|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Kretencja ja teraz taki lasuch, a Ty tu o takich pysznosciach
Dzien z pewniscia bedziesz maial bardzo udany, bo przychodza rodzice milo...Lindsley nie kupowalam spodni ciazowych.Na poczatku chodzilam w takich, co mialam za duze.A pozniej pozyczylam 2 pary ciazowych od przyjaciolki ( jedne z nich na fotce) i teraz pozyczylam jeszcze 3 pary od innej kolezanki.Spodnie ciazowe sa drogie, wiec jak bys miala od kogo pozyczyc, to lepiej pozycz, albo poszukaj w lumpku (mi sie nie udalo upolowac, ale wiem, ze dziewczyna sie udaje).Co do tego, czy wygodne - to tak, bardzo ![]() A u mnie w tym tygodniu juz STUDNIOWKA jak ten czas leci....
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pożyczyć nie bardzo mam od kogo ale jeszcze popytam. Mam koleżankę która pracuje w lumpku i może coś mi tam wyszuka. Ja licytuję używane na allegro. Szkoda kasy na nowe. A i pas ciążowy też już sobie upatrzyłam. W moje takie większe spodnie się już powoli nie mieszczę tzn może i się mieszczę ale przeszkadzają mi i uwierają trochę. A jak z rajstopami. Bo chyba też poszukam jakiś ciążowych. Mam takie większe zwykłe i jednak nie czuję się w nich dobrze
![]() Kretencja życzę udanego spotkania z rodzicami i pozdrów od nas Tatę
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley chodzilam tez w zwyklych spodniach, ale z rozpietym guzikiem i dluzsza bluzka na to
A rajstop nie nosze poki co, wiec nie wiem...ale na pewno sa specjalne ciazowe, nawet na allegro widzialam
|
|
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
aldii no sztormik był niczego sobie
próbowałam wejsc na plaże ale tak wiało że masakra a teraz mam słoneczko u mnie ok zdrówko dopisuje tylko ten ciągły brak czasu buziaki dla wszystkich |
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley pas to pomiar w talii inaczej?
kretencja już pewnie po obiadku i słodkich pysznościach z rodzicami i na pewno było przemiło
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
aldii nie moge Twoich zdjec na wizazu ogladnac wiec wyslalam zaproszenie no i jak zaakceptujesz to będę miała mozliwosc
![]()
|
|
|
|
#788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już po pracy, teraz tylko RELAKS i nauka
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki dlugo nie pisalam ale to przez powrot do irlandii wrocilam z siostra i cale dnie bylysmy poza domem
u nas wporzadku maly kopie juz strasznie TZ nie moze sie nadziwic ciuszki juz kupuje i mam ich mase zabraklo mi juz polek i TZ musi mi dorobic jutro mam wiyte w szpitalu na badanie cukrzycy mam nadzieje ze nie mam
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
To taki kawałek materiału ok 25-40 cm szeroki. Można go nosić np na za krótką bluzkę, żeby zamaskować niedopięte spodnie
albo żeby wyeksponować brzuszek![]() Tutaj są różne http://www.allegro.pl/listing/showca...=68940&id=1479 Do mnie przed chwilą dzwonił szef i pytał czy wiem gdzie są dokumenty od jednego auta bo zaginęły i teraz się zastanawiam czy gdzieś ich w firmie nie posiałam
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, dziewczyny, było przemiło
Najedliśmy się, obiad wyszedł pyszny, deser też i było bardzo wesoło. Cała moja rodzina ma fajne, inteligentne poczucie humoru i jak się rozkręcimy to nieraz płaczemy ze śmiechu Przypomniało mi się właśnie dziś i opowiedziałam to Rodzicom, jak wracaliśmy z Anglii i ugościć nas miał mój Brat, z którym nie widzieliśmy się rok (!), bo Rodzice byli na urlopie akurat. Więc krótko przed naszym powrotem napisał mi SMSa, czy byśmy chcieli coś szczególnego zjeść na tę pierwszą w kraju kolację. Na co mój mąż kazał napisać, że śledzie w oleju Lisnera (chyba wszystkim wiadomo, że Lisner to firma produkująca różne rybne specjały). Nie minęło wiele czasu, gdy mój Brat odpisał całkiem serio: Nie ma sprawy, tylko nie wiem, co to jest olej Lisnera
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2009-10-18 o 19:39 |
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Oj dawno mnie nie było i przyznam szczerze, że nawet nie miałam jak Was poczytać. A już piszę dlaczego. Otóż od 1 października pracuję Ale niestety na internet czasu brak, bo najpierw praca, potem muszę troszkę czasu spędzić z córką, ogarnąć dom, zrobić obiad itp itd. ok 21 to już padam na twarz i idę spać. Ale dzięki temu, że w końcu znalazłam pracę to możemy planować drugiego dzidziolka. Tzn okaże się wszystko w styczniu bo wtedy będę miała przedłużoną umowę. Nie nadrobię już tego co napisałyście ale jeżeli są nowe przyszłe mamusie to życzę im spokojnej ciąży i zdrowych maluszków w brzuszku a starającym się powodzenia ![]() Trzymajcie się cieplutko, będę zaglądać tak często jak tylko będę mogła
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii rano chyba mierzyłam ciut powyżej pępka a teraz wieczorem już tak jak trzeba i mam 88cm
No i znów taaaaki brzuszek... Gusia gratuluję pracy... Hehe to prawie jak u mnie tylko w odwrotnej kolejności - najpierw zaszłam w ciąże potem pracę znalazłam. Ale każdego dnia się zastanawiam jak zorganizować poinformowanie szefa o ciąży żeby jak najmniej bolało ![]() I ja też często o 21 padam już mimo, że moje dziecko jeszcze w brzuszku i cały czas spędzamy razem Dziś już jestem po prysznicu w piżamce w łóżeczku i za chwilkę będę pić herbatkę z miodem A jak tam ząbkowanie? Już po?Kretencja cieszę się, że miło spędziliście czas. U mnie to tak dawno już nie było. Jeszcze święta jak wszyscy (oprócz mojego jednego brata) się spotkamy (to będzie już 13 osób) to jest wesoło Dziś urodziny mojego teścia ale chyba nie robił imprezki, nic nie mówił i możliwe że chcieli ten dzień spędzić tylko we dwoje z narzeczoną. Życzonka i prezencik złożymy jutro...
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
gusia super ,że praca jest
a czym się zajmujesz?lindsley tylko żeby teściu nie pomyslal ,ze zapomnieliscie o urodzinach bo życzenia zawsze mozna zlozyc nawet przez tel. kretencja z tym olejem Lisnera dobre w sumie jak brat nie jada tego typu rzeczy to mógl nie wiedziec ode mnie TZ wyszedł , ale bosko było
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko, sęk w tym, że jada, tylko raczej sam nie kupuje. I jakoś nie pomyślał chyba po prostu
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Ale on też tak robi, w ur Tz-a byliśmy w Bieszczadach to mu złożył życzenia jak wróciliśmy. A o moich nie pamięta albo nawet nie wie kiedy są
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak się ma poziom prolaktyny , progesteronu do cykli ? tzn czy jak poziom ich jest za wysoki to co się dzieje? trudności z zajściem w ciąze czy jak?
|
|
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
Ollliwko pracuję na uczelni. Prowadzę Biuro Karier, jestem odpowiedzialna za promocję uczelni i wymianę międzynarodową studentów. Co do prolaktyny itp to niestety nie pomogę bo się nie znam.
Lindsley no właśnie poczytałam kilka ostatnich postów i tak myślałam, że dostałaś pracę. Super Ząbkowanie Nikoli trwa:/ Raz są lepsze dni raz gorsze. Ja najbardziej cieszę się, że Nikola dobrze znosi czas u niani (jest u niej 1-2 razy w tygodniu). Miłego dnia wszystkim życzę
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko, niedobór progesteronu może powodować nieregularne miesiączki (zwykle zbyt krótkie cykle), plamienia międzymiesiączkowe, a gdy zajdzie się w ciążę - bardzo zwiększa ryzyko poronienia. Nadmiar prolaktyny natomiat utrudnia lub uniemożliwia zajście w ciążę, ponieważ blokuje owulację. Również może źle wpływać na regularność cykli.
Dlaczego pytasz? Coś się dzieje u Ciebie złego pod tym względem?
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja nie wiem, chyba nie mam się czym martwić , ale... nieregularne cykle to u mnie norma , podejrzewam ,że przez stres
dostałam skierowanie na morfologię etc. i zastanawiam się czy tej prolaktyny sobie nie zbadać przy okazji , nie wiem czy sens jest póki co a orientujesz się ile kosztuje takie badanie ?
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Dowiadywałam się przed wakacjami w laboratoriach Synevo (punkty pobrań są m.in. w szpitalu Korczaka i szpitalu Kopernika - o progesteron się nie dowiadywałam, zwykły poziom prolaktyny kosztował 38zł, ale większy sens jest robić tzw.próbę prolaktynową. Moim zdaniem nie sensu póki co.
Jeśli byś się jednak zdecydowała to wygoogluj Synevo. Na ich stronie są adresy i telefony do poszczególnych placówek.
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja a czy w publicznej placówce jak zapłace oczywiście nie zrobią mi prolaktyny? to skierowanie co dał mi lekarz rodzinny ma szereg badań , zakreślił oczywiście tylko 3 , ale odpłatnie to chyba mogę jak coś zrobić inne
![]() lenka wróciłam z piesem z leśnego spacerku niedawno a zaraz wybieram się do TŻ ![]() P.S "piesem" jest zamierzone
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-10-19 o 15:15 |
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
wpadłam się przywitać i znikam. Dziś 30 dc trzymajcie kciuki żeby nie przyszła, choć coś tak czuję że jednak się pojawi a szkoda bo już sobie rozkminiłam że miałabym poród w lipcu i nie musiałabym całe lato z brzusiem wielkim latać a poza tym dzidzia by miała ciepło. Pozdrawiam buziolki pa |
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko, powiem szczerze, że nie wiem. Wydaje mi się, że większość placówek zrobi Ci zwykły poziom prolaktyny, ale już do próby prolaktynowej trzeba łyknąć po pierwszym badaniu specjalną pigułę, więc nie wiem, jak z tym. Oczywiście możesz poprosić o dodatkowe, nie zaznaczone przez lekarza, wówczas za te dodatkowe zapłacisz.
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gusiu gratuluję znalezienia pracy. Dobrze, że zadowolona z niej jesteś ![]() Ja jestem wykończona po weekendzie. A w nadchodzący znowu mam zjazd, więc nie odpocznę siebie...A jutro jadę na te badania. |
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
witam Dziewczyny
informuję że żyję, ale jakoś nie mam co pisać, życzę udanego wieczorku POZDRAWIAM WAS |
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jeszcze jak to wszystko poukładać. Chyba wszystko zależy od tego jak szef zareaguje na wiadomość o ciąży. Jak ok i nie będzie robił problemów to może trochę popracuję... Chyba najbardziej boję się ZUSu bo słyszałam że się czepiają jak ktoś krótko po rozpoczęciu pracy zachodzi w ciąże i L4. A jak będzie mi robił jakieś problemy no to trudno - nie będę się stresować...
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
Puk, puk..to ja!
O rany jak dawno mnie tu nie było, tak dawno, że już kolejna część dawno rozpoczęta. Wrzesień był dla mnie bardzo trudny: kończyłam pisać dwie magisterki, z czego jedną bronię już w nast środę, zmieniliśmy mieszkanie - teraz jesteśmy tylko we dwoje więc mogę z gołą d... po chałupie latać no i zaczęłam kurs biznesowo-komputerowy...uff Niestety potomka nadal brak i zaczyna mi to doskwierać, bo minęło parę dobrych miesięcy od kiedy szalejemy z mężem i nic, a wokół same dzieci. Właśnie wczoraj córeczka mojej przyjaciółki w Polsce przyszła na świat...Zaczynam chyba bzikować i powoli i zdawać sobię sprawę, że to nie takie hop-siup stworzyć nowego człowieka. Pozdrawiam serdecznie i obiecuję bywac częściej!
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Ohoho to Ty zapracowana kobieta jesteś marthinisa
Trzymam kciuki za obronę. A brakiem potomka się nie stresuj(łatwo powiedzieć), prędzej czy później się pojawi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

Dzien z pewniscia bedziesz maial bardzo udany, bo przychodza rodzice
milo...

a szkoda bo już sobie rozkminiłam że miałabym poród w lipcu i nie musiałabym całe lato z brzusiem wielkim latać a poza tym dzidzia by miała ciepło.