![]() |
#2341 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Izumi,kochana, no masz rację, ja nie narzekam na ilość miejsca(aż nie powiem jak wielkie mam te pokoje bo mi głupio...) tylko na ilość sprzętów i ustawność. Ale i tak przy TWoim wszystko wymięka. Łóżeczko chyba ZAMIAST biurka z komputeem, o ile sie tam zmiesci. A wy mieszkacie z kims, rozumiem??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Wtajemniczenie
|
Tak, z rodzicami moimi. W mieszkaniu są tylko 2 pokoje. A całe mieszkanie ma ok.35m2, więc też niewiele. Ale i tak miejsca więcej niż u rodziców tż. On ma 4 rodzeństwa + 2 rodziców na 3 pokoje ... tak więc rachunek jest prosty
![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Na tym planie biurko ma niecałe 100cm, a przeciętne łóżeczko ma sam wymiar pod materac 120 + boki łóżeczka, więc tam nie wejdzie ... :/ Ale będę coś kombinować.... bo po mału mi się gicie gniazdka włącza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Wtajemniczenie
|
Izumi - za namiar na ta posciel to Cie powiesze normalnie...ale ja tez ja chce.....ale drogie cholerstwo jest.......nio ale coz zrobic.....beee beee beee
Moze tez zmolestuje mame ze na gwiazdke chce ja dostac w ramach prezentu ![]() Dzis moj bejbik znow ladnie polaskotal mamusie od srodka i od razu usmiech naokolo twarzy mam Zdjecia brzucha jeszcze nie wstawilam bo nam wcielo gdzies kabel usb do aparatu - wiec trzeba zainwestowac w nowy...pewnie gdzies przy przeprowadzce przepadl ![]()
#2344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie jak to ja bede sie teraz przez tydzien zastanawiala kupic nie kupic.....ale jak cos mi sie podoba to wczesniej czy pozniej zostaje kupine.....hehehehe
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o komode to wiem z doświadczenia kolezanek że najlepsze sa wyższe komody albo nawet szafa. Komoda musi pomieścić ci ciuszki a bedzie ich sporo pieluchy kosmetyki i inne rzeczy a tak to bedziesz musiała jeszcze coś dokupic. Nam tez sie pewne meble podobały jak i łóżeczka ale nie miały np. wyjmowanych szczebelek a dla mnie to podstawa. WITAM NOWA MAMUSIE!!! ![]() ![]() Dane poprosze to na liste nasza wciągnę! Izumi ty jestes nieziemska ![]() a pokoik kurcze malutki.. ale chyba odpada wyniesienie kompa co?? mąż chyba wolał by na korytarzu spac niz sie sprzetu pozbyć?? mam racje!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
ita83, zajrzyj sobie chociażby na stronki sklepów dla dzieci i sama zobaczysz jakie są ceny pościeli
![]() madziwnia, a masz jakieś konkretne typy takich łóżeczek transparentnych ? Jakbyś mogła to rzuć nazwami albo linkiem :0 A co do komody to dla mnie nie może być za wysoka, bo mam 156 cm, miejsce na dodatkowe rzeczy, których w danym momencie nie używam zrobię jeszcze w szafach. Przecież większość moich ciuchów pójdzie na pawlacz, a nowych tak znowu nie nakupuję... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
My mamy taką komode na 1,20 albo 1,30 m wysoka to nie jest jakas mega a te komody co proponuja góra do 1 m sa chyba takie szefeczki niskie. z resztza trzeba popatrzec.
Już sypie linkami do łożeczek: To nasz Typ narazie http://www.allegro.pl/item764896430_..._szuflada.html A do tego będzie ta pościel seledynowa: http://www.allegro.pl/item761262645_...20_milpol.html i można dokupić jeszcze tą poduszke w tym samym koloże tą fasolkę i taką samą pościel do wózka. Widziałąm na zywo jedno i drugie jest MEGA SUPER! http://www.allegro.pl/item761262645_...20_milpol.html
![]() |
#2351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O bożesz, o bożesz, o bożesz ![]() ![]() ![]() I'M IN LOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-16 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Mój Kiciek juz jest chyba w pełni zdrowy obecnie śpi wiec nie zrobie mu fotki ale wieczorem postaram sie wstawić.
PS. JESTEM DUMNA MAMUSIA KOCIA: mój podopieczny od wczoraj sika i sro do kuwety małe gówienko a takie juz bystre!! ![]() ![]()
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Izumi - rzeczywiście tego miejsca to nie za dużo. Może coś piętrowo?
Jakbyś była z Wawy to zaproponowałabym Ci moje mieszkanie które będę musiała opuścić. A w Wawie mam do dyspozycji dwa mieszkania jedno moje (55m) a drugie potencjalnego ojca (76m). A ja muszę się przeprowadzić do dużego domu pod Opolem. I dodatkowo jeszcze mamy całe piętro domu pod Kielcami. Więc musimy umeblować co najmniej 3 pokoje dziecięce. A ja jakoś nie mam do tego serca, mnie bardzo męczy to ciągłe meblowanie tych wszystkich mieszkań. Może więc rozważ przeprowadzkę do Wawy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
hehe widzę, że rozpoczęłam temat pościelowo-łóżeczkowy
![]() ![]() ![]() ![]() ale madziwnia moja pościel do Twojej to się nie umywa ![]()
#2355 |
Zakorzenienie
|
taaaaa
![]() ![]() PS. a powiedzcie co nie jest słodkie z rzeczy dla maleństwa?? Wszystko jest! ![]() Zjadłam smażone pierogi ruskie i już mnie żołądek boli- biedna jestem z tym.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jednak na chwilę obecną to nie wchodzi w grę. Mieliśmy taką propozycję od mojej przyjaciółki, sprawa była rozwojowa, bo narzeczony owej przyjaciółki zaproponował nawet że by mojemu mężowi pracę na start załatwił. Ale nie wiem czy jedna osoba pracująca (z tego co zrozumiałam to zarabiał by ok. 1000 do 1500zł) na utrzymanie siebie, dziecka i mieszkania w wa-wie wystarczy??? Tak czy owak..... jesteś naprawdę K O C H A N A ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Ja zaraz wychodzę do domu. Jakaś godzinka stania w korku (mam 16 km) a w domu czeka na mnie cały gar łazanek, które wczoraj wieczorem zrobiłam. Ale ruskie także uwielbiam. Wszelkie makarony, kluchy i pierogi UWIELBIAM.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Izumi- Taka pensja na życie nie wystarczy. Ale w Wawie są wyższe zarobki. Wydaje mi się że tak od 4,5 tys na początek.
Twój mąż jest informatykiem a czym się dokładnie zajmuje? Ja mam jeden wakat u siebie w dziale, co prawda na razie ze względu na kryzys mam wstrzymaną rekrutację ale mam nadzieję że w przyszłym roku będzie już ok. Więc może i mieszkanie i pracę mogę zaoferować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wcinaam zupke chinska
![]() ![]() jak narazie ja mam wszytsko procz wozka i lozeczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o kupno czegokolwiek to ja dopiero w przyszłym roku łożeczko wózek i takie wieksze sprawy. Możepościel kupię w tym roku.
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I pytanie do mamuś doświadczonych już- powiedzcie mi szczerze jak myślicie czy opuszczany bok łóżeczka jest wart grzechu? Bo się zakochałam w jednych mebelkach, a oni cholerka nie mają opuszczanego. Szczebelki wyjmowane są, ale bok się nie opuszcza. I mam zgryza teraz ![]()
#2363 |
Zakorzenienie
|
mrowak więkka jest ale tak czy siak jak sie kupuje nowa pościel to i tak trzeba ja wyprać. Tak włąsnie zrobiła moja kolezana bo wiesz chemia itp w foli zawiniete a tak pierzesz w proszku np. dla dzieci super płyn do płukania i masz jeszcze lepsza pościel tak sie robi nawet z ubrankami zawsze trzeba przeprac chociaż w samym płynie do płukania.
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
Ja z tym praniem to wiem, jasna sprawa- już przeprałam ciuszki wylicytowane z allegro, ale wiesz- jak coś oryginalnie przyjemne i miękkie nie jest, to cudów nie ma
![]() ![]() A gdzie Ty ją organoleptycznie sprawdzałaś?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-10-16 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Raczkowanie
|
I pytanie do mamuś doświadczonych już- powiedzcie mi szczerze jak myślicie czy opuszczany bok łóżeczka jest wart grzechu? Bo się zakochałam w jednych mebelkach, a oni cholerka nie mają opuszczanego. Szczebelki wyjmowane są, ale bok się nie opuszcza. I mam zgryza teraz
![]() No więc napiszę co wiem. Moja córeczka jak już była chodzącym brzdącem ani rusz nie chciała spać w łóżeczku chociaż wcześniej cały czas w nim spała (łóżeczko stało w naszej sypialni). Dopiero kiedy wyjęliśmy szczebelki (bok nie był opuszczany) nie było protestów przy zasypianiu w łóżeczku. Chodziło, jak się okazało, o to, że mogła sobie zawsze kiedy miała ochotę wyjść i przytuptać do naszego łóżka. Pewnie ta świadomość po prostu dużo dla niej znaczyła to był taki pierwszy krok do samodzielności. Nie upierałabym się zatem przy opuszczanym boku, wyjmowane szczebelki w naszym przypadku załatwiły problem. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje kochane za tak cudne komplementy w kierunku mojego Uśmieszka
![]() Wy widzę o pościelach a ja robię mocne rozeznanie w wózkach ![]() Nastawiałam się na x-landera, ale facet w sklepie koło mnie pokazał mi Espiro Enzo i się zakochałam!! Jak mnie przekonywał spacerówka jest dla dzieci urodzonych tak jak nasze najważniejsza ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
To tylko 2 zdania. Byłam na usg połówkowym. Wszystko dobrze
![]() Zaraz robię dla Was skany fotek dzidzi. ![]()
#2368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Ten bok byłby używany tylko przez nas-rodziców do wygodniejszego wyjmowania i wkładania malucha (takiego całkiem małego). Przecież nie zostawiłabym opuszczonego boku z dzieckiem w łóżeczku. Chodzi mi tylko o to czy warto zawężać wybór łóżeczka ze wzgl. na tę opcję. Wyjmowane szczebelki to wiem, że mają być. Pytanie czy bok też się sprawdza.
#2370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Narazie nie bardzo mam czas żeby codziennei pisac, ale od przyszłego tygodnia pewnie pójde na zwolnienie wiec bede miała duzo czasu na czytanie i pisanie, aż Wam sie znudze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.