|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam łózeczko 90x120 ale kolderke oraz posciel kupilam 100x135...wydaje mi sie, ze dluzej posluzy bo jest naprawde duza |
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łóżeczko 90x120 a koł. i pościel 100/135 Mykam do teściów ,nie wiem co ja wymyśle z tym wózkiem ...papa: cmok:
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się specjalnie na tym nie zastanawiałam, poza tym, w tej pościeli którą zamawiałam, nie było innej wielkości. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- A jest taki wymiar łóżeczka? 90x120 ? Ja myślałam że jest 60x120 albo 70x140
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-17 o 14:43 |
|
|
|
|
#4655 | |||
|
Rozeznanie
|
jestem zla, nadrukowalam, odnioslam sie do waszych potow a tu
nic z tego nie wyszlo, och ten wizaz!!!!! ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
buziaczki dla mamusi i przystojniaczka---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
, a mala byla taka sliczna![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje za mile slowa, a co do czopka to niezle sie przestraszylam, ale ciekawe jaki efekt byl by gdybym go tam zostawila???
|
|
|
#4656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dz prosze sie tu nie poddawac nastrojom, ktorymi rzadza hormony! kochana glowa do gory, zrob cos dla siebie, mi zawsze pomaga "domowe spa" - wanna, maseczka, miseczka owocow, dobra muza... i po godz pielegnowanie siebie czuje sie duuuuzo lepiej ![]() polecam brombi widzisz ze mna juz jest zle, niech juz rodze bo jeszcze miesiac a moj tz oszaleje. juz mi nawet wstyd mowic o moich nocnych spacerach i konwersacjach - istny lunatyk ![]() , dzisiaj uznal ze bedzie musial zainstalowac w sypialani kamery aby monitorowac.... mnie![]() a ja myslalam, ze mala miriam.aaa musze sie pochwalic zamowilismy krzeselko dla miriam takie: http://www.bobowozki.com.pl/product_...85ec32595491d8 no i w koncu mam karmniki az 3 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- wow udalo sie dobrze, ze skopiowalam ![]() i na raty dalo rade!!!!
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zahario juz idzie priv
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Zahario, gratuluję zakupu karmników
![]() A domowe spa chyba zaraz sobie zrobię, może pomoże mi na mój bolący staw biodrowy, którego ból już rozprzestrzenił się do krzyża ![]()
|
#4659 |
|
Wtajemniczenie
|
Dudziakowa mały jest śliczny
Zaharia krzesełko odlot bardzo mi się podobają produkty peg perego |
|
|
|
#4660 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Maria2008;Nie byłam tam oglądać, ale z opiń dziewczyn które tam rodziły to sobie chwalą. Położne ponoć bardzo fajne. Dla dziecka potrzebne są pampersy i chyba kosmetyki. Na wyjście ubranko.
Narazie tylko tyle wiem, ale popytam jeszcze kogoś o szczegóły. Lekarz zresztą mi też pewnie jeszcze powie co i jak [/QUOTE]Dziekuje ci za odpowiedz..ja tez jak bede wiedziala cos wiecej to tez napewno napisze ![]() |
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziołszki, ja właśnie spojrzałam na mój suwaczek na babystrology a tam napisane jak byk "3 weeks 3 days to go "
![]() Jezusicku ![]() Zaharia ale fajny ten fotelik Cena podoba mi się już dużo mniej Cytat:
Mnie plecki tylko troszkę bolą, jak za długo stoję, ale za to coraz bardziej to spojenie łonowe i te kosteczki tam przy podwoziu. Ale co zrobię, tak musi być, skoro Młody naciska na nie swoim ponad 3 kg ciałkiem
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zalamana
przy wierceniu szafki z tych glupich mebli, moj tato zorbil dziure do pokoju malego...dziura na jakies 20 cm, bo tak odpadlo wszytsko na lozeczko, na misie i na inne rzeczy, jestem zalamana
|
|
|
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki a powiedzcie mi jeszcze..bo jestem nowa i nie bardzo sie orjetuje..jak wy robicie te cytaty w ramkach odpowiadajac komus na pytanie,bo jakos nie umiem tego zakapowac...
|
|
|
|
#4664 |
|
Zadomowienie
|
oj to bym się wkurzyła, zresztą ja ciągle chodzę podminowana bo wszystko się opóźnia z remontem, a ja już teraz zaraz chciałabym gotowe :/
Domi też poproszę linka na priva ![]() Asica wózek nie dla mnie, bo ja trochę inne kształty chcę, ale tak jak patrzę to mnie zastanawia opis "lakierowana konstrukcja" bo we wszystkich co ja oglądałam to było że aluminiowe takie i owakie, a tu lakierowana hmmm napewno plusem jest że kosz na zakupy jest wysoko, przekładana rączka. I pytanie czy gondola jest osobno i spacerówka czy z gondoli się jakoś robi? chyba jak są oddzielnie i gondola i siedzisko to lepiej. ale to tylko moje zdanie, bo na wózkach to się znam jak .... ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- wciskasz "cytuj" i już masz
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz mam serdecznie dośćbossheee, dopiero po remonce a tu taka dziura ku***a mac
|
|
|
|
#4666 |
|
Raczkowanie
|
oj to bym się wkurzyła, zresztą ja ciągle chodzę podminowana bo wszystko się opóźnia z remontem, a ja już teraz zaraz chciałabym gotowe :/
Domi też poproszę linka na priva ![]() Asica wózek nie dla mnie, bo ja trochę inne kształty chcę, ale tak jak patrzę to mnie zastanawia opis "lakierowana konstrukcja" bo we wszystkich co ja oglądałam to było że aluminiowe takie i owakie, a tu lakierowana hmmm napewno plusem jest że kosz na zakupy jest wysoko, przekładana rączka. I pytanie czy gondola jest osobno i spacerówka czy z gondoli się jakoś robi? chyba jak są oddzielnie i gondola i siedzisko to lepiej. ale to tylko moje zdanie, bo na wózkach to się znam jak .... ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- wciskasz "cytuj" i już masz ![]() NO I JAKOS NIE WYSZLO..... |
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie remont kibelka jeszcze nawet nie w połowie a mały już się coraz bardziej pcha na zewnątrz. Wszędzie pełno ludzi, nawet se pierdnąć za przeproszeniem za głośno nie można już nie wspomnę o jakimś ciążowym marudzeniu A i nam jak montowali okno to też wywalili dziurę do sypialni ale tżt to zagipsuje i będzie git. Także moja droga bez paniki. Dziurę się zagipsuje i będzie jak nowa. A ty niepotrzebnie denerwujesz dzidziusia. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- A właśnie Domi bo tak pomyślałam że mój mały to już się pcha na świat więc jakby coś to ja może tobie smsy będę pisać ![]() Bo ty masz późniejszy termin i raczej mnie nie wyprzedzisz no i na wątku też się udzielasz więc dobry z Ciebie łącznik by był |
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie Domi, przecież to naprawią Ja wiem, że to Cię na pewno wyprowadziło z równowagi, ale Ty masz jeszcze czas. A mojemu też coś nie idzie i miota przekleństwami na lewo i prawo, a jak on przeklina, to znaczy że jest bardzo źle ![]() Ja wiedziałam, że tak będzie, ale skoro się uparł zgrywać Zosię Samosię, to co ja mogę poradzić
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siedze i płacze;(
![]() nienawidze zadnych robót, ja juz mam dosc![]() Kurffaa jak zobaczylam to dziure to w ryk, tamten pokoj juz byl tak zrobiony zeby nic nei poprawiac a ta dziura jest taka wielka Kate wysylaj do mnie, ja bede informowala na biezaco Mamusie;* co prawda teraz nie mam nic na koncie, w listopadzie bede ladowala, bo w razie czego jakby u mnie cos sie zaczelo dziac a sama bylabym w domu to nie mialabym jak sie skontakowac z Tz czy z kimkolwiek...ale w razie czego bede pisala z Tz telefonu
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do remontów to u mnie jest to samo. Tylko że ja jeszcze siedze jak na szpilkach żeby to zdążyli skończyć zanim urodzę. Bo jak bym wróciła ze szpitala a tu ten bałagan to ja bym od razu Tżt chodzi wkurzony bo ciągle czegoś szukają, ja siedze sobie grzecznie w koncie żeby się niepotrzebnie nie narazić
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A remonty potrafią być bardzo stresujące! Zwłaszcza jak coś jest nie tak jak miało być. Nie martw się. Ważne, że da sie naprawić! |
|
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
widze że dzisiaj nie tylko ja mam jakis gorszy dzień . Nie wiem czemu wszystko mnie irytuje i szybko się wkurzam
idę zrobić sobie coś do jedzonka, mała mi szaleje w brzuchu cały czas, chyba gimnastykę robi, z każdej strony rozciąga. Dzięki za linka Domi, ale i tak się musiałam zarejestrować bo jakis bład mi wyskoczył, ale juz pobieranie ale coś czuję że przyjdzie mi poczekać bo ciągle jest ze server pełny ahhh
|
|
#4673 |
|
Raczkowanie
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
tu jest link do serialu, tzn tylko opis odcinków, szkoda że już nigdzie tego nie ma
![]() http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/4211358 chociaż to było prawie 10lat temu i pewnie teraz trochę inaczej jest u nas w szpitalach. ide zrobić jakiś makaron z czymkolwiek juz miałam chęć na pizze ale samej mi się nie chce jeść. Cały dzień nie ma tż ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- dzisiaj szaleję z linkami i filmikami ![]() dla mamusiek znających j.niemiecki i nie tylko, na rtl 2 i rtl leciał tv show o porodach http://rtl-now.rtl.de/baby.php?film_...&season=4&na=1
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
![]() Malinke pozdrowilam ![]() Bardzo fajna z niej dziewoja no i mialam okazje nawet poznac jej Kubusia, tzta i mame bo jak wychodzilam to oni przyszli![]() szpital w ktorym jest Daria jest boski.. ten na kopernika w ktorym ja bede to jakby porownywac dworzec glowny w kutnie z galeria krakowska.. szkoda ze moj gin tam nie pracuje
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie wstałam. Musiałam się położyć bo mnie całkiem zmogło. I... ja chcę już urodzić Brzuch mi ciąży, mała się rozpycha na maxa (upodobała sobie zwłaszcza szyjkę), wkurza mnie jej czkawka, brzuch mi twardnieje co chwilę, dokucza mi biodro i krzyż i ogólnie jestem jakaś taka wymemłana
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia biedna.. szkoda mi ciebie tak..
juz niedlugo..
|
#4678 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczorek kochane
![]() Zanim zacznę Was podczytywać, co dzisiaj spłodziłyście to chciałam oznajmić, że chyba czop mi odchodzi. :confu sed:![]() Jak byłam w toalecie siku to jak sie podcierałam zostal mi na papierze taki gesty zółtawy śluz, coś jak upławy tylko w wiekszej ilości i takie glutowate jak gesty kisiel. Myślę, że to czop, bo nigdy wczesniej takiego czegoś nie miałam i powiem szczerze jestem przerażona!!! Podtarłam sie jeszcze raz i znowu miałam taki spory kawałek. Nie wiem ile tego powinno wyjśc w sumie... ![]() ![]() ![]() Miała już któraś z Was coś takiego?? A no dodatek sniło mi się dzisiaj, że własnie odpadł mi czop, ale zrobił takie plum do wody podczas sikania. Później mi wody odeszły, a mój Mąż kazał mi trzymać nogi zacisniete, żeby sie skorpion urodził Jakiś miesiac temu sniło mi się, że urodzę 18 pazdziernika... No zobaczymy czy moje sny sie spałniają, oby nie, jeszcze z tydzień mogłaby moja kruszynka posiedzieć ![]() : prosi:A jakiś miesiąc temu to sniło mi się, że
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja już nie wiem czego chcę. Jakiś mnie dół dopada i albo przedporodowy baby blues i płakać mi się chce. Tak bez powodu ![]()
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
katekatee a ja myślałam, że Ty z Katowic jesteś
![]() ![]() z netu wiem, że jest znieczulenie w Rydułtowskim szpitalu, ale czy faktycznie to prawda to nie wiem, ale dowiem się też ![]() a Ty rodzisz u siebie w Jastrzębiu? katarina kurcze może ten tydzień jeszcze posiedzi w brzuszku ![]() Nie wiem, ale dziś też się zdenerwowałam, troche popłakałam jakiś ten dzień do dupy ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Verusia23 jak coś się dowiem to dam znać. Mieszkasz w rydułtowach? Dudziakowa więcej zdjęć Kordianka prosimy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

Dodam że łóżeczko będzie 60x120...

...papa: cmok:
A najlepsze że mojej siostrze też się sniło coś takiego
najgorzej boli w nocy i jak trochę poleżę w dzień i muszę wstać! ała!!!

U mnie remont kibelka jeszcze nawet nie w połowie a mały już się coraz bardziej pcha na zewnątrz. Wszędzie pełno ludzi, nawet se pierdnąć za przeproszeniem za głośno nie można już nie wspomnę o jakimś ciążowym marudzeniu