|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cześć kochane
![]() Ja tylko na chwilę... 100 LAT + BUZIAKÓW 100 dla KUBUSIA!!!
![]() Byliśmy wczoraj w C&A, ale nic nie kupiliśmy, tzn. nie było żadnych fajnych kombinezonów. Kupiłam Guzikowi tylko dwie bawełniane koszulki i tyle z zakupów. Byliśmy też w Smyku, ale tam to głównie oglądaliśmy zabawki ![]() ![]() ![]() Aniu - rewelacyjne te fotki. Może i ja sobie tego Gimpa ściągnę ![]() Marika - GWSH to też chyba w Tischnerze. No mam nadzieję, że nigdzie nie będziesz się musiała przenosić ![]() ![]() Ewelain - śliczne ciuszki kupiliście. Agusiu - tak sobie obejrzałam kilka razy Wasze zdjęcia i oto moje wnioski ![]() ![]() ![]() Czekoladko - ja smarowałam Guzikowi główkę maścią bephanten i myłam włoski szamponem Oilatum. Wykończyliśmy dziadostwo w ciągu trzech dni i więcej nie wróciło (odpukać). Olejuszka w ogóle się u nas nie sprawdziła. Piękną ma czuprynkę Twoja księżniczka ![]() ![]() Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-17 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2313 | ||
Zakorzenienie
|
Dużo zdrowka dla Kubusia
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |||
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dziekujemy za zyczonka
![]() Cytat:
mowisz ze sliweczki Nince smakuja??? kurcze u nas nie ma takich rarytasow ![]() Cytat:
o 19 dawalam mu "grysik" i spal do 3 i wtedy jadl... wkoncu stwierdzilam ze nie bede juz go karmic w nocy i o 19 dalam mu zwykle mleczko a o 23 "grysik" i chociaz budzil sie przez kilka pierwszych dni o 3 to nie byl glodny... poprostu sie przyzwyczail... nie chce zapeszac ale chyba powoli wydluza sobie ten sen... dzis sie obudzil o 4:30 ![]() Cytat:
zakupilismy Kubie dzis prezencik ![]() ![]()
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
Czesc Mamuski i maluszki.
Maxymilian dziekuje cioteczka wizazowym za wczorajsze zyczonka ![]() Wszystkiego najlepszego dla Kubusia ![]() Wczoraj swietowalismy tez z tztem 2 rocznice slubu cywilnego i powiem ze bylo bardzoo milooo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Maxiula nauczyl sie wreszcie ciagnac z butelki ![]() ![]() ![]() Naprawde nienadazam za wami kilka stron przelecialam i nic wlasciwie niewiem o czym piszecie a zaraz musze leciec zrobic malemu jedzonko potem kompanie i usypianie. wklejam tez nowe foteczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
Świetne krzesełko. Można takie kupić na allegro? Ile kosztowało?
#2317 |
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki
![]() No nie wierze że wy tylko tyle naskrobałyście ![]() ![]() ![]() ![]() blondynkapoznan - yyyyyyyyyyy sam ten prent chyba nie, on był w całości jak się nie mylę. pakusia - wszystkiego naj, naj dla Kubusia ślicznie wyglda ten wasz pajączek ![]() ![]() ania - to ja sie chyba nie chytam z takie cuda bo lewus ze mnie w tej dziedzinie i tylko bym cosik sknociła. DIDI - o rany ale super siedzi ![]() iskierka - hehe pokazuj no ten kombinezon ta rażówę ![]() ![]() Ewelain - bardzo ładne te ciuszki ![]() Illbana - a byłas kochana w rybniku w C.H.? ja lubie robic zakupy w 5-10-15 ale jeszcze nie byłam, może w tym tygodniu sie wybiorę, bo mój krasnalek też nie ma nic zimowego. No ja sie tam nie znam na tych uczelniach jakie tam macie ale dobrze wiedziec ![]() No to zmykam diewuszki, troszke mi smutno bo czasami czuję się tu prawie niewidoczna ale trudno pa. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Pakusiu fajne to siodełko.
A to się jakoś składa czy coś? Przydałoby się takie jak np gdzieś jadę czy cuś Marika bo jak Ania się rozpepla to wszystkie czują się niewidoczne ![]() Nagadaj im i jeszcze ![]() ![]() ![]()
#2319 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Ale na szczescie lapie troszke internecik ... ![]() Wszystko przeczytalam, milo soboty troszke tego bylo... To zapamietałam... Doris jasne napisze co radzil pediatra....Kalinki sa najmlodsze ale ona nas rzadko odwiedzaja a mi chodzilo o mamusie ktore sa tu z nami na bierzaco... Oj ja mam apetyt ogromniasty...wiekszy niz w ciazy... Pakusia super krzeselko, ile kosztowalo ze tak zapytam... Przekaz syneczkowi zyczonka....sto latek! Iskierko moje dziecie jutro konczy 4 miesiace i narazie jezdzimy w gondolce ale Aleks jest grzeczny bo gdyby nie to przesadzilabym go juz do spacerowki a w takiej sytuacji zrobie to dopiero jak bedziemy jechac do polski na swieta... Ale slicznie spi twoja corcia w nocy.. ![]() Michaela fajnie sobie uczciliscie rocznice czyli bylas w bialej bieliznie...lubie biala... Synek rosnie...sliczny chlopczyk A gdzie Magducha sie podziewa? ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Oj marika nie mow tak bo i nam smutno.... to dlatego ze jest nas tu tyle i zdarza nam sie zapomniec komus odpisac... ja zawsze dokladnie czytam twoje posty...i fakt ty kazdemy cos odpiszesz...miło ![]() dobrze ze wczesniej wrocilas do domku... w liceum to jest tak ze to uczniowie wagaruja a na studiach wykladowcy hahah ![]() ide bo moj malec krzyczy...
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Mell kiedy wprowadzasz nowosci do diety małego? Co palnujesz dac jako pierwsze? Pochwale sie Wam ![]() ![]() ![]() ![]() We wtorek konczy 4 miesiace i chyba podam mu po raz pierwszy zupke. Zrobie tak jak Agusia, stopniowo bede wprowadzała nowe warzywka ![]() Mam pytanko : ile dodaje sie tej oliwy? Mała łyzeczka wystarczy?
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Dzis Filipka zostawilismy pierwszy raz samego z dziadkiem (tata tzta), ale poradzil sobie i nawet mu nie plakusial... ale wiecie co...dziecko chyba czuje jak cos sie zmienia w jego rytmie dnia, bo jak wychodzilismy to zrobil taka minke w podkowke, tak jakby wiedzial ze go zostawiamy i zaczal troche marudzic..a mioczywiscie lzy w oczkach sie pojawily... Bylismy rozejrzec sie za fotelikami do samochodu, ale nic ciekawego nie znalezlismy i kupimy przez neta. Teraz padam na pyszczek bo wysprzatalam chalupke wiec zaraz biore szkraba do wanny i idziemy sie razem pluskac ![]() malutka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marika no prosze, Ty to sie bujasz kochana ![]() ![]() ![]() ![]() pakusia buziaczki dla Kubusia ![]() ![]() Didi sliczne zdjecia, najpiekniejsze jak braciszek tuli siostrzyczke ![]() ania kaczuchy ![]() ![]() kuroikaze tez mialas przeczucia? ![]() ![]() czekoladka rowniez polecam kosmetyki z Oilatum, akurat moj maly nie mial ciemieniuchy ale luszczyla mu sie troszke skora na twarzy i bardzo pieknie krem z Oilatum nawilzyl i teraz ma buzke jak prawdziwy niemowlaczek ![]() Ilbana masz w zupelnosci racje, tz to cala mama nawet z charatkerku ![]() Mell Ty sledziku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() na poczatku gdzies na 100 ml zupki dawalam mniej wiecej lyzeczke oliwy.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-10-17 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | ||||
szyciowa specjalistka :)
|
hej dziewczyny,
z Alą lepiej, ale analizę i tak jej zrobię w poniedziałek, ... jak na złość rozkochała sie w sikaniu do kibelka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nic mi nie mów mój miał 3miesiące i tak wywijał w gondoli że spasowałam. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
|
wrrrrrrrrrr
pisałam odpowiedź do wszystkich po kolei i komp się wyłączył ![]() ![]() buziaki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
haha rumiankowa
![]() ![]() ![]() ![]() yyy ehem ehem yyyy...RAZ DWA TRZY...próba ściemy: yyy Dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-10-17 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
anulka któraś jest tu lepsza
![]() często jak pisze to jest: odpisałam każdej ale coś mi wcięło więc ..... ![]() żartuje ![]() ![]() ![]()
#2327 |
Wtajemniczenie
|
Cassandra no zaczne pewnie od soczku z jablka potem marchewki i na noc mleko z kasza lub kleikiem jeszcze nie wiem narazie troszke sie gubie w tym wszystkim...ale jak juz zaczne podawac jedzonko to pewnie powoli dojde do tego co i jak
![]()
#2328 | |
|
Cytat:
u na Pietrek toleruje wszystko, właśnie oprócz kaszki. Pediatra powiedziała, że kaszka jest na razie za ciężka. Młody jest po niej bardzo niespokojny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
aljaka a u mnie znowu po kleiku Mały strasznie wymiotuje
![]() I daje mu kaszkę na dobranoc która jest bardziej syta i tym samym cięzka i nic mu nie jest. Mell tak naprawdę sama musisz sprawdzić co Twój syncio woli, ważne żeby początkowo dać tego małe ilości np łyżkę kaszki na 120 ml a nie 5 łyżek i stopniowo zwiększać
#2330 | |
|
Cytat:
chodziło mi by nie dawać nowych rzeczy na noc, tylko w dzień wypróbować. a tę kaszkę na dobranoc właśnie teraz dostał...zobaczymy, na razie śpi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
A mój po kaszce śpi max 5 godzin i później już pobudki co 2 godziny
![]() Ja już nie wiem jak go tego oduczyć. Planuje go od poniedziałku wodą przekupić ale u mnie to trudne bo on nie pije z butli wcale, tylko z cyca i łyżeczki czasem z niekapka 23 szczepienie to podpytam ![]()
#2332 | |
|
Cytat:
ostatnie jak się przebudza daję smoka. Butla dopiero jak sie naprawdę zniecierpliwi. Ostatnio tak od kilku nocy do 4-5 dobijam. Ale to wstawanie i dawanie smoka też męczące, ale może oduczy go pałaszowania przez sen...no przecież to już dorosły mężczyzna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Wtajemniczenie
|
Carolajna i alijaka dziekuje za cenne rady i tak zrobie, dam mu na dzien i zaczne moze od kleiku jak bedzie ok to kaszka bo bardziej syta, tak? a pozniej ten posilek bede dawac wieczorem.
Ogladam mam talent i tak wpadam na pieterko na kadzej reklamie poczytac co tu naskrobalyscie... ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Ostatnio mialam mniej pokarmu i znow budzil sie o 2 ale walczylam ze smokiem i od 3 dni budzi sie kolo4 ![]()
![]() |
#2334 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Ja juz daje Kubie kleik i kaszke
![]() Kleik jest lekkostrawny i bez cukru, na poczatek najlepszy. Ja tez oglądam Mam talent. Świetna byla ta dziewczyna co spiewała "Alleluja" , Katarzyna jakoś tam ![]() ![]()
![]() |
#2336 | |||
Zakorzenienie
|
Oznajmiam, że W BIEDRONCE SĄ PIĘKNE RAJSTOPKI DZIECIĘCE ZA 6,99 ZŁ
![]() Nina dopiero zasnęła, a ja po 2 godzinach próby usypiania, kombinowania załapałam, że to dziąsełka... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Krzesełko świetne. Ja chcę kupić coś w tym stylu ale wyższe. Prawdopodobnie zamówię takie i myślę, ze zdecyduję się za jakieś 2 miesiące np. na Mikołaja je kupić dla Ninki, bo na razie świetnie wciąga deserki i obiadki w leżaczku jaki ma. Ona go uwielbia i całe dnie spędza w nim co widać na większości zdjęć ![]() Takie upatrzyłam: http://allegro.pl/item763054383_arti...stolikiem.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
anulka, Carolajna - foch!
![]() nie będę się tłumaczyć, bo nie. myślcie sobie co chcecie. idę sobie popłakać, bo wpadłam w depresyjny nastrój. nie spodziewałabym się po Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
U mnie smok nie sprawdza się niestety
![]() Taki jest z tego efekt że Misiek mi się rozbudza całkowicie i 2 godziny nie spi Więc dla spokoju zapodaje cyca i śpi dalej Chyba będe musiała mu podać jednak butle z piciem bo wydaje mi się ze to wszystko przez sezon grzewczy, zmieniło się powietrze może i pić mu się chce, bo ja teraz pije jak oszalała.. Mell podobno bardziej sycąca jet ta kaszka na dobranoc ale mój po jakiejkolwiek kaszce i tak nie przesypia nocy, budzi się o północy a zasypia około 20 Cinusiowa ![]() Babolku mój podaj mi ten przepisik ![]()
#2339 | |
|
Cytat:
![]() ja tam ci wierze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.