|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
oj żebyś wieziała, że i mnie
![]() e tam ![]() wlaśnie zaczynam kolejną porcję ![]() ![]()
|
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
|
|
|
|
#1713 | |
|
BAN stały
|
Obca,ja również trzymam kciuki.
![]() Własnie na maila dostałam wiadomość,że w Szczecnie ( jest tu ktoś ) Gala Ślubna 17-18 października. Cytat:
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-10-17 o 20:39 |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
metkoo tak? hmm z jakichś szczególnych powodów?
![]() a teraz się zastanawiam, czy nie wystarczą same kolczyki do niej Madmuazelle fajnie... tylko, że na takiej gali to ja myślałam, ze tam naprawdę dużo będzie, a jak dla mnie to szkoda czasu, bo np cukiernie i kwiaciarnie to się troszkę później wybiera, a tego było najwięcej ;/ Ale może się to komuś przyda
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-17 o 20:40 |
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
dobry wieczór
![]() Co do sukni to planowałam szyć, ale dzisiaj znalazłam salon gdzie mają wyprzedaż i suknie są za 500zł:P Był już zamknięty więc pojadę tam na początku przyszłego tygodnia ![]() Zamówiliśmy dzisiaj obrączki wklejam fotki![]() Załącznik 2591508 Załącznik 2591509 Załącznik 2591510 obiór 14 listopada
|
|
#1716 |
|
BAN stały
|
Dokładnie Chilanes,ale a nóż się komuś ta informacja przyda.
![]() Prymulko,sliczne obrączki. I są/jest nawet taka dosyć gruba/szeroka ile ma???Widze,że masz tak samo jak jak,lekko owłosione palce.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-10-17 o 21:25 |
|
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Wczoraj podjęłam w końcu "ostateczną" decyzję i zamówiłam suknię Suknia będzie szyta na miarę, ale jeszcze do końca nie zdecydowałam który to będzie model- waham się pomiędzy dwoma. Bardziej podoba mi się pierwsza (już jakiś czas temu Wam ją pokazywałam), ale druga optycznie powiększa biust (a tego mi trzeba :P) Mam czas do kwietnia żeby zdecydować którą wybiorę Wiem na pewno, że będzie biała, bo w ecru wyglądałam jakoś dziwnie.Pozdrawiam Was dziewczyny ![]() Zabieram się za czytanie poprzednich postów, bo mam straszne zaległości
|
|
|
|
#1718 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam Was dziewczyny, jestem NOWA na Forum
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
janiiis dziś pani w pewnym salonie wciskała mi wzór tej 1 sukni
pm1408 witam, może napiszesz nam coś o sobie?
|
#1720 |
|
Raczkowanie
|
chilanes a na jaki typ sukni się zdecydowałaś? też z MS Mody? bo cena podobna do mojej (tyle że ja na razie nie kupiłam bolerka ani innych dodatków)
pm1408 witaj! czy w nicku masz datę swojego ślubu?
|
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Chilanes gratuluje zakupu sukni, na którą się w końcu zdecydowałaś? Obca mam nadzieję że wszystko pójdzie tak jak zaplanowałaś a ode mnie właśnie goście poszli, posprzątałam już ze stołów i mieszkanie zaczyna przypominac w końcu to znajome mi miejsce Padam na twarz po wszystkich tych przygotowaniach, do tego coraz bardziej zaczyna mnie boleć kręgosłup, jeszcze dzisiaj była msza zamówiona za naszą rodzinę zmarłą i nie było gdzie usiąść i stałam 1,5 h, ( tak tyle trwała msza ) już po 40min myślałam że zacznę zbierać kręgi z podłogi, więc chyba jakiś ibuprom sobie wezmę bo nie wysiedzę dłużej przy kompie
|
|
|
|
#1722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też zdecydowałam się na suknię z Ms Mody, ale model Amanda. Twoja suknia jest przepiękna, niestety krój troszkę nie na mnie, bo nie dodaje dużo ciała ( a mnie to potrzebne, bo bardzo szczupła jestem :/)Widzę, że jesteś ze Śląska. mogę zapytać, gdzie będziesz kupować suknię i jaka jest cena? Moja w salonie w Tychach kosztuje 1900.
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aż się boje myślec co to za suknie za 500 zł ![]() jak kupowałam ostatnio suknię z bratowa i byly modele wyprzedażowe za jakies 1000/1500 zł i powiem szczerze, że za darmo bym takich nie chciała więc zastanawiam się jak musi wygladać suknia za 500 zl ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
pati1920 jestem z Rybnika i tam kupiłam suknię...i coś mi się zdaje, że to do Ciebie kilka dni temu posłałam maila w sprawie Twojej sukni właśnie :P
W salonie są poprzeceniane suknie na 1490 zł, a szycie na miarę każdego modelu z kolekcji 2009 kosztuje 1690zł. Większość sukni z kolekcji 2009 ma przejść do kolekcji 2010, ale już z "nową" ceną. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A zapomniałam Wam jeszcze napisać, że jak w piątek byłam w przymierzalni, to słyszałam rozmowę PM z ekspedientką i PM mówiła, że szuka sukni na jutro, bo jej krawcowa tak spierdzieliła suknię, że jest gotowa kupić następną byle jakoś wyglądała aż się przeraziłam. Dobrze, że tę moją krawcową mnóstwo osób poleca, bo inaczej po podsłyszeniu tej rozmowy bym przestała brać pod uwagę szycie sukni
|
||
|
|
|
#1726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
im częściej ją widzę tym bardziej mi się podoba Super wybór![]() a co do tych sukni to pójdę i zobaczę a potem Wam powiem Coś mi się wydaje, że teraz najlepiej kupić suknię, bo w listopadzie firmy płacą podwójny podatek i dlatego się tak starają:Pco do palcy to nigdy nie zwróciłam na to uwagi:P
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doooooobry
Wstawac spiochy!!!!!!!!!!!:brzyda l:![]() Kurcze jak ja lubię weekendy ![]() TYlko dlaczego one tak szybciutko mijają![]() Prymulka ładne obrączki, takie ciekawe
|
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello! I znowu szaro, buro i ponuro
![]() Prymulkaa obrączki bardzo ładne, takie nietuzinkowe Mnie podobają się inne, ale powiem szczerze, że te mnie zaciekawiły janiiis pierwsza suknia cudna ![]() pati mamy podobny gust bardzo podobają mi się suknie w tym styluobca ciekawa jestem jak tam zmówiny, ale i tak wiem że wszystko się udało ![]() Wczoraj z TŻ pojechaliśmy zerknąć na "naszą" salę, ponieważ było na niej wesele chłopaka, którego mój TŻ troszkę zna Wprawdzie tylko trochę zaglądnęliśmy, ale spodobało nam się
|
#1729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze, ze coraz wiecej PMek ma juz suknie, a ja dalej weny nie mam no ale ja mam czas Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja juz sama nie wiem czy kupowac obraczki teraz w grudniu czy sie wstrzymac, bo to w sumie nie jest taki pilny zakup, a nie wiem czy chce zeby mi lezaly w szufladzie tyle czasu... Ty to co innego, bo slub niebawem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie wczoraj byla rodzinka ze swietkorzyskiego i byla imprezka TZ ich jeszcze nie znal, wiec akurat poznal, tak, ze na weselu juz bedzie znal calutka moja rodzine ja z jego strony tylko chrzestnych jeszcze nie znam poznam jak pojedziemy z zaproszeniami ![]() w ogole wczoraj cos zaczelam lekko kaszlec, wiec wypilam sobie fervex przed snem... tak mnie scielo po tym z nog ze w moment zasnelam wiec jak ktos ma problemy z zasypianiem, a przy okazji jest przeziebiony to polecam fervex spanie gwarantowane (przynajmniej na mnie tak dziala )moja rzezucha jest juz gotowa do konsumpcji
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-18 o 09:40 |
|||||
|
|
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wena mnie co jakiś czas nachodzi ale jeszcze ją powstrzymuję.Zdrówka życzę, oby Cię nie rozłożyło tak jak mnie. A co do fervexu, to na mnie on działa niekorzystnie, raz go sobie zaaplikowałam i dostałam na twarzy wysypki, wstrętnie swędzącej
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie chce zeby ta suknia lezala tyyyle czasu i czekala ![]() mysle, ze raczej nie powinno mnie rozlozyc, bo to tylko lekki kaszelek - poza tym czuje sie wysmienicie z reszta mnie tak latwo nie rozklada ostatni raz z powodu przeziebienia (bo czegos co trwa 1 dzien grypa raczej nie da sie nazwac) lezalam w lozku w 3 klasie podstawowki. krecilo mi sie w glowie i w ogole masakra, a na nastepny dzien bylam jak nowonarodzona no jeszcze w LO mialam przez 3 dni grype zoladkowa, ale to mama przywlokla wirusa ze szpitala i chorowala cala rodzina, wiec bylam bez szans ![]() u mnie fervex na szczescie tylko sennosc powoduje aczkolwiek na pewno nie bede go pila przed jazda samochodem, bo bym zasnela za kierownica rodzinka przywiozla nam wczoraj wlasnorecznie ubita wiejska kure (mieszkaja na wsi i kiedys jak mieli krowy to jeszcze dostawalismy sery i maslo, ale teraz maja juz tylko kury )mama chce na niej ugotowac rosol... oj na pewno nie bede jesc rosolu z takiego tlustego ptaka a TZ w koncu odebral swoja legitke, wiec koniec sciemniania przy kupowaniu ulgowych biletow jedziemy dzis do aqua parku sie wysaunowac i popluskac w wodzie bo co innego robic w taka smetna pogode
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mianowicie, że teraz bym się na jakąś suknię napaliła, byłabym przekonana że to TA, zamówiłabym ją, po czym weszłaby nowa kolekcja i byłabym wściekła na siebie za pospiech, bo spodobałyby mi się inne suknie W moim przypadku to możliwe Co do fervexu, to w razie bezsenności możesz go stosować jako środek nasenny
|
|
#1734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co ja cały czas myślę, co mam zrobić. Nie wiesz, ile tam jest przymiarek? U nas wiem, że jest tylko jedna. Musiałabym przekalkulować, czy mi się będzie opłacać. Kurcze, ja cały czas liczyłam, że ktoś będzie ją sprzedawał. Zaoszczędziłabym połowę ceny. Ale chyba nie miała za wielkiego wzięcia w tym roku, bo pojawiła się tylko raz biała, rozmiar 38, a ja potrzebuję 34 ecru "Twoją" numer 1 widziałam na allegro. Wyglądała ślicznie na tej dziewczynie. Tak, jak pisałam, gdybym miała większe biodra, zastanawiałabym się nad nią. ale jak ją przymierzyłam, to wyglądałam jak patyk ![]() Dziewczynki dziękuję wszystkim za miłe słowa na temat mojej sukienki
|
|
#1735 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo nie znoszę tego smrodu. "Prawdziwa" kura tak nie jedzie. I jak się poobcina zbędną skórę, to nie jest taka tłusta A w ogóle, to Ja takiego kupowanego mięska z zupy nie wyjadam, bo jak czułam jak śmierdziało podczas gotowania, to mi się odechciewa. Samą zupę przełykam U nas na wsi też kiedyś można było kupić mleko, a teraz to już tylko jajka, ale też trzeba wcześniej zamówić. Po wejściu do unii już się rolnikom nie opłaca trzymać kilku krówek - ze szkodą dla nas ![]() Cytat:
![]() Firmy płacą podwójny podatek nie w listopadzie, a za listopad, czyli do 20 grudnia ale i tak już teraz mówią, że trzeba się spieszyć z kupnem sukni, bo potem nie będzie poromocji, bo będą targi ślubne.A moja fotografka podała mi telefoniczznie starą cenę i już mi jej nie zmieni. Teraz ma 50 zł więcej, a na spotkaniu mi powiedziała, że i tak jeszcze podniesie, bo przed targami zawsze podnosi. rok temu jak wzięłam od niej cennik, to nasz zestaw kosztował ponad dwa tysiące, a teraz będziemy mieć 1850 (ale razem z plenerem będzie 2 tys.), a na targach bez pleneru w inny dzień było te dwa z hakiem (bo się dopłaca 150 zł jeśli plener jest w inny dzień).Wtedy ta cena mnie odstraszyła i myślę, że wiele osób też to mogło odstraszyć. Nie wiem po co te ceny tak na targi podnoszą może po to że jak zrobią promocję, że jak ktoś podpisze umowę w dniu targów, to dadzą mu 20% zniżki a i tak wyjdą na swoje a ludzie myślą, że zrobili interes życia
|
||
|
|
|
#1736 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje Wtym linku było podane, że ona kosztuje 127 zł Cytat:
![]() Witamy Cytat:
Cytat:
A myślałam, że tylko ja tak na niego reaguję ![]() Byliśmy wczoraj z TŻtem u jego kuzynki, bo się jej synuś 3 tygodnie temu urodził W ogóle wczoraj maraton mieliśmy, bo później pojechaliśmy do mojej kuzynki na urodziny, a później na parapetówę. TŻcik do tej pory śpi Wczoraj by o mały włos pobił swojego kumpla, za to, że się niewłaściwie do mnie odezwał Zawsze mnie broni mój bohater |
|||||
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Martoolko we mnie też się ostatnio instynkt macierzyński odezwał, jak odwiedziliśmy koleżankę i jej 2 miesięczną córcię ;]
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
pm1408 witaj chilanes jestem ciekawa twojej sukni tak po prostu, pewnie jak wiekszosc dziewczyn ![]() Prymulkaaa szerokosc obraczek fajna ale same w sobie mi sie nie podobaja, janiiis pierwsza suknia zdecydowanie ładniejsza, pati1920 sukienka ładna
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale instynkt ojcowski to on ma
|
|
|
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle, ze na opakowaniu jest napisane, ze nie mozna go stosowac dluzej niz 5 dni bez konsultacji z lekarzem ![]() Cytat:
z reszta jeszcze nigdy w zyciu zupy nie ugotowalam (oprocz takich z torebki jedyne mieso jakie jem z zupy to wolowina, ktora jem z sosem chrzanowym ![]() za wiejskim mlekiem tez nie przepadam - dla mnie zdecydowanie za tluste a jeszcze jak jest cieple prosto od krowy to w ogole fuuuuj wole takie 1,5% z kartonu co do jajek to tez nie mam tak wrazliwych kubkow smakowych zeby czuc roznice ![]() za to prawdziwe maselko i twarozek ![]() a ja ogladam dzieci znajomych i zero instynktu ![]() z reszta mojemu TZowi chyba tez niespiesznO ojciem bedzie dobrym, ale w swoim czasie ![]() robie liste piosenek, ktore beda grane z cd w przerwach zespolu muzyka to jednak poprawia humor slucham sobie na you tube i az mi sie tanczyc chce ![]() jeszcze bede musiala sprawdzi z repertuarem zespolu zeby to byly takie piosenki, ktorych oni nie spiewaja bedzie duzo Queen, Pink Floydow, Rolling Stonesow, Guns'n'Roses, Kultu, Michaela Jacskona, Goraczki sobotniej nocy i Grease do tego Abba, The Clash, Bee Gees, Roxette, Myslovitz, Bregovic itp itd. ![]() tak sobie mysle, ze je jakos ponumeruje na plycie i ustawie np. 3 szybkie, 1 wolna i zespol poporstu bedzie puszczal jak bedzie szedl na przerwe ![]() ooo teraz mi leci Pink Floyd - High Hopes Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-18 o 12:46 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało

Wprawdzie tylko trochę zaglądnęliśmy, ale spodobało nam się
Jestem zadowolona
rok temu jak wzięłam od niej cennik, to nasz zestaw kosztował ponad dwa tysiące, a teraz będziemy mieć 1850 (ale razem z plenerem będzie 2 tys.), a na targach bez pleneru w inny dzień było te dwa z hakiem (bo się dopłaca 150 zł jeśli plener jest w inny dzień).
Gratulacje
A myślałam, że tylko ja tak na niego reaguję