|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. V
Cytat:
Ale jednak większość, przynajmniej u mnie, to psy wypuszczone "żeby sobie piesek pobiegał". Nie wiem, jeść im chyba też nie dadzą, bo może sobie przecież czyjąś kurę albo kota zjeść. I chyba nic nie można zrobić tym właścicielom.
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie lubie niczego co jest "o smaku orzechowym" ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- tez kiedyś nie lubiłam, ale się nawróciłam
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Ja aż chyba kawę sobie zrobię, mimo, że rzuciłam definitywnie
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() do tej pory ma małego guzka w pachwinach. A ja uraz i sie boje z nia wychodzic na spacery, bo mam schizyb teraz.
|
|
|
#4565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kogoś zwierzak ugryzie, to wtedy będzie jazda Ale nie, wtedy właściciel powie, że to przecież spokojny piesek jest, na pewno ktoś go zaczepił Trochę emocjonalnie do tego podchodzę, bo sama boję się psów, żaden co prawda jeszcze mnie nie ugryzł, ale kiedy mija mnie takie psisko, to serducho o mało mi nie wyskoczy z piersi ![]() Cytat:
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze ten pies urodził młode ( 7!) i one są takie same jak matka.
|
|
#4567 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Może jednak ktoś się jeszcze zgodzi...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
że jeszczę się jej poprawi. Cytat:
Edytowane przez lilavati007 Czas edycji: 2009-10-18 o 15:35 |
||||
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie lubiłam, ale dlatego, że robiłam za mocną
od dłuższego czasu wiem jakie proporcje dawać i jest mniam ![]() Cytat:
taka mieszanka przypraw bardzo smaczna szczególnie do capuccino ![]() co do kaw to moimi faworytami są Jacobs Velvet albo Maxwell House delikatna - taka jak jak velvet wszelkie inne też wypiję poza kawami 'biedronkowymi' i innymi tego typu - dla mnie są po prostu niedobre, gorzkie, mają taki charakterystyczny posmak..apropos psów: moja koleżanka ma stafforda, sukę. Mega nie lubi mały piesków typu york itd. zawsze chodzi z nią na spacer ze smyczą, a spuszcza tylko w lesie. nie raz byłam świadkiem historii, że idziemy z Megą i podlatuje jakiś mały fafik i Mega się jeży, trzeba ją naprawdę mocno trzymać i hamować, żeby nie wystartowała do tego fafika i po prostu go nie zeżarła. najgorsze jest to, że właściciele tych małych piesków zawsze (!!!) reagują tak samo na prośbę zabrania pieska, bo Mega może zrobić krzywdę - oni się cieszą i mówią "a gdzie tam.. tylko się chcą bawić" masakra - porażająca beztroska, mimo, że właściciel dużego psa prosi o zachowanie odległości, ostrożnośc i ogólnie zabrania psa na smycz. skoro duży ma chodzić na smyczy to niech i ten mały też na niej będzie. zasada powinna być stosowana w każdym przypadku i tyle.
ig: @tojaola_ Edytowane przez blondyna789 Czas edycji: 2009-10-18 o 15:37 |
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
ja pije zazwyczaj Prime albo Jacobs
|
#4570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219054 Właściwie to lubię sobie na siebie patrzeć w lustrze, ale tak zawiewa mi coś nudą ostatnio ![]() Ja nawet nie próbuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
||||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz popijam z tą wanilią, ale za mało dałam, bo w ogóle nic nie czuć.
Kurczę, miałam się uczyć, ale tak mi się strasznie nie chce |
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na wsi ciągle widzę jakieś psy puszczone samopas. Najgorsze jest to, ze jest kilka takich naprawdę wielkich i agresywnych, a właściciel ma gdzieś prośby i groźby sąsiadów, żeby nie wypuszczał je poza ogrodzenie.
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do chłopców w liceum. To ja nie zabardzo zauważyłam żeby bardziej dojrzeli od czasów gimnazjum, a mam ich w klasie 24. Chyba, że trafiłam na jakieś wybrakowane egzemplarze.
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
hm.....u mnie na studiach nawet niektórzy zachowywali sie jak dzieciaki heh
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiecie, czy można tak zrobić, żeby zadzwonić do schroniska, że luzem biega pies i powiedzieć, że prawdopodobnie nie ma właściciela albo jest porzucony, skoro nie jest na smyczy z człowiekiem po drugiej stronie albo na prywatnej posesji?
A ja już mówiłam, że Wy wszystkie tu ładne jesteście Agusia, a Ty jesteś strasznie do mojej koleżanki podobna Teraz z grzywką chcesz coś kombinować?
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mniej poważni niż w gimnazjum
|
|
|
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ja bardzo przeciętna jestem, naszczęście ludzie nie uciekają przede mną z krzykiem, więc tragicznie też nie jest. ![]() A nie pochwialilam się Wam. Kupiłam wczoraj sobie spodnie i czapke (może w końcu zaczne jakąś nosić).
|
|
|
|
|
#4580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo przy składaniu życzeń nie pocałują Cię w policzek, no bo jak to?... ![]() Cytat:
Śmiejemy się z koleżankami, że w ogóle nie mieszczę się w kanonach piękna- jestem blada, mam mysi kolor włosów, obcięte na prosto, szare oczy, wysoka nie jestem i nie ubieram się modnie ![]() Ach, przypomniała mi się akcja, jak pewna babcia spojrzawszy na mnie krzyknęła:"O Boże!" i uciekła ![]() Cytat:
17.12.2007- Walka o zdrowe i piękne mo-hery Moja pielęgnacja-> klik!Przewodnik po olejowaniu! Profil na Endo TF, CE, obwodówka- zrobione Bieganie + Turbo Ewy Ch. Edytowane przez Narek Czas edycji: 2009-10-18 o 15:55 |
|||
|
|
|
#4581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie lubie moją klasę, wole męskie klasy (choć w jakiejś szczególnie damskiej nigdy nie byłam, więc w sumie porównania nie mam), ale trzeba przyznać, ze cieszą się jeszcze ostatnim powiewem dzieciństwa i poważne sprawy im nie w głowach. No i nadal największe powodzenie mają wysolarowane laski, z tipsami i tlenionymi suchymi blond włosami, czy zawsze tak bedzie? ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4582 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale za to starsze roczniki były bardzo ciekawe ja się nigdy nie interesowałam chłopakami w moim wieku tylko starszymi o parę lat i.... wylądowałam ostatecznie z młodszym o 2 lata od siebie powiem tak - różnica raczej się zatarła, choć czasem wychodzi z niego taki bachor, że , ale weź mu to powiedz to jeszcze gorzej...Cytat:
Cytat:
![]() a w avie to Ty? mnie zawsze avki zmylają ![]() Cytat:
oglądacie 'Kobieta na krańcu świata?' kurcze fajnie ten program Martynie wyszedł, a na początku nie byłam do niego wcale przekonana..ah.. narobiłyście mi ochoty na kawkę, aż sobie zrobię capuccinko
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdjęciami sie pochwale, tylko najpierw muszę je zrobić. Może jak zrobie zdjęcie czapce, to na PW wam przyśle zdjęcie mojej twarzy, jeżeli wyjde w miare ludzko, bo trochę się wstydze (boje sie, ze sie przestraszycie, i uciekniecie jak wyżej wspomniana babcia )
|
|
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam czekam na swojego Księcia z Bajki, co z tego, że nawet nie wie o moim istnieniu i aktualnie mieszka na Syberii ![]() Cytat:
Nigdzie nie zamierzam uciekać
|
|
#4585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętam jak kiedyś jeden chłopak chciał mnie gdzieś zaprosić, a ja jako, ze byłam młoda i nie umiałam się inteligentnie wykręcić, to powiedziałam tylko, ze musze isć na obiad i uciekłam. A Ty Narek pochwalisz się kiefys jak wyglądasz, bo jestem ciekawa jak wyglądają wizazanki, z którymi tyle dyskutuje.
|
|
|
|
|
#4586 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I dobrze mi z tym ![]() Nie przepadam też za smakowymi, ale waniliowe są pyszne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko ja tego nie traktuję jako zdziwaczenie tylko świadomą decyzję :P
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2009-10-18 o 16:21 |
||||||
|
|
|
#4587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz straszę okropnym odrostem ale mam to gdzieś .. nawet mega gwiazdy w Hollywoodzie mają odrost na pół metra ![]() Cytat:
Cytat:
mnie zawsze ciekawi jak wyglądacie i zawsze Was sobie wyobrażam
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Mama kupuje w pedałkach, tzn Piotrze i Pawle, ale widziałam też na straganie z rzeczami z Niemiec
Oglądam 5 odcinek Dextera... się wciągnęłam ![]() ![]()
|
#4589 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Hej, mnie od mojego TZta dzielilo prawie 1000 km. Odleglosc bywa strasznie meczaca, wiem. I czasem rozne dziwny mysli do glowy przychodza, i ciezko w tym wszystkim zachowac zdrowy rozsadek. Sprobuj moze teraz TZ jak najwiecej czasu poswiecic, moze jakis ciezki okres przechodzi (o takie wcale nie trudno o tej prze roku ) i Cie potrzebuje. Poza tym pogadajcie jeszcze raz spokojnie i wytlumacz mu jak sie czujesz. Powiedz, ze Cie przytlacza i zasmuca swoimi podejrzeniami. Powiedz mu jak bardzo jest dla Ciebie wazny (bo chyba jest skoro piszesz, ze Ci zalezy na tym zwiazku), i ze nie chcesz go stracic, ale ze boisz sie, co to bedzie dalej, jak sie tak bedziecie klocili.Powodzenia Soleilko i duuuzo cierliwosci . Cytat:
Powodzenia w szukaniu domku dla psiaka! Mama nadzieje, ze znajdzie sie jakas dobra dusza i go przygarnie. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Aanika - ladniutka jestes Co do kawy - pije wlasciwie tylko sypana, po turecku (gotowana znaczy). Za rozpuszczalnymi nie przepadam, bo brak im tego pieknego aromatu . Do kawy dodaje czesto cynamon, albo... Przyprawe do grzanca . Hej, a znacie Futurame?? |
||||||||
|
|
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam krzywy nos Ale też to szczęście, że muszę operować i tak, albo teraz, albo za 20 i to na NFZ![]() A z Ciebie to na pewno niezła laska jest, z taką platyną na włosach ![]() Boże, siedzi koło mnie mój 9-letni kuzyn i cały czas gada "a wiesz że?". Dałam mu do instalowania Final Fantasy VIII na jego laptopie i jak się wyświetlił obrazek z jakąś babką (pewnie z Rinoą, ale nie wiem nie patrzę) a on tekst "mm jaka babka, seksi" |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

Albo kiedy brama/furtka jest źle zamknięta i duży pies potrafi sobie z taką przeszkodą poradzić. W mojej okolicy są takie dwa owczarki niemieckie- właściciele zamykają bramę na kłódkę, a psy i tak wychodzą dołem bramy 
Ale jednak większość, przynajmniej u mnie, to psy wypuszczone "żeby sobie piesek pobiegał". Nie wiem, jeść im chyba też nie dadzą, bo może sobie przecież czyjąś kurę albo kota zjeść. I chyba nic nie można zrobić tym właścicielom.

21.06.2014r.
choć np.moja sąsiadka, która jest bardzo dobrze sytuowana, jest lekarzem ze znanej w poznaniu rodziny (nawet jest szpital ich imienia) przygarnia porzucone, czasem kalekie zwierzaki: miała kota bez oczka, kulawego psa, tylko akurat pół roku temu wzięła miot szczeniaków ze schroniska, teraz ma 3 młode psiaki, jednego starszego, jedną wiekową beczułkę i chyba ze 3 koty, więc nie wiem czy będzie chciała kolejnego, ale zapytam na pewno
że jeszczę się jej poprawi. 

masakra - porażająca beztroska, mimo, że właściciel dużego psa prosi o zachowanie odległości, ostrożnośc i ogólnie zabrania psa na smycz. skoro duży ma chodzić na smyczy to niech i ten mały też na niej będzie. zasada powinna być stosowana w każdym przypadku i tyle.
...

Albo przy składaniu życzeń nie pocałują Cię w policzek, no bo jak to?... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
(boje sie, ze sie przestraszycie, i uciekniecie jak wyżej wspomniana babcia
.