|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Cytat:
w telegraficznym skrócie:1) szanujący się psycholog nigdy nie powie: wiem co czujesz, mam tak samo, przeżyłem coś podobnego 2) nigdy nie powie: na Twoim miejscu zrobiłbym (...), ani nie zaneguje uczuć, które Ci towarzyszą. nie powie nic w stylu: źle czujesz, jesteś w błędzie 3) nigdy nie poda gotowej recepty na rozwiązanie problemu Kinga Zduńska notorycznie wygadywała takie bzdury. no-to-rycz-nie. z doświadczenia wiem, że ludzie będący psychologami wcielają te zasady do życia codziennego (to własnie oni prowadzili z nami zajęcia, a stwierdzam to na podstawie kontaktu nie z jednym, a wieloma psychologami). Cytat:
no niestety zdarzają się też tacy fachowcy jak opisani powyżej. stosujący własne metody (szokowe ).
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A druga to Miłka, więc od razu inaczej (przez Ł a nie L )
|
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żartujesz, tak? I to miało według niej jakoś Ci pomóc? Uciekłabym jak najprędzej...Rzeczywiście można trafić na konowałów :/Cytat:
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
mój pies oficjalnie nazywa się Daisy, ale wołamy na nią Juma (od imienia lokaja Karen Blixen z Pożegnania z Afryką
), a później ludzie się dziwią, że na psa mówimy dżuma
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanie, a nie wiem totalnie gdzie zaglądnąc ;]
Czy jest jakiś przepis mówiący ile dokładnie pies może przebywać przypięty do budy? Wiem że nie może być tak, że jest przez całe życie (bo i tak sie zdarza) ale czy jest jakiś maksymalny czas kiedy pies może spędzić przy tej budzie?
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
A jak już jesteśmy przyt zwierzątkach....
Jakie zwierzątko jest najdłużej w ciąży? i jak długo ?
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Copyraptor
|
Dziewczyny, ja studiuję psychologię ogólną, i u nas co prawda dużo osób planuje być np. psychologiem sądowym, albo psychologiem reklamy i biznesu (jak ja), ale jest spora grupa osób które chcą zostać takim właśnie psychologiem-terapeutą o którym wy mówicie.
I jak ja czasem po nich patrzę, i wyobrażam sobie jakimi one będą psychoterapeutkami, to mi się w środku coś przewraca mam nadzieję, że się zmienią przez kilka lat, bo skoro one nie potrafią na głupich zajęciach uszanować tego, że ktoś ma odmienne zdanie, no to ja przepraszam, ale nie chciałabym u takiej osoby się leczyć..
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
łooooooł, a jak on długo żyje - z 60 lat. To im większe zwierzątko tym dlużej żyje?
![]() Jakie zwierzątko najdłużej żyje?
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory do przedstawicieli fauny, dożywających matuzalemowego wieku, zaliczano żółwie (300 lat), małże (400 lat), karpie i jesiotry (150 lat), słonie (120 lat), a nawet papugi (100 lat). Niektóre istoty żywe, zamieszkujące naszą planetę, sa pamiętają jednak początki kultury minojskiej na Krecie, choć do naocznych świadków zaliczyć ich nie można, ukrywają się bowiem w głębinach oceanów. |
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, niedawno była afera że mięso z lat 70-80 sprzedawali w Polsce do przedszkoli i tego typu placówek :s
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż moja mama kiedyś przyżądziła jesiotra w piekarniku, ponacinala go tak i włożyła do takiego czegoś na zapiekanki, otwiera a tu taki tasiemiec z tych nacięć wystaje! Do tej pory jak sobie przypominam ten widok to mi się niedobrze robi.
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
o matko
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie znam się na przyrządzaniu ryb, bo ich nie jadam, ale czy Twoja mama go nie wypatroszyła przed pieczeniem? |
|
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie dziwie się, jak nam w podstawówce baba od biologi pokazywala tasiemca w sloiku do tej pory go pamiętam i wogóle tę lekcję
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Może potem dopiero miała go patroszyć, nie wiem w sumie czego wcześniej tego nie zrobiła. Albo może przez te nacięcia powyjmowała wnętrzności ale nie trafiła na tego tasiemca. Ale dziwne bo ta ryba była wcześniej mrożona, to że on się nie zamroził...
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trauma gwarantowana... |
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu jak się pije wode z kranu to można dostać biegunki?
Jak jestem u mojego chlopaka i nie chce mi się czekać aż herbata wystygnie to dolewam sobie zimnej wody z kranu i się wszyscy dziwią że będę miała potem biegunke. A nigdy mi się to nie zdarzyło.. |
|
|
|
#3802 | ||
|
Copyraptor
|
Cytat:
Jak widzę coś rażąco błędnego to poprawiam ale tak naprawdę, to wszystko zależy od konkretnego psychologa. Niektórzy będą usiłowali narzucić pacjentowi jedyne słuszne podejście. Inni będą go tylko naprowadzali. To wszystko jest bardzo jednostkowe (: trzeba chodzić do takiego psychologa, po wizytach u którego czujemy się lepiej. I tyle. Jeżeli pomaga nam "kop w dupę" - idźmy do takiego. Jeżeli chcemy się tylko wygadać, i posłuchać opinii osoby postronnej - idźmy do takiego.---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Często się słyszy o tym, że nie powinno się pić wody z kranu ZA GRANICĄ, bo tam w wodzie występują bakterie, których nasze organizmy nie znają, i mogą na nie reagować biegunką. Np. w Afryce. Ktoś, kto mieszka w Afryce od urodzenia ma te bakterie w swojej osobistej florze bakteryjnej, i jest do nich przyzwyczajony. Obcokrajowiec nie, stąd biegunka - reakcja obronna organizmu. A potem się powtarza, że woda z kranu = biegunka.
|
||
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie
dzisiaj moje trzecie już ![]() Czym to może być spowodowane, że gdy założę dżinsy obcisłe (takie rurki zwykłe) albo rajstopy swędzą mnie całe nogi i muszę zdjąć. Alergia na proszek do prania, czy jakiś składnik materiału? sucha skóra? Też tak macie?
|
#3804 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam na imprezie gdzie laska u jednego takiego w chacie zwinęła podpache w papier i wsunęła za rurkę kanalizacyjna...wiocha. Wiem , że to ona bo po niej wchodziłam. Laski niektóre to straszne syfiary łażą z jedna podpaską cały dzień i jeszcze ją do góry dżemem wrzucaja do kosza.
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- ja tez tak mam ale nie jestem alergikiem nosze samonośki mniej w dupkę i udka swędzi. Polecam |
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie wiem co z tego wynika...
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale styl pisania świetny
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3809 |
|
Raczkowanie
|
a tak się wbiłam w jakiś wątek podpaskowo- tamponowy jak blondi prawdziwa nie cytując przepraszam laski.
a wiem...bo może z dwa razy w życiu z przyczyn niezależnych jechałam na jednym podkładzie cały dzień ...masakra a dla innych to normalka. a macie coś takiego w publicznym kiblu, że nie dotykacie klamki? ja to wole dupą otworzyć by nie spółkować z zarazkami wszystkich lasek z marketu np. a jak widze w klopie włosy łonowe to mam cofke ostanio widziłam takiego łoniaka dł. spokojnie 8 cm kto nosi takie chaszcze w kroku..pytam? |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

I co wyprawiała Kinga w MjakM, bo aż ciekawa jestem 
w telegraficznym skrócie:
).

Zapraszam 
Żartujesz, tak? I to miało według niej jakoś Ci pomóc? Uciekłabym jak najprędzej...Rzeczywiście można trafić na konowałów :/

Bo nie wiem co z tego wynika...