Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-17, 10:36   #4621
carolans
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

ja też możliwe że na dniach zacznę remont łazienki, dzisiaj przychodzi pan wycene zrobić, bo tż nie ma czasu się w to bawić. tym bardziej że chcę podwieszany sufit, półki wnękowe i takie tam gadżety, bo jak już robić to chcę porządnie, bo na wiosnę trzeba odnowić dach i elewację no i autko bym chciała jakies średnio małe. Ja to mam wymagania heh, biedny tż......
mam nadzieję że zdążę ze wszystkim do grudnia no i że mała poczeka do grudnia na początku listopada idę zamówić wózek z fotelikiem, którego jeszcze nie wybrałam.

Do samego końca jestem niezdecydowana... już zmieniłam zdanie co do umeblowania pokoju dziecka, i zamiast ringo z brw wybiorę komplet z ikei też biały ale mniejszy i będzie lepiej pasował do wymiarów pokoju. W ogóle siedzę codziennie i planuję co jak i gdzie, porównuję ceny, opinie na forach itp.

Noc mi minęła pod znakiem kopania w żebra, napewno fajną miała zabawę tam w brzuchu

Pytanie do grudniówek, bo listpadowe już pewnie przygotowane, kiedy będziecie prac ciuszki? bo ja proszki kupione ale czekam aż się pokój zrobi , także koniec października zamierzam wyprać, chyba nie za późno lub za wcześnie?

A pościel i kocyki też pierzecie???

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011

Edytowane przez carolans
Czas edycji: 2009-10-17 o 10:38
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 10:43   #4622
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ale mam od wczotaj zaległosci chyba z 10 stron ale dzis tego nie nadrobie, bo zaraz uciekam do fryzjera i kosmetyczki bo dzis mamy wesele kumpeli

Ogromne GRATULACJE dla KARENINY klask i:

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 11:07   #4623
zaharia
Rozeznanie

witam sobotnie wszystkie nasze mamusie

mi znowu w nocy nerka dala popalic i wstalam z loza aby zaplikowac srodek przeciwbolowy (voltaren w czopkach) i wiecie co zrobilam, ja glupia zamiast do tylniej dziury wsadzilam z przodu, ale szybko sie zorientowalam, szukalam pazurem i znalazlam ale juz ladnie pieklo, och dzieki bogu udala mi sie wyciagnac

uciekam kochane na sklepy, musze wdepnac zapytac sie kiedy lozeczko bedzie bo sie okaze, ze miriam w domu a lozeczka jak nie ma tak nie ma.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 11:09   #4624
gucia6
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusiom w ten piękny, słoneczny i świeży poranek

U mnie jak widać o niebo lepiej. Wyspałam się doskonale (pomimo 3 spacrków do łazienki) i czuję się prawie jako nowo narodzona. Prawie to daltego, że mnie w prawym stawie biodrowym tak boli, że ledwo chodzę. No ale cóż. Wolę to niż dolegliwości żołądkowe

Zmykam kochane do tzta i życzę wam miłej soboty
Stary 2009-10-17, 11:32   #4625
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien doberek ,zaraz Was przelece chciałam sie tylko przywitać ,ja znów przy kawusi i waflu z nuttela

Domi Mnie bolą żebra (zresta juz mówiłam ),...i prawa nerka ,i stopy i rece w nocy czasem wstać nie mogę albo palcami u rąk ruszac

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-10-17 o 11:34
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 11:41   #4626
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Witajcie

Gratulacje dziewcyzny:Jagodaaaa i Karenina19 (super ze tak dlugo wytrzymalac): cmok:

ja na chwilke bo czasu mam minimalnie...przy Kordku....zwazywszy ze sie wczesniej urodzil okropnie jest krzykliwym i placzacym dzieckiem...

Podsuwam tylko zjdecie malego...

Buzka

ps.sorki za tamta zdjecie....kuzynki dalekiej bylo....

Edytowane przez dudziakowa
Czas edycji: 2009-10-17 o 11:43
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 11:41   #4627
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Dzień Dobry wszystkim

Gucia mam to samo tyle że lewe biodro mnie boli
zaharia dobrze że się ocknełaś i szybko wyciągłaś
Kareniny gratuluje

Ktoś z nowych mamuś pytał się o szpital w Rydułtowach.
Ja będę rodzić w tym szpitalu

Ja zaczne prać wszystko w listopadzie
Wczoraj byłam u gina i wszystko w porządku z maleństwem. Niestety dupcie schowała i się nie potwierdziło czy to dziewczynka nadal. Fenoterol mam dalej brać i wytrzymać do 36 tc. Niech malutka jeszcze sobie posiedzi
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 11:45   #4628
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
Pytanie do grudniówek, bo listpadowe już pewnie przygotowane, kiedy będziecie prac ciuszki? bo ja proszki kupione ale czekam aż się pokój zrobi , także koniec października zamierzam wyprać, chyba nie za późno
choć bardzo bym już chciała, pranie zostawiam na sam koniec - żeby było świeżutkie i czyściutkie. Termin mam na połowę grudnia, więc końcem listopada planuję zrobić wielkie pranie.
Z pewnością wypiorę wszystko co możliwe - włącznie z kocykami. NIgdy nie wiadomo, kto w sklepie ich dotykał...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 11:53   #4629
Verusia 23
Raczkowanie

Maria2008..Ja pytalam o ten szpital bo tez zamierzam tam rodzicA powiedz mi bylas tam ogladac porodowke?..jakie warunki?bo ja chcialam sie wybrac..a moze juz wiesz co jest potrzebne na czas pobytu w szpitalu dla dzidzi i dla nas?
Verusia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 12:16   #4630
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez Verusia 23 Pokaż wiadomość
Maria2008..Ja pytalam o ten szpital bo tez zamierzam tam rodzicA powiedz mi bylas tam ogladac porodowke?..jakie warunki?bo ja chcialam sie wybrac..a moze juz wiesz co jest potrzebne na czas pobytu w szpitalu dla dzidzi i dla nas?
Nie byłam tam oglądać, ale z opiń dziewczyn które tam rodziły to sobie chwalą. Położne ponoć bardzo fajne. Dla dziecka potrzebne są pampersy i chyba kosmetyki. Na wyjście ubranko.
Narazie tylko tyle wiem, ale popytam jeszcze kogoś o szczegóły. Lekarz zresztą mi też pewnie jeszcze powie co i jak
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 12:17   #4631
carolans
Zadomowienie

ja jakis czas już temu wszędzie widzę tematykę ciąży: w filmach serialach książkach ... z każdej strony mnie to osaczyło. Kiedys jak jeszcze nawet nie plaonowałam dziecka to czytałam "notatki przyszłej matki" , w ciąży doszły mi "gucci gucci łapki" "wpadka" , "padam na twarz-Opowieść o życiu z małym tyrankiem", "mamzille"
fajnie poczytac i porównać, no i mona się natknąć że ktoś ma te same głupie myśli co ja

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
Stary 2009-10-17, 12:17   #4632
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dudziaczku ,jaki słodki ,tez juz chce mieć córunie w ramionach ...jak sie czujesz (cie )
Stary 2009-10-17, 12:19   #4633
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Dudziakowa fajniutki Twoj malutki szkoda, ze niewyraźne zdjecie ale wybaczamy

Mnie zeberka przestaly boleć, ale za to cała noc bolał brzuch i byl twardy i dzis rano równiez.

Poza tym snila mi sie Kachula i Brombi...byla juz noc i nastepnego dnia mialyscie termin porodu. Brombi siedziala na jakims morzu na jakims podescie ( bylo ciemno) i czekala na zzo, a ja jej mowilam, zeby sie tak nie napalala bo moga jej nie dac tego znieczulenia. A Kachula poszla rodzic ale ten porod to jakis straszny byl Czyli pewnie bedzie na odwórt
Potem jeszcze snil mi sie pogrzeb wujka ktory umarl 15 lat temu i marsz pogrzebowy. Ten marsz to pewnie przez Kiepskich, bo Ferdek wczoraj Boczkowi go puszczal

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 12:25   #4634
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Dudziaczku ale on jest ciacho ten twoj Kordek niech zdrowo rosnie maluch

ja na 14:00 ide do Malinki wiec was troche poobgadujemy zart bede jej musiala opowiedziec ile naspamowalyscie mamuski

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 12:25   #4635
katekatee
Zadomowienie

Wogóle to się nie pochwaliłam. Śnił mi się mój mały, że go normalnie przez skóre było widać i że ona ma tam tak mało miejsca biedny A najlepsze że mojej siostrze też się sniło coś takiego:confuse d:
I jeszcze zastanawiam się nad tymi moimi skurczami. Czy to jest normlne żeby codziennie o tej samej porze przez 1-2 godziny. Dziś tak krótko spałam ale nie pójde spać bo znowu się boję że się zacznie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

mi znowu w nocy nerka dala popalic i wstalam z loza aby zaplikowac srodek przeciwbolowy (voltaren w czopkach) i wiecie co zrobilam, ja glupia zamiast do tylniej dziury wsadzilam z przodu, ale szybko sie zorientowalam, szukalam pazurem i znalazlam ale juz ladnie pieklo, och dzieki bogu udala mi sie wyciagnac

uciekam kochane na sklepy, musze wdepnac zapytac sie kiedy lozeczko bedzie bo sie okaze, ze miriam w domu a lozeczka jak nie ma tak nie ma.
No co ty żeby dziury pomylićDobrze że go znalazłaś i małego nie znieczuliłaś bo by się jeszcze przyzwyczaił

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusiom w ten piękny, słoneczny i świeży poranek

U mnie jak widać o niebo lepiej. Wyspałam się doskonale (pomimo 3 spacrków do łazienki) i czuję się prawie jako nowo narodzona. Prawie to daltego, że mnie w prawym stawie biodrowym tak boli, że ledwo chodzę. No ale cóż. Wolę to niż dolegliwości żołądkowe

Zmykam kochane do tzta i życzę wam miłej soboty
Nio widzisz raz lepiej a raz gorzej ale ja niestety kolejny dzień do i czuje że tak będzie już do końca

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Witajcie

Gratulacje dziewcyzny:Jagodaaaa i Karenina19 (super ze tak dlugo wytrzymalac)

ja na chwilke bo czasu mam minimalnie...przy Kordku....zwazywszy ze sie wczesniej urodzil okropnie jest krzykliwym i placzacym dzieckiem...

Buzka

ps.sorki za tamta zdjecie....kuzynki dalekiej bylo....
Zdjęcie troszkę nie wyraźne ale mały śliczniutki Jak my Ci zazdrościmy

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry wszystkim

Gucia mam to samo tyle że lewe biodro mnie boli
zaharia dobrze że się ocknełaś i szybko wyciągłaś
Kareniny gratuluje

Ktoś z nowych mamuś pytał się o szpital w Rydułtowach.
Ja będę rodzić w tym szpitalu

Ja zaczne prać wszystko w listopadzie
Wczoraj byłam u gina i wszystko w porządku z maleństwem. Niestety dupcie schowała i się nie potwierdziło czy to dziewczynka nadal. Fenoterol mam dalej brać i wytrzymać do 36 tc. Niech malutka jeszcze sobie posiedzi
Dopiero teraz zauważyłam że jesteś z Rybnika. Ja jestem z Jastrzębia więc to bliżiutko A powiedz mi czy w tym szpitalu dają znieczulenie do porodu????

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 12:29   #4636
elalank
Zadomowienie

Witam sobotnio Mamuśki

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem
U mnie już dużo lepiej jeśli chodzi o żołądek. Prawdopodobnie się czymś strułam. I widzę też, że nie jestem osamotniona z moim pęcherzowym problemem.

Mam do was pytanie, zwłaszcza do tych, które mają problemy z rwą. Czy to się objawia tak nagle, czy ma raczej tendencję wzrostową? I w którym miejscu zazwyczaj boli?
Chodzi o to, że dziś jak wstałam po południu, to w prawym biodrze mnie rwie, że ledwo chodzę i nie wiem, czy to rwa, czy może rozszerzająca się miednica
super, ze juz Ci lepiej z żołądkiem!
ja mam bóle, ale czy to rwa czy nie, to nie wiem. Bardziej mam na lewą stronę, i czasami jest tak, że wstać nie mogę z łózka, a do wc idę zgięta w pół opierając się na wszystkich meblach po drodze, a czasami odpuszcza i kilka dni mam spokoju.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czy Was tez bola zebra dziewuszki???
na szczęście Córcia oszczędza mi żebra- jak na razie

zaharia- świetnie, że Twoje samopoczucie lepsze! Mirian jest dzielną dziewczynką i wkrótce będziesz ją tulić w ramionach! A co do operacji- na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
mnie nie bolą żebra ale od 3 dni boli mnie spojenie łonowe!
Dla mnie to też tak jak dla Guci nowość, bo do tej pory czyłam sie bardzo dobrze, a teraz: krzyże, spojenie... masakra!
spojenie jest okropne, mam wrażenie jakby mnie ktoś piłą poprzecinał najgorzej boli w nocy i jak trochę poleżę w dzień i muszę wstać! ała!!!
Ale już niedługo jeszcze nam bedzie tego brakować

Cytat:

nie mogę! Dobrze, że się w porę zorientowałaś!

dudziakowa- cześć Mamusia! Jaki Kordek śliczny

Maria - super, że wszystko w porządku z maleństwem.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 12:31   #4637
katekatee
Zadomowienie

Cytat:

Mnie zeberka przestaly boleć, ale za to cała noc bolał brzuch i byl twardy i dzis rano równiez.
Domi a tymi żeberkami to chyba nie trzeba się tak martwić. Mnie też często bolą a zwłaszcza jak siedze przed komputerem No ale brzuch to co innego. Weź sobie magnez i nospę następnym razem. Mi nawet Pani w aptece powiedziała że w ciąży można brać nospę i nie trzeba się bać że to na dzidzie wpłynie. Więc jak mnie zaczyna boleć to ja biorę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 12:34   #4638
carolans
Zadomowienie

też zazdroszczę dzieciaczków przy sobie już niedługo wszystkie będziemy wklejać fotki

A pamiętacie ten serial dokumentalny co leciał na tvp 1 lub 2 "pierwszy krzyk" i w każdym odcinku była jakaś para i jak przechodzą ciąże i poród. szkoda że już nie leci ani nie skąd ściągnąć

narazie przeglądam filmy na youtube, natknęłam się na francuski film o ciąży, oglądnęłabym go chętnie http://www.youtube.com/watch?v=faZOcvTYb80
- nie jest drastyczny, jakby ktoś pytał a ukazuje kobiety z różnych kultur itp

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
Stary 2009-10-17, 12:58   #4639
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Super mama , super synuś

Kropka, pozdrów Malinę

Elu, ja właśnie też po meblach chodzę

Nic to. Idę mojemu szczęściu zrobić herbatkę, bo sobie biedak pęcherz przeziębił
Stary 2009-10-17, 13:04   #4640
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
też zazdroszczę dzieciaczków przy sobie już niedługo wszystkie będziemy wklejać fotki

A pamiętacie ten serial dokumentalny co leciał na tvp 1 lub 2 "pierwszy krzyk" i w każdym odcinku była jakaś para i jak przechodzą ciąże i poród. szkoda że już nie leci ani nie skąd ściągnąć

narazie przeglądam filmy na youtube, natknęłam się na francuski film o ciąży, oglądnęłabym go chętnie http://www.youtube.com/watch?v=faZOcvTYb80
- nie jest drastyczny, jakby ktoś pytał a ukazuje kobiety z różnych kultur itp

Ja znalazłam ten film jak chcesz to Ci podam na priva

Kate wzielam nospe

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-10-17 o 13:06
Stary 2009-10-17, 13:09   #4641
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Doła mam tak bez powodu :/

Wczoraj kupiłam żel dla małej -Mustela ...i wyprałam ciuszki które kupiłam ,pieluchy ...pochwale sie później fotkami
Stary 2009-10-17, 13:20   #4642
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Niemożliwa jesteś, ale pewnie to przez te ciążowe rozkojarzenie

Cytat:
Super, tylko że mało go widać.
Prosimy o jakieś wyraźniejsze

Cytat:
Poza tym snila mi sie Kachula i Brombi...byla juz noc i nastepnego dnia mialyscie termin porodu. Brombi siedziala na jakims morzu na jakims podescie ( bylo ciemno) i czekala na zzo, a ja jej mowilam, zeby sie tak nie napalala bo moga jej nie dac tego znieczulenia. A Kachula poszla rodzic ale ten porod to jakis straszny byl Czyli pewnie bedzie na odwórt

A byłam podobna do siebie w tym Twoim śnie ?
Ty mi chyba podświadomie zazdrościsz tego zzo i dlatego takie Ci się rzeczy śnią

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja na 14:00 ide do Malinki wiec was troche poobgadujemy zart bede jej musiala opowiedziec ile naspamowalyscie mamuski
Ucałuj ją od nas

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 13:25   #4643
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

dziewczynki a co jest z Sex Body ??
Stary 2009-10-17, 13:30   #4644
domi7ks
Zakorzenienie

Brombi nie zazdroszcze, nie zazdroszcze

Tez sie zastanawiam co moze byc z Sexy, trzeba zobaczyc na jej profil

Stary 2009-10-17, 13:36   #4645
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
dziewczynki a co jest z Sex Body ??
Też o niej ostatnio myślałam. Mam nadzieję, że wszystko u niej ok
Stary 2009-10-17, 13:42   #4646
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Co myslicie o tym wózku ,nie moge sie na żaden zdecydowac /nie znam sie

We wtorek mam kolejna wizytę ,boje sie /żeby wszystko było dobrze ....
Stary 2009-10-17, 13:58   #4647
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Co myslicie o tym wózku ,nie moge sie na żaden zdecydowac /nie znam sie

We wtorek mam kolejna wizytę ,boje sie /żeby wszystko było dobrze ....
O jakim wózku?

Aśka, co to za doły? Przecież wszystko jest w porządku, dzidzia zdrowa, Ty zdrowa, nie ma się co martwić

Stary 2009-10-17, 14:01   #4648
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Przepraszam linka nie dałam

http://www.tomas-wozki.pl/index.php?...products_id=18

Nie weim co to za doły powinnam sie palnać w łeb
Stary 2009-10-17, 14:22   #4649
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam linka nie dałam

http://www.tomas-wozki.pl/index.php?...products_id=18

Nie weim co to za doły powinnam sie palnać w łeb
A tam od razu palnąć w łeb
Baby w ciąży tak mają, że się martwią nawet jak nie muszą .

A co do wózka, to nie jest w moim typie
Plusem na pewno jest niska cena, ale jest dość ciężki, bo w wersji z kołami pompowanymi waży 19 kg. Ja wolę jak jest osobna gondola, taka twarda, a w tym tego nie ma, tylko jest takie nosidło wkładane do środka. Poza tym widziałaś na żywo te wózki? Ja widziałam nawet dzisiaj, jak byłam po wanienkę, wózek tego typu, one są bardzo niskie, co prawda rączka jest regulowana, ale sam wózek jest blisko od ziemi.
Ale to są akurat moje widzimisię, może poszukaj w necie jakichś opinii osób, które te wózki posiadają.

Stary 2009-10-17, 14:24   #4650
gissh
Raczkowanie

Dudziaczku, śliczny ten Twój Maluszek Oj, jak ja Ci zazdroszczę że możesz go już wziąć na ręce i przytulić... Ale jeszcze trochę i my też będziemy miały swoje maluszki na świecie

A teraz szybkie pytanie do Mamuś które skompletowały już wyprawki... Jaki rozmiar pościeli kupiłyście dla swoich maluchów? Chodzi mi o kołderkę... 90x120 czy 100x135? Bo ja się właśnie waham Dodam że łóżeczko będzie 60x120...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png

Edytowane przez gissh
Czas edycji: 2009-10-17 o 14:28
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości