|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Dziewczyny, potrzebuje informacji
![]() Jezeli dziewczyna jest w depresji i chodzi do psychologa, to jak wygladaja te wizyty? Tzn, co tam sie robi? Psycholog co wizyte powtarza, ze zycie sie ulozy, ze trzeba przeczekac ten okres, czy pacjentt opowiada swoj dzien, jak minal? Potrzebne mi to
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj sobie kupiłam chomika
Ja też chcę krewetki! Zawsze chciałam krewetki lub raki. Jeszcze muszę popatrzeć za większym akwarium. Dzisiaj w zoologu widziałam nową dostawę rybek. O matko! Szał kolorów, oczu nie mogłam oderwać! Aż chce się coś takiego w domu mieć
|
|
|
|
#3753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Najładniejsze akwarium to według mnie te z egzotycznymi rybami i elementami rafy koralowej - ukwiały i inne takie tam Ale to juz trzeba mieć kupę kasy, niezły sprzęt i się na tym znać, żeby coś takiego sobie w domu założyć :/
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
andere, ja mialam 3 chomiki
![]() ![]() jeden żył rok drugi 7 dni trzeci ok 2 lat ale był najłagodniejszy ![]() wszystkei miały podobne umaszczenie i to samo imię ![]() ![]() Bodzio.. ![]() Twój chomik się nazywa Bimber, a mój pies Piwko |
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od kilku dni mam koteczkę - Adelkę
Jak ją zobaczył to od razu powyślałam 'szatan', no ale okazała się dziewczynką... ![]() Skąd się bierze kurz? Jest jakiś sposób, by się go raz na zawsze pozbyć ? |
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kupiłam mojego to nazywał sie maksio ale wybiłam mu to z głowy
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-10-17 o 13:12 |
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Ja już miałam 4 myszoskoczki, 2 chomiki dżungarskie i teraz syryjek. Taka kuleczka czarno-biała
Co do wystrojów awa, to ja kocham te w których jest kolorowo. Akwaria morskie są świetne. Podobno trudne w utrzymaniu. 'Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ' - to ja się pytam czy jest ktoś chętny do posprzątania mojego pokoju Dosłownie burdel na kółkach |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja nie lubie takich własnie imion dla zwierząt - łatka, maks, kropka, ciapek itd. Niektórzy uważają że sa słodkie a jak jak słysze jak ktoś tak woła psa to aż mi się przerwaca coś :P
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
też mi się nie podobają te pospolite imiona jak
Reksio, Azor, Pimpek .:P mówimy na nią Piwcia, Piwka, Piweczka , hehe ![]() poprzednia była Kora podoba mi się
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#3761 | |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje
![]() Cytat:
Mam pytanie ![]() Źle mnie potraktowano w banku, osoba niekompetentna, źle mnie poinformowała, następnie źle wykonała to co miała zrobić, poza tym bardzo nieuprzejma. Jak się składa skargę/zażalenie, do kogo ona idzie, zostawia się ją w banku? Skąd mam pewność, że paniusia nie podrze jej jak wyjdę? Czy osoba, która mnie źle obsłużyła ma obowiązek podać mi swoje imię i nazwisko, żebym mogła się na nią poskarżyć, czy może mi odmówić podania takich danych?
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie najbardziej rozbraja Pusia
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dieser Film erzählt von einem Mann, der strab. Dieser Film erzählt von dem Mann, der starb. Wszystkie te zdania sa poprawne, ale mnie osobiscie jakos najbardziej podoba sie 1 zdanie. Von chyba bardziej pasuje jesli mowimy o rzeczy a über o osobach. Tak mi sie wydaje. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- A wiem na 100%, ze sa poprawne bo spytalam przed chwila mojego Tz, ktory mowi perfekt po niemiecku |
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dawaj jej zażalenia tylko raczej do kierownika z tym pomknij
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
Temat wątku ciekawy.
Więc co zrobić by sięprze,łamać i nie wstydzic się<chodzi o zajecia, wstydzę sie być aktywna> a muszę bo to pomoże. ![]() ![]() ![]()
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
psychoanaliza juz byla doglebnym rozbiciem zycia na czesci piewsze, analizowaniem kazdego elementu, wyciąganiem wielu (jak sądziłyśmy) mało znaczących zdarzeń, pełne łez. ale dziewczyna mówi, że pomaga... oprócz tego są też normalne rozmowy właśnie o tym jak minął dzień, jak sobie poradziła z problemem itp.Cytat:
sama mam inny problem - nie lubię mówić o rzeczach oczywistych. nie lubię dyskutować na proste tematy. i kiedy zajęcia nie są zwyczajnie ciekawe - przysypiam. nie chce mi się zabierać głosu w nieznaczącej dyskusji (cierpią na tym moje oceny). o wiele bardziej wolałabym spędzić ten czas w domu a Tobie jedna rada - przygotuj się, zrób niezbędne notatki i.... zabierz głos po mówiącej osobie. wez głęboki oddech i zacznij mówić ), prowadzący ćwiczenia Cię zapamiętują i bardziej lubią no i nabywasz nowe kompetencje społeczne. same zalety. powodzenia!kiedyś studiowałam na bardzo przyjaznym kierunku, miałam rewelacyjną grupę, a oceny z ćwiczeń zależały właśnie od ilosci 'plusików'. dziewczyny (bo to raczej babska grupa byla) motywowały nawet niesmiale jednostki, np. włączając je w swoją własną wypowiedź. wszystkie miałyśmy dzięki temu dobre oceny, a prowadzący byli zachwyceni nieśmiałe dziewczyny bardzo na tym skorzystały, bo wreszcie miały okazję do zaprezentowania swojej wiedzy
![]() bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z partykułą nie) Edytowane przez aktaga13 Czas edycji: 2009-10-17 o 14:03 |
||
|
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imiona kotów koleżanki: chodnik, beton Moja kotka: zuza Chomiki tż: tiktak i wujek :P Nie lubię takich w stylu maks czy baks kojarzy mi się ze starymi jamnikami >_< ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno suche powietrze zwiększa ilość kurzu, ale nie wiem ile w tym prawdy - ja bym powiedziała, że od wilgotności będzie zależało tylko ile go będzie latać, a ile osiadać (ale to moje zdanie ) Ogólnie niektóre przedmioty, meble mają tendencję do przyciągania kurzu - dlatego dobrze jest często odkurzać dywany, meble najlepiej przy otwartym oknie i używając środków do tego przeznaczonych (albo chociaż wilgotnej szmatki, bo inaczej niepotrzebnie się wzbija kurz, który i tak zaraz osiada z powrotem) No ale to ogólnie wiadomo
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2009-10-17 o 14:05 |
|
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak już tak jesteśmy przy niemieckim i są osoby, które się znają to ja mam pytanie, czy takie zdanie jest poprawne: Für mich ist es unmöglich, zu Hause zu lernen, wiel ich mich konzentriren kann nicht. Chciałam powiedzieć tym zdaniem: niemożliwe jest dla mnie uczenie się w domu, ponieważ nie mogę się skoncentrować. No i wydaje mi się, że jest źle ta druga część zdania.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2009-10-17 o 14:13 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam wszystko zależy od lekarza. moja np na 1 wizycie zapytała: co panią do mnie sprowadza? no więc ja mówiłam, ona notowała i przerywała mi zmieniając mój tok myślowy z negatywnego na pozytywny. mówiła, że jeśli bardzo potrzebuję mogę przychodzić do niej na terapię, na których to, ona pokaże mi drugą stronę medalu. niby gadała głupoty i brała 80 zł/h ale BARDZO pomogła stanąć mi na nogi. jako pracę domową miałam napisać 20 swoich zalet. powiedziałam, że to niemożliwe, a ona na to, że myślała nad 40 także myślę, że psycholog w pewnych trudnych momentach może na prawdę pomóc.
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta pierwsza część zdania też mi coś nie brzmi, ale nie będę poprawiać, bo na pewno wyjdzie jeszcze gorzej
|
|
#3772 |
|
Copyraptor
|
Moja kotka się nazywa Agrafka
ryb nie nazywam A krewetki wciąż śmigają wszędzie na forum piszą, że te krewecie takie nieśmiałe, i że jak się chce je czasem widywać to trzeba mieć idealne warunki w wodzie, i mieć ich masę. A ja mam te moje maleństwa, i wciąż się któraś kręci gdzieś z przodu A co do psychoterapeutki - wszystko zależy od jej podejścia, wykształcenia, ulubionej metody. |
|
|
|
#3773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytasz sie pania o imie, nazwisko, nastepnie prosisz o kontakt z jej przelozonym, zacznij najpierw kulturalnie, jezeli ona nei bedzie chciala podac, bo i tak sie czasem zdarza, to albo skladasz skarge, zazalenie pisemnie na adres banku w ktorym zostales tak potraktowany, albo znajdujesz w banku bardziej zyczliwa osobe, ktora cie poprowadzi do kierownika czy tez przelozonego i jemu opowiadasz. Ale lepiej jest to zrobic pisemnie. Chyba i temu przelozonemu mozna wreczyc pismo od razu do reki.
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) krew mnie zalewała (oraz ludzi z mojego roku) na głupoty jakie wyczyniała dyplomowana pani psycholog - Kinga Zduńska.
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
ta pierwsza część jest w podręczniku i trzeba po weil uzupełnić...
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co wyprawiała Kinga w MjakM, bo aż ciekawa jestem ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Aha, no to widać, że już nie pamiętam
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam u pierwszej terapeutki to wydała mi się bez obrazy jakąś fanatyczną idiotką. uśmiechała się głupkowato, mówiła, że to nie ze światem jest coś nie tak, a ze mną i że mam ze sobą problem, a jak płakałam to nie reagowała bo mówiła, że potrafię tylko płakać ![]() powiedziała, że jestem egoistką i że chcę być taką księżniczką i generalnie pieprzyła takie bzdury, że po wizycie u niej czułam się jeszcze gorzej niż przed. gdy poszłam do drugiej - tak jak pisałam wyżej, parę spotkań i zupełnie lekko mi się na duszy zrobiło. teraz już bez jej pomocy powoli idę do przodu |
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
ok dziewczyny, dziękuję, poprawię sobie. Właśnie fakt, że czasownik powinien być na końcu po weil
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

Ale to juz trzeba mieć kupę kasy, niezły sprzęt i się na tym znać, żeby coś takiego sobie w domu założyć :/

Dosłownie burdel na kółkach

)