Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-18, 13:28   #1741
madziulka_
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez pati1920 Pokaż wiadomość
Hej janiiis ja też zdecydowałam się na suknię z Ms Mody, ale model Amanda. Twoja suknia jest przepiękna, niestety krój troszkę nie na mnie, bo nie dodaje dużo ciała ( a mnie to potrzebne, bo bardzo szczupła jestem :/)Widzę, że jesteś ze Śląska. mogę zapytać, gdzie będziesz kupować suknię i jaka jest cena? Moja w salonie w Tychach kosztuje 1900.
Bardzo ładna suknia, subtelna
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Dzień doooooobry Wstawac spiochy!!!!!!!!!!!:brzyda l:
Kurcze jak ja lubię weekendy TYlko dlaczego one tak szybciutko mijają

Prymulka ładne obrączki, takie ciekawe
Zgodzę się, weekendy sa za krótkie i mijają jeszcze szybciej

A o co chodzi z tym podatkiem w salon sukien ślubnych?Bo coś wspomniałyście?
Ceny bardzo wzrosną czy jak?

Ja gotowałam dzisiaj rosółTylko tą zupę umie robić

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 13:50   #1742
pm1408
Raczkowanie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Witam, mieszkam na dolnymśląsku i mam 22 lata.Również będę PM 2010.Planujemy skromny ślub cywilny dla najbliższej rodziny.Rozglądam się na forum, aby obrać jakąś koncepcję. Witam Was serdecznie Dziewczynki
pm1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 13:58   #1743
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pm1408 Pokaż wiadomość
Witam, mieszkam na dolnymśląsku i mam 22 lata.Również będę PM 2010.Planujemy skromny ślub cywilny dla najbliższej rodziny.Rozglądam się na forum, aby obrać jakąś koncepcję. Witam Was serdecznie Dziewczynki
Witaj Mam nadzieję, że spodoba Ci się u nas Jeśli podasz datę ślubu, to Kasia wpiszę Cię w nasz kalendarz
Stary 2009-10-18, 13:59   #1744
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
A jak u TŻta jego instynkt ojcowski? Mój TŻ jeszcze się boi takie maleństwo brać na ręce (jak dzidzia ma tak3-4 miesiące to dopiero wtedy ma odwagę ją wziąć, bo tak się boi, że krzywdę zrobi ), ale instynkt ojcowski to on ma Wczoraj bacznie obserwował akcję przewijania maleństwa no i oczywiście fotki mi robił i wszystkim pokazuje jak fajnie wyglądam z dzieckiem
mój właśnie ostatnio trzymał kilkakrotnie malucha tej koleżanki, rozczula mnie ten widok i jego chyba też bierze Poza tym często gada o dzieciach (bliźniaki oczywiście ), że będą takie wredne, jak on, a nawet gorsze
Cytat:
Napisane przez pm1408 Pokaż wiadomość
Bardzo miło, że do nas dołączasz
Napisz PW do Kaśki87 http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=143770 ze swoją datą ślubu, to wciągnie Cię w kalendarz

Do ślubu 10 m-cy i 3 dni

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-18 o 14:00
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 14:09   #1745
janiiis
Raczkowanie

pati1920 ja mam ślub w lipcu, zebranie miary wyznaczyły mi w tym salonie na kwiecień, potem w połowie czerwca mniej więcej będzie jedna przymiarka. Jak się okaże, że coś trzeba będzie poprawić, to jeszcze zdążą to zrobić (podobno to kwestia kilku dni). Też zastanawiałam się nad tą Twoją Amandą, w zasadzie pierwsza wpadła mi w oko, ale ostatecznie wybrałam inną
Ta "promocja" w Rybniku podejrzewam że niedługo się skończy, najpierw miała być do końca września, potem ją przedłużyli ale nie wiem do kiedy. W zasadzie z dojazdami do Rybnika (co najmniej 3 razy musiałabyś przyjechać) to nie wiem czy coś na tym zyskasz...

ps. dziewczyny dziękuję za opinie, mnie też bardziej podoba się ta perwsza suknia i na 99% to ją wybiorę
janiiis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 14:14   #1746
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Ja gotowałam dzisiaj rosółTylko tą zupę umie robić
eee no to nie jest źle. Podstawy już masz. Teraz wystarczy wrzucić koncentrat pomidorowy i zaciągnąć wodą z mąką lub mlekiem z mąką i masz pomidorówkę. Albo możesz wrzucić mrożoną mieszankę warzywną i kilka pokrojonych w kostkę ziemniaków i wyjdzie jarzynowa
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 14:25   #1747
pati1920
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janiiis Pokaż wiadomość
pati1920 ja mam ślub w lipcu, zebranie miary wyznaczyły mi w tym salonie na kwiecień, potem w połowie czerwca mniej więcej będzie jedna przymiarka. Jak się okaże, że coś trzeba będzie poprawić, to jeszcze zdążą to zrobić (podobno to kwestia kilku dni). Też zastanawiałam się nad tą Twoją Amandą, w zasadzie pierwsza wpadła mi w oko, ale ostatecznie wybrałam inną
Ta "promocja" w Rybniku podejrzewam że niedługo się skończy, najpierw miała być do końca września, potem ją przedłużyli ale nie wiem do kiedy. W zasadzie z dojazdami do Rybnika (co najmniej 3 razy musiałabyś przyjechać) to nie wiem czy coś na tym zyskasz...

ps. dziewczyny dziękuję za opinie, mnie też bardziej podoba się ta perwsza suknia i na 99% to ją wybiorę
wiesz co zdecydowałam, ze jutro pojadę do tego salonu w Tychach. Zamówię suknię i tym sposobem uniknę nieuchronnej podwyżki, która będzie na pewno za niedługo. Tak, jak piszesz, licząc dojazdy, pewnie wyszłoby mniej więcej to samo. A tutaj mam jednak na miejscu, zawsze to lepiej. Buziaki
pati1920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 14:28   #1748
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

Ta pierwsza jest naprawdę cudna
Pisałyście o instynktach macierzyńskich i tacierzyńskich Mój TŻ byłby szczęśliwy baaaardzo, gdyby miał córeczkę Marzy o córci i już wielokrotnie pokazał, jak uwielbia dzieci, aż mi koleżanka zazdrościła- bo jej mąż nie jest takim opiekuńczym tatą, jak wg niej będzie mój TŻ
Stary 2009-10-18, 14:50   #1749
tancerka212
Zakorzenienie

hej dziewczyny już jestem z powrotem po weekendzie
ale jestem szczęśliwa mój tżcik mi zrobił taaaaaki super weekend że do tej pory sie rozpływam

gratuluję wszystkim pannom młodym zakupu sukien bo widziałam że kilka z Was zaopatrzyło się w nie pod moją nieobecnośc ale nam gładko jakoś to idzie do końca roku to niemal wszystkie będziemy je miały hehe no pewnie oprócz antysukienkowych Lain i Lusmariji

w tym tygodniu już nie będę wam marudziła że tęsknię do tżta bo już w srodę wracam do domku mamy wolne na uczelni więc zamawiamy pana od mebli kuchennych żeby do nas przyszedł do mieszkania wczoraj z tżtem wymierzyliśmy dokładnie całe mieszkanko i zaraz zabieram się za rysowanie ostatecznego projektu kuchni bo nam się trochę odmieniła koncepcja i trzeba od nowa rysować

za to kuchnia która miała być w kolorach- cytrynowym i srebrnym przestała się tżtowi podobac i szukamy nowej kolorystyki HELP
zólta się tżtowi nie podoba.. pomaranczowy będzie salon wiec nie kuchnia, taką w kolorze różowego grejfruta ma teściowa więc ja nie chcę takiej samej, zielonego tż nie lubi, niebieskiego ja nie lubię... dziewczyny może być fioletowa kuchnia?? to znaczy fioletowe sciany w kuchni?? oboje z tżtem lubimy ten kolor ale nam się jakiś do kuchni niepasujący wydaje ale chyba nie będzie wyjścia bo nie ma więcej kolorów do wyboru dziś wymyśliłam że albo sciany pomalujemy na 2 odcienie fioletu- jeden ciemny i zdecydowany a drugi jasny i delikatny ale ja sie nie znam na tym czy to ładnie czy nie ewentualnie czerwono-fioletowa ale to za ciemno będziemy mieli w kuchni... dlatego pomyślałam o jednej ścianie w kolorze takim jaśniutkim fioletowym, drugiej w ciemnym mocnym fiolecie, a 2 pozostałe będą z ciemnobrązowymi szafkami i jasnymi płytkami między szafkami oraz jasnymi płytkami na podłodze a sprzęty kuchenne wszystkie będą srebrne... ciekawe co tż powie na mój pomysł

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

http://farm4.static.flickr.com/3221/...7acf81014f.jpg

znalazłam to czego szukałam!!!!!!!! zakochałam się w tym kolorze!!! tz też się zakochał więc po problemie

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-10-18 o 14:52
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 14:56   #1750
janiiis
Raczkowanie

tancerka212 my mamy dokładnie takie połączenie kolorów (jak w linku który podałaś) tyle że w sypialni :P
janiiis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 15:07   #1751
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
eee no to nie jest źle. Podstawy już masz. Teraz wystarczy wrzucić koncentrat pomidorowy i zaciągnąć wodą z mąką lub mlekiem z mąką i masz pomidorówkę. Albo możesz wrzucić mrożoną mieszankę warzywną i kilka pokrojonych w kostkę ziemniaków i wyjdzie jarzynowa
Kiedyś próbowałam robić zasmażkę do zupy(tak to się chyba nazywa),a le mi się zważyła i nie ryzykowałam już potem

Tancerka, fiolet jak i ten co wkleiłaś w linku jego odcień pasuje mi do sypialni jak już, ale nie do kuchni
Też lubię fiolet, ale nie wiem czy chciałabym ściany/ę w takim kolorze w kuchni.
Już bym wolała czerwień w kuchni, skoro macie tak ograniczoną gamę ulubionych kolorów
Fioletowy to chce mieć kibelek, tzn. kolory ścian

Stary 2009-10-18, 15:11   #1752
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
tancerka212 my mamy dokładnie takie połączenie kolorów (jak w linku który podałaś) tyle że w sypialni :P
Cytat:
Tancerka, fiolet jak i ten co wkleiłaś w linku jego odcień pasuje mi do sypialni jak już, ale nie do kuchni
kurdę wiedziałam że tak będzie że ten kolor wszystkim się będzie z sypialnią kojarzył my mamy kuchnię taką przejściową że ludzi tam będziemy często przyjmować więc musi być łądna a nie typowo kuchniowa my z tżtem mamy baaardzo ciekawe poczucie estetyki
zaraz zobaczę jeszcze czerwoną kuchnię jakąś
Stary 2009-10-18, 15:18   #1753
BlackAngel
Adwokat diabła

hejhej!
a ja znowu nieobecna
pochłonęła mnie szkoła, ale nie martwcie się podczytuje Was na bieżąco.

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 15:31   #1754
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
hejhej!
a ja znowu nieobecna
pochłonęła mnie szkoła, ale nie martwcie się podczytuje Was na bieżąco.
to powiedz co myślisz o jednej niedużej ścianie w kuchni w takim ostrym fioleciku plissss http://farm4.static.flickr.com/3221/...7acf81014f.jpg bo się zakochałam a dziewczyny mówią że to do sypialni się nadaje a nie do kuchni- kiedy mi pasuje do kuchni
Stary 2009-10-18, 15:34   #1755
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
to powiedz co myślisz o jednej niedużej ścianie w kuchni w takim ostrym fioleciku plissss http://farm4.static.flickr.com/3221/...7acf81014f.jpg bo się zakochałam a dziewczyny mówią że to do sypialni się nadaje a nie do kuchni- kiedy mi pasuje do kuchni
Każda z Nas ma inny gust, a to Wam ma się podobać

Stary 2009-10-18, 15:35   #1756
chilanes
Zakorzenienie

mi tam pasuje nawet do salonu,co za różnica co się komu jak kojarzy, ważne byście Wy się dobrze w takim pomieszczeniu czuli
Stary 2009-10-18, 15:43   #1757
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
mi tam pasuje nawet do salonu,co za różnica co się komu jak kojarzy, ważne byście Wy się dobrze w takim pomieszczeniu czuli
Cytat:
Każda z Nas ma inny gust, a to Wam ma się podobać
ja wiem hehe tylko wolałam zbadać sytuację bo wiecie ja się tak napaliłam przed chwilą bez przemyślenia sprawy- po prostu zakochałam się w tym kolorze i chciałam posłuchać opinii z boku takich spokojnych ale powiem wam że to jedyny kolor który oboje chcemy więc chyba nie ma wyjścia i kuchnia będzie fioletowa ciekawe co na to rodzice najwyżej sami pewnej nocy pójdziemy i zamalujemy ścianę i nie zdążą nam tego z głowy wybić ale mi się śmiać chce
Stary 2009-10-18, 15:44   #1758
chilanes
Zakorzenienie

mi się podoba
Stary 2009-10-18, 15:58   #1759
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję wszystkim pannom młodym zakupu sukien bo widziałam że kilka z Was zaopatrzyło się w nie pod moją nieobecnośc ale nam gładko jakoś to idzie do końca roku to niemal wszystkie będziemy je miały hehe no pewnie oprócz antysukienkowych Lain i Lusmariji
o przepraszam, a ja
Ja teżnapewno sukni w tym roku miec nie będę bo jak dla mnie to jeszcze kupa czasu więc narazie nie zaprzątam sobie tym glowy

a co do kuchni to fiolet jak dla mnie super
a i jak sie nie mylę to masz fioletowe kubki

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 16:03   #1760
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Dopisuję się do panien młodych 2010
tancerka212 zazdroszczę Ci. Ja swój domek zdecydowanie będę urządzać po ślubie... Fioletowo-srebrna sypialnia ahh moje marzenie
Ale z okazji slubu postaram się cos zmienic w naszym wynajmowanym mieszkanku.
Na razie sprawiam sobie przyjemność oglądaniem setki sukien ślubnych... i wymyslaniu scenariusza podróży poslubnej. O czym można jeszcze myślec przed ślubem? :P
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 16:03   #1761
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
fiolet mi pasuje do sypialni..
a tż mówi, że fajny do kuchni byłby niebieski.. ten to ma fantazję.

Stary 2009-10-18, 16:09   #1762
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
mi się podoba
cieszę się
to tylko mała 2,5 metrowa ścianka- jak nam się odwidzi to ją zamalujemy z powrotem na jakiś łagodny kolor i będzie dobrze
my z tżtem nie chcemy takiego babciowego powściągliwego mieszkania do końca i musi gdzieś być jakiś kolorek żeby energii życiowej dodawał a że padło na kuchnię to z resztą kuchnia jest przejściowa i musi być ładna i cekawa
w pokoju już ścian pomarańczowych bym się nie odważyła zrobić- salon mimo że pomaranczowy to będzie bardziej stonowany- tylko pojedyncze dodatki typu poduchy na kanapie czy wazon będą pomarańczowego koloru..

dobra to teraz zerknijcie jeszcze raz na to zdjęcie http://farm4.static.flickr.com/3221/...7acf81014f.jpg i powiedzcie czy te resztki ścian które będą gdzieś zza mebli widoczne gdzieniegdzie pomalować na kremowy kolor czy jak zostanie troszkę tej fioletowej farby to dolać odrobinkę do wiadra z białą farbą i takim bardzo jaśniuteńkim rozbielonym fiolecikiem machnąć??

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a co do kuchni to fiolet jak dla mnie super
a i jak sie nie mylę to masz fioletowe kubki
tak się składa że mam fioletowe kubki i talerzyki

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Fioletowo-srebrna sypialnia ahh moje marzenie
sypialni niestety jeszcze mieć nie będziemy ale gdybyśmy mieli to na pewno byłaby fioletowa. chciałam więc w zastępstwie pokój duży zrobić na fioletowo ale z racji oszczędności zabieramy tżta meble z pokoju które są w takim dziwnym kolorze że wszystko będzie do nich pasowało ale nie fioletowy;/ więc może spełnie swoje marzenie fioletową kuchnią a srebrne będzie całe AGD, dodatki, uchwyty od szafek itd. a meble będą w bardzo ciemnym brązie.

Cytat:
fiolet mi pasuje do sypialni..
a tż mówi, że fajny do kuchni byłby niebieski.. ten to ma fantazję.
bleeeeh raz byłam w niebieskiej kuchni i bardzo źle sie w niej czułam
Stary 2009-10-18, 16:12   #1763
madmuazelle
BAN stały

Witam nowe PM 2010

Jak ja nie lubie niedziel.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 16:18   #1764
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

tancerka212 napisałaś że bierzecie meble z pokoju TŻ i nie pasuje do nich fiolet. A ja na Twoim miejscu totalnie zmieniłabym ich wygląd. Da się teraz zmienić okleiny, przemalować itd a jakieś łóżka czy kanapy kupić inne obicie. Jak sobie urzadzasz mieszkanie od początku to naprawdę warto stare meble odświeżyc.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 16:22   #1765
szana
Zadomowienie

elo
Tancerko zobacz jak ta suknia jest bardzo do Kate podobna http://www.maggiesottero.com/viewBride.aspx?Id=4536

jestem po zajęciach i ledwo żyję
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 16:23   #1766
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Witam nowe PM 2010

Jak ja nie lubie niedziel.
ja również..

a mi się podoba ten wzór..
chciałabym mieć jedną ściankę w takie coś.. btw to nasze nakrycie z wyrka

Stary 2009-10-18, 16:29   #1767
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
tancerka212 napisałaś że bierzecie meble z pokoju TŻ i nie pasuje do nich fiolet. A ja na Twoim miejscu totalnie zmieniłabym ich wygląd. Da się teraz zmienić okleiny, przemalować itd a jakieś łóżka czy kanapy kupić inne obicie. Jak sobie urzadzasz mieszkanie od początku to naprawdę warto stare meble odświeżyc.
ale one nie są stare- mają max 2-3 lata i nie ma na nich śladu zniszczeń więc naprawdę nie warto kombinowac- a już na pewno bym ich nie zamalowała
wystarczy dokupić poduchy, zasłony i jakiś wazon czy doniczkę i to nada cały kolor spokojnie- już od dawna o tym myślę i będzie super- nie mogłabym mieszkać w brzydkim pokoju bo bym się wkurzała

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
elo
Tancerko zobacz jak ta suknia jest bardzo do Kate podobna http://www.maggiesottero.com/viewBride.aspx?Id=4536
rzeczywiście- oprócz sznurowanego tyłu to nie za bardzo widzę różnice- ciekawe kto od kogo zgapił

Cytat:

a mi się podoba ten wzór..
chciałabym mieć jedną ściankę w takie coś.. btw to nasze nakrycie z wyrka
hehe fajne mi się marzyła taka spora naklejka na scianę z takim wzorem ale nie za bardzo mam gdzie to dać bo to jednak trzeba mieć taką odsłoniętą pustą ścianę zeby to wyeksponować a nie jakieś kwiatki zza mebli wystające
Stary 2009-10-18, 16:29   #1768
szana
Zadomowienie

http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3320ZUHC zobaczcie jakie cudo mmm szkoda ,że w Szczecinie jej nie znajdę

Tancerko ta kuchnia którą wkleiłaś a raczej ściany-kolory,bardzo ładne,fakt,że mnie się podobają ściany w kolorze wanilii z ciemnym brązem i takie chciałam do kuchni ale po tej Twojej fotce to może połączę fiolet z wanilią i brązem

co do sukienki to też jestem ciekawa kto od kogo zgapił hehe
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 16:38   #1769
chilanes
Zakorzenienie

Szana zaglądałaś na zachodniopomorskie PM? Od na temat White One, ta suknię myślę, ze też byś mogła w tamtym salonie dostać
Stary 2009-10-18, 16:45   #1770
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
ja się tylko przywitam bo gardło mnie zaczyna bardzo boleć i idę się jakoś podleczyć, żebym się nie rozłożyła...ehhhh ta pogoda

Tancerko
bardzo ładna ta ściana, a ja ją widzę nawet w kuchni tylko nie przy takim mocnym świetle... będziecie mieli bardzo nastrojową kuchnię

a co do sukni to jak zrzucę jeszcze sporo to najwyżej od Lain odkupię i będzie po sprawie

miłego popołudnia kobietki

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości