nie chcę byc złosliwa. Kazia sprowokowała taki temat, przepraszam zalozycielkę wątku, ze dałam się ponieść off topic-owi ![]()
![]() |
![]() |
#169 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
absolutnie nie.
pomijajac ze sama jestem ZA legalnej aborcji i eutanazji. a antykoncepcja nie jest przeciwko zyciu - pozwala na zaplanowanie rodziny a co za tym idzie w moim mniemaniu - dzieki niej jest szansa ze dziecko bedzie chciane i kochane. antykoncepcja powinna byc ogolnie rozpowszechniona i uzywana. oraz jak najtansza dzieki niej byloby mniej dzieci w domach dziecka, mniej dzieci niechcianych, niekochanych, mniej patologii. wizja utopijna, niestety. a Twoim zdaniem powinna byc zakazana sprzedaz pigulek anty, prezertwatyw? malzenstwo tylko po slubie i z kalendarzykiem w reku? czy seks tylko raz w zyciu dla splodzenia potomka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Konto usunięte
|
Sama nie wiem czy ja lubie czy nie.
Draznila mnie jak wszystkich w "najslabszym ogniwie" ale obejrzalam ja w programie Wojciecha Manna "duze dzieci" i naprawde mnie zaskoczyla. Pozytywnie. Okazala sie bardzo ciepla,wcale nie pozbawiona humoru kobieta. Bardzo milo rozmawiala z dziecmi,miala z nimi swietny kontakt. Jeden z chlopcow zglosil sie z pytaniem-"a ja slyszalem ze maja pania wywalic z tego programu bo pani sie nie nadaje". Chodzilo prawdopodobnie wlasnie o najslabsze ogniwo. Przyjela to ze smiechem. Tak wiec nie mozna oceniac jej tylko po tym jednym programie bo poza nim jest zupelnie inna osoba. Tak jak aktora nie ocenia sie po roli w jaka sie wciela-bo to przeciez tylko rola-tak i ona musiala dostosowac sie do scenariusza danego programu. Jaka by nie byla ale napewno nie mozna o niej powiedziec ze jest pusta czy glupia. Jest madra kobieta,naprawde inteligentna i wygadana. Zawsze ma cos do powiedzenia i zawsze z sensem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i utopijne wizje,ze dom samotnej matki lub bliska rodzina beda trzymaly kobiete z licznym przychówkiem w nieskończonośc ku chwale ojczyzny tez mi sie podobaja ![]() Wracajac do tematu,nawet lubie i szanuje panią Kazie,szczegolnie kiedywystepuje w roli krytyka literackiego.To madra i inteligentna kobieta,z duzym poczuciem humoru i dystansem do wszystkiego.Lubilam kiedys ogladac program emitowany w telewizji publicznej na temat książkowych nowosci wydawniczych,nie pamietam tytulu.Spotykali sie tam literaci i krytycy literaccy i wymieniali pogdlądy na temat przeczytanych ostatnio najnowszych ksiazek.Bylam zafascynowana rzeczowa dyskusja i elokwencja Szczuki. Niefortunna wypowiedz w POLSACIE mogla sie zdarzyc kazdemu.Kazdy mogl zostać kozłem ofiarnym.Z klerem jeszcze nikt nie wygral,nawet mnie nie zdziwilo wszczęcie tego sporu z POLSATEM przez kler.Wynik i tak byl do przewidzenia.W koncu to "obraza" jedynych "słusznych" mediow w Polsce, a nawet wiary katolickiej.Akurat dobro dziewczynki jest tu dla kleru najmniej wazne,to tylko przykrywka dla reszty. Myslę,ze Kazia paradoksalnie zyskala dzieki temu zamieszaniu sympatię i zjednanie przeciwnikow Radiomaryjowców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Propozycje wziely z praktyki czy teorii? Mozesz wyjasnic "autorytet mezczyzny"????
![]() |
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Masz racje,szkoda klawiatury.....szkoda tylko,ze potwierdza sie fakt,ze zielono w glowie...
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakieś wizyty u psychologa, żeby nie mieć problemu z publicznym mówiweniem o okresie. CZego się wstydzisz? że jesteś kobietą?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() odbiegajac od meritum - to mój setny (100) post ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.