|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Seona fajny avatarek ja kocham michaela jacksona...
hahahanaprawde...uwielbiam go od dziecka, moim najwiekszym marzeniem bylo pojsc na jego koncert...ale teraz juz sie nie spelni... Blondynka fajne butkia ile kosztowaly? Ale to cicho....moze nie bede tej ciszy zakłocac...ciiiiii ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- hej Agusia widze cie ![]() Co robisz? Ja mam chwile bo Aleksio spi i wlasnie probuje sie oderwac od laptopa i poprasowac...
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
A co wy śpicie kurde???
![]() Ktoś wie co u Poiglot? tęskno mi za nią ![]() Mell za blondyne odpowiem...ale to na all są po 79 zł
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
no naprawde tu cichutko jak nigdy
super te butki Cytat:
![]() o matko kiedy ja bylam potanczyc nie pamietam
|
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
a to Szymek - musze go cichaczem fotografowac bo jak widzi aparat to mine powazna robi
![]() zakupilam foczke na poczatku bylo mu fajnie ale potem nie bardzo
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajne ubranko ma ten twoj przystojniaczek!
|
|
|
#2406 | ||
|
Raczkowanie
|
Sto Lat dla dzisiejszych Solenizantow
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A foteczki w bieliznie niemam i zreszta bym sie wstydzila pokazac ![]() A ciastko calkiem latwo sie robi jesli mi wyszlo to Tobie tez wyjdzie a to przepis: Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. cukru 1 szkl. maki ziemniaczanej 1/2 szkl. maki pszennej 2 duze lyzki wody 2 duze lyzki oleju 2 male lyzeczki proszku do pieczenia Bialka ubic z cukrem, dodac po jednym zóltku. Pozostale skladniki razem zmiksowac i wszystko ze soba polaczyc. Masa: 1 litr mleka (odlac z tego jedna szklanke) 1 budyn smietankowy lub waniliowy 1 szkl. maki pszennej 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 paczka wiórek kokosowych (100 g) Mleko zagotowac z cukrem. W szklance mleka, które zostalo wczesniej odlane wymieszac budyn i make, a nastepnie wlac to mieszajac caly czas do gotujacego sie mleka. Miksowac jednoczesnie gotujac na wolnym ogniu. Po zdjeciu z gazu do cieplej masy dodac wiórki i margaryne. Goraca mase mozna wylac na goracy biszkopt. Posypka: 2 paczki wiórek (lacznie 200 g) 4 duze lyzki cukru 1/2 kostki margaryny Margaryne z cukrem rozpuscic na patelni, nastepnie dodac wiórki i smazyc ok 4 min., az do zarumienienia sie na zlocisty kolor. Posypke wylozyc na mase. Po ostygnieciu ciasto wlozyc na kilka godzin do lodówki, aby troche stezalo. Cinusiowa- wybacz myslalam ze to przepis Aguski tak wiec Tobie dziekuje Mell_xx- Bielizne slubna mialam w kolorze ecri
|
||
|
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
tez ładna
![]() jaka u ciebie pogoda? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Bozesztymoj nie ma do kogo pisac![]() Zaraz ide zrobic mule
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
Michaela dziekuje za przepis
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
hej widze ze tu cos cicho
ja niedlugo bede miec gosci i niewiem czy malutka wytrzyma czy bedzie miec gdzies gosci i pojdzie spac ![]() a co do lekarza to jutro ide zapisac sie na wizyte choc znajac moja przychodnie to wizyta bedzie za min miesiac
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
widzialas mnie sledziku
bylam pewnie na chwilke, zobaczyc co naskrobalyscie a Wy dzis takie cichutkie ![]() iwcia dens o widze ze masz taka wkladke dla malego do kapieli jak my ![]() i sprawdza sie? bo u mnie tak ![]() wlasnie ciekawe co u Klaudusi bo juz dawno nie pisala.... a chora byla, mam nadzieje ze jej sie polepszylo...
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez jestem przerazona jak moj szybko rosnie...wlasnie poprasowalam gore ciuszkow i przejrzalam i posegregowalam synka rzeczy... Jezuuu ile tego niektorych rzeczy to pewnie nie zaloze nawet... ...az szkoda normalnie... A h&m ma zawyzona rozmiarowke...i 74 małe? albo metka im sie pomylila albo twoj syncio tez duzy chlopczyk...ile wazy, moj teraz z 7kg moze 7.100 a dzis konczy 4 miesiace ![]() Mam kilkanascie nowych rzeczy ktorych jeszcze nie mial a nie wiem czy sie zmiesci a mnostwo takich ktore zalozylam mu raz czy dwa doslownie... A wszystkie doswiadczone mamy powtarzaly... "nie kupujcie duzo bo dzieci szybko rosna" a i tak robimy poswojemu.. Pajac sliczny ja wogole lubie kolekcje dzieciece h&m ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- no wlasnie ciekawe co u Poiglot nastraszyla nas swoja choroba i poszla..a my tu myslimy i myslimy o niej... jezeli nas podgladasz napisz choc słowko...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Mell H&M ma zaniżoną rozmiarówkę
![]() np zaniżyli ciuch na rozmiar 62 bo powinno być 68 tak się czepiam bo nudyyyy
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
co do bucików to mnie kosztowały trochę więcej niż 79złdno trafić odp rozm w cenie kup teraz
![]() moje dziecie już w łóżczku słucha Kubuś jak mu śpiewa ![]() a ja czekam na męża aż z meczu wróci
|
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
w kazdym razie ciuszki sa wieksze niz podaje rozmiar
![]() Mell ja mam tak samo z ciiuszkami - najpierw narzekalam ze mam za malo a teraz moja mama w jakims super lumpku u mnie w rodzinnym miescie wynajduje i co tydzien reklamowe mi przysyla i nie mam ich juz gdzie trzymac a polowy na pewno nie zaloze a jeszcze ta zamowiona przeze mmnie paka z allja to doslownie co kilka dni zasiadam i przeglaam rzeczy malego i zawsze do pudla cos za malego odloze - rosna te dzieci bardzo szybko Szymek miesiac temu wazyl 7 kilo wiec teraz do osmiu moze dobija a wzrostu u nas nie sprawdzaja ale gondola x landera ma 75 cm dlugosci a Szymek ma 2-3cm luzu tylko moj synys to butelkowy a Twoj cycowy - wiec ladnie Aleksio wazy
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
moja znajoma ur córkę tak jak ja i już waży 9kg
mój pewnie ok 7-7,5kg.Ona jest też na butli
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę a tym etapie dzieci rozwijają się przeróżnie, i rozbieżności są duże
I nie ma w tym nic nieprawidłowego. Za 2-3 lata się okażę jakie te nasze maluchy duże będą. Np moja córka urodziłą się ostatnia ze swoich rówieśników i miała najmniejszą wagę i długość, dzisiaj jest o pół głowy większa i znacznie cięższa...taka baba z niej ![]() blondyna wow ![]() dużo 9 kg ![]() I chyba zbyt dużo
|
#2417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to nie wiem...mnie sie wydaje inaczej... moze tu w Holandii h&m wieksza rozmiarowke... Z tej firmy mam jeszcze kilka ciuszkow w rozm 62 ktore sa caly czas dobre...a 74 leza duzoo za duze... ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- ja juz sie pogubilam... chcialam napisac ze ciuszek z h&m rozm 62 jest dobre a z innej firmy juz dawno za maly.... o...! Czyli jak to sie mowi rozmiarowka zawyzona czy zanizona?
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
9kg według niej to normalnie ja się nie znam
![]() h&m ma zawyżona rozm tak samo Next
|
|
|
|
#2419 | ||||
|
szyciowa specjalistka :)
|
mój wymiękł w taką pogodę i nie pojechał.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokładnie jak coś jest 2-4m to Ala nosiła nawet jak miała 6m. |
||||
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
najlepsze życzenia dla Zuzi, Patrycji i Aleksa
dziękuję w imieniu Gosi i przesyłam moc buziaków dla wizażowych ciotek |
|
|
|
#2421 |
|
|
100 LAT 100 LAT 100 LAT
dla ZUZI GOSI ALEKSA PATRYCJI !!! 1,2 Piotrek chrzciny 3,4 działka |
|
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilismy niedawno do domu, bylismy u znajomych pogawedzic
Malego zostawilismy u mojej mamy(mieszka obok tych znajomych) i moglismy spokojnie pogadac, babcia zadowolona i my zadowoleni![]() marika Tz byl z nami, jedna osoba to za malo, bo wiesz jedna sie ubiera to druga malego i na odwrot. Lepiej jak sa dwie osoby z takim maluszkiem Aguska my tez bedziemy musieli niedlugo zmienic fotelik bo jak wkladam Jaska grubiej ubranego to juz ma ciasno, za ciasno i sie denerwuje strasznie iwcia d ja tez juz kupuje ciuszki na 74 bo inaczej to zaraz wyrasta Ja nie wiem czy to normalne bo na tych ciuszkach jest napisane ze to dla dzieci 9 miesiecznych![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- rumiankowa swietny avatar!!! alajka slodkie dzieciaczki
|
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Aljaka fajne te Twoje dzieciaczki a Piotrus to hoho na starszego wyglada
Superzabula no wlasnie ja mam tez ciuszki na 12 miesiecy i to roznych firm tez sa dobre ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- widzialyscie ten filmik?? http://www.youtube.com/watch?v=cUD8U0b9KGw
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Np ciuch z metki 68 a wypada na 62 czyli zawyzyli rozmiar
a ciuch z metki 62 a wypada 68 czyli za niski rozmiar (zaniżony) sorki ale ja sie tak czasem lubie czepic ![]() Rumiankowa avek boski Aljaka ładnie Piotrus sie na chrzscie prezentował ![]() iwcia dens jaki film? a Szymek faktyczie długi![]() boska ta seria z HM ale droga kurde;/
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-18 o 21:19 |
|
|
|
#2425 |
|
Rozeznanie
|
taki
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie,ja tu raczkująca jestem,ale jak najbardziej pasuję do tego postu,bo moją Milenkę urodziłam naturalnie 10.05.2009 o 21:20 w 40 tyg ciąży,co więcej dokładnie w terminie
. Moja ślicznota ważyła 3240g,ile wzrostu -nie wiem,bo mieszkam w UK,a tu nie mierzą Mam 32 lata i Milenka to największe szczęście moje . Teraz waży 7,5 kg i ma 68cm,dość wysoka,nie wiem po kim,bo my raczej przeciętni .Milucha ma już dwa ząbki i charakterna jest.Słyszałam o buncie dwulatka,a czy jest bunt niemowlaka pięciomiesięcznego?Pytam, bo Milucha od kilku dni marudzi,krzyczy,ciągle coś jej się nie podoba.Nie wiem jak reagować,brać na ręce czy lepiej nie,jak uważacie?Do tego ma czerwone plamki na psioszce,myślałam,że to odparzenie,ale długo się goi (tydzień będzie),a do lekarza dopiero we wtorek.Poradźce coś,please .Teraz zabieram się do dokładniejszego przejżenia postu .Załączam zdjęcie mojej ślicznoty i liczę po cichu na pozytywne przyjęcie nas do waszego grona .
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull witam
![]() Śliczna duża dziewczynka z Twojej córci A co do pipuszki to mi to pachnie reakcją alergiczną Przerabiałam z moją starszą córą ![]() Może zmieniałaś kosmetyki, pampki czy coś? CO do buntu to my tu zawsze na skok rozwojowy zwalamy ![]() Iwcia nie załaczyłaś 1 razem linku
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-18 o 21:27 |
|
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
ursull witaj! Nic Ci nie poradze bo mam syncia i sie nie znam na pipciach
, tylko powiem, ze drugie zdjecie jest swietne, Milenka slodka dziewuszka w tej czapeczce.
|
|
|
|
#2429 |
|
|
Ursull
witaj, witaj mi też to wygląda na jakąś alergię, nie zaszkodzi wykąpać w krochmalu (mąka ziemniaczana) co do buntu, nie martw się, nasze dzieci nie potrafią jeszcze mówić, coś ją denerwuje, cos nie odpowiada to marudzi. A Ty pokaż, że może na Ciebie liczyć, zobaczysz minie. Nic nie pomaga tak jak mama. poza tym dzieci w tym wieku przechodzą z dobrego okresu w zły, tak na zmianę. Będzie dobrze. Śliczna ta twoja pociecha |
|
|
|
#2430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a taki anioleczek z wygladu a jak bylo wczesniej duzo ja nosilas na raczkach?? te nasze maluchy sa sprytne wymuszaja na nas rodzicach to ca chca mysle ze brac na rece jak najbardziej ok tylko zeby zbyt mocno do tego noszenia nie przyzwyczajac to potulic to ucalowac i odkladac i probowac czyms zainteresowac, ja tak ze swoim Szymkiem robie a to na macie , pod karuzele, na lezaczek, do lazienki z soba zabieram coby zmienic mu otoczenie a na rece jak juz nic nie dziala a z tymi plamkami to nie wiem jakos przetrwacie te 2 dni i lekarz Wam powie ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() na skok albo na zeby ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- dolaczyla do nas nowa kolezanka i wszystkie z ukrycia wyszly
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-18 o 21:35 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

hahaha

bylismy potanczyc z mezem fajnie bylo 
nie pamietam
u nas marudzenie jakkby przycichlo nieco stosujemy dentinox i jest jakby lepiej(odpukac)
to moje 2 po tiramisu ulubione ciacho ale nie wiem czy umialabym je zrobic