Wpadki na obcasach - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-14, 21:16   #151
sendenhorst
Raczkowanie

Dot.: wpadki podczas chodzenia na szpilkach!!!

Tego ile razy się zachaczyłam w kratce to nawet nie licze..
Kiedyś wysiadając z aautobsu zachaczyłam obcasami o schody.. i bach! dobrze ze kolega mnie złapał
W wakacje przydarzyła mi sie mało smieszna historia :P Wyszlam swobie na dwór, posiedzieć na murek jak za dawnych czasów. Były 2 pasma murku połozone do siebie równolegle. Ale to że mur już stary to wiadomo cały po pękany,pełno dziur. No więc usiadłam sobie na nim i obcasy wsadziłam z jednej z diur. Wstając zaklinowały mi sie one w tej dziurze!! Ja uderzyłam pyskiem w mur który stał na drugiej stronie Koleżanki w śmiech... ale straszny szok miałam gdy wstałam. Buzia cała podrapana jakbym się z kimś biła :P Dziękuje bogu że zęby pozostałe nienaruszone
sendenhorst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 22:12   #152
Malaika85
Zadomowienie

mnnie jak jakies obcasy stresuja, to ich po prostu nie kupuje....
szpilki jako takie mam jedne, bardzo dobrze ustabilizowane (ale nie lubie zima jak mi sie w snieg wbijaja)

reszta to same slupki, zeby sobie nogi nie zlamac...
nie rozumiem kobiet ktore czasem widze na ulicy - maja co najmniej z 10cm obcas grubosci nitki, ida krzywo, bo im to albo bol albo straszny dyskomfort sprawia, do tego jakos nieporadnie machaja bioderkami (no ja tez bym tak pewnie wygladala jakbym musiala lapac rownowage na tych cudach)

generalnie mysla ze sa sexi, a prawda jest taka, ze ludzie z nich niezly ubaw na ulicy maja
Stary 2009-06-09, 23:00   #153
Asixx89
Przyczajenie

Dzisiaj widziałam jedną laskę w centrum handlowym przy Powstańców Śląskich na Bemowie, która chyba pierwszy raz chodziła w szpilkach, jej stopa co krok wywijała się w inną stronę i co chwilę musiała się zatrzymywać, a po wyrazie twarzy było widać, że myśli coś w stylu ,,Nie mogę się doczekać kiedy zdejme te pantofle'' xD Wyglądało to wręcz tragicznie, i w dodatku wszyscy się na nią patrzyli jak na idiotkę xD
Asixx89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 07:09   #154
julittaa22
Zadomowienie

Ja też przeżyłam okropna przygodę...miałam wówczas ok 16 lat, pierwsze podrygi na szpilkach,poszłam po mojego ówczesnego chłopaka do szkoły (żeby nie było- to była typowo męska szkoła) byłą akurat lekcja, ja krążyłam z piętra na piętro..schodzę z wysokich schodów..na samym dole na ławce siedzi chłopak (boski ) i na mnie patrzy..nie czułam sie stabilnie w tych butkach ale nie chciałam wyjść na pokrakę..ruszyłam pędem udając swobodę i nagle bach...poleciałam na tyłek i jeszcze na tym tyłku przejechałam kilka schodków i wylądowałam koło jego nóg ale się wtedy czułam..jeszcze mi drań nie pomógł tylko histerycznie się śmiał..porażka

Moja wymiana:

Perfumy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post80378806
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 21:02   #155
Rycho82
Przyczajenie

A może udało się wam dokonać jakichś zniszczeń czy uszkodzeń szpilkami, np. nadepnąć kogoś mocno na stopę albo porysować parkiet? To też pewna forma wpadki
Rycho82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 21:12   #156
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rycho82 Pokaż wiadomość
A może udało się wam dokonać jakichś zniszczeń czy uszkodzeń szpilkami, np. nadepnąć kogoś mocno na stopę albo porysować parkiet? To też pewna forma wpadki
Taaa, mi kiedyś w autobusie babka wbiła szpilę w stopę! Ból był nieziemski ...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 15:28   #157
Asixx89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Taaa, mi kiedyś w autobusie babka wbiła szpilę w stopę! Ból był nieziemski ...
Uuuu, ja kiedyś miałam podbną sytułację, ból jest nieziemski... A apropo wpadek, moja siostra na rozpoczęciu roku w szkole spadła ze schodów, oczywiście była w szpilkach xD
Asixx89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 19:18   #158
anusia88maselko
Przyczajenie

strasznych wpadek nigdy nie mialam..no moze na klatce schodowej jak mi obcas utknął w kratce..ale wtedy nikogo nie było w pobliżu...
ale zobaczcie to:
http://www.youtube.com/watch?v=C-cqUj99zMI
wiecie co jest najlepsze??? że ta modelka jest Polką
anusia88maselko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 20:07   #159
Ejniacz
Zadomowienie

Ja bardzo często śmigam na wysokich obcasach i na szczescie jako takich wpadek nie mam.

Ale pamiętam jedną - ze swojej studniówki. Miałam metalowe fleczki i na parkiecie strasznie slizgaly mi sie buty. Podkleilam sobie podeszwy plastrami co nieco ustabilizowalo mój chód ale nie wszystko da sie przewidziec.
Tańczyliśmy Poloneza, wszystko super pięknie, robimy jakieś rozchodzenie sie i wejście w tunel i ja na zakręcie nagle bach! stopa pojechała mi w bok, dziko zamachałam kwiatkiem trzymanym w ręce który zahaczyl sie o sukienke kolezanki idacej w przeciwna strone . Na szczescie jakos sie po chwili odczepil, ale tej chwili grozy mało zawałem nie przypłaciłam wtedy. Niestety mój piekny poslizg jest nagrany na filmie ze studniowki, dzieki kamerzyście nie zostanie zapomniany.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 17:09   #160
Trista
Rozeznanie

Wpadki na obcasach

Witajcie dziewczyny. Próbuje przekonać się do chodzenia w butach na wysokim obcasie, ale boję się ze nie będę w nich zbyt "stabilna".
W związku z tym chciałabym się dowiedzieć jakie sytuacje mnie mogą dotknąć.
Ze swojego doświadczenia wiem, ze obcas zostający w kratce przy wyjsciu z budynków to norma. Mi się takie coś przytrafiło i widziałam jeszcze nie jeden raz u innych.
Widziałam tez kiedyś jak pewna dziewczyna prawie sturlala się ze schodów, ponieważ obcas jej się poślizgnął.
Jakie jeszcze "niebezpieczeństwa" mogą mnie czekać? Co Wam się przydażyło? Może jakies zabawne sytuacje?
Stary 2009-10-18, 17:23   #161
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250
Dot.: Wpadki na obcasach

Nie wiem, jak obcas może zostać "w kratce". Ja zawsze idąć przez jakieś dziurawe podłoże, idę na palcach, żeby obcas nie właził. To samo podczas chodzenia po drodze gruntowej lub innym nieutwardzonym podłozu.
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-18, 17:34   #162
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak obcas może zostać "w kratce". Ja zawsze idąć przez jakieś dziurawe podłoże, idę na palcach, żeby obcas nie właził. To samo podczas chodzenia po drodze gruntowej lub innym nieutwardzonym podłozu.
Oj można np. wychodząc z egzaminu kwalifikacyjnego na studia... z rękami pełnymi jakiś papierów i ciastek (do torebki się oczywiście nie zmieściły).
Za to teraz zawsze pamiętam że trzeba na palcach Nawet po chodnikach A najgorsze dla obcasów to chyba koci łby

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 17:35   #163
eyo
Zakorzenienie

ja tez sie raz prawie sturlałam.. na szczęscie w domu

powiem tak - szpilki jak szpilki, w tych nawet mi trudno się zakleszczyć w kratkach czy między płtykami chodnika ale najniebezpieczniejszy jest obcas a'la kaczuszka a niska to już w ogóle.. upadek od poślizgniecia się gwarantowany ;D

jak w 12 cm szpilach biegac moge tak w nieszczesnej kaczuszce wywaliłam sie w zyciu kilka razy i juz nie kupie ani jednych butow tego typu

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 17:46   #164
werty
Zadomowienie

Patrzac na tytuł wątku, od razu przypomina mi się moja ulubiona reklama:
http://www.youtube.com/watch?v=hvk06sKSIJI

werty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 17:46   #165
Trista
Rozeznanie

najgorsze co na obcasach moze sobie wyobrazic to wywalic sie i spasc w kaluze :/
Stary 2009-10-18, 17:50   #166
Elaine Blath
Raczkowanie

Osobiscie nie zdarzylo mi sie nic tragicznego podczas chodzenia na obcasach, a zakladam je dosyc czesto.. Za to mojej kolezance urwal sie obcas od kozakow na srodku przejscia dla pieszych Nie byla w stanie wrocic do domu, bo wygladala jak debil wiec zadzwonila po ojca ktory ja uratowal

Ogolnie rzecz biorac, sadze ze buty na szpilkach, jakichkolwiek obcasach, nalezy kupowac dobrej jakosci. Wtedy czlowiek nie boi sie, ze mu sie obcas urwie albo przekrzywi z byle powodu.
Elaine Blath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 17:52   #167
lir391
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
ja tez sie raz prawie sturlałam.. na szczęscie w domu

powiem tak - szpilki jak szpilki, w tych nawet mi trudno się zakleszczyć w kratkach czy między płtykami chodnika ale najniebezpieczniejszy jest obcas a'la kaczuszka a niska to już w ogóle.. upadek od poślizgniecia się gwarantowany ;D

jak w 12 cm szpilach biegac moge tak w nieszczesnej kaczuszce wywaliłam sie w zyciu kilka razy i juz nie kupie ani jednych butow tego typu
co to sa obcasy 'kaczuszka' ? moge prosic o jakas fotke?

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 17:56   #168
esolinka
Zadomowienie

To są takie niziutkie obcasy, trochę jakby stożkowate... hmm, nie umiem inaczej wytłumaczyć he he. Może któraś Dziewczyna pokaże Ci na zdjęciu, ja niestety nie posiadam.
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 17:57   #169
paula-zla
Zakorzenienie

Kiedyś widziałam dziewczynę, która wychodząc z galerii handlowej utknęła szpilką w metalowej kratce na podłodze. Chłopak pomagał jej wyjść z opresji.
Żeby uniknąć takich akcji należy chodzić na palcach.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-18, 18:00   #170
tutmirlajt
Zadomowienie

Ja mialam powazny wypadek na szpilach.. Jechalam na szkolenie do Gdańska pociagiem i kiedy wysiadałam z pociagu, obcas wszedl w ta kratkę od schodka. Runelam cala na ziemie, noge zlamalam Bylo to jakies piec lat temu. Od tamtej pory nigdy nie wsiadam do pociagu w szpilkach..
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 18:04   #171
Isis23
Zakorzenienie

jest juz taki watek

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115582

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 18:05   #172
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trista Pokaż wiadomość
najgorsze co na obcasach moze sobie wyobrazic to wywalic sie i spasc w kaluze :/
na płaskich butach tez się to może przydarzyć, nie ma co demonizować obcasów ;D

Stary 2009-10-18, 18:07   #173
pandulek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Ja mialam powazny wypadek na szpilach.. Jechalam na szkolenie do Gdańska pociagiem i kiedy wysiadałam z pociagu, obcas wszedl w ta kratkę od schodka. Runelam cala na ziemie, noge zlamalam Bylo to jakies piec lat temu. Od tamtej pory nigdy nie wsiadam do pociagu w szpilkach..

jak jechalam pociagiem widzialam jak dziewczynie obcas wszedl w kratke od schodka jak wysiadala, jakis chlopak ją zlapal dzieki czemu dziewczyna nie spadla, ale but zostal w kratce biedna nie zdazyla go wyciagnac i wysiadla dopiero na kolejnej stacji
pandulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 18:09   #174
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Raz w zimie jak schodziłam z takich schodków pokrytych lodem to poleciałam..
Kiedyś jeszcze szłam po takiej wycieraczce z gumy, był taki pas tym wyłożony a ja byłam w takich klapkach z niziutką szpilką no i się zagadałam jak weszłam na to, to klapek mi w tym został

Nigdy nie zapomnę tego jak byłam na weselu, jako para z kolegą, nie znałam tej rodziny ale jedna pani troche dużo sobie wypiła i jak wychodziła na dwór zapalić to tak szybko szła , przy wejściu obcas wszedł jej w kratke i dość taką glebę zaliczyła Śmiesznie to wyglądało bo pani ta była pijana i nawet nie popatrzyła że tam taka kratka jest a była ona bardzo duża, taka na całe wejście
Stary 2009-10-18, 18:19   #175
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Strasznie Ci współczuję. Z drugiej strony będąc w takiej sytuacji pewnie wzięłabym płaskie buty na samą podróż, żeby nie siedzieć na obcasach w pociągu, bo byłoby mi niewygodnie, zakładam je od wielkiego dzwonu. Zresztą zawsze kiedy wchodzę do pociągu odczuwam lęk, że zaraz zlecę z tych schodków, bo one są dosyć wysoko.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 18:34   #176
Marzeniatko
Zakorzenienie

Jak będziesz patrzyła pod względem tego co Ci się może stać na obcasach, to nigdy ich nie założysz. A szkoda, bo obcasy to fajna sprawa.

Dla pocieszenia, czy nie możesz się potknąć i wywalić w normalnych, płaskich butach? A no można Nie ma co nad tym rozważać. Im bardziej będziesz myślała o tym, żeby się nie wywalić tym bardziej będziesz się potykać.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 18:35   #177
cholernarejestracja
Copyraptor

U mnie była taka sytuacja, że kupowałam sobie szpilki, i brałam wtedy środki antykoncepcyjne. Więc zbierała mi się woda, i miałam spuchnięte stopy. Potem zaczęłam brać Aqua Femin, i woda "zeszła", a szpilki zrobiły się tak minimalnie za duże ale wciąż w nich chodziłam.

I ze dwa razy mi się zdarzyło z nich "wypaść" szłam ja sobie, obcas się leciutko zaklinował np. między płytami albo na kocich łbach, i następny krok zrobiłam już bez szpilki
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 18:43   #178
iv85
Raczkowanie

Mnie przeraża fakt, że coraz powszechniejsze jest wykładanie chodników kostką, przecież nie da rady cały dzień chodzić na palcach, żeby uniknąć zakleszczenia obcasa!

Mnie raz spotkała nieprzyjemna sytuacja... Przebiegałam przez skrzyżowanie, obcas zakleszczył mi się między szyną tramwajową a kostką, runęłam jak długa, but został na nodze, pozbawiony jednak obcasa. Reklamówki jakie miałam w rękach poleciały we wszystkie strony świata, widziało to mnóstwo osób (dość duże skrzyżowanie) i właśnie zmieniło się swiatło, na szczęście żaden kierowca nie zaczął trąbić. Jakiś miły Pan podniósł mojego zwłoka z ziemi i pomógł pozbierać torby. Ja byłam w takim szoku, że pewnie leżałabym tak kilka cykli świetlnych
Jak widać nie kwestia wysokości ma tu znaczenie, a sam fakt posiadania przez buta szpilki.
Wyciągnięta nauczka - niech się pali i wali, w szpilkach nie biegam
iv85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 14:37   #179
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
U mnie była taka sytuacja, że kupowałam sobie szpilki, i brałam wtedy środki antykoncepcyjne. Więc zbierała mi się woda, i miałam spuchnięte stopy. Potem zaczęłam brać Aqua Femin, i woda "zeszła", a szpilki zrobiły się tak minimalnie za duże ale wciąż w nich chodziłam.

I ze dwa razy mi się zdarzyło z nich "wypaść" szłam ja sobie, obcas się leciutko zaklinował np. między płytami albo na kocich łbach, i następny krok zrobiłam już bez szpilki
mam ponad pół numeru różnicy miedzy stopami - w tych bardziej odkrytych butach (a obcasy to nasilają ) jeśli zapomnę włożyć półpiętek do 'mniejszej strony' muszę chodzić duuużo wolniej żeby nie klapać

Stary 2009-10-19, 16:56   #180
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trista Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Próbuje przekonać się do chodzenia w butach na wysokim obcasie, ale boję się ze nie będę w nich zbyt "stabilna".
W związku z tym chciałabym się dowiedzieć jakie sytuacje mnie mogą dotknąć.
Ze swojego doświadczenia wiem, ze obcas zostający w kratce przy wyjsciu z budynków to norma. Mi się takie coś przytrafiło i widziałam jeszcze nie jeden raz u innych.
Widziałam tez kiedyś jak pewna dziewczyna prawie sturlala się ze schodów, ponieważ obcas jej się poślizgnął.
Jakie jeszcze "niebezpieczeństwa" mogą mnie czekać? Co Wam się przydażyło? Może jakies zabawne sytuacje?
Trista po pierwsze jeśli dopiero zaczynasz chodzić na obcasach to radzę Ci najpierw na początek kupić sobie buty na stabilnym szerszym OBCASIE zamiast na szpilkach. Różnica jest duża w chodzeniu, trzeba przyzwyczajać się stopniowo.
Po drugie-jak już będziesz gotowa na szpilki to nie kupuj sobie od razu 15 cm tylko np 7 cm , w sklepie dokładnie mierz, aby przez przypadek nie kupić za małych bo o ile za małe buty na płaskiej podeszwie to nic strasznego to za małe buty na obcasach to tragedia i ból niemiłosierny.( Szczególnie po całym dniu)
Po trzecie-jak już kupisz buty zawsze najpierw rozchodź je w domu, bo przymierzanie w sklepie a wyjście w szpilkach na ulicę to 2 zupełnie 2 inne sprawy. Trzeba najpierw buty rozchodzić .
Jeśli chodzi o mój problem z butami na obcasie to to, że niestety dużo z tych, które mam obcierają mnie na pięcie. Niby buty dobre, a obcierają.
Wiem co mówię, bo sama nie raz nie mogłam wrócić do domu-no ale dzięki temu wiem, których butów nie nosić.
Jeśli chodzi o moje wpadki to oczywiście sławetna krata chodnikowa.
W zimę założyłam kiedyś kozaki na cieniutkim obcasie , obcas wbił się w szczelinę i runęłam na ziemię. No ale taki jest minus szpilek-trzeba po prostu patrzeć pod nogi
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości